img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגיות

עוגיות חמאת בוטנים שוקולד ושיבולת שועל

יוני 14, 2015 | 99 תגובות

img

99 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוקטובר 14, 2016 בשעה 19:53

היי, נראות נפלא! האם אפשר בלי סודה? אין לי.. וגם בסופר לא היה משום מה..

השב
User Avatar
אלינור
מאי 17, 2019 at 3:07 pm

תחליפי באבקת אפייה.

השב
User Avatar
דוד זהר
אוקטובר 19, 2020 at 6:51 pm

עוגיות מעולות ביותר. הקפידו על ההוראות המדויקות. לא נשרפות, לא מתפוררות, לא מתוקות מידי. השתמשתי בחמאת בוטנים של B&D. טבעי ללא תוספת סוכר. תודה רבה, קרן. אמשיך לעקוב אחרייך.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2020 at 10:31 pm

דוד אתה אלוף תודה

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוקטובר 14, 2016 בשעה 21:24

כרגע חצי בלילה באפיה, אבל חושבת שיצאה לי מאוד יבשה. הכנתי לפי המתכון אבל- חמאה הומרה בשמן קוקוס, ואין לי סודה. יש רעיונות אולי? האם אמורה להיות בלילה יבשה (מתגבשת בידיים, אבל בקערה דיי פירורית..) איך לשפר את החצי הנותר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2016 at 12:11 pm

הי יעל, אני מניחה שכבר הכנת אותן... אין בעיה שהבלילה מעט פירורית בקערה, אם היא מתגבשת בידיים אז היא בסדר גמור לא אמורה להיות בעיה עם החלפת החמאה בשמן קוקוס, את אבקת הסודה הייתי ממירה באבקת אפייה. איך הן יצאו בסופו של דבר?

השב
User Avatar
יעל
אוקטובר 17, 2016 at 2:35 pm

היי, האמת שעדיין יש בלילה, לא בטוחה שעוד אפשר לעשות איתה משהו... הן יצאו לי יבשות בעיקר.. תחושה טיפה פירורית.. תוהה מה הייתי צריכה לעשות. אשמח להכוונה

השב
User Avatar
סתיו
מרץ 24, 2020 at 1:17 pm

היי, נראה מתכון מצוין! המלצה לטבעון המתכון?

השב
User Avatar
יוטבת
אוקטובר 20, 2020 at 7:03 pm

הכנתי עכשיו לפי המתכון המתוקן . הוצאתי בעודן רכות .חיכיתי קצת שיתקררו . אולי הייתי צריכה עוד 2 דקות אפייה כי הן לא מתקשות לגמרי אבל הן ממש טעימות אז למי אכפת...אה..והוספתי קצת קוקוס . איך טעיםםם

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 20, 2020 at 10:02 pm

תודה!

השב
User Avatar
רותם
ינואר 5, 2022 at 4:50 pm

היי, ניתן להשתמש בחמאת בוטנית טבעית?

השב
User Avatar
דרור
ינואר 16, 2022 at 12:34 am

ניתן להשתמש בשיבולת שועל רגילה ? לא קוואקר?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2022 at 6:39 am

אם זו השלמה אז תטחני אותה קצת

השב
User Avatar
קרן אגם
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2016 בשעה 18:13

לא ברור ככ מה בדרך השתבש, האם הקפדת על שימוש נכון בשמן הקוקוס במצב לא נוזלי? מה כמות שמן הקוקוס שהשתמשת בה? והאם השתמשת בשאר החומרים בדיוק במידות שרשמתי? לא כל כך יודעת לעזור כרגע ״להציל״ את הבלילה

השב
User Avatar
ירדן
starstarstarstarstar
דצמבר 7, 2016 בשעה 09:46

היי, באיזה חמאת בוטנים מומלץ להשתמש? ממותקת של סקיפי או טבעית ללא סוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 12, 2016 at 2:11 pm

סקיפי מצויינת :-)

השב
User Avatar
Noa
יוני 30, 2019 at 12:47 am

היי, שמתי את כל החומרים כנדרש אבל אחרי אפייה של אפילו רבע שעה העוגיות עדיין במרקם בצקי ולא נאפו כלל

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 30, 2019 at 7:29 am

אולי חום תנור היה נמוך מדי? הן לא אמורות להתקשות בתנור עוגיות חרוב מוציאים כשהן עדיין רכות והן מתקשות בחוץ

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
יולי 31, 2017 בשעה 15:06

אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית צריך להוסיף או לשנות משהו?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2017 at 3:14 pm

יש המון סוגים של חמאת בוטנים טבעית קשה לי לומר, אני מניחה שהיא פחות מתוקה מהקנויה ויש להוסיף מעט סוכר.

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אוקטובר 13, 2017 בשעה 22:11

היי אפיתי היום את העוגיות, אבל יצאו רכות מאד... למה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2017 at 1:44 pm

הן מתקשות אחרי קירור.

השב
User Avatar
ruth
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2017 בשעה 18:56

I added another spoon of water and some nut milk and these turned out great! Used 3/4 cup of sugar and will use less next time

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2017 at 10:36 am

:-) Thanks

השב
User Avatar
ימית
אוקטובר 17, 2020 at 11:52 pm

אם יש לי ביצה בגודל m, לשים 2?

השב
User Avatar
a
starstarstarstarstar
ינואר 31, 2018 בשעה 11:49

מה אפשר לשים במקום חמאה אם רוצים שזה יהיה פרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 31, 2018 at 12:02 pm

שמן קוקוס באותה הכמות

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
יוני 5, 2018 בשעה 17:44

עשיתי מספר פעמים ויצאו מעולה!!! חייבים להקפיד על גודל הכדורים. אתמול הכנתי עם שקדיה במקום חמאת בוטנים ויצא מדהים!! תודה על המתכון

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 6, 2018 at 11:10 am

תודה על הפידבק נועה

השב
User Avatar
אורנה
starstarstarstarstar
אוגוסט 22, 2018 בשעה 19:11

כמה זה במשקל כוס חמאת בוטנים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 26, 2018 at 7:42 am

250 גר׳

השב
User Avatar
אביה
starstarstarstarstar
יולי 2, 2019 בשעה 21:42

שלום! נראה מצויין. צריך שיבולת שועל דקה או עבה? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 3, 2019 at 12:16 pm

שיבולת שועל מהירת הכנה-קוואקר

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
נובמבר 1, 2019 בשעה 14:06

הכל נמס בתנור וכל הכדורים נהיו לשכבה ומקשה אחת. עשתי בדיוק לפי ההוראות

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 1, 2019 at 5:49 pm

קשה להגיד מה הסתבך בדרך, נשמע מבאס מאוד. יכולות להיות כמה סיבות כמו תנור לא מספיק חם והעוגיות לא נאפות בטמפרטורה חמה מספיק , עיבוד יתר של חומרים ועוד... להבא ממליצה לקרר אותן יותר מרבע שעה

השב
User Avatar
תומר
starstarstarstarstar
נובמבר 2, 2019 בשעה 23:20

מבקש שתוסיפי כי יש להוציא את העוגיות כשהן רכות. נשרפה לי תבנית שלמה.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 3, 2019 at 6:43 am

צר לי לשמוע תומר אוסיף בשמחה, מצויין במתכון כי יש להוציאן לאחר 10 דקות, האם אפית אותם יותר מ 10 דקות?

השב
User Avatar
נוי
אוקטובר 4, 2020 at 10:58 pm

מחזקת, גם לי נשרפו כל העוגיות גם פחות מ10 דקות. נגלה ראשונה נשרפה אז שיניתי מהטורבו לרגיל, וגם ברגיל נשרף אחרי פחות מ7 דקות. בנוסף הייתי שמחה לתמונה של איך הבלילה נראית רגע לפני שיוצרים כדורים. תודה:)

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2020 בשעה 13:08

יצאו לי מושלמות !!!! והוספתי בתוך כל עוגיה קוביית שוקולד.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2020 at 1:54 pm

נשמע מושלם תודה ליאת

השב
User Avatar
חוי
starstarstarstarstar
מאי 1, 2020 בשעה 15:55

אוי זה מושלם לא היה לי מספיק חמאת בוטנים אז שמתי במקום קצת חמאת שקדים . יצא מעולה , תודה רבה!

השב
User Avatar
אביה
מאי 3, 2020 at 2:21 pm

היי! עוגיות מעולות שאני לא מפסיקה להכין!!!! תודה רבה על זה! שאלה, אני רוצה לעשות כמות כפולה. יהיה שינוי כלשהו?

השב
User Avatar
אביה
מאי 3, 2020 at 2:40 pm

בטעות הכנסתי פה את התגובה שלי. סליחה. אכתוב חדשה..

השב
User Avatar
חוי
starstarstarstarstar
מאי 1, 2020 בשעה 18:44

בנוסף האם אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 11:45 pm

לא עבדתי אף פעם עם סוכר קוקוס אבל אני מניחה שכן אני יודעת שעובדים איתו ביחס המרה 1:1

השב
User Avatar
חוי
מאי 28, 2020 at 10:25 am

היי הכנתי עם סוכר קוקוס יצא מעולה לטעמי אפילו יותר טוב מסוכר רגיל הפכו לעוגיות הקבועות שלנו כל כך אהובות על הילדים . תודה!

השב
User Avatar
אביה
starstarstarstarstar
מאי 3, 2020 בשעה 14:42

היי! עוגיות מעולות שאני לא מפסיקה להכין!!!! תודה רבה על זה! שאלה, אני רוצה לעשות כמות כפולה. יהיה שינוי כלשהו?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 2:54 pm

תודה אין שינוי

השב
User Avatar
תהילה
starstarstarstarstar
יוני 3, 2020 בשעה 21:52

הי, נראה מעולה, ממש עושה חשק להכין, ניתן להחליף את החמאה בשמן?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 3, 2020 at 10:28 pm

אולי בשמן קוקוס, לא קנולה

השב
User Avatar
רורי
starstarstarstarstar
יוני 9, 2020 בשעה 12:42

הכנתי יצא מצויין! השתמשתי בחצי מכמות הסוכר, ובלי שבבי שוקולד. חוסל :)

השב
User Avatar
עדן
נובמבר 20, 2023 at 10:19 pm

הכנתי את העוגיות האלה כמה פעמים ולא יוצא פריך אחרי שהן מתקררות לא שמתי סודה לשתייה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2023 at 10:46 am

הסודה מוסיפה לפריכות

השב
User Avatar
חגית עזר
starstarstarstarstar
יוני 20, 2020 בשעה 14:46

מה אפשר במקום חמאת בוטנים יש מצב לתחליף ובמקום חמאה אם אפשר נוטורינה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2020 at 3:12 pm

להכין עוגיות אחרות :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2020 at 3:13 pm

עדיך להכין עוגיה אחרת כי אלו עוגיות חמאת בוטנים לגבי הנטורינה אין בעיה

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
אוגוסט 7, 2020 בשעה 13:50

מתכון מעולה, כמעט תמיד יש לי קופסא במקפיא לכל צרה שלא תבוא.... אני רגישה לגלוטן וזה עוגיות עם טעם אמיתי ולא של תחליף. אני מפחיתה מעט את הסוכר, הן מתוקות לי מידי אחרת. כדי להשאיר אותם פרווה אני מחליפה את החמאה בשמן קנולה, אני לא מרגישה הבדל בטעם. אני קצת מועכת אותם בתבנית כדי שיהיו שטוחות, אחרת נשארות די גבוהות (אולי בגלל השמן?)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 7, 2020 at 4:08 pm

כשמורידים חמאה וסוכר הן לא משתטחות :-)

השב
User Avatar
Ophira
starstarstarstarstar
אוגוסט 12, 2020 בשעה 21:51

מסוכנות!! עכשיו טעמתי. בקושי הצלחתי להתאפק שיתקררו קצת. להתעלף כמה טעים. את מ מ כ ר ת ♡

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2020 בשעה 13:00

התאכזבתי מאוד . פעלתי לפי ההוראות המדוייקות . השתמשתי בחומרים אורגניים הכי טובים שיש . הבלילה מאוד מתוקה ונשאר. טעם לא נעים בגרון .(ואני אוהבת מתוק ) בנוסף כל העוגיות נשרפו שלקחתי כמות של כפית כמו שציינת . העיגולים לא צריכים להיות קטנים בכלל ורצוי לשים רק 5 עוגיות בכל פעם בתנור בגודל של פינג פונג ולעמוך כבר בשלב הקציצתי ביד כדי שלא יזרק שארית החומר. לא ממליצה לנסות בבית .

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2020 at 1:45 pm

צר לי מאוד שזו החוויה שלך, אני לא נוהגת להעלות מצכונים שלא היו מוצלחים לבלוג. אולי לא לטעמך וזה בסדר. אני לגמרי הולכת להכין אותן בזכותך שוב השבוע אם את עוקבת אחרי באינסטגרם מוזמנת להציץ שם בסטורי אכין אותן שלב אחרי שלב .

השב
User Avatar
לנה
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2020 בשעה 19:52

היי האם אפשר לוותר על הביצה? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2020 at 7:56 pm

ניחה שאפשר להמיר במשהו אחר אבל לא ניסיתי, הייתי מהמרת על 1/2 בננה מעוכה

השב
User Avatar
לנה
אוקטובר 20, 2020 at 9:32 pm

תודה רבה

השב
User Avatar
נטע
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2020 בשעה 22:37

היי קרן להמיר את החמאה בשמן כשהוא נוזל או מוצק? תודה

השב
User Avatar
נטע
אוקטובר 17, 2020 at 10:38 pm

הכוונה לשמו קוקוס (;

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2020 at 10:54 pm

אפשר נוזלי

השב
User Avatar
עדי ורטיקובסקי
starstarstarstarstar
נובמבר 2, 2020 בשעה 14:29

היי קרן! קודם כל מתה על הבלוג שלך (: רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את העוגיות לאחר האפייה?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 2, 2020 at 9:30 pm

בטח שאפשר

השב
User Avatar
יסמין פרנקל
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2020 בשעה 20:17

היי :) במתכון כתוב שצריך 3 גפות מים רותחים אך בהסבר כיצד להכין מדובר כל כף אחת בלבד

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 6, 2020 at 6:17 am

תודה על ההארה תיקניתי וכמובן שצערבבים עם שלוש כפות

השב
User Avatar
סיגל
starstarstarstarstar
דצמבר 5, 2020 בשעה 21:40

לא הבנתי אם צריך כף אחת או 3 כפות מים רותחים

השב
User Avatar
אירית
starstarstarstarstar
פברואר 2, 2021 בשעה 09:19

יצאו מאוד טעימות אבל רכות מידי , מה עשיתי לא בסדר ? בא לי עוגיה פריכה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 2, 2021 at 10:27 pm

שינית משהו?

השב
User Avatar
הילה בוסו
starstarstarstarstar
פברואר 9, 2021 בשעה 11:01

הי קרן העוגיות נראות מעולה יש לי שאלה - יש לי חלבונים מיותרים. האם אפשר להחליף את הביצה, ב2 חלבונים?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 9, 2021 at 11:19 am

אפשר להמיר זה יצא קצת שונה אבל לא רע

השב
User Avatar
נגה
starstarstarstarstar
אוגוסט 19, 2021 בשעה 12:20

האם אפשר להכין עם חמאת בוטנים טבעית? אם כן מה השינויים שנדרשים? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 19, 2021 at 2:49 pm

להוסיף 2-3 כפות סוכר

השב
User Avatar
Liran
starstarstarstarstar
דצמבר 29, 2021 בשעה 11:23

היי קרן , רציתי לדעת מה אפשר לשים חוץ משוקולד ציפס ? תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 29, 2021 at 11:33 am

כל סוג אגוזים קצוץ שאת אוהבת

השב
User Avatar
גיל רולר
starstarstarstarstar
פברואר 19, 2022 בשעה 15:27

היי, האם אפשר להוריד קצת את כמות החמאה? ולכמה עוגיות מספיקות המידות במתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 19, 2022 at 7:00 pm

הפחתה בכמות החמאה תפגום במרקם הסופי

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
מאי 16, 2022 בשעה 18:05

הכנתי! שמתי חצי מכמות הסוכר ולא שיטחתי את העוגיות לפני ההכנסה לתנור. יצאו לי כדורים מקסימים וטעימים להפליא! תודה רבה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2022 at 1:44 pm

תודה הדר

השב
User Avatar
שיינא
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2023 בשעה 15:29

האם אפשר שיבולת שואל עבה? וסוכרזית?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2023 at 4:21 pm

כן וכן

השב
User Avatar
Tzufa
starstarstarstarstar
פברואר 17, 2023 בשעה 16:31

Hey Keren Just made these cookies, the smell is divine and the taste beyond heavenly :) One quick question, I've got 9 little balls left that didn't fit on the baking sheets so they aren't baked yet Can I freeze them and bake them at a later date or is it better to bake now and freeze after Thanks and just want you to know that I love you and your recipes, Shabbat Shalom

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2023 at 7:04 pm

Freezing is great

השב
User Avatar
Tamar Binder
starstarstarstarstar
ינואר 24, 2024 בשעה 18:56

אני אוהבת את המתכונים שלך, לצערי המתכון הזה רחוק ממה שמופיע בתמונה. הבלילה נוזלית מידי, העוגיות יוצאות מרוחות וגדולות ולא ניתן להרים אותן,מאכזב.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2024 at 11:14 am

חבל שזו החוויה שלך איתן אני מאמינה שמשהו השתבש באופן ההכרנה כיון שממש לא מזמן הכנתי אותן והן יצאו מעולות

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2025 בשעה 09:22

הי קרן, הטעם מעולה אבל אחרי שהכנתי והעברתי לקופסא כאשר התקררו הן פשוט התפרקו לי בידיים.. מה לא בסדר ? האם להכניס כף קורנפלור בפעם הבאה בכדי שזה לא יקרה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 14, 2025 at 8:01 am

הי, אני לא יודעת למה התפרקו כך, נסי קורנפלור מקוה שיצליח

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img