סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
אוגוסט 24, 2024 | 18 תגובות
נסעתי עם נתן לאילת ובדרך תכננתי לעצור אצל האחיינית שלי שהתחילה שנת שירות בקיבוץ לוטן לא רחוק מאילת, רציתי לפנק אותה בכמה דברים טעימים
ולא היה יל המון זמן. יופ קודם הכנתי לה שתי עוגות בראוניז, ובבוקר הנסיעה ידעתי שהכי מהיר בשבילי זה להכין בצק פריך ולמלא אותו במשהו טעים.
במקרר כמו תמיד היום מלית קינמון וקרם שקדים שתמיד יש לי במקרר, ותכננתי להכין מגולגלות עם שניהם.
לקרם שקדים הופסתי מחית פיסטוק טובה שנתנה לו צבע וטעם וואו, ובמקום להכין מגוגלות הקפאתי את הרולדות עם המילוי וכשהן היו נוחות
לפריסה פשוט פרסתי לעוגיות דקיקות, ואפיתי ככה, וזה יצא וואו.
לבצק הפריך :
2 כוס+ 2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס (50 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
200 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
4 כפות אבקת סוכר
2-3 כפות מים קרח
למילוי קינמון:
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כף קינמון
50 גר׳ חמאה רכה
לקרם שקדים פיסטוק :
100 גר׳ (1 כוס) שקדים טחונים לאבקה
70 גר׳ חמאה רכה
100 גר׳ אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
1 כף קורנפלור (אפשר להמיר בקמח)
כפית תמצית וניל
2 כפות מחית פיסטוק איכותית לא ממותקת
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים מערבבים קמח, קמח שקדים
סוכר לבן וקוביות חמאה לפירורי בצק, מוסיפים כף מים ומעבדים לכדור, אם יש
צורך והבצק לא התאחד לכדור, מוסיפים עוד כף מים.
מעבירים את הבצק למקרר עד שמכינים את המליות:
למלית קינמון: מערבבים קינמון, סוכר חום וחמאה רכה לממרח
למלית שקדים:מערבבים קמח שקדים, אבקת סוכר, חמאה ביה ווניל, מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב. .
מחממים תנור ל 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, פורסים לשני חלקים שווים.
על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים כל חלק בצק למלבן דק,
מורחים על פני שטח הבצק ממלית הקינמון, ועל הבצק השני מורחים קרם פיסטוק
בעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה, ומכניסים עטוף למקפיא ל 15-20 דק׳.
מחממים תנו רל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מוציאים את הרולדות המהקפיא ועל קרש חיתוך או משטח נח פורסים את הרולדה לפרוסות דקיקות.
מניחים את הפרוסות כשהן שוכבות על תבנית האפייה ושומרים על רווחים קטנים ביניהן.
אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה של הבצק.
מצננים לחלוטין, ושומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים
**הבצק מתאים לכל סוגי העוגיות וכל מלית אחרת שאתם אוהבים
TAG מגולגלות, מלית קינמון, עוגיות ספירלה, עוגיות ספירלה שקדים עם שני מילויים שונים, עוגיות קינמון, עוגיות שקדים, פיסטוק, קרם פיסטוק, קרם שקדים
כתוב 4 כפות
העוגיות לא טעימות בכלל. חבל שהמתכון הזה הועלה. מלאות סוכר ולא מוצלחות.
היי קרן האם הבצק הזה מתאים לעוגיות פרח?
כן, את יכולה להוסיך לו חלמון בשביל היציבות וכף שתיים של קמח
היי עשיתי את הבצק במינימום עיבוד ועדיין יצאו עוגיות קשות...בטוח שאין אבקת אפיה במתכון?
הי, נראה מעולה. הממרח קינמון יצא לי גרגירי ולא ממרחי. אולי להוסיף עוד חמאה?
זה קורה לפעמים וזה לדעתי תלוי בסוג הסוכר אבל זה לא משפיע בסוף על איכות העוגה כיון שגרגירי הסוכר נמסים בתנור
כשאת אומרת סוכר חום בהיר, את מתכוונת לדביק, כמו סוכר חום כהה, או לדמררה? תודה מראש
סוכר חום בהיר הוא לא סוכר חום כהה הכוונה לדמררה
אפשר במקום ממרח קינמון להשתמש בנוטלה או ממרח שוקולד?
בטח
המילוי של הסוכר וקינמון יצא מצוין ומתאים בכמות לבצק המרודד אבל יצאתי מבולבלת מהמילוי של השקדים פיסטוק, הכמות יצאה מאוד גדולה בשביל הרולדה, גם כתוב במרכיבים קונפלור שלא צויין באופן ההכנה וגם בסרטון זה נראה אחרת לגמרי, לא ראיתי את הביצה ולא את הקונפלור. הייתי צריכה לשמור את מה שנשאר מהתערובת להזדמנות אחרת...
מה אפשר לשים במקום מחית פיסטוק
מלית שוקולד
Sippora Cohen
אוגוסט 24, 2024 בשעה 18:28
4 כוסות אבקת סוכר? היתכן?