עוגיות

עוגיות צדפה עם מרנג ואגוזים

ספטמבר 24, 2020 27 Comments

יאלללללה, איך הכניסו אותנו לסגר בחגים, לא מספיק שאנחנו גם ככה אוכלים יותר מדי בחגים

עוד לא הספקנו להוריד את מה שאכלנו בסגר הקודם, ועכשיו בכלל הלך עלינו.

מזל, שהסגר ייגמר אחרי עונת הרחצה, ולא נהיה חייבים לחשוף את שומנינו עד הקיץ הבא.

אני מרגישה שאני בטרפת קצת לפני החגים, תכלס היינו אמורים לבלות ולהעביר את יום כיפור

במלון בים המלח, וזה לצערי בוטל ברגע שהודיעו על סגר, מה שהעציב אותי מאוד, אבל חברה שלי

היום אמרה, איזה יופי חסכת כסף:)

במקום ים המלח, נהיה בבית, ולא שזה רע, אבל אפילו לים אסור ללכת, ואני כבר רואה את התנור

צועק לי בסוף הסגר, תעזבי אותי באמשלך!

אז מה מכינים לצאת כיפור? היום הכנתי עוגיות בצק פריך בצורת צדפות עם מרנג ואגוזים.

כאלו שמיד אחרי שהכנתי הנחתי על צלחת יפה, דפקתי אצל השכנים החדשים, שעוד פותחים לי את

הדלת, כי יש את אלו שהפסיקו לפתוח, ובירכתי אותם לשלום עם צלחת עוגיות. הם לא יודעים עוד

מה מחכה להם, ואני חוששת שבסוף הסגר הם יפסיקו להגיד לי שלום במעלית.

העוגיות האלו באמת באמת נורא טעימות, וגם יפיפיות בצורת צדפה. הן לגמרי מזכירות עוגיות

קצף שושנים רק שהצורה שלהן שונה.

עוגיות צדפה עם מרנג ואגוזים /50 עוגיות קטנות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

400 גר (2+3/4 כוסות) קמח לבן רגיל

2 כפות (20 גר) אבקת קורנפלור

200 גר' קוביות חמאה קרה

גביע (200 גר׳) שמנת חמוצה

2 חלמוני ביצה לארג׳

3 כפות (24 גר׳) אבקת סוכר

כפית אבקת אפייה

למילוי:

2 חלבונים מביצה גודל לארג׳

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

כפית תמצית וניל (אפשר להמיר בשקית סוכר וניל )

חופן אגוזי מלך גרוסים גס

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לבצק:

(אפשר בקערה עם הידיים ואפשר במעבד מזון)

במעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח, קורפלור, אבקת סוכר ואבקת אפייה

מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.

מוסיפים חלמוני ביצה ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד בלבד..

מחלקים את הבצק לארבעה עיגולים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה מינימום.

בינתיים מכינים את המרנג: בקערת המיקסר מקציפים חלבונים סוכר לבן ווניל עד לקבלת מרנג יציב.

מחממים תנור 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מרדדים כל מלבן בצק וקורצים ממנו עיגולים (אני קרצתי עם קורצן של 8 ס״מ)

מניחים כפית מרנג במרכז כל עיגול, ומקפלים את הבצק לשניים לצד השני הרחב, ואז לעוד שניים

ללמכנייסידוחפים פנימה  כמה חתיכות של אגוזי מלך, ומניחים על התבנית .

אופים כ 20-25 דקות עד שהמרנג מקבל קצת צבע שחום וגם העוגיות. מוציאים, מקשטים באבקת סוכר

ומצננים.

**לגרסת פרווה ממירים בבצק את החמאה במחמאה ואת השמנת החמוצה ב 1/2 כוס מיץ תפוזים

**שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים

**את אגוזי המלך ניתן להמיר בכל אגוז שאוהבים, בשוקולד צ׳יפס או בלי.

Print Friendly, PDF & Email

27 Comments

ירדן ספטמבר 24, 2020 at 9:58 pm

היי קרן 🙂 אפשר לשים את הבצק ללילה? כמה זמן צריך להוציא אותו לפני העבודה עליו?
תודה רבה, את פשוט נפלאה !!!

Reply
סינתיה בן שמעון ספטמבר 25, 2020 at 7:55 am

כל כך כייף להכין את המתכונים שלך. לימדת אותי לא לפחד מעוגות ועוגיות לא יפות… ❤️

Reply
מיטל ספטמבר 26, 2020 at 8:47 pm

היי קרן יקרה שלום.
את החלבונים להקציף כשהן קרות או בטמפ החדר??

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 8:52 pm

אני עושה את זה כשהן בטמפרטורת החדר

Reply
טלי ספטמבר 25, 2020 at 8:35 am

נראה מעולה! האם 20דקות מספיקות? בדר"כ אני רגילה שמרנג נכנס לתנור לשעוווות 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 12:48 pm

ברור שמספיק, לא מדובר בנשיקות מרנג, אלו שני סוגים שונים של מרנגים ואפייה

Reply
טלי ספטמבר 25, 2020 at 3:55 pm

הכנתי – יוצא מדהים! מתיקות ממש עדינה, תערובת מרקמים, תענוג 🙂
יצאה כמות ענקית (קורצן 6ס"מ), חצי עם אגוזי מלך וחצי עם לוז.

Reply
שיר ספטמבר 25, 2020 at 9:00 am

אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 1:08 pm

אפשרי, הייתי מוסיפה פחות יוגורט כיון שהוא נוזלי יותר, להוריד לחצי מיכל ולראות אם זה מספיק ואם לא אז להוסיף עוד

Reply
ליהי ספטמבר 26, 2020 at 12:32 am

היי, מתכונים מוש!
רציתי לשאול במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 7:02 am

יוגורט
מיץ תפוזים
אבל להתחיל מכמה כפות עד שהבצק לא צריך יותר
אפשר גם מים קרים

Reply
טל ספטמבר 27, 2020 at 6:39 am

השמנת החמוצה בארהב קצת חמוצת פנים מדי במאפים מתוקים.. יוגורט יווני שהוא סמיך יותר מיוגורט רגיל יתאים??

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:53 am

נראה לי שכן, גם מיץ תפוזים אגב? אפשר 1/2 כוס ואם יש צורך אז עוד

Reply
נורית ססי ספטמבר 27, 2020 at 11:35 am

היי קרן אם יש לי רק ביצי מדיום לשים שתיים או שלוש

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 11:35 am

אפשר שתיים

Reply
שיר אפריל 23, 2022 at 12:21 pm

אפשר בלי אבקת אפייה

Reply
Debbie Samuel ספטמבר 28, 2020 at 11:08 am

האם ניתן לעשות עוגיות אחרות ? מאותו מתכון ?

Reply
שולה ספטמבר 29, 2020 at 1:42 am

אפשר להכין בצק של עוגיות שושנים ולעשות אותו בצורת צדפות?

Reply
Rina ספטמבר 29, 2020 at 3:25 am

אפשר לשים, במקום חמאה, שמן או "נטורינה" על בסיס שמן קוקוס? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 9:23 am

כן בטח

Reply
שני ספטמבר 30, 2020 at 4:38 pm

היי קרן
האם אפשר את אותו מתכון לעשות בצורת שושנים כמו העוגיות הרגילות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 6:02 pm

בהחלט

Reply
טליה פברואר 24, 2021 at 6:45 pm

היי:) תודה על המתכון. אחרי האפיה הם יצאו לי ממש מנופחות כאלה.. קצת דומה לבורקס גבינה חח.. האם אמור לצאת ככה?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:37 pm

הי לא
לא אמורות להתנפח

Reply
Jamu ינואר 19, 2022 at 12:20 pm

שלום קרן, העוגיות פשוט מגניבות ואני כבר רצה להכין!!
ואת לא באמת רצינית שלא פותחים לך נכון?! בואי להיות שכנה שלי במקום!!

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2022 at 12:45 pm

חחח מוזמנת לבוא, השכנים שלי נמאס להם כבר לעלות במשקל 🙂

Reply
שיר אפריל 23, 2022 at 12:22 pm

אפשר בלי אבקת אפייה

Reply

Leave a Comment