מתכוני פרווהעוגיותראש השנה

עוגיות דבש מדהימות

ספטמבר 12, 2018 106 Comments

 

לקראת יום כיפור, ואחרי סקר קצר בדף הפייסבוק של נשואה למאפייה,

החלטתי לאפות עוגיות שיתאימו לתקופת החגים וליום כיפור בפרט.

זה נדיר שאני מכינה מאפים לבלוג ובכלל והילדים שלי עפים עליהם, וכשזה כבר קורה אני יודעת,

שזה מתכון שיישאר איתנו להרבה זמן.

לרוב, אני מוציאה את העוגה/עוגיות/מאפה מהתנור והם שואלים  מה זה.

לרוב, אני מחפפת בתשובה שלי ועונה תשובה כללית״ ״עוגיות״

כן אבל איזה?

עוגיות וניל!

זו התשובה המנצחת כי אז הם בטוח יטעמו. ברוב המקרים הם אומרים איכסה, ושעבדתי עליהם.

הפעם, אפילו שהתעקשתי שאלו עוגיות וניל, הן נזללו ונטרפו כמעט לפני שהספקתי לצלם אותן,

ולא נאמרה המילה דבש בשום שלב.

הן כל כך טעימות ומתוקות, רכות באמצע וקצת קריספיות בקצוות, כייף לטבול אותן בכוס חלב, ואין מי שיתנגד

לאכול מהן עם צאת הצום ובכלל, והן ממש קלות להכנה, אין זמני קירור לבצק לפני אפייה,  ואפשר במקום מיקסר לערבב הכל ידנית.

לסרטון עם כל שלבי ההכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגיות דבש/22-25 עוגיות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה

50 גר' חמאה רכה או מומסת

כוס (200 גר') סוכר לבן

1/4 כוס (90 גר') דבש

כפית תמצית/מחית וניל

1 ביצה גודל L

2 ורבע כוסות (315 גר') קמח לבן רגיל

2 כפיות שטוחות (10 גר') אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח דק

1/2 כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבניתתנור בנייר אפייה

בעקרת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמן חמאה וסוכר למשך כמה דק עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים את הדבש הוניל והביצה וממשיכים להקציף.

מוסיפים את החומרים היבשים, קמח, מלח, אבקת סודה לשתיה וקינמון ומערבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת כפית, מניחים תלוליות בצק על גבי נייר האפייה ( כפית גדושה בכל פעם)

שומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ בין עוגיה לעוגיה, כיון שהעוגיות משתטחות בזמן האפייה.

אופים כ 10-12 דק', עד שהעוגיות שחומות.

מצננים על גבי רשת צינון.

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר כחמישה ימים.

עוגיות דבש

הערות שלי:

**את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום

**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת

**אפשר להוסיף להן מעט אגוזים קצוצים מכל סוג.

עוגיות דבש

 

 

Print Friendly, PDF & Email

106 Comments

שירי ספטמבר 12, 2018 at 5:04 pm

איך הייתי רוצה עכשיו שהעוגיות יחכו לי בבית לקפה של אחהצ… כייף לעקוב, מבטיחה גם ליישם. שנה טובה קרן

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 10:49 pm

שנה טובה שירי 🙂

Reply
זמיר פני ספטמבר 20, 2022 at 2:24 pm

החלטתי שאני אכין את העוגיות הנפלאות שלך שראיתי את המתכון היום כבר אחה"צ. בהזדמנות זו אני רוצה לאחל לך שנה טובה וחג שמח ותודה על כל המתכונים המעולים שלך

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:02 pm

תודה ושנה טובה

Reply
אורלי חיון ספטמבר 20, 2022 at 9:13 pm

מהמממם, נראה יאמי כמו כל המתכונים המושלמים שלך !
תודה רבה לך ושנה טובה

Reply
Gili אוקטובר 3, 2022 at 8:11 am

האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80% במקום קמח לבן ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2022 at 11:50 pm

בטח שאפשר

מיכל ספטמבר 20, 2022 at 5:39 pm

היי, איך אפשר להכין ללא ביצה? בגלל אלרגיה

Reply
מירי ספטמבר 17, 2018 at 11:43 am

היי קרן, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן באיזה כמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 12:14 am

אפשר להמיר חמאה ב 40 גר׳ שמן קוקוס מוצק

Reply
מירב ספטמבר 19, 2018 at 1:45 pm

יצא מדהים! תודה על עוד מתכון מעולה❣️

Reply
ליאור ארד ספטמבר 21, 2022 at 4:19 pm

תחליף ביצה רסק תפוחי עץ

Reply
בתיה גרומן ספטמבר 18, 2018 at 12:28 pm

וואו קרן, עוגיות מדהימות!!!
בזכותך ניכנס כולנו בשמחה ליום כיפור.
תמשיכי לשמח אותנו בבלוג המקסים והטעים שלך.
שנה טובה!
בתיה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2018 at 5:14 pm

בתיה מהממת תודה רבה ושנה דבש

Reply
יסכה אפריל 23, 2020 at 9:59 am

הי, האם אפשר להפחית בכמות הסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 10:48 am

לא! הם לא יצאו טוב

Reply
שירן אוגוסט 29, 2020 at 4:23 pm

היי, האם אפשר במקום שמן לשים רק חמאה? אם כן איזו כמות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:20 am

אפשר 100 גר חמאה

Reply
גתית ספטמבר 17, 2020 at 8:14 pm

ווואו מתכון מושלם. לא ציפיתי בכלל תמיד מתפקשש לי. ממש טעם של ילדות לראש השנה. תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:30 pm

שמחה לשמוע תודה ושנה דבש

Reply
אורטל אליהו ספטמבר 20, 2022 at 2:29 pm

היי קרן עם אני רוצה להכפיל את הכמות .באיזה מצרך צריך להכפיל
ושתהיה לכל בית ישראל שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:02 pm

בכל המצרכים כמובן

Reply
מירב ספטמבר 19, 2018 at 1:05 pm

יצא פצצה! הילדים עפו על העוגיות (וגם המבוגרים)
תודה על עוד מתכון נהדר❣️

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2018 at 5:13 pm

איזה כייף מירב, תודה על השיתוף

Reply
הודיה אוקטובר 2, 2018 at 3:56 pm

הכנתי וחזרתי לדווח 🙂
עוגיות פשוט מושלמות!!
קלות להכנה, מהירות וכ"כ טעימות!
הכל נגמר ביום, על ידי כל הגילאים…
הכנתי עם שמן במקום חמאה ופשוט מדהים!

תודה קרן! מתכון מעולה כמו כל האתר המדהים! 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 6:08 pm

אלופה את הודיה תודה!

Reply
חן אבני ספטמבר 20, 2022 at 2:54 pm

אפשר לוותר על הקנמון ? אם אין מב אפשר לשים במקום ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:02 pm

אפשר לוותר טעם שונה

Reply
Ruth אוקטובר 3, 2018 at 9:15 pm

העוגיות האלה פשוט מדהימות!
התבקשתי לא להכין אותן יותר אלא אם הן עוזבות את הבית כי קופסא גדולה חוסלה תוך יום וחצי בערך…
פשוט נהדרות

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2018 at 8:59 am

תודה רות!

Reply
דורין אוקטובר 25, 2018 at 6:32 pm

יש מצב להחליף מטעמי בריאות לקמח כוסמין ואת הסוכר לסוכר קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2018 at 7:45 pm

הי דורין
לקמח כוסמין אין בעיה להחליף, רקק תוודאי שהבצק לא יוצא יבש ואם כן יש להוסיף לו מעט שומן ונוזלים.
אין לי נסיון עם סוכר קוקוס, אז קשה לי להמליץ בעניין

Reply
דורין אוקטובר 25, 2018 at 8:36 pm

תודה רבה!

Reply
גלית נובמבר 6, 2018 at 1:53 pm

קרן היקרה,
אני כבר המון זמן עוקבת ואמשיך לעקוב וחייבת לשתף שהעוגיות יצאו מדהים! כמעט כל יומיים אני מוצאת את עצמי מכינה עוד ועוד. כל המתכונים שלך שניסיתי עד היום זכו לתשבוחות. תודה תודה תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2018 at 2:10 pm

שימחת אותי מאוד גלית תודה רבה, תמשיכי לבקר בבלוג

Reply
אושרה נובמבר 19, 2018 at 9:15 pm

מה זה המתכון הזה?! ההכנה פשוטה והתוצאה מיליון דולר. התמוגגנו. הקטנים טרפו והגדולים טרפו (אפילו האורחים שבדיאטה). הכנתי רק עם סוכר חום.
זהו, נכנס לפנתיאון העוגיות השוות.

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2018 at 10:59 am

שאני שמחה!

Reply
ענבל ספטמבר 16, 2019 at 4:29 pm

היי קרן:)
האן ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן?
יהיה צורך להוסיף/ לשנות משהו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2019 at 4:54 pm

בהמרה לכוסמין לבן אין צורך לשנות כלום

Reply
מיכל ספטמבר 23, 2019 at 3:23 pm

היי קרן
אין לנו מיקסר…
האם אפשר להכין את הבלילה במטרפה ידנית?

תודה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2019 at 3:36 pm

בטח, אין בעיה

Reply
דגנית ספטמבר 26, 2019 at 9:46 pm

ממש ממש מעולות, כל כך פשוטות שאי אפשר
להפסיק לנשנש אותן

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2019 at 9:57 pm

תודה!

Reply
קורל ספטמבר 27, 2019 at 11:05 am

היי
יצא מעולה
האם אפשר להקפיא אותן? או עדיף לשמור אותן 3 ימים אטומות היטב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2019 at 11:10 am

לא להקפיא אבל לשמור בקופסא סגורה

Reply
ישראל ספטמבר 28, 2019 at 8:17 pm

יצא פצצה. טרפו

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2019 at 10:33 pm

משמח ממש! תודה

Reply
לירון אוקטובר 6, 2019 at 12:55 am

העוגיות לא השתטחו כלל. מה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2019 at 8:00 am

אם לא שינית שום דבר במתכון אז ייתכן וחום התנור לא היה מספיק גבוה

Reply
תמי אפריל 15, 2020 at 2:20 pm

העוגיות הכי טעימות בעולם. יצא ממש ממש ממש מדהים. עוגיות מסוכנות! מתחסלות תוך שניות. רק הערה קטנטונת, אני חושבת שיש חוסר דיוק עם המידות. אצלי רבע כוס דבש שקלה כ 58 גרם ולא 90 גרם. עבדתי לפי מידות הנפח ולא מידות המשקל. כאמור, יצא יותר ממושלם. חלום

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 3:09 pm

תודה תמי, אבדוק את עניין המידות

Reply
אורטל ספטמבר 21, 2022 at 9:21 pm

היי קרן
יצא לך לבדוק את המידות?אני בדיוק באמצע להכין ושמתי את החומרים לפי המשקל שכתבת ועוד מכינה כמות כפולה
מקווה שיצא טוב ולא אצטרך לזרוק

Reply
דנה אוקטובר 8, 2019 at 4:06 pm

וואו קרן, אילו עוגיות נהדרות! כל החברים שלי עפו עליהן 🙂 תודה רבה לך! שאי ברכה

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 4:48 pm

כייף לשמוע תודה!

Reply
אור מאי 7, 2020 at 10:36 pm

היי קרן, תודה על העוגיות הנהדרות!
הוספתי דבש ומעט מייפל במקום הסוכר,
זה יצא טוב לדעתך?
או שהסוכר הכרחי לקריספיות של העוגיות?

תודה,
אור 🙂

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 10:38 pm

חובה סוכר

Reply
Chana Harris יוני 4, 2020 at 9:00 am

תקשיבי, פשוט יצא מהממממםםם!!!
אימצתי לרפרטואר המתכונים השוטף שלי

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 11:57 am

תודה חנה

Reply
אורלי ספטמבר 11, 2020 at 8:10 pm

היי
האם אפשר קמח תופח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 7:58 am

לא ניסיתי
אם את ממירה אז לוותר על הסודה לשתייה ויתכן והמרקם שלהן ייצא קצת שונה

Reply
מירב ספטמבר 12, 2020 at 3:58 pm

קרן אהובה לא אוהבים אצלי דבש… אפשר לשים מייפל או סילאן במקום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 8:18 pm

בטח שאפשר

Reply
קטיה מיקוליצקי ספטמבר 12, 2020 at 4:58 pm

תקשיבי , אלה העוגיות המושלמות !
עשיתי עם קמח כוסמין ומגש ראשון חוסל לפני שהשני יצא מטוסטר אובן…..
גם רכות וגם קריספיות, מתוקות ורייחניות!
כל הבית בניחוח של דבש.

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 8:19 pm

משמח לשמוע קטיה תודה

Reply
א ספטמבר 13, 2020 at 6:26 pm

הכנתי את העוגיות והן השתטחו מדי… כל התבנית התכסתה בשכבה דקה של עוגיה (הטעם מעולה, אגב). מה יכולה להיות הסיבה לזה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2020 at 6:53 pm

שינית משהו אפילו קטנטן במצרכים?

Reply
Sigal יום טוב ספטמבר 13, 2020 at 7:45 pm

הכנתי יצא מושששש

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 12:19 pm

תודה סיגלי

Reply
מיכל ספטמבר 14, 2020 at 6:57 pm

טוב קרן, את מלכה כרגיל !!!
מתכון שלמות!! גם סרבני הדבש שלי שאוהבים תמיד שוקולד עפו על העוגיות האלה.
הטעות היחידה שלא הכפלתי כמויות מראש..
תבורכי!!!
שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:23 pm

תודה מיכל! שנה מהממת

Reply
דנה ספטמבר 15, 2020 at 5:20 pm

הי קרן
השתמשתי במצרכים המצויינים ללא החלפות…
והגעתי לבצק… ולא לבלילה שניתן להרים בכפית…
אשמח להשערתך למה זה קרה
תודהההה

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:11 pm

זה יותר די בצקי
נראה לי שהגעת לבלילה הנכונה

Reply
ליאת היכל ספטמבר 19, 2020 at 12:23 pm

מהממות העוגיות הללו!
מהממת את!
נהננו מכל ביס.
יצאו בולללל כמו בתמונה.
שתהיה לך שנה נהדרת והמשך יצירה טעימה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 12:28 pm

תודה ליאת! שנה טובה

Reply
דנה ספטמבר 23, 2020 at 10:38 am

הכנתי עכשיו עם הילדים יצא מטורףףףףף!!!!

Reply
הילה שושני אוקטובר 2, 2020 at 1:12 pm

תודה על מתכון מצויין
הכנתי עם סוכר קוקוס
שמן זית
וקמח כוסמין מלא
יצא טעים ממש
הילה

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:26 pm

משמח לשמוע תודה

Reply
רחלי ספטמבר 21, 2022 at 3:41 pm

היי, אם כבר דובר על אפשרות המרת החמאה בשמן והדבש בסילאן או במייפל, האם ניתן להמיר גם את הביצה עבור הטבעונים במשפחה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:27 am

ממש ממליצה לחפש דובשניות באתר
יתאימו לך הרבה יותר

Reply
נעה אוקטובר 23, 2020 at 10:10 am

היי קרן! האם ניתן לאפות את העוגיות בתבנית של מאפינסים? זה יצא טוב?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 11:43 am

בבלילת מאפינס? אין לי מושג לא ניסיתי מניחה שייצא טעים

Reply
אביה נובמבר 12, 2020 at 6:31 pm

היי. יש אפשרות להוריד את הסוכר לחלוטין ובמקום להוסיף עוד דבש?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:44 am

לחלוטין לא

Reply
שני נובמבר 24, 2020 at 4:25 pm

שאלת קרש,המיקסר חובה?
ערבוב ידני לא יעשה את העבודה?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 8:44 pm

ברור שאפשר ידנית

Reply
נטע ספטמבר 23, 2022 at 4:10 pm

העוגיות יצאו לי פחוסות:( ממש בלי נפח והשתטחו על כל התבנית.. באסה ! אולי חסר אבקת אפיה?
וגם לא כלכך הבנתי איך כוס סוכר זה 200 גרם ו2 ורבע כוסות קמח זה 315 גרם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 5:02 pm

סוכר יותר כבד מקמח
לכן הם לא שווים במשקל שלהם ביחס לכוסות
מניחה שעשית שינוי במתכון ?

Reply
טל ינואר 3, 2021 at 9:02 am

אכן עוגיות מדהימות!!!
עשיתי עם שמן קוקוס במקום חמאה וסוכר חום כהה ודמררה במקום לבן, קישטתי מעל בפקאן קצוץ, יצא מעולה
הילדים עפו על זה (ואצלי מעדיפים רק שוקולד!).

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2021 at 3:46 pm

שמחה לשמוע ותודה !

Reply
נעמי ינואר 18, 2021 at 3:50 pm

היי
חייב לשים סודה לשתייה

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:51 pm

לקבלת מרקם מושלם כן

Reply
מיטל ספטמבר 5, 2022 at 3:17 pm

היי קרן האם ניתן להכין את הבלילה ערב לפני להשאיר במקרר ולאפות יום למחרת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2022 at 4:26 pm

הי לא, יש אבקת סודה וזה פחות מומלץ

Reply
נועה ספטמבר 20, 2022 at 10:53 am

רצתי להכין
המתכונים שלך פשוט מוגשים באהבה וכיף להכין אותם
תודה ושנה טוב

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:04 pm

תודה נועה

Reply
נגה ספטמבר 20, 2022 at 11:44 am

קרן אהובה. מכינה אותן מלא מלא הן נהדרות. כשאני עושה אותן פרווה הן מתרככות אחרי יומיים בערך.מין מרקם צמיגי כזה. קשור לזה שהן פרווה ובלי חמאה שמתקשה?

Reply
רוני סמואל ספטמבר 20, 2022 at 1:26 pm

הי אפשר במקום חמאה לשים כוס שמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2022 at 3:03 pm

לא ניסיתי אפשר לנסות שמן קוקוס עדיף

Reply
נגה ספטמבר 21, 2022 at 9:40 am

קרן אהובה. אני מכינה אותן מלא מלא הן נהדרות. כשאני עושה אותן בגרסה הפרווה הן מתרככות אחרי יומיים בערך ונהיה מין מרקם צמיגי כזה. קשור לזה שהן פרווה ובלי חמאה שמתקשה?

Reply
נעמי ספטמבר 22, 2022 at 12:25 am

אסון העוגיות האלה, מראש הכנתי כמות כפולה. טעימות חבל על הזמן, תודה קרן!

Reply
אביגיל נובמבר 6, 2022 at 10:22 am

הכנתי עם סוויטאנגו בגלל בעלי שנמנע מסוכר וחזרתי לעדכן שיצא ממש טעים, הוספתי אגוזים שבורים גס
הן לא פריכות או משהו, מה שנובע לדעתי מהשימוש בתחליף הסוכר הזה אבל זה לא כזה קריטי.
רק לידע כללי מהניסיון שלי ( אם עולה טעות אז מתנצלת)- שימוש בסוויטאנגו די מוצלח אבל לא מניב תמיד את המרקם\ המראה שיניב השימוש בסוכר לבן.
רושמת לאלו שמחפשים מתכונים עם תחליף כזה שלא נפוץ ככ (כמוני), ולא תמיד יודעים איך תהיה התוצאה עם זה

Reply
אביבית יוני 3, 2023 at 10:58 pm

אפשרי קמח שקדים?

Reply
שחר אוגוסט 30, 2023 at 4:43 pm

היי, הכנתי את העוגיות לפי המתכון, הריח *מדהים* אבל בטעם אני יכולה להרגיש את הסודה לשתייה…
האם אפשר להוריד קצת בכמות, או שזה יפגע במרקם?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2023 at 9:54 am

אין בעיה להוריד קצת

Reply
ליהי אוקטובר 27, 2023 at 1:52 pm

הי קרן,
האם אפשר להחליף את הקמח בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2023 at 7:38 am

העוגיות לא יחזיקו רק על שקדים

Reply

Leave a Comment