עוגיות

עוגיות קצף שושנים עם אגוזים

אוקטובר 7, 2019 8 Comments
עוגיות קצף שושנים

אני לא יכולה להיזכר למה אני אוהבת אותן כל כך או מתי אכלתי מהן לראשונה, אמא שלי בטוח לא הכינה אותן,

הן כל כך נוסטלגיות שנדמה לי שהן בחיים שלי מאז ומעולם, ובכל זאת עדיין לא העלתי מתכון שלהן לבלוג.

אלו בדיוק מסוג העוגיות שאני משתדלת לא להכין, כי אני כל כך אוהבת אותן שאני יכולה לאכול מהן בלי סוף.

הבצק שלהן רך רך ונמס בפה ומילוי הוניל הוא בדיוק מה שאני אוהבת, ועם תוספת האגוזים העוגיות משתדרגות בטירוף.

הרבה אנשים סולדים מפודינג וניל, והיום כשיש להשיג את הדבר האמיתי בין אם במקלות או בתמצית/מחית וניל איכותית,

אני מקבלת לא פעם ביקורות מהעוקבים, על השימוש בפודינג וניל, שפרט לטעם הונילי שלו, שגדלתי עליו ואני ממש מחבבת,

הפודינג עצמו מייצב את הבלילה, וללא הפודינג היא לא היתה אותו הדבר, רק אומרת 🙂

כשחשבתי על עוגיות שהייתי רוצה להתחיל או לסיים איתן את יום כיפור אם נניח הייתי צמה…. חשבתי מיד עליהן:-)

מזל שיש סביבי הרבה שכנים וחברים ביפו שצמים ואוכל לפנק אותם. וגם אני מתכננת משלוח מנות לבסיס של החיילת

בערב יום כיפור (שששש… זו הפתעה)

עוגיות קצף שושנים עם אגוזים/ 25-30 עוגיות

מצרכים למתכון:

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 גביע (200 מ״ל)שמנת חמוצה

3 חלמונים מביצים גודל L

350 גר׳ (1/2 2 כוסות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

3 חלבונים

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1 חבילה (80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס אגוזים קצוצים (אני ערבבתי בין אגוזי מלך לאגוזי לוז ופיסטוקים)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה ושמנת חמוצה (החמאה נשארת גושית וזה בסדר)

מוסיפים את החלמונים אחד בכל פעם ומערבבים היטב

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לתערובת אחידה, שימו לב שלא מתקבל כדור בצק, הבצק מעט דביק אבל יכול

בקלות להתגבש לכדור, אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח (20-30 גר׳)

עוטפים את הכדור בניילון ומכניסים למקרר.

שוטפים היטב את קערת המיקסר, ומייבשים.

מקציפים חלבונים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף  מבריק ויציב, ומפסיקים את פעולת המיקסר.

מוסיפים לקצף את אבקת פודינג הוניל, ומערבבים בעדינות עם מרית בתנועות קיפול לתערובת אחידה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומקמחים משטח עבודה.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בינוני בערך בעובי 3 מ״מ.

בעזרת פלטה או גב כף מורחים 1/3 מהמרנג על גבי הבצק ומיישרים, מפזרים על המרנג 1/3 מתערובת האגוזים.

מגלגלים את הבצק לרולדה, זה בסדר אם קצת בורח לכם מרנג מהקצוות זה קורה לכולם לא להילחץ.

חוזרים על הפעולה עם 2 חלקי הבצק הנותרים, ופורסים את הרולדות לשושנים בעובי 1.5 ס״מ.

טיפ חשוב: אני מכינה את הרולדות, מניחה על מגש בינוני ומכניסה לפריזר ל 1/4 שעה לפני שאני פורסת

זה מבטיח פריסה קלה יותר של הרולדות לשושנים.

מניחים את השושנים במרווחים קטנים על תבנית האפייה כשהחלק הפתוח מונח כלפני מעלה, ואופים 15-17 דקות.

העוגיות אמורות להזהיב מעט ועדיין להישאר בהירות, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**שומרים את העוגיות בקופסא סגורה , כיון שהן אמורות להיות רכות במרקמן הן יחזיקו מעמד ועדיין יהיו טעימות עד 10 ימים.

**אפשר לוותר על תערובת האגוזים.

**אפשר להחליף את פודינג הוניל בכל פודינג אחר שאתם אוהבים, באותה הכמות בדיוק

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

סיסי אוקטובר 7, 2019 at 11:44 am

גמר חתימה טובה קרן יקרה,
חולה חולה חולה חולה על העוגיות האלה. עוגיות נוסטלגיות בהחלט. כן… גם אני לא מוותרת על אינסטנט פודינג וניל/שוקולד/תות, כל כך מתאימות לעוגייה הנפלאה הזו. דווקא לא אוהבת אותן בלי אינסטנט פודינג. והעיקר… שהחיילת שתשוב הביתה ולחיק משפחתה לשלום. גמר חתימה טובה לך ולכל בני ביתך

Reply
אפרת הרף אלמכיאס אוקטובר 7, 2019 at 6:57 pm

נראה נפלא! תודה רבה, גמר חתימה טובה לך ולכל יקיריך.
שאלה: איך את מתמודדת עם המחסור המתמשך בחמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2019 at 11:01 pm

חתימה טובה אפרת
לצערי אני נאלצת לקנות חמאה יקרה יותר, ואם אני במקרה מגיעה לסופר שיש בו אני מורידה את כל המדף לעגלה

Reply
רוית אוקטובר 8, 2019 at 9:07 am

היי קרן,
מה הכוונה לאפות כשהחלק הפתוח כלפי מעלה?
תודה מראש
רוית

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 9:25 am

כשפורסים את הרולדות השושנים עומדות אז יש להפוך אותן כשהחלק השטוח והפתוח על התבנית

Reply
אילת אוקטובר 8, 2019 at 11:28 am

בוקר טוב
אפשרי להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 12:26 pm

אפשר במיץ תפוזים

Reply
אורלי אוקטובר 8, 2019 at 3:40 pm

הי קרן.
מתכון מהמם לעוגיות חלום
מטעמי בריאות, האם יש דרך להחליף את האינטרנט פודינג במשהו מחומרי בסיס יותר או שזה לא יעבוד?

Reply

Leave a Comment