עוגיותראש השנה

עוגיות דבש מדהימות

ספטמבר 12, 2018 20 Comments
עוגיות דבש

עוגיות דבש

לקראת יום כיפור, ואחרי סקר קצר בדף הפייסבוק של נשואה למאפייה,

החלטתי לאפות עוגיות שיתאימו לתקופת החגים וליום כיפור בפרט.

זה נדיר שאני מכינה מאפים לבלוג ובכלל והילדים שלי עפים עליהם, וכשזה כבר קורה אני יודעת,

שזה מתכון שיישאר איתנו להרבה זמן.

לרוב, אני מוציאה את העוגה/עוגיות/מאפה מהתנור והם שואלים  מה זה.

לרוב, אני מחפפת בתשובה שלי ועונה תשובה כללית״ ״עוגיות״

כן אבל איזה?

עוגיות וניל!

זו התשובה המנצחת כי אז הם בטוח יטעמו. ברוב המקרים הם אומרים איכסה, ושעבדתי עליהם.

הפעם, אפילו שהתעקשתי שאלו עוגיות וניל, הן נזללו ונטרפו כמעט לפני שהספקתי לצלם אותן,

ולא נאמרה המילה דבש בשום שלב.

הן כל כך טעימות ומתוקות, רכות באמצע וקצת קריספיות בקצוות, כייף לטבול אותן בכוס חלב, ואין מי שיתנגד

לאכול מהן עם צאת הצום ובכלל, והן ממש קלות להכנה, אין זמני קירור לבצק לפני אפייה,  ואפשר במקום מיקסר לערבב הכל ידנית.

עוגיות דבש/22-25 עוגיות

 

מצרכים למתכון:

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

50 גר׳ חמאה רכה או מומסת

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (90 גר׳) דבש

כפית תמצית/מחית וניל

1 ביצה גודל L

2 ורבע כוסות (315 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות שטוחות (10 גר׳) אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח דק

1/2 כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבניתתנור בנייר אפייה

בעקרת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמן חמאה וסוכר למשך כמה דק עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים את הדבש הוניל והביצה וממשיכים להקציף.

מוסיפים את החומרים היבשים, קמח, מלח, אבקת סודה לשתיה וקינמון ומערבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת כפית, מניחים תלוליות בצק על גבי נייר האפייה ( כפית גדושה בכל פעם)

שומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ בין עוגיה לעוגיה, כיון שהעוגיות משתטחות בזמן האפייה.

אופים כ 10-12 דק׳, עד שהעוגיות שחומות.

מצננים על גבי רשת צינון.

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר כחמישה ימים.

עוגיות דבש

הערות שלי:

**את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום

**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת

**אפשר להוסיף להן מעט אגוזים קצוצים מכל סוג.

עוגיות דבש

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

20 Comments

שירי ספטמבר 12, 2018 at 5:04 pm

איך הייתי רוצה עכשיו שהעוגיות יחכו לי בבית לקפה של אחהצ… כייף לעקוב, מבטיחה גם ליישם. שנה טובה קרן

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 10:49 pm

שנה טובה שירי 🙂

Reply
מירי ספטמבר 17, 2018 at 11:43 am

היי קרן, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן באיזה כמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 12:14 am

אפשר להמיר חמאה ב 40 גר׳ שמן קוקוס מוצק

Reply
מירב ספטמבר 19, 2018 at 1:45 pm

יצא מדהים! תודה על עוד מתכון מעולה❣️

Reply
בתיה גרומן ספטמבר 18, 2018 at 12:28 pm

וואו קרן, עוגיות מדהימות!!!
בזכותך ניכנס כולנו בשמחה ליום כיפור.
תמשיכי לשמח אותנו בבלוג המקסים והטעים שלך.
שנה טובה!
בתיה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2018 at 5:14 pm

בתיה מהממת תודה רבה ושנה דבש

Reply
מירב ספטמבר 19, 2018 at 1:05 pm

יצא פצצה! הילדים עפו על העוגיות (וגם המבוגרים)
תודה על עוד מתכון נהדר❣️

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2018 at 5:13 pm

איזה כייף מירב, תודה על השיתוף

Reply
הודיה אוקטובר 2, 2018 at 3:56 pm

הכנתי וחזרתי לדווח 🙂
עוגיות פשוט מושלמות!!
קלות להכנה, מהירות וכ"כ טעימות!
הכל נגמר ביום, על ידי כל הגילאים…
הכנתי עם שמן במקום חמאה ופשוט מדהים!

תודה קרן! מתכון מעולה כמו כל האתר המדהים! 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 6:08 pm

אלופה את הודיה תודה!

Reply
Ruth אוקטובר 3, 2018 at 9:15 pm

העוגיות האלה פשוט מדהימות!
התבקשתי לא להכין אותן יותר אלא אם הן עוזבות את הבית כי קופסא גדולה חוסלה תוך יום וחצי בערך…
פשוט נהדרות

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2018 at 8:59 am

תודה רות!

Reply
דורין אוקטובר 25, 2018 at 6:32 pm

יש מצב להחליף מטעמי בריאות לקמח כוסמין ואת הסוכר לסוכר קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2018 at 7:45 pm

הי דורין
לקמח כוסמין אין בעיה להחליף, רקק תוודאי שהבצק לא יוצא יבש ואם כן יש להוסיף לו מעט שומן ונוזלים.
אין לי נסיון עם סוכר קוקוס, אז קשה לי להמליץ בעניין

Reply
דורין אוקטובר 25, 2018 at 8:36 pm

תודה רבה!

Reply
גלית נובמבר 6, 2018 at 1:53 pm

קרן היקרה,
אני כבר המון זמן עוקבת ואמשיך לעקוב וחייבת לשתף שהעוגיות יצאו מדהים! כמעט כל יומיים אני מוצאת את עצמי מכינה עוד ועוד. כל המתכונים שלך שניסיתי עד היום זכו לתשבוחות. תודה תודה תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2018 at 2:10 pm

שימחת אותי מאוד גלית תודה רבה, תמשיכי לבקר בבלוג

Reply
אושרה נובמבר 19, 2018 at 9:15 pm

מה זה המתכון הזה?! ההכנה פשוטה והתוצאה מיליון דולר. התמוגגנו. הקטנים טרפו והגדולים טרפו (אפילו האורחים שבדיאטה). הכנתי רק עם סוכר חום.
זהו, נכנס לפנתיאון העוגיות השוות.

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2018 at 10:59 am

שאני שמחה!

Reply

Leave a Comment