מתכוני פרווהעוגיותראש השנה

עוגיות דבש מדהימות

ספטמבר 12, 2018 75 Comments

 

לקראת יום כיפור, ואחרי סקר קצר בדף הפייסבוק של נשואה למאפייה,

החלטתי לאפות עוגיות שיתאימו לתקופת החגים וליום כיפור בפרט.

זה נדיר שאני מכינה מאפים לבלוג ובכלל והילדים שלי עפים עליהם, וכשזה כבר קורה אני יודעת,

שזה מתכון שיישאר איתנו להרבה זמן.

לרוב, אני מוציאה את העוגה/עוגיות/מאפה מהתנור והם שואלים  מה זה.

לרוב, אני מחפפת בתשובה שלי ועונה תשובה כללית״ ״עוגיות״

כן אבל איזה?

עוגיות וניל!

זו התשובה המנצחת כי אז הם בטוח יטעמו. ברוב המקרים הם אומרים איכסה, ושעבדתי עליהם.

הפעם, אפילו שהתעקשתי שאלו עוגיות וניל, הן נזללו ונטרפו כמעט לפני שהספקתי לצלם אותן,

ולא נאמרה המילה דבש בשום שלב.

הן כל כך טעימות ומתוקות, רכות באמצע וקצת קריספיות בקצוות, כייף לטבול אותן בכוס חלב, ואין מי שיתנגד

לאכול מהן עם צאת הצום ובכלל, והן ממש קלות להכנה, אין זמני קירור לבצק לפני אפייה,  ואפשר במקום מיקסר לערבב הכל ידנית.

צילום: נופר צור

עוגיות דבש/22-25 עוגיות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה

50 גר' חמאה רכה או מומסת

כוס (200 גר') סוכר לבן

1/4 כוס (90 גר') דבש

כפית תמצית/מחית וניל

1 ביצה גודל L

2 ורבע כוסות (315 גר') קמח לבן רגיל

2 כפיות שטוחות (10 גר') אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח דק

1/2 כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבניתתנור בנייר אפייה

בעקרת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמן חמאה וסוכר למשך כמה דק עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים את הדבש הוניל והביצה וממשיכים להקציף.

מוסיפים את החומרים היבשים, קמח, מלח, אבקת סודה לשתיה וקינמון ומערבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת כפית, מניחים תלוליות בצק על גבי נייר האפייה ( כפית גדושה בכל פעם)

שומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ בין עוגיה לעוגיה, כיון שהעוגיות משתטחות בזמן האפייה.

אופים כ 10-12 דק', עד שהעוגיות שחומות.

מצננים על גבי רשת צינון.

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר כחמישה ימים.

עוגיות דבש

הערות שלי:

**את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום

**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת

**אפשר להוסיף להן מעט אגוזים קצוצים מכל סוג.

עוגיות דבש

 

 

Print Friendly, PDF & Email

75 Comments

שירי ספטמבר 12, 2018 at 5:04 pm

איך הייתי רוצה עכשיו שהעוגיות יחכו לי בבית לקפה של אחהצ… כייף לעקוב, מבטיחה גם ליישם. שנה טובה קרן

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 10:49 pm

שנה טובה שירי 🙂

Reply
מירי ספטמבר 17, 2018 at 11:43 am

היי קרן, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן באיזה כמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 12:14 am

אפשר להמיר חמאה ב 40 גר׳ שמן קוקוס מוצק

Reply
מירב ספטמבר 19, 2018 at 1:45 pm

יצא מדהים! תודה על עוד מתכון מעולה❣️

Reply
בתיה גרומן ספטמבר 18, 2018 at 12:28 pm

וואו קרן, עוגיות מדהימות!!!
בזכותך ניכנס כולנו בשמחה ליום כיפור.
תמשיכי לשמח אותנו בבלוג המקסים והטעים שלך.
שנה טובה!
בתיה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2018 at 5:14 pm

בתיה מהממת תודה רבה ושנה דבש

Reply
יסכה אפריל 23, 2020 at 9:59 am

הי, האם אפשר להפחית בכמות הסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 10:48 am

לא! הם לא יצאו טוב

Reply
שירן אוגוסט 29, 2020 at 4:23 pm

היי, האם אפשר במקום שמן לשים רק חמאה? אם כן איזו כמות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 8:20 am

אפשר 100 גר חמאה

Reply
גתית ספטמבר 17, 2020 at 8:14 pm

ווואו מתכון מושלם. לא ציפיתי בכלל תמיד מתפקשש לי. ממש טעם של ילדות לראש השנה. תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2020 at 10:30 pm

שמחה לשמוע תודה ושנה דבש

Reply
מירב ספטמבר 19, 2018 at 1:05 pm

יצא פצצה! הילדים עפו על העוגיות (וגם המבוגרים)
תודה על עוד מתכון נהדר❣️

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2018 at 5:13 pm

איזה כייף מירב, תודה על השיתוף

Reply
הודיה אוקטובר 2, 2018 at 3:56 pm

הכנתי וחזרתי לדווח 🙂
עוגיות פשוט מושלמות!!
קלות להכנה, מהירות וכ"כ טעימות!
הכל נגמר ביום, על ידי כל הגילאים…
הכנתי עם שמן במקום חמאה ופשוט מדהים!

תודה קרן! מתכון מעולה כמו כל האתר המדהים! 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 6:08 pm

אלופה את הודיה תודה!

Reply
Ruth אוקטובר 3, 2018 at 9:15 pm

העוגיות האלה פשוט מדהימות!
התבקשתי לא להכין אותן יותר אלא אם הן עוזבות את הבית כי קופסא גדולה חוסלה תוך יום וחצי בערך…
פשוט נהדרות

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2018 at 8:59 am

תודה רות!

Reply
דורין אוקטובר 25, 2018 at 6:32 pm

יש מצב להחליף מטעמי בריאות לקמח כוסמין ואת הסוכר לסוכר קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2018 at 7:45 pm

הי דורין
לקמח כוסמין אין בעיה להחליף, רקק תוודאי שהבצק לא יוצא יבש ואם כן יש להוסיף לו מעט שומן ונוזלים.
אין לי נסיון עם סוכר קוקוס, אז קשה לי להמליץ בעניין

Reply
דורין אוקטובר 25, 2018 at 8:36 pm

תודה רבה!

Reply
גלית נובמבר 6, 2018 at 1:53 pm

קרן היקרה,
אני כבר המון זמן עוקבת ואמשיך לעקוב וחייבת לשתף שהעוגיות יצאו מדהים! כמעט כל יומיים אני מוצאת את עצמי מכינה עוד ועוד. כל המתכונים שלך שניסיתי עד היום זכו לתשבוחות. תודה תודה תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2018 at 2:10 pm

שימחת אותי מאוד גלית תודה רבה, תמשיכי לבקר בבלוג

Reply
אושרה נובמבר 19, 2018 at 9:15 pm

מה זה המתכון הזה?! ההכנה פשוטה והתוצאה מיליון דולר. התמוגגנו. הקטנים טרפו והגדולים טרפו (אפילו האורחים שבדיאטה). הכנתי רק עם סוכר חום.
זהו, נכנס לפנתיאון העוגיות השוות.

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2018 at 10:59 am

שאני שמחה!

Reply
ענבל ספטמבר 16, 2019 at 4:29 pm

היי קרן:)
האן ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן?
יהיה צורך להוסיף/ לשנות משהו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2019 at 4:54 pm

בהמרה לכוסמין לבן אין צורך לשנות כלום

Reply
מיכל ספטמבר 23, 2019 at 3:23 pm

היי קרן
אין לנו מיקסר…
האם אפשר להכין את הבלילה במטרפה ידנית?

תודה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2019 at 3:36 pm

בטח, אין בעיה

Reply
דגנית ספטמבר 26, 2019 at 9:46 pm

ממש ממש מעולות, כל כך פשוטות שאי אפשר
להפסיק לנשנש אותן

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2019 at 9:57 pm

תודה!

Reply
קורל ספטמבר 27, 2019 at 11:05 am

היי
יצא מעולה
האם אפשר להקפיא אותן? או עדיף לשמור אותן 3 ימים אטומות היטב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2019 at 11:10 am

לא להקפיא אבל לשמור בקופסא סגורה

Reply
ישראל ספטמבר 28, 2019 at 8:17 pm

יצא פצצה. טרפו

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2019 at 10:33 pm

משמח ממש! תודה

Reply
לירון אוקטובר 6, 2019 at 12:55 am

העוגיות לא השתטחו כלל. מה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2019 at 8:00 am

אם לא שינית שום דבר במתכון אז ייתכן וחום התנור לא היה מספיק גבוה

Reply
תמי אפריל 15, 2020 at 2:20 pm

העוגיות הכי טעימות בעולם. יצא ממש ממש ממש מדהים. עוגיות מסוכנות! מתחסלות תוך שניות. רק הערה קטנטונת, אני חושבת שיש חוסר דיוק עם המידות. אצלי רבע כוס דבש שקלה כ 58 גרם ולא 90 גרם. עבדתי לפי מידות הנפח ולא מידות המשקל. כאמור, יצא יותר ממושלם. חלום

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2020 at 3:09 pm

תודה תמי, אבדוק את עניין המידות

Reply
דנה אוקטובר 8, 2019 at 4:06 pm

וואו קרן, אילו עוגיות נהדרות! כל החברים שלי עפו עליהן 🙂 תודה רבה לך! שאי ברכה

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 4:48 pm

כייף לשמוע תודה!

Reply
אור מאי 7, 2020 at 10:36 pm

היי קרן, תודה על העוגיות הנהדרות!
הוספתי דבש ומעט מייפל במקום הסוכר,
זה יצא טוב לדעתך?
או שהסוכר הכרחי לקריספיות של העוגיות?

תודה,
אור 🙂

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 10:38 pm

חובה סוכר

Reply
Chana Harris יוני 4, 2020 at 9:00 am

תקשיבי, פשוט יצא מהממממםםם!!!
אימצתי לרפרטואר המתכונים השוטף שלי

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 11:57 am

תודה חנה

Reply
אורלי ספטמבר 11, 2020 at 8:10 pm

היי
האם אפשר קמח תופח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 7:58 am

לא ניסיתי
אם את ממירה אז לוותר על הסודה לשתייה ויתכן והמרקם שלהן ייצא קצת שונה

Reply
מירב ספטמבר 12, 2020 at 3:58 pm

קרן אהובה לא אוהבים אצלי דבש… אפשר לשים מייפל או סילאן במקום?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 8:18 pm

בטח שאפשר

Reply
קטיה מיקוליצקי ספטמבר 12, 2020 at 4:58 pm

תקשיבי , אלה העוגיות המושלמות !
עשיתי עם קמח כוסמין ומגש ראשון חוסל לפני שהשני יצא מטוסטר אובן…..
גם רכות וגם קריספיות, מתוקות ורייחניות!
כל הבית בניחוח של דבש.

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 8:19 pm

משמח לשמוע קטיה תודה

Reply
א ספטמבר 13, 2020 at 6:26 pm

הכנתי את העוגיות והן השתטחו מדי… כל התבנית התכסתה בשכבה דקה של עוגיה (הטעם מעולה, אגב). מה יכולה להיות הסיבה לזה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2020 at 6:53 pm

שינית משהו אפילו קטנטן במצרכים?

Reply
Sigal יום טוב ספטמבר 13, 2020 at 7:45 pm

הכנתי יצא מושששש

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 12:19 pm

תודה סיגלי

Reply
מיכל ספטמבר 14, 2020 at 6:57 pm

טוב קרן, את מלכה כרגיל !!!
מתכון שלמות!! גם סרבני הדבש שלי שאוהבים תמיד שוקולד עפו על העוגיות האלה.
הטעות היחידה שלא הכפלתי כמויות מראש..
תבורכי!!!
שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2020 at 7:23 pm

תודה מיכל! שנה מהממת

Reply
דנה ספטמבר 15, 2020 at 5:20 pm

הי קרן
השתמשתי במצרכים המצויינים ללא החלפות…
והגעתי לבצק… ולא לבלילה שניתן להרים בכפית…
אשמח להשערתך למה זה קרה
תודהההה

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2020 at 10:11 pm

זה יותר די בצקי
נראה לי שהגעת לבלילה הנכונה

Reply
ליאת היכל ספטמבר 19, 2020 at 12:23 pm

מהממות העוגיות הללו!
מהממת את!
נהננו מכל ביס.
יצאו בולללל כמו בתמונה.
שתהיה לך שנה נהדרת והמשך יצירה טעימה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 12:28 pm

תודה ליאת! שנה טובה

Reply
דנה ספטמבר 23, 2020 at 10:38 am

הכנתי עכשיו עם הילדים יצא מטורףףףףף!!!!

Reply
הילה שושני אוקטובר 2, 2020 at 1:12 pm

תודה על מתכון מצויין
הכנתי עם סוכר קוקוס
שמן זית
וקמח כוסמין מלא
יצא טעים ממש
הילה

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:26 pm

משמח לשמוע תודה

Reply
נעה אוקטובר 23, 2020 at 10:10 am

היי קרן! האם ניתן לאפות את העוגיות בתבנית של מאפינסים? זה יצא טוב?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 11:43 am

בבלילת מאפינס? אין לי מושג לא ניסיתי מניחה שייצא טעים

Reply
אביה נובמבר 12, 2020 at 6:31 pm

היי. יש אפשרות להוריד את הסוכר לחלוטין ובמקום להוסיף עוד דבש?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 8:44 am

לחלוטין לא

Reply
שני נובמבר 24, 2020 at 4:25 pm

שאלת קרש,המיקסר חובה?
ערבוב ידני לא יעשה את העבודה?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 8:44 pm

ברור שאפשר ידנית

Reply
טל ינואר 3, 2021 at 9:02 am

אכן עוגיות מדהימות!!!
עשיתי עם שמן קוקוס במקום חמאה וסוכר חום כהה ודמררה במקום לבן, קישטתי מעל בפקאן קצוץ, יצא מעולה
הילדים עפו על זה (ואצלי מעדיפים רק שוקולד!).

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2021 at 3:46 pm

שמחה לשמוע ותודה !

Reply
נעמי ינואר 18, 2021 at 3:50 pm

היי
חייב לשים סודה לשתייה

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:51 pm

לקבלת מרקם מושלם כן

Reply

Leave a Comment