עוגיות

עוגיות טחינה שקדים לימוניות

מרץ 19, 2023 58 Comments

נסעתי עם הצוות שלי להעביר הרצאה וארוחה ברמת הגולן, זה היה נסיון ראשון להפיק אירוע קצת שונה ממה שאתם מכירים,

זה התקיים בתוך בית קפה מהמם בקיבוץ אורטל שנקרא אפרתה, ואם אני אתחיל לכתוב ייקח לי שנה של כתיבה רק מלתאר את האירוע

אבל אכתוב בקצרה שהיה אירוע מטורף של הרצאה שלי, עם ארוחה שהצוות החלומי שעובד איתי הכין, נסענו לישון בקיבוץ שזו בכלל

היתה חוויה לי ולצוות. אבל איך זה קשור לעוגיות ?

החלטנו להכין לכל אורחי ההרצאה שקית קטנה עם עוגיות לקחת הביתה בסיום האירוע,  והכנו עוד קודם לכן בבית אצלי עוגיות טחינה.

אבל עוגיות טחינה למי שלא יודע הן עוגיות שקצת מתפוררת (בקטע טוב), וכשהן נכנסו לתוך ניילון שקוף לאורחים הן קצת התפוררו בפנים

ואני החלטתי שזה לא מתאים. אז עמדנו והכנו עוגיות אחרות (טובות לא פחות) ואני נשארתי בבית עם עוגיות הטחינה בקופסא ענקית.

אז עומדת לה פה קופסא של המוןןןן עוגיות, וכל פעם שמיהו קופץ לבקר אני שולחת אותו עם עוגיות הביתה וזה כייף גדול שיש לי קופסא

שלהן בבית. ואני הרווחתי בענק. כי יש בהן משהו קצת לימוני ועם השקדים זו גרסה של עוגיות טחינה ממש מנצחת.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגיות טחינה שקדים לימוניות / 40 עוגיות

מצרכים למתכון:

1 כוס (240 גר) טחינה גולמית

1 כוס (200 גר׳)  סוכר

200 גר׳ חמאה רכה

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (70 גר׳) שקדים גרוסים

1/3 כוס  (30 גר׳) קמח שקדים

שקית (10 גר׳) אבקת אפייה

גרידה ומיץ לימון  מלימון בינוני

כפית מחית/תמצית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים חמאה רכה וסוכר לבן, מוסיפים טחינה גולמית, וניל, מיץ וגרידת לימון ושוב מערבבים לתערובת אחידה

מוסיפים את היבשים, קמח לבן, קמח שקדים אבקת אפייה ושקדים גרוסים ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.

בעזרת כף גלישה קפיצית או עם שתי כפות מעבירים תלוליות לתבנית האפייה.

אפשר לחרוץ חריצים בחלק העליון של כל עוגיה עם מזלג או אם יש לכם חותמת של עוגיות זה יוצא ממש יפה כמו בתמונות אבל העוגיות טעימות גם בלי 🙂

אופים 10-11 דקות עד להשחמה ממש קלה של העוגיות, הם יוצאות מהתנור רכות ומתיצצבות בצינון שלהן .

שומרים בכלי אטום עד שבוע

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

אפשר לוותר על השקדים ולהוסיך במקום קצת קמח, אבל רק שתדעו שהשקדים מוסיםים להן המון

 

 

Print Friendly, PDF & Email

58 Comments

ליאת נטיס מרץ 19, 2023 at 1:23 pm

קרן נראות מעולה. אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר חוץ ממחמאה?

Reply
ציפי מרץ 19, 2023 at 8:54 pm

אפשר נטורינב

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2023 at 8:40 am

כן

Reply
ציפי מרץ 19, 2023 at 8:55 pm

נטורינה

Reply
איריס יוני 5, 2023 at 9:52 am

היי,
יצאו מתפוררות לגמרי ועשיתי בדיוק לפי המתכון.
אולי צריך להוסיף ביצה?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2023 at 10:09 am

עוגיות טחינה תמיד קצת מתפורקרות, זה תלוי בסוג הטחינה גם

Reply
זהבית ירון קינג מרץ 19, 2023 at 2:07 pm

במה ניתן להמיר את קמח השקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2023 at 8:41 am

קמח לבן

Reply
אברי מרץ 19, 2023 at 2:11 pm

נראה מעולה, אפשר להחליף את השקדים הגרוסים בקמח שקדים פשוט?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2023 at 8:41 am

כן בטח

Reply
בלהה פברואר 26, 2024 at 9:10 pm

באיזה כמות להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים, למתכון ללא גלוטן.

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:23 am

אי אפשר לבסס את המתכון רק על קמח שקדים, אפשר לערבב אותו עם קמח ללג

Reply
ענת מרץ 21, 2023 at 8:44 am

האם אפשר שמן במקום חמאה?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:49 pm

לא ניסיתי ואני ממליצה לנסות אם כבר אז שמן קוקוס

Reply
טטיאנה אוגוסט 9, 2024 at 3:55 pm

היי מה נשמע? מה אבשר לעשים במקום סוקר ? אבשר רק קמח שקדים בלי קמח רגל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2024 at 7:06 am

לא אפשרי

Reply
סימה מרץ 21, 2023 at 11:26 pm

הטעם טעים אך הן יצאו לי מאוד אבל מאוד מתפוררות ולא כמי בתמונה יציבות הכל מפורר מתפרק מהר מה עושים

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:47 pm

אולי אצלך היה חסר מעט שומן לחבר הכל

Reply
סימה אפריל 17, 2023 at 1:04 pm

סליחה טעיתי הכל טוב במתכון פשוט שמתי פחות קמח וזה היתה הבעיה בטעות שמתי פחות

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2023 at 9:44 am

תודה סימה שחזרת לספר

שלומית מרץ 25, 2023 at 10:54 am

גם לי יצא כך. נראה לי שיש מספיק שומן. מה עושים?

Reply
טלי רחום אוקטובר 17, 2023 at 2:58 pm

אפשר רק קמח שקדים במקום קמח לבן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2023 at 7:15 am

לא יעבוד
הקמח הכרחי כדי להחזיק את המתכון

Reply
Bar Shayo מרץ 19, 2023 at 5:54 pm

נראה מהמם!
אפשר לשים פשוט 100 גרם קמח שקדים? או שחייב להפריד בין קמח שקדים לשקדים טחונים ?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2023 at 8:41 am

אפשר רק טחונים

Reply
ענת אוקטובר 23, 2023 at 1:49 pm

היי קרן האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:13 pm

כן בטח

Reply
בר מרץ 20, 2023 at 1:03 pm

ניתן להמיר שמן קוקוס במקום חמאה?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:51 pm

כן, לא ניסיתי אבל אמור לעבוד

Reply
רחלי מרץ 20, 2023 at 5:14 pm

אפשר לשים במקום חמאה שמן קוקוס?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:51 pm

לא ניסיתי אבל אפשר

Reply
אלה אפריל 22, 2023 at 10:32 am

יצא מעולה! תודה רבה!
מציעה לשטח ממש טיפה כך שיצאו קצת יותר עבות. האפייה ארוכה יותר אצלי, לכיוון 13-14 דקות.

Reply
מאיה מרץ 20, 2023 at 6:39 pm

יצא

Reply
Malka DAMARY מרץ 20, 2023 at 8:21 pm

קרן יקרה למה הכוונה גרידת וימת מלימון בינוני?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:51 pm

לוקחים לימון בינוני בגודלו, מגרדים את הקליפה, ומוציאים את המיץ, ומשתמשים

Reply
לימור מרץ 21, 2023 at 7:11 am

הכנתי. מרקם מעולה! וטעימות, אבל הייתי מורידה את הלימון, אולי משאירה רק את הגרידת לימון…

Reply
נילי מרץ 21, 2023 at 7:48 am

שלום קרן. אפשר להמיר את הקמח הרגיל בשקדים או שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:50 pm

לא בכל הכמות, רק חלקית

Reply
ליאת מרץ 21, 2023 at 11:52 am

תודה.נשמע מעולה!
האם אפשרי רק עם קמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:49 pm

אני לא חושבת שהעוגיות יחזיקו מעמד רק עם קמח שקדים

Reply
תקווהכ בן עזרא מרץ 21, 2023 at 12:13 pm

גם טחינה וגם חמאה,אפשרי לוותר על תוספת שומן?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2023 at 1:49 pm

לא אפשרי

Reply
שלומית מרץ 25, 2023 at 10:52 am

מתפוררות מאד. למה?

Reply
מרים מרץ 31, 2023 at 11:56 am

שלום קרן, אפשר להשתמש בטחינת שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2023 at 4:05 pm

למה לא?

Reply
זהבה סבג אפריל 3, 2023 at 8:55 am

קרן יקירה, האם ניתן להמיר את הקמח בפסח למשהו אחר?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2023 at 3:23 pm

אפשר בהחלט לנסות עם קמח ללא גלוטן

Reply
אסתי אפריל 20, 2023 at 2:05 pm

הי קרן, אפשר לגלכל את הבצק ולהקפיא ואז לחתוך לעיגולים? כמו בעוגיות עם פצפוצי שוקולד?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2023 at 6:59 am

בטח

Reply
רוני יולי 22, 2023 at 9:06 pm

היי קרן, הכנתי גם רגילות וגם לכמות אחת החלפתי את הטחינה במחית פיסטוק. יצא משגע! תודה רבה על המתכון 🙂

Reply
קרן אגם יולי 24, 2023 at 8:29 am

נשמע מוש
תודה

Reply
נגה יולי 25, 2023 at 3:30 pm

יצאו מעולות בטעם אבל שטוחות. אולי בפעם הבאה אאפה אותן בצורת כדורים ואז ישטתחו פחות . תודה

Reply
ענת אוגוסט 13, 2023 at 7:32 am

הי קרן
ראשית, תודה על מתכונים נפלאים.❤️
האם ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי במתכון הנ"ל וגם בעוגיות הטחינה של שולי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2023 at 2:34 pm

כן בטח

Reply
דניאל מלכה ספטמבר 20, 2023 at 10:00 am

היי קרן
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2023 at 1:03 pm

בטח, העוגיות ייצאו מתפוררות מעט

Reply
ניקול אוגוסט 27, 2024 at 3:23 pm

הי קרן
עוגיות נראות סוף
אשמח לגירסה ללא קמח וללא סוכר /או תחליפים
תודה יקירה

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2024 at 7:37 pm

את יכולה להמיר לקמח ללג ולסוויטנגו

Reply

Leave a Comment