עוגיות

עוגיות טחינה קוואקר ושמן זית

פברואר 6, 2025 41 Comments

אתמול היו לי כמה דקות פנויות לפני שאני צריכה להתחיל להתארגן לצאת מהבית, ורציתי ממש להכין עוגיות לא מושחתות מדי.

השתמשתי במצרכים שהיו בבית בהישג יד, והכנסתי את העוגיות לתנור בלי לדעת איך הן ייצאו אחרי

בשלב מסויים הצצתי לתנור וראיתי אותן תפוחות ויפות והייתי מופתעת מהיופי שלהן.

אחרי התנור, הן הצטננו אבל נארו רכות והבנתי שהמרקם שלהן מעט ״עוגתי״ ואני ככ אוהבת את זה .

הן באמת טעימות נורא, עושות הרבה פחות רגשי אשמה מעוגיות מושחתות, לוקח בדיוק דקה להכין אותן, והן אפילו נוסו אתמול עי ילד קטן וחמוד

שזלל מהן בלי בעיה.

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגיות טחינה קוואקר ושמן זית/ 12-15 עוגיות

מצרכים למתכון:

1 ביצה גודל L

1/4 כוס (50 גר) סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית/מחית וניל

1/4 כוס ( 90 גר) סילאן

1/4 כוס (60 גר) טחינה גולמית

1/4 כוס (50 גר) שמן זית

1 כפית אבקת קינמון

1/4 כפית מלח דק

1 כפית אבקת אפייה

2/3 כוסות קוואקר (שיבולת שועל מהירת הכנה)

3/4 כוס (100 גר) קמח מלא

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערה טורפים ביצה עם סילאן, טחינה גולמית סוכר ווניל ושמן זית

מוסיפים קוואקר, מלח, קינמון, קמח ואבקת אפייה ובעזרת מרית מערבבים היטב

בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת או כף רגילה מוציאים תלוליות מהבלילה לתבנית האפייה ושומרים על רווחים קטנים ביניהם של כמה ס״מ

העוגיות תופחות וגודלות בזמן האפייה

אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות ואפויות למראה

העוגיות יוצאות מהתנור רכות, והן מתייצבות אחכ

**אפשר להוסיף לעוגיות חופן של שוקולד צ/יפס או חמוציות/אגוזים עם הקמח ולערבב

**קמח מלא ניתן להמיר בקמח לבן

**שמן זית נין להמיר בשמן קוקוס או שמן קנולה

**את הסילאן ניתן להמיר בדבש או מייפל

**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן

 

 

 

 

41 Comments

Aya Raihe פברואר 6, 2025 at 1:31 pm

את מהממת ביי

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2025 at 2:26 pm

חחח תודה❤️

Reply
שירה פברואר 7, 2025 at 7:16 am

אפשר שלא יהיה סוכר בכלל או להמיר בעוד סילאן או דבש ?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:53 am

העוגיות חייבות את סוכר

Reply
הי פברואר 24, 2025 at 11:21 am

אני דווקא הכנתי בלי סוכר רק דבש ויצא מעולה

Reply
אביבית מרץ 6, 2025 at 9:28 pm

אני אוהבת אותך! תודה על השילוב של טעים וקמח מלא 🙂
אמן עוד כאלו מתכונים
אין לנו פה שבוע בלי העוגת גזר טבעונית

קרן אגם מרץ 7, 2025 at 12:22 pm

תודה אביבית

מימי פברואר 6, 2025 at 2:44 pm

יעבוד עם קמח כוסמין מלא? ועם שיבולת שועל רגילה (לא מהירת הכנה)?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2025 at 10:25 pm

כן בטח

Reply
מריה פברואר 7, 2025 at 8:38 am

יעבוד בלי ביצה?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:56 am

תחליפי בשליש כוס רסק תפוחים

Reply
כהן הדס מרץ 6, 2025 at 9:16 am

אפשר שהן יהיו פחות עוגתיות ויותר קראנץ׳?

Reply
דפנה פברואר 7, 2025 at 10:21 am

מה אפשר לשים במקום טחינה?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:53 am

ממרח אגוזים

Reply
הניה פברואר 7, 2025 at 6:12 pm

אפשר עם קמח מתאים ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:52 am

כן

Reply
ציפי פברואר 7, 2025 at 8:32 pm

האם אפשר רק שיבולת שועל,בכמות גדולה יותר,במקום קמח?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 7:57 am

העוגיות לא יחזיקו רק עם שיבולת שועל

Reply
פלור פברואר 27, 2025 at 8:18 am

הכנתי את הגוכיות ויצאו טעימות אבל הבצק שלי היה סמיך יותר משלך וגם העוגיות יצאו מאוד גבוהות בגלל זה. מה את ממליצה שאוסיף פעם הבאה כדי לדלל אותו במקרה כזה?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2025 at 8:24 am

אולי שינית משהו ואפילו הכי קטן במרכיבים ?

Reply
פלור מרץ 10, 2025 at 11:42 am

נראה לי שהטחינה שאני השתמשתי בה הייתה יותר סמיכה משלך. וגם השתמשתי בטחינה מלאה, אולי זה קשור.

נופר פברואר 8, 2025 at 8:33 am

הקווקר צריך לעבור הכנה לפני?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 4:21 pm

מה פתאום

Reply
רחל פברואר 8, 2025 at 6:53 pm

יקרה ואהובה!
תודה רבה לך על מתכונים קלים ושווים!!
האם ניתן להשתמש בכוסמין לבן?
תודה רבה מראש

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2025 at 6:59 pm

כן בטח

Reply
מטי פברואר 19, 2025 at 7:35 pm

שני שליש כוס שיבולת שועל או 2 עד 3 כוסות? , לא הבנתי קרן

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2025 at 4:35 am

שני שליש כוס שיבולת

Reply
שלומית פברואר 11, 2025 at 7:20 am

2 או 3 כוסות או שני שליש כוסות שיבולת שועל?
שם כתבת "כוסות", לקמח כתבת "כוס" והסרטון מהיר מדי להבנה.
ותודה רבה D:

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2025 at 8:57 pm

2/3 כוס

Reply
לורה פברואר 11, 2025 at 9:18 am

אפשר סוכר חום כהה?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2025 at 8:55 pm

כן

Reply
עדי פברואר 11, 2025 at 11:38 am

איזה כיף, נכנסתי לבלוג לחפש מתכון לעוגיות טחינה בגרסה פחות מושחתת. מחכה כבר לנסות 🙂
ניתן לדעתך להחליף את הקמח המלא לקמח כוסמין לבן/מלא?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2025 at 8:57 pm

אחלה

Reply
יוסיפון פברואר 16, 2025 at 11:25 am

10 דקות / 180° זה הרבה יותר מדי!
נגלה שלמה נשרפה!!!
ממש לא מתוק! לפחות לא לטעמי.
ויתרתי על הקינמון. הריח השרוף שלו משתלט.
חוץ מזה… לא משהו.

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2025 at 1:48 pm

הי יוסיפון התנור שלך ממש ממש חם לא קיבלתי הערה כזו לגבי המתכון הזה מאף אחד והמון אנשים הכינו, להוריד משמעותית את החום

Reply
סיג פברואר 20, 2025 at 3:15 pm

מכינה כבר פעם שניה. הפעם כבר הכפלתי כמויות כי 14 עוגיות שיצאו בפעם הקודמת התחסלו אחרי יום
תודה לך

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2025 at 5:21 pm

משמח לשמוע

Reply
פנינה מרץ 6, 2025 at 6:35 am

נראה מעולה, קרן. למקפידים: כמה גרם שיבולת שועל?

Reply
יולי מרץ 6, 2025 at 5:27 pm

שלום רשמת קוואקר 2/3 כוס, אפשר בגרמים בבקשה תודה

Reply
נאדיה מרץ 7, 2025 at 1:48 pm

יצא מושלם
תודה על מתכון שווה.

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2025 at 7:32 am

תודה

Reply

Leave a Comment