מכירים את זה שאתם מכינים משהו והוא נראה לכם כל כל גרוע שאתם אפילו לא טועמים אותו כדי להיות בטוחים? זה מה שקרה לי עם העוגיות האלו, לא משנה כמה פעמים אני מלמדת אנשים לא
להתייאש באפייה בשום שלב וללכת עד הסוף גם אם לפעמים נראה שמשהו התפקשש, כי הרי ביקורת עצמית יכולה להיות מאוד הרסנית ולתעתע בנו, לפעמים אני נופלת ברשת של עצמי. זה קרה לי עם העוגיות האלו שהייתי בטוחה אחרי שיצאו מהתנור שהן לא טעימות בלי אפילו לטעום אותן. וזה ממש לא אופייני לי, אבל זה קרה, ובמקום לזרוק החלטתי להכניס אותן למקרר לקופסא, ורק למחרת כשהתחשק לי משהו מתוק עם הקפה של הבוקר נזכרתי בהן, פיזרתי אבקת סוכר וטעמתי אחת, מה זה טעמתי! בלעתי בבת אחת מרוב שהיא היתה לי טעימה. איזה טומטום אני לפעמים, אין מצב שאני זורקת משהו בלי לטעום, ומזל שהן נכנסו למקרר ולא הלכו לפח. הן ירקרקות, יפיפיות, הבצק רך ונעים בזכות שילוב של שמן חמאה ומיץ, והמלית נעימה מרציפנית ולא מצוקה מדי.
את כל שלבי ההכנה בוידאו תוכלו לראות בהיילייטס באינסטוש כאןכאן
עוגיות סיגר מבצק פריך פיסטוק במילוי אגוזים/32 עוגיות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
2 כפות אבקת סוכר
כפית וחצי א. אפיה
200 גרם חמאה קרה
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים (אפשר סחוט טרי ואפשר גם קנוי)
3 כפות ממרח פיסטוק לאפייה
למלית:
כוס וחצי (300 גר') אגוזים מכל סוג
2 חלבונים מביצים L
3/4 כוס (150 גר) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
מעט גרידת לימון (אופציונלי)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים במהירות גבוהה קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה,
מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק.
מוסיפים לאט לאט את השמן, מחצית מכמות מיץ התפוזים ואת מחית הפיסטוק, אם יש צורך מוסיפים עוד מיץ עד לקבלת גוש בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר למשך חצי שעה עד שעה שיתגבש מעט.
מכינים את המלית:
במעבד מזון עם להב פלדה(אין צורך לנקות אותו מהבצק) טוחנים אגוזים סוכר ווניל למרקם מעט משחתי, זה לוקח כמה דקות, תחילה האגוזים הופכים לפירורים, ואז לאט לאט משחררים שומן, בשלב הזה מוציאים, מוסיפים חלבונים, ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה. שומרים במקרר.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפזרים קמח על משטח עבודה.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, בעזרת מערוך מרדדים כל חלק בצק לעיגול. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, פורסים את העיגול לשמונה משולשים שווים כמו פיצה. לוקחים פיסה ממילוי האגוזים, מגלגלים ויוצרים נחש, מניחים מהמילוי בקצה של כל משולש, ומגלגלים ליצירת עוגיה, ומניחים על גבי תבנית האפייה, כשהתפר כלפי מטה.חוזרים על פעולה זו עם שאר חלקי הבצק
אופים כ 20-25 דק' עד שהעוגיות שחומות מעט.
ומוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר
**שומרים על העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
**אני השתמשתי בתערובת של אגוזי מלך ושקדים, אפשר פיסטוק, פקאן ואפילו קשיו או אגוזי לוז
** ניתן לוותר על מחית הפיסטוק בבצק, רק להוסיף יותר מיץ תפוזים
** חלק מהכייף שלי, הוא להקפיא מחצית מכמות הבצק והמלית, ולאפות כשממש חסר משהו מתוק בבית או במקרה אורחים בדרך ואין משהו מוכן, אפשר לעטוף היטב בניילון ולהקפיא עד שלושה חדשים
30 Comments
אני כה (הו!) הולכת להכין את היופי הנמס בפה הזה. וגישת הלא להתייאש מאף מאפה עד שטועמים ממש ברסלבית 🙂 קרן-לו אהובה 🙂 יודעת לומר אם יש להשיג ממרח פיסטוק ברשתות הגדולות?
את מהממת, ברסלב חזק אצלינו בבית, תלוי באיזו רשת.. אבל לא הייתי לוקחת צ’אנס והכי טוב להזמין און ליין
שאלה מתמטית
אם מחלקים את הבצק ל 4 וכל חתיכה מחלקים ל 8, איך יוצאים 50 עוגיות ?
חוצמזה….העוגיות נראות נהדר
חחחחח נכון
כי אחרי שרידדתי נותרו לי שאריות ורידדתי שוב
מתקנת מיד תודה על העירנות
כתוב 35 עוגיות
האם יש גרסת פרווה?
אני מניחה שבבצק ניתן להמיר לשמן קוקוס (סביב 150 גר)
לא ניסיתי ואם תנסי אשמח לדעת איך יצא
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים אם אין לי?
שמנת חמוצה
היי קרן יקרה
מה ניתן לעשות בנוגע לאבקת סוכר
לאחר ששמים על עוגה או עוגיות וחולף יום האבקת סוכר "נבלעת" בעוגה ו"מרטיבה" אותה
זה שהיא נבלעת ומוסיפה קצת לחות זה נהדר בעיניי. לגבי זה שהיא נעלמת פשוט מקשטים שוב ושוב כשמגישים
זה טעים
להוסיף כף קמח תפוא ל 50 גרם אבקת סוכר. בחנויות ייעודיות למוצרי אפיה יש אבקת סוכר שלא נספגת אנסה למצוא את השם.
נזכרתי אבקת סוכר של אשבל אבל אין צורך לחפש כי היא גם מכילה קמח תפוא
תודה רבה קרן על המתכון! הכנתי את העוגיות שיצאו מאוד טעימות. בזמן ההכנה הבצק קצת התפרק לי והיה קשה לרידוד. האם הייתי צריכה להוסיף עוד נוזלים? עוד חמאה?
חמאה או שמן זה תמיד הפתרון
גם לי היתה את המצוקה הזו בזמן שרידדתי את הבצק 🙂 מחזירים למעבד ואז שמים שמן או שניתן פשוט ללוש את הבצק עוד קצת עם שמן?
אם בצק לא מתגבש מלכתחילה יש להוסיף לו שמן עד שמתגבש
אם התגבש לכדור נעים בזמן ה הכנה אין סיבה שיתפורר אחרי, אבל במידה וזה קרה עדיף להוסיף שומן ולעבוד
הי,
הבצק מתפורר לי בזמן הגלגול. גם אחרי הוספת שמן.
אולי חלמון ביצה יועיל?
להוסיף שמן קצת זה יסתדר
היי
האם לקלות את אגוזים ?
אין צורך אבל זה אפשרי , שלי לא היו קלויים
הכנתי יצא מעולה !!!!!
מומלץ בחום ותודה לך קרן
תודה ויוי
הי
נראה מעולה ויותר מכך.
אפשר להחליף את הקמח במשהו אחר? (רגישות לגלוטן??
מניחה שבקמח ללא גלוטן אך לא ניסיתי
המתכון נראה מעולה ממש !!
במידה ואני מוותרת על הפיסטוק כמה תפוזים אני צריכה להוסיף?
היי קרן
תוכלי לשלוח מתכון לחצי כמות (אני אוהבת דברים טובים בכמויות קטנות :)))
לחלק את המצרכים בשניים
היי קרן
האם אפשר להכין מאותו בצק ומילוי באופן שמכינים מגולגלות ?
כן