עוגיות

עוגיות ספירלה שקדים עם שני מילויים שונים

אוגוסט 24, 2024 14 Comments

נסעתי עם נתן לאילת ובדרך תכננתי לעצור אצל האחיינית שלי שהתחילה שנת שירות בקיבוץ לוטן לא רחוק מאילת, רציתי לפנק אותה בכמה דברים טעימים

ולא היה יל המון זמן. יופ קודם הכנתי לה שתי עוגות בראוניז, ובבוקר הנסיעה ידעתי שהכי מהיר בשבילי זה להכין בצק פריך ולמלא אותו במשהו טעים.

במקרר כמו תמיד היום מלית קינמון וקרם שקדים שתמיד יש לי במקרר, ותכננתי להכין מגולגלות עם שניהם.

לקרם שקדים הופסתי מחית פיסטוק טובה שנתנה לו צבע וטעם וואו, ובמקום להכין מגוגלות הקפאתי את הרולדות עם המילוי וכשהן היו נוחות

לפריסה פשוט פרסתי לעוגיות דקיקות, ואפיתי ככה, וזה יצא וואו.

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

עוגיות ספירלה שקדים עם שני מילויים שונים/ 2 רולדות

לבצק הפריך :

2 כוס+ 2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל  

1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה 

200 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

4 כפות  אבקת סוכר

2-3 כפות מים קרח 

למילוי קינמון:

3/4 כוס סוכר חום בהיר

1 כף קינמון 

50 גר׳ חמאה רכה

לקרם שקדים פיסטוק :

100 גר׳ (1 כוס) שקדים טחונים לאבקה

70 גר׳ חמאה רכה

100 גר׳ אבקת סוכר

1 ביצה גודל L

1 כף קורנפלור (אפשר להמיר בקמח)

כפית תמצית וניל

2 כפות מחית פיסטוק איכותית לא ממותקת

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים מערבבים קמח, קמח שקדים 

סוכר לבן וקוביות חמאה לפירורי בצק, מוסיפים כף מים ומעבדים לכדור, אם יש 

צורך והבצק לא התאחד לכדור, מוסיפים עוד כף מים.

מעבירים את הבצק למקרר עד שמכינים את המליות:

למלית קינמון: מערבבים  קינמון, סוכר חום וחמאה רכה לממרח

למלית שקדים:מערבבים קמח שקדים, אבקת סוכר, חמאה ביה ווניל, מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב. .

מחממים תנור ל 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, פורסים לשני חלקים שווים.

על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים כל חלק בצק למלבן דק,

מורחים על פני שטח הבצק ממלית הקינמון, ועל הבצק השני מורחים קרם פיסטוק

בעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה, ומכניסים עטוף למקפיא ל 15-20 דק׳.

מחממים תנו רל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מוציאים את הרולדות המהקפיא ועל קרש חיתוך או משטח נח פורסים את הרולדה לפרוסות דקיקות.

מניחים את הפרוסות כשהן שוכבות על תבנית האפייה ושומרים על רווחים קטנים ביניהן.

אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה של הבצק.

מצננים לחלוטין, ושומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים

**הבצק מתאים לכל סוגי העוגיות וכל מלית אחרת שאתם אוהבים

 

 

14 Comments

Sippora Cohen אוגוסט 24, 2024 at 6:28 pm

4 כוסות אבקת סוכר?
היתכן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2024 at 7:25 am

כתוב 4 כפות

Reply
אני אוקטובר 5, 2024 at 1:52 pm

העוגיות לא טעימות בכלל. חבל שהמתכון הזה הועלה. מלאות סוכר ולא מוצלחות.

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2024 at 2:40 pm

הי אני
חבל שלא אהבת, אני דווקא מאוד אוהבת את הבצק שלהן והמילוי, אולי שינית משהו במתכון ?

Reply
דורית יוספיאן אוגוסט 25, 2024 at 6:57 pm

היי קרן האם הבצק הזה מתאים לעוגיות פרח?

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2024 at 7:38 pm

כן, את יכולה להוסיך לו חלמון בשביל היציבות וכף שתיים של קמח

Reply
אילנית אוגוסט 29, 2024 at 10:46 pm

היי
עשיתי את הבצק במינימום עיבוד ועדיין יצאו עוגיות קשות…בטוח שאין אבקת אפיה במתכון?

Reply
Adina ספטמבר 5, 2024 at 9:01 am

כשאת אומרת סוכר חום בהיר, את מתכוונת לדביק, כמו סוכר חום כהה, או לדמררה?
תודה מראש

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2024 at 2:24 pm

סוכר חום בהיר הוא לא סוכר חום כהה
הכוונה לדמררה

Reply
איזבלה ספטמבר 16, 2024 at 8:50 pm

אפשר במקום ממרח קינמון להשתמש בנוטלה או ממרח שוקולד?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2024 at 8:03 am

בטח

Reply
טליה ספטמבר 20, 2024 at 11:47 am

המילוי של הסוכר וקינמון יצא מצוין ומתאים בכמות לבצק המרודד אבל יצאתי מבולבלת מהמילוי של השקדים פיסטוק, הכמות יצאה מאוד גדולה בשביל הרולדה, גם כתוב במרכיבים קונפלור שלא צויין באופן ההכנה וגם בסרטון זה נראה אחרת לגמרי, לא ראיתי את הביצה ולא את הקונפלור. הייתי צריכה לשמור את מה שנשאר מהתערובת להזדמנות אחרת…

Reply
anat נובמבר 7, 2024 at 1:32 pm

מה אפשר לשים במקום מחית פיסטוק

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:33 pm

מלית שוקולד

Reply

Leave a Comment