עוגיות

עוגיות שוקולד בראוניז מדהימות

יוני 29, 2020 47 Comments

אולי כי נולדתי במדבר אני אוהבת סדקים כל כך בעוגות ובעוגיות אבל כשזה יוצא ככה מהתנור אני פשוט מתעלפת.

העוגיות האלו רכות מבפנים וקצת קריספיות מבחוץ, הם ממש בטעם בראוניז והן כל כך טעימות!

ואפילו אני, ששוקולד עושה לי תמיד כאבי ראש ואני מנסה להימנע, לא התאפקתי ונישנשתי כמה בסריה.

יש לי שכנה טובה שנמצאת אצלי כמעט כל יום בבית, היא לא אוכלת כמעט במהלך היום, ולא משנה איזו עוגה

עוגיות או מאפים אני מוציאה מהתנור, היא אף פעם לא טועמת, אבל על שוקולד היא מטורפת, והפעם,

ברגע שהעוגיות יצאו מהתנור היא כבר היתה בדרך לתבנית עם היד מושטת קדימה, והייתי צריכה לעצור אותה

עד שהעוגיות יסיימו להתצטלם, וכשזה קרה, היא התנפלה עליהם כמו שלא ראיתי אותה אוכלת אף פעם

באמצע היום וזה היה משעשע.הן באמת כאלו מזמינות.

את המתכון ראיתי כאן ולמרות שיש עוד המון מתכונים ברשת התמונות שלה פשוט עשו לי את זה.

אם יש לכם ילדים בבית, חופשי תכפילו כמויות.

את שלבי ההכנה בוידאו אפשר לראות כאן בהייליטס באינסטושבאינסטוש

עוגיות שוקולד בראוניז מדהימות/כ 15 עוגיות

מצרכים למתכון:

2/3 כוס (95 גר׳) קמח לבן

2 כפות אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

220 גר׳ שוקולד מריר קצוץ או שוקולד ציפס רצוי ועדיף מעל 56%

1/4 כפית מלח

60 גר׳ חמאה

2 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר

כפית תמצית וניל

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס (לא חובה)

קצת מלח גס אטלנטי לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים קמח מלח אבקת אפייה וקקאו

בקערה נפרדת בפולסים קצרים במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד מריר

בקירת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר חום ולבן במהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד

לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס והוניל ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים שוב לתערובת אחידה, מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומערבבים מעט שוב.

אפשר בשלב הזה להכניס את הבלילה ל 20 דקות למקרר או לצנן מעט בטמפרטורת החדר, אז יהיה קל יותר

לעבוד איתה.

בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפייה, ומשאירים רווחים

ביניהם שכן העוגיות משטחות בתנור.מפזרים מעל מעט מלח גס,

אופים 12-13 דקות, עד שהן סדוקות למראה אך עדיין רכות. מוציאים, מצננים מעט וטורפים.

**אפשר להמיר את תוספת השוקולד צ׳יפס (1/2 כוס) בשוקולד חלב או לבן או אגוזים קצוצים

**העוגיות נשמרות עד רקבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

תמר יוני 29, 2020 at 6:11 pm

אמממאאאאא

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:45 pm

חחחח ואבא גם?

Reply
רובי יוני 30, 2020 at 12:17 pm

האם אפשר לעשות מזה עוגת בראוניז? ודרך אגב אתמול הכנתי תמתכון של הפיצה יצא פצצה

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 12:31 pm

תודה רובי, אני מעדיפה להכין את המתכון של הברואניז מהבלוג הוא מהמם

Reply
יהב יולי 2, 2020 at 3:20 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 3:58 pm

אפשר בשמן קוקוס 80% מכמות החמאה

Reply
שיר יוני 29, 2020 at 6:17 pm

מאוהבת בבלוג שלך! אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
בכללי אני תמיד מחפשת הערות על אם אפשרי להמיר לכוסמין אז ממש יהיה מושלם אם תוכלי להוסיף יותר כי יש מתכונים שאת כן רושמת בהם למטה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:46 pm

אני מניחה שאפשר לא ניסיתי

Reply
מעיין יוני 29, 2020 at 6:17 pm

היי קרן, במה אפשר להמיר את הקמח כדי שיהיה ללא גלוטן? קמח שקדים יעבוד? והאם אפשר שמן קוקוס? אם כן כמה זה 60 גרם?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:45 pm

50 גר שמן קוקוס
לא ניסיתי רק עם קמח שקדים אז לא יודעת להגיד אבל אולי קמח תפוחי אדמה או קורנפלור יעבדו איתו חצי חצי

Reply
מורן יוני 29, 2020 at 6:44 pm

אפשר להמיר את החמאה בחמאת קוקוס ?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:43 pm

שמן קוקוס? מניחה שאפשר ב 50 גר

Reply
אודי יוני 29, 2020 at 7:24 pm

יפהפיות!!
האם אפשר להמיר בכוסמין מלא ושמן קוקוס? תודה!!!

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:43 pm

כן
בערך 50 גר שמן קוקוס

Reply
עינב יולי 2, 2020 at 8:29 pm

העוגיות מחזיקות רק ארבעה ימים?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 8:30 pm

את יכולה להקפיא שיחזיקו יותר

Reply
מיכל סגיב יוני 29, 2020 at 7:29 pm

אפיה בטורבו או סטטי?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:42 pm

חום עליון תחתון

Reply
עדי יוני 30, 2020 at 12:25 am

מבינה, עליון תחתון סטטי ?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 7:13 am

כן

Reply
רוז יוני 29, 2020 at 7:48 pm

במה אפשר להמיר את החמאה לפרווה? (או שיהרוס את המרקם ואז אין טעם)

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:48 pm

50 גר שמן קוקוס אמור לעבוד

Reply
אדווה יוני 30, 2020 at 6:08 pm

מה עם נטורינה? תופס?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 6:51 pm

Yup

Reply
אלמוג יוני 30, 2020 at 12:36 pm

מתי מוסיפים את הוניל?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 1:16 pm

עם השוקולד המומס לבלילה

Reply
קרול מימוני יוני 30, 2020 at 2:38 pm

שלום,
אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 6:10 pm

את כולו? אולי אפשר חצי חצי עם קמח שקדים תנסי

Reply
שונית יוני 30, 2020 at 4:42 pm

**העוגיות נשמרות עד רקבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.-
כמה ימים?…

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 6:03 pm

ארבעה

Reply
שונית יולי 3, 2020 at 9:36 am

תודה!! יצא מעולה!!!! להתעלף…

Reply
שי יוני 30, 2020 at 5:14 pm

היי! נראה מהמם.

אם יש לי בבית ביצים XL, כמה לשים?

תודה (:

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 6:02 pm

אחת

Reply
שירה יולי 1, 2020 at 9:31 am

היי קרן, קודם כל נראה מהמם בטירוף!
אני יכולה להמיר את החמאה בשמן קנולה?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 4:31 pm

תודה
עדיף שמן קוקוס (80% מכמות החמאה)

Reply
אורח יולי 1, 2020 at 6:54 pm

כמה סוכר אפשר להפחית מבלי לפגוע במרקם ובטעם?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 7:22 pm

זה תמיד יפגע קצת, אז שתיים שלוש כפות אחרת לא ממליצה להוריד

Reply
שרית גרוס יולי 1, 2020 at 7:50 pm

יצא מדהים
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 10:55 pm

שמחה לשמוע

Reply
אסי יולי 8, 2020 at 8:33 am

היי. רציתי לשאול בבקשה. כתוב "שוקולד מריר קצוץ"
איך אני קוצצת?
לתשובתך אודה

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 10:07 am

עם סכין חדה וגדולה הכי טוב פשוט לקצוץ אותו

Reply
ג'ניפר יולי 9, 2020 at 11:23 pm

נראה מעולה!!
האם ניתן להשאיר את העיסה במקרר ללילה?
הכוונה לפני האפייה..

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 11:29 pm

בטח
רק לכסות היטב

Reply
מימי יולי 10, 2020 at 11:37 am

שלום קרן,
המתכונים שלך מלאי אהבה וטעם.
לא ממירה כלום בשום דבר… לו רק אפשר היה את הקלוריות…
תודה

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:15 pm

את כזו מהממת מימי תודה

Reply
Maya Har-Noy יולי 12, 2020 at 12:51 pm

Best cookies ever!!!!!! WOW

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 5:50 pm

תודה אהובית

Reply

Leave a Comment