עוגיות

עוגיות חמאה ואוריאו

ינואר 13, 2019 4 Comments
עוגיות אוריאו

 

כאילו איך לא חשבו על זה קודם?

עוגיות חמאה מעולות, שבמרכזן נועצים עוגיית אוריאו דקיקה, ואופים!

את הרעיון קיבלתי ממש הבוקר בסופר, בזמן קניות, כשרציתי לפנק את הילדים במשהו מתוק.

מאז שיצאה גרסת עוגיות האוריאו הדקיקות אנחנו קונים רק אותן, הן כל כך טעימות.

פתאום חשבתי שזה יכול להיות נורא נורא טעים לאפות עוגיית חמאה גדולה שבמרכזה עוגיית אוריאו.

חזרתי הבית ושכחתי מזה לגמרי, וכשגור אדם חזר מבית הספר, ושאל אם יש משהו מתוק נזכרתי!

תיכף יהיה ילד! חכה ותראה!

הכנתי בצק חמאה ממש מהיר, שלא דורש אפילו קירור, קרצתי מהר עיגולים, נעצתי בהם חצאי עוגיות אוריאו

ואפיתי 10 דק׳ בתנור, והופה!

מסתבר שזה אחד הדברים הטעימים והקלים שהכנתי.

חממו תנורים והכפילו כמויות, כי למה להסתפק רק ב 15 עוגיות כשאפשר יותר?

עוגיות חמאה ואוריאו/כ 15 עוגיות

מצרכים למתכון:

100 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

1 כוס +כף גדושה (150 גר׳) קמח לבן רגיל

חלמון ביצה

אריזה אחת של עוגיות אוריאו דקיקות (oreo Thins) בטעם וניל או שוקולד.

קורצן או כוס בקוטר 5-6 ס״מ

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח וסוכר, מוסיפים חמאה ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק פירורי,

מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים שוב עד לקבלת בצק אחיד.

(אני את כל התהליך עשיתי עם הידיים)

אוספים את כל הבצק מהקערה ובעזרת הידיים על משטח מעט מקומח יוצרים ממנו כדור.

מקמחים היטב משטח עבודה, מניחים עליו את כדור הבצק, ומקמחים אותו בחלקו העליון.

מניחים מעליו נייר אפייה ומתחילים לרדד את הבצק עד לקבלת עלה דק בעובי 1 ס״מ

מסירים את נייר האפייה וקורצים בעזרת קורצן או כוס עיגולים מהבצק.

מעבירים את העיגולים לתבנית.

מפרידים כל עוגיית אוריאו לשניים (פשוט תעבירו סכין באמצע)

מניחים במרכז כל עיגול בצק עוגיית אוריאו כשהחלק עם הכיתוב כלפי מעלה.

אופים כ 10 דק׳ עד שעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.

מצננים וטורפים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

4 Comments

הדר ינואר 16, 2019 at 11:39 pm

היי:)
לכמות של 30 עוגיות
פשוט להכפיל כמות של כל המצרכים?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2019 at 6:33 am

בדיוק

Reply
סיגלית ינואר 22, 2019 at 4:15 pm

כל מתכון שלך מושלם! העוגיות פריכות ויפות

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2019 at 4:24 pm

איזה כייף, אצלינו הן נאפות ללא הפסקה מאז שפירסמי אותן, תודה!

Reply

Leave a Comment