טחינה, זה בערך הדבר שאני אוכלת הכי הרבה.
לפני כמה שנים כשעשיתי שינוי רציני בתזונה שלי, לא השארתי לעצמי הרבה דברים לאכול
וטחינה היתה הצלה בשבילי.
עד לאותה תקופה היו לי תקופות עם טחינה, לפעמים אכלתי בלי סוף ולפעמים לא יכולתי לגעת.
אבל מאז השינוי שעשיתי, היא הפכה למצרך בסיסי ביום יום שלי.
אני קונה באופן קבוע את אותו סוג טחינה שמשיגים בכל מכולת ביפו, ולא מחליפה.
השבוע קיבלתי משלוח של קמח כוסמין מלא, חברה הציעה לי לקנות יחד כל אחת כמה קילו מחבר שלהם
מה שמוזיל משמעותית את מחירו, והופך את הקניה של הקמח המדהים הזה ללא מאוד יקרה.
אז בתקופה האחרונה אני קצת פחות ״מתקמצנת״ ומשתמשת בו יותר במאפים שונים,
כמו למשל בעוגיות האלו, עוגיות הטחינה המפורסמות, שאני מנשנשת בלי להתבלבל 10 כאלו בשלוש דקות.
במתכון הזה נעשה שימוש בחצי מהכמות בקמח כוסמין, והוספתי לעוגיות פיסטוק שנותן להן צבע וטעם
משגעים, והן כל כך קלות להכנה שתוך חצי שעה מהרגע שהתחלתם להכין אותן הן כבר אצלכם בפה:-)
עוגיות טחינה ופיסטוק מקמח כוסמין מלא/ 30-40 עוגיות קטנות
מצרכים:
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
120 גר' חמאה רכה
3/4 כוס ( 105 גר') קמח לבן רגיל
3/4 כוס ( 105 גר') קמח כוסמין מלא ( או כוסמין רגיל)
1/2 כוס ( 50 גר') פיסטוקים טחונים או גרוסים דק (לא קלויים)
1/2 כוס טחינה גולמית
כפית אבקת אפיה
2 כפות סירופ מייפל
כפית תמצית וניל
קורט מלח
לעיטור:
1/4 כוס פיסטוקים קצוצים דק
מעט אבקת סוכר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים בנייר אפיה את תבנית התנור הגדולה.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה במהירות בינונית.
מוסיפים שאר החומרים ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
מגלגלים מהבצק כדורים קטנים ומניחים במרווחים קטנים בבתבנית.
בעזרת היד או גב כף מועכים מעט כל כדור לקבלת עוגיה פחוסה יותר.
מפזרים על כל עוגיה מעט פיסטוקים טחונים.
אופים למשך 13 דק', עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
(אל תתפתו לאפות אותן יותר, הן יוצאות מהתנור כשהן עדיין רכות אבל בזמן הצינון הן מתייצבות)
מוציאים , מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
75 Comments
מעולה. כל החומרים בהשג יד בבית, מושלם לסופ"ש.
מעולה.כל החומרים בהשג יד, מושלם לסופ"ש
היי האם הפיסטוק טבעי או קלוי?
טבעי לחלוטין 🙂
הי קרן,
מתה על טחינה והעוגיות נראות מעולה! בלי ביצים??? אז אפשר לטבען עם שמן זית במקום החמאה? אם כן, כמה? תודה!
תודה, בלי ביצים:-)
אפשר להמיר בשמן רגיל או בשמן קוקוס, לא סגורה על הטעם של שמן זית בעוגיות האלו.
שמן קוקוס אפשר כ 4 כפות
קרן שלום ,
האם ארבע כפות שמן קוקוס נכון גם להמרה של 4 כפות שמן רגיל ?
נראה מעולה!!! יש לי ממרח פיסטוק, את חושבת שאוכל להשתמש בו במקום הפיסטוקים? ואם כן איך להמיר?
הממרח ממותק לא? הייתי אומרת 1/3 כוס ממרח ולהוריד טיפה מהסוכר אבל לא ניסיתי …
הכנתי, כרגע יצאו מהתנור. הוספתי גם הם, כף דבש במקום מייל וקצת פחות סוכר. יצא מופלא! תודה רבה!!!
*מייל=מייל, הם=הל. סליחה:)
הבנתי 🙂
לא אמיתית:-)
ממש זריזה שמחה מאוד לשמוע.
היי קרן ,
יש אפשרות להציר את כל כמות הקמח ולהכין רק עם קמח כוסמין לבן?
כן אין בעיה
אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא ללא קמח לבן?
אצלי נוסו 2 גרסאות , אחת רק מקמח כוסמין מלא והשניה חצי חצי,
בגרסת הכוסמין בלבד לטעמי הן יצאו מעט יבשות יותר ופחות פריכות, אהבתי יותר את התוצאה של החציחצי,
אבל את יכולה בהחלט להכין רק מכוסמין הן עדיין מעולות
כל כך טעים!
כל מתכון שלך בול!
מחליפה את עוגיות הטחינה הקבועות שלי באלה..
סיגלית תודה רבה! איזה כייף לעוגיות שלי
הי קרן, אפשר גם בלי מיקסר?
בהחלט, בקערה
היי קרן, האם אפשר להמיר למחמאה או נוטרינה במקום החמאה?
בטח, בלי בעיה
הכנתי אתמול בערב. היום שוב כי נחטפו. מעולה!!!! הורדתי סוכר, הכנתי הכל כוסמין והוספתי כף קמח לבן שגם עליו אפשר היה לוותר, עם שמן קוקוס. פצצה
מהממת
.היי מהממת.
רק כדי להיות בטוחה כמה זה חצי כוס טחינה גם 100 גר??
והאם אפשר הכל קמח כסמין מלא עם אותו היחס של שאר החומרים?
אפשר להוריד את כל הסוכר? בשביל חברה שאוכלת רק ללא סוכר…
לא ניתן להכין עוגיות ללא סוכר אבל ניתן להשתמש בתחליפי סוכר המצויים בשוק.
לצערי אין לי נסיון עם תחליפים, מצאתי לך כאן כמה מילים בנוגע להמרה אולי זה יעזור: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/14589828/אוכל_ומשקאות/מתכונים
תודה רבה על שחזרת עם תשובה!
החברה לא אוכלת תחליפים כי לרוב זה לא בריא…
במקרה יודעת אם אי אפשר רק מבחינת הטעם או שזה משפיע על משהו אחר?
לסוכר יש כמה וכמה תפקידים ראשיים..
הוא נותן לעוגיות ולמאפים בכלל רכות, צבע, מתפיח וכו..
אפשר להמיר חלק מכמות הסוכר במתכון בדבש או סילאן,
פרט לזה צר לי אבל אין לי פתרון.
קרן שלום ,
האם ניתן להמיר את החמאה גם ב4 כפות שמן רגיל
היי, נראה מושלם!
מה הכוונה פיסטוקים גרוסים? האם לגרוס במעבד מזון זה מספיק? זה צריך להיות גס או ממש אבקה?
אפשר להחליף באגוז אחר?
תודה!!
אפשר בהחלט לגרוס דק במעבד מזון.
אין בעיה להחליף, אגוזי לוז, פקאנים או שקדים, לדעתי יעבוד מצויין.
בהצלחה:-)
האם אפשר בעוגיות טחינה כוסמין לוותר על המייפל או משהו אחר במקום?
דבש או סילאן גם אחלה
היי, אני רוצה להחליף בשמן קנולה. כמה כפות עלי לשים?
הי יעל, 1/3 כוס שמן אמורה להספיק.
בהצלחה
היי האם אפשר להכין רק מקמח לבן?
בטח.
היי קרן,הבלוג שלך מדהים ויפייפיה.. יש לי שאלה. כמה גרם כל עוגיה אמורה לשקול? בערך?
כדי לענות לך על זה אני אצטרך להכין את העוגיות שוב:-) אני ממש לא זוכרת.
לא היו לי פיסטוקים, טחנתי פקאנים. יצא אש
חייבת לנסות גם!
תודה ענת
הבצק לא יצא לי בצק הוא נורא מתפורר…ממש קשה לגלגל. אני השתמשתי בשמן קוקוס מה לא עשיתי בסדר? אולי בגלל שהשתמשתי ב 4 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי ולא המוצק?
יכול להיות, למרות שיש מי שהכינה עם שמן רגיל וזה לא קרה, נסי להשתמש בשמן קוקוס מוצק לתערובת או מעט רך אבל לא נוזלי.
למרות ההסתבכות הקלה עם הבצק הע6גיות יצאו נפלאות!! לא היה אדם אחד שלא החמיא לי ורצה מתכון אז תודה רבה 🙂 לטעמי אפשר היה להוריד מעט סוכר ויצאו לי 24 עוגיות למרות שהיו קטנות
שמחה שאהבו תודה
נו, אז תגלי איזו טחינה זו?
אני מכורה קשה לטחינה ובעלי, לעוגיות טחינה…בבית אני משתמשת ב"הר ברכה".ואת?
הי אפרת
משתמשת בטחינה היונה בצבע כחול שניתן לקנות ביו בכל מכולת
שלום קרן,
האם אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן עם קמח שקדים?
תודה.
אפשר להמיר
ממליצה להתחיל מ 1/4 כמות
תודה רבה. אנסה להמיר חלק מהקמח הלבן.
אכין ואחזור לספר.
תודה רבה!
עבד נפלא, יצאו נהדר. מדהים שהן משתבחות אחרי יום ויומיים.
הורדתי מהקמח הלבן ושמתי 1/4 כמות שקדים טחונים, הורדתי את הסוכר ושמתי 1/3 כוס.
יצא נפלא.
תודה על השיתוף אני ממש שמחה לשמוע
אפשר להכין בלי מיקסר???
כן אפשר לערבב ידנית
הכנתי!יצאו מושלמות! הכנתי מקמח רגיל. כמה קלות ככה טעימות
תודה רחלי שמחה לשמוע
מהמם, חתימה טובה!
עוגיות מעולות!!! וגרידת ליים לבצק שידרוג על
תודה איה
היי קרן
קודם כל בלוג מדהים, לא מאמין שרק עכשיו הגעתי אליו
אני מנסה לרוב לאפות מתכונים קצת יותר בריאים עבור הילדים, אז ראיתי את התגובות לגביי ההחלפה של החמאה והקמח, אשמח לכמה שאלות נוספות,
במקרה של החלפה של שמן קוקוס בחמאה, עדיין לעבור באותה צורה? אני מכיר את השלב של ערבוב החמאה והסוכר בתחילת מתכון מה שמביא ליצירה של מעין קרם רך – אמורה להתקבל תוצאה דומה עם הקוקס?
לגביי הקמח, ראיתי שציינת שניתן לעבוד רק עם קמח כוסמין – עדיין להישאר באותן כמויות?
ושאלה אחרונה, לגביי חשיבות הסוכר מעבר למתיקות, אנחנו משתמשים בבית בסוכר קוקוס, נראה לך אפשרי לעשות את ההחלפה או להישאר עם הסוכר הלבן לפחות בגלל שאר ההחלפות? 🙂
תודה מראש וסליחה על החפירה
יצא טעים מאוד מאוד מאוד. תודה רבה
היי קרן, במקום 120 ג' חמאה
ניתן להשתמש בשמן ענבים ? קוקוס ? ומה הכמות
תודה רבה
מעולללההה!!!! שכחת לציין שחייבים להכפיל כמויות! תודה על מתכונים מוש-למים!!!
יש לך ניחוש למה הבצק יצא פרורים?
תודה יהודית, אם הבצק מתפורר זה בדרך כלל יחסים של קמח מלא/לבן וסוגים שונים אז להוסיף לו חמאה או קצת שמן לאחד אותו
אחרי ניסיונות רבים למצוא את העוגיות טחינה שיהיו לטעמי, חייבת לומר שזה מתכון פסיכי, טעים ברמות……
איך את משמחת סיון תודה
היי, אפשר להכין בלי מיקסר? בקערה רגילה ?
ברור
היי, אם יש לי קמח כוסמין 80%, איך לעשות את היחס עם הקמח? הכל עם הכוסמין או חלק לבן רגיל?
אפשר חצי חצי כוסמין ולבן
היי קרן. הכנתי היום את העוגיות ויצא ממש טעים!!! האם ניתן להקפיא את העוגיות? או שעדיף שלא
בטח שאפשר! מומלץ
היי קרן, איך התערובת אמורה לצאת? יבשה / דביקה / קצת נוזלית? אני אף פעם לא יודעת אם המרקם שיוצא הוא הנכון ולפעמים זה מוביל לפקשושים בתנור 🙁