שניה לפני שאתם מכינים יש לי הערה למתכון:
לאחר תלונות רבות של עוקבים שמשהו בעוגיות לא צלח, החלטתי להכין אותן היום שוב (17/10/20/)
הוספתי למתכון עוד מעט חמאה ומים רותחים על המתכון המקורי והן יצאו לי פשוט היסטריות
אני לא חושבת שלא היו טובות קודם אבל החלטתי בכל זאת עקב התגובות קצת לשדרג אותן
אז המתכון שלפניכם הוא אחרי שינויים שלי מהיום. בהצלחה!
לפני בערך שנה הכנתי עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס טעימות
לא אהבתי את הצילומים שיצאו והחלטתי להכין ולצלם מחדש
אבל איכשהוא כל העניין נשכח ולא חזרתי לזה
השבוע, נתקלתי בתמונות ההן שלא אהבתי ובחרתי להעלות אחת מהן ככה סתם בשביל הכייף
כמות התגובות והבקשות שלכם למתכון, גרמה לי לרצות להכין אותן שוב
כמובן שלא זכרתי מה היו המרכיבים המדוייקים בעוגיות ההן
אז הכנתי אותן שוב בגרסא קצת שונה.
הן ללא קמח ואם רוצים אפשר לחלוטין להשמיט את שיבולת השועל ולהתאים אותן לרגישים לגלוטן.
הן קלות להכנה, קראנציות ואהובות על הילדים.
עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים ושיבולת שועל / כמות לכ -40 עוגיות
מה צריך :
כוס (100 גר׳)שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
כוס דחוסה (240 גר') סוכר חום כהה/ או כוס סוכר חום בהיר 200 גר
כוס (250 גר') חמאת בוטנים חלקה (הכוונה לחמאת בוטנים כמו סקיפי)
כפית תמצית וניל
כפית אבקת סודה לשתיה
3/4 כוס (150 גר') שוקולד ציפס (אפשר להוריד ל 1/2 כוס למי שמחפש עוגיות פחות מתוקות )
60 גר׳ חמאה רכה (6 כפות)
ביצה גודל L
3 כפות מים רותחים
איך מכינים:
בקערה בעזרת מטרפה ידנית מקציפים מעט את הביצה, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומים רותחים ומערבבים היטב
מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל, אבקת סודה לשתיה, חמאה רכה ושיבולת שועל ומערבבים
מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים שוב.
מכניסים את התערובת לרבע שעה למקרר להתייצבות קלה.
בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות
על תבנית אפיה גדולה מניחים ניר אפיה
מוציאים את התערובת מהמקרר
בעזרת ידיים מעט רטובות (או בעזרת 2 כפות) יוצרים כדורים מהבצק בגודל כף שטוחה
אין צורך לשמור על צורת עיגול מדוייקת, העוגיות ממילא משתטחות בתנור
מניחים על ניר האפיה ומועכים מעט עם גב כף או בעזרת היד.
שומרים על רווחים של 3 ס״מ בין העוגיות.
מכניסים לתנור ואופים כ- 10 דקות
מוציאים, ומצננים לחלוטין.
שומרים בקופסא אטומה עד 4 ימים.
97 Comments
היי,
נראות נפלא! האם אפשר בלי סודה? אין לי.. וגם בסופר לא היה משום מה..
תחליפי באבקת אפייה.
עוגיות מעולות ביותר. הקפידו על ההוראות המדויקות. לא נשרפות, לא מתפוררות, לא מתוקות מידי. השתמשתי בחמאת בוטנים של B&D. טבעי ללא תוספת סוכר.
תודה רבה, קרן. אמשיך לעקוב אחרייך.
דוד אתה אלוף תודה
כרגע חצי בלילה באפיה, אבל חושבת שיצאה לי מאוד יבשה. הכנתי לפי המתכון אבל- חמאה הומרה בשמן קוקוס, ואין לי סודה.
יש רעיונות אולי? האם אמורה להיות בלילה יבשה (מתגבשת בידיים, אבל בקערה דיי פירורית..) איך לשפר את החצי הנותר?
הי יעל, אני מניחה שכבר הכנת אותן…
אין בעיה שהבלילה מעט פירורית בקערה, אם היא מתגבשת בידיים אז היא בסדר גמור
לא אמורה להיות בעיה עם החלפת החמאה בשמן קוקוס, את אבקת הסודה הייתי ממירה באבקת אפייה.
איך הן יצאו בסופו של דבר?
היי, האמת שעדיין יש בלילה, לא בטוחה שעוד אפשר לעשות איתה משהו… הן יצאו לי יבשות בעיקר.. תחושה טיפה פירורית.. תוהה מה הייתי צריכה לעשות. אשמח להכוונה
טוב העוגיות מעולות! וקלות להכנה.
כולם אהבו! אבל…. מתוקות בטירוף בצורה מוגזמת ! (כולם אמרו..) בהחלט אכין שוב אבל חצי מכמות הסוכר..
תודה ענת
אם תורידי בחצי את כמות הסוכר תפסידי את הפריכות ואת טעמן שאהבת ככ לכן אני לא ממליצה להוריד כמות ככ גדולה. נסי רבע מהכמות כדי לא להתאכזב
היי, נראה מתכון מצוין! המלצה לטבעון המתכון?
הכנתי עכשיו לפי המתכון המתוקן . הוצאתי בעודן רכות .חיכיתי קצת שיתקררו . אולי הייתי צריכה עוד 2 דקות אפייה כי הן לא מתקשות לגמרי אבל הן ממש טעימות אז למי אכפת…אה..והוספתי קצת קוקוס . איך טעיםםם
תודה!
היי,
ניתן להשתמש בחמאת בוטנית טבעית?
כן, לקחת אבל בחשבון שהיא פחות מתוקה ואולי להוסיף קצת סוכר
ניתן להשתמש בשיבולת שועל רגילה ? לא קוואקר?
אם זו השלמה אז תטחני אותה קצת
נראה מעולה! במה אפשר להחליף את החמאה והביצים? שותפה טבעונית..
יש באתר עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות פשוט לקחת את המתכון משם ולהוסיף חמאת בוטנים
לא ברור ככ מה בדרך השתבש, האם הקפדת על שימוש נכון בשמן הקוקוס במצב לא נוזלי? מה כמות שמן הקוקוס שהשתמשת בה?
והאם השתמשת בשאר החומרים בדיוק במידות שרשמתי?
לא כל כך יודעת לעזור כרגע ״להציל״ את הבלילה
היי,
באיזה חמאת בוטנים מומלץ להשתמש? ממותקת של סקיפי או טבעית ללא סוכר?
סקיפי מצויינת 🙂
היי, שמתי את כל החומרים כנדרש אבל אחרי אפייה של אפילו רבע שעה העוגיות עדיין במרקם בצקי ולא נאפו כלל
אולי חום תנור היה נמוך מדי?
הן לא אמורות להתקשות בתנור
עוגיות חרוב מוציאים כשהן עדיין רכות והן מתקשות בחוץ
אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית צריך להוסיף או לשנות משהו?
יש המון סוגים של חמאת בוטנים טבעית קשה לי לומר, אני מניחה שהיא פחות מתוקה מהקנויה ויש להוסיף מעט סוכר.
היי אפיתי היום את העוגיות, אבל יצאו רכות מאד… למה?
הן מתקשות אחרי קירור.
I added another spoon of water and some nut milk and these turned out great! Used 3/4 cup of sugar and will use less next time
🙂 Thanks
אם יש לי ביצה בגודל m, לשים 2?
תספיק אחת לדעתי
מה אפשר לשים במקום חמאה אם רוצים שזה יהיה פרווה?
שמן קוקוס באותה הכמות
עשיתי מספר פעמים ויצאו מעולה!!!
חייבים להקפיד על גודל הכדורים.
אתמול הכנתי עם שקדיה במקום חמאת בוטנים ויצא מדהים!!
תודה על המתכון
תודה על הפידבק נועה
כמה זה במשקל כוס חמאת בוטנים?
250 גר׳
שלום! נראה מצויין. צריך שיבולת שועל דקה או עבה?
תודה רבה!
שיבולת שועל מהירת הכנה-קוואקר
הכל נמס בתנור וכל הכדורים נהיו לשכבה ומקשה אחת. עשתי בדיוק לפי ההוראות
קשה להגיד מה הסתבך בדרך, נשמע מבאס מאוד.
יכולות להיות כמה סיבות כמו תנור לא מספיק חם והעוגיות לא נאפות בטמפרטורה חמה מספיק , עיבוד יתר של חומרים ועוד…
להבא ממליצה לקרר אותן יותר מרבע שעה
מבקש שתוסיפי כי יש להוציא את העוגיות כשהן רכות.
נשרפה לי תבנית שלמה.
צר לי לשמוע תומר
אוסיף בשמחה, מצויין במתכון כי יש להוציאן לאחר 10 דקות, האם אפית אותם יותר מ 10 דקות?
מחזקת, גם לי נשרפו כל העוגיות גם פחות מ10 דקות. נגלה ראשונה נשרפה אז שיניתי מהטורבו לרגיל, וגם ברגיל נשרף אחרי פחות מ7 דקות. בנוסף הייתי שמחה לתמונה של איך הבלילה נראית רגע לפני שיוצרים כדורים. תודה:)
יצאו לי מושלמות !!!!
והוספתי בתוך כל עוגיה קוביית שוקולד.
נשמע מושלם
תודה ליאת
אוי זה מושלם
לא היה לי מספיק חמאת בוטנים אז שמתי במקום קצת חמאת שקדים .
יצא מעולה , תודה רבה!
היי!
עוגיות מעולות שאני לא מפסיקה להכין!!!!
תודה רבה על זה!
שאלה, אני רוצה לעשות כמות כפולה. יהיה שינוי כלשהו?
בטעות הכנסתי פה את התגובה שלי. סליחה. אכתוב חדשה..
בנוסף האם אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס?
לא עבדתי אף פעם עם סוכר קוקוס אבל אני מניחה שכן אני יודעת שעובדים איתו ביחס המרה 1:1
היי הכנתי עם סוכר קוקוס
יצא מעולה לטעמי אפילו יותר טוב מסוכר רגיל
הפכו לעוגיות הקבועות שלנו כל כך אהובות על הילדים .
תודה!
תודה לוי שמחה לשמוע
היי!
עוגיות מעולות שאני לא מפסיקה להכין!!!!
תודה רבה על זה!
שאלה, אני רוצה לעשות כמות כפולה. יהיה שינוי כלשהו?
תודה
אין שינוי
הי, נראה מעולה, ממש עושה חשק להכין, ניתן להחליף את החמאה בשמן?
אולי בשמן קוקוס, לא קנולה
הכנתי יצא מצויין!
השתמשתי בחצי מכמות הסוכר, ובלי שבבי שוקולד.
חוסל 🙂
הכנתי את העוגיות האלה כמה פעמים ולא יוצא פריך אחרי שהן מתקררות
לא שמתי סודה לשתייה
הסודה מוסיפה לפריכות
מה אפשר במקום חמאת בוטנים יש מצב לתחליף ובמקום חמאה אם אפשר נוטורינה
להכין עוגיות אחרות 🙂
עדיך להכין עוגיה אחרת כי אלו עוגיות חמאת בוטנים
לגבי הנטורינה אין בעיה
מתכון מעולה, כמעט תמיד יש לי קופסא במקפיא לכל צרה שלא תבוא…. אני רגישה לגלוטן וזה עוגיות עם טעם אמיתי ולא של תחליף. אני מפחיתה מעט את הסוכר, הן מתוקות לי מידי אחרת.
כדי להשאיר אותם פרווה אני מחליפה את החמאה בשמן קנולה, אני לא מרגישה הבדל בטעם. אני קצת מועכת אותם בתבנית כדי שיהיו שטוחות, אחרת נשארות די גבוהות (אולי בגלל השמן?)
כשמורידים חמאה וסוכר הן לא משתטחות 🙂
מסוכנות!! עכשיו טעמתי. בקושי הצלחתי להתאפק שיתקררו קצת. להתעלף כמה טעים. את מ מ כ ר ת ♡
התאכזבתי מאוד . פעלתי לפי ההוראות המדוייקות . השתמשתי בחומרים אורגניים הכי טובים שיש . הבלילה מאוד מתוקה ונשאר. טעם לא נעים בגרון .(ואני אוהבת מתוק ) בנוסף כל העוגיות נשרפו שלקחתי כמות של כפית כמו שציינת .
העיגולים לא צריכים להיות קטנים בכלל ורצוי לשים רק 5 עוגיות בכל פעם בתנור בגודל של פינג פונג ולעמוך כבר בשלב הקציצתי ביד כדי שלא יזרק שארית החומר.
לא ממליצה לנסות בבית .
צר לי מאוד שזו החוויה שלך, אני לא נוהגת להעלות מצכונים שלא היו מוצלחים לבלוג. אולי לא לטעמך וזה בסדר. אני לגמרי הולכת להכין אותן בזכותך שוב השבוע אם את עוקבת אחרי באינסטגרם מוזמנת להציץ שם בסטורי אכין אותן שלב אחרי שלב .
היי
האם אפשר לוותר על הביצה?
תודה!
ניחה שאפשר להמיר במשהו אחר אבל לא ניסיתי, הייתי מהמרת על 1/2 בננה מעוכה
תודה רבה
היי קרן
להמיר את החמאה בשמן כשהוא נוזל או מוצק?
תודה
הכוונה לשמו קוקוס (;
אפשר נוזלי
היי קרן! קודם כל מתה על הבלוג שלך (: רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את העוגיות לאחר האפייה?
בטח שאפשר
היי 🙂 במתכון כתוב שצריך 3 גפות מים רותחים אך בהסבר כיצד להכין מדובר כל כף אחת בלבד
תודה על ההארה תיקניתי וכמובן שצערבבים עם שלוש כפות
לא הבנתי אם צריך כף אחת או 3 כפות מים רותחים
יצאו מאוד טעימות אבל רכות מידי , מה עשיתי לא בסדר ? בא לי עוגיה פריכה
שינית משהו?
הי קרן
העוגיות נראות מעולה
יש לי שאלה – יש לי חלבונים מיותרים. האם אפשר להחליף את הביצה, ב2 חלבונים?
אפשר להמיר זה יצא קצת שונה אבל לא רע
האם אפשר להכין עם חמאת בוטנים טבעית? אם כן מה השינויים שנדרשים? תודה רבה
להוסיף 2-3 כפות סוכר
היי קרן ,
רציתי לדעת מה אפשר לשים חוץ משוקולד ציפס ?
תודה רבה
כל סוג אגוזים קצוץ שאת אוהבת
היי,
האם אפשר להוריד קצת את כמות החמאה? ולכמה עוגיות מספיקות המידות במתכון?
הפחתה בכמות החמאה תפגום במרקם הסופי
הכנתי!
שמתי חצי מכמות הסוכר ולא שיטחתי את העוגיות לפני ההכנסה לתנור. יצאו לי כדורים מקסימים וטעימים להפליא!
תודה רבה 🙂
תודה הדר
האם אפשר שיבולת שואל עבה? וסוכרזית?
כן וכן
Hey Keren
Just made these cookies, the smell is divine and the taste beyond heavenly 🙂
One quick question, I've got 9 little balls left that didn't fit on the baking sheets so they aren't baked yet
Can I freeze them and bake them at a later date or is it better to bake now and freeze after
Thanks and just want you to know that I love you and your recipes, Shabbat Shalom
Freezing is great
אני אוהבת את המתכונים שלך, לצערי המתכון הזה רחוק ממה שמופיע בתמונה. הבלילה נוזלית מידי, העוגיות יוצאות מרוחות וגדולות ולא ניתן להרים אותן,מאכזב.
חבל שזו החוויה שלך איתן אני מאמינה שמשהו השתבש באופן ההכרנה כיון שממש לא מזמן הכנתי אותן והן יצאו מעולות