img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
פסח

עוגיות מרנג שוקולד ועוגיות שקדים ללא קמח

מרץ 17, 2018 | 48 תגובות

img

48 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
מרץ 18, 2018 בשעה 15:49

היי קרן המוכשרת! מחכה בקוצר רוח למתכונים שאת מעלה הם תמיד מעולים!! בקשר לעוגיות עם השקדים - את שמה את התנור על טורבו?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 18, 2018 at 3:55 pm

תודה רבה גלית! שימחת ממש. לעולם לא אופה בטורבו, רק בחום עליון תחתון רגיל.

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
מרץ 19, 2018 בשעה 20:11

היי קרן! חג אביב שמח! האם יש לך הצעה למתכון ללא ביצים? או תחליף לחלמונים? תודה:)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 19, 2018 at 9:03 pm

הי נועה, את יכולה להמיר את הביצה בשמן קוקוס להתחיל עם 1/3 כוס ולראות איך יוצא. בהצלחה, חג שמח מאוד! קרן

השב
User Avatar
נעה
פברואר 22, 2020 at 3:06 pm

הי, העוגיות מרנג מעולות - השקדים עדיין לא מוכנות פשוט- שאלה לגבי המרנג - במהלך האפייה הן נפלו ויצאו ממש שטוחות. יש לך רעיון למה? תודה.

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2020 at 8:14 am

יש מצב שהורדת בכמות הסוכר?

השב
User Avatar
LIRAZ
starstarstarstarstar
מרץ 25, 2018 בשעה 07:56

שלום קרן! האם במתכון אין שום שומן כמו שמן או חמאה? ואין חומר מתפיח כמו סודה לשתיה או א.אפיה? איך העוגייות תופחות? אוהבת את המתכונים שלך בעיקר את הלהיט חלת בייגלה ירושלמי שיצא להיט!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 25, 2018 at 8:18 am

תודה לירז על המחמאות, אין שומן כלל בעוגיות, עוגיות המרנג תופחות מפעולת הקצפת החלבונים כמו שצריך לפני הכנסתן לתנור, ועוגיות השקדים מקבלות שומן מהחלמונים, והן לא תופחות באפייה כמעט. שתיהן מצויינות. חג שמייח, קרן.

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2018 בשעה 13:07

היי קרן, אם אין לי חומץ בבית. יש משהו שאפשר לשים במקומו בעוגיות מרנג? תודה על המתכונים!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2018 at 2:22 pm

את יכולה להמיר את החומץ במיץ לימון באותה הכמות . בהצלחה, חג שמח!

השב
User Avatar
חן
מרץ 29, 2018 at 6:24 pm

תודה רבה!!! חג שמח :)

השב
User Avatar
נועה
ינואר 23, 2025 at 11:06 pm

יותר מידי לימון מרגישים את החמיצות בעוגיה

השב
User Avatar
תמר מרכוס
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2018 בשעה 15:42

כל מעשי ידיך נפלאים קרן, חג שמח!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2018 at 4:17 pm

תודה רבה תמר וחג אביב שמייח

השב
User Avatar
הדר
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2018 בשעה 20:37

חג שמחח. לדעתך פרג טחון ישתלב באחת מהעוגיות? חשבתי על השוקולד..

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2018 at 10:31 pm

נראה לי שכן :-)

השב
User Avatar
Nurit
מרץ 25, 2021 at 1:46 am

העוגיות נראות מעולות ואפילו בריאות יחסית לאחרות מחכה עבר להכין ולתת לילדים לטעום

השב
User Avatar
בבא כהן
starstarstarstarstar
אפריל 2, 2018 בשעה 05:39

הכנתי את העוגיות ביום ראשוןבשבוע שעבר, הקפאתי. עשיתי 5 סוגים של עוגיות לפסח. העוגיות האלה פשוט נטרפו, ועשיתי מתכון כפול של שניהם. אהבו במיוחד את עוגיות השוקולד. קראנו להם עוגיות עננים. מחר חייבת להכין שוב.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2018 at 9:39 am

תענוג גדול לשמוע! תודה רבה והבמשך חג שמח

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2018 בשעה 13:59

חג שמח, מה המרקם של עוגיות השקדים? בעבר הכנתי (מתכון אחר) והן יצאו במרקם ׳חולי׳ משהו. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 3, 2018 at 2:19 pm

המרקם שלהן דומה למרקם עוגיות בוטנים קלאסיות של פסח רק בטעם שקדים. הן מעולות

השב
User Avatar
שיר
אפריל 3, 2018 at 2:33 pm

הולכת על זה! תודה.

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אפריל 12, 2018 בשעה 19:31

קרן רציתי לשאול מה התפקיד של בחומץ במרנג..

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 12, 2018 at 7:57 pm

החומץ תורם לייצוב התערובת, הקצת בעזרתו יהיה יותר עמיד, אפשר להמיר אותו במיץ לימון אם אין חומץ רגיל.

השב
User Avatar
עדנה טפיירו רון
starstarstarstarstar
אפריל 11, 2019 בשעה 22:05

תודה רבה על עוד מתכונים נפלאים. בלוג נהדר

השב
User Avatar
זאב
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2019 בשעה 23:30

רעיון מצויין, אנסה. עם זאת, לא סובל חומץ. מה במקום? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2019 at 1:29 pm

מיץ לימון באותה הכמות

השב
User Avatar
גילי
starstarstarstarstar
מאי 2, 2019 בשעה 00:49

הי קרן במקרה נתקלתי במתכון של העוגיות שקדים כשחיפשתי מתכונים לפסח.. הכנתי אותם בחג עם שקדים טחונים גס (לא אבקה) ויצא פשוט להיט!! נחטפו לגמרי (פעמיים ) הם היו כאלה מוצלחות שאפילו שנגמר פסח הכנתי אותם היום שוב (והפעם גם עם אגוזים טחונים) ! באמת המתכון הכי קל אבר וטעים וממכר בטירוף!! אז תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 2, 2019 at 6:57 am

שמחה לשמוע גילי תודה על השיתוף

השב
User Avatar
ר .
starstarstarstarstar
אפריל 24, 2020 בשעה 16:54

הי, 100 גרם אבקת סוכר זה כמעט כוס שלמה, לא חצי כוס (מתייחסת למתכון השקדים). אז מה הנתון הנכון - הכוס או הגרמים? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2020 at 5:03 pm

100 גר

השב
User Avatar
רז
starstarstarstarstar
מרץ 12, 2021 בשעה 23:00

היי קרן, אפשר להשתמש בחומץ תפוחים? מחכה כבר להכין את העוגיות! :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 17, 2021 at 7:33 am

כן אפשר

השב
User Avatar
אורית
starstarstarstarstar
מרץ 16, 2021 בשעה 21:10

הי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום שקדים טחונים לאבקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 16, 2021 at 9:13 pm

זה אותו הדבר

השב
User Avatar
דנה המר
אפריל 14, 2022 at 8:27 pm

תכננתי להכין לערב חג את העוגיות ועכשיו אמרו לי שהמיקסר שלי פסול כי הוא לא כשר לפסח או שקר כלשהו.. זה יעבוד אם אקציף עם מטרפה?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2022 at 9:57 pm

כן

השב
User Avatar
אנה
starstarstarstarstar
מרץ 25, 2021 בשעה 18:44

היי קרן, שכחת לכתוב במתכון מתי להוסיף את התמצית וניל. אני מניחה שכשמוסיפים את הסוכר, אבל אולי שווה לערוך. תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 25, 2021 at 7:04 pm

תודה על ההערה אוסיף.

השב
User Avatar
שני מימון
starstarstarstarstar
מרץ 27, 2021 בשעה 08:29

היי קרן, האם ניתן להמיר את אבקת הסוכר בסוכר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 27, 2021 at 2:51 pm

כן אפשרי

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
מרץ 10, 2022 בשעה 11:33

היי בדיוק נשארו לי 3 חלבונים... צריכה את העוגיות לשבוע הבא אז אם מכינה היום את העוגיות מרנג שוקולד האם אפשר להקפיא אותן? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 12, 2022 at 7:55 am

לא ניסיתי להעביר אותן הקפאה, אבל חלבונים יחזיקו מעמד היטב בצנצנת במקרר

השב
User Avatar
ל
starstarstarstarstar
אפריל 13, 2022 בשעה 12:32

יש לי רק ביצים מדיום , 3 חלבונים יספיקו לעוגיות שוקולד?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2022 at 6:44 am

כן

השב
User Avatar
גילי
starstarstarstarstar
אפריל 4, 2023 בשעה 14:01

היי קרן , סוף סוף פתרון לחלמונים שנשארים וזה לא מיונז או קרם ברולה חחחח לעוגיות שקדים אם אין לי תמצית וניל אפשר לשים סוכר וניל?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 4, 2023 at 4:52 pm

בטח

השב
User Avatar
קיקי
starstarstarstarstar
נובמבר 11, 2024 בשעה 19:23

זה לא אמרטי אמרטי עושים עם חלבונים, לא עם חלמונים

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img