אתמול היו לי כמה דקות פנויות לפני שאני צריכה להתחיל להתארגן לצאת מהבית, ורציתי ממש להכין עוגיות לא מושחתות מדי.
השתמשתי במצרכים שהיו בבית בהישג יד, והכנסתי את העוגיות לתנור בלי לדעת איך הן ייצאו אחרי
בשלב מסויים הצצתי לתנור וראיתי אותן תפוחות ויפות והייתי מופתעת מהיופי שלהן.
אחרי התנור, הן הצטננו אבל נארו רכות והבנתי שהמרקם שלהן מעט ״עוגתי״ ואני ככ אוהבת את זה .
הן באמת טעימות נורא, עושות הרבה פחות רגשי אשמה מעוגיות מושחתות, לוקח בדיוק דקה להכין אותן, והן אפילו נוסו אתמול עי ילד קטן וחמוד
שזלל מהן בלי בעיה.
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגיות טחינה קוואקר ושמן זית/ 12-15 עוגיות
מצרכים למתכון:
1 ביצה גודל L
1/4 כוס (50 גר) סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית/מחית וניל
1/4 כוס ( 90 גר) סילאן
1/4 כוס (60 גר) טחינה גולמית
1/4 כוס (50 גר) שמן זית
1 כפית אבקת קינמון
1/4 כפית מלח דק
1 כפית אבקת אפייה
2/3 כוסות קוואקר (שיבולת שועל מהירת הכנה)
3/4 כוס (100 גר) קמח מלא
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
בקערה טורפים ביצה עם סילאן, טחינה גולמית סוכר ווניל ושמן זית
מוסיפים קוואקר, מלח, קינמון, קמח ואבקת אפייה ובעזרת מרית מערבבים היטב
בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת או כף רגילה מוציאים תלוליות מהבלילה לתבנית האפייה ושומרים על רווחים קטנים ביניהם של כמה ס״מ
העוגיות תופחות וגודלות בזמן האפייה
אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות ואפויות למראה
העוגיות יוצאות מהתנור רכות, והן מתייצבות אחכ
**אפשר להוסיף לעוגיות חופן של שוקולד צ/יפס או חמוציות/אגוזים עם הקמח ולערבב
**קמח מלא ניתן להמיר בקמח לבן
**שמן זית נין להמיר בשמן קוקוס או שמן קנולה
**את הסילאן ניתן להמיר בדבש או מייפל
**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן
41 Comments
את מהממת ביי
חחח תודה❤️
אפשר שלא יהיה סוכר בכלל או להמיר בעוד סילאן או דבש ?
העוגיות חייבות את סוכר
אני דווקא הכנתי בלי סוכר רק דבש ויצא מעולה
אני אוהבת אותך! תודה על השילוב של טעים וקמח מלא 🙂
אמן עוד כאלו מתכונים
אין לנו פה שבוע בלי העוגת גזר טבעונית
תודה אביבית
יעבוד עם קמח כוסמין מלא? ועם שיבולת שועל רגילה (לא מהירת הכנה)?
כן בטח
יעבוד בלי ביצה?
תחליפי בשליש כוס רסק תפוחים
אפשר שהן יהיו פחות עוגתיות ויותר קראנץ׳?
מה אפשר לשים במקום טחינה?
ממרח אגוזים
אפשר עם קמח מתאים ללא גלוטן ?
כן
האם אפשר רק שיבולת שועל,בכמות גדולה יותר,במקום קמח?
העוגיות לא יחזיקו רק עם שיבולת שועל
הכנתי את הגוכיות ויצאו טעימות אבל הבצק שלי היה סמיך יותר משלך וגם העוגיות יצאו מאוד גבוהות בגלל זה. מה את ממליצה שאוסיף פעם הבאה כדי לדלל אותו במקרה כזה?
אולי שינית משהו ואפילו הכי קטן במרכיבים ?
נראה לי שהטחינה שאני השתמשתי בה הייתה יותר סמיכה משלך. וגם השתמשתי בטחינה מלאה, אולי זה קשור.
הקווקר צריך לעבור הכנה לפני?
מה פתאום
יקרה ואהובה!
תודה רבה לך על מתכונים קלים ושווים!!
האם ניתן להשתמש בכוסמין לבן?
תודה רבה מראש
כן בטח
שני שליש כוס שיבולת שועל או 2 עד 3 כוסות? , לא הבנתי קרן
שני שליש כוס שיבולת
2 או 3 כוסות או שני שליש כוסות שיבולת שועל?
שם כתבת "כוסות", לקמח כתבת "כוס" והסרטון מהיר מדי להבנה.
ותודה רבה D:
2/3 כוס
אפשר סוכר חום כהה?
כן
איזה כיף, נכנסתי לבלוג לחפש מתכון לעוגיות טחינה בגרסה פחות מושחתת. מחכה כבר לנסות 🙂
ניתן לדעתך להחליף את הקמח המלא לקמח כוסמין לבן/מלא?
אחלה
10 דקות / 180° זה הרבה יותר מדי!
נגלה שלמה נשרפה!!!
ממש לא מתוק! לפחות לא לטעמי.
ויתרתי על הקינמון. הריח השרוף שלו משתלט.
חוץ מזה… לא משהו.
הי יוסיפון התנור שלך ממש ממש חם לא קיבלתי הערה כזו לגבי המתכון הזה מאף אחד והמון אנשים הכינו, להוריד משמעותית את החום
מכינה כבר פעם שניה. הפעם כבר הכפלתי כמויות כי 14 עוגיות שיצאו בפעם הקודמת התחסלו אחרי יום
תודה לך
משמח לשמוע
נראה מעולה, קרן. למקפידים: כמה גרם שיבולת שועל?
שלום רשמת קוואקר 2/3 כוס, אפשר בגרמים בבקשה תודה
יצא מושלם
תודה על מתכון שווה.
תודה