נסעתי עם הצוות שלי להעביר הרצאה וארוחה ברמת הגולן, זה היה נסיון ראשון להפיק אירוע קצת שונה ממה שאתם מכירים,
זה התקיים בתוך בית קפה מהמם בקיבוץ אורטל שנקרא אפרתה, ואם אני אתחיל לכתוב ייקח לי שנה של כתיבה רק מלתאר את האירוע
אבל אכתוב בקצרה שהיה אירוע מטורף של הרצאה שלי, עם ארוחה שהצוות החלומי שעובד איתי הכין, נסענו לישון בקיבוץ שזו בכלל
היתה חוויה לי ולצוות. אבל איך זה קשור לעוגיות ?
החלטנו להכין לכל אורחי ההרצאה שקית קטנה עם עוגיות לקחת הביתה בסיום האירוע, והכנו עוד קודם לכן בבית אצלי עוגיות טחינה.
אבל עוגיות טחינה למי שלא יודע הן עוגיות שקצת מתפוררת (בקטע טוב), וכשהן נכנסו לתוך ניילון שקוף לאורחים הן קצת התפוררו בפנים
ואני החלטתי שזה לא מתאים. אז עמדנו והכנו עוגיות אחרות (טובות לא פחות) ואני נשארתי בבית עם עוגיות הטחינה בקופסא ענקית.
אז עומדת לה פה קופסא של המוןןןן עוגיות, וכל פעם שמיהו קופץ לבקר אני שולחת אותו עם עוגיות הביתה וזה כייף גדול שיש לי קופסא
שלהן בבית. ואני הרווחתי בענק. כי יש בהן משהו קצת לימוני ועם השקדים זו גרסה של עוגיות טחינה ממש מנצחת.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות טחינה שקדים לימוניות / 40 עוגיות
מצרכים למתכון:
1 כוס (240 גר) טחינה גולמית
1 כוס (200 גר׳) סוכר
200 גר׳ חמאה רכה
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס (70 גר׳) שקדים גרוסים
1/3 כוס (30 גר׳) קמח שקדים
שקית (10 גר׳) אבקת אפייה
גרידה ומיץ לימון מלימון בינוני
כפית מחית/תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומפרדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בקערה מערבבים חמאה רכה וסוכר לבן, מוסיפים טחינה גולמית, וניל, מיץ וגרידת לימון ושוב מערבבים לתערובת אחידה
מוסיפים את היבשים, קמח לבן, קמח שקדים אבקת אפייה ושקדים גרוסים ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.
בעזרת כף גלישה קפיצית או עם שתי כפות מעבירים תלוליות לתבנית האפייה.
אפשר לחרוץ חריצים בחלק העליון של כל עוגיה עם מזלג או אם יש לכם חותמת של עוגיות זה יוצא ממש יפה כמו בתמונות אבל העוגיות טעימות גם בלי 🙂
אופים 10-11 דקות עד להשחמה ממש קלה של העוגיות, הם יוצאות מהתנור רכות ומתיצצבות בצינון שלהן .
שומרים בכלי אטום עד שבוע
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
אפשר לוותר על השקדים ולהוסיך במקום קצת קמח, אבל רק שתדעו שהשקדים מוסיםים להן המון
58 Comments
קרן נראות מעולה. אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר חוץ ממחמאה?
אפשר נטורינב
כן
נטורינה
היי,
יצאו מתפוררות לגמרי ועשיתי בדיוק לפי המתכון.
אולי צריך להוסיף ביצה?
עוגיות טחינה תמיד קצת מתפורקרות, זה תלוי בסוג הטחינה גם
במה ניתן להמיר את קמח השקדים?
קמח לבן
נראה מעולה, אפשר להחליף את השקדים הגרוסים בקמח שקדים פשוט?
כן בטח
באיזה כמות להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים, למתכון ללא גלוטן.
אי אפשר לבסס את המתכון רק על קמח שקדים, אפשר לערבב אותו עם קמח ללג
האם אפשר שמן במקום חמאה?
לא ניסיתי ואני ממליצה לנסות אם כבר אז שמן קוקוס
היי מה נשמע? מה אבשר לעשים במקום סוקר ? אבשר רק קמח שקדים בלי קמח רגל?
לא אפשרי
הטעם טעים אך הן יצאו לי מאוד אבל מאוד מתפוררות ולא כמי בתמונה יציבות הכל מפורר מתפרק מהר מה עושים
אולי אצלך היה חסר מעט שומן לחבר הכל
סליחה טעיתי הכל טוב במתכון פשוט שמתי פחות קמח וזה היתה הבעיה בטעות שמתי פחות
תודה סימה שחזרת לספר
גם לי יצא כך. נראה לי שיש מספיק שומן. מה עושים?
אפשר רק קמח שקדים במקום קמח לבן?
לא יעבוד
הקמח הכרחי כדי להחזיק את המתכון
נראה מהמם!
אפשר לשים פשוט 100 גרם קמח שקדים? או שחייב להפריד בין קמח שקדים לשקדים טחונים ?
אפשר רק טחונים
היי קרן האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן ?
כן בטח
ניתן להמיר שמן קוקוס במקום חמאה?
כן, לא ניסיתי אבל אמור לעבוד
אפשר לשים במקום חמאה שמן קוקוס?
לא ניסיתי אבל אפשר
יצא מעולה! תודה רבה!
מציעה לשטח ממש טיפה כך שיצאו קצת יותר עבות. האפייה ארוכה יותר אצלי, לכיוון 13-14 דקות.
יצא
קרן יקרה למה הכוונה גרידת וימת מלימון בינוני?
לוקחים לימון בינוני בגודלו, מגרדים את הקליפה, ומוציאים את המיץ, ומשתמשים
הכנתי. מרקם מעולה! וטעימות, אבל הייתי מורידה את הלימון, אולי משאירה רק את הגרידת לימון…
שלום קרן. אפשר להמיר את הקמח הרגיל בשקדים או שיבולת שועל?
לא בכל הכמות, רק חלקית
תודה.נשמע מעולה!
האם אפשרי רק עם קמח שקדים?
אני לא חושבת שהעוגיות יחזיקו מעמד רק עם קמח שקדים
גם טחינה וגם חמאה,אפשרי לוותר על תוספת שומן?
לא אפשרי
מתפוררות מאד. למה?
שלום קרן, אפשר להשתמש בטחינת שקדים?
למה לא?
קרן יקירה, האם ניתן להמיר את הקמח בפסח למשהו אחר?
אפשר בהחלט לנסות עם קמח ללא גלוטן
הי קרן, אפשר לגלכל את הבצק ולהקפיא ואז לחתוך לעיגולים? כמו בעוגיות עם פצפוצי שוקולד?
בטח
היי קרן, הכנתי גם רגילות וגם לכמות אחת החלפתי את הטחינה במחית פיסטוק. יצא משגע! תודה רבה על המתכון 🙂
נשמע מוש
תודה
יצאו מעולות בטעם אבל שטוחות. אולי בפעם הבאה אאפה אותן בצורת כדורים ואז ישטתחו פחות . תודה
הי קרן
ראשית, תודה על מתכונים נפלאים.❤️
האם ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי במתכון הנ"ל וגם בעוגיות הטחינה של שולי?
כן בטח
היי קרן
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן?
בטח, העוגיות ייצאו מתפוררות מעט
הי קרן
עוגיות נראות סוף
אשמח לגירסה ללא קמח וללא סוכר /או תחליפים
תודה יקירה
את יכולה להמיר לקמח ללג ולסוויטנגו