אני שנים מתכננת להכין עוגיות גזר, אכלתי כזו פעם פעם מזמן מזמן וזה היה לי ככ טעים, המרקם של עוגיות גזר הוא מרקם של עוגה בחושה
וזה מה שככ כייף בהן, הם לא באמת עוגיות, הן מעין עוגות קטנות.
אני ככ אוהבת עוגות גזר וזה בדרכ מה שאקח בבית קפה כזה צמוד לקפה שלי, שונאת צימוקים בעוגה שלי, ומאוד מאוד אוהבת את העובדה שהן
תמיד סופר עסיסיות.
הפרוסטינג משתדך להן נהדר, בדיוק כמו בעוגת גזר, והן יפיפיות!
מתכון להיט, שטעים גם בלי הפרוסטיגנ אבל הוא וואו עם, שאפשר להכין לאירוע כי הן סופר חגיגיות ויפות בזכות הזילוף.
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאןכאן
עוגיות עוגת גזר ופרוסטינג/ 18 יחידות
מצרכים למתכון:
לעוגיות :
1/3 כוס (66 גר׳) שמן קנולה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גר) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
1 כפית מחית/צמצית וניל
1.5 כפיות אבקת קינמון
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח דק
1.5 כפיות אבקת סודה לשתיה
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל
2 גזרים בינוניים מגורדים דק (1.5 כוסות)
חופן אגוזי מלך או פקאן קצוצים דק
לקרם:
1/2 כוס (125 מ״ל ) שמנת להקצפה
200 גר׳ גבינת שמנת מכל סוג
1 כפית מחית/תמצית וניל
3-4 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות בטורבו 0אם אתם אופים רק תבנית אחת אז חום עליון תחתון) ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה
בקערה טורפים שמן וסוכר לבן וחום כהה, מוסיפים ביצים ואת הוניל וממשיכים לטרוף (אפשר גם במיקסר עם וו הקצפה אני עשיתי את זה ידנית)
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, קינמון ומלח וקמח ומערבבים היטב
בשלב הזה העיסה הופכת להיות מסה אחת מעין גוש כזה אבל כשמוסיפים את הגזר זה מסתדר, אבל אם הבלילה נראית לכם קשה מדי עוד 2-3 כפות
שמן קנולה יפתרו את העניין.
מוסיפים גזר ואגוזים ומערבבים היטב
בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת או בין 2 כפות מניחים תלוליות של הבצק על תבנית האפייה, ושומרים על מרווחים ביניהם.
אופים כ 8-10 דקות עד שהעוגיות זהובות למראה וקצת רכות.
מצננים לחלוטין.
לפרוסטינג:
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים גבינת שמנת עם וניל ואבקת סוכר למחית חלקה (תחילה יש גושים הפ יעברו)
מעבירים לקערה אחרת ובמיקסר מקציפים שמנת להקצפה לצפת יציבה (אין צורך לשטוף את המיקסר)
מאחדים את הקצפת עם גבינת השמנת למסה אחידה.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב או איזה שאתם אוהבים
אם אין לכם צנטרים אפשר גם למרוח קרם מעל העוגיה עם סכין
את הקרם מזלפים על העוגיות רק לאחר צינון מלא.
שומרים במקרר
13 Comments
נראה וואוווו קרן אין על המתכונים שלך שאלה – אפשר להכין בתור מאפינס? אם כן מה אני צריכה לשנות בהתאם?
יש מתכון לעוגת גזר עם פרוסטינג באתר שיותר תתאים למאפינס
אפשר להחליף לקמח כוסמין?
והאם יש וורסיה ללא גלוטן עם קמח שקדים?
אפשר כוסמין, ללא גלוטן רק עם קמח ללג
היי קרן
כמה אחוז גבינת השמנת צריכה להיות?
תודה
אני השתמשתי 25%
אם אין גבינת שמנת ?
אפשר גבינה 9אחוז עם שמנת חמוצה?
לא ניסיתי יש מצב
הכנתי לפי הכמויות ויצא עם טעם לוואי מר ברמות שגם הציפוי לא עזר להעביר.. יכול להיות בגלל כמות הסודה לשתייה ואבקת אפייה? יש עניין להמיר או לשנות כמויות? המתכון נראה מעולה וממש בא לי להכין אותו שיצא טוב..
תודה!!
יש מצב שצריך להחליף את אבקת הסודה שלך
ואולי את רגישה
בכל אופן אפשר מעט להפחית
זו הפעם השלישית שאני מכינה כבר בפעם השנייה הבנתי שעליי להכפיל כמויות
תודה קרן
אין אופציה פה ללבבות
אפשר להוסיף לבלילה סירופ מייפל?
גם אם אכן אז ממש מעט
לא ניסיתי