img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגיות

עוגיות טחינה ופיסטוק מקמח כוסמין מלא

ינואר 31, 2017 | 75 תגובות

img

75 תגובות גולשים

TAG , , ,

User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2017 בשעה 10:03

מעולה. כל החומרים בהשג יד בבית, מושלם לסופ"ש.

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2017 בשעה 10:05

מעולה.כל החומרים בהשג יד, מושלם לסופ"ש

השב
User Avatar
יופי
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2017 בשעה 10:17

היי האם הפיסטוק טבעי או קלוי?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2017 at 10:24 am

טבעי לחלוטין :-)

השב
User Avatar
ייי
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2017 בשעה 10:21

הי קרן, מתה על טחינה והעוגיות נראות מעולה! בלי ביצים??? אז אפשר לטבען עם שמן זית במקום החמאה? אם כן, כמה? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2017 at 10:39 am

תודה, בלי ביצים:-) אפשר להמיר בשמן רגיל או בשמן קוקוס, לא סגורה על הטעם של שמן זית בעוגיות האלו. שמן קוקוס אפשר כ 4 כפות

השב
User Avatar
רות בן צור
מרץ 13, 2017 at 9:11 am

קרן שלום , האם ארבע כפות שמן קוקוס נכון גם להמרה של 4 כפות שמן רגיל ?

השב
User Avatar
שקד
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2017 בשעה 10:37

הכנתי, כרגע יצאו מהתנור. הוספתי גם הם, כף דבש במקום מייל וקצת פחות סוכר. יצא מופלא! תודה רבה!!!

השב
User Avatar
שקד
פברואר 1, 2017 at 10:39 am

*מייל=מייל, הם=הל. סליחה:)

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2017 at 10:40 am

הבנתי :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2017 at 10:40 am

לא אמיתית:-) ממש זריזה שמחה מאוד לשמוע.

השב
User Avatar
ניצן
ספטמבר 19, 2020 at 1:12 pm

היי קרן , יש אפשרות להציר את כל כמות הקמח ולהכין רק עם קמח כוסמין לבן?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2020 at 2:48 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
רויטל
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2017 בשעה 12:35

אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא ללא קמח לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2017 at 12:39 pm

אצלי נוסו 2 גרסאות , אחת רק מקמח כוסמין מלא והשניה חצי חצי, בגרסת הכוסמין בלבד לטעמי הן יצאו מעט יבשות יותר ופחות פריכות, אהבתי יותר את התוצאה של החציחצי, אבל את יכולה בהחלט להכין רק מכוסמין הן עדיין מעולות

השב
User Avatar
סיגלית
starstarstarstarstar
פברואר 4, 2017 בשעה 11:49

כל כך טעים! כל מתכון שלך בול! מחליפה את עוגיות הטחינה הקבועות שלי באלה..

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 4, 2017 at 6:42 pm

סיגלית תודה רבה! איזה כייף לעוגיות שלי

השב
User Avatar
מיכל
מרץ 29, 2020 at 9:08 am

הי קרן, אפשר גם בלי מיקסר?

השב
User Avatar
איילת זהבי
אוקטובר 7, 2020 at 8:55 am

היי קרן, האם אפשר להמיר למחמאה או נוטרינה במקום החמאה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2020 at 12:10 pm

בטח, בלי בעיה

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2017 בשעה 15:06

הכנתי אתמול בערב. היום שוב כי נחטפו. מעולה!!!! הורדתי סוכר, הכנתי הכל כוסמין והוספתי כף קמח לבן שגם עליו אפשר היה לוותר, עם שמן קוקוס. פצצה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 7, 2017 at 3:22 pm

מהממת

השב
User Avatar
דנה
ינואר 27, 2021 at 9:02 am

.היי מהממת. רק כדי להיות בטוחה כמה זה חצי כוס טחינה גם 100 גר?? והאם אפשר הכל קמח כסמין מלא עם אותו היחס של שאר החומרים?

השב
User Avatar
דפנה
starstarstarstarstar
פברואר 17, 2017 בשעה 11:51

אפשר להוריד את כל הסוכר? בשביל חברה שאוכלת רק ללא סוכר...

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 17, 2017 at 12:37 pm

לא ניתן להכין עוגיות ללא סוכר אבל ניתן להשתמש בתחליפי סוכר המצויים בשוק. לצערי אין לי נסיון עם תחליפים, מצאתי לך כאן כמה מילים בנוגע להמרה אולי זה יעזור: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/14589828/אוכל_ומשקאות/מתכונים

השב
User Avatar
דפנה
פברואר 17, 2017 at 1:44 pm

תודה רבה על שחזרת עם תשובה! החברה לא אוכלת תחליפים כי לרוב זה לא בריא... במקרה יודעת אם אי אפשר רק מבחינת הטעם או שזה משפיע על משהו אחר?

השב
User Avatar
רות בן צור
starstarstarstarstar
מרץ 13, 2017 בשעה 09:12

קרן שלום , האם ניתן להמיר את החמאה גם ב4 כפות שמן רגיל

השב
User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
ספטמבר 11, 2017 בשעה 20:02

היי, נראה מושלם! מה הכוונה פיסטוקים גרוסים? האם לגרוס במעבד מזון זה מספיק? זה צריך להיות גס או ממש אבקה? אפשר להחליף באגוז אחר? תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 11, 2017 at 10:31 pm

אפשר בהחלט לגרוס דק במעבד מזון. אין בעיה להחליף, אגוזי לוז, פקאנים או שקדים, לדעתי יעבוד מצויין. בהצלחה:-)

השב
User Avatar
צביה טריבלסקי
אוקטובר 11, 2021 at 2:11 pm

האם אפשר בעוגיות טחינה כוסמין לוותר על המייפל או משהו אחר במקום?

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוקטובר 9, 2017 בשעה 09:07

היי, אני רוצה להחליף בשמן קנולה. כמה כפות עלי לשים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2017 at 9:10 am

הי יעל, 1/3 כוס שמן אמורה להספיק. בהצלחה

השב
User Avatar
נעמי
starstarstarstarstar
אוקטובר 9, 2017 בשעה 19:25

היי האם אפשר להכין רק מקמח לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 9, 2017 at 8:10 pm

בטח.

השב
User Avatar
orel iluz
starstarstarstarstar
אוגוסט 1, 2018 בשעה 12:23

היי קרן,הבלוג שלך מדהים ויפייפיה.. יש לי שאלה. כמה גרם כל עוגיה אמורה לשקול? בערך?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 1, 2018 at 12:32 pm

כדי לענות לך על זה אני אצטרך להכין את העוגיות שוב:-) אני ממש לא זוכרת.

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2018 בשעה 11:35

לא היו לי פיסטוקים, טחנתי פקאנים. יצא אש

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2018 at 5:12 pm

חייבת לנסות גם! תודה ענת

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ינואר 15, 2019 בשעה 23:39

הבצק לא יצא לי בצק הוא נורא מתפורר...ממש קשה לגלגל. אני השתמשתי בשמן קוקוס מה לא עשיתי בסדר? אולי בגלל שהשתמשתי ב 4 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי ולא המוצק?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 17, 2019 at 8:13 am

יכול להיות, למרות שיש מי שהכינה עם שמן רגיל וזה לא קרה, נסי להשתמש בשמן קוקוס מוצק לתערובת או מעט רך אבל לא נוזלי.

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2019 בשעה 08:50

למרות ההסתבכות הקלה עם הבצק הע6גיות יצאו נפלאות!! לא היה אדם אחד שלא החמיא לי ורצה מתכון אז תודה רבה :) לטעמי אפשר היה להוריד מעט סוכר ויצאו לי 24 עוגיות למרות שהיו קטנות

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2019 at 2:15 pm

שמחה שאהבו תודה

השב
User Avatar
אפרת
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2019 בשעה 09:59

נו, אז תגלי איזו טחינה זו? אני מכורה קשה לטחינה ובעלי, לעוגיות טחינה...בבית אני משתמשת ב"הר ברכה".ואת?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 7, 2019 at 7:13 am

הי אפרת משתמשת בטחינה היונה בצבע כחול שניתן לקנות ביו בכל מכולת

השב
User Avatar
nour
starstarstarstarstar
אוגוסט 27, 2019 בשעה 09:01

שלום קרן, האם אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן עם קמח שקדים? תודה.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 27, 2019 at 9:18 am

אפשר להמיר ממליצה להתחיל מ 1/4 כמות

השב
User Avatar
nour
אוגוסט 27, 2019 at 9:22 am

תודה רבה. אנסה להמיר חלק מהקמח הלבן. אכין ואחזור לספר.

השב
User Avatar
nour
אוגוסט 30, 2019 at 4:32 pm

תודה רבה! עבד נפלא, יצאו נהדר. מדהים שהן משתבחות אחרי יום ויומיים. הורדתי מהקמח הלבן ושמתי 1/4 כמות שקדים טחונים, הורדתי את הסוכר ושמתי 1/3 כוס. יצא נפלא.

השב
User Avatar
עומר
אוגוסט 17, 2021 at 1:02 pm

אפשר להכין בלי מיקסר???

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 17, 2021 at 2:38 pm

כן אפשר לערבב ידנית

השב
User Avatar
רחלי בליצר
starstarstarstarstar
אוקטובר 8, 2019 בשעה 12:22

הכנתי!יצאו מושלמות! הכנתי מקמח רגיל. כמה קלות ככה טעימות

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2019 at 12:26 pm

תודה רחלי שמחה לשמוע

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2019 at 12:35 pm

מהמם, חתימה טובה!

השב
User Avatar
איה
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 15:45

עוגיות מעולות!!! וגרידת ליים לבצק שידרוג על

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 3:46 pm

תודה איה

השב
User Avatar
ארז
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 15:36

היי קרן קודם כל בלוג מדהים, לא מאמין שרק עכשיו הגעתי אליו אני מנסה לרוב לאפות מתכונים קצת יותר בריאים עבור הילדים, אז ראיתי את התגובות לגביי ההחלפה של החמאה והקמח, אשמח לכמה שאלות נוספות, במקרה של החלפה של שמן קוקוס בחמאה, עדיין לעבור באותה צורה? אני מכיר את השלב של ערבוב החמאה והסוכר בתחילת מתכון מה שמביא ליצירה של מעין קרם רך - אמורה להתקבל תוצאה דומה עם הקוקס? לגביי הקמח, ראיתי שציינת שניתן לעבוד רק עם קמח כוסמין - עדיין להישאר באותן כמויות? ושאלה אחרונה, לגביי חשיבות הסוכר מעבר למתיקות, אנחנו משתמשים בבית בסוכר קוקוס, נראה לך אפשרי לעשות את ההחלפה או להישאר עם הסוכר הלבן לפחות בגלל שאר ההחלפות? :) תודה מראש וסליחה על החפירה

השב
User Avatar
bell
starstarstarstarstar
אוגוסט 16, 2020 בשעה 09:29

יצא טעים מאוד מאוד מאוד. תודה רבה

השב
User Avatar
millen
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2020 בשעה 13:33

היי קרן, במקום 120 ג' חמאה ניתן להשתמש בשמן ענבים ? קוקוס ? ומה הכמות תודה רבה

השב
User Avatar
יהודית
starstarstarstarstar
אוקטובר 7, 2020 בשעה 19:58

מעולללההה!!!! שכחת לציין שחייבים להכפיל כמויות! תודה על מתכונים מוש-למים!!! יש לך ניחוש למה הבצק יצא פרורים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2020 at 7:58 am

תודה יהודית, אם הבצק מתפורר זה בדרך כלל יחסים של קמח מלא/לבן וסוגים שונים אז להוסיף לו חמאה או קצת שמן לאחד אותו

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
אוקטובר 8, 2020 בשעה 13:37

אחרי ניסיונות רבים למצוא את העוגיות טחינה שיהיו לטעמי, חייבת לומר שזה מתכון פסיכי, טעים ברמות......

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2020 at 10:43 pm

איך את משמחת סיון תודה

השב
User Avatar
Caroline Bashai
אוגוסט 6, 2022 at 1:55 pm

היי, אפשר להכין בלי מיקסר? בקערה רגילה ?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 6, 2022 at 2:00 pm

ברור

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 19:18

היי, אם יש לי קמח כוסמין 80%, איך לעשות את היחס עם הקמח? הכל עם הכוסמין או חלק לבן רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 9:45 pm

אפשר חצי חצי כוסמין ולבן

השב
User Avatar
ניצה
starstarstarstarstar
דצמבר 3, 2020 בשעה 22:37

היי קרן. הכנתי היום את העוגיות ויצא ממש טעים!!! האם ניתן להקפיא את העוגיות? או שעדיף שלא

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 4, 2020 at 6:44 am

בטח שאפשר! מומלץ

השב
User Avatar
לילך
starstarstarstarstar
ינואר 12, 2021 בשעה 19:34

היי קרן, איך התערובת אמורה לצאת? יבשה / דביקה / קצת נוזלית? אני אף פעם לא יודעת אם המרקם שיוצא הוא הנכון ולפעמים זה מוביל לפקשושים בתנור :(

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img