את העוגיות האלו הכנתי בזמן שהיתה לי עוגה בתנור וממש רציתי להרוג קצת זמן עד שהעוגה
תהיה מוכנה. התחשק לי כבר כמה זמן לשלב טחינה ושקדים בעוגיות וחשבתי להכין עוגיות סהרוני
טחינה. בימים האלו, כשיש לי רגל אחת עם גבס וגם קצת כאבים, אין לי שום יכולת לעשות משהו
לבד או בספונטניות לכן יש איתי תמיד מישהו שעוזר בצילומים, מה שמוסיף כמו היום למשל שנופר
שעובדת איתי הציעה שנקשט את העוגיות בשומשום וזה יצא פשוט גאוני.
אז כמו שאתם יודעים אני מחלימה מפציעה, ומעבר למצב רוח קצת קופצני בעליות וירידות שלו
שמתי לב לדברים הטובים שקורים לי בגלל הבעייתיות בתנועה.
-אני לא הולכת הרבה במהלך היום לשירותים לפיפי כי זה וואחד פרוייקט. ואני מאלו שעושים פיפי
כל עשר דקות תמיד.
-אין לי שום יכולת שליטה בסדר והנקיון בבית, אני לא יכולה לעשות כלום במטבח, מה שמקנה
התנהלות נורמאלית כנראה של בני הבית בלי שאני אצרח שהכל מלוכלך ואכנס מיד אחרי
כל אחד למטבח לנקות.
אני אוכלת מלא אוכל שאנשים אחרים מבשלים ומקבלת כל אוכל באהבה.
אמא שלי מגיעה עם סירים, של האוכל של אמא שאני הכי אוהבת.
אני לא צריכה לקום בבוקר מהמיטה להעיר לבית ספר להכין סנדויצים ואני גם פטורה מלהוציא
את הכלב.
יש עוד כמה דברים נחמדים שמי שלא יכול ללכת ולעמוד לבד מרוויח מהם ואלו כל כך
קטנים לעומת כל הדברים האחרים שהייתי מתה לעשות לבד ובינתיים לא יכולה אבל הבטחתי
להישאר אופטימית:-)
העוגיות הפתיעו, יש להן צורה של עוגיות עבאדי, טעם של שקדים טחינה ושומשום כמו עוגיות שומשום
וגרידת התפוז משדרגת אותן בטירוף, מה שאומר שאני ממש ממליצה לכם לא לעשות בהן
שום שינוי הן ככ טעימות ככה.
עוגיות טחינה שומשום ושקדים/ כ 25-30 עוגיות
(גרסת פרווה/טבעוני בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
150 גר חמאה רכה
1/2 כוס (120 גר׳) טחינה גולמית
1/2 כוס + 2 כפות (120 גר׳) סוכר לבן
כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
2 כפות (20 גר׳) קורנפלור
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית מחית וניל
כף של גרידת תפוז
3 כפות מיץ תפוזים
מעט מלח
לעיטור:
שומשום לא קלוי
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים חמאה רכה עם סוכר,מוסיפים טחינה, תמצית וניל גרידת תפוז ומיץ.
מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים קורנפלור, קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה.
התערובת אמורה לצאת אחידה ומעט דביקה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בעזרת הידיים קורצים מהתערובת עיגולים בגודל כדור קטנטן (אצלי הם שקלו 24 גר׳)
על משטח נח לעבודה מגלגלים ומרדדים כל עיגול לנחש ארוך.
שימו לב, אם הבצק טיפה מתפורר לכםבזמן גלגול אל תפחדו לעצור הכל, להוסיף 2-3 כפות מים ולעבד אותו שוב.
טובלים את הנחש בקערה עם שומשום משני הצדדים, מחברים את הקצוות ומניחים בתבנית
אפייה. אפשר גם ליצור את צורת העיגול לפני הטבילה בשומשום. ענים של העדפה.
אופים את העוגיות כ 12 דקות, כש שהם מעט משחימות. שימו לב שהן אמורות לצאת
מהתנור בעודן מעט רכות, אל תנסו לייצב אותן אחרת הן יתייבשו במהלך הצינון.
מצננים לחלוטין לפני שמעבירים לקופסא או שאוכלים.
**לפרווה/טבעוני המירו חמאה במחמאה או נטורינה או בשמן קוקוס כ 130 גר
**אפשר להמיר גרידת תפוז בגרידת לימון או לוותר
**את מיץ התפוזים ניתן להמיר במים
**אפשר לוותר על השומשום אבל לא כדאי לכן הן מושלמות ככה.
46 Comments
במה אפשר להחליף את החמאה לגרסת פרווה?
מחמאה או שמן קוקוס 130 גר
הי קרן, הכנתי ויצא ממש טעים. תודה רבה
מה אפשר לשים כתחליף לחמאה עם קצת פחות שומן רווי/ כולסטרול?
שמן קוקוס לנסות
תודה. כמה שמן קוקוס?
130 גר
ניתן להמיר קמח רגיל בקמח כוסמין?
לא ב 100%
50% מלא ולהויסף לבלילה 2-3 כפות מים
תודה רבה! הרגע יצאו מהתנור וכבר לא מפסיקים לזלול
לקמח כוסמין?! לא מלא?
כן אפשר 100% כוסמין לבן
וואווו איזה עוגיות!! הכנתי ויצאו פשוט מעולה, כל כך נימוחות!
תודה
תודה חן
במה אפשר להמיר מחית וניל? תודה
פשוט להשמיט או שקית סוכר וניל /כפית תמצית
אפשר להמיר את הקמח הרגיל לקמח
שקדים
העוגיה לא תחזיק רק על שקדים אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן
מה עם קוקוס טחון? כתחליף חלקי לקמח הלבן
רבע כוס מקסימום ולא ניסיתי זו רק השערה
הי, אפשר להמיר לקמח שבולת שועל?
לא חושבת שעל הכמות תחזיק את העוגיות
תודה. עם מה היית משלבת ללא גלוטן? וכמויות בבקשה
קמח ללא גלוטן במקום קמח לבן באותה כמות אני מניחה
היי
האם אפשר לוותר על הקורנפלור במידה ואין או להמיר במשהו אחר?
לוותר
האם יש משהו שמחליף את הקורנפלור?
יש מצב לללא גלוטן?
אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן
הי קרן
כמה שאלות:
אפשר חמאה טבעונית?
מה התפקיד של הקורנפלור?
אפשר במקום קמח רגיל קמח כוסמין?
בריאות
קורנפלור מרכך אותן נותן להן מרקם נעים, אפשר לוותר אבל חבל, מניחה שאפשר חמאה טבעונית לא ניסיתי. קמח כוסמין מלא אפשר 50% או 100% לבן
היי אםשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין?
מלא? 50 % לבן? 100%
היי קרן, מאחלת לך להחלים במהרה ועד אז להמשיך להיות אופטימית 🙂
מה זה מחית וניל בבקשה?
אשמח לחידוד, תודה
יעל
תמצית וניל נוזלית ומחית היא מחיתית ומרוכזת יותר ויש בה את גרגרי הוניל, מומלצת מאוד
יצאו מעולות ממש! תודה רבה 🙂
למה הבצק מתפורר?
תנסי להוסיף לו מים זה יסתדר
אפשר לוותר על השקדים?
אפשר להמיר בקמח אבל זה חלק מהייחודיות שלהם
יש מתכון לעוגיות טחינה בבלוג ללא שקדים ממליצה לנסות
היי, הכנתי את העוגיות עכשיו. אחת הטובות. שאלה, הבצק יצא לי רך ונעים לעבודה. הבעיה שהבצק נשבר קצת כשעשיתי עיגול. מה הבעיה? האפיה היתה ארוכ יותר מ 12 דקות. תודה מראש.
תמיד להוסיף קצת מים זה מסתדר
אפשר פשוט להכין כדורים ולא טבעות? זמן אפייה יישאר זהה?
כן
עוגיות מוצלחות, נגמרו מהר מדי…
מבינה לגמרי… תודה!
היי! האם טחינה משומשום מלא גם מתאימה?
תודה!