עוגיות

עוגיות טחינה שקדים ושומשום

דצמבר 29, 2020 37 Comments

את העוגיות האלו הכנתי בזמן שהיתה לי עוגה בתנור וממש רציתי להרוג קצת זמן עד שהעוגה

תהיה מוכנה. התחשק לי כבר כמה זמן לשלב טחינה ושקדים בעוגיות וחשבתי להכין עוגיות סהרוני

טחינה. בימים האלו, כשיש לי רגל אחת עם גבס וגם קצת כאבים, אין לי שום יכולת לעשות משהו

לבד או בספונטניות לכן יש איתי תמיד מישהו שעוזר בצילומים, מה שמוסיף כמו היום למשל שנופר

שעובדת איתי הציעה שנקשט את העוגיות בשומשום וזה יצא פשוט גאוני.

אז כמו שאתם יודעים אני מחלימה מפציעה, ומעבר למצב רוח קצת קופצני בעליות וירידות שלו

שמתי לב לדברים הטובים שקורים לי בגלל הבעייתיות בתנועה.

-אני לא הולכת הרבה במהלך היום לשירותים לפיפי כי זה וואחד פרוייקט. ואני מאלו שעושים פיפי

כל עשר דקות תמיד.

-אין לי שום יכולת שליטה בסדר והנקיון בבית, אני לא יכולה לעשות כלום במטבח, מה שמקנה

התנהלות נורמאלית כנראה של בני הבית בלי שאני אצרח שהכל מלוכלך ואכנס מיד אחרי

כל אחד למטבח לנקות.

אני אוכלת מלא אוכל שאנשים אחרים מבשלים ומקבלת כל אוכל באהבה.

אמא שלי מגיעה עם סירים, של האוכל של אמא שאני הכי אוהבת.

אני לא צריכה לקום בבוקר מהמיטה להעיר לבית ספר להכין סנדויצים ואני גם פטורה מלהוציא

את הכלב.

יש עוד כמה דברים נחמדים שמי שלא יכול ללכת ולעמוד לבד מרוויח מהם ואלו כל כך

קטנים לעומת כל הדברים האחרים שהייתי מתה לעשות לבד ובינתיים לא יכולה אבל הבטחתי

להישאר אופטימית:-)

העוגיות הפתיעו, יש להן צורה של עוגיות עבאדי, טעם של שקדים טחינה ושומשום כמו עוגיות שומשום

וגרידת התפוז משדרגת אותן בטירוף, מה שאומר שאני ממש ממליצה לכם לא לעשות בהן

שום שינוי הן ככ טעימות ככה.

עוגיות טחינה שומשום ושקדים/ כ 25-30 עוגיות (גרסת פרווה/טבעוני בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

150 גר חמאה רכה

1/2 כוס (120 גר׳) טחינה גולמית

1/2 כוס + 2 כפות (120 גר׳) סוכר לבן

כוס (100 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

2 כפות (20 גר׳) קורנפלור

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כפית אבקת אפייה

כפית מחית וניל

כף של גרידת תפוז

3 כפות מיץ תפוזים

מעט מלח

לעיטור:

שומשום לא קלוי

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים חמאה רכה עם סוכר,מוסיפים טחינה, תמצית וניל גרידת תפוז ומיץ.

מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים קורנפלור, קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה.

התערובת אמורה לצאת אחידה ומעט דביקה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בעזרת הידיים קורצים מהתערובת עיגולים בגודל כדור קטנטן (אצלי הם שקלו 24 גר׳)

על משטח נח לעבודה מגלגלים ומרדדים כל עיגול לנחש ארוך.

שימו לב, אם הבצק טיפה מתפורר לכםבזמן גלגול אל תפחדו לעצור הכל, להוסיף 2-3 כפות מים ולעבד אותו שוב.

טובלים את הנחש בקערה עם שומשום משני הצדדים, מחברים את הקצוות ומניחים בתבנית

אפייה. אפשר גם ליצור את צורת העיגול לפני הטבילה בשומשום. ענים של העדפה.

אופים את העוגיות כ 12 דקות, כש שהם מעט משחימות. שימו לב שהן אמורות לצאת

מהתנור בעודן מעט רכות, אל תנסו לייצב אותן אחרת הן יתייבשו במהלך הצינון.

מצננים לחלוטין לפני שמעבירים לקופסא או שאוכלים.

 

**לפרווה/טבעוני המירו חמאה במחמאה או נטורינה או בשמן קוקוס כ 130 גר

**אפשר להמיר גרידת תפוז בגרידת לימון או לוותר

**את מיץ התפוזים ניתן להמיר במים

**אפשר לוותר על השומשום אבל לא כדאי לכן הן מושלמות ככה.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

37 Comments

ענבר דצמבר 30, 2020 at 11:26 am

במה אפשר להחליף את החמאה לגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2020 at 12:53 pm

מחמאה או שמן קוקוס 130 גר

Reply
אודליה ינואר 6, 2021 at 4:39 pm

הי קרן, הכנתי ויצא ממש טעים. תודה רבה
מה אפשר לשים כתחליף לחמאה עם קצת פחות שומן רווי/ כולסטרול?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 5:30 pm

שמן קוקוס לנסות

Reply
אודליה ינואר 6, 2021 at 5:40 pm

תודה. כמה שמן קוקוס?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:15 pm

130 גר

נעמה דצמבר 30, 2020 at 11:57 am

ניתן להמיר קמח רגיל בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2020 at 12:52 pm

לא ב 100%
50% מלא ולהויסף לבלילה 2-3 כפות מים

Reply
נעמה דצמבר 30, 2020 at 6:38 pm

תודה רבה! הרגע יצאו מהתנור וכבר לא מפסיקים לזלול

Reply
בתיה עיני דצמבר 31, 2020 at 8:47 am

לקמח כוסמין?! לא מלא?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:14 pm

כן אפשר 100% כוסמין לבן

Reply
גליה דצמבר 30, 2020 at 12:48 pm

במה אפשר להמיר מחית וניל? תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2020 at 12:52 pm

פשוט להשמיט או שקית סוכר וניל /כפית תמצית

Reply
מלכה דצמבר 30, 2020 at 4:45 pm

אפשר להמיר את הקמח הרגיל לקמח
שקדים

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2020 at 5:00 pm

העוגיה לא תחזיק רק על שקדים אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן

Reply
מרינה דצמבר 30, 2020 at 6:46 pm

מה עם קוקוס טחון? כתחליף חלקי לקמח הלבן

קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:15 pm

רבע כוס מקסימום ולא ניסיתי זו רק השערה

ענבל ינואר 1, 2021 at 10:53 am

הי, אפשר להמיר לקמח שבולת שועל?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 5:38 pm

לא חושבת שעל הכמות תחזיק את העוגיות

Reply
Inbal ינואר 2, 2021 at 2:28 am

תודה. עם מה היית משלבת ללא גלוטן? וכמויות בבקשה

קרן אגם ינואר 2, 2021 at 11:13 am

קמח ללא גלוטן במקום קמח לבן באותה כמות אני מניחה

איילה וונד ינואר 1, 2021 at 4:53 pm

היי
האם אפשר לוותר על הקורנפלור במידה ואין או להמיר במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 5:38 pm

לוותר

Reply
רונית דצמבר 30, 2020 at 5:33 pm

האם יש משהו שמחליף את הקורנפלור?

Reply
רחל שאבי דצמבר 30, 2020 at 6:44 pm

יש מצב לללא גלוטן?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:15 pm

אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן

Reply
Judith Reicher דצמבר 30, 2020 at 9:51 pm

הי קרן
כמה שאלות:
אפשר חמאה טבעונית?
מה התפקיד של הקורנפלור?
אפשר במקום קמח רגיל קמח כוסמין?
בריאות

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:14 pm

קורנפלור מרכך אותן נותן להן מרקם נעים, אפשר לוותר אבל חבל, מניחה שאפשר חמאה טבעונית לא ניסיתי. קמח כוסמין מלא אפשר 50% או 100% לבן

Reply
בתיה עיני דצמבר 31, 2020 at 8:15 am

היי אםשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:13 pm

מלא? 50 % לבן? 100%

Reply
יעל דצמבר 31, 2020 at 1:55 pm

היי קרן, מאחלת לך להחלים במהרה ועד אז להמשיך להיות אופטימית 🙂
מה זה מחית וניל בבקשה?
אשמח לחידוד, תודה
יעל

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2020 at 3:10 pm

תמצית וניל נוזלית ומחית היא מחיתית ומרוכזת יותר ויש בה את גרגרי הוניל, מומלצת מאוד

Reply
Noga ינואר 3, 2021 at 7:51 pm

יצאו מעולות ממש! תודה רבה 🙂

Reply
Oc ינואר 11, 2021 at 6:57 pm

למה הבצק מתפורר?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 7:12 pm

תנסי להוסיף לו מים זה יסתדר

Reply
Naama ינואר 20, 2021 at 9:06 pm

אפשר לוותר על השקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 7:11 am

אפשר להמיר בקמח אבל זה חלק מהייחודיות שלהם
יש מתכון לעוגיות טחינה בבלוג ללא שקדים ממליצה לנסות

Reply

Leave a Comment