אני חושבת שהסגר הזה ארוך לי מדי. נמאס לי, חונק לי, אני רוצה לראות את אמא שלי ואת אח שלי שגרים רחוק
ממני, בא לי להתארח אצל חברים בארוחת ערב בלי לחשוש שיעצרו אותי שוטרים בדרך ואקבל דוח.
אני רוצה לצאת לקניות באיקאה, או בחנויות בגדים (נשבעת ששונאת קניות אבל דווקא עכשיו כבר בא לי)
נמאס לי לדחות את הסדנאות שלי בבית כל פעם בעוד שבוע ובעוד שבוע, ושאין לאן ללכת לאכול,
שאין איפה לבלות קצת בחוץ, די נמאססססס.
מצד שני, אני קצת שמחה שיש סגר, ואני עם גבס. למה? כי אז אתם כולכם לא תבלו בלעדיי איפה שאני
לא יכולה חחחחחח. טוב אני קצת רעה ואגואיסטית בעניין הזה, אבל מרגישה שהסגר
הזה הגיע לטובתי על מנת להקל עליי את הקנאה הבלתי נסבלת באנשים שאין להם גבס ושהם יכולים
להתנהל ולבלות חופשי.
היום הכנתי עוגיות ריבה מבצק פריך שנמס בפה, אבל ממש. מקור המתכון באתר ההורס הזה
הכפלתי כמויות כי יצאה לי כמות קטנה שלא מספיקה לנמלה רעבה, וקצת שיניתי והחלפתי מצרכים.
את הרעיון למתכון הגתה ירדן שעובדת איתי שמאז שהיא התחילה לעבוד פה, נכנסו לי מלא תבלינים למאפים.
כמה דברים חשובים לפני שמתחילים:
-אל תפחיתו בכמות של כלום, בעיקר במלח, אפילו שנדמה לכם שזה הרבה, זה מושלם, תהיו אמיצים.
-את הרולדה אפשר להקפיא לפני פריסה, לא עשיתי את זה לא היה לי זמן אבל בהחלט יעזור לכם לפרוס
את העוגיות בצורה נוחה ונקיה יותר
עוגיות קינמון ריבה ואגוזים פשוט נמסות בפה/ 30 עוגיות
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
220 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן/חום בהיר
כפית אבקת קינמון
2 כפות (40 גר׳) דבש
2 חלמונים מביצים גודל L
כף תמצית וניל
3/4 כפית מלח דק (כפית לאמיצים)
2 כוסות+1/3 (330 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס ריבה חלקה
1/2 כוס תערובת של אגוזים טחונים דק מכל סוג מעורבבים עם כף סוכר חום ו 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים חמאה עד שהיא הופכת לממרח. מוסיפים מלח, קינמון וסוכר ומעבדים היטב
מוסיפים חלמונים וניל ודבש ומערבבים שוב, כשהתערובת אחידה מוסיפים קמח ומעבדים תחילה עם כף,
ואחכ אפשר לעבור לידיים, עד לקלבת כדור בצק.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
חלקים את הכדור לשניים, מניחים חלק אחד על נייר אפייה מקומח היטב, מקמחים מעט מעל הבצק ומניחים נייר אפייה נוסף מעל.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן.
מסירים את נייר האפייה העליון (אפשר לחסוך בניירות ולהשתמש בו על התבנית אפייה)
בעזרת פלטה/ספטולה או כף מורחים על הבצק באופן אחיד את הריבה.
מפזרים מעל הריבה את תערובת האגוזים הטחונים דק.
מגלגלים את המלבן לרולדה, וחוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני.
עכשיו, יש אפשרות להכניס את הרולדה לפריזר להתייצבות, ויש אפשרות
להיות חסרי סבלנות כמוני ולפרוס מיד. פורסים לפרוסות דקיקות ככל שניתן, ומעבירים כל פרוסת עוגיה
לשכב על תבנית האפייה.
אופים את העוגיות 13-14 דק׳ לא יותר, ומוציאים אותן אפילו הם טיפי רכות, זה יישמור על הפריכות שלהן.
מצננים ואוכלים.
**לפרווה אפשר להמיר בבצק את החמאה בנטורינה או מחמאה או בשמן קוקוס 180 גר (לא ניסיתי)
**את המלית אתם יכולים להמיר באיזו מלית שתתרצו, שוקולד, חלבה,הכל הולך.
64 Comments
מתכון מושלם! רוצה להכין שוב אבל פרווה ותמיד מסתבכת עם שמן קוקוס… אם הוא מוצק או נוזלי זה ממש משנה את המתכון, איך יודעים כמה לשים? עכשיו הוא מוצק כשקר אבל מניחה שאפשר להמיס במיקרו..? תודה!
אפשר להמיס במיקרו אבל דווקא פה הייתי משתמשת בו כמוצק
ניסיתי עם שמן קוקוס. הבצק לא התאחה, והתפורר כשניסיתי לחתוך את העוגיות.
העבודה עם שמח קוקוס אכן שונה
במה אפשר להחליף את האגוזים? (אלרגיה לאגוזים בוטנים שקדים קשיו ופיסטוק♀️)
לוותר עליהם או בקוקוס
תנור טורבו אומחום עליון ותחתון?
עליון תחתון
המתכון מושלם הבצק הכי טעים ועם המרקם הכי שווה שאי פעם הכנתי – מאוהבת בהם !!! מה אני שמה בשביל גירסה טבעונית ? בלי ביצים …
כייך לשמוע, את יכולה לנסות לשלב טחינה גולמית בבצק במקום ביצים עד שמתאחד ולבדוק אם זה עדיים טעים כמו הגרסה המקורית
לגרסה טבעונית אני שמה 2 כפות רסק תפוחים
וואו נראה כזה ביתי ומנחם
מהמם מחכה להכין
תודה שירי
אפשר לעבד הבצק במיקסר?
בטח
וו גיטרה
האם לאפות בטורבו או רגיל? ותודה על מתכונים משגעים.
תמיד חום עליון תחתון
האם אפשר לעבד הבצק במיקסר?
אז מה ההבדל בין בצק זה, לבצק של מגולגלות שוקולד לבצק של מגולגלות חלבההה
איך מחליטים?
כל אחד קצת שונה וכולם טובים
אפשר לוותר על הדבש?
כן
מה את מציעה לעשות עם החלבונים?
חפשי עוגיות אמרטי באתר
אפשר להמיר קמח לבן לקמח מלא/כוסמין?
אפשר כן, ייתכן ויהיה צורך להוסיף לבצק קצת נוזלים, ואם כן אז כדאי להוסיף מים קרים
היי, כל מתכון שלך שאני מכינה יוצא מעולה …
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הלבן? תודה
אפשר כן, אם זה כוסמין מלא ייתכן ויהיה צורך להוסיף לבצק קצת נוזלים, ואם כן אז כדאי להוסיף מים קרים
הי קרן, האם יתאים הבצק להכנה של חיתוכיות מרובעות במקום רולדה?
כמו העוגיות עם השטרויזל מעל הריבה?
האם חוהה לאפות חלקית חלק תחתון לפני מריחת ריבה, או לא?
תרגישי טוב❣️
יתאים לגמרי ולא חושבת שיש צורך באפייה מוקדמת
הי קרן, נראה מהמם!! יעבוד עם ממרח תמרים במקום ריבה?
בטח
היי קרן, איזו אלופה את! אני מכינה את רוב המתכונים שלך, כולם מאוד מוצלחים, תודה רבה.
כשאת כותבת לפרוס כמה שיותר דק, למה הכוונה? ס"מ אחד?
שוב תודה
אפ הבצק נח לעבודה אז סמ זה אחלה
היי
המתכונים שלך נראים וגם הכנתי אחד והם סוףףף אבל מה שאני קשה לי ואני אוהבת לבחור מתכונים שהכמות היא כמות שלמה קשה לי עם כוס ושלוש רבע… רבע כפית … איך אפשר שהמידות של המתכונים לא יגרמו לי להמשיך לחפש עוד מתכונים…שוב אני לא נוהגת בכלל לרשום אף פעם לא רשמתי אבל המתכונים שלך ממש כלבבי
תודה תהילה שמחה שאהבת. חלק מהמתכונים אינם בדיוק בכוסות שלמות ולכן יש תיאור מדויק כולל משקל ומ״ל, ממליצה לך לעבוד עם משקל וכוסות מידה יהיה לך קל יותר
היי קרן, באעזו ריבה השתמשת? שזיפים?
כן, של חמותי:-)
הי שבת שלום ,הכנתי אתמול את הבצק והכנסתי למקרר ,הבוקר רוצה לעבוד איתו והוא קשה כמו בטון ,יש מה לעשות או פח ?
מה פתאום לזרוק, בצק עם חמאה שנכנס למקרר מתקשה
תוציאי ותתחילי עם הידיים קצת לרכך
קרן יקרה, במסגרת תרגיל בסדנת כתיבה התבקשתי לבחור טקסט שאני מתחברת אליו, ולמחוק המון המון ממנו. להשאיר רק כמה מילים, שאומרות בדיוק מה שאני רוצה להגיד. בחרתי "למחוק" את המתכון שלך, ומהמילים הבודדות שלא מחקתי – נוצר שיר.
הוא 100% מילים שלך, מתוך המתכון הזה, אפילו לא שיניתי את הסדר.
מדבר בדיוק על התקופה הזו, ועל התחושות.
תודה על מתכון שמעורר השראה, מכל כך הרבה בחינות.
פשוט נמסות
אני חושבת רחוק
בא לי, בלי לחשוש
בא לי, לבלות קצת בחוץ
אני קצת שמחה
אני קצת רעה
ואגואיסטית
על מנת להקל
את הקנאה הבלתי נסבלת
הכנתי עוגיות ריבה
לנמלה רעבה
אל תפחיתו
אפילו שנדמה לכם שזה הרבה
זה מושלם
תהיו אמיצים
כפית דבש
כף תמצית וניל
כפית לאמיצים
מערבבים
משטחים
מפזרים
מגלגלים
עכשיו יש אפשרות
להיות חסרי סבלנות
כמוני
לשכב על תבנית האפייה
לא יותר.
זה אדיר!!! לא מאמינה שדווקא טקסט ממתכון בחרת לקחת איזו יצירתיות !
תודה ששיתפת
עוגיות מושלמות .. קצרו מחמאות
והמלח זה לגמרי הטריק שלהן
שמחה שאהבת תודה
מתכון מושלם, ממליצה רק להוריד את כמות הסוכר לחצ למי שלא אוהב כל כך מתוק כמוני , המילוי מתוק גם ככה
ממש לא ממליצה להוריד סוכר בחצי כי זה פוגע ממש במרקם הבצק
הייתי חייבת להגיב כדי שאנשים לא יתאכזבו
חייבת להכיו!
זה בעצם כמו מגולגלות רק עם ריבה?
בנוגע לאגוזים, אפשר להחליף לאבקת שקדים או לאותה כמות קמח?
תודה
מתכון נפלא! נפלא! נפלא! הכנתי מ-100% קמח כוסמין מלא (ללא קמח לבן), יצא מושלם, פריך ובעיקר טעים!!! כל מתכון שלך מושלם.
שמחה לשמוע
הכנתי ויצא מדהים!!
התעלפו המשפחה!
כל פעם מחדש מכינה מתכונים שלך ויוצא פשוט טעים!
תודה
תודה ליאל !
can I use almond flour instead of white flour?
That won’t be enough but you can use gluten free flour instead
היי, חוץ מזה שאני ממש מאוהבת ואת מסבכת אותי כל שבוע מה להכין כי בא לי ממש הכל! \
אפשר לוותר על הביצים במתכון הזה ?
אפשר בלי קינמון?
כן
היי ; הכנתי את העוגיות יצאו לי רכות האם אמורות להיות יותר קראנציות ?
לגמרי אמורות להיות קראנצ׳יות
אולי לא אפית מספיק ואולי לא נתת להן להצטנן?
היי
אפשר שמן במקום חמאה? ואם כן – כמה?
תודה
לא יעבוד
טוב, זה מתכון וואהו וואהו, התעלפתי וחוסל פה כל המגש בשלב ההתקררות, הריח בבית שגעון ואני רק חושבת איזה אסון:)
תודה רבה רבה על עוד מתכון מושלם מבית קרן אגם
שמחה כל כך לשמוע
הכנתי ויצאו עוגיות מעלפות טעימות במקום חמאה שמתי נוטרינה
תודה !