השבוע במסגרת הכנות העוגיות שלי הילדים התלוננו שאני לא מכינה שום דבר עם שוקולד.
האמת שלא כולם התלוננו, כי הבנות אוכלות גם עוגיות עם שיבולת שועל למשל, אבל הקטן שכבר
לא כזה קטן כן? לא אוהב וממש ביקש שיהיו עוגיות שגם הוא אוהב.
אז הכרזתי שהשבוע זה שבוע העוגיות, לכבוד צנצנצת העוגיות שקניתי, והאמת שהיא פשוט
יפיפה כשהיא מלאה בעוגיות ועושה ממש חשק לאפות בשבילה עוד ועוד.
חוץ מזה הילדים כבר בחופש גדול, לא שלפני זה למדו… אצלינו המתבגר למד בחצי שנהֿ
הראשונה של שנת הלימודים הנוכחית בבית ספר שהוא לא אהב וביקש לעבור,
לקח לי חצי שנה להבין שהוא רציני ושהוא בעצם הפסיק ממש ללמוד
ואז הגיעה תעודת המחצית שהוכיחה שאכן הוא לא לומד כלום, והוא ילד שממש אוהב ללמוד.
אבל כל התעוגה הית נכשלים בגלל חוסר הענין שלו בבית הספר.
הבנתי את הרמז ומהר העברנו אותו לבית הספר שהוא ביקש לעבור אליו.
אבל איך שהוא התחיל ללמוד קצת, הגיעה לביקור דודה קורונה,
והוא לא למד בעצם ממרץ ועד עכשיו. בניגוד לאחותו שלמדה באופן מקוון, אצלו בבית הספר זה לא עבד,
וכשכבר החליטו שחוזרים לבית הספר, עברו שלושה ימים עד שסגרו ביפו את כל בתי הספר שוב.
קיצר, הלכה שנה של כיתה ח, ולא שאני חושבת שזה כזה הפסד גדול, אבל ממרץ הילד בבית!!!
ואתם יודעים שקשה לי מאוד כשהילדים בבית, יש להם בקשות והם מפריעים לי לעבוד:-)
אבל בכל זאת, החלטתי להתחשב בו והיום הכנתי עוגיות שמתאימות לו בול, עם מילוי של ממרח שוקולד.
אחלה פעילות לילדים! כל שלבי ההכנה כמו תמיד בהיילייטס כאן
(המתכון מבוסס על מתכון דומה של מיקי שמו)
עוגיות סנדוויץ ממרח שוקולד/20-25 עוגיות
מצרכים למתכון:
175 גר' לחמאה רכה
1 כוס (120 גר') אבקת סוכר
1 ביצה+חלמון מביצים L
2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל
3/4 כוס (75 גר') אבקת שקדים או שקדים טחונים
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס ממרח שוקולד איזה שאוהבים: נוטלה, השחר, ממרח קינדר וכו…
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים חמאה רכה עם אבקת סוכר לתערובת אחידה, מוסיפים תמצית וניל, ביצים,
ומערבבים מעט, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקמח שקדים וממשיכים לערבב (בשלב הזה עדיף לעבד
עם הידיים) עד ששהבצק מתגבש לכדור.
(את אותה פעולה ניתן לעשות עם מיקסר עם וו גיטרה)
מכסים את הבצק בניילון נמד ומכניסים לקירור ל 30-45 דקות.
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
על משטח מקומח היטב מרדדים מחצית מהבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס״מ.
בעזרת קורצן, באיזו צורה שתבחרו, פרח או מרובע או פיה של צנצנת קטנה, קורצים עיגולים מהבצק.
מניחים אותם על תבנית התנור, ולמחצית מהם קורצים עוד עיגול במרכז, או שני עיגולים כמו שאני עשיתי.
בשביל זה תצטרכו קורצן קטן יותר או צנתר עגול חלק.
אופים כ 10 דקות עד להזהבה קלה של העוגיות.
מצננים לחלוטין לפני שממלאים בממרח שוקולד.
בעזרת כפית מורחים מעט ממרח במרכז כל עוגיה שלמה, ומניחים מעליה עוגיה עם חור באמצע.
מועכים טיפה כדי שהמלית תציץ מהחור. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות,
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**אפשר לוותר על השקדים בבבצק ולהוסיך עוד קמח באותה הכמות.
**כמו שהזכרתי למלעלה, מלית יכולה להיות כל מלית שאתם אוהבים לא חייבים שוקולד.
**אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן.
21 Comments
העוגיות נראות נפלא, יש טעות בכמות אבקת האפיה.
תוקן תודה
איןןן עליךךךך פשוט מושלםםם הכללל כל פעם אני מנסה מחדש וכיףףף
תודה טליה
היי אפשר שמן קוקוס במקום החמאה ? וכמה?
לא ניסיתי
שווה לנסות 150 גר
מכינה ברגעים אלו, הכנסתי עכשיו לקירור הכדור שיצא לי מאוד לא יציב , מאוד רך זה אמור להיות ככה?
אגב הכנתי שבוע שעבר את עוגת הלימון ופירות יער יצא לא פחות מושלם תודה על החוויה שלך והכנות של הסיפור!
מקוה שהבצק התייצב במקרר עד שעניתי
עוגיות מצויינות, אפילו ללא המילוי
מסכימה לגמרי אחרי שנישנשתי חצי מהן בלי
איזה חום אופים ובאיזה מצב אפיה רגיל או טורבו?
וגם, האם ניתן להקפיא לפי דעתך?
כן
היי קרן על איזה חום את אופה את העוגיות ובאיזה מצב אפיה ?
חום 180 עליון תחתון
היי האם אפשר להמיר לקמח כוסמין? או שכנראה הן יהיו כבדות יותר?
חצי חצי עם לבן
היי, האם יהה טעים עם ממרח תמרים לדעתך?
תודה מראש 🙂
ממרח תמרים אני אוהבת יותר אחרי אפייה שו בתנור ברולדות תמרים למשל ויש כמה מתכונים כאלו בבלוג
יש לי שקדים בבית אני יכולה לטחון אותם בנינג'ה? או שצריך לקנות שקדים טחונים בשקית
אפשר בנינגג׳ה