אני לא יכולה להיזכר למה אני אוהבת אותן כל כך או מתי אכלתי מהן לראשונה, אמא שלי בטוח לא הכינה אותן,
הן כל כך נוסטלגיות שנדמה לי שהן בחיים שלי מאז ומעולם, ובכל זאת עדיין לא העלתי מתכון שלהן לבלוג.
אלו בדיוק מסוג העוגיות שאני משתדלת לא להכין, כי אני כל כך אוהבת אותן שאני יכולה לאכול מהן בלי סוף.
הבצק שלהן רך רך ונמס בפה ומילוי הוניל הוא בדיוק מה שאני אוהבת, ועם תוספת האגוזים העוגיות משתדרגות בטירוף.
הרבה אנשים סולדים מפודינג וניל, והיום כשיש להשיג את הדבר האמיתי בין אם במקלות או בתמצית/מחית וניל איכותית,
אני מקבלת לא פעם ביקורות מהעוקבים, על השימוש בפודינג וניל, שפרט לטעם הונילי שלו, שגדלתי עליו ואני ממש מחבבת,
הפודינג עצמו מייצב את הבלילה, וללא הפודינג היא לא היתה אותו הדבר, רק אומרת 🙂
כשחשבתי על עוגיות שהייתי רוצה להתחיל או לסיים איתן את יום כיפור אם נניח הייתי צמה…. חשבתי מיד עליהן:-)
מזל שיש סביבי הרבה שכנים וחברים ביפו שצמים ואוכל לפנק אותם. וגם אני מתכננת משלוח מנות לבסיס של החיילת
בערב יום כיפור (שששש… זו הפתעה)
עוגיות קצף שושנים עם אגוזים/ 25-30 עוגיות
מצרכים למתכון:
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 גביע (200 מ״ל)שמנת חמוצה
3 חלמונים מביצים גודל L
350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
3 חלבונים
כוס (200 גר') סוכר לבן
1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס אגוזים קצוצים (אני ערבבתי בין אגוזי מלך לאגוזי לוז ופיסטוקים)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה ושמנת חמוצה (החמאה נשארת גושית וזה בסדר)
מוסיפים את החלמונים אחד בכל פעם ומערבבים היטב
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לתערובת אחידה, שימו לב שלא מתקבל כדור בצק, הבצק מעט דביק אבל יכול
בקלות להתגבש לכדור, אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח (20-30 גר')
עוטפים את הכדור בניילון ומכניסים למקרר.
שוטפים היטב את קערת המיקסר, ומייבשים.
מקציפים חלבונים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף מבריק ויציב, ומפסיקים את פעולת המיקסר.
מוסיפים לקצף את אבקת פודינג הוניל, ומערבבים בעדינות עם מרית בתנועות קיפול לתערובת אחידה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומקמחים משטח עבודה.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בינוני בערך בעובי 3 מ״מ.
בעזרת פלטה או גב כף מורחים 1/3 מהמרנג על גבי הבצק ומיישרים, מפזרים על המרנג 1/3 מתערובת האגוזים.
מגלגלים את הבצק לרולדה, זה בסדר אם קצת בורח לכם מרנג מהקצוות זה קורה לכולם לא להילחץ.
חוזרים על הפעולה עם 2 חלקי הבצק הנותרים, ופורסים את הרולדות לשושנים בעובי 1.5 ס״מ.
טיפ חשוב: אני מכינה את הרולדות, מניחה על מגש בינוני ומכניסה לפריזר ל 1/4 שעה לפני שאני פורסת
זה מבטיח פריסה קלה יותר של הרולדות לשושנים.
מניחים את השושנים במרווחים קטנים על תבנית האפייה כשהחלק הפתוח מונח כלפני מעלה, ואופים 15-17 דקות.
העוגיות אמורות להזהיב מעט ועדיין להישאר בהירות, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**שומרים את העוגיות בקופסא סגורה , כיון שהן אמורות להיות רכות במרקמן הן יחזיקו מעמד ועדיין יהיו טעימות עד 10 ימים.
**אפשר לוותר על תערובת האגוזים.
**אפשר להחליף את פודינג הוניל בכל פודינג אחר שאתם אוהבים, באותה הכמות בדיוק
42 Comments
גמר חתימה טובה קרן יקרה,
חולה חולה חולה חולה על העוגיות האלה. עוגיות נוסטלגיות בהחלט. כן… גם אני לא מוותרת על אינסטנט פודינג וניל/שוקולד/תות, כל כך מתאימות לעוגייה הנפלאה הזו. דווקא לא אוהבת אותן בלי אינסטנט פודינג. והעיקר… שהחיילת שתשוב הביתה ולחיק משפחתה לשלום. גמר חתימה טובה לך ולכל בני ביתך
היי יש לי רק ביצים XL כמה להשים ?
מתכון מהממם
תודה תורידי אחת
אפשר להחליף את השמנת ביוגורט 3%?
לא ניסיתי את אלו להכין עם יוגורט יש מצב שיעבוד
אפשר בשמנת להקצפה גם יעבוד טוב
נראה נפלא! תודה רבה, גמר חתימה טובה לך ולכל יקיריך.
שאלה: איך את מתמודדת עם המחסור המתמשך בחמאה?
חתימה טובה אפרת
לצערי אני נאלצת לקנות חמאה יקרה יותר, ואם אני במקרה מגיעה לסופר שיש בו אני מורידה את כל המדף לעגלה
מגלה לך סוד: בחנוית הטבע קסטל יש מלא חמאה. אני לוקחת כל פעם 10 חבילות. היום הייתי בכרמל ובמכולת הסכימו למכור לי אך ורק ורק 2 חבילות חמאה קטנות של תנובה- ממש כך- הקצבה! בהתחלה חשבתי שהם צוחקים איתי, אבל הם היו סופר רציניים! ממש תקופת הצנע, בכל מקרה כתבתי לך יש חמאה! שמרי את הסוד ביננו שלא תיגמר ואז לא נוכל לנסות את כל המתכונים כאן. היום שישי היום אני מכינה את שושני הווניל. שבת שלום
את כזו מהממת! אקפוץ לטבע קסטל, תודה ושבת שלום !
אמא שלי תמיד עשתה אותן. חורשת על הבלוג בהנאה!
מהמם, דש בבית
היי
הבצק ללא סוכר ?
ללא סוכר
הי הייתי רוצה לדעת איך שומרים על הקצף קשה אחרי שהוא יוצא מהתנור? אצלי הוא מתרכך והופך דביק…מכינה את העוגיות האלה שנים. תודה!!
הוא לא אמור להתקשות
היי קרן,
מה הכוונה לאפות כשהחלק הפתוח כלפי מעלה?
תודה מראש
רוית
כשפורסים את הרולדות השושנים עומדות אז יש להפוך אותן כשהחלק השטוח והפתוח על התבנית
בוקר טוב
אפשרי להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?
אפשר במיץ תפוזים
הי קרן מתוקה.
האם ניתן להקפיא את הבצק ולהכין בהזדמנות?
הי קרן.
מתכון מהמם לעוגיות חלום
מטעמי בריאות, האם יש דרך להחליף את האינטרנט פודינג במשהו מחומרי בסיס יותר או שזה לא יעבוד?
עוגיות שסבתא ציפורה הייתה מכינה…החזרת אותי 40-45 שנים אחורה.
מה בנוגע להקפאה?
אני חושבת שההקפאה תהרוס את מרקם הקצף אז לא יכולה להמליץ .
האם כדאי לנסות בגירסת פרווה?
מחמאה
בהחלט
מה במקום שמנת חמוצה?
מיץ תפוזים , בגדול באותה הכמות של השמנת החמוצה אבל תוסיפי לאט לאט עד שמתאחד לבצק
מה במקום שמנת חמוצה?
מושלם!!!!! מתכון מדויק בכמויות! טעים והאגוזים נותנים רענון כיפי לעוגיות שושנים המוכרות
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס? באותה הכמות?
מעדן ! ! ! הגשמתי חלום להצליח להכין כאלה.
ההוראות מדויקות וההסבר נפלא פרט לחום תנור שלא צוין 🙂
איזה כייך שמחה לשמוע!
כתוב: מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
היי קרן,
אנחנו חיים בחו״ל ואין פה אינסטנט פודינג.
מה אני יכולה לשים במקום?
הילדים שלי מבקשים ממני את העוגיות האלו ולא יכולה להכין להם…
תודה, קרן.
קורנפלור ותמצית וניל
תודה על התשובה
כמה קורנפלור? אותה כמות של האינסטנט?
כן
אפשר להחליף חמאה בשמן?
אפשר להחליף חמאה בשמן
זה לא יעבוד עם הבצק הזה
אפשר מחמאה או נטורינה
היי קרן, המתכונים שלך מעולים, אבל זה סיבך אותי במיוחד, כולם התמכרו פה אחד ועכשיו אני צריכה להכין עוגיות שושנים כל שבוע. זה בנוסף לבראוניז שלך.. מה יהיה. מתכון מושלם ומדוייק. תודה! הכנתי בלי האגוזים:) שאלה, לקחת לי יותר זמן אפייה, כמעט כפול, עדיף לאפות בטורבו?
תודה רבה!! אכן ממכרות
אין סיבה לאפות בטורבו אם את לא אופה כמה מגשים יחד
היי,
לפרווה כדאי שמן קוקוס או נטורינה?
ובמקום שמנת חמוצה ראיתי שכתבת מיץ תפוזים. יש עוד תחליפים שאפשר? ראיתי שיש כאלה ששמים חומץ…
תודה רבה,
מורן