עוגיות

עוגיות ספירלה שוקולד וחלבה

פברואר 14, 2020 8 Comments

 

אתמול הייתי בסיור בשוק התקווה, עם בחור מהמם שקורים לו חיליק גורפינקל, שמקיים סיורי שווקים

בשוק התקווה, הכרמל, לוינסקי, רמלה, נתניה ועוד…

התחלנו את הסיור במאפיית דילק ואכלנו בורקס מים מדהים, המשכנו לתוך השוק, לדוכן קובות,

שתינו קפה, דיברנו על המון נושאים שקשורים לשוק, לאוכלוסיה שפוקדת אותו, המשכנו לחנות תבלינים

מטורפת, שתינו מיץ רימונים, שתינו פלודה, 4 צ׳ייסרים, בירה אחת (שיכורה? אני? חחח) אכלנו לחוח עם חביתה,

לקחתי לדרך מאפים ממאפייה בוכרית, דיברנו עם אנשי השוק, והיה לי בוקר קסום ומפתיע.

כשחזרתי הביתה הצטערתי שלא קניתי כל כך הרבה דברים, אבל אני יודעת שעכשיו כשאני

מכירה את השוק אני אחזור אליו לקניות. במיוחד הצטערתי שלא קניתי חלבה באחת החנויות שבה עמד דוכן חלבה

תורכית לתפארת, למרות שתיכננתי לקנות, ותוך כדי שהעיניים שלי נשטפו בכל כך הרבה דברים חדשים פשוט שכחתי.

בכל אופן, אני ממש ממליצה לכם להזמין סיור עם חיליק, הוא מעביר את הסיור באופן מושלם, מאוד מפורט ומעניין.

רואים שהוא עושה את זה מאהבה והמון סקרנות, לאוכל, לאנשים, לטעמים ולהיסטוריה של מקומות.

כשחזרתי הביתה, התחשק לי להכין משהו מתוק, ונזכרתי שביקשתם כל כך יפה עוגיות בזמן האחרון,

הוצאתי את החלבה שיש לי בארון ששמורה למקרים קשים שבהם אני חייבת משהו מתוק, והכנתי עוגיות

ספירלה יפיפיות.

עוגיות ספירלה שוקולד וחלבה/ 2 רולדות וסביב 40 עוגיות

מצרכים למתכון:

220 גר׳ (1.5 כוסות+כף) קמח לבן

40 גר׳ (1/3 כוס) אבקת סוכר

120 גר׳ חמאה קרה

קורט מלח

ביצה גודל L

למלית :

ממרח נוטלה (בערך 1/2 כוס)

1/2 כוס חלבה מפוררת

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח אבקת סוכר ומלח, מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים

עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק.

עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, ומכינים למקרר לחצי שעה.

מקמחים היטב משטח, ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים

מרדדים כל חלק למלבן דק, בעזרת פלטה מורחים על הבצק ממרח נוטלה באופן אחיד, מפזרים מעל

פירורי חלבה, ומגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם הבצק השני.

מכניסים את הרולדות למקפיא לחצי שעה לפחות.

מחממן תנור ל 170 מעלות.

פורסים את הרולדות לפרוסות דקיקות בעובי 1/2 ס״מ, ומניחים את פרוסות העוגיות על תבנית תנור

מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.

אופים את העוגיות עד שהן מתחילות להזהיב במשך 10-12 דקות. מצננים ומגישים.

**שומרים את העוגיות בכלי אטום עד חמישה ימים.

**אפשר להמיר את ממרח השוקולד בכל ממרח אחר שאתם אוהבים ולהוסיף אכוזים קצוצים

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

יעקב פברואר 17, 2020 at 11:12 am

היי קרן, לא ציינת במתכון באיזה חום אפית את עוגיות החלבה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2020 at 12:28 pm

צודק תודה! 170 מעלות
הוספתי גם במתכון

Reply
דינה פברואר 26, 2020 at 9:58 pm

אפשר שמן במקום חמאה בעוגיות החלבה?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2020 at 8:51 am

לא ניסיתי אבל אני מאמינה שכן, אפשר להתחיל עם 1/3 כוס שמן ולראות אם זה לא מספיק להוסיף עוד

Reply
נעמי מור מרץ 3, 2020 at 11:33 am

היי קרן. למה דווקא אבקת סוכר?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2020 at 11:55 am

נותן תוצאה של בצק מאוד רך ונעים ואני משתמשת הרבה באבקת סוכר בבצקים פריכים

Reply
אורה מרץ 27, 2020 at 7:56 pm

אפשר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 8:32 pm

לבן או מלא לא ציינת.
קמח כוסמין לבן אין בעיה, בקמח מלא תתקבל תוצאה של בצק יבש ומתפורר יותר ויהיה צריך להוסיף לו נוזל/שומן
בהצלחה

Reply

Leave a Comment