עוגיות

עוגיות חמאה דניות עם שקדים

נובמבר 11, 2021 19 Comments

כשהילדים היו קצת יותר קטנים, חוץ מפתי בר, העוגיה היחידה שהם הסכימו לאכול הן עוגיות חמאה שמגיעות

בקופסת מתכת כחולה  עגולה ישירות מדנמרק. אני חושבת שהחגיגה של קופסת העוגיות עם שתי שכבות

וניירות אפייה ביניהן פשוט עשתה להם את זה. לכל אחד היתה את הצורה והעוגיה הפייבוריטית שלו

שהוא מחסל לפני כל השאר, ואז לאט לאט את השאריות של מה שאחרים פחות אהבו.

היו לא מעט ריבים בבית על עוגיות שכולם אהבו במיוחד:-)

למזלי גיליתי במכולת ליד הבית שמוכרים מיני קופסאות כאלו, ובשלב מסויים קניתי כבר לכל ילד

קופסה אחת קטנה משלו, הם היו מחסלים אותן תוך יום וחצי, ולנו נשארו מלא קופסאות פח ריקות.

את הקופסאות תמיד שמרנו והשתמשנו בהן לחפצים קטנים ופיצ׳פקס, ומדי פעם, כשכבר

התאספו בבית יותר מדי קופסאות היינו משחררים כמה. לא לפח! לשכנים ולחברים.

הייתי מניחה בפנים נייר אפייה, וכמה עוגיות שאפיתי, ומחלקת מתנות. הקופסאות האלו הן

לגמרי לשמור.

השבוע קיבלתי לידי חמאת לורפק דנית, שעשתה לי מיד חשק להיכן עוגיות דניות,

כמו שהילדים אוהבים, ומעבר לבצק שיצא הורס, נזכרתי שיש לי בבית גם חותמות לעוגיות,

וגם קופסאות של העוגיות ששמרנו מפעם ואנחנו מאחסנים בהן סוללות ומפתחות מיותרים.

על החותמות: את החותמות רכשתי כאן .אם אין לכם חותמות יש לכם את אופן ההכנה למטה

אם או בלי, ואם יש לכם בבית כוס שיש לה תחתית מאויירת זה גם יכול להתאים.

החמאה הדנית לגמרי עשתה את ההבדל והעוגיות יצאו אולי הכי הכי טובות שהכנתי אי פעם.

אני בטוח אשתמשת בבצק שלהן לעוד קסמים.

אחרי שפרסמתי את התמונות למתכון התקשרה אליי רומי חברה שלי, שמעבירה סדנאות אוכל

איטלקיות, ונזפה בי, בצחוק כמובן, שהשימוש המקורי של החותמות הוא דווקא לפסטה. קוראים

לזה קורצטי, ואני מזמינה אתכם להיכנס לפוסט של רומי לקרוא עליהן קצת יותר כאן

צילום: נופר צור

עוגיות חמאה דניות עם שקדים/ כ 25-30 עוגיות

הפוסט בשיתוף לורפק

מצרכים למתכון:

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה/קמח שקדים

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

200 גר׳ חמאה רכה LURPAK

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1 חלמון מביצה L

1 כפית תמצית/מחית וניל

כפית גרידת תפוז

אם לא התשמשתם בחותמת שמעניקה צורה יפה לעוגית למעלה, ממליצה

להכין :

1/2 כוס שקדים פרוסים לעיטור.

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח

בקערה נפרדת טורפים חמאה וסוכר לתערובת קרמית אחידה, מוסיפים חלמון ביצה,

גרידת תפוז ווניל ומערבבים היטב.מאחדים עם תערובת היבשים ומתחילים לערבב, אני בשלב

מסויים עברתי לידיים, עד שהתקבל גוד בצק רך נעים אך יציב.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מעתבים כל חלק בצק לגליל, עובי הגליל ייקבע

את גודל העוגיות שלכם, אני ממליצה על קוטר 5 ס״מ.

מניחים את הגלילים בניילון נצמד, עוטפים אותם היטב ומכניסים למקפיא לייצוב למשך

שעה לפחות.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בעזרת סכין חדה פורסים את גליל העוגיות שלנו פרוסות בעובי 1-2 ס״מ.

מניחם את פרוסות העוגיות על תבנית התנור, שומרים על מרווחים ביניהן.

אם אתם משתמשים בחותמת עוגיות, או כוס עם תחתית יפה,

תוכלו להכין קערה קטנה עם קמח, לטבול את החותמת מעט בקמח, לנער מעט מעודפים

וללחוץ בעזרת החותמת את העוגיה, לשחרר את העוגיה מהחותמת ולהניח אותה על

התבנית כשחלקה המעוטר פונה כלפי מעלה.

אם אין לכם חותמות, הניחו את עיגולי הבצק הפרוסים על גבי התבנית, ופזרו מעליהם מעט

שקדים פרוסים (אפשר אפילו למעוך מעט את הקדים שיידבקו היטב לחלקה העליון של העוגיה.

מכניסים לתנור ואופים כ 12-15 דק׳ עד שהעוגיות מעט משחימות.

העוגיות יוצאות מהתנור כשהן עדיים מעט רכות ומתייצבות בצינון.

ניתן לקשט במעט אבקת סוכר.

**ניתן להמיר גרידת תפוז בגרידת לימון או לוותר

**ניתן להמיר קמח שקדים בכל אגוז טחון אחר או להמיר בעוד 1/3 כוס קמח לבן

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

רות וקסמן נובמבר 13, 2021 at 2:02 pm

היי האם אפשר יותר קמח שקדים ופחות קמח לבן? אם כן אז באיזה יחס. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2021 at 5:31 pm

לא הייתי מוסיפה המון שקדים אולי עוד רבע כוס אחרת הן עלילות להתפורר

Reply
מלי נובמבר 18, 2021 at 7:11 pm

נכון לעוגיות קמח שקדים יש נטייה להתפורר. מניסיון.
כרגע הכנתי את העוגיות. טעימות מאוד אבל לדעתי מאודדד מתוקות ושמתי חצי כוס סוכר. בפעם הבאה אפחית בסוכר. ♥️♥️

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 7:34 pm

הפחתה הכמות הסוכר תשפיע על מרקם העוגיות לא ממליצה

Reply
אהובה אייזנברג נובמבר 14, 2021 at 1:45 pm

אפשר לטבען?

Reply
אהובה אייזנברג נובמבר 15, 2021 at 6:19 am

ניתן לטבען אותן?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 11:13 am

לא ניסיתי

Reply
liat נובמבר 15, 2021 at 10:58 am

נכון שמדובר בעוגיות חמאה, אבל מטעמי אלרגיה- במה ניתן להמיר את החמאה ובאיזה כמות?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 11:13 am

תחליפים כמו מחמאה?

Reply
הילה נובמבר 23, 2021 at 3:53 pm

האם הבצק מתאים לרידוד וקריצה עם חותכנים? תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2021 at 9:41 am

אפשר לנסות אחרי צינון

Reply
אסי נובמבר 15, 2021 at 6:33 pm

כמה זמן יחזיקו בצנצנת מפונפנת על השיש?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 8:13 pm

יחזיקו גם ארבעה ימים, אם תצליחו להתאפק

Reply
הילה נובמבר 15, 2021 at 11:20 pm

האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בכוסמין?

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2021 at 4:04 pm

כוסמין לבן כן

Reply
שלומית קנון נובמבר 19, 2021 at 8:49 am

איך אפשר להכין אותן ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 12:19 pm

קמח ללג

Reply
אילה כספי שלף נובמבר 15, 2021 at 6:52 pm

מאיפה קונים חותמות כאלו יפות ?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 8:13 pm

בהקדמה למתכון יש לינק לרכישה

Reply

Leave a Comment