אני מאוד אוהבת עוגיות טחינה ואיך שהוא אין בבלוג מתכון לעוגיית טחינה פשוטה וקלאסית,
וכמו שאני תמיד מאמינה, דברים לא סתם מחכים וממתינים. השבוע התארחנו בראש פינה, בבית
עתיק ויפה שנקרא חצר שולמית. שמנו בוייז אמנם אחוזת שולמית והגענו למקום נטוש והילדים רצו להרוג אותי,
אבל התעשתנו מהר מאוד והבנו שאנחנו במקום הלא נכון. כשהגענו לחצר הילדים כבר היו מאוד חשדנים
לגבי המקום, והרגשתי שהם קצת לא מאמינים לי שהמקום מהמם, אבל נכנסנו לתוך גן עדן קטן,
מלא באוצרות עתיקים (הלובי הוא גם ספרייה וגם מלא משחקים), החצר ירוקה עמוסה בעציצים ועוד אוצרות
מדהימים, מלא פינות ישיבה קסומות מתחת לעצים, בריכה קטנה ואינטימית, חדרים אמאלה!!! הילדים קיבלו
חדר משלהם והיו בשוק, הכל לבן ונקי ויפה, הכל צחור ומריח טוב, החדרים פונים לבוסתן עמוס עצי פרי,
הכל מושלם! אבל את פנינו קיבלה אישה, תמר, שלא מיד קלטתי והבנתי כמה המקום הזה זכה בה.
תמר היתה בעלים של מסעדת ג'עוני בראש פינה, וחברתה הטובה ביותר, שולי, היתה הבעלים של חצר
שולמית. לפני שלוש שנים שולי נפטרה (אתמול היה יום השנה) והבנות שלה מירב ומיכל, לקחו את המקום
(שתי הנשים הכי יפות שראיתי בחיי נשבעת!) וממשיכות לנהל אותו אבל מרחוק. תמר, שבינתיים סגרה את
המסעדה שלה, התפנתה לנהל בפועל את חצר שולמית, וככה היא מקבלת את פניהם של האורחים,
מספרת להם בעיניים נוצצות מגעגועים על שולי, על האחוזה, ועל כל פינה בה. תמר גם מכינה את האוכל,
לנו חיכו במקרר בחדר עוגיות, וככה התחיל הרומן שלי עם תמר. לא רק עוגיות היא מכינה. גם ארוחות בוקר,
היא סידרה לנו בבוקר שולחן מהאגדות בחצר, אני לא יכולה לפרט מה היה שם, תלכו!
ליד הבריכה פינקה אותנו במרטיני, ואחר הצהריים בקפה הפוך מדהים, הכל מוגש תמיד בצורה
כל כך יפה וביתית ואסטתית. מהרגע שעוגיית הטחינה הראשונה נבלעה בפי, יצאתי מהחדר חדורת מטרה,
והודעתי לתמר שאני חייבת את המתכון. לא נרגעתי עד שקיבלתי אותו! הבנתי גם מתמר ששולי היתה מכינה
את העוגיות האלו לאורחים שלה, ולמרות שאני בטוחה שתמר מכינה עוד ככ הרבה דברים טובים,
היא שומרת על המסורת של שולי וזה שבה את ליבי. בכלל המקום נכנס לי ללב.
אני יכולה עוד קצת לספר על המקום, על ראש פינה, על המפגש המרגש שהיה לי עם עוד משפחה שפגשנו
בחצר, אבל אני פשוט ממליצה לכם לנסוע לשם. אני כבר הזמנתי מקום שוב, ולמרות שזה ידוע שאני בן אדם
שלא חי בלי ים לידו, ראש פינה עשתה לי ממש חשק לעבור לגור בה:-)
אז יש לנו מתכון לעוגיות טחינה של שולי, ואני כל כך שמחה! וגם אתם.
את כל שלבי ההכנה תמצאו בהיילייטס כאןכאן בוידאו
עוגיות טחינה של שולי/המון עוגיות שמתחסלות בצ'יק (לפחות 50)
מצרכים למתכון:
2.5 כוסות (350 גר') קמח תופח (או 350 גר' קמח לבן ו 2.5 כפיות אבקת אפייה)
כוס (200 גר') סוכר לבן
כוס (240 גר) טחינה גולמית
200 גר' חמאה רכה
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל החומרים, אני התחלתי עם מרית ועברתי בסוף לידיים,
אפשר גם במעבד מזון עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. התערבות במרקם מאוד רך ונעים.
אפשר להכניס למקרר להתייצבות מעט.
מחממים תנור ל 180 מעלות, חום עליון תחתון ומרפדים בנייר אפייה. קורצים מהבצק עיגולים קטנים, הגודל תלוי בכם,
תמר מכינה אותם בגול של גולה, אני מעט גדולים יותר. מניחים את העיגולים במרווחים קטנים
על תבנית האפייה, ומועכים מעט בעזרת היד. אופים כ 10-11 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט.
מצננים לחלוטין לפני שאוכלים, שכן העוגיות מתפוררות לגמרי לפני צינון.
שומרים בצנצנת אטומה, ומתפלללים לא לקום מתוך שינה לאכול מהן, כי הן פשוט ממכרות.
**לפרווה אני מאמינה שאפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס (170 גר') או בנטורינה או מחמאה
**אמרו לי שאם מוסיפים להן אגוז או שקד מלמעלה זה ממש טעים, אפשר להוסיף גם לבלילה
קצת קפה שחור (המלצות שלכם)
**את הסוכר לא חושבת שניתן להפחית שכן אז העוגיות יאבדו מהמרקם שלהן.
**אני משתמשת בטחינת היונה, כל טחינה סבבה.
**אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא.
115 Comments
שאלה מעצבנת…
חייב את כל כמות החמאה .?. כי גם טחינה זה שומן ..נראה לי המון
סורי על השאלה
ברגע שמורידים מהכמות המרקם לא ייצא אותו דבר
אפשר לנסות תמיד
התוצאה על אחריותך
אפשר במקום החמאה, שמנת צמחית ואם כן כמה?
לא אפשר
קרן ,
התכוונת שאי אפשר?
תודה מראש
לא ניתן להמיר חיטה במתכון בשמנת צמחית
את לא חייבת חמאה בכלל , הטחינה שומנית מאוד . אם בא לך לשים אז תשימי רבע כמות או אפשר רבע כוס שמן . אני עשיתי כאלה יצא מעולה . זאת דעתי למרות כל מה שקרן עושה יוצא מדהים וטעים .
אני שמחה שהגבת, בהחלט מומלץ להקשיב למי שהכין
אפשר להחליף חלק מהקמח לקמח שקדים????
חלק לא גדול
הי קרן,
אפשר במקום סוכר, אבקת סוכר? כי מרגישים את הסוכר בעוגיות
חלק מהכייף של עוגיות הטחינה זה המרקם החולי שלהן
מניחה שאפשר להמיר ולא ניסיתי
יש איזו אפשרות לגרסה נטולת גלוטן?
אפשר לנסות קמח ללא גלוטן לא ניסיתי
פרווה – מחמאה
טוב להשאיר במקרר למשך הלילה.
היי קרן
הכנתי לפי המתכון והכל נזל ונמרח באפיה
מה עשיתי לא בסדר?
שינית משהו?
עפה להכין ❤️❤️❤️❤️
הי האם הסוכר וניל מורגש לטובה או שלא מוסיף?תודה
לדעתי מוסיף מלא אבל לא חייבים
האם ניתן במקום סוכר לבן סוכר שמראה?
האם ניתן להחליף סוכר לבן בסוכר דמררה?
מניחה שכן
מה אפשר לשים במקום סוכר וניל? תמצית וניל?
כן
ריגשת ♥️
התרגשתי גם
אהבתי את השאלה שלך, זה מה שגם אני חשבתי.. אל תתנצלי 🙂
אשמח לשמוע אם ניסית ואיך יצא.
היי קרן, את אופה על טורבו או חום עליון תחתון?
עליון תחתון
אני רוצה להחליף את החמאה בשמן, כמה זה 220 גרם בכוסות?
היי קרן אפשר להקפיא את העוגיות לפנח אפייה?
בטח
היי קרן יקרה
ראשית אני מאוד אוהבת את סטייל הכתיבה שלך כפרי אותנטי ולוקח למקום קסום
רציתי לדעת בבקשה אם ניתן במקום חמאה להשתמש בשמן אגוזים?
תודה מראש
אני רוצה להחליף את החמאה בשמן, כמה זה 220 גרם בכוסות?
אפשר להחליף בסוכר חום?
כן בהחלט
נפלא!!!
אפשר להוסיף את הדבר הזה שלא מדברים עליו – גרידת לימון… וגם, לגלגל לגלילים של 3-4 ס״מ ולפרוס.
כמה זה בגרם כוס טחינה בערך?
בדיוק 240 גר
אוסיף גם במתכון
היי יש מצב להפוף אותם לטבעוניות ? כאילו מה במקום חמאה ?
תנקס
נסי ב 160 גר שמן קוקוס
החלפתי חמאה ב 170 ג' שמן קוקוס, כפי שכתוב במתכון, והבלילה יצאה דלילה מדי, איך אפשר לתקן ?
אני שמה 180 גר שמן קוקוס ויוצא נפלא
תודה ליאת
הי. אפשר במקום קמח לבן.קמח ללא גלוטן? אם כן. איזה קמח?
לצערי אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן
אפשר עם קמח תמי תופח
מניחה שכן אבל אין לי נסיון איתו
התכוונתי שאני עושה את העוגיות עם קמח תמי ויוצא מצוין
שמחה לשמוע תודה שעזרת לדליה:-)
שלמות שלמות שלמוווווות
תודה רוית
השמן קוקוס צריך להיות במצב מוצק (בדומה לחמאה) או יכול להיות במצב נוזלי?
אפשר גם נוזלי אבל לא חם
היי קרן, אני אנסה למרות שיש לי ניסיון מבאס מעוגיות טחינה של שמו שתמיד יוצאות לי קצת יבשות וקצת מתפרקות…
אפשר לשים טחינה מלאה?
אני לא מכירה את במתכון של שמו, אלו לחלוטין לא מתפרקות אבל כן חשוב להבין שמרקם של עוגיות טחינה הוא מרקם חולי.
לדעתי קמח מלא עוד יותר ייבש אותן ואז יתקבל באמת מרקם יבש. אני ממליצה להכין פעם אחת בדיוק כמו במתכון לראות שזה יוצא לטעמך ואז להבא אולי להחליף חלק מהקמח
יש לך מתכון של עוגיות טחינה עם פיסטוקים שהכנתי כמה פעמים והם היו מעולות!
הכנתי את המתכון של שולי ואין לי מושג מה השתבש כי עשיתי בדיוק לפי המתכון אבל הם לא נאפו תוך 10 דקות אז השארתי אותם עוד 10 ועוד עשר והם פשוט לא היו מוצלחות!
יש מצב שזה טחינה משומשום מלא? למרות שמתכון שלך גם עשיתי מאותה טחינה
הי נונה, לא הבנתי מה השתבש, השתמשת הטחינה מלאה? כי אני השתמשתי בטחינה לבנה רגילה
העוגיות אחרי 10 דקות נשארו לא אפויות ואז אפיתי אותם עוד עשר דקות ועדיין נשארו בצבע לבן ובמרקם של חלווה, את אפית מטחינה רגילה, אני השתמשתי במלאה אז אולי היא כבדה מדי לעוגיות?
בהחלט אפשרי
נסי מטחינה רגילה כי הן מדהימות
בהחלט אנסה,תודה קרן☺️
יש לי מתכון כמעט זהה רק שחצי מכמות הקמח אני מחליפה בשקדים טחונים, זה מוסיף פריכות וזה גן עדן.
ממליצה לנסות ♥️
תודה יונת, ינוסה
המתכונים שלך מושלמים ואני אופה רק איתך מאז שנתקלתי במתכון העוגת סולת פיסטוק המהממת שלך.
כייף לי יונת תודה
האם אפשר להמיר סוכר בסילאן ומה הכמות הנדרשת במידה וניתן להמיר?
אי אפשר להמיר את הסוכר ב סילאן אלא אולי כמות יחסית קטנה
אפשר עם קמח קוסמין
כן
שלום
האם אשר להמיר את החמאה בשמן???
תודה
אני מניחה שבשמן קוקוס כן ולא קנולה
160 גר
עוגיות מעולות! שלב הבא- להזמין חופשה בחצר שולמית. תודה ❤️
חובה להזמין חופשה בחצר שולמית! שמחה שאהבת
היי קרן יקרה
ראשית אני מאוד אוהבת את סטייל הכתיבה שלך כפרי אותנטי ולוקח למקום קסום
רציתי לדעת בבקשה אם ניתן במקום חמאה להשתמש בשמן אגוזים?
תודה מראש
אין לי נסיון איתו בכלל אז קשה לי להמליץ, האם עשית המרה כזו בעבר? האם עבד?
הכנתי!!! יצא מעולה!
תודה רבה 🙂
היי קרן מדהימה,
תודה על מתכונים מדהימים שתמיד מצליחים.
התחלתי בתזונה חדשה בה מומלץ קמח כוסמין מלא. האם את יודעת להמיר במתכון הזה?
בכל מקרה, תודה!
כתבת:
פשר להוסיף גם לבלילה
קצת קפה שחור (המלצות שלכם), הכוונה לקפה שחור מוכן ולא האבקה עצמה, נכון?
ושוב שואלת, לא להשתמש בשמנת צימחית במקום החמאה?
אבקה לגמרי
לא הבלילה הייתה לי מאוד רכה(ערבבתי רק ביד) אז שמתי מעט במקרר אולי 10 דקות
וייתכן שהטחינה מלאה
עשיתי עיגולים כמו גולה ואז מעכתי מעט עם מזלג שיצא יפה
מגש ראשון נמרח לבלילה אחת
במגש השני הורדתי חום ואז לא נמרח לגמריי אבל עדיין לא יצא טוב
היי קרן, לצערי העוגיות השתטחו לי לגמרי בתנור, נהיו מאוד מאוד רכות והתפוררו, אשמח לקבל רעיון מה עשיתי לא נכון
לא שינית שום דבר במרכיבים??
הכנתי ויצא מושלםםם
מתה על המתכונים שלך! כל דודא שיש לי מחפשת קודם כל אצלך. תודה את אלופה!!
תודה גלי
הכנתי עם שינויים קלים ויצא מושלם!!!
טבענתי בקלות. במקום חמאה- חצי נטורינה וחצי חמאה טבעונית של וגה.
החלפתי 50 גרם קמח ב50 גרם שקדים טחונים.
מתכון מעולה.
תודה רבה קרן, אין עליך!
משמח לשמוע תודה
יצא לי גם להכין כמה פעמים את המתכון, כבר פעמיים שגם קרה לי שהעוגיות השתטחו לי לגמרי וכמה פעמים שלא.. אותו מתכון לא מבינה כל כך איפה הבעיה
היי קרן, נהנית מהמתכון הזה כבר מספר שבועות, תמיד יוצאות לי 60 עוגיות בקירוב, אם אני רוצה שייצא לי מחצית מהכמות? להפחית את כל המצרכים בחצי?
בדיוק
היי אהובה האם אפשרי להכין מקמח כוסמין כהה??
אפשר כן
יאמי! אפשר להקפיא לאחר האפייה?
כן בטח
הכנתי כעת את התערובת. לאחר 20 דק מקרר עדיין מרקם רך מאוד…כלומר קשה אפילו לעשות עיגולים כי זה נמרח בידיים..האם יש משהו להוסיף כעת? הכמויות בדיוק כפי במתכון, אולי ככ אמור להיות כי רשמת שהתערובת רכה מאוד אבל השאלה אם זה בסדר או להוסיף משהו? תודה
הכנתי פעמיים את העוגיות המדהימות אלו.
פעם יצאו " דוגמניות"…
ובפעם שניה – פיתות מכוערות…
למההההה?
הורדת בסוכר בפעם השניה?
אולי קמח אחר?
המתכון עשה לי חשק!! מיהרתי להכין אבל לצערי לא הצליחו לי העוגיות, השתתחו והתפוררו גם כשהתקררו, כמו חול… אכזבה. 3 תבניות הלכו לפח..
מצטערת לשמוע, משהו השתבש לך בתהליך או ששינית משהו במרכיבים
היי
אם אין לי סוכר וניל
במה אפשר להחליף?
סוכר רגיל באותה הכמות ותמצית וניל
עוגיות מעולות!!!!!!תודה רבה קרן
אני השארתי אותן במקרר, כדררתי ביד ושיטחתי מעט על תבנית.
האם אפשר להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים?
חמאת בוטנים תהיה כבדה יותר אני לא בטוחה שבכמויות זה ייצא מוצלח. יש מתכון לעוגיות חמאת בוטנים אחרות באתר מוצלחות ממש
הי קרן,
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין?
בטח
היי קרן יקרה
המתכונים שלך תמיד אבל תמיד יוצאים מוצלח, אני עוקבת אחרי המתכון, מודדת עם משקל לאוכל, וכולם מתעלפים, הכנסתי את העוגיות לתנור, הפעלתי טיימר, עברו 10 דקות וכלום, הם לבנות לבנות, הוספתי דקה לטיימר, ואז עוד דקה, ועוד דקה, אני חושבת שהוספתי אולי איזה 7 דקות על ה10 המקוריות, והעוגיות עדיין לבנות, רק אחרי שקיבלו עוד 5 דקות על טורבו סוף סוף הם התחילו להזהיב, בטעם הן בסדר נראלי, השאלה שלי היא אם זה הגיוני שמתנור לתנור יש כזה הבדל בזמן אפייה, או שיכול להיות שהתנור שלי בסוף ימיו?
יש הבדלים בין תנורים אולי משהו אצלך לא תקין
אולי שינית משהו במרכיבים ?
הורדת מלח או סוכר?
ואולי סוג הטחינה ממש השפיע
ממליצה לנסות שוב שכן העוגיות מדהימות
אפשר להקפיא את הבצק ולהשתמש בפעם אחרת?
כן אין בעיה
תודה על המתכון, הטעמים יצאו לי מעולה.
אני חדשה בעולמות המאפייה, מעבר לעניין הטעם- מבחינת הנראות זה יצא לי יותר שטוח כזה. בנגלה השניה ניסיתי לעשות את העיגולים קטנים יותר ופחות למעוך אותם, אבל זה עדיין לא יצא נפוח כמו בתמונה וכמו שאני מכירה.
ממה זה יכול לקרות?
המון תודה ❤️
יש מצב שזה קשור לסוג הטחינה
ואת יכולה לנסות לצנן את התערובת לפני כדרור ואפייה
תודה!
קיררתי לפני כ-5 דק. אם זה לא הקירור זה לדעתך הסוג טחינה? השתמשתי באל ארז.. יש עוד סיבה שבגללה זה יכול לקרות? תודה
זה תלוי ביותר מגורם אחד אבל יש בהחלט מצב שזו הטחינה
ממליצה פשוט לנסות שוב עם טחינה אחרת
שלמותתתת
תודה על המתכון המושלםם
האמת שכבר מזמן אני ממירה מרגרינה או חמאה בשמן
שמתי מאה גרם שמן
יוצא מעולהה
תודה חנה