טרפת פסח קצת ממשיכה אצלי במטבח.
היום הכנתי עוגיות מרנג שוקולדיות לפסח, ונותרו לי חלמונים בצד.
אם יש דבר שאני לא יכולה לסבול זה לזרוק שאריות לפח.
אז באופן קבע אני מעבירה את השארית (חלבונים או חלמונים, מה שנשאר) לקופסא קטנה ולמקרר
ואני יודעת כבר מראש במה אשתמש בהם בהמשך היום.
בכל פעם שאני עושה את זה, אני שוכחת את החלמון/חלבון בקופסא במקרר ואחרי כמה ימים
זה פשוט הולך לפח.
כבר יש בדיחה קבועה על חשבוני בבית שאני שומרת בצד דברים למוזיאון המקרר שלי.
הפעם, במהלך הכנת עוגיות המרנג שבהן נעשה שימוש בחלבונים בלבד,
החלטתי לנצל את החלמונים מיד, לפני שמישהו יזרוק אותם.
כשעוגיות המרנג היו בתנור כבר ערבבתי את החלמונים בקערה עם שאר המצרכים
והכנתי מהן עוגיות שקדים מארבעה מצרכים בלבד שמכינים בדקה בקערה, הכי קלות להכנה אבררר.
הבית היה עמוס בילדים השבת, כל אחד מהם התבקש בתורו להחזיק רגע צלוחית עוגיות קטנה ולהצטלם.
ובאופן רישמי אפשר לומר שאני מנצלת ילדים למטרות רווח.
מצד שני, הבית שלי מלא תמיד בילדים בגלל שאני כל היום אופה, אז הרווח הוא גם שלהם.
שתיים וחצי מילים על המתכונים:
1.את עוגיות המרנג אופים ומוציאים כשהן עדיין רכות, אחרת הלך עליהן. המרקם שלהן קריספי מבחוץ ורך מבפנים ואתם תמותו עליהן.
2.את עוגיות השקדים מוציאים אחרי 15 דק' גם אם הן נשארו כמעט באותו צבע ומרקם, אחרת הלך גם עליהן.יש להן מרקם מושלם שמזכיר לגמרי את עוגיות הבוטנים הקלאסיות של פסח רק יותר טעים.
2.5 מוכנים? גו.
עוגיות מרנג שוקולדיות ללא קמח/ כ-30 עוגיות
מצרכים למתכון:
3 חלבונים (ביצים גודל L)
1/2 כוס סוכר לבן
כף חומץ רגיל
כפית מחית/תמצית וניל
2 כפיות אבקת קקאו
80 גר' (1/2 כוס) שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
בקערת המיקסר במהירות בינונית גבוהה מקציפים חלבונים, וכמשתחילות להיוצר בועות קטנות מוסיפים חומץ
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
מקפיצים 2-3 דק' עד לקבלת קצץ יציב ומבריק.
מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים פנימה בעזרת מרית תמצית וניל ו 2 כפיות קקאו ומערבבים.
מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים שוב.
עם כף, מעבירים לתבנית האפייה תלוליות מרנג ומניחים אותן במרחק קטן אחת מהשניה.
אופים כ 35 דק' עד שעוגיות יציבות מבחוץ אך לא קשות.
עוגיות שקדים לפסח/כ 12 עוגיות בינוניות
מצרכים למתכון:
3 חלמונים ( מביצים בגודל L)
1/2 כוס (100 גר') אבקת סוכר
קורט מלח
2 כוסות (200 גר') שקדים טחונים לאבקה
כפית מחית/תמצית וניל
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה טורפים היטב חלמונים ומוסיפים אבקת סוכר, טורפים שוב.
מוסיפים את תמצית הוניל, המלח ולבסוף את השקדים ומערבבים היטב.
בעזרת הידיים בוצעים מבלילת הבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג.
מניחים על תבנית האפייה.
אופים כ 15-20 דק' עד להזהבה קלה.
שימו לב שאפיית יתר מייבשת את העוגיות לחלוטין, וצבען לא משתנה הרבה.
אל תתפתו להשאיר אותן בתנור.
מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר
46 Comments
היי קרן המוכשרת! מחכה בקוצר רוח למתכונים שאת מעלה הם תמיד מעולים!! בקשר לעוגיות עם השקדים – את שמה את התנור על טורבו?
תודה רבה גלית! שימחת ממש.
לעולם לא אופה בטורבו, רק בחום עליון תחתון רגיל.
היי קרן! חג אביב שמח!
האם יש לך הצעה למתכון ללא ביצים? או תחליף לחלמונים?
תודה:)
הי נועה, את יכולה להמיר את הביצה בשמן קוקוס להתחיל עם 1/3 כוס ולראות איך יוצא. בהצלחה, חג שמח מאוד!
קרן
הי, העוגיות מרנג מעולות – השקדים עדיין לא מוכנות פשוט-
שאלה לגבי המרנג – במהלך האפייה הן נפלו ויצאו ממש שטוחות. יש לך רעיון למה?
תודה.
יש מצב שהורדת בכמות הסוכר?
שלום קרן!
האם במתכון אין שום שומן כמו שמן או חמאה? ואין חומר מתפיח כמו סודה לשתיה או א.אפיה? איך העוגייות תופחות?
אוהבת את המתכונים שלך בעיקר את הלהיט חלת בייגלה ירושלמי שיצא להיט!!!
תודה לירז על המחמאות, אין שומן כלל בעוגיות, עוגיות המרנג תופחות מפעולת הקצפת החלבונים כמו שצריך לפני הכנסתן לתנור, ועוגיות השקדים מקבלות שומן מהחלמונים, והן לא תופחות באפייה
כמעט.
שתיהן מצויינות. חג שמייח, קרן.
היי קרן,
אם אין לי חומץ בבית. יש משהו שאפשר לשים במקומו בעוגיות מרנג?
תודה על המתכונים!
את יכולה להמיר את החומץ במיץ לימון באותה הכמות .
בהצלחה, חג שמח!
תודה רבה!!! חג שמח 🙂
כל מעשי ידיך נפלאים קרן, חג שמח!
תודה רבה תמר וחג אביב שמייח
חג שמחח. לדעתך פרג טחון ישתלב באחת מהעוגיות? חשבתי על השוקולד..
נראה לי שכן 🙂
העוגיות נראות מעולות ואפילו בריאות יחסית לאחרות
מחכה עבר להכין ולתת לילדים לטעום
הכנתי את העוגיות ביום ראשוןבשבוע שעבר, הקפאתי. עשיתי 5 סוגים של עוגיות לפסח. העוגיות האלה פשוט נטרפו, ועשיתי מתכון כפול של שניהם. אהבו במיוחד את עוגיות השוקולד. קראנו להם עוגיות עננים. מחר חייבת להכין שוב.
תענוג גדול לשמוע! תודה רבה והבמשך חג שמח
חג שמח, מה המרקם של עוגיות השקדים? בעבר הכנתי (מתכון אחר) והן יצאו במרקם ׳חולי׳ משהו.
תודה
המרקם שלהן דומה למרקם עוגיות בוטנים קלאסיות של פסח רק בטעם שקדים.
הן מעולות
הולכת על זה! תודה.
קרן רציתי לשאול מה התפקיד של בחומץ במרנג..
החומץ תורם לייצוב התערובת, הקצת בעזרתו יהיה יותר עמיד, אפשר להמיר אותו במיץ לימון אם אין חומץ רגיל.
תודה רבה על עוד מתכונים נפלאים.
בלוג נהדר
רעיון מצויין, אנסה.
עם זאת, לא סובל חומץ. מה במקום?
תודה
מיץ לימון באותה הכמות
הי קרן במקרה נתקלתי במתכון של העוגיות שקדים כשחיפשתי מתכונים לפסח.. הכנתי אותם בחג עם שקדים טחונים גס (לא אבקה) ויצא פשוט להיט!! נחטפו לגמרי (פעמיים )
הם היו כאלה מוצלחות שאפילו שנגמר פסח הכנתי אותם היום שוב (והפעם גם עם אגוזים טחונים) ! באמת המתכון הכי קל אבר וטעים וממכר בטירוף!! אז תודה רבה
שמחה לשמוע גילי תודה על השיתוף
הי, 100 גרם אבקת סוכר זה כמעט כוס שלמה, לא חצי כוס (מתייחסת למתכון השקדים). אז מה הנתון הנכון – הכוס או הגרמים? תודה
100 גר
היי קרן,
אפשר להשתמש בחומץ תפוחים?
מחכה כבר להכין את העוגיות! 🙂
כן אפשר
הי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום שקדים טחונים לאבקה?
זה אותו הדבר
תכננתי להכין לערב חג את העוגיות ועכשיו אמרו לי שהמיקסר שלי פסול כי הוא לא כשר לפסח או שקר כלשהו..
זה יעבוד אם אקציף עם מטרפה?
כן
היי קרן,
שכחת לכתוב במתכון מתי להוסיף את התמצית וניל. אני מניחה שכשמוסיפים את הסוכר, אבל אולי שווה לערוך. תודה!!
תודה על ההערה אוסיף.
היי קרן, האם ניתן להמיר את אבקת הסוכר בסוכר?
כן אפשרי
היי
בדיוק נשארו לי 3 חלבונים…
צריכה את העוגיות לשבוע הבא אז אם מכינה היום את העוגיות מרנג שוקולד האם אפשר להקפיא אותן?
תודה
לא ניסיתי להעביר אותן הקפאה, אבל חלבונים יחזיקו מעמד היטב בצנצנת במקרר
יש לי רק ביצים מדיום , 3 חלבונים יספיקו לעוגיות שוקולד?
כן
היי קרן ,
סוף סוף פתרון לחלמונים שנשארים וזה לא מיונז או קרם ברולה חחחח
לעוגיות שקדים אם אין לי תמצית וניל אפשר לשים סוכר וניל?
בטח