עוגיות

עוגיות חמאת בוטנים שוקולד ושיבולת שועל

יוני 14, 2015 77 Comments

 

שניה לפני שאתם מכינים יש לי הערה למתכון:

לאחר תלונות רבות של עוקבים שמשהו בעוגיות לא צלח, החלטתי להכין אותן היום שוב (17/10/20/)

הוספתי למתכון עוד מעט חמאה ומים רותחים על המתכון המקורי והן יצאו לי פשוט היסטריות

אני לא חושבת שלא היו טובות קודם אבל החלטתי בכל זאת עקב התגובות קצת לשדרג אותן

אז המתכון שלפניכם הוא אחרי שינויים שלי מהיום. בהצלחה!

לפני בערך שנה הכנתי עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס טעימות

לא אהבתי את הצילומים שיצאו והחלטתי להכין ולצלם מחדש

אבל איכשהוא כל העניין נשכח ולא חזרתי לזה

השבוע, נתקלתי בתמונות ההן שלא אהבתי ובחרתי להעלות אחת מהן ככה סתם בשביל הכייף

כמות התגובות והבקשות שלכם למתכון, גרמה לי לרצות להכין אותן שוב

כמובן שלא זכרתי מה היו המרכיבים המדוייקים בעוגיות ההן

אז הכנתי אותן שוב בגרסא קצת שונה.

הן ללא קמח ואם רוצים אפשר לחלוטין להשמיט את שיבולת השועל ולהתאים אותן לרגישים לגלוטן.

הן קלות להכנה, קראנציות ואהובות על הילדים.

עלים

 

עוגיות שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים ושיבולת שועל / כמות לכ -40 עוגיות

מה צריך :

כוס (100 גר׳)שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)

כוס דחוסה (240 גר') סוכר חום כהה/ או כוס סוכר חום בהיר 200 גר

כוס (250 גר') חמאת בוטנים חלקה (הכוונה לחמאת בוטנים כמו סקיפי)

כפית תמצית וניל

כפית אבקת סודה לשתיה

3/4 כוס (150 גר') שוקולד ציפס (אפשר להוריד ל 1/2 כוס למי שמחפש עוגיות פחות מתוקות )

60 גר׳ חמאה רכה (6 כפות)

ביצה גודל L

3 כפות מים רותחים

איך מכינים:

בקערה בעזרת מטרפה ידנית מקציפים מעט את הביצה, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומים רותחים ומערבבים היטב

מוסיפים סוכר חום, תמצית וניל, אבקת סודה לשתיה, חמאה רכה ושיבולת שועל ומערבבים

מוסיפים שוקולד ציפס ומערבבים שוב.

מכניסים את התערובת לרבע שעה למקרר להתייצבות קלה.

בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות

על תבנית אפיה גדולה מניחים ניר אפיה

מוציאים את התערובת מהמקרר

בעזרת ידיים מעט רטובות (או בעזרת 2 כפות) יוצרים כדורים מהבצק בגודל כף שטוחה

אין צורך לשמור על צורת עיגול מדוייקת, העוגיות ממילא משתטחות בתנור

מניחים על ניר האפיה ומועכים מעט עם גב כף או בעזרת היד.

שומרים על רווחים של 3 ס״מ בין העוגיות.

מכניסים לתנור ואופים כ- 10 דקות

מוציאים, ומצננים לחלוטין.

שומרים בקופסא אטומה עד 4 ימים.

_MG_9728

_MG_9766 _MG_9760

Print Friendly, PDF & Email

77 Comments

יעל אוקטובר 14, 2016 at 7:53 pm

היי,

נראות נפלא! האם אפשר בלי סודה? אין לי.. וגם בסופר לא היה משום מה..

Reply
אלינור מאי 17, 2019 at 3:07 pm

תחליפי באבקת אפייה.

Reply
דוד זהר אוקטובר 19, 2020 at 6:51 pm

עוגיות מעולות ביותר. הקפידו על ההוראות המדויקות. לא נשרפות, לא מתפוררות, לא מתוקות מידי. השתמשתי בחמאת בוטנים של B&D. טבעי ללא תוספת סוכר.
תודה רבה, קרן. אמשיך לעקוב אחרייך.

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:31 pm

דוד אתה אלוף תודה

Reply
יעל אוקטובר 14, 2016 at 9:24 pm

כרגע חצי בלילה באפיה, אבל חושבת שיצאה לי מאוד יבשה. הכנתי לפי המתכון אבל- חמאה הומרה בשמן קוקוס, ואין לי סודה.
יש רעיונות אולי? האם אמורה להיות בלילה יבשה (מתגבשת בידיים, אבל בקערה דיי פירורית..) איך לשפר את החצי הנותר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2016 at 12:11 pm

הי יעל, אני מניחה שכבר הכנת אותן…
אין בעיה שהבלילה מעט פירורית בקערה, אם היא מתגבשת בידיים אז היא בסדר גמור
לא אמורה להיות בעיה עם החלפת החמאה בשמן קוקוס, את אבקת הסודה הייתי ממירה באבקת אפייה.
איך הן יצאו בסופו של דבר?

Reply
יעל אוקטובר 17, 2016 at 2:35 pm

היי, האמת שעדיין יש בלילה, לא בטוחה שעוד אפשר לעשות איתה משהו… הן יצאו לי יבשות בעיקר.. תחושה טיפה פירורית.. תוהה מה הייתי צריכה לעשות. אשמח להכוונה

Reply
ענת מרץ 23, 2020 at 10:40 pm

טוב העוגיות מעולות! וקלות להכנה.
כולם אהבו! אבל…. מתוקות בטירוף בצורה מוגזמת ! (כולם אמרו..) בהחלט אכין שוב אבל חצי מכמות הסוכר..

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2020 at 7:24 am

תודה ענת
אם תורידי בחצי את כמות הסוכר תפסידי את הפריכות ואת טעמן שאהבת ככ לכן אני לא ממליצה להוריד כמות ככ גדולה. נסי רבע מהכמות כדי לא להתאכזב

סתיו מרץ 24, 2020 at 1:17 pm

היי, נראה מתכון מצוין! המלצה לטבעון המתכון?

Reply
יוטבת אוקטובר 20, 2020 at 7:03 pm

הכנתי עכשיו לפי המתכון המתוקן . הוצאתי בעודן רכות .חיכיתי קצת שיתקררו . אולי הייתי צריכה עוד 2 דקות אפייה כי הן לא מתקשות לגמרי אבל הן ממש טעימות אז למי אכפת…אה..והוספתי קצת קוקוס . איך טעיםםם

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:02 pm

תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2016 at 6:13 pm

לא ברור ככ מה בדרך השתבש, האם הקפדת על שימוש נכון בשמן הקוקוס במצב לא נוזלי? מה כמות שמן הקוקוס שהשתמשת בה?
והאם השתמשת בשאר החומרים בדיוק במידות שרשמתי?
לא כל כך יודעת לעזור כרגע ״להציל״ את הבלילה

Reply
ירדן דצמבר 7, 2016 at 9:46 am

היי,
באיזה חמאת בוטנים מומלץ להשתמש? ממותקת של סקיפי או טבעית ללא סוכר?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2016 at 2:11 pm

סקיפי מצויינת 🙂

Reply
Noa יוני 30, 2019 at 12:47 am

היי, שמתי את כל החומרים כנדרש אבל אחרי אפייה של אפילו רבע שעה העוגיות עדיין במרקם בצקי ולא נאפו כלל

Reply
קרן אגם יוני 30, 2019 at 7:29 am

אולי חום תנור היה נמוך מדי?
הן לא אמורות להתקשות בתנור
עוגיות חרוב מוציאים כשהן עדיין רכות והן מתקשות בחוץ

Reply
ענבל יולי 31, 2017 at 3:06 pm

אם משתמשים בחמאת בוטנים טבעית צריך להוסיף או לשנות משהו?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2017 at 3:14 pm

יש המון סוגים של חמאת בוטנים טבעית קשה לי לומר, אני מניחה שהיא פחות מתוקה מהקנויה ויש להוסיף מעט סוכר.

Reply
הדס אוקטובר 13, 2017 at 10:11 pm

היי אפיתי היום את העוגיות, אבל יצאו רכות מאד… למה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2017 at 1:44 pm

הן מתקשות אחרי קירור.

Reply
ruth אוקטובר 16, 2017 at 6:56 pm

I added another spoon of water and some nut milk and these turned out great! Used 3/4 cup of sugar and will use less next time

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 10:36 am

🙂 Thanks

Reply
ימית אוקטובר 17, 2020 at 11:52 pm

אם יש לי ביצה בגודל m, לשים 2?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 11:57 pm

תספיק אחת לדעתי

Reply
a ינואר 31, 2018 at 11:49 am

מה אפשר לשים במקום חמאה אם רוצים שזה יהיה פרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2018 at 12:02 pm

שמן קוקוס באותה הכמות

Reply
נועה יוני 5, 2018 at 5:44 pm

עשיתי מספר פעמים ויצאו מעולה!!!
חייבים להקפיד על גודל הכדורים.

אתמול הכנתי עם שקדיה במקום חמאת בוטנים ויצא מדהים!!

תודה על המתכון

Reply
קרן אגם יוני 6, 2018 at 11:10 am

תודה על הפידבק נועה

Reply
אורנה אוגוסט 22, 2018 at 7:11 pm

כמה זה במשקל כוס חמאת בוטנים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2018 at 7:42 am

250 גר׳

Reply
אביה יולי 2, 2019 at 9:42 pm

שלום! נראה מצויין. צריך שיבולת שועל דקה או עבה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 3, 2019 at 12:16 pm

שיבולת שועל מהירת הכנה-קוואקר

Reply
ענת נובמבר 1, 2019 at 2:06 pm

הכל נמס בתנור וכל הכדורים נהיו לשכבה ומקשה אחת. עשתי בדיוק לפי ההוראות

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2019 at 5:49 pm

קשה להגיד מה הסתבך בדרך, נשמע מבאס מאוד.
יכולות להיות כמה סיבות כמו תנור לא מספיק חם והעוגיות לא נאפות בטמפרטורה חמה מספיק , עיבוד יתר של חומרים ועוד…
להבא ממליצה לקרר אותן יותר מרבע שעה

Reply
תומר נובמבר 2, 2019 at 11:20 pm

מבקש שתוסיפי כי יש להוציא את העוגיות כשהן רכות.
נשרפה לי תבנית שלמה.

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2019 at 6:43 am

צר לי לשמוע תומר
אוסיף בשמחה, מצויין במתכון כי יש להוציאן לאחר 10 דקות, האם אפית אותם יותר מ 10 דקות?

Reply
נוי אוקטובר 4, 2020 at 10:58 pm

מחזקת, גם לי נשרפו כל העוגיות גם פחות מ10 דקות. נגלה ראשונה נשרפה אז שיניתי מהטורבו לרגיל, וגם ברגיל נשרף אחרי פחות מ7 דקות. בנוסף הייתי שמחה לתמונה של איך הבלילה נראית רגע לפני שיוצרים כדורים. תודה:)

Reply
ליאת ינואר 20, 2020 at 1:08 pm

יצאו לי מושלמות !!!!
והוספתי בתוך כל עוגיה קוביית שוקולד.

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2020 at 1:54 pm

נשמע מושלם
תודה ליאת

Reply
חוי מאי 1, 2020 at 3:55 pm

אוי זה מושלם
לא היה לי מספיק חמאת בוטנים אז שמתי במקום קצת חמאת שקדים .
יצא מעולה , תודה רבה!

Reply
אביה מאי 3, 2020 at 2:21 pm

היי!
עוגיות מעולות שאני לא מפסיקה להכין!!!!
תודה רבה על זה!
שאלה, אני רוצה לעשות כמות כפולה. יהיה שינוי כלשהו?

Reply
אביה מאי 3, 2020 at 2:40 pm

בטעות הכנסתי פה את התגובה שלי. סליחה. אכתוב חדשה..

Reply
חוי מאי 1, 2020 at 6:44 pm

בנוסף האם אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 11:45 pm

לא עבדתי אף פעם עם סוכר קוקוס אבל אני מניחה שכן אני יודעת שעובדים איתו ביחס המרה 1:1

Reply
חוי מאי 28, 2020 at 10:25 am

היי הכנתי עם סוכר קוקוס
יצא מעולה לטעמי אפילו יותר טוב מסוכר רגיל
הפכו לעוגיות הקבועות שלנו כל כך אהובות על הילדים .
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 11:22 am

תודה לוי שמחה לשמוע

Reply
אביה מאי 3, 2020 at 2:42 pm

היי!
עוגיות מעולות שאני לא מפסיקה להכין!!!!
תודה רבה על זה!
שאלה, אני רוצה לעשות כמות כפולה. יהיה שינוי כלשהו?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 2:54 pm

תודה
אין שינוי

Reply
תהילה יוני 3, 2020 at 9:52 pm

הי, נראה מעולה, ממש עושה חשק להכין, ניתן להחליף את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:28 pm

אולי בשמן קוקוס, לא קנולה

Reply
רורי יוני 9, 2020 at 12:42 pm

הכנתי יצא מצויין!
השתמשתי בחצי מכמות הסוכר, ובלי שבבי שוקולד.
חוסל 🙂

Reply
חגית עזר יוני 20, 2020 at 2:46 pm

מה אפשר במקום חמאת בוטנים יש מצב לתחליף ובמקום חמאה אם אפשר נוטורינה

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:12 pm

להכין עוגיות אחרות 🙂

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:13 pm

עדיך להכין עוגיה אחרת כי אלו עוגיות חמאת בוטנים
לגבי הנטורינה אין בעיה

Reply
שירה אוגוסט 7, 2020 at 1:50 pm

מתכון מעולה, כמעט תמיד יש לי קופסא במקפיא לכל צרה שלא תבוא…. אני רגישה לגלוטן וזה עוגיות עם טעם אמיתי ולא של תחליף. אני מפחיתה מעט את הסוכר, הן מתוקות לי מידי אחרת.
כדי להשאיר אותם פרווה אני מחליפה את החמאה בשמן קנולה, אני לא מרגישה הבדל בטעם. אני קצת מועכת אותם בתבנית כדי שיהיו שטוחות, אחרת נשארות די גבוהות (אולי בגלל השמן?)

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2020 at 4:08 pm

כשמורידים חמאה וסוכר הן לא משתטחות 🙂

Reply
Ophira אוגוסט 12, 2020 at 9:51 pm

מסוכנות!! עכשיו טעמתי. בקושי הצלחתי להתאפק שיתקררו קצת. להתעלף כמה טעים. את מ מ כ ר ת ♡

Reply
מיכל אוקטובר 17, 2020 at 1:00 pm

התאכזבתי מאוד . פעלתי לפי ההוראות המדוייקות . השתמשתי בחומרים אורגניים הכי טובים שיש . הבלילה מאוד מתוקה ונשאר. טעם לא נעים בגרון .(ואני אוהבת מתוק ) בנוסף כל העוגיות נשרפו שלקחתי כמות של כפית כמו שציינת .
העיגולים לא צריכים להיות קטנים בכלל ורצוי לשים רק 5 עוגיות בכל פעם בתנור בגודל של פינג פונג ולעמוך כבר בשלב הקציצתי ביד כדי שלא יזרק שארית החומר.
לא ממליצה לנסות בבית .

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 1:45 pm

צר לי מאוד שזו החוויה שלך, אני לא נוהגת להעלות מצכונים שלא היו מוצלחים לבלוג. אולי לא לטעמך וזה בסדר. אני לגמרי הולכת להכין אותן בזכותך שוב השבוע אם את עוקבת אחרי באינסטגרם מוזמנת להציץ שם בסטורי אכין אותן שלב אחרי שלב .

Reply
לנה אוקטובר 17, 2020 at 7:52 pm

היי
האם אפשר לוותר על הביצה?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 7:56 pm

ניחה שאפשר להמיר במשהו אחר אבל לא ניסיתי, הייתי מהמרת על 1/2 בננה מעוכה

Reply
לנה אוקטובר 20, 2020 at 9:32 pm

תודה רבה

Reply
נטע אוקטובר 17, 2020 at 10:37 pm

היי קרן
להמיר את החמאה בשמן כשהוא נוזל או מוצק?
תודה

Reply
נטע אוקטובר 17, 2020 at 10:38 pm

הכוונה לשמו קוקוס (;

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:54 pm

אפשר נוזלי

Reply
עדי ורטיקובסקי נובמבר 2, 2020 at 2:29 pm

היי קרן! קודם כל מתה על הבלוג שלך (: רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את העוגיות לאחר האפייה?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2020 at 9:30 pm

בטח שאפשר

Reply
יסמין פרנקל דצמבר 5, 2020 at 8:17 pm

היי 🙂 במתכון כתוב שצריך 3 גפות מים רותחים אך בהסבר כיצד להכין מדובר כל כף אחת בלבד

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2020 at 6:17 am

תודה על ההארה תיקניתי וכמובן שצערבבים עם שלוש כפות

Reply
סיגל דצמבר 5, 2020 at 9:40 pm

לא הבנתי אם צריך כף אחת או 3 כפות מים רותחים

Reply
אירית פברואר 2, 2021 at 9:19 am

יצאו מאוד טעימות אבל רכות מידי , מה עשיתי לא בסדר ? בא לי עוגיה פריכה

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2021 at 10:27 pm

שינית משהו?

Reply
הילה בוסו פברואר 9, 2021 at 11:01 am

הי קרן
העוגיות נראות מעולה
יש לי שאלה – יש לי חלבונים מיותרים. האם אפשר להחליף את הביצה, ב2 חלבונים?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2021 at 11:19 am

אפשר להמיר זה יצא קצת שונה אבל לא רע

Reply
נגה אוגוסט 19, 2021 at 12:20 pm

האם אפשר להכין עם חמאת בוטנים טבעית? אם כן מה השינויים שנדרשים? תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:49 pm

להוסיף 2-3 כפות סוכר

Reply

Leave a Comment