יאלללללה, איך הכניסו אותנו לסגר בחגים, לא מספיק שאנחנו גם ככה אוכלים יותר מדי בחגים
עוד לא הספקנו להוריד את מה שאכלנו בסגר הקודם, ועכשיו בכלל הלך עלינו.
מזל, שהסגר ייגמר אחרי עונת הרחצה, ולא נהיה חייבים לחשוף את שומנינו עד הקיץ הבא.
אני מרגישה שאני בטרפת קצת לפני החגים, תכלס היינו אמורים לבלות ולהעביר את יום כיפור
במלון בים המלח, וזה לצערי בוטל ברגע שהודיעו על סגר, מה שהעציב אותי מאוד, אבל חברה שלי
היום אמרה, איזה יופי חסכת כסף:)
במקום ים המלח, נהיה בבית, ולא שזה רע, אבל אפילו לים אסור ללכת, ואני כבר רואה את התנור
צועק לי בסוף הסגר, תעזבי אותי באמשלך!
אז מה מכינים לצאת כיפור? היום הכנתי עוגיות בצק פריך בצורת צדפות עם מרנג ואגוזים.
כאלו שמיד אחרי שהכנתי הנחתי על צלחת יפה, דפקתי אצל השכנים החדשים, שעוד פותחים לי את
הדלת, כי יש את אלו שהפסיקו לפתוח, ובירכתי אותם לשלום עם צלחת עוגיות. הם לא יודעים עוד
מה מחכה להם, ואני חוששת שבסוף הסגר הם יפסיקו להגיד לי שלום במעלית.
העוגיות האלו באמת באמת נורא טעימות, וגם יפיפיות בצורת צדפה. הן לגמרי מזכירות עוגיות
קצף שושנים רק שהצורה שלהן שונה.
עוגיות צדפה עם מרנג ואגוזים /50 עוגיות קטנות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
400 גר (2+3/4 כוסות) קמח לבן רגיל
2 כפות (20 גר) אבקת קורנפלור
200 גר' קוביות חמאה קרה
גביע (200 גר׳) שמנת חמוצה
2 חלמוני ביצה לארג׳
3 כפות (24 גר׳) אבקת סוכר
כפית אבקת אפייה
למילוי:
2 חלבונים מביצה גודל לארג׳
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
כפית תמצית וניל (אפשר להמיר בשקית סוכר וניל )
חופן אגוזי מלך גרוסים גס
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לבצק:
(אפשר בקערה עם הידיים ואפשר במעבד מזון)
במעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח, קורפלור, אבקת סוכר ואבקת אפייה
מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים.
מוסיפים חלמוני ביצה ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד בלבד..
מחלקים את הבצק לארבעה עיגולים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה מינימום.
בינתיים מכינים את המרנג: בקערת המיקסר מקציפים חלבונים סוכר לבן ווניל עד לקבלת מרנג יציב.
מחממים תנור 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מרדדים כל מלבן בצק וקורצים ממנו עיגולים (אני קרצתי עם קורצן של 8 ס״מ)
מניחים כפית מרנג במרכז כל עיגול, ומקפלים את הבצק לשניים לצד השני הרחב, ואז לעוד שניים
ללמכנייסידוחפים פנימה כמה חתיכות של אגוזי מלך, ומניחים על התבנית .
אופים כ 20-25 דקות עד שהמרנג מקבל קצת צבע שחום וגם העוגיות. מוציאים, מקשטים באבקת סוכר
ומצננים.
**לגרסת פרווה ממירים בבצק את החמאה במחמאה ואת השמנת החמוצה ב 1/2 כוס מיץ תפוזים
**שומרים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים
**את אגוזי המלך ניתן להמיר בכל אגוז שאוהבים, בשוקולד צ׳יפס או בלי.
27 Comments
היי קרן 🙂 אפשר לשים את הבצק ללילה? כמה זמן צריך להוציא אותו לפני העבודה עליו?
תודה רבה, את פשוט נפלאה !!!
כל כך כייף להכין את המתכונים שלך. לימדת אותי לא לפחד מעוגות ועוגיות לא יפות… ❤️
היי קרן יקרה שלום.
את החלבונים להקציף כשהן קרות או בטמפ החדר??
אני עושה את זה כשהן בטמפרטורת החדר
נראה מעולה! האם 20דקות מספיקות? בדר"כ אני רגילה שמרנג נכנס לתנור לשעוווות 🙂
ברור שמספיק, לא מדובר בנשיקות מרנג, אלו שני סוגים שונים של מרנגים ואפייה
הכנתי – יוצא מדהים! מתיקות ממש עדינה, תערובת מרקמים, תענוג 🙂
יצאה כמות ענקית (קורצן 6ס"מ), חצי עם אגוזי מלך וחצי עם לוז.
אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט ?
אפשרי, הייתי מוסיפה פחות יוגורט כיון שהוא נוזלי יותר, להוריד לחצי מיכל ולראות אם זה מספיק ואם לא אז להוסיף עוד
היי, מתכונים מוש!
רציתי לשאול במה אפשר להחליף את השמנת החמוצה?
יוגורט
מיץ תפוזים
אבל להתחיל מכמה כפות עד שהבצק לא צריך יותר
אפשר גם מים קרים
השמנת החמוצה בארהב קצת חמוצת פנים מדי במאפים מתוקים.. יוגורט יווני שהוא סמיך יותר מיוגורט רגיל יתאים??
נראה לי שכן, גם מיץ תפוזים אגב? אפשר 1/2 כוס ואם יש צורך אז עוד
היי קרן אם יש לי רק ביצי מדיום לשים שתיים או שלוש
אפשר שתיים
אפשר בלי אבקת אפייה
האם ניתן לעשות עוגיות אחרות ? מאותו מתכון ?
אפשר להכין בצק של עוגיות שושנים ולעשות אותו בצורת צדפות?
אפשר לשים, במקום חמאה, שמן או "נטורינה" על בסיס שמן קוקוס? תודה
כן בטח
היי קרן
האם אפשר את אותו מתכון לעשות בצורת שושנים כמו העוגיות הרגילות?
בהחלט
היי:) תודה על המתכון. אחרי האפיה הם יצאו לי ממש מנופחות כאלה.. קצת דומה לבורקס גבינה חח.. האם אמור לצאת ככה?
הי לא
לא אמורות להתנפח
שלום קרן, העוגיות פשוט מגניבות ואני כבר רצה להכין!!
ואת לא באמת רצינית שלא פותחים לך נכון?! בואי להיות שכנה שלי במקום!!
חחח מוזמנת לבוא, השכנים שלי נמאס להם כבר לעלות במשקל 🙂
אפשר בלי אבקת אפייה