אני מניחה שרובכם לא מכירים את המילה מסלנקי, לרוב קוראים להן סהרוני חמאה.
מסלנקי זה השם הבולגרי לעוגיות האלו שסבתא בלה שלי היתה מכינה.
במטבח הקטן שלה, בדירה הקטנה ברמת אביב
היתה עומדת ומבשלת לנו בואיקוס, בורמוליקוס, צ'וקוריקו, סטולץ, מקרוני בגבינה , צ'ושקי ועוד..
תוך כדי שאני כותבת את הדברים אני יכולה ממש להריח את הבישולים במטבח שלה שכך כך אהבתי.
אני חושבת שאלו היו העוגיות היחידות שהיתה מכינה,
ואחרי שהפסיקה להכין, אמא שלי המשיכה להכין אותם
ואמא שלי, שהיא האמא שמבשלת הכי טעים בעולם
כבר כמעט לא מכינה אותם
והכי כייף זה להמשיך את השושלת המשפחתית ולהנחיל קצת נוסטלגיה בילדים.
סבתא, לדברי אמא שלי בכלל היתה מכינה אותן ממחמאה
והן היו משובחות, אז תרגישו חופשי להפוך אותן לפרווה ולהשתמש במחמאה.
ההכנה שלהם אורכת גג 10 דקות, והריח שיתפשט לכם בבית הורס
הן גם נגמרות, אגב תוך 10 דקות אז יש מומלץ להכפיל כמויות מראש.
עוגיות מסלנקי/ כמות לכ- 50-60 עוגיות
מה צריך:
200 גרם חמאה רכה רכה(או מחמאה)
2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן
3 כפות (30 גר') סוכר לבן
1 סוכר וניל
חלמון ביצה
איך מכינים:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת גוש בצק חלק ואחיד.
מוציאים את הבצק ומכדררים לכדור.
קורצים עיגולים קטנים מהבצק, מגלגלים כל עיגול לצורת נחש, ומקפלים פנימה לצורת סהרון
גודל הכדור תלוי בכם, אני מכינה עיגולים קטנים יחסית, כיון שהעוגיות תופחות בזמן האפיה.
וממילא תאכלו 20 אז עדיף קטנות 🙂
מעבירים במרווחים קלים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה, ואופים בחום 180 מעלות כ 12 דקות.
העוגיות ישחימו ממש מעט ואולי יראו לא מוכנות אבל אל תתנו להן להשתזף יותר מדי בתנור
אחרת, הן ייצאו שרופות.
מצננים מעט ומפדרים יפה יפה באבקת סוכר.
מאחסנים בקופסא אטומה ( מי מגיע לשלב הזה בכל?)
59 Comments
היי
מיד קפצתי בזמן לאפיות של סבתא שלי הטורקיה שכנראה למדנ את אלו מהמשפחה היוונית של סבא שלי או שלטורקים יש גם כאלו….
ועכשיו לשאלות:
קמח כוסמין ילך פה?
ואין לי מיקסר- נשאר מאחור בביתי הקודם בברקלי- אולי אפשר במעבד מזון?
תודה על היופי והקסם שהאתר שלך מוסיף לחיי
תודה רבה ג׳ודי מקסימה.
קמח כוסמין לבן יילך מצויין, קמח כוסמין מלא הייתי ממירה רק בכמחצית מהקמח הלבן.
ובהחלט ניתן להכין במעבד מזון,במקום חמאה רכה להשתמש בחמאה ישירות מהמקרר.
תחילה לערבב קמח עם סוכר וסוכר וניל ואז להוסיף קוביות חמאה רכה עד שנוצרים פירורים ואז להוסיף את החלמון
עד שמתקבל בצק אחיד.
להמשיך כרגיל.
בהצלחה, ספרי איך יצא.
היי קרן תודה על מתכון ה maslenki! הזכרת לי נשכחות.אימי נהגה להכין אותן.השם מסלנקי זורק אותי לילדות הרחוקה המשפחה הבולגרית שלי וההוויי שלא יחזור.תודה!!
אין על מסלנקי של הבולגרים
קרן יקרה אפשר להמיר חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח שקדים?
הכנתי את העוגיות שלך המון פעמים והילדים שלי מטורפים עליהן. חשבתי לגוון ולנסות להחליף חלק מכמות הקמח בקוקוס או קקאו. חושבת שאפשרי? יכולה להמליץ על כמויות?
תודה 🙂
הי, את יכולה להחליף חלק מהקמח בשקדים, ומעט קוקוס לטעם, לא יודעת להגיד איך ייצא, קראו יכול להוסיף לעוגיות צבע וטעם לא להחליף את הקמח ואת יכולה להשתמש בכמות מאוד קטנה
תודה רבה על התגובה הסופר מהירה!
היי
במתכון עויות השקדים לא כתבת כמה קמח שקדים? האם אין אבקת אפיה?
חפשי במנוע חיפוש באתר מתכון אחר שנקרא סהרוני שקדים
היי! כבר הכנתי את המתכון הזה והעוגיות חוסלו בקטע אחר! אין חבר אחד שלא ביקש את המתכון! מושלם פשוט! אני רוצה להכין שוב, אך יש לי 100 גרם חמאה האם אפשר להקטין כמויות? אם כן מה עושים עם הביצה?
תודה!
לחלק את המתכון לחצי, להשאיר חלמון ביצה שלם ואם יש צורך להוסיף עוד קמח למרקם הרצוי
רק 3 כפות סוכר ??? בטוח???
ולא צריך א. אפיה?
המתכון בדיוק כפי שמופיע
הי קרן מה שלומך? שאלה…מול המתכון של עוגיות חמאה עם אוריאו למשל ששם יש על 100 גר חמאה 100 גר סוכר, פה יש הרבה פחות..הן לא פחות מתוקות? אני מחפשת מתכון לעוגיות חמאה רגילות טעימות (בלי אוריאו)…מה מביניהם עדיף?:
תודה רבה רבה
המסלנקי הן עוגיות חמאה אבל לא קלאסיות
אפשר לקחת את המתכון הזה של העוגיות ולהוסיף מעט סוכר למתיקות גדולה יותר בעוגיה
איזה קמח השתמשת? קמח תופח?
קמח רגיל, אין שימוש באבקת אפיה
חוסלו בקטע אחר!
סבתא בלה היתה מאוד שמחה לשמוע!! תודה רוני
מה עושים עם חלבון לאחר שמשתמשים בחלמון?
מצרפים אותו לביצים אחרות ומכינים חביתה 🙂
היי קרן
לא נהיה לי בצק משום מה. רק פירורים כאלה כמו קראמבל.. יש לך רעיון מה הבעיה ומה אפשר לעשות? תודה! אוהבת את המתכונים שלך
מוסיפים שומן
חמאה הולנדית חלבית שופרסל 200 גרם תופסת?
לחמם מראש במיקורגל לפני ללוש במיקסר. כן?
אין בעיה עם החמאה
היא צריכה להיות רכה, אפשר לרכך במיקרו מעט תיזהר לא להמיס אותה לחלוטין
הכנתי את העוגיות ולצערי הן השתטחו באפייה ולא יצאו יפות כמו העוגיות בתמונה. ובנוסף אפיתי אותם במשך 13 דקות בתוכנית רגילה 180 מעלות. וכשהוצאתי הן ניראו מוכנות, אבל כשטעמתי הן היו רכות והתפוררו והיה ניראה שהיה כדאי לאפות אותן עוד כמה דקות.
מה יכולה להיות הסיבה לכך שהשתטחו באפייה ולא שמרו על צורתן? האם את אופה בתוכנית טורבו או בתוכנית רגילה?
יכול להיות שחום התנור לא היה מספיק, והכנסת אותם מוקדם מדי?
כמו כן, עוגיות מבצק פריך מתפוררות לרוב עם יציאתן מהתנור
ומרקמן לא יציב, זה מסתדר בקירור.
תודה על המענה
התנור היה חם ודלק הרבה זמן לפני
העוגיות טעימות, והייתי שמחה לדעת מה השתבש? האם צריך לקרר אותן לפני האפייה?
הי נראות נהדרות העוגיות שלך, לפי התיאור שלך אני כבר מריחה אותן עד כאן
כמה זה 2.5 כוסות קמח 350 ג"ר ?
בדיוק, תודה
הי קרן ! פעלתי לפי המתכון. אני מכינה עם מיקסר וו לישה והבצק מתפזר בשוליים ולא מתגבש.מה להוסיף? קמח? מים?
למה עם וו לישה? את צריכה וו גיטרה
אם הבצק לא מתגבש תוסיפי כמה כפות שמן
ממש עשית לי זכרונות ילדות בולגרים!
שאלה –
1 סוכר וניל- הכוונה לשקית?
סיצ׳ קו חובובו
איזה כייף לחלוק זכרונות שלי, גם לדודה שלי קוראים שלי! הכוונה לשקית סוכר וניל
😉
וכמובן שאני קרויה על שמה של דודה שלי המיתולוגית!
אנשים חמודים, סימפטיים ובעיקר חמים!
תודה! עזרת לי! אעדכן
היי אהובה! האם אפשר להכין כמות כפולה ומטופלת ולהקפיא את העוגיות?
אפילו מומלץ:-)
האם ניתן להכין ללא מיקסר? רק ללוש?
בקערה עם הידיים
הי קרן,
גיליתי את האתר שלך לפני מספר ימים בעקבות המלצה של חברה. הכל נראה מגרה ומעולה.
הכנתי את הבצק לעוגיות הנ"ל, אך כשאני מנסה להכין צורת ירח 'נשבר' לי באמצע.
האם תוכלי לייעץ מדוע וכיצד למנוע זאת?
בתודה מראש
תוסיפי טיפה שמן זה יסתדר
תודה על התגובה.
אדע לפעם הבאה,ראיתי אחרי שכבר אפיתי.
העוגיות יצאו מאוד מתפוררות עם מרקם חולי בפה. האם גם את העניין הזה יפתור השמן ?
מניחה שכן
תודה על התגובה.
אדע לפעם הבאה,ראיתי אחרי שכבר אפיתי.
העוגיות יצאו מאוד מתפוררות עם מרקם חולי בפה. האם גם את העניין הזה יפתור השמן ?
אני לא אהבתי את העוגיות. מרגיש שזה פשוט בצק פריך בצורה שונה. הלכתי ממש לפי המתכון על הגרם, הן גם מאוד מתפרקות למרות שהוספתי עוד כפות שמן כמו שנכתב בתגובות..
על טעם וריח לא נתווכח
רק אוסיף שלא אומרת חלילה בשביל להעציב ומקווה שלא תקראי את זה כאילו כתבתי בצורה קשה אלא רק משתפת.. אני באמת מאוד(!) אוהבת את המתכונים שלך. אליו פחות התחברתי..☺️
היי קרן! אפשר להחליף סוכר וניל בתמצית איכותית? כפית/שתיים? תודה 🙂
היי קרן רשמת שהעוגיות טופחות אבל במתכון אין אבקת אפיה אודה לתשובתך רוצה להכין לשבת
הן גדולות מעט בתבנית
העוגיות לא מתוקות .. בעיקר טעם של חמאה
היי נראה מעולה, האם ניתן גם להכין את הבצק ללא מיקסר?
בוודאי, קערה וכף או מעבד מזון
האם אפשר להשתמש בתור חמאה בממרח לורפק ללא מלח?
אפשר, זה ישנה מעט את המרקם של העוגיות ואם רכות מדי יש להוסיף עוד קמח
בסרטון את מוסיפה קמח שקדים וגרידת לימון
במתכון זה לא כך
חפשי באתר מתכון שנקרא סהרוני שקדים
היי קרן,
אפשר להקפיא את הבצק כגוש ואפילו להקפיא כבר בצורה ורק להכניס לתנור?