עוגיות

עוגיות מסלנקי-עוגיות החמאה של סבתא בלה

יוני 22, 2014 13 Comments

אני מניחה שרובכם לא מכירים את המילה מסלנקי, לרוב קוראים להן סהרוני חמאה.

מסלנקי זה השם הבולגרי לעוגיות האלו שסבתא בלה שלי היתה מכינה.

במטבח הקטן שלה, בדירה הקטנה ברמת אביב

היתה עומדת ומבשלת לנו  בואיקוס, בורמוליקוס, צ'וקוריקו, סטולץ, מקרוני בגבינה , צ'ושקי ועוד..

תוך כדי שאני כותבת את הדברים אני יכולה ממש להריח את  הבישולים  במטבח שלה שכך כך אהבתי.

אני חושבת שאלו היו העוגיות היחידות שהיתה מכינה,

ואחרי שהפסיקה להכין, אמא שלי המשיכה להכין אותם

ואמא שלי, שהיא האמא שמבשלת הכי טעים בעולם

כבר כמעט לא מכינה אותם

והכי כייף זה להמשיך את השושלת המשפחתית ולהנחיל קצת נוסטלגיה בילדים.

סבתא, לדברי אמא שלי בכלל היתה מכינה אותן ממחמאה

והן היו משובחות, אז תרגישו חופשי להפוך אותן לפרווה ולהשתמש במחמאה.

ההכנה שלהם אורכת גג 10 דקות, והריח שיתפשט לכם בבית הורס

הן גם נגמרות, אגב תוך 10 דקות אז יש מומלץ להכפיל כמויות מראש.

עלים

עוגיות מסלנקי/ כמות לכ- 50-60 עוגיות

מה צריך:

200 גרם חמאה רכה רכה(או מחמאה)

2.5 כוסות קמח

3 כפות סוכר

1 סוכר וניל

חלמון ביצה.

איך מכינים:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת גוש בצק חלק ואחיד.

מוציאים את הבצק ומכדררים לכדור.

קורצים עיגולים קטנים מהבצק, מגלגלים כל עיגול לצורת נחש, ומקפלים פנימה לצורת סהרון

גודל הכדור תלוי בכם, אני מכינה  עיגולים קטנים  יחסית, כיון שהעוגיות תופחות בזמן האפיה.

וממילא תאכלו 20 אז עדיף קטנות 🙂

מעבירים  במרווחים קלים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה, ואופים בחום 180  מעלות כ 12 דקות.

העוגיות ישחימו ממש מעט ואולי יראו לא מוכנות אבל אל תתנו להן להשתזף יותר מדי בתנור

אחרת, הן ייצאו שרופות.

מצננים מעט ומפדרים יפה יפה באבקת סוכר.

מאחסנים בקופסא אטומה ( מי מגיע לשלב הזה בכל?)

IMG_5692

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

ג׳ודי דצמבר 1, 2017 at 11:17 pm

היי
מיד קפצתי בזמן לאפיות של סבתא שלי הטורקיה שכנראה למדנ את אלו מהמשפחה היוונית של סבא שלי או שלטורקים יש גם כאלו….
ועכשיו לשאלות:
קמח כוסמין ילך פה?
ואין לי מיקסר- נשאר מאחור בביתי הקודם בברקלי- אולי אפשר במעבד מזון?
תודה על היופי והקסם שהאתר שלך מוסיף לחיי

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2017 at 3:19 pm

תודה רבה ג׳ודי מקסימה.
קמח כוסמין לבן יילך מצויין, קמח כוסמין מלא הייתי ממירה רק בכמחצית מהקמח הלבן.
ובהחלט ניתן להכין במעבד מזון,במקום חמאה רכה להשתמש בחמאה ישירות מהמקרר.
תחילה לערבב קמח עם סוכר וסוכר וניל ואז להוסיף קוביות חמאה רכה עד שנוצרים פירורים ואז להוסיף את החלמון
עד שמתקבל בצק אחיד.
להמשיך כרגיל.
בהצלחה, ספרי איך יצא.

Reply
גל מ. יולי 21, 2019 at 10:27 am

הכנתי את העוגיות שלך המון פעמים והילדים שלי מטורפים עליהן. חשבתי לגוון ולנסות להחליף חלק מכמות הקמח בקוקוס או קקאו. חושבת שאפשרי? יכולה להמליץ על כמויות?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 21, 2019 at 10:40 am

הי, את יכולה להחליף חלק מהקמח בשקדים, ומעט קוקוס לטעם, לא יודעת להגיד איך ייצא, קראו יכול להוסיף לעוגיות צבע וטעם לא להחליף את הקמח ואת יכולה להשתמש בכמות מאוד קטנה

Reply
גל מ. יולי 21, 2019 at 10:47 am

תודה רבה על התגובה הסופר מהירה!

Reply
‫טל אוגוסט 23, 2019 at 12:24 pm

היי! כבר הכנתי את המתכון הזה והעוגיות חוסלו בקטע אחר! אין חבר אחד שלא ביקש את המתכון! מושלם פשוט! אני רוצה להכין שוב, אך יש לי 100 גרם חמאה האם אפשר להקטין כמויות? אם כן מה עושים עם הביצה?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2019 at 1:55 pm

לחלק את המתכון לחצי, להשאיר חלמון ביצה שלם ואם יש צורך להוסיף עוד קמח למרקם הרצוי

Reply
micha ינואר 19, 2020 at 2:50 pm

איזה קמח השתמשת? קמח תופח?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2020 at 5:17 pm

קמח רגיל, אין שימוש באבקת אפיה

Reply
MICHA ינואר 20, 2020 at 9:48 am

מה עושים עם חלבון לאחר שמשתמשים בחלמון?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2020 at 9:56 am

מצרפים אותו לביצים אחרות ומכינים חביתה 🙂

Reply
Micha ינואר 21, 2020 at 3:48 pm

חמאה הולנדית חלבית שופרסל 200 גרם תופסת?
לחמם מראש במיקורגל לפני ללוש במיקסר. כן?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2020 at 3:56 pm

אין בעיה עם החמאה
היא צריכה להיות רכה, אפשר לרכך במיקרו מעט תיזהר לא להמיס אותה לחלוטין

Reply

Leave a Comment