עוגיות

עוגיות סנדוויץ ממרח שוקולד

יוני 24, 2020 13 Comments

השבוע במסגרת הכנות העוגיות שלי הילדים התלוננו שאני לא מכינה שום דבר עם שוקולד.

האמת שלא כולם התלוננו, כי הבנות אוכלות גם עוגיות עם שיבולת שועל למשל, אבל הקטן שכבר

לא כזה קטן כן? לא אוהב וממש ביקש שיהיו עוגיות שגם הוא אוהב.

אז הכרזתי שהשבוע זה שבוע העוגיות, לכבוד צנצנצת העוגיות שקניתי, והאמת שהיא פשוט

יפיפה כשהיא מלאה בעוגיות ועושה ממש חשק לאפות בשבילה עוד ועוד.

חוץ מזה הילדים כבר בחופש גדול, לא שלפני זה למדו… אצלינו המתבגר למד בחצי שנהֿ

הראשונה של שנת הלימודים הנוכחית  בבית ספר שהוא לא אהב וביקש לעבור,

לקח לי חצי שנה להבין שהוא רציני ושהוא בעצם הפסיק ממש ללמוד

ואז הגיעה תעודת המחצית שהוכיחה שאכן הוא לא לומד כלום, והוא ילד שממש אוהב ללמוד.

אבל כל התעוגה הית נכשלים בגלל חוסר הענין שלו בבית הספר.

הבנתי את הרמז ומהר העברנו אותו לבית הספר שהוא ביקש לעבור אליו.

אבל איך שהוא התחיל ללמוד קצת, הגיעה לביקור דודה קורונה,

והוא לא למד בעצם ממרץ ועד עכשיו. בניגוד לאחותו שלמדה באופן מקוון, אצלו בבית הספר זה לא עבד,

וכשכבר החליטו שחוזרים לבית הספר, עברו שלושה ימים עד שסגרו ביפו את כל בתי הספר שוב.

קיצר, הלכה שנה של כיתה ח, ולא שאני חושבת שזה כזה הפסד גדול, אבל ממרץ הילד בבית!!!

ואתם יודעים שקשה לי מאוד כשהילדים בבית, יש להם בקשות והם מפריעים לי לעבוד:-)

אבל בכל זאת, החלטתי להתחשב בו והיום הכנתי עוגיות שמתאימות לו בול, עם מילוי של ממרח שוקולד.

אחלה פעילות לילדים! כל שלבי ההכנה כמו תמיד בהיילייטס כאן

(המתכון מבוסס על מתכון דומה של מיקי שמו)

עוגיות סנדוויץ ממרח שוקולד/20-25 עוגיות

מצרכים למתכון:

175 גר׳ לחמאה רכה

1 כוס (120 גר׳) אבקת סוכר

1 ביצה+חלמון מביצים L

2  כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

3/4 כוס (75 גר׳) אבקת שקדים או שקדים טחונים

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס ממרח שוקולד איזה שאוהבים: נוטלה, השחר, ממרח קינדר וכו…

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים חמאה רכה עם אבקת סוכר לתערובת אחידה, מוסיפים תמצית וניל, ביצים,

ומערבבים מעט, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקמח שקדים וממשיכים לערבב (בשלב הזה עדיף לעבד

עם הידיים) עד ששהבצק מתגבש לכדור.

(את אותה פעולה ניתן לעשות עם מיקסר עם וו גיטרה)

מכסים את הבצק בניילון נמד ומכניסים לקירור ל 30-45 דקות.

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מקומח היטב מרדדים מחצית מהבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס״מ.

בעזרת קורצן, באיזו צורה שתבחרו, פרח או מרובע או פיה של צנצנת קטנה, קורצים עיגולים מהבצק.

מניחים אותם על תבנית התנור, ולמחצית מהם קורצים עוד עיגול במרכז, או שני עיגולים כמו שאני עשיתי.

בשביל זה תצטרכו קורצן קטן יותר או צנתר עגול חלק.

אופים כ 10 דקות עד להזהבה קלה של העוגיות.

מצננים לחלוטין לפני שממלאים בממרח שוקולד.

בעזרת כפית מורחים מעט ממרח במרכז כל עוגיה שלמה, ומניחים מעליה עוגיה עם חור באמצע.

מועכים טיפה כדי שהמלית תציץ מהחור. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות,

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**אפשר לוותר על השקדים בבבצק ולהוסיך עוד קמח באותה הכמות.

**כמו שהזכרתי למלעלה, מלית יכולה להיות כל מלית שאתם אוהבים לא חייבים שוקולד.

**אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן.

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

אירית קוגל יוני 24, 2020 at 4:28 pm

העוגיות נראות נפלא, יש טעות בכמות אבקת האפיה.

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:09 pm

תוקן תודה

Reply
טליה יוני 24, 2020 at 5:13 pm

איןןן עליךךךך פשוט מושלםםם הכללל כל פעם אני מנסה מחדש וכיףףף

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:09 pm

תודה טליה

Reply
Kim יוני 25, 2020 at 2:05 am

היי אפשר שמן קוקוס במקום החמאה ? וכמה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 10:36 am

לא ניסיתי
שווה לנסות 150 גר

Reply
ספיר יוני 26, 2020 at 9:36 am

מכינה ברגעים אלו, הכנסתי עכשיו לקירור הכדור שיצא לי מאוד לא יציב , מאוד רך זה אמור להיות ככה?
אגב הכנתי שבוע שעבר את עוגת הלימון ופירות יער יצא לא פחות מושלם תודה על החוויה שלך והכנות של הסיפור!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 3:13 pm

מקוה שהבצק התייצב במקרר עד שעניתי

Reply
אודי יולי 2, 2020 at 7:46 pm

עוגיות מצויינות, אפילו ללא המילוי

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 7:52 pm

מסכימה לגמרי אחרי שנישנשתי חצי מהן בלי

Reply
חגית יולי 4, 2020 at 7:14 am

איזה חום אופים ובאיזה מצב אפיה רגיל או טורבו?

Reply
חגית יולי 4, 2020 at 7:19 am

היי קרן על איזה חום את אופה את העוגיות ובאיזה מצב אפיה ?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 7:41 am

חום 180 עליון תחתון

Reply

Leave a Comment