המתבגרת קיבלה צו ראשון, ויש חגיגה גדולה בבית, כי הם הולכים יחד לצו הראשון כל השכבה של בית הספר.
אני לא יודעת איך זה בבתי ספר אחרים פה מדובר על בית ספר לחינוך מיוחד ואולי זו הסיבה שהם לוקחים
את כולם יחד. אבל אני שמחה שיש שינוי בעניין הזה ושהיום מרכזים שכבות שלמות ושהמתבגרת
לא הולכת לעבור את זה לבד. זה בטוח מרגיש יותר נעים ללכת יחד. אני זוכרת את הצו הראשון שלי.
זה היה בלשכת הגיוס בחיפה, ואני גרתי ליד נתניה…נסעתי לבד באוטובוס והגעתי לשם לבד
יחד עם עשרות ואולי מאות בני נוער, ולא ידעתי והבנתי מה רוצים ממני בכלל.
בגלל שיש לה משקפיים עם מספר גדול, היא צריכה להביא לצו הראשון אישור אחרי בדיקת עיניים,
וקבעתי לה תור להיום, וכיאה לאמא עסוקה, שכחתי מזה לגמרי. התחלתי בהכנה של העוגיות
המדהימות האלו, שתיכף נדבר עליהן, וכשהיא עלתה מהחדר שלה לבושה כולל נעליים ומוכנה ליציאה
(דבר מוזר בימי קורונה) לא הבנתי מה היא רוצה. רופא עיניים היא אמרה. מה עכשיו רופא עיניים????
אני מכינה עוגיות…. למזלי היה מי שייקח אותה או יותר נכון שלחתי אותה מהר לאבא, והם הלכו לבדיקה.
נשארתי לבד, והמשכתי עם העוגיות, שכמעט התעלפתי אחרי שלקחתי ביס מאחת מהן, ולמזלי כשהיא
חזרה, עם אישונים מורחבים מרופא העיניים, הן חיכו לה ולא היתה תלונה על זה שאמא לא פנויה
אליה אף פעם, ואתם יודעים שנערות מתבגרות מחכות לנו האימהות בפינה!
בעניין העוגיות, אין אין אין טעים כזה. המתכון לבצק קרמוגית של קארין גורן אהובתי, רק שיניתי
קצת בכמות של החמאה, והחלפתי את מלית הנוטלה וממרח בייגלה מלוח והתאהבתי.
את הממרח קיבלתי במשלוח מהמזווה המתוק, טעמתי ממנו עם כפית, נגנבתי לגמרי מהטעם,
וחיכיתי כבר להכין ממנו משהו. זה אחד הממרחים הטעימים והמסוכנים אבר.בא לי להכין איתו
עוד מאפים דחוףףףףףף.צאו רכי מאיזור הנוחות של נוטלה, שוקולד השחר וממרח לוטוס ותטעמו ממנו.
עוגיות ממולאות בממרח בייגלה מלוח/20 עוגיות
מצרכים למתכון:
2 כוסות (280 גר׳)קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
170 גר׳ חמאה רכה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
כפית תמצית וניל
למילוי:
כמה כפות ממרח בייגלה מלוח
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים (אפשר בקערת המיקסר עם וו גיטרה) חמאה רכה וסוכר למחית אחידה.
מוסיפים ביצה ווניל ומערבבים היטב, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ובעזרת הידיים
מאחדים לכדור בצק אחיד.
עוטפים בניילון ומצננים את הבצק למשך 1/2 שעה לפחות במקרר. יהיה הרבה יותר קל לעבוד איתו אחכ.
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בעזרת הידיים קורצים עיגול גדול מעיסת העוגה, ומשטחים את העיגול בין שתי הידיים לצורת
פיתה קטנה. בעזרת הידיים מרימי ם את השוליים של הבצק כלפי מעלה ויוצרים מעין גומחה פנימית.
מניחים בתוך הגומחה כפית שטוחה של ממרח בייגלה, ובעזרת הידיים סוגרים את הבצק לצורת
עיגול מעל המלית. מועכים קצת את העיגול בין שתי הידיים ומניחים על התבנית.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ושומרים על רווחים כי העוגיות משטחות באפייה.
אופים כ 10 דק׳ עד שהעוגיות משחימות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
**את העוגיות שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר.
**ממרח בייגלה אפשר להמיר בכל ממרח שאתם אוהבים כמו נוטלה השחר לוטוס וכו..
**אפשר להמיר חצי מהקמח הלבן בקמח מלא
**אפשר להכין את העוגיות ולהקפיא אותן ככדורים ואז הוציא ולאפות זה יוצא מוש.
**אפשר להקפיא עוגיות אחרי אפייה זה גם יוצא מוש
28 Comments
היי, אפשר מחמאה במקום חמאה?
כן בטח
יש סטורי באינסטגרם של הכנת העוגיות?
כבר לא:-)
קרן מתכון מהמם! כמה כפות בערך צריך מהממרח? והאם כדאי לקרר או להקפיא לפני שימוש בממרח?
מדובר בכנות קטנה יחסית אז בסהכ יספיקו 6-7 כפות
עדיף לקרר את הממרח לפני מילוי
היי, לחמם תנור על טורבו או למעלה למטה?
חום עליון תחתון
תודה רבה, אין כמוך!!
היי.אפשר שמן קוקוס במקום חמאה ?
הי ליאת, אפשר כמו תמיד 80% מכמות החמאה
אני משתמשת שנים עם נטורינה בילוש לעוגיות וזה תחליף נהדר למחמאה או המרגרינה גם יותר בריא וקמח כמובן כוסמין לבן
נכון שניהם אחלה
הממרח ממש נוזלי..איך אפשר לשים אותו בתוך הבצק בלי שינזל?
מרימים שוליים לעיגול הבצק כפי שהסברתי,
ומניחים תלולית של כפית שטוחה במרכז וסוגרים ואם הוא קצת נוזל הרווחת קריספיות מבחוץ:-)
הכוונה היא שבסך הכל שמים 280 גרם קמח? התבלבלתי כי כתבת כוס סוכר ושם זה 200 גרם
כוס סוכר וכוס קמח לא שוקלות אותו דבר
אפשר עם נטורינה במקום ?
מה הכמות?
אותה כמות כמו החמאה
אשמח להמלצה לממרח בייגלה מלוח.
הבנתי שחלקך לא מוצלחים.
תודה
את שלי הזמנתי מהמזווה המתוק (שמתי גם לינק לאתר שלהם למעלה בפוסט) והוא מאוד מוצלח
ישנתחליף לביצה?
האם הטעם של הממרח דומה לרוטב ביגלה של גולדה ?
לא טעמתי את ממרח הבייגלה של גולדה אבל אמרו לי שהוא טעים ממש:-)
וואו לא ידעתי שאפשר להקפיא עוגיות …מה עדיף לפני או אחרי אפיה?
לפני לדעתי אחראי יהיו לחות. NuritCohen
הכנתי ויצא טעיםםםםם
השתמשתי בממרח קרמל מלוח
היי קרן,
העוגיות נראות מגרות בטירוף!
את חושבת שממרח חמאת בוטנים יילך?