עוגיות

עוגיות הטחינה של שולי

יולי 3, 2020 111 Comments

אני מאוד אוהבת עוגיות טחינה ואיך שהוא אין בבלוג מתכון לעוגיית טחינה פשוטה וקלאסית,

וכמו שאני תמיד מאמינה, דברים לא סתם מחכים וממתינים. השבוע התארחנו בראש פינה, בבית

עתיק ויפה שנקרא חצר שולמית. שמנו בוייז אמנם אחוזת שולמית והגענו למקום נטוש והילדים רצו להרוג אותי,

אבל התעשתנו מהר מאוד והבנו שאנחנו במקום הלא נכון. כשהגענו לחצר הילדים כבר היו מאוד חשדנים

לגבי המקום, והרגשתי שהם קצת לא מאמינים לי שהמקום מהמם, אבל נכנסנו לתוך גן עדן קטן,

מלא באוצרות עתיקים (הלובי הוא גם ספרייה וגם מלא משחקים), החצר ירוקה עמוסה בעציצים ועוד אוצרות

מדהימים, מלא פינות ישיבה קסומות מתחת לעצים, בריכה קטנה ואינטימית, חדרים אמאלה!!! הילדים קיבלו

חדר משלהם והיו בשוק, הכל לבן ונקי ויפה, הכל צחור ומריח טוב, החדרים פונים לבוסתן עמוס עצי פרי,

הכל מושלם! אבל את פנינו קיבלה אישה, תמר, שלא מיד קלטתי והבנתי כמה המקום הזה זכה בה.

תמר היתה בעלים של מסעדת ג'עוני בראש פינה, וחברתה הטובה ביותר, שולי, היתה הבעלים של חצר

שולמית. לפני שלוש שנים שולי נפטרה (אתמול היה יום השנה) והבנות שלה מירב ומיכל, לקחו את המקום

(שתי הנשים הכי יפות שראיתי בחיי נשבעת!) וממשיכות לנהל אותו אבל מרחוק. תמר, שבינתיים סגרה את

המסעדה שלה, התפנתה לנהל בפועל את חצר שולמית, וככה היא מקבלת את פניהם של האורחים,

מספרת להם בעיניים נוצצות מגעגועים על שולי, על האחוזה, ועל כל פינה בה. תמר גם מכינה את האוכל,

לנו חיכו במקרר בחדר עוגיות, וככה התחיל הרומן שלי עם תמר. לא רק עוגיות היא מכינה. גם ארוחות בוקר,

היא סידרה לנו בבוקר שולחן מהאגדות בחצר, אני לא יכולה לפרט מה היה שם, תלכו!

ליד הבריכה פינקה אותנו במרטיני, ואחר הצהריים בקפה הפוך מדהים, הכל מוגש תמיד בצורה

כל כך יפה וביתית ואסטתית. מהרגע שעוגיית הטחינה הראשונה נבלעה בפי, יצאתי מהחדר חדורת מטרה,

והודעתי לתמר שאני חייבת את המתכון. לא נרגעתי עד שקיבלתי אותו! הבנתי גם מתמר ששולי היתה מכינה

את העוגיות האלו לאורחים שלה, ולמרות שאני בטוחה שתמר מכינה עוד ככ הרבה דברים טובים,

היא שומרת על המסורת של שולי וזה שבה את ליבי. בכלל המקום נכנס לי ללב.

אני יכולה עוד קצת לספר על המקום, על ראש פינה, על המפגש המרגש שהיה לי עם עוד משפחה שפגשנו

בחצר, אבל אני פשוט ממליצה לכם לנסוע לשם. אני כבר הזמנתי מקום שוב, ולמרות שזה ידוע שאני בן אדם

שלא חי בלי ים לידו, ראש פינה עשתה לי ממש חשק לעבור לגור בה:-)

אז יש לנו מתכון לעוגיות טחינה של שולי, ואני כל כך שמחה! וגם אתם.

את כל שלבי ההכנה תמצאו בהיילייטס כאןכאן בוידאו

עוגיות טחינה של שולי/המון עוגיות שמתחסלות בצ'יק (לפחות 50)

מצרכים למתכון:

2.5 כוסות (350 גר') קמח תופח (או 350 גר' קמח לבן ו 2.5 כפיות אבקת אפייה)

כוס (200 גר') סוכר לבן

כוס (240 גר) טחינה גולמית

200 גר' חמאה רכה

2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים, אני התחלתי עם מרית ועברתי בסוף לידיים,

אפשר גם במעבד מזון עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. התערבות במרקם מאוד רך ונעים.

אפשר להכניס למקרר להתייצבות מעט.

מחממים תנור ל 180 מעלות, חום עליון תחתון ומרפדים בנייר אפייה. קורצים מהבצק עיגולים קטנים, הגודל תלוי בכם,

תמר מכינה אותם בגול של גולה, אני מעט גדולים יותר. מניחים את העיגולים במרווחים קטנים

על תבנית האפייה, ומועכים מעט בעזרת היד. אופים כ 10-11 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט.

מצננים לחלוטין לפני שאוכלים, שכן העוגיות מתפוררות לגמרי לפני צינון.

שומרים בצנצנת אטומה, ומתפלללים לא לקום מתוך שינה לאכול מהן, כי הן פשוט ממכרות.

**לפרווה אני מאמינה שאפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס (170 גר') או בנטורינה או מחמאה

**אמרו לי שאם מוסיפים להן אגוז או שקד מלמעלה זה ממש טעים, אפשר להוסיף גם לבלילה

קצת קפה שחור (המלצות שלכם)

**את הסוכר לא חושבת שניתן להפחית שכן אז העוגיות יאבדו מהמרקם שלהן.

**אני משתמשת בטחינת היונה, כל טחינה סבבה.

**אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא.

Print Friendly, PDF & Email

111 Comments

מירב יולי 3, 2020 at 4:33 pm

שאלה מעצבנת…
חייב את כל כמות החמאה .?. כי גם טחינה זה שומן ..נראה לי המון
סורי על השאלה

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 5:33 pm

ברגע שמורידים מהכמות המרקם לא ייצא אותו דבר
אפשר לנסות תמיד
התוצאה על אחריותך

Reply
טל יולי 8, 2020 at 4:07 pm

אפשר במקום החמאה, שמנת צמחית ואם כן כמה?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 8:15 pm

לא אפשר

Reply
טל יולי 9, 2020 at 5:11 pm

קרן ,
התכוונת שאי אפשר?
תודה מראש

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 5:20 pm

לא ניתן להמיר חיטה במתכון בשמנת צמחית

Shona Rossilio אוקטובר 26, 2020 at 7:01 pm

את לא חייבת חמאה בכלל , הטחינה שומנית מאוד . אם בא לך לשים אז תשימי רבע כמות או אפשר רבע כוס שמן . אני עשיתי כאלה יצא מעולה . זאת דעתי למרות כל מה שקרן עושה יוצא מדהים וטעים .

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 10:32 pm

אני שמחה שהגבת, בהחלט מומלץ להקשיב למי שהכין

Reply
ליאת אוגוסט 3, 2021 at 5:58 pm

אפשר להחליף חלק מהקמח לקמח שקדים????

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2021 at 6:15 pm

חלק לא גדול

Reply
אנה יולי 3, 2020 at 5:30 pm

הי קרן,
אפשר במקום סוכר, אבקת סוכר? כי מרגישים את הסוכר בעוגיות

Reply
קרן אגם יולי 3, 2020 at 5:34 pm

חלק מהכייף של עוגיות הטחינה זה המרקם החולי שלהן
מניחה שאפשר להמיר ולא ניסיתי

Reply
טל אוקטובר 26, 2020 at 2:18 pm

יש איזו אפשרות לגרסה נטולת גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 3:10 pm

אפשר לנסות קמח ללא גלוטן לא ניסיתי

Reply
Etty יולי 3, 2020 at 11:32 pm

פרווה – מחמאה
טוב להשאיר במקרר למשך הלילה.

Reply
מיטל בוארון אוגוסט 9, 2020 at 5:02 pm

היי קרן
הכנתי לפי המתכון והכל נזל ונמרח באפיה
מה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2020 at 7:40 am

שינית משהו?

Reply
אסתי יולי 4, 2020 at 7:05 am

עפה להכין ❤️❤️❤️❤️

Reply
לי פברואר 28, 2021 at 3:42 pm

הי האם הסוכר וניל מורגש לטובה או שלא מוסיף?תודה

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2021 at 7:04 am

לדעתי מוסיף מלא אבל לא חייבים

Reply
מורן אחדות יולי 4, 2020 at 7:07 am

האם ניתן במקום סוכר לבן סוכר שמראה?

Reply
מורן אחדות יולי 4, 2020 at 7:09 am

האם ניתן להחליף סוכר לבן בסוכר דמררה?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 7:41 am

מניחה שכן

Reply
Alva Harel אוגוסט 4, 2022 at 3:49 pm

מה אפשר לשים במקום סוכר וניל? תמצית וניל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2022 at 7:28 am

כן

Reply
מיכל שדות יולי 4, 2020 at 8:23 am

ריגשת ♥️

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 9:49 am

התרגשתי גם

Reply
סיון יולי 7, 2020 at 2:55 pm

אהבתי את השאלה שלך, זה מה שגם אני חשבתי.. אל תתנצלי 🙂
אשמח לשמוע אם ניסית ואיך יצא.

Reply
רותם יולי 4, 2020 at 9:21 am

היי קרן, את אופה על טורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 9:49 am

עליון תחתון

Reply
אורי יולי 17, 2020 at 2:07 pm

אני רוצה להחליף את החמאה בשמן, כמה זה 220 גרם בכוסות?

Reply
Simi.bobo יולי 4, 2020 at 9:23 am

היי קרן אפשר להקפיא את העוגיות לפנח אפייה?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 9:48 am

בטח

Reply
נועה יולי 9, 2020 at 2:06 am

היי קרן יקרה
ראשית אני מאוד אוהבת את סטייל הכתיבה שלך כפרי אותנטי ולוקח למקום קסום
רציתי לדעת בבקשה אם ניתן במקום חמאה להשתמש בשמן אגוזים?
תודה מראש

Reply
אורי יולי 17, 2020 at 2:07 pm

אני רוצה להחליף את החמאה בשמן, כמה זה 220 גרם בכוסות?

Reply
Stua יולי 4, 2020 at 10:23 am

אפשר להחליף בסוכר חום?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 2:12 pm

כן בהחלט

Reply
יהודית יולי 4, 2020 at 12:00 pm

נפלא!!!
אפשר להוסיף את הדבר הזה שלא מדברים עליו – גרידת לימון… וגם, לגלגל לגלילים של 3-4 ס״מ ולפרוס.

Reply
דנה יולי 4, 2020 at 5:30 pm

כמה זה בגרם כוס טחינה בערך?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 5:40 pm

בדיוק 240 גר
אוסיף גם במתכון

Reply
דבי יולי 4, 2020 at 12:01 pm

היי יש מצב להפוף אותם לטבעוניות ? כאילו מה במקום חמאה ?
תנקס

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 2:11 pm

נסי ב 160 גר שמן קוקוס

Reply
ששי אפרתי יולי 15, 2020 at 4:29 pm

החלפתי חמאה ב 170 ג' שמן קוקוס, כפי שכתוב במתכון, והבלילה יצאה דלילה מדי, איך אפשר לתקן ?

Reply
ליאת נטיס אוגוסט 3, 2021 at 4:49 pm

אני שמה 180 גר שמן קוקוס ויוצא נפלא

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2021 at 6:15 pm

תודה ליאת

דליה יולי 4, 2020 at 3:20 pm

הי. אפשר במקום קמח לבן.קמח ללא גלוטן? אם כן. איזה קמח?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 4:31 pm

לצערי אין לי נסיון עם קמחים ללא גלוטן

Reply
הדס יולי 5, 2020 at 12:36 am

אפשר עם קמח תמי תופח

Reply
קרן אגם יולי 5, 2020 at 12:54 pm

מניחה שכן אבל אין לי נסיון איתו

Reply
הדס יולי 6, 2020 at 10:22 am

התכוונתי שאני עושה את העוגיות עם קמח תמי ויוצא מצוין

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:24 pm

שמחה לשמוע תודה שעזרת לדליה:-)

רוית יולי 4, 2020 at 4:39 pm

שלמות שלמות שלמוווווות

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 5:41 pm

תודה רוית

Reply
גלי יולי 4, 2020 at 10:08 pm

השמן קוקוס צריך להיות במצב מוצק (בדומה לחמאה) או יכול להיות במצב נוזלי?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2020 at 12:54 pm

אפשר גם נוזלי אבל לא חם

Reply
שירה יולי 5, 2020 at 5:02 pm

היי קרן, אני אנסה למרות שיש לי ניסיון מבאס מעוגיות טחינה של שמו שתמיד יוצאות לי קצת יבשות וקצת מתפרקות…
אפשר לשים טחינה מלאה?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2020 at 5:10 pm

אני לא מכירה את במתכון של שמו, אלו לחלוטין לא מתפרקות אבל כן חשוב להבין שמרקם של עוגיות טחינה הוא מרקם חולי.
לדעתי קמח מלא עוד יותר ייבש אותן ואז יתקבל באמת מרקם יבש. אני ממליצה להכין פעם אחת בדיוק כמו במתכון לראות שזה יוצא לטעמך ואז להבא אולי להחליף חלק מהקמח

Reply
נונה יולי 6, 2020 at 3:58 pm

יש לך מתכון של עוגיות טחינה עם פיסטוקים שהכנתי כמה פעמים והם היו מעולות!
הכנתי את המתכון של שולי ואין לי מושג מה השתבש כי עשיתי בדיוק לפי המתכון אבל הם לא נאפו תוך 10 דקות אז השארתי אותם עוד 10 ועוד עשר והם פשוט לא היו מוצלחות!
יש מצב שזה טחינה משומשום מלא? למרות שמתכון שלך גם עשיתי מאותה טחינה

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:39 pm

הי נונה, לא הבנתי מה השתבש, השתמשת הטחינה מלאה? כי אני השתמשתי בטחינה לבנה רגילה

Reply
נונה יולי 6, 2020 at 4:49 pm

העוגיות אחרי 10 דקות נשארו לא אפויות ואז אפיתי אותם עוד עשר דקות ועדיין נשארו בצבע לבן ובמרקם של חלווה, את אפית מטחינה רגילה, אני השתמשתי במלאה אז אולי היא כבדה מדי לעוגיות?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 4:58 pm

בהחלט אפשרי
נסי מטחינה רגילה כי הן מדהימות

Reply
נונה יולי 6, 2020 at 5:03 pm

בהחלט אנסה,תודה קרן☺️

יונת יולי 7, 2020 at 9:36 am

יש לי מתכון כמעט זהה רק שחצי מכמות הקמח אני מחליפה בשקדים טחונים, זה מוסיף פריכות וזה גן עדן.
ממליצה לנסות ♥️

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 11:22 am

תודה יונת, ינוסה

Reply
יונת יולי 7, 2020 at 1:49 pm

המתכונים שלך מושלמים ואני אופה רק איתך מאז שנתקלתי במתכון העוגת סולת פיסטוק המהממת שלך.

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:14 pm

כייף לי יונת תודה

דובל'ה יולי 6, 2020 at 5:21 pm

האם אפשר להמיר סוכר בסילאן ומה הכמות הנדרשת במידה וניתן להמיר?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 8:49 pm

אי אפשר להמיר את הסוכר ב סילאן אלא אולי כמות יחסית קטנה

Reply
יהודה נובמבר 1, 2020 at 10:25 pm

אפשר עם קמח קוסמין

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 12:51 pm

כן

Reply
דבי יולי 7, 2020 at 10:26 am

שלום
האם אשר להמיר את החמאה בשמן???
תודה

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 11:19 am

אני מניחה שבשמן קוקוס כן ולא קנולה
160 גר

Reply
גלי אוגוסט 6, 2020 at 12:08 am

עוגיות מעולות! שלב הבא- להזמין חופשה בחצר שולמית. תודה ❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:23 pm

חובה להזמין חופשה בחצר שולמית! שמחה שאהבת

Reply
נועה יולי 9, 2020 at 2:03 am

היי קרן יקרה
ראשית אני מאוד אוהבת את סטייל הכתיבה שלך כפרי אותנטי ולוקח למקום קסום
רציתי לדעת בבקשה אם ניתן במקום חמאה להשתמש בשמן אגוזים?
תודה מראש

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 7:42 am

אין לי נסיון איתו בכלל אז קשה לי להמליץ, האם עשית המרה כזו בעבר? האם עבד?

Reply
עדי יולי 9, 2020 at 2:58 pm

הכנתי!!! יצא מעולה!
תודה רבה 🙂

Reply
דנית פברואר 10, 2021 at 5:00 pm

היי קרן מדהימה,
תודה על מתכונים מדהימים שתמיד מצליחים.
התחלתי בתזונה חדשה בה מומלץ קמח כוסמין מלא. האם את יודעת להמיר במתכון הזה?
בכל מקרה, תודה!

Reply
טל יולי 9, 2020 at 5:17 pm

כתבת:
פשר להוסיף גם לבלילה

קצת קפה שחור (המלצות שלכם), הכוונה לקפה שחור מוכן ולא האבקה עצמה, נכון?
ושוב שואלת, לא להשתמש בשמנת צימחית במקום החמאה?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 5:20 pm

אבקה לגמרי

Reply
מיטל בוארון אוגוסט 10, 2020 at 9:40 am

לא הבלילה הייתה לי מאוד רכה(ערבבתי רק ביד) אז שמתי מעט במקרר אולי 10 דקות
וייתכן שהטחינה מלאה
עשיתי עיגולים כמו גולה ואז מעכתי מעט עם מזלג שיצא יפה
מגש ראשון נמרח לבלילה אחת
במגש השני הורדתי חום ואז לא נמרח לגמריי אבל עדיין לא יצא טוב

Reply
אדוה אוגוסט 19, 2020 at 2:50 pm

היי קרן, לצערי העוגיות השתטחו לי לגמרי בתנור, נהיו מאוד מאוד רכות והתפוררו, אשמח לקבל רעיון מה עשיתי לא נכון

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2020 at 4:35 pm

לא שינית שום דבר במרכיבים??

Reply
גלי אוקטובר 5, 2020 at 3:52 pm

הכנתי ויצא מושלםםם
מתה על המתכונים שלך! כל דודא שיש לי מחפשת קודם כל אצלך. תודה את אלופה!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:52 pm

תודה גלי

Reply
אורן אוקטובר 13, 2020 at 9:35 pm

הכנתי עם שינויים קלים ויצא מושלם!!!
טבענתי בקלות. במקום חמאה- חצי נטורינה וחצי חמאה טבעונית של וגה.
החלפתי 50 גרם קמח ב50 גרם שקדים טחונים.
מתכון מעולה.
תודה רבה קרן, אין עליך!

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 8:50 am

משמח לשמוע תודה

Reply
עדי יולי 10, 2022 at 1:30 pm

יצא לי גם להכין כמה פעמים את המתכון, כבר פעמיים שגם קרה לי שהעוגיות השתטחו לי לגמרי וכמה פעמים שלא.. אותו מתכון לא מבינה כל כך איפה הבעיה

Reply
שמרית נובמבר 21, 2020 at 6:58 am

היי קרן, נהנית מהמתכון הזה כבר מספר שבועות, תמיד יוצאות לי 60 עוגיות בקירוב, אם אני רוצה שייצא לי מחצית מהכמות? להפחית את כל המצרכים בחצי?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 9:28 am

בדיוק

Reply
איילת ינואר 6, 2021 at 10:26 am

היי אהובה האם אפשרי להכין מקמח כוסמין כהה??

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 10:53 am

אפשר כן

Reply
אביה אפריל 12, 2021 at 2:50 pm

יאמי! אפשר להקפיא לאחר האפייה?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2021 at 11:30 pm

כן בטח

Reply
ליאת אפריל 13, 2021 at 12:51 pm

הכנתי כעת את התערובת. לאחר 20 דק מקרר עדיין מרקם רך מאוד…כלומר קשה אפילו לעשות עיגולים כי זה נמרח בידיים..האם יש משהו להוסיף כעת? הכמויות בדיוק כפי במתכון, אולי ככ אמור להיות כי רשמת שהתערובת רכה מאוד אבל השאלה אם זה בסדר או להוסיף משהו? תודה

Reply
אוולין מאי 22, 2021 at 6:48 pm

הכנתי פעמיים את העוגיות המדהימות אלו.
פעם יצאו " דוגמניות"…
ובפעם שניה – פיתות מכוערות…
למההההה?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:16 am

הורדת בסוכר בפעם השניה?
אולי קמח אחר?

Reply
נעה ברוך אוגוסט 13, 2021 at 2:03 am

המתכון עשה לי חשק!! מיהרתי להכין אבל לצערי לא הצליחו לי העוגיות, השתתחו והתפוררו גם כשהתקררו, כמו חול… אכזבה. 3 תבניות הלכו לפח..

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 6:27 pm

מצטערת לשמוע, משהו השתבש לך בתהליך או ששינית משהו במרכיבים

Reply
רינה אוקטובר 10, 2021 at 1:19 am

היי
אם אין לי סוכר וניל
במה אפשר להחליף?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 7:32 am

סוכר רגיל באותה הכמות ותמצית וניל

Reply
תום דצמבר 20, 2021 at 10:15 pm

עוגיות מעולות!!!!!!תודה רבה קרן
אני השארתי אותן במקרר, כדררתי ביד ושיטחתי מעט על תבנית.
האם אפשר להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים?

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2021 at 7:03 am

חמאת בוטנים תהיה כבדה יותר אני לא בטוחה שבכמויות זה ייצא מוצלח. יש מתכון לעוגיות חמאת בוטנים אחרות באתר מוצלחות ממש

Reply
חנית כהן דצמבר 27, 2021 at 10:56 am

הי קרן,
האם אפשר להחליף לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2021 at 7:39 am

בטח

Reply
ספיר יולי 25, 2022 at 11:25 pm

היי קרן יקרה
המתכונים שלך תמיד אבל תמיד יוצאים מוצלח, אני עוקבת אחרי המתכון, מודדת עם משקל לאוכל, וכולם מתעלפים, הכנסתי את העוגיות לתנור, הפעלתי טיימר, עברו 10 דקות וכלום, הם לבנות לבנות, הוספתי דקה לטיימר, ואז עוד דקה, ועוד דקה, אני חושבת שהוספתי אולי איזה 7 דקות על ה10 המקוריות, והעוגיות עדיין לבנות, רק אחרי שקיבלו עוד 5 דקות על טורבו סוף סוף הם התחילו להזהיב, בטעם הן בסדר נראלי, השאלה שלי היא אם זה הגיוני שמתנור לתנור יש כזה הבדל בזמן אפייה, או שיכול להיות שהתנור שלי בסוף ימיו?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2022 at 7:20 am

יש הבדלים בין תנורים אולי משהו אצלך לא תקין
אולי שינית משהו במרכיבים ?
הורדת מלח או סוכר?
ואולי סוג הטחינה ממש השפיע
ממליצה לנסות שוב שכן העוגיות מדהימות

Reply
אפרת י ספטמבר 22, 2022 at 1:46 pm

תודה על המתכון, הטעמים יצאו לי מעולה.
אני חדשה בעולמות המאפייה, מעבר לעניין הטעם- מבחינת הנראות זה יצא לי יותר שטוח כזה. בנגלה השניה ניסיתי לעשות את העיגולים קטנים יותר ופחות למעוך אותם, אבל זה עדיין לא יצא נפוח כמו בתמונה וכמו שאני מכירה.
ממה זה יכול לקרות?
המון תודה ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 1:52 pm

יש מצב שזה קשור לסוג הטחינה
ואת יכולה לנסות לצנן את התערובת לפני כדרור ואפייה

Reply
אפרת י ספטמבר 22, 2022 at 3:42 pm

תודה!
קיררתי לפני כ-5 דק. אם זה לא הקירור זה לדעתך הסוג טחינה? השתמשתי באל ארז.. יש עוד סיבה שבגללה זה יכול לקרות? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:25 am

זה תלוי ביותר מגורם אחד אבל יש בהחלט מצב שזו הטחינה
ממליצה פשוט לנסות שוב עם טחינה אחרת

Reply

Leave a Comment