מתכוני פרווהעוגיות

עוגיות קינמון ריבה ואגוזים פשוט נמסות בפה

ינואר 31, 2021 40 Comments

אני חושבת שהסגר הזה ארוך לי מדי. נמאס לי, חונק לי, אני רוצה לראות את אמא שלי ואת אח שלי שגרים רחוק

ממני, בא לי להתארח אצל חברים בארוחת ערב בלי לחשוש שיעצרו אותי שוטרים בדרך ואקבל דוח.

אני רוצה לצאת לקניות באיקאה, או בחנויות בגדים (נשבעת ששונאת קניות אבל דווקא עכשיו כבר בא לי)

נמאס לי לדחות את הסדנאות שלי בבית כל פעם בעוד שבוע ובעוד שבוע, ושאין לאן ללכת לאכול,

שאין איפה לבלות קצת בחוץ, די נמאססססס.

מצד שני, אני קצת שמחה שיש סגר, ואני עם גבס. למה? כי אז אתם כולכם לא תבלו בלעדיי איפה שאני

לא יכולה חחחחחח. טוב אני קצת רעה ואגואיסטית בעניין הזה, אבל מרגישה שהסגר

הזה הגיע לטובתי על מנת להקל עליי את הקנאה הבלתי נסבלת באנשים שאין להם גבס ושהם יכולים

להתנהל ולבלות חופשי.

היום הכנתי עוגיות ריבה מבצק פריך שנמס בפה, אבל ממש. מקור המתכון באתר ההורס הזה

הכפלתי כמויות כי יצאה לי כמות קטנה שלא מספיקה לנמלה רעבה, וקצת שיניתי והחלפתי מצרכים.

את הרעיון למתכון הגתה ירדן שעובדת איתי שמאז שהיא התחילה לעבוד פה, נכנסו לי מלא תבלינים למאפים.

כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:

-אל תפחיתו בכמות של כלום, בעיקר במלח, אפילו שנדמה לכם שזה הרבה, זה מושלם, תהיו אמיצים.

-את הרולדה אפשר להקפיא לפני פריסה, לא עשיתי את זה לא היה לי זמן אבל בהחלט יעזור לכם לפרוס

את העוגיות בצורה נוחה ונקיה יותר

עוגיות קינמון ריבה ואגוזים פשוט נמסות בפה/ 30 עוגיות

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

220 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן/חום בהיר

כפית אבקת קינמון

2 כפות (40 גר׳) דבש

2 חלמונים מביצים גודל L

כף תמצית וניל

3/4 כפית מלח דק (כפית לאמיצים)

2 כוסות+1/3 (330 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס ריבה חלקה

1/2 כוס תערובת של אגוזים טחונים דק מכל סוג מעורבבים עם כף סוכר חום ו 1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים חמאה עד שהיא הופכת לממרח. מוסיפים מלח, קינמון וסוכר ומעבדים היטב

מוסיפים חלמונים וניל ודבש ומערבבים שוב, כשהתערובת אחידה מוסיפים קמח ומעבדים תחילה עם כף,

ואחכ אפשר לעבור לידיים, עד לקלבת כדור בצק.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

משטחים את הכדור על נייר אפייה מקומח היטב, מקמחים מעט מעל הבצק ומניחים נייר אפייה נוסף מעל.

בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן.

מסירים את נייר האפייה העליון (אפשר לחסוך בניירות ולהשתמש בו על התבנית אפייה(

בעזרת לפטה/ספטולה או כף מורחים על הבצק באופן אחיד את הריבה.

מפזרים מעל הריבה את תערובת האגוזים הטחונים דק.

מגלגלים את המלבן לרולדה. עכשיו, יש אפשרות להכניס את הרולדה לפריזר להתייצבות, ויש אפשרות

להיות חסרי סבלנות כמוני ולפרוס מיד. פורסים לפרוסות דקיקות ככל שניתן, ומעבירים כל פרוסת עוגיה

לשכב על תבנית האפייה.

אופים את העוגיות 13-14 דק׳ לא יותר, ומוציאים אותן אפילו הם טיפי רכות, זה יישמור על הפריכות שלהן.

מצננים ואוכלים.

**לפרווה אפשר להמיר בבצק את החמאה בנטורינה או מחמאה או בשמן קןקןס 180 גר (לא ניסיתי)

**את המלית אתם יכולים להמיר באיזו מלית שתתרצו, שוקולד, חלבה,הכל הולך.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

40 Comments

איילה פברואר 1, 2021 at 3:50 pm

מתכון מושלם! רוצה להכין שוב אבל פרווה ותמיד מסתבכת עם שמן קוקוס… אם הוא מוצק או נוזלי זה ממש משנה את המתכון, איך יודעים כמה לשים? עכשיו הוא מוצק כשקר אבל מניחה שאפשר להמיס במיקרו..? תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 8:38 pm

אפשר להמיס במיקרו אבל דווקא פה הייתי משתמשת בו כמוצק

Reply
נטע פברואר 1, 2021 at 9:11 pm

במה אפשר להחליף את האגוזים? (אלרגיה לאגוזים בוטנים שקדים קשיו ופיסטוק‍♀️)

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 9:16 pm

לוותר עליהם או בקוקוס

Reply
שירי פברואר 1, 2021 at 9:11 pm

וואו נראה כזה ביתי ומנחם
מהמם מחכה להכין

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 9:16 pm

תודה שירי

Reply
moshe shmid פברואר 2, 2021 at 11:59 am

אפשר לעבד הבצק במיקסר?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2021 at 10:27 pm

בטח
וו גיטרה

Reply
דוד פברואר 4, 2021 at 9:46 am

האם לאפות בטורבו או רגיל? ותודה על מתכונים משגעים.

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 3:31 pm

תמיד חום עליון תחתון

Reply
ענת שמיד פברואר 2, 2021 at 12:18 pm

האם אפשר לעבד הבצק במיקסר?

Reply
לין פברואר 3, 2021 at 12:13 am

אז מה ההבדל בין בצק זה, לבצק של מגולגלות שוקולד לבצק של מגולגלות חלבההה

איך מחליטים?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 6:51 am

כל אחד קצת שונה וכולם טובים

Reply
יעל פברואר 5, 2021 at 12:41 pm

אפשר לוותר על הדבש?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:07 pm

כן

Reply
שרון פברואר 3, 2021 at 10:58 am

אפשר להמיר קמח לבן לקמח מלא/כוסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 3:17 pm

אפשר כן, ייתכן ויהיה צורך להוסיף לבצק קצת נוזלים, ואם כן אז כדאי להוסיף מים קרים

Reply
פאני דהפז פברואר 3, 2021 at 11:20 am

היי, כל מתכון שלך שאני מכינה יוצא מעולה …
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הלבן? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 3:16 pm

אפשר כן, אם זה כוסמין מלא ייתכן ויהיה צורך להוסיף לבצק קצת נוזלים, ואם כן אז כדאי להוסיף מים קרים

Reply
גלית מעוז פברואר 3, 2021 at 7:55 pm

הי קרן, האם יתאים הבצק להכנה של חיתוכיות מרובעות במקום רולדה?
כמו העוגיות עם השטרויזל מעל הריבה?
האם חוהה לאפות חלקית חלק תחתון לפני מריחת ריבה, או לא?
תרגישי טוב❣️

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:53 pm

יתאים לגמרי ולא חושבת שיש צורך באפייה מוקדמת

Reply
איריס פברואר 4, 2021 at 7:06 am

הי קרן, נראה מהמם!! יעבוד עם ממרח תמרים במקום ריבה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 3:31 pm

בטח

Reply
עופרה פברואר 4, 2021 at 10:16 pm

היי קרן, איזו אלופה את! אני מכינה את רוב המתכונים שלך, כולם מאוד מוצלחים, תודה רבה.
כשאת כותבת לפרוס כמה שיותר דק, למה הכוונה? ס"מ אחד?
שוב תודה

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 6:44 am

אפ הבצק נח לעבודה אז סמ זה אחלה

Reply
תהילה פברואר 4, 2021 at 5:32 pm

היי
המתכונים שלך נראים וגם הכנתי אחד והם סוףףף אבל מה שאני קשה לי ואני אוהבת לבחור מתכונים שהכמות היא כמות שלמה קשה לי עם כוס ושלוש רבע… רבע כפית … איך אפשר שהמידות של המתכונים לא יגרמו לי להמשיך לחפש עוד מתכונים…שוב אני לא נוהגת בכלל לרשום אף פעם לא רשמתי אבל המתכונים שלך ממש כלבבי

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 6:43 am

תודה תהילה שמחה שאהבת. חלק מהמתכונים אינם בדיוק בכוסות שלמות ולכן יש תיאור מדויק כולל משקל ומ״ל, ממליצה לך לעבוד עם משקל וכוסות מידה יהיה לך קל יותר

Reply
קרן ראסל פברואר 6, 2021 at 9:41 am

הי שבת שלום ,הכנתי אתמול את הבצק והכנסתי למקרר ,הבוקר רוצה לעבוד איתו והוא קשה כמו בטון ,יש מה לעשות או פח ?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 10:30 am

מה פתאום לזרוק, בצק עם חמאה שנכנס למקרר מתקשה
תוציאי ותתחילי עם הידיים קצת לרכך

Reply
מאיה הילברג פברואר 9, 2021 at 5:17 pm

קרן יקרה, במסגרת תרגיל בסדנת כתיבה התבקשתי לבחור טקסט שאני מתחברת אליו, ולמחוק המון המון ממנו. להשאיר רק כמה מילים, שאומרות בדיוק מה שאני רוצה להגיד. בחרתי "למחוק" את המתכון שלך, ומהמילים הבודדות שלא מחקתי – נוצר שיר.
הוא 100% מילים שלך, מתוך המתכון הזה, אפילו לא שיניתי את הסדר.
מדבר בדיוק על התקופה הזו, ועל התחושות.
תודה על מתכון שמעורר השראה, מכל כך הרבה בחינות.

פשוט נמסות

אני חושבת רחוק
בא לי, בלי לחשוש
בא לי, לבלות קצת בחוץ
אני קצת שמחה
אני קצת רעה
ואגואיסטית

על מנת להקל
את הקנאה הבלתי נסבלת
הכנתי עוגיות ריבה
לנמלה רעבה

אל תפחיתו
אפילו שנדמה לכם שזה הרבה
זה מושלם
תהיו אמיצים

כפית דבש
כף תמצית וניל
כפית לאמיצים
מערבבים
משטחים
מפזרים
מגלגלים

עכשיו יש אפשרות
להיות חסרי סבלנות
כמוני
לשכב על תבנית האפייה
לא יותר.

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2021 at 6:37 am

זה אדיר!!! לא מאמינה שדווקא טקסט ממתכון בחרת לקחת איזו יצירתיות !
תודה ששיתפת

Reply
ליאת סלע פברואר 17, 2021 at 8:46 pm

עוגיות מושלמות .. קצרו מחמאות
והמלח זה לגמרי הטריק שלהן

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 10:29 pm

שמחה שאהבת תודה

Reply
טלי גרף יוגב פברואר 20, 2021 at 11:27 am

מתכון מושלם, ממליצה רק להוריד את כמות הסוכר לחצ למי שלא אוהב כל כך מתוק כמוני , המילוי מתוק גם ככה

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2021 at 5:36 pm

ממש לא ממליצה להוריד סוכר בחצי כי זה פוגע ממש במרקם הבצק
הייתי חייבת להגיב כדי שאנשים לא יתאכזבו

Reply
אביבית פלדמן מרץ 26, 2021 at 6:40 pm

מתכון נפלא! נפלא! נפלא! הכנתי מ-100% קמח כוסמין מלא (ללא קמח לבן), יצא מושלם, פריך ובעיקר טעים!!! כל מתכון שלך מושלם.

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:15 pm

שמחה לשמוע

Reply
Hana Abargel אפריל 24, 2021 at 11:20 pm

can I use almond flour instead of white flour?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2021 at 7:36 am

That won’t be enough but you can use gluten free flour instead

Reply
נורית יולי 8, 2021 at 5:00 pm

היי, חוץ מזה שאני ממש מאוהבת ואת מסבכת אותי כל שבוע מה להכין כי בא לי ממש הכל! \
אפשר לוותר על הביצים במתכון הזה ?

Reply

Leave a Comment