עוגיות

עוגיות קצף שושנים עם אגוזים

אוקטובר 7, 2019 42 Comments
עוגיות קצף שושנים

אני לא יכולה להיזכר למה אני אוהבת אותן כל כך או מתי אכלתי מהן לראשונה, אמא שלי בטוח לא הכינה אותן,

הן כל כך נוסטלגיות שנדמה לי שהן בחיים שלי מאז ומעולם, ובכל זאת עדיין לא העלתי מתכון שלהן לבלוג.

אלו בדיוק מסוג העוגיות שאני משתדלת לא להכין, כי אני כל כך אוהבת אותן שאני יכולה לאכול מהן בלי סוף.

הבצק שלהן רך רך ונמס בפה ומילוי הוניל הוא בדיוק מה שאני אוהבת, ועם תוספת האגוזים העוגיות משתדרגות בטירוף.

הרבה אנשים סולדים מפודינג וניל, והיום כשיש להשיג את הדבר האמיתי בין אם במקלות או בתמצית/מחית וניל איכותית,

אני מקבלת לא פעם ביקורות מהעוקבים, על השימוש בפודינג וניל, שפרט לטעם הונילי שלו, שגדלתי עליו ואני ממש מחבבת,

הפודינג עצמו מייצב את הבלילה, וללא הפודינג היא לא היתה אותו הדבר, רק אומרת 🙂

כשחשבתי על עוגיות שהייתי רוצה להתחיל או לסיים איתן את יום כיפור אם נניח הייתי צמה…. חשבתי מיד עליהן:-)

מזל שיש סביבי הרבה שכנים וחברים ביפו שצמים ואוכל לפנק אותם. וגם אני מתכננת משלוח מנות לבסיס של החיילת

בערב יום כיפור (שששש… זו הפתעה)

עוגיות קצף שושנים עם אגוזים/ 25-30 עוגיות

מצרכים למתכון:

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 גביע (200 מ״ל)שמנת חמוצה

3 חלמונים מביצים גודל L

350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

3 חלבונים

כוס (200 גר') סוכר לבן

1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס אגוזים קצוצים (אני ערבבתי בין אגוזי מלך לאגוזי לוז ופיסטוקים)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה ושמנת חמוצה (החמאה נשארת גושית וזה בסדר)

מוסיפים את החלמונים אחד בכל פעם ומערבבים היטב

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לתערובת אחידה, שימו לב שלא מתקבל כדור בצק, הבצק מעט דביק אבל יכול

בקלות להתגבש לכדור, אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח (20-30 גר')

עוטפים את הכדור בניילון ומכניסים למקרר.

שוטפים היטב את קערת המיקסר, ומייבשים.

מקציפים חלבונים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף  מבריק ויציב, ומפסיקים את פעולת המיקסר.

מוסיפים לקצף את אבקת פודינג הוניל, ומערבבים בעדינות עם מרית בתנועות קיפול לתערובת אחידה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומקמחים משטח עבודה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בינוני בערך בעובי 3 מ״מ.

בעזרת פלטה או גב כף מורחים 1/3 מהמרנג על גבי הבצק ומיישרים, מפזרים על המרנג 1/3 מתערובת האגוזים.

מגלגלים את הבצק לרולדה, זה בסדר אם קצת בורח לכם מרנג מהקצוות זה קורה לכולם לא להילחץ.

חוזרים על הפעולה עם 2 חלקי הבצק הנותרים, ופורסים את הרולדות לשושנים בעובי 1.5 ס״מ.

טיפ חשוב: אני מכינה את הרולדות, מניחה על מגש בינוני ומכניסה לפריזר ל 1/4 שעה לפני שאני פורסת

זה מבטיח פריסה קלה יותר של הרולדות לשושנים.

מניחים את השושנים במרווחים קטנים על תבנית האפייה כשהחלק הפתוח מונח כלפני מעלה, ואופים 15-17 דקות.

העוגיות אמורות להזהיב מעט ועדיין להישאר בהירות, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**שומרים את העוגיות בקופסא סגורה , כיון שהן אמורות להיות רכות במרקמן הן יחזיקו מעמד ועדיין יהיו טעימות עד 10 ימים.

**אפשר לוותר על תערובת האגוזים.

**אפשר להחליף את פודינג הוניל בכל פודינג אחר שאתם אוהבים, באותה הכמות בדיוק

42 Comments

סיסי אוקטובר 7, 2019 at 11:44 am

גמר חתימה טובה קרן יקרה,
חולה חולה חולה חולה על העוגיות האלה. עוגיות נוסטלגיות בהחלט. כן… גם אני לא מוותרת על אינסטנט פודינג וניל/שוקולד/תות, כל כך מתאימות לעוגייה הנפלאה הזו. דווקא לא אוהבת אותן בלי אינסטנט פודינג. והעיקר… שהחיילת שתשוב הביתה ולחיק משפחתה לשלום. גמר חתימה טובה לך ולכל בני ביתך

Reply
רוני ספטמבר 24, 2021 at 8:52 pm

היי יש לי רק ביצים XL כמה להשים ?
מתכון מהממם

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 6:28 am

תודה תורידי אחת

Reply
Yuval אוקטובר 3, 2021 at 1:41 pm

אפשר להחליף את השמנת ביוגורט 3%?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:50 am

לא ניסיתי את אלו להכין עם יוגורט יש מצב שיעבוד
אפשר בשמנת להקצפה גם יעבוד טוב

Reply
אפרת הרף אלמכיאס אוקטובר 7, 2019 at 6:57 pm

נראה נפלא! תודה רבה, גמר חתימה טובה לך ולכל יקיריך.
שאלה: איך את מתמודדת עם המחסור המתמשך בחמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2019 at 11:01 pm

חתימה טובה אפרת
לצערי אני נאלצת לקנות חמאה יקרה יותר, ואם אני במקרה מגיעה לסופר שיש בו אני מורידה את כל המדף לעגלה

Reply
רחלי בליצר אוקטובר 25, 2019 at 2:50 pm

מגלה לך סוד: בחנוית הטבע קסטל יש מלא חמאה. אני לוקחת כל פעם 10 חבילות. היום הייתי בכרמל ובמכולת הסכימו למכור לי אך ורק ורק 2 חבילות חמאה קטנות של תנובה- ממש כך- הקצבה! בהתחלה חשבתי שהם צוחקים איתי, אבל הם היו סופר רציניים! ממש תקופת הצנע, בכל מקרה כתבתי לך יש חמאה! שמרי את הסוד ביננו שלא תיגמר ואז לא נוכל לנסות את כל המתכונים כאן. היום שישי היום אני מכינה את שושני הווניל. שבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2019 at 4:29 pm

את כזו מהממת! אקפוץ לטבע קסטל, תודה ושבת שלום !

Reply
חן ארזי מרץ 21, 2020 at 6:37 pm

אמא שלי תמיד עשתה אותן. חורשת על הבלוג בהנאה!

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 6:45 pm

מהמם, דש בבית

Reply
אודיה יולי 23, 2022 at 2:01 pm

היי
הבצק ללא סוכר ?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2022 at 2:53 pm

ללא סוכר

Reply
מירה אפריל 13, 2024 at 9:26 am

הי הייתי רוצה לדעת איך שומרים על הקצף קשה אחרי שהוא יוצא מהתנור? אצלי הוא מתרכך והופך דביק…מכינה את העוגיות האלה שנים. תודה!!

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:00 am

הוא לא אמור להתקשות

Reply
רוית אוקטובר 8, 2019 at 9:07 am

היי קרן,
מה הכוונה לאפות כשהחלק הפתוח כלפי מעלה?
תודה מראש
רוית

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 9:25 am

כשפורסים את הרולדות השושנים עומדות אז יש להפוך אותן כשהחלק השטוח והפתוח על התבנית

Reply
אילת אוקטובר 8, 2019 at 11:28 am

בוקר טוב
אפשרי להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 12:26 pm

אפשר במיץ תפוזים

Reply
אלינור אוגוסט 23, 2020 at 12:13 pm

הי קרן מתוקה.
האם ניתן להקפיא את הבצק ולהכין בהזדמנות?

Reply
אורלי אוקטובר 8, 2019 at 3:40 pm

הי קרן.
מתכון מהמם לעוגיות חלום
מטעמי בריאות, האם יש דרך להחליף את האינטרנט פודינג במשהו מחומרי בסיס יותר או שזה לא יעבוד?

Reply
אפרת הרף אלמכיאס נובמבר 1, 2019 at 10:52 am

עוגיות שסבתא ציפורה הייתה מכינה…החזרת אותי 40-45 שנים אחורה.
מה בנוגע להקפאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2019 at 5:50 pm

אני חושבת שההקפאה תהרוס את מרקם הקצף אז לא יכולה להמליץ .

Reply
Rachel נובמבר 18, 2019 at 3:54 pm

האם כדאי לנסות בגירסת פרווה?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 4:05 pm

מחמאה
בהחלט

Reply
Rachel נובמבר 18, 2019 at 6:23 pm

מה במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:35 pm

מיץ תפוזים , בגדול באותה הכמות של השמנת החמוצה אבל תוסיפי לאט לאט עד שמתאחד לבצק

Reply
Rachel נובמבר 18, 2019 at 6:25 pm

מה במקום שמנת חמוצה?

Reply
שני דצמבר 24, 2020 at 11:59 pm

מושלם!!!!! מתכון מדויק בכמויות! טעים והאגוזים נותנים רענון כיפי לעוגיות שושנים המוכרות

Reply
שלומית מרץ 24, 2023 at 3:04 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס? באותה הכמות?

Reply
Miri ספטמבר 28, 2021 at 10:19 pm

מעדן ! ! ! הגשמתי חלום להצליח להכין כאלה.
ההוראות מדויקות וההסבר נפלא פרט לחום תנור שלא צוין 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2021 at 10:49 pm

איזה כייך שמחה לשמוע!
כתוב: מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

Reply
Hamershmidt Keren פברואר 7, 2022 at 1:02 am

היי קרן,
אנחנו חיים בחו״ל ואין פה אינסטנט פודינג.
מה אני יכולה לשים במקום?
הילדים שלי מבקשים ממני את העוגיות האלו ולא יכולה להכין להם…
תודה, קרן.

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2022 at 7:46 am

קורנפלור ותמצית וניל

Reply
קרן פברואר 10, 2022 at 12:58 am

תודה על התשובה
כמה קורנפלור? אותה כמות של האינסטנט?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 6:51 am

כן

Reply
עידית מרץ 14, 2022 at 3:11 pm

אפשר להחליף חמאה בשמן?

עידית מרץ 14, 2022 at 2:58 pm

אפשר להחליף חמאה בשמן

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2022 at 12:47 pm

זה לא יעבוד עם הבצק הזה
אפשר מחמאה או נטורינה

Reply
נועה אוקטובר 20, 2022 at 10:12 pm

היי קרן, המתכונים שלך מעולים, אבל זה סיבך אותי במיוחד, כולם התמכרו פה אחד ועכשיו אני צריכה להכין עוגיות שושנים כל שבוע. זה בנוסף לבראוניז שלך.. מה יהיה. מתכון מושלם ומדוייק. תודה! הכנתי בלי האגוזים:) שאלה, לקחת לי יותר זמן אפייה, כמעט כפול, עדיף לאפות בטורבו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:53 am

תודה רבה!! אכן ממכרות
אין סיבה לאפות בטורבו אם את לא אופה כמה מגשים יחד

Reply
מורן ספטמבר 28, 2023 at 10:51 pm

היי,
לפרווה כדאי שמן קוקוס או נטורינה?
ובמקום שמנת חמוצה ראיתי שכתבת מיץ תפוזים. יש עוד תחליפים שאפשר? ראיתי שיש כאלה ששמים חומץ…
תודה רבה,
מורן

Reply

Leave a Comment