img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגיות

עוגיות הטחינה של שולי

יולי 3, 2020 | 115 תגובות

img

115 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
יולי 3, 2020 בשעה 16:33

שאלה מעצבנת... חייב את כל כמות החמאה .?. כי גם טחינה זה שומן ..נראה לי המון סורי על השאלה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 3, 2020 at 5:33 pm

ברגע שמורידים מהכמות המרקם לא ייצא אותו דבר אפשר לנסות תמיד התוצאה על אחריותך

השב
User Avatar
טל
יולי 8, 2020 at 4:07 pm

אפשר במקום החמאה, שמנת צמחית ואם כן כמה?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 8, 2020 at 8:15 pm

לא אפשר

השב
User Avatar
Shona Rossilio
אוקטובר 26, 2020 at 7:01 pm

את לא חייבת חמאה בכלל , הטחינה שומנית מאוד . אם בא לך לשים אז תשימי רבע כמות או אפשר רבע כוס שמן . אני עשיתי כאלה יצא מעולה . זאת דעתי למרות כל מה שקרן עושה יוצא מדהים וטעים .

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2020 at 10:32 pm

אני שמחה שהגבת, בהחלט מומלץ להקשיב למי שהכין

השב
User Avatar
ליאת
אוגוסט 3, 2021 at 5:58 pm

אפשר להחליף חלק מהקמח לקמח שקדים????

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 3, 2021 at 6:15 pm

חלק לא גדול

השב
User Avatar
אנה
starstarstarstarstar
יולי 3, 2020 בשעה 17:30

הי קרן, אפשר במקום סוכר, אבקת סוכר? כי מרגישים את הסוכר בעוגיות

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 3, 2020 at 5:34 pm

חלק מהכייף של עוגיות הטחינה זה המרקם החולי שלהן מניחה שאפשר להמיר ולא ניסיתי

השב
User Avatar
טל
אוקטובר 26, 2020 at 2:18 pm

יש איזו אפשרות לגרסה נטולת גלוטן?

השב
User Avatar
Etty
starstarstarstarstar
יולי 3, 2020 בשעה 23:32

פרווה - מחמאה טוב להשאיר במקרר למשך הלילה.

השב
User Avatar
מיטל בוארון
אוגוסט 9, 2020 at 5:02 pm

היי קרן הכנתי לפי המתכון והכל נזל ונמרח באפיה מה עשיתי לא בסדר?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 10, 2020 at 7:40 am

שינית משהו?

השב
User Avatar
אסתי
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 07:05

עפה להכין ❤️❤️❤️❤️

השב
User Avatar
לי
פברואר 28, 2021 at 3:42 pm

הי האם הסוכר וניל מורגש לטובה או שלא מוסיף?תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 1, 2021 at 7:04 am

לדעתי מוסיף מלא אבל לא חייבים

השב
User Avatar
מורן אחדות
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 07:07

האם ניתן במקום סוכר לבן סוכר שמראה?

השב
User Avatar
מורן אחדות
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 07:09

האם ניתן להחליף סוכר לבן בסוכר דמררה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 7:41 am

מניחה שכן

השב
User Avatar
Alva Harel
אוגוסט 4, 2022 at 3:49 pm

מה אפשר לשים במקום סוכר וניל? תמצית וניל?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 5, 2022 at 7:28 am

כן

השב
User Avatar
מיכל שדות
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 08:23

ריגשת ♥️

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 9:49 am

התרגשתי גם

השב
User Avatar
סיון
יולי 7, 2020 at 2:55 pm

אהבתי את השאלה שלך, זה מה שגם אני חשבתי.. אל תתנצלי :) אשמח לשמוע אם ניסית ואיך יצא.

השב
User Avatar
רותם
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 09:21

היי קרן, את אופה על טורבו או חום עליון תחתון?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 9:49 am

עליון תחתון

השב
User Avatar
אורי
יולי 17, 2020 at 2:07 pm

אני רוצה להחליף את החמאה בשמן, כמה זה 220 גרם בכוסות?

השב
User Avatar
Simi.bobo
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 09:23

היי קרן אפשר להקפיא את העוגיות לפנח אפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 9:48 am

בטח

השב
User Avatar
נועה
יולי 9, 2020 at 2:06 am

היי קרן יקרה ראשית אני מאוד אוהבת את סטייל הכתיבה שלך כפרי אותנטי ולוקח למקום קסום רציתי לדעת בבקשה אם ניתן במקום חמאה להשתמש בשמן אגוזים? תודה מראש

השב
User Avatar
אורי
יולי 17, 2020 at 2:07 pm

אני רוצה להחליף את החמאה בשמן, כמה זה 220 גרם בכוסות?

השב
User Avatar
Stua
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 10:23

אפשר להחליף בסוכר חום?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 2:12 pm

כן בהחלט

השב
User Avatar
יהודית
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 12:00

נפלא!!! אפשר להוסיף את הדבר הזה שלא מדברים עליו - גרידת לימון... וגם, לגלגל לגלילים של 3-4 ס״מ ולפרוס.

השב
User Avatar
דנה
יולי 4, 2020 at 5:30 pm

כמה זה בגרם כוס טחינה בערך?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 5:40 pm

בדיוק 240 גר אוסיף גם במתכון

השב
User Avatar
דבי
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 12:01

היי יש מצב להפוף אותם לטבעוניות ? כאילו מה במקום חמאה ? תנקס

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 2:11 pm

נסי ב 160 גר שמן קוקוס

השב
User Avatar
ששי אפרתי
יולי 15, 2020 at 4:29 pm

החלפתי חמאה ב 170 ג' שמן קוקוס, כפי שכתוב במתכון, והבלילה יצאה דלילה מדי, איך אפשר לתקן ?

השב
User Avatar
דליה
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 15:20

הי. אפשר במקום קמח לבן.קמח ללא גלוטן? אם כן. איזה קמח?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 4:31 pm

לצערי אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן

השב
User Avatar
הדס
יולי 5, 2020 at 12:36 am

אפשר עם קמח תמי תופח

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 5, 2020 at 12:54 pm

מניחה שכן אבל אין לי נסיון איתו

השב
User Avatar
רוית
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 16:39

שלמות שלמות שלמוווווות

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 4, 2020 at 5:41 pm

תודה רוית

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
יולי 4, 2020 בשעה 22:08

השמן קוקוס צריך להיות במצב מוצק (בדומה לחמאה) או יכול להיות במצב נוזלי?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 5, 2020 at 12:54 pm

אפשר גם נוזלי אבל לא חם

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
יולי 5, 2020 בשעה 17:02

היי קרן, אני אנסה למרות שיש לי ניסיון מבאס מעוגיות טחינה של שמו שתמיד יוצאות לי קצת יבשות וקצת מתפרקות... אפשר לשים טחינה מלאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 5, 2020 at 5:10 pm

אני לא מכירה את במתכון של שמו, אלו לחלוטין לא מתפרקות אבל כן חשוב להבין שמרקם של עוגיות טחינה הוא מרקם חולי. לדעתי קמח מלא עוד יותר ייבש אותן ואז יתקבל באמת מרקם יבש. אני ממליצה להכין פעם אחת בדיוק כמו במתכון לראות שזה יוצא לטעמך ואז להבא אולי להחליף חלק מהקמח

השב
User Avatar
נונה
starstarstarstarstar
יולי 6, 2020 בשעה 15:58

יש לך מתכון של עוגיות טחינה עם פיסטוקים שהכנתי כמה פעמים והם היו מעולות! הכנתי את המתכון של שולי ואין לי מושג מה השתבש כי עשיתי בדיוק לפי המתכון אבל הם לא נאפו תוך 10 דקות אז השארתי אותם עוד 10 ועוד עשר והם פשוט לא היו מוצלחות! יש מצב שזה טחינה משומשום מלא? למרות שמתכון שלך גם עשיתי מאותה טחינה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 6, 2020 at 4:39 pm

הי נונה, לא הבנתי מה השתבש, השתמשת הטחינה מלאה? כי אני השתמשתי בטחינה לבנה רגילה

השב
User Avatar
נונה
יולי 6, 2020 at 4:49 pm

העוגיות אחרי 10 דקות נשארו לא אפויות ואז אפיתי אותם עוד עשר דקות ועדיין נשארו בצבע לבן ובמרקם של חלווה, את אפית מטחינה רגילה, אני השתמשתי במלאה אז אולי היא כבדה מדי לעוגיות?

השב
User Avatar
יונת
יולי 7, 2020 at 9:36 am

יש לי מתכון כמעט זהה רק שחצי מכמות הקמח אני מחליפה בשקדים טחונים, זה מוסיף פריכות וזה גן עדן. ממליצה לנסות ♥️

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 7, 2020 at 11:22 am

תודה יונת, ינוסה

השב
User Avatar
דובל'ה
starstarstarstarstar
יולי 6, 2020 בשעה 17:21

האם אפשר להמיר סוכר בסילאן ומה הכמות הנדרשת במידה וניתן להמיר?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 6, 2020 at 8:49 pm

אי אפשר להמיר את הסוכר ב סילאן אלא אולי כמות יחסית קטנה

השב
User Avatar
יהודה
נובמבר 1, 2020 at 10:25 pm

אפשר עם קמח קוסמין

השב
User Avatar
דבי
starstarstarstarstar
יולי 7, 2020 בשעה 10:26

שלום האם אשר להמיר את החמאה בשמן??? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 7, 2020 at 11:19 am

אני מניחה שבשמן קוקוס כן ולא קנולה 160 גר

השב
User Avatar
גלי
אוגוסט 6, 2020 at 12:08 am

עוגיות מעולות! שלב הבא- להזמין חופשה בחצר שולמית. תודה ❤️

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 6, 2020 at 8:23 pm

חובה להזמין חופשה בחצר שולמית! שמחה שאהבת

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
יולי 9, 2020 בשעה 02:03

היי קרן יקרה ראשית אני מאוד אוהבת את סטייל הכתיבה שלך כפרי אותנטי ולוקח למקום קסום רציתי לדעת בבקשה אם ניתן במקום חמאה להשתמש בשמן אגוזים? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2020 at 7:42 am

אין לי נסיון איתו בכלל אז קשה לי להמליץ, האם עשית המרה כזו בעבר? האם עבד?

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
יולי 9, 2020 בשעה 14:58

הכנתי!!! יצא מעולה! תודה רבה :)

השב
User Avatar
דנית
פברואר 10, 2021 at 5:00 pm

היי קרן מדהימה, תודה על מתכונים מדהימים שתמיד מצליחים. התחלתי בתזונה חדשה בה מומלץ קמח כוסמין מלא. האם את יודעת להמיר במתכון הזה? בכל מקרה, תודה!

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
יולי 9, 2020 בשעה 17:17

כתבת: פשר להוסיף גם לבלילה קצת קפה שחור (המלצות שלכם), הכוונה לקפה שחור מוכן ולא האבקה עצמה, נכון? ושוב שואלת, לא להשתמש בשמנת צימחית במקום החמאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2020 at 5:20 pm

אבקה לגמרי

השב
User Avatar
מיטל בוארון
starstarstarstarstar
אוגוסט 10, 2020 בשעה 09:40

לא הבלילה הייתה לי מאוד רכה(ערבבתי רק ביד) אז שמתי מעט במקרר אולי 10 דקות וייתכן שהטחינה מלאה עשיתי עיגולים כמו גולה ואז מעכתי מעט עם מזלג שיצא יפה מגש ראשון נמרח לבלילה אחת במגש השני הורדתי חום ואז לא נמרח לגמריי אבל עדיין לא יצא טוב

השב
User Avatar
אדוה
starstarstarstarstar
אוגוסט 19, 2020 בשעה 14:50

היי קרן, לצערי העוגיות השתטחו לי לגמרי בתנור, נהיו מאוד מאוד רכות והתפוררו, אשמח לקבל רעיון מה עשיתי לא נכון

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2020 at 4:35 pm

לא שינית שום דבר במרכיבים??

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 5, 2020 בשעה 15:52

הכנתי ויצא מושלםםם מתה על המתכונים שלך! כל דודא שיש לי מחפשת קודם כל אצלך. תודה את אלופה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 5, 2020 at 8:52 pm

תודה גלי

השב
User Avatar
אורן
starstarstarstarstar
אוקטובר 13, 2020 בשעה 21:35

הכנתי עם שינויים קלים ויצא מושלם!!! טבענתי בקלות. במקום חמאה- חצי נטורינה וחצי חמאה טבעונית של וגה. החלפתי 50 גרם קמח ב50 גרם שקדים טחונים. מתכון מעולה. תודה רבה קרן, אין עליך!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2020 at 8:50 am

משמח לשמוע תודה

השב
User Avatar
עדי
יולי 10, 2022 at 1:30 pm

יצא לי גם להכין כמה פעמים את המתכון, כבר פעמיים שגם קרה לי שהעוגיות השתטחו לי לגמרי וכמה פעמים שלא.. אותו מתכון לא מבינה כל כך איפה הבעיה

השב
User Avatar
שמרית
starstarstarstarstar
נובמבר 21, 2020 בשעה 06:58

היי קרן, נהנית מהמתכון הזה כבר מספר שבועות, תמיד יוצאות לי 60 עוגיות בקירוב, אם אני רוצה שייצא לי מחצית מהכמות? להפחית את כל המצרכים בחצי?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2020 at 9:28 am

בדיוק

השב
User Avatar
איילת
starstarstarstarstar
ינואר 6, 2021 בשעה 10:26

היי אהובה האם אפשרי להכין מקמח כוסמין כהה??

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 6, 2021 at 10:53 am

אפשר כן

השב
User Avatar
אביה
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2021 בשעה 14:50

יאמי! אפשר להקפיא לאחר האפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2021 at 11:30 pm

כן בטח

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2021 בשעה 12:51

הכנתי כעת את התערובת. לאחר 20 דק מקרר עדיין מרקם רך מאוד...כלומר קשה אפילו לעשות עיגולים כי זה נמרח בידיים..האם יש משהו להוסיף כעת? הכמויות בדיוק כפי במתכון, אולי ככ אמור להיות כי רשמת שהתערובת רכה מאוד אבל השאלה אם זה בסדר או להוסיף משהו? תודה

השב
User Avatar
אוולין
starstarstarstarstar
מאי 22, 2021 בשעה 18:48

הכנתי פעמיים את העוגיות המדהימות אלו. פעם יצאו " דוגמניות"... ובפעם שניה - פיתות מכוערות... למההההה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 23, 2021 at 9:16 am

הורדת בסוכר בפעם השניה? אולי קמח אחר?

השב
User Avatar
נעה ברוך
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2021 בשעה 02:03

המתכון עשה לי חשק!! מיהרתי להכין אבל לצערי לא הצליחו לי העוגיות, השתתחו והתפוררו גם כשהתקררו, כמו חול… אכזבה. 3 תבניות הלכו לפח..

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 13, 2021 at 6:27 pm

מצטערת לשמוע, משהו השתבש לך בתהליך או ששינית משהו במרכיבים

השב
User Avatar
רינה
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2021 בשעה 01:19

היי אם אין לי סוכר וניל במה אפשר להחליף?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2021 at 7:32 am

סוכר רגיל באותה הכמות ותמצית וניל

השב
User Avatar
תום
starstarstarstarstar
דצמבר 20, 2021 בשעה 22:15

עוגיות מעולות!!!!!!תודה רבה קרן אני השארתי אותן במקרר, כדררתי ביד ושיטחתי מעט על תבנית. האם אפשר להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 21, 2021 at 7:03 am

חמאת בוטנים תהיה כבדה יותר אני לא בטוחה שבכמויות זה ייצא מוצלח. יש מתכון לעוגיות חמאת בוטנים אחרות באתר מוצלחות ממש

השב
User Avatar
חנית כהן
starstarstarstarstar
דצמבר 27, 2021 בשעה 10:56

הי קרן, האם אפשר להחליף לקמח כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 28, 2021 at 7:39 am

בטח

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
יולי 25, 2022 בשעה 23:25

היי קרן יקרה המתכונים שלך תמיד אבל תמיד יוצאים מוצלח, אני עוקבת אחרי המתכון, מודדת עם משקל לאוכל, וכולם מתעלפים, הכנסתי את העוגיות לתנור, הפעלתי טיימר, עברו 10 דקות וכלום, הם לבנות לבנות, הוספתי דקה לטיימר, ואז עוד דקה, ועוד דקה, אני חושבת שהוספתי אולי איזה 7 דקות על ה10 המקוריות, והעוגיות עדיין לבנות, רק אחרי שקיבלו עוד 5 דקות על טורבו סוף סוף הם התחילו להזהיב, בטעם הן בסדר נראלי, השאלה שלי היא אם זה הגיוני שמתנור לתנור יש כזה הבדל בזמן אפייה, או שיכול להיות שהתנור שלי בסוף ימיו?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 26, 2022 at 7:20 am

יש הבדלים בין תנורים אולי משהו אצלך לא תקין אולי שינית משהו במרכיבים ? הורדת מלח או סוכר? ואולי סוג הטחינה ממש השפיע ממליצה לנסות שוב שכן העוגיות מדהימות

השב
User Avatar
איתי
אוקטובר 25, 2024 at 3:48 pm

אפשר להקפיא את הבצק ולהשתמש בפעם אחרת?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 25, 2024 at 4:05 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
אפרת י
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2022 בשעה 13:46

תודה על המתכון, הטעמים יצאו לי מעולה. אני חדשה בעולמות המאפייה, מעבר לעניין הטעם- מבחינת הנראות זה יצא לי יותר שטוח כזה. בנגלה השניה ניסיתי לעשות את העיגולים קטנים יותר ופחות למעוך אותם, אבל זה עדיין לא יצא נפוח כמו בתמונה וכמו שאני מכירה. ממה זה יכול לקרות? המון תודה ❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 22, 2022 at 1:52 pm

יש מצב שזה קשור לסוג הטחינה ואת יכולה לנסות לצנן את התערובת לפני כדרור ואפייה

השב
User Avatar
אפרת י
ספטמבר 22, 2022 at 3:42 pm

תודה! קיררתי לפני כ-5 דק. אם זה לא הקירור זה לדעתך הסוג טחינה? השתמשתי באל ארז.. יש עוד סיבה שבגללה זה יכול לקרות? תודה

השב
User Avatar
חיה
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2024 בשעה 15:42

שלמותתתת תודה על המתכון המושלםם האמת שכבר מזמן אני ממירה מרגרינה או חמאה בשמן שמתי מאה גרם שמן יוצא מעולהה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 14, 2024 at 10:27 am

תודה חנה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img