לקראת יום כיפור, ואחרי סקר קצר בדף הפייסבוק של נשואה למאפייה,
החלטתי לאפות עוגיות שיתאימו לתקופת החגים וליום כיפור בפרט.
זה נדיר שאני מכינה מאפים לבלוג ובכלל והילדים שלי עפים עליהם, וכשזה כבר קורה אני יודעת,
שזה מתכון שיישאר איתנו להרבה זמן.
לרוב, אני מוציאה את העוגה/עוגיות/מאפה מהתנור והם שואלים מה זה.
לרוב, אני מחפפת בתשובה שלי ועונה תשובה כללית״ ״עוגיות״
כן אבל איזה?
עוגיות וניל!
זו התשובה המנצחת כי אז הם בטוח יטעמו. ברוב המקרים הם אומרים איכסה, ושעבדתי עליהם.
הפעם, אפילו שהתעקשתי שאלו עוגיות וניל, הן נזללו ונטרפו כמעט לפני שהספקתי לצלם אותן,
ולא נאמרה המילה דבש בשום שלב.
הן כל כך טעימות ומתוקות, רכות באמצע וקצת קריספיות בקצוות, כייף לטבול אותן בכוס חלב, ואין מי שיתנגד
לאכול מהן עם צאת הצום ובכלל, והן ממש קלות להכנה, אין זמני קירור לבצק לפני אפייה, ואפשר במקום מיקסר לערבב הכל ידנית.
לסרטון עם כל שלבי ההכנה לחצו כאן
עוגיות דבש/22-25 עוגיות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
50 גר' חמאה רכה או מומסת
כוס (200 גר') סוכר לבן
1/4 כוס (90 גר') דבש
כפית תמצית/מחית וניל
1 ביצה גודל L
2 ורבע כוסות (315 גר') קמח לבן רגיל
2 כפיות שטוחות (10 גר') אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח דק
1/2 כפית אבקת קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבניתתנור בנייר אפייה
בעקרת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמן חמאה וסוכר למשך כמה דק עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה
מוסיפים את הדבש הוניל והביצה וממשיכים להקציף.
מוסיפים את החומרים היבשים, קמח, מלח, אבקת סודה לשתיה וקינמון ומערבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
בעזרת כפית, מניחים תלוליות בצק על גבי נייר האפייה ( כפית גדושה בכל פעם)
שומרים על מרווחים של 2-3 ס״מ בין עוגיה לעוגיה, כיון שהעוגיות משתטחות בזמן האפייה.
אופים כ 10-12 דק', עד שהעוגיות שחומות.
מצננים על גבי רשת צינון.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר כחמישה ימים.
הערות שלי:
**את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום
**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת
**אפשר להוסיף להן מעט אגוזים קצוצים מכל סוג.
110 Comments
איך הייתי רוצה עכשיו שהעוגיות יחכו לי בבית לקפה של אחהצ… כייף לעקוב, מבטיחה גם ליישם. שנה טובה קרן
שנה טובה שירי 🙂
החלטתי שאני אכין את העוגיות הנפלאות שלך שראיתי את המתכון היום כבר אחה"צ. בהזדמנות זו אני רוצה לאחל לך שנה טובה וחג שמח ותודה על כל המתכונים המעולים שלך
תודה ושנה טובה
מהמממם, נראה יאמי כמו כל המתכונים המושלמים שלך !
תודה רבה לך ושנה טובה
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80% במקום קמח לבן ?
בטח שאפשר
היי, איך אפשר להכין ללא ביצה? בגלל אלרגיה
היי קרן, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? אם כן באיזה כמות?
אפשר להמיר חמאה ב 40 גר׳ שמן קוקוס מוצק
יצא מדהים! תודה על עוד מתכון מעולה❣️
תחליף ביצה רסק תפוחי עץ
תודה רבה על מתכון מעולה!
וואו קרן, עוגיות מדהימות!!!
בזכותך ניכנס כולנו בשמחה ליום כיפור.
תמשיכי לשמח אותנו בבלוג המקסים והטעים שלך.
שנה טובה!
בתיה
בתיה מהממת תודה רבה ושנה דבש
הי, האם אפשר להפחית בכמות הסוכר?
לא! הם לא יצאו טוב
היי, האם אפשר במקום שמן לשים רק חמאה? אם כן איזו כמות?
אפשר 100 גר חמאה
ווואו מתכון מושלם. לא ציפיתי בכלל תמיד מתפקשש לי. ממש טעם של ילדות לראש השנה. תודה רבה!!
שמחה לשמוע תודה ושנה דבש
היי קרן עם אני רוצה להכפיל את הכמות .באיזה מצרך צריך להכפיל
ושתהיה לכל בית ישראל שנה טובה
בכל המצרכים כמובן
יצא פצצה! הילדים עפו על העוגיות (וגם המבוגרים)
תודה על עוד מתכון נהדר❣️
איזה כייף מירב, תודה על השיתוף
הכנתי וחזרתי לדווח 🙂
עוגיות פשוט מושלמות!!
קלות להכנה, מהירות וכ"כ טעימות!
הכל נגמר ביום, על ידי כל הגילאים…
הכנתי עם שמן במקום חמאה ופשוט מדהים!
תודה קרן! מתכון מעולה כמו כל האתר המדהים! 🙂
אלופה את הודיה תודה!
אפשר לוותר על הקנמון ? אם אין מב אפשר לשים במקום ?
אפשר לוותר טעם שונה
העוגיות האלה פשוט מדהימות!
התבקשתי לא להכין אותן יותר אלא אם הן עוזבות את הבית כי קופסא גדולה חוסלה תוך יום וחצי בערך…
פשוט נהדרות
תודה רות!
יש מצב להחליף מטעמי בריאות לקמח כוסמין ואת הסוכר לסוכר קוקוס?
הי דורין
לקמח כוסמין אין בעיה להחליף, רקק תוודאי שהבצק לא יוצא יבש ואם כן יש להוסיף לו מעט שומן ונוזלים.
אין לי נסיון עם סוכר קוקוס, אז קשה לי להמליץ בעניין
תודה רבה!
קרן היקרה,
אני כבר המון זמן עוקבת ואמשיך לעקוב וחייבת לשתף שהעוגיות יצאו מדהים! כמעט כל יומיים אני מוצאת את עצמי מכינה עוד ועוד. כל המתכונים שלך שניסיתי עד היום זכו לתשבוחות. תודה תודה תודה
שימחת אותי מאוד גלית תודה רבה, תמשיכי לבקר בבלוג
מה זה המתכון הזה?! ההכנה פשוטה והתוצאה מיליון דולר. התמוגגנו. הקטנים טרפו והגדולים טרפו (אפילו האורחים שבדיאטה). הכנתי רק עם סוכר חום.
זהו, נכנס לפנתיאון העוגיות השוות.
שאני שמחה!
היי קרן:)
האן ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן?
יהיה צורך להוסיף/ לשנות משהו?
בהמרה לכוסמין לבן אין צורך לשנות כלום
היי קרן
אין לנו מיקסר…
האם אפשר להכין את הבלילה במטרפה ידנית?
תודה.
בטח, אין בעיה
ממש ממש מעולות, כל כך פשוטות שאי אפשר
להפסיק לנשנש אותן
תודה!
היי
יצא מעולה
האם אפשר להקפיא אותן? או עדיף לשמור אותן 3 ימים אטומות היטב?
לא להקפיא אבל לשמור בקופסא סגורה
יצא פצצה. טרפו
משמח ממש! תודה
העוגיות לא השתטחו כלל. מה עשיתי לא בסדר?
אם לא שינית שום דבר במתכון אז ייתכן וחום התנור לא היה מספיק גבוה
העוגיות הכי טעימות בעולם. יצא ממש ממש ממש מדהים. עוגיות מסוכנות! מתחסלות תוך שניות. רק הערה קטנטונת, אני חושבת שיש חוסר דיוק עם המידות. אצלי רבע כוס דבש שקלה כ 58 גרם ולא 90 גרם. עבדתי לפי מידות הנפח ולא מידות המשקל. כאמור, יצא יותר ממושלם. חלום
תודה תמי, אבדוק את עניין המידות
היי קרן
יצא לך לבדוק את המידות?אני בדיוק באמצע להכין ושמתי את החומרים לפי המשקל שכתבת ועוד מכינה כמות כפולה
מקווה שיצא טוב ולא אצטרך לזרוק
וואו קרן, אילו עוגיות נהדרות! כל החברים שלי עפו עליהן 🙂 תודה רבה לך! שאי ברכה
כייף לשמוע תודה!
היי קרן, תודה על העוגיות הנהדרות!
הוספתי דבש ומעט מייפל במקום הסוכר,
זה יצא טוב לדעתך?
או שהסוכר הכרחי לקריספיות של העוגיות?
תודה,
אור 🙂
חובה סוכר
תקשיבי, פשוט יצא מהממממםםם!!!
אימצתי לרפרטואר המתכונים השוטף שלי
תודה חנה
היי
האם אפשר קמח תופח?
לא ניסיתי
אם את ממירה אז לוותר על הסודה לשתייה ויתכן והמרקם שלהן ייצא קצת שונה
קרן אהובה לא אוהבים אצלי דבש… אפשר לשים מייפל או סילאן במקום?
בטח שאפשר
תקשיבי , אלה העוגיות המושלמות !
עשיתי עם קמח כוסמין ומגש ראשון חוסל לפני שהשני יצא מטוסטר אובן…..
גם רכות וגם קריספיות, מתוקות ורייחניות!
כל הבית בניחוח של דבש.
משמח לשמוע קטיה תודה
הכנתי את העוגיות והן השתטחו מדי… כל התבנית התכסתה בשכבה דקה של עוגיה (הטעם מעולה, אגב). מה יכולה להיות הסיבה לזה?
שינית משהו אפילו קטנטן במצרכים?
הכנתי יצא מושששש
תודה סיגלי
טוב קרן, את מלכה כרגיל !!!
מתכון שלמות!! גם סרבני הדבש שלי שאוהבים תמיד שוקולד עפו על העוגיות האלה.
הטעות היחידה שלא הכפלתי כמויות מראש..
תבורכי!!!
שנה טובה
תודה מיכל! שנה מהממת
הי קרן
השתמשתי במצרכים המצויינים ללא החלפות…
והגעתי לבצק… ולא לבלילה שניתן להרים בכפית…
אשמח להשערתך למה זה קרה
תודהההה
זה יותר די בצקי
נראה לי שהגעת לבלילה הנכונה
מהממות העוגיות הללו!
מהממת את!
נהננו מכל ביס.
יצאו בולללל כמו בתמונה.
שתהיה לך שנה נהדרת והמשך יצירה טעימה!
תודה ליאת! שנה טובה
הכנתי עכשיו עם הילדים יצא מטורףףףףף!!!!
תודה על מתכון מצויין
הכנתי עם סוכר קוקוס
שמן זית
וקמח כוסמין מלא
יצא טעים ממש
הילה
משמח לשמוע תודה
היי, אם כבר דובר על אפשרות המרת החמאה בשמן והדבש בסילאן או במייפל, האם ניתן להמיר גם את הביצה עבור הטבעונים במשפחה?
ממש ממליצה לחפש דובשניות באתר
יתאימו לך הרבה יותר
היי קרן! האם ניתן לאפות את העוגיות בתבנית של מאפינסים? זה יצא טוב?
בבלילת מאפינס? אין לי מושג לא ניסיתי מניחה שייצא טעים
היי. יש אפשרות להוריד את הסוכר לחלוטין ובמקום להוסיף עוד דבש?
לחלוטין לא
שאלת קרש,המיקסר חובה?
ערבוב ידני לא יעשה את העבודה?
ברור שאפשר ידנית
העוגיות יצאו לי פחוסות:( ממש בלי נפח והשתטחו על כל התבנית.. באסה ! אולי חסר אבקת אפיה?
וגם לא כלכך הבנתי איך כוס סוכר זה 200 גרם ו2 ורבע כוסות קמח זה 315 גרם?
סוכר יותר כבד מקמח
לכן הם לא שווים במשקל שלהם ביחס לכוסות
מניחה שעשית שינוי במתכון ?
אכן עוגיות מדהימות!!!
עשיתי עם שמן קוקוס במקום חמאה וסוכר חום כהה ודמררה במקום לבן, קישטתי מעל בפקאן קצוץ, יצא מעולה
הילדים עפו על זה (ואצלי מעדיפים רק שוקולד!).
שמחה לשמוע ותודה !
היי
חייב לשים סודה לשתייה
לקבלת מרקם מושלם כן
היי קרן האם ניתן להכין את הבלילה ערב לפני להשאיר במקרר ולאפות יום למחרת?
הי לא, יש אבקת סודה וזה פחות מומלץ
רצתי להכין
המתכונים שלך פשוט מוגשים באהבה וכיף להכין אותם
תודה ושנה טוב
תודה נועה
קרן אהובה. מכינה אותן מלא מלא הן נהדרות. כשאני עושה אותן פרווה הן מתרככות אחרי יומיים בערך.מין מרקם צמיגי כזה. קשור לזה שהן פרווה ובלי חמאה שמתקשה?
הי אפשר במקום חמאה לשים כוס שמן?
לא ניסיתי אפשר לנסות שמן קוקוס עדיף
קרן אהובה. אני מכינה אותן מלא מלא הן נהדרות. כשאני עושה אותן בגרסה הפרווה הן מתרככות אחרי יומיים בערך ונהיה מין מרקם צמיגי כזה. קשור לזה שהן פרווה ובלי חמאה שמתקשה?
אסון העוגיות האלה, מראש הכנתי כמות כפולה. טעימות חבל על הזמן, תודה קרן!
הכנתי עם סוויטאנגו בגלל בעלי שנמנע מסוכר וחזרתי לעדכן שיצא ממש טעים, הוספתי אגוזים שבורים גס
הן לא פריכות או משהו, מה שנובע לדעתי מהשימוש בתחליף הסוכר הזה אבל זה לא כזה קריטי.
רק לידע כללי מהניסיון שלי ( אם עולה טעות אז מתנצלת)- שימוש בסוויטאנגו די מוצלח אבל לא מניב תמיד את המרקם\ המראה שיניב השימוש בסוכר לבן.
רושמת לאלו שמחפשים מתכונים עם תחליף כזה שלא נפוץ ככ (כמוני), ולא תמיד יודעים איך תהיה התוצאה עם זה
אפשרי קמח שקדים?
היי, הכנתי את העוגיות לפי המתכון, הריח *מדהים* אבל בטעם אני יכולה להרגיש את הסודה לשתייה…
האם אפשר להוריד קצת בכמות, או שזה יפגע במרקם?
תודה!
אין בעיה להוריד קצת
הי קרן,
האם אפשר להחליף את הקמח בשקדים טחונים?
העוגיות לא יחזיקו רק על שקדים
אם מחליפים את החמאה בשמן, זה לא פוגע במרקם? לא עדיף להחליף את החמאה במחמאה?
הי
שאלה של טירונית – עם איזה חלק במיקסר להשתמש?
תודה רבה.
הי, במקצף