תשמעו קטע, היתה לי פגישה במשרד הביתי שלי עם קולגה לעבודה שהוא צלם מקצועי.
תוך כדי אכילת עוגת פרג תפוז (גם אותו הכרחתי לטעום אלא מה???)
קשקשנו על צילומי אוכל, חרשנו כמה בלוגים, וסיפרתי לו שאין לי מצלמת סטילס משלי.
את כל הצילומים עד היום עושה לי הבנזוג עם מצלמת וידאו מאוד משוכללת אבל זה לא מספיק.
אני תלויה בו וכך אין לי עצמאות בצילום, ובכל פעם שאנחנו מתחילים סשן צילום אנחנו רבים.
הוא אומר שאני לא מבינה כלום בצילום ואני אומרת לו שהוא לא מבין כלום בסטיילינג.
אם אנחנו ממש, אבל ממש רבים, הוא נוטש את עמדת הצלם ויוצא לסיבוב עם הכלב בחוץ, וככה
יושבות לנו אני והעוגה ומחכות שיחזור מפוייס, מוכנות לצילום.
סוף טוב הכל טוב הבנזוג חוזר והכל נגמר בשלום.
אבל נמאס לי להיות תלותית כל כך.
אז כבר כמה זמן חולמת לי על קניית מצלמה ואיך אני נרשמת לקורס צילום ונהיית בלוגרית צלמת ממש שווה!
בחזרה לסיפור, הקולגה החמוד הבין את מצוקתי הגדולה, הוציא מהתיק מצלמת קנון משובחת ביותר
ונתן לי אותה! שיהיה לך הוא אמר והבטיח לבוא שוב להעביר אותי סדנת צילום מזורזת.
איזה אלוף!
אז יש לי מצלמה, והיום חנכתי אותה ככה בקטנה, תפרגנו.
הדרך עוד ארוכה אבל הי, יש לי מצלמה!
ואתם פה בכלל בגלל העוגיות לא?
לאפרת מהבלוג המדהים מה את עושה כל היום יש עוגיות שיבולת שועל ופרג הורסות שאני מכינה כל הזמן.
הבן שלי הקטן גור אדם לא מוכן לאכול אותן (או כל עוגיה אחרת שלא נראית כמו פתי בר)
אז הכנתי גרסא דומה, עוגיות סנדויץ שיבולת שועל ונוטלה, והגור הקטן טעם, אהב ואכל יותר מאחת.
הן כל כך קריספיות וקראנצ'יות, שלא תוכלו להפסיק לאכול אותן.
עוגיות סנדויץ שיבולת שועל במילוי נוטלה / 25-30 עוגיות
מצרכים:
110 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
1/4 כוס קמח מלא (אפשר גם רגיל כמובן)
כוס שיבולת שועל (קוואקר)
חלמון ביצה
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
בסיר קטן על אש בינונית ממיסים חמאה וסוכר למשך חמש דקות
מדי פעם מערבבים שלא יווצרו גושי קרמל
בקערה בינונית מערבבים שיבולת שועל, קמח, מלח ותמצית וניל
מוסיפים את תערובת החמאה המומסת והסוכר, מערבבים מעט ומצננים חמש דקות.
מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים.
מניחים נייר אפיה על תבנית תנור גדולה ומניחים תלוליות מהתערובת בעזרת כפית.
משטחים בעזרת גב הכפית מעט על מנת ליצור צורה עגולה.
חשוב להקפיד על מרווחים גדולים כי העוגיות מתפשטות ועל גודל של כפית עם "גבעה קטנה"
אופים כ 10-12 דקות, עד שהעוגיות שחומות (הן מקבלות צבע ממש כהה בשוליים וזה בסדר)
מצננים חמש דקות ומעבירים בעזרת מרית את העוגיות לרשת צינון
לאחר צינון מוחלט מורחים על מחצית מהעוגיות ממרח נוטלה וסוגרים עם עוגיה נוספת
ואוכלים
6 Comments
נעים להכיר.
פשוט מדהים וכמובן טעים.
כייף לקרוא את מה שאת כותבת.
תודה
כייף שאת פה, תודה ליאת
היי קרן, שיבולת שועל דקה אבל שאינה אינסטנט תתאים? תודה!
כן
רק 1/4 כוס קמח?? משהו הסתדר לי בכמויות..
יש גם שיבולת שועל במתכון