עוגיות

עוגיות סנדויץ פרח ריבה בשני טעמים

אוקטובר 12, 2020 28 Comments

איך אני אוהבת עוגיות ריבה! מאז שאני קטנה אלו עוגיות חביבות עליי במיוחד, ואני לא מפונקת

בכלל ומסוגלת לקנות כאלו במאפייה משובחת או את הכי פשוטות במכולת, זה בהחלט סוג שאני

שרופה עליו ולא זוכרת אפילו ממתי כי הן תמיד היו בחיים שלי.יצא לי להכין כמה וכמה פעמים

גרסאות שונות למתכון, ואף פעם לא הייתי מרוצה ברמה של להעלות את המתכון לבלוג, והיום זה

קרה! הכנתי, ואחרי שטעמתי הבנתי שעשיתי טעות, כי אני הולכת לנשנש אותן בלי סוף.

בצק פריך וכל כך טעים, ושילוב של ריבות שאני כל כל אוהבת, זה הזמן לשלוח כנראה הודעה

לשכנים וחברים ביפו שאני מחלקת עוגיות :-). אני מילאתי חלק בריבת פטל וחלק בריבת משמש

ושתי הגרסאות יצאו שלמות.

את הבצק לא צריך לקרר המון זמן במקרר, ואם תרצו אפשר למלא אותן גם בממרח שוקולד

או בממרח לוטוס יאמי.

עוגיות סנדויץ פרח ריבה בשני טעמים/25-28 עוגיות

מצרכים למתכון:

לבצק:

300 גר׳ קמח לבן רגיל (2 כוסות+2 כפות)

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גר׳ אבקת סוכר

50 גר (1/2 כוס) אבקת שקדים

כפית קינמון

1/2 כפית תמצית וניל

כפית גרידת לימון

1/4 כוס (60 מ״ל) מי קרח קרים או מים ממש קרים מהמקרר

למלוי:

1/4 כוס איזה ריבה שאוהבים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

את הבצק אפשר להכין עם הידיים בקערה גדולה או במעבד מזון עם להב פלדה, השיטה זהה, והבחירה שלכם.

אני הכנתי עם הידיים

בקערה מערבבים קמח, אבקת שקדים, ואבקת סוכר לתערובת אחידה, מוסיפים קוביות חמאה קרה,

ובעזרת הידיים מועכים את החמאה עם הקמח בין האצבעות עד שהחמאה והקמח הופכים לתערובת

פירורית. מוציאים מחצית מהתערובת לקערה נוספת (אני שקלתי את המסה, חילקתי לשניים

שווה בשווה בין 2 קערות). לקערה אחת מוסיפים קינמון, ולקערה השניה וניל וגרידת לימון.

לכל אחת מהקערות מוסיפים 2-3 כפות מי קרח, ובעזרת הידיים מעבדים לכדור.

עוטפים את הכדור הניילון נצמד או בנייר אפייה מקומח, ומכינים למנוחה של 1/4 שעה במקרר.

אם הבצק שלכם דביק מאוד הוסיפו לו קמח, ואם הוא יבש ופירורי הוסיפו לו מעט מים ותעבדו שוב.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מקומח מרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעלה דק בעובי 1/2 ס״מ.

בעזרת קורצן של 4-5 ס״מ, אפשר עגול חלק או בצורת פרח, קורצים עיגולים מהבצק.

במחצית מהעיגולים קורצים עוד עיגול קטן בפנים.

אופים את העוגיות כ 10-11 דק׳ עד שהן מעט משחימות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

מפרידים את העוגיות העגולות השלמות מהעוגיות עם החור, ואת כל העוגיות עם החורים מקשטים

באבקת סוכר.

מניחים כפית ריבה במרכז כל עוגיוה שלמה, ומעל הריבה מניחים עוגיה עם חור.

זהו! זה מוכן.

**את העוגיות שומרים בכלי אטום אפשר במקרר כשחם או על השיש

**את השקדים בבצק אפשר להמיר בכמות זהה של קמח לבן.

**אפשר לוותר על שני סוגים של בצק ולהכין מכל הכמות בצק בטעם אחד בלבד.

**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמים לבן

**לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה במחמאה או נטורינה באותה הכמות, או בשמן קוקוס

כ 160 גר׳, ואז העוגיות טבעוניות לגמרי.

 

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

בתיה ארגמן אוקטובר 12, 2020 at 3:00 pm

קורצן עוגיות 8 סמ ??
לא גדול מדיי ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 3:43 pm

צודקת תיקנתי

Reply
אפרת אוקטובר 12, 2020 at 3:26 pm

לא יודעת אם בעסה או סבבה, שאין לי כרגע קמח לבן אלא רק קמח לחם ומלא כי אחרת כבר הייתי במטבח מכינה אותן. המתכונים שלך תמיד שולחים אותי למטבח. עוגת הבננות קצרה התלהבות, בגטים ללא לישה זה שוס ועוגיות הטחינה זה על בסיס שבועי. חצי לתנור וחצי למקפיא. תודה על מתכונים מרכיבים שיש בבית (היה, רק הכנתי גם לחם וגם עוגת תפוחים), שאפשר להכין בידיים ושלא צריך להיות מסטר שף כדי להכין אותם בהצלחה. וכידוע אני תמיד חותמת בשאלה:
מתאים עם חמאת בוטנים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 3:44 pm

את מהממת אפרת
אני הכי שמחה להנגיש את האפייה לכולם
אין בעיה עם חמאת בוטנים אם אוהבים

Reply
Liav אוקטובר 12, 2020 at 5:01 pm

כמה יחידות יוצאות בערך מכל הכמות ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 6:35 pm

כתוב בכותרת

Reply
אתי הרצוג אוקטובר 12, 2020 at 5:20 pm

וואי בדיוק כמוני!! הכי אני אוהבת עןגיות ריבה, אבל לא תמיד הן בול כמו שאני אוהבת. בשבוע שעבר הכנתי אותן, ונראה לי שאכין שוב!!
רוצה להמליץ על ממרח תמרים בטעם חלבה. (שבכלל יש לו טעם של מרציפן) של חברת גלילי׳ס, יכול להתאים גם לעוגיות.
תודה קרן על אהבת המטבח ובעיקר הבצק. כמוני:-)
אתי

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 6:35 pm

תודה אתי על ההמלצה
אנסה

Reply
דניאל אוקטובר 12, 2020 at 5:38 pm

היי, לגבי הגרסה הטבעונית עם השמן קוקוס.
את חושבת שיותר יתאים הגרסה של הלימון או עם הקינמון?

אגב, המתכונים שלך מעולים! תמיד תמיד מצליח וגורף מחמאות

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 6:34 pm

תודה דניאל
שתיהן מתאימות לגמרי

Reply
רחלי אוקטובר 12, 2020 at 6:33 pm

קמח שקדים הכוונה לשקדים טחונים דק ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 6:34 pm

כן

Reply
Ilana אוקטובר 12, 2020 at 9:27 pm

היי קרן
תודה למתכונים קלילים וטעימים
אפשר להכין את העוגיות מקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:39 pm

אפשר 50% כוסמים מלא כן, ולהוסיף קצת יותר מים

Reply
‪נעמי מולודיק אוקטובר 13, 2020 at 10:47 pm

לא צריך לאפות את העוגיות עם הריבה? שתי החלקים לא מחליקים אחד מהשני?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 8:49 am

הריבה היא כמו דבק לשתי העוגיות

Reply
שלהבת אוקטובר 12, 2020 at 9:43 pm

היי קרן, נראה מעולה. משום מה הייתי בטוחה שאופים את העוגיות יחד עם הריבה…

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:38 pm

לא ממליצה לנסות חחח

Reply
דינה מאירי אוקטובר 12, 2020 at 10:04 pm

עוקבת אחרי המתכונים שלך. את פשוט נפלאה. כייף לקרוא את ההקדמות שלך שמוסיפות את התיבול הזה כמו לשבת על כוס תה עם נענע לפני שמתחילים. האתר נעים לעין.
תודה לך

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:38 pm

ממש תודה על זה דינה

Reply
שגית אוקטובר 13, 2020 at 6:15 pm

באיזה קורצנים השתמשת?
אפשר לקבל קישור לרכישה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 8:45 pm

bit.ly/DavmiFlowerStamp
יש הנחה על שמי kerenagam

Reply
שגית אוקטובר 14, 2020 at 9:10 am

היי הקישור לא נפתח

Reply
איריס אוקטובר 14, 2020 at 10:29 am

העוגיה האולטימטיבית בעיקר עם ריבה ביתית טובה, יש לי רובאב וג'ינג'ר סופנית בדיוק לזה.

Reply
קרן ראסל אוקטובר 16, 2020 at 1:27 pm

הי עשיתי ריבת ליים האם אפשרי לעשות איתה את העוגיות ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:04 pm

כל ריבה שאוהבים

Reply
משה אוקטובר 16, 2020 at 1:44 pm

קרן
אני מת על המתכונים שלך
את מהממת
שבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:02 pm

מחמאה גדולה תודה משה

Reply

Leave a Comment