עוגיות

עוגיות ממולאות בממרח בייגלה מלוח

נובמבר 22, 2020 28 Comments

 

המתבגרת קיבלה צו ראשון, ויש חגיגה גדולה בבית, כי הם הולכים יחד לצו הראשון כל השכבה של בית הספר.

אני לא יודעת איך זה בבתי ספר אחרים פה מדובר על בית ספר לחינוך מיוחד ואולי זו הסיבה שהם לוקחים

את כולם יחד. אבל אני שמחה שיש שינוי בעניין הזה ושהיום מרכזים שכבות שלמות ושהמתבגרת

לא הולכת לעבור את זה לבד. זה בטוח מרגיש יותר נעים ללכת יחד. אני זוכרת את הצו הראשון שלי.

זה היה בלשכת הגיוס בחיפה, ואני גרתי ליד נתניה…נסעתי לבד באוטובוס והגעתי לשם לבד

יחד עם עשרות ואולי מאות בני נוער, ולא ידעתי והבנתי מה רוצים ממני בכלל.

בגלל שיש לה משקפיים עם מספר גדול, היא צריכה להביא לצו הראשון אישור אחרי בדיקת עיניים,

וקבעתי לה תור להיום, וכיאה לאמא עסוקה, שכחתי מזה לגמרי. התחלתי בהכנה של העוגיות

המדהימות האלו, שתיכף נדבר עליהן, וכשהיא עלתה מהחדר שלה לבושה כולל נעליים ומוכנה  ליציאה

(דבר מוזר בימי קורונה) לא הבנתי מה היא רוצה. רופא עיניים היא אמרה. מה עכשיו רופא עיניים????

אני מכינה עוגיות…. למזלי היה מי שייקח אותה או יותר נכון שלחתי אותה מהר לאבא, והם הלכו לבדיקה.

נשארתי לבד, והמשכתי עם העוגיות, שכמעט התעלפתי אחרי שלקחתי ביס מאחת מהן, ולמזלי כשהיא

חזרה, עם אישונים מורחבים מרופא העיניים, הן חיכו לה ולא היתה תלונה על זה שאמא לא פנויה

אליה אף פעם, ואתם יודעים שנערות מתבגרות מחכות לנו האימהות בפינה!

בעניין העוגיות, אין אין אין טעים כזה. המתכון לבצק קרמוגית של קארין גורן אהובתי, רק שיניתי

קצת בכמות של החמאה, והחלפתי את מלית הנוטלה וממרח בייגלה מלוח והתאהבתי.

את הממרח קיבלתי במשלוח מהמזווה המתוק, טעמתי ממנו עם כפית, נגנבתי לגמרי מהטעם,

וחיכיתי כבר להכין ממנו משהו. זה אחד הממרחים הטעימים והמסוכנים אבר.בא לי להכין איתו

עוד מאפים דחוףףףףףף.צאו רכי מאיזור הנוחות של נוטלה, שוקולד השחר וממרח לוטוס ותטעמו ממנו.

עוגיות ממולאות בממרח בייגלה מלוח/20 עוגיות

מצרכים למתכון:

2 כוסות (280 גר׳)קמח לבן

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

170 גר׳ חמאה רכה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

כפית תמצית וניל

למילוי:

כמה כפות ממרח בייגלה מלוח

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים (אפשר בקערת המיקסר עם וו גיטרה) חמאה רכה וסוכר למחית אחידה.

מוסיפים ביצה ווניל ומערבבים היטב, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ובעזרת הידיים

מאחדים לכדור בצק אחיד.

עוטפים בניילון ומצננים את הבצק למשך 1/2 שעה לפחות במקרר. יהיה הרבה יותר קל לעבוד איתו אחכ.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בעזרת הידיים קורצים עיגול גדול מעיסת העוגה, ומשטחים את העיגול בין שתי הידיים לצורת

פיתה קטנה. בעזרת הידיים מרימי ם את השוליים של הבצק כלפי מעלה ויוצרים מעין גומחה פנימית.

מניחים בתוך הגומחה כפית שטוחה של ממרח בייגלה, ובעזרת הידיים סוגרים את הבצק לצורת

עיגול מעל המלית. מועכים קצת את העיגול בין שתי הידיים ומניחים על התבנית.

חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ושומרים על רווחים כי העוגיות משטחות באפייה.

אופים כ 10 דק׳ עד שהעוגיות משחימות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

**את העוגיות שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר.

**ממרח בייגלה אפשר להמיר בכל ממרח שאתם אוהבים כמו נוטלה השחר לוטוס וכו..

**אפשר להמיר חצי מהקמח הלבן בקמח מלא

**אפשר להכין את העוגיות ולהקפיא אותן ככדורים ואז הוציא ולאפות זה יוצא מוש.

**אפשר להקפיא עוגיות אחרי אפייה זה גם יוצא מוש

 

 

28 Comments

יעקב הילמן נובמבר 22, 2020 at 7:21 pm

היי, אפשר מחמאה במקום חמאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 7:27 pm

כן בטח

Reply
נועה פדר נובמבר 24, 2020 at 11:15 am

יש סטורי באינסטגרם של הכנת העוגיות?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 2:40 pm

כבר לא:-)

Reply
שיר נובמבר 29, 2020 at 10:12 pm

קרן מתכון מהמם! כמה כפות בערך צריך מהממרח? והאם כדאי לקרר או להקפיא לפני שימוש בממרח?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2020 at 5:26 am

מדובר בכנות קטנה יחסית אז בסהכ יספיקו 6-7 כפות
עדיף לקרר את הממרח לפני מילוי

Reply
שרון גורי דצמבר 24, 2020 at 5:37 pm

היי, לחמם תנור על טורבו או למעלה למטה?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 10:26 pm

חום עליון תחתון

Reply
יעקב היחמן נובמבר 22, 2020 at 7:29 pm

תודה רבה, אין כמוך!!

Reply
ליאת נטיס פברואר 21, 2021 at 4:14 pm

היי.אפשר שמן קוקוס במקום חמאה ?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:14 pm

הי ליאת, אפשר כמו תמיד 80% מכמות החמאה

Reply
שמחה אבידן נובמבר 22, 2020 at 10:37 pm

אני משתמשת שנים עם נטורינה בילוש לעוגיות וזה תחליף נהדר למחמאה או המרגרינה גם יותר בריא וקמח כמובן כוסמין לבן

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:10 am

נכון שניהם אחלה

Reply
רוני נובמבר 22, 2020 at 10:41 pm

הממרח ממש נוזלי..איך אפשר לשים אותו בתוך הבצק בלי שינזל?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:10 am

מרימים שוליים לעיגול הבצק כפי שהסברתי,
ומניחים תלולית של כפית שטוחה במרכז וסוגרים ואם הוא קצת נוזל הרווחת קריספיות מבחוץ:-)

Reply
שני נובמבר 25, 2020 at 12:40 pm

הכוונה היא שבסך הכל שמים 280 גרם קמח? התבלבלתי כי כתבת כוס סוכר ושם זה 200 גרם

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 2:06 pm

כוס סוכר וכוס קמח לא שוקלות אותו דבר

Reply
נעמה נובמבר 22, 2020 at 11:39 pm

אפשר עם נטורינה במקום ?
מה הכמות?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:09 am

אותה כמות כמו החמאה

Reply
רינתיה יעקבי פרץ נובמבר 23, 2020 at 9:39 am

אשמח להמלצה לממרח בייגלה מלוח.
הבנתי שחלקך לא מוצלחים.
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:41 pm

את שלי הזמנתי מהמזווה המתוק (שמתי גם לינק לאתר שלהם למעלה בפוסט) והוא מאוד מוצלח

Reply
נעמה נובמבר 23, 2020 at 9:09 pm

ישנתחליף לביצה?

Reply
אילה נובמבר 23, 2020 at 10:06 pm

האם הטעם של הממרח דומה לרוטב ביגלה של גולדה ?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2020 at 6:11 am

לא טעמתי את ממרח הבייגלה של גולדה אבל אמרו לי שהוא טעים ממש:-)

Reply
קרן נובמבר 26, 2020 at 7:44 am

וואו לא ידעתי שאפשר להקפיא עוגיות …מה עדיף לפני או אחרי אפיה?

Reply
Nurit Cohen ינואר 20, 2021 at 1:41 pm

לפני לדעתי אחראי יהיו לחות. NuritCohen

Reply
ליאת פברואר 4, 2024 at 5:21 pm

הכנתי ויצא טעיםםםםם
השתמשתי בממרח קרמל מלוח

Reply
שרה נובמבר 29, 2020 at 6:04 pm

היי קרן,
העוגיות נראות מגרות בטירוף!
את חושבת שממרח חמאת בוטנים יילך?

Reply

Leave a Comment