-פוסט שעלה בבלוג הישן שלי ב 03/08/2013,התמונות שודרגו והיום עלה לכאן-
בתור נערה מתבגרת עם קוצים בתחת,
אהבתי מאוד לשוטט בארץ,
נתניה היתה העיר הבירה שלי, העיר עם התחנה המרכזית הכי קרובה למושב שלי !
הייתי פוקדת המון את התחנה הנוסטלגית הזו, וממנה יוצאת למסעות בלתי נשכחים, ואליה גם חוזרת .
בתחנה המרכזית בנתניה היה סניף קטן של רשת העוגיות קוקי-מן ( לגמרי נוסטלגיה )
בכל נסיעה הייתי שומרת לעצמי תמיד קצת כסף קטן בצד כדי לקנות 2-3 עוגיות מסוג “חומיות”
(והכוונה היא לא לבראוניז..)
אלו היו עוגיות חומות, גדולות ,קריספיות ומתוקות במיוחד.
כשהכנתי לראשונה את העוגיות מהמתכון הזה, נזכרתי בחומיות שכל כך אהבתי.
הן מתוקות ,קריספיות וניזללות בצ'יק.
אני בדרך כלל מכפילה כמויות.
עוגיות סוכר חום קריספיות/ כמות ל- 30 עוגיות
מצרכים למתכון :
2 כוסות ( 280 גר') קמח לבן
2 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
170 גרם חמאה רכה
אחד ורבע כוסות סוכר חום כהה או בהיר
1 כפית תמצית וניל באיכות טובה
ביצה בגודל L
אופן ההכנה :
בקערה בינונית מערבבים יחד קמח, מלח, קינמון ואבקת סודה לשתיה ומניחים בצד.
בקערת המיקסר( או בקערה רגילה עם כף) מערבלים עם וו גיטרה חמאה וסוכר חום למשך 3 דקות,
כשמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים דקה נוספת.
מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עד להטמעה .
מקררים במקרר כחצי שעה.
בינתיים מחממים תנור ל- 180, ומרפדים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפיה .
לאחר כחצי שעה מוציאים מהמקרר
בעזרת 2 כפיות (או עם כף גלידה קפיצית משומנת לקבלת עוגיות גדולות ושמנמנות יותר )מניחים כדורים קטנים על גבי ניירות האפייה.
אופים 12 דקות, מצננים ואוכלים .
אצלינו בבית הכל נעלם תוך פחות משעה..
מבוסס על מתכון מתוך הבלוג Joy The Baker
56 Comments
חולה על הצילומים ההורסים שלך!
תודה!
היי קרן, נראות מושלמות, אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן? יצא טוב? ושאלה נוספת האם לטחנות הגדולות יש קמח ללא גלוטן?
לדעתי אין להם
לא חושבת שיש בעיה להמיר לקמח ללא גלוטן נראה דווקא שייצא אחלה
הולכת על זה!
יש!!
תודה המתכון טוב מאד. יש לי מתכון מאד מאד דומה בתוספת ג'ינגר – הכמות לפי הטעם. התוצאה – מאד דומה לעוגיות סקוטיות הנמכרות גם באיקאה. כמובן רק מי שאוהב
אכן המתכון מזכיר את עוגיות הג'ינג'ר הקלאסיות .
את אלו שמוכרים באיקאה אני אוהבת במיוחד.
שלום, 2 כפיות בודה לשתייה הופכות את העוגייה למרה וממש חבל.
נהדרות!!! מאמצת. תודה.
היום אני מכינה
ספרי לנו איך יצאו 🙂
הי, יצאו לי מרות לא יודעת למה… הן טעימות אבל לקראת הסוף בביס מופיע טעם מר… יש לך רעיון ממה הוא נובע?…אולי יותר מדיי תמצית וניל או קינמון ישן…
טעם מר יכול להגיע מעודף סודה לשתיה במתכון.
במתכון הספיציפי אמנם יש שימוש יחסית בהרבה סודה לשתיה אבל ביחס לשאר החומרים במתכון זה לא אמור להשפיע.
אלא אם כן שינית משהו ביחס החומרים וא זזה נובע מחוסר איזון.
יוווו מתה להכין אבל רק סודה לשתיה אין לי. יש משהו במקום שאפשר,?
אבקת אפייה
למה העוגיות לא יוצאות דקות כמו בתמונה
יוצאות מאד טעימות אבל כמו שבתמונה
אולי בגלל ששמתי רק שלושת רבעי כוס סוכר?
סביר להניח.
למה הורדת בכמות ?
העוגיות יוצאות מושלמות אבל הרבה יותר עבות מבתמונות
ממה זה יכול לנבוע?
האם הורדת בכמות הסוכר ?
כתבת תמצית וניל במרכיבים אבל בפירוט מתכון זה לא מופיע להוסיף אותה …
צודקת
עם הביצה תיקנתי
באופן אוטומטי תמיד מקצצת בסוכר כי בטעם אני ממש לא משתגעת על מתוק וככה גם בני הבית
שלא מעירים שזה לא …. תמיד אני שואלת ונאמר שזה בסדר
העוגיה יצאה מצוין עשיתי אותה קטנה והוספתי לה 20 גרם של א.שקדים
אבל נדלקתי עליה בגלל שנראית בתמונה שטוחה ולא שמנמנה
היי קרן איך אפשר להכין ברסת פרווה? להמיר בשמן? מחמאה?
מחמאה זה תמיד מעולה במקום חמאה או שמן קוקוס
שמן קוקוס במקום חמאה? מה הכמות ? תודה
באיזור ה 140 גר׳
יצאו לי קצת מרות/:האם אפשר להשתמש בעוגיות ולהפוך אותן לבסיס של משהו? (לטחון אולי עם סוכר?)
אם הן יצאו מרות זה בטח משהו באבקת הסודה לשתייה. אבל בגללן טעמו המר לא נראה לי שתוכלי להשתמש בהן לשום דבר
הי,אפשר לשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן
הי אולגה, ככלל, כשאני ממירה לקמחים שונים מקמח לבן רגיל במתכונים, אני מתחילה בהמרה של חצי מהכמות שבדרכ לא דורשת שינויים נוספים
במתכון, אם בכל זאת את רוצה להמיר את כל הכמות קחי בחשבון שייתכן וייצאו לך מעט יבשות יותר, אבל את מוזמנת לנסות ולדווח:-)
היי קרן, בתמונות החדשות העוגיות נראות שונות לחלוטין מהתמונות הישנות. איך מגיעים לתוצאה כמו בתמונות הישנות?
בתמונות הישנות השתמשתי בסוכר חום כהה ואת העוגיות קרצתי עם כפית, לעומת הגדולות שהוכנו עם סוכר חום בהיר ונקרצו עם כף גלידה קפיצית
הי קרן, העוגיות יצאו ממש תפוחות ולא דקות כמו שלך… עשיתי בדיוק כמו שכתבת 🙂 יש לך רעיון מה לא עבד?
הי טלי, אולי הן היו גדולות מדי? קשה לדעת, מציעה לנסות שוב ולהכין אותן קטנות יותר, ולשטח מעט לפני אפייה עם גב כף.
תודה רבה קרן.
יצא מעולה.אני החלפתי לקמח כוסמין מלא והוספתי גרידת תפוז.העוגיות יצאו דקות,קריספיות וטעימווות.
נשמע טעים! תודה רבה
היי, האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה? ומה הכמות אם ממירים?
שימוש בשמן לא יניב אותה תוצאה לכן אין אפשרות להמיר.
הכנתי פעמיים במדוייק. פעמיים יצא מר וטעם הסודה השתלט. אנסה שוב פחות כפית אולי זאת טעות הקלדה?
הי הדס, זו לא טעות הקלדה אבל תנסי להוריד כפית ותראי אפ זה פתר את העניין-)
יש?לי סוכר חום בהיר
יעבוד?
כן אין בעיה
העוגיות בטעם משגע, חמאתיות בטירוף!
אבל … השתטחו כמו דיסקית.
בתבנית הראשונה המסה לא הייתה מספיק קרה חשבתי שבגלל זה נפלו באפייה, לכן בתבנית השניה שאפיתי הקפאתי את הכדורים לפני אפייה, אבל שוב, דקה לפני סוף האפייה הן השתטחו. ממה נובע?
האם שינית משהו במצרכים?
לא, בדיוק כמו שרשום…
אין לי מושג אז מה קרה
גם לי יצא מר):
מבאס לשמוע ולא ברור לי למה נסי להכין פחות 1/2 כפית סודה
לי הן יוצאות מדהימות
הי קרן, יש לי עסק של בישול טבעוני, וכבר לא פעם ראשונה שאני "מטבענת" עוגיות שלך.
הפעם יצא וואו!!!
שמתי במקום חמאה שמן קוקוס שקצת הקשיתי את המרקפ שלו במקרר, ובמקום ביצה 2 כפות רסק תפוחים.
השתמשתי בסוכר חום כהה הדחוס.
יצאו פשוט מעולות!! דווקא קצת רכות, מתוקות עם מליחות עדינה.
בקיצור תודה, מאמצת!
היי!
אפשרי להחליף את החמאה בשמן קנולה?
היי, ניתן לשמור את העוגיות במקפיא? תודה
כן בטח
הי אפשר לעשות עם סוכר קוקוס?
אני רוצה להחליף את החמאה בשמן,מה הכמות המקבילה?
מעולם לא הכנתי אותן עם שמן, לא יודעת להגיד איך ייצאו , הייתי משתמשת ב 1/2 כוס