עוגיות

עוגיות ג׳ינג׳ר וקינמון של איקאה

אפריל 15, 2018 44 Comments

עוגיות איקאה שוודיות

מכירים את היציאה מאיקאה לכיון תל אביב? יוצאים מאיקאה, לוקחים שמאלה, ואז עד הרמזור הבא שמאלה לכביש 431?

זה סדר גודל של 4 דקות נסיעה.

זה הזמן שלקח לי לאכול חבילה שלמה של עוגיות ג׳ינג׳ר וקינמון לבד כשיצאתי השבוע מאיקאה.

נסיעה לאיקאה זה הלונה פארק שלי, אני מדלגת תמיד על הקומה העליונה עם כל הרהיטים הגדולים שממילא

אין לי כסף לקנות וגם אם היה לי הם לא היו נראים ככה בבית שלי,

בדיוק כמוכם, אני מפנטזת תמיד שזה יראה ככה גם אצלי בבית, וברור שזה לא.

ועפה מיד לקומה תחתונה לבדוק מה קורה בכלי בית ואיזה מגבת מטבח חדשה יצאה.

וכמובן שתמיד לא משנה מה באתי לקנות, העגלה שלי עולה לא פחות מ 800 ש״ח.

השבוע, קפצתי לאיקאה לקנות סל כביסה, ומוט לוילון.

תארו לעצמכם איזו משימה קשה זו, לקנות רק מה שבאמת באתי לקנות ולא את כל מה שראיתי

בדרך ונראה לי שאני חייבת אבל ממש שיהיה לי בבית.

החזקתי מעמד ממש יפה, חוץ משלושה עציצים קטנים, מעמד לנייר סופג וקרש חיתוך, לא קניתי יותר כלום.

אבל מה?

ביציאה כמו תמיד, חיכתה לי החנות השוודית האהובה עליי.

ושם, אני לא רואה בעיניים.

אני מטורפת על העוגיות שלהם, וזה הכי קרוב לשוודיה שהייתי בחיי, ואין מצב שאבקר באיקאה בלי לקנות עוגיות בחנות.

(חוץ מעוגיות הג׳ינג׳ר קינמון הקריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול,

מוכרים בחנות ממש עכשיו מהדורה מוגבלת של שוקולד רוזמרי המיתולוגי

קניתי חפיסה אחת, וירדתי עליה לבד בבית בלי שאף אחד יראה, רק כדי שלא יבקשו ממני חתיכה)

כשהגעתי הביתה בלי עוגיות, הילדים כמעט אכלו אותי.

לא הבאת עוגיות ?

לא היו, נגמר המלאי!

אז נכנסתי מהר למטבח, והכנתי בעצמי את עוגיות הג׳ינג׳ר קינמון האהובות שלהם בבית,

חבל שלא שמרתי את קופסת הקרטון, אחרת אולי הילדים באמת לא היו שמים לב:-)

זו הגרסה הכי קרובה שמצאתי למקור.

נסו לרדד דק את הבצק, כך הן הכי קריספיות, והיזהרו מאפיית יתר.

נשנוש טעים!

המתכון לקוח מכאן עם שינויים והתאמות שלי.

עוגיות ג׳ינג׳ר וקינמון של איקאה / 35-40 עוגיות

 

מצרכים למתכון:

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות (10 גר) אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח דק

170 גר׳ חמאה

2 כפיות (10 גר) אבקת ג׳ינגר

2 כפיות(10 גר) אבקת קינמון

1 ורבע כוסות (300 גר)סוכר חום כהה ( הלח ודביק)

1/4 כוס (90 גר)!סילאן

1 ביצה גודל L+ חלמון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, אבקת סודה לשתיה ומלח.

בסיר קטן על אש בינונית גבוהה ממיסים חמאה, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל

על אש בינונית תוך בעבוע עדין, עד שהחמאה מקבלת גוון מעט חום ענברי.

מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הקינמון, הג׳ינג׳ר, הסוכר החום והסילאן.

מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.

(אל תבהלו אם התערובת לא מתאחדת והחמאה קצת צפה, זה ייסתדר בהמשך המתכון בערבוב עם הקמח.)

מצננים מעט ומוסיפים פנימה ביצה וחלמון, תוך ערבוב ממש מהיר,

אתם לא רוצים שהביצה תהפוך לחביתה.

מאחדים עם תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ולא יותר.

מכסים בניילון נצמד, ומכניסים לצינון במקרר לפחות לשעה.

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מוציאים חלק מהתערובת למשטח מקומח, ומרדדים לעלה בעובי מילימטר.

קורצים עוגיות בעזרת קורצן עגול, או בעזרת פיה של כוס.

מעבירים לתבנית, ואופים כ 10-12 דק.

שימו לב שהעוגיות משחימות בתנור אבל יוצאות ממנו כשהן יחסית רכות, אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי,

אחרת ייצאו לכם עוגיות קרש.

מצננים וטורפים.

הערות למתכון:

**אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום רגיל,העוגיות יצאו פחות כהות

**קמח לבן אפשר להמיר ב- 50%-50% קמח מלא או כוסמין מלא

**אפשר להמיר סילאן בדבש, ואם יש לכם מולסה זה מעולה

**אם אין לכם אבקת ג׳ינג׳ר אפשר לגרד פנימה 1/2 כפית ג׳ינג׳ טרי

**אפשר לוותר על הג׳ינג׳ר ובמקומו להוסיף עוד כפית קינמון, או קקאו

 

עוגיות בעזרת קורצן

עוגיות ג׳ינג׳ר וקינמון של איקאה

עוגיות ג׳ינג׳ר וקינמון בקערה

Print Friendly, PDF & Email

44 Comments

גל אפריל 15, 2018 at 11:34 am

אני מטורף על העוגיות האלה. עשית חשק גדול לנסות

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2018 at 11:44 am

קודם כל: איזה כייף לי שאתה פה!!
וגם אני מטורפת עליהן, והן ממש טעימות.
תודה גל .

Reply
שרית אפריל 20, 2020 at 9:50 am

הי קרן,
האם אפשר להשתמש בגינגר קפוא? או בגינגר טרי מגורר?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 10:29 am

אם את אוהבת את בטח!

Reply
Limor אפריל 15, 2018 at 9:43 pm

היי קרן,
תערובת הסוכר עם החמאה יצאה לי מעט גבשושית והחמאה כולה לא נטמעה בתערובת.
לאחר ערבוב של כמה דקות. ככה זה צריך להיות או שמשהו התפקשש?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2018 at 7:47 am

לא התפקשש כלום:-)
מערבבים עם הקמח והכל מסתדר
אוסיף גם הערה במתכון
ספרי איך יצאו

Reply
מעיין אפריל 21, 2018 at 1:54 pm

מכינה ברגעים אלה, עדכון בקרוב…

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2018 at 2:04 pm

מחכה לתוצאה מצולמת ומתועדת 🙂

Reply
ליאת אפריל 21, 2018 at 4:36 pm

מה אפשר לשים אם אין אבקת גינגר אבל יש גינגר טרי? מאוד אוהבת את הטעם הגינגרי ולא רוצה לוותר עליו

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2018 at 6:31 pm

לגרד ג'ינג'ר פנימה לתוך התערובת , אם את אוהבת ייצא מצויין 🙂

Reply
אילת אפריל 24, 2018 at 8:02 am

האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? 3/4 כוס?
אפשר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2018 at 8:17 am

אני מניחה שכן לא ניסיתי, אבל לא 3/4 כוס שמן אולי קצת יותר מחצי כוס.
קמח כוסמין לבן יעבוד נהדר, אם מדובר על קמח כוסמין מלא, הייתי ממירה רק מחצית הכמות.
בהצלחה

Reply
איוש אפריל 25, 2018 at 9:28 pm

הכנתי עם דבש במקום סילאן
יצאו עוגיות נהדרות !

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2018 at 10:21 am

תודה איוש:-)

Reply
שרה שמואל מאי 29, 2018 at 7:03 pm

היי קרן,
יצאו עוגיות מעולות!!
הכנתי עם בנותיי, והמרתי בקמח כוסמין מלא חצי כמות (כמו שהמלצת).
וואו, טעים בטירוף… נראה לי שחסכת לנו ביקור באיקאה 😉

Reply
קרן אגם מאי 29, 2018 at 7:18 pm

אני כל כך שמחה שרה, תודה רבה

Reply
דנית יולי 19, 2018 at 3:09 pm

ואו העוגיות יצאו משגעות!! ואיזה ריח בכל הבית,
פעם ראשונה שאני והילדים מצאנו את עצמינו אוכלים את הבצק עוד לפני שנכנס לתנור..
יאמי

Reply
קרן אגם יולי 20, 2018 at 6:05 am

אני כל כך מזדהה איתך:-)
תודה דנית

Reply
דינה אוגוסט 2, 2018 at 7:45 pm

מושלם!! העוגיות הכי טעימות בעולם! מוכרחה לנסות!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 8:55 pm

את תהני:-)

Reply
עדי ספטמבר 22, 2018 at 7:51 am

היי קרן, אני רוצה להפוך את המתכון לפרווה. מה התחליף הכי מומלץ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2018 at 11:20 am

אפשר להמיר במחמאה או נטורינה

Reply
אורניה נובמבר 25, 2018 at 10:11 am

היי
גם אני עשיתי עם קמח כוסמין לבן ויצא נהדר
רדדתי עם 2 נירות אפיה ככה שהתקבלה תוצאה דקיקה ונפלאה
תודה רבה רבה
נ.ב. עוגיות נהדרות ליום גשום סגרירי קינמון וגינגר תבלינים מחממים

Reply
דבי פברואר 7, 2019 at 3:44 pm

שלום לך,
פעם ראשונה באתר.
בכדי להפוך לפרווה עדיף שמן קוקוס או מחמאה? כמה?
תודה לך!

Reply
ברוריה דוניו פברואר 12, 2019 at 2:02 pm

הי קרן העוגיות מושלמות טעים פריך נהדר. ייש לך תמונה שהעלית באינסטגרם של מאפה מגולגל ואגוזים למעלה .בצבע מהמם. מה זה קרן בבקשה? אני כבר הולכת להכין

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2019 at 2:53 pm

תודה ברוריה
אולי את מתכוונת לעוגיות האלו?
https://kerenagam.co.il/עוגיות-ריבה-בציפוי-פירורי-אגוזים/

Reply
לירז ארקין קינן דצמבר 16, 2019 at 11:52 am

היי קרן, האם ניתן להשתמש עם כמות קטנה יותר של חמאה, מה כמות המינימום שניתן לשים?

Reply
קרן אגם דצמבר 16, 2019 at 12:00 pm

לא הייתי מורידה מכמות החמאה, לא תתקבל אותה התוצאה.

Reply
מעשל אוגוסט 9, 2019 at 6:10 pm

ראה מעולה! עש אפשרות למדידות בגרמים? או חדעת באיזה כוס את משתמשת בבקשה? תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 7:13 pm

אני משתמשת בסט כוסות מידה אוניברסלי
סידרתי לך את המצרכים במתכון לפי גרמים

Reply
מור אוגוסט 14, 2019 at 2:52 pm

האם ניתן להמיר את אבקת הג'ינג'ר בג'ינג'ר מגורד? אם כן, איזו כמות?
תודה!

Reply
לירז ארקין קינן דצמבר 18, 2019 at 1:23 pm

תודה על התגובה. שאלה אחרונה לפני הכנה, האם ניתן להשאיר את הבצק במקרר לכמה שעות? נגיד ללילה?

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2019 at 1:48 pm

לא אמורה להיות בעיה, מומלץ להוציא אותו חצי שעה לפני שימוש אחרת הוא יהיה קר מאוד לעבודה

Reply
מאיה אפריל 21, 2020 at 1:43 pm

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 3:08 pm

כן, לפי דעתי 130 גר׳

Reply
שי אפריל 21, 2020 at 8:51 pm

היי קרן 🙂 כמה אפשר להוריד בכמות הסוכר? 3/4 כוס יעבוד?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 8:58 pm

להוריד לכוס

Reply
טל אפריל 25, 2020 at 1:35 pm

התערובת יצאה דביקה, תקין? הכנסתי למקרר בהתאם להוראות

Reply
טל אפריל 25, 2020 at 1:35 pm

היי קרן
התערובת.יצאה דביקה, האם תקין?
הכנסתי למקרר בהתאם להוראות

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:09 pm

תקין לגמרי
מתייצבת במקרר

Reply
הילה אדרעי מאי 14, 2020 at 7:03 pm

הי קרן
אחרי שעתיים במקרר רידדתי וממש ממש בלתי אפשרי להוציא את העוגיות לתבנית הם נדבקות למשטח העבודה המקומח
מה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:35 pm

לקמח מספיק לא לפחד מקמח

Reply
אביה מאי 21, 2020 at 5:05 pm

האם ניתן להמיס את החמאה במיקרו? בעיה עם הגז.. תודה

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 6:27 pm

כן בטח

Reply

Leave a Comment