עוגיות

עוגיות שוקולד בראוניז מדהימות

יוני 29, 2020 112 Comments

אולי כי נולדתי במדבר אני אוהבת סדקים כל כך בעוגות ובעוגיות אבל כשזה יוצא ככה מהתנור אני פשוט מתעלפת.

העוגיות האלו רכות מבפנים וקצת קריספיות מבחוץ, הם ממש בטעם בראוניז והן כל כך טעימות!

ואפילו אני, ששוקולד עושה לי תמיד כאבי ראש ואני מנסה להימנע, לא התאפקתי ונישנשתי כמה בסריה.

יש לי שכנה טובה שנמצאת אצלי כמעט כל יום בבית, היא לא אוכלת כמעט במהלך היום, ולא משנה איזו עוגה

עוגיות או מאפים אני מוציאה מהתנור, היא אף פעם לא טועמת, אבל על שוקולד היא מטורפת, והפעם,

ברגע שהעוגיות יצאו מהתנור היא כבר היתה בדרך לתבנית עם היד מושטת קדימה, והייתי צריכה לעצור אותה

עד שהעוגיות יסיימו להתצטלם, וכשזה קרה, היא התנפלה עליהם כמו שלא ראיתי אותה אוכלת אף פעם

באמצע היום וזה היה משעשע.הן באמת כאלו מזמינות.

את המתכון ראיתי כאן ולמרות שיש עוד המון מתכונים ברשת התמונות שלה פשוט עשו לי את זה.

אם יש לכם ילדים בבית, חופשי תכפילו כמויות.

את שלבי ההכנה בוידאו אפשר לראות כאן בהייליטס באינסטושבאינסטוש

עוגיות שוקולד בראוניז מדהימות/כ 15 עוגיות

מצרכים למתכון:

2/3 כוס (95 גר') קמח לבן

2 כפות אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

220 גר' שוקולד מריר קצוץ או שוקולד ציפס רצוי ועדיף מעל 56%

1/4 כפית מלח

60 גר' חמאה

2 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר

כפית תמצית וניל

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)

קצת מלח גס אטלנטי לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים קמח מלח אבקת אפייה וקקאו

בקערה נפרדת בפולסים קצרים במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד מריר

בקירת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר חום ולבן במהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד

לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס והוניל ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים שוב לתערובת אחידה, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט שוב.

אפשר בשלב הזה להכניס את הבלילה ל 20 דקות למקרר או לצנן מעט בטמפרטורת החדר, אז יהיה קל יותר

לעבוד איתה.

בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפייה, ומשאירים רווחים

ביניהם שכן העוגיות משטחות בתנור.מפזרים מעל מעט מלח גס,

אופים 12-13 דקות, עד שהן סדוקות למראה אך עדיין רכות. מוציאים, מצננים מעט וטורפים.

**אפשר להמיר את תוספת השוקולד צ'יפס (1/2 כוס) בשוקולד חלב או לבן או אגוזים קצוצים

**העוגיות נשמרות עד רקבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

112 Comments

תמר יוני 29, 2020 at 6:11 pm

אמממאאאאא

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:45 pm

חחחח ואבא גם?

Reply
סיגלית מאי 11, 2021 at 6:30 pm

עשיתי עכשיו! יצא מושלם!!!!

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 8:28 pm

כייף לך!

Reply
רובי יוני 30, 2020 at 12:17 pm

האם אפשר לעשות מזה עוגת בראוניז? ודרך אגב אתמול הכנתי תמתכון של הפיצה יצא פצצה

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 12:31 pm

תודה רובי, אני מעדיפה להכין את המתכון של הברואניז מהבלוג הוא מהמם

Reply
מור מאי 19, 2024 at 12:57 am

היי.. בסרטון את משתמשת בכפית רגילה. המתכון הזה ואחרים הם לפי כפיות רגילות או לפי כפיות וכפות מדידה ?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2024 at 10:27 pm

תמיד כפית רגילה, אני לא עובדת עם כפיות מידה

Reply
יהב יולי 2, 2020 at 3:20 pm

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 3:58 pm

אפשר בשמן קוקוס 80% מכמות החמאה

Reply
Rachel אפריל 5, 2022 at 12:18 pm

האם אני יכולה לעשות את העוגיות ולשים קרם בפנים?
כמו קוקולידה

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 12:41 pm

ברור

Reply
שיר יוני 29, 2020 at 6:17 pm

מאוהבת בבלוג שלך! אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
בכללי אני תמיד מחפשת הערות על אם אפשרי להמיר לכוסמין אז ממש יהיה מושלם אם תוכלי להוסיף יותר כי יש מתכונים שאת כן רושמת בהם למטה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:46 pm

אני מניחה שאפשר לא ניסיתי

Reply
Moriah אוקטובר 13, 2023 at 3:11 pm

הכנתי פעמיים השבוע ונגמר בשניות!

Reply
עדי אוקטובר 10, 2024 at 1:06 am

שאלה
הכנתי בדיוק כפי המתכון ולא נוצרו שברים מנסה להבין מה עשיתי לא נכון

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2024 at 1:14 pm

באמת מוזר כי עם כמות כזו של סוכר וחמאה _בהנחה שבאמת לא שינית כלום) אמורים להיווצר שברים, אבל אני לא חושבת שזה משפיע על הטעם

Reply
מעיין יוני 29, 2020 at 6:17 pm

היי קרן, במה אפשר להמיר את הקמח כדי שיהיה ללא גלוטן? קמח שקדים יעבוד? והאם אפשר שמן קוקוס? אם כן כמה זה 60 גרם?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:45 pm

50 גר שמן קוקוס
לא ניסיתי רק עם קמח שקדים אז לא יודעת להגיד אבל אולי קמח תפוחי אדמה או קורנפלור יעבדו איתו חצי חצי

Reply
מאיה אוגוסט 7, 2020 at 3:23 pm

הרם ניתן להמיר קמח רגיל+אבקת אפיה לקמח תופח?

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2020 at 4:06 pm

תמידדדדד

Reply
קרין אוקטובר 19, 2023 at 6:56 pm

עוגיות מעולות!
מה גורם לסדקים בעצם?

Reply
מורן יוני 29, 2020 at 6:44 pm

אפשר להמיר את החמאה בחמאת קוקוס ?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:43 pm

שמן קוקוס? מניחה שאפשר ב 50 גר

Reply
ליהי פברואר 6, 2021 at 7:36 am

קרן אהובה, בן ה5 שלי ואני אוהבים לדפדף באתר שלך ולבחור מתכונים. הוא בחר את זה כבר פעמיים כי הן פשוט מעולות. אנחנו מכינים אותן עם שוקולד חלב כי בכל זאת – בן 5. הן מתחסלות מהר מדיי. המון תודה. איזה כיף שיש אותך!

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 10:31 am

שמחה לשמוע ליהי תודה

Reply
אודי יוני 29, 2020 at 7:24 pm

יפהפיות!!
האם אפשר להמיר בכוסמין מלא ושמן קוקוס? תודה!!!

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:43 pm

כן
בערך 50 גר שמן קוקוס

Reply
עינב יולי 2, 2020 at 8:29 pm

העוגיות מחזיקות רק ארבעה ימים?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 8:30 pm

את יכולה להקפיא שיחזיקו יותר

Reply
מיכל סגיב יוני 29, 2020 at 7:29 pm

אפיה בטורבו או סטטי?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:42 pm

חום עליון תחתון

Reply
עדי יוני 30, 2020 at 12:25 am

מבינה, עליון תחתון סטטי ?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 7:13 am

כן

Reply
רוז יוני 29, 2020 at 7:48 pm

במה אפשר להמיר את החמאה לפרווה? (או שיהרוס את המרקם ואז אין טעם)

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:48 pm

50 גר שמן קוקוס אמור לעבוד

Reply
אדווה יוני 30, 2020 at 6:08 pm

מה עם נטורינה? תופס?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 6:51 pm

Yup

Reply
מלי מאי 9, 2024 at 2:02 pm

נטורינה לא בריאה

אלמוג יוני 30, 2020 at 12:36 pm

מתי מוסיפים את הוניל?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 1:16 pm

עם השוקולד המומס לבלילה

Reply
קרול מימוני יוני 30, 2020 at 2:38 pm

שלום,
אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 6:10 pm

את כולו? אולי אפשר חצי חצי עם קמח שקדים תנסי

Reply
לירון אוגוסט 4, 2020 at 1:38 pm

עוגיות מעולות כקוקילידה

Reply
שונית יוני 30, 2020 at 4:42 pm

**העוגיות נשמרות עד רקבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.-
כמה ימים?…

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 6:03 pm

ארבעה

Reply
שונית יולי 3, 2020 at 9:36 am

תודה!! יצא מעולה!!!! להתעלף…

Reply
שי יוני 30, 2020 at 5:14 pm

היי! נראה מהמם.

אם יש לי בבית ביצים XL, כמה לשים?

תודה (:

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 6:02 pm

אחת

Reply
שירה יולי 1, 2020 at 9:31 am

היי קרן, קודם כל נראה מהמם בטירוף!
אני יכולה להמיר את החמאה בשמן קנולה?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 4:31 pm

תודה
עדיף שמן קוקוס (80% מכמות החמאה)

Reply
אורח יולי 1, 2020 at 6:54 pm

כמה סוכר אפשר להפחית מבלי לפגוע במרקם ובטעם?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 7:22 pm

זה תמיד יפגע קצת, אז שתיים שלוש כפות אחרת לא ממליצה להוריד

Reply
שרית גרוס יולי 1, 2020 at 7:50 pm

יצא מדהים
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 10:55 pm

שמחה לשמוע

Reply
אסי יולי 8, 2020 at 8:33 am

היי. רציתי לשאול בבקשה. כתוב "שוקולד מריר קצוץ"
איך אני קוצצת?
לתשובתך אודה

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 10:07 am

עם סכין חדה וגדולה הכי טוב פשוט לקצוץ אותו

Reply
ג'ניפר יולי 9, 2020 at 11:23 pm

נראה מעולה!!
האם ניתן להשאיר את העיסה במקרר ללילה?
הכוונה לפני האפייה..

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 11:29 pm

בטח
רק לכסות היטב

Reply
מימי יולי 10, 2020 at 11:37 am

שלום קרן,
המתכונים שלך מלאי אהבה וטעם.
לא ממירה כלום בשום דבר… לו רק אפשר היה את הקלוריות…
תודה

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:15 pm

את כזו מהממת מימי תודה

Reply
Maya Har-Noy יולי 12, 2020 at 12:51 pm

Best cookies ever!!!!!! WOW

Reply
קרן אגם יולי 12, 2020 at 5:50 pm

תודה אהובית

Reply
נויה יולי 14, 2020 at 8:31 pm

וואוו עוגיות היסטריותת!!
עשיתי עם שמן קוקוס, קמח כוסמין 80% והפחתתי קצת את כמות הסוכר, יצא מדהיםם

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:33 pm

תודה ששיתפת נויה

Reply
ענבר יולי 15, 2020 at 12:43 pm

אמאלה עוגיות מפחידותתת
באותו יום שהכנתי אותם הם נגמרו.
היה חסר לי 20 גרם שוקולד מריר אז שמתי כפית נוטלה במקום ועפו על זה!
ממליצה לנסות ⁦♥️⁩

Reply
קרן אגם יולי 15, 2020 at 12:50 pm

תמיד! להכפיל כמויות

Reply
יאנה יולי 25, 2020 at 3:35 pm

עוגיות מדהימות! יצאו ממש טעימות אבל קצת עבות. יש לך רעיון איך לשטח אותן? העיסה דביקה וקשה לעשות את זה עם הכף והאפיה לא עשתה את העבודה.

Reply
Adi אוגוסט 31, 2020 at 11:35 am

להקציף 2 ביצים עם הסוכר הכוונה לחלבונים רק?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2020 at 11:51 am

2 ביצים שלמות כמו שכתוב

Reply
איילתהשחר יולי 27, 2020 at 12:40 am

יו כמה שזה טעים !!!!
שמנו גלידת וניל בין שתי עוגיות וזה פשוט קוקילידה של פעם
קרן כיף להכין את המתכונים שלך, כל פעם מחדש ! פשוט קסם !

Reply
קרן אגם יולי 27, 2020 at 7:36 am

אלופים אתם איילת תודה

Reply
טליה יולי 28, 2020 at 8:35 pm

אפשר להמיר את החמאה למזולה ?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 8:54 pm

לא ניסיתי נשמע שכן

Reply
לירון אוגוסט 4, 2020 at 1:39 pm

עוגיות מעולות כקוקילידה

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2020 at 2:05 pm

לגמרי מסכימה

Reply
נועה לוי ספטמבר 12, 2020 at 10:49 am

אם יש לי ביצים מדיום , כמה ביצים לשים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 8:18 pm

לא צריך לעשות שינוי

Reply
שני ספטמבר 26, 2020 at 12:16 pm

היי קרן,
במידה ויש לי רק ביצים M כמה לשים? 2או 3?
תודה, שני

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 1:03 pm

לא חושבת שיש צורך לעשות שינוי גם עם ביצים מדיום

Reply
נחמי אוקטובר 19, 2020 at 7:45 pm

ואוו העוגיות יצאו מדהימותתת!!!
טעימות ברמה לא נומראלית!

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:30 pm

זה משמח ממש

Reply
Rom Shibi ינואר 17, 2021 at 7:41 pm

מותר להיות חצוף ולהציע שיפור קטן למתכון?

Reply
לילך א. ינואר 26, 2021 at 11:43 am

חיפשתי מתכון לעוגיות שוקולד מהירות כי הבת שלי ביקשה והגעתי למתכון הזה. אפיתי פעמיים, בשתיהן עם קמח כוסמין. בפעם הראשונה התערובת ממש התקשתה במקרר (השארתי יותר מ- 20 דקות…) ולא קיבלתי את הצורה והסדקים שבתמונות. בפעם השנייה השארתי רק 20 דקות והתערובת יצאה במרקם יותר רך, העוגיות יצאו יפות וסדוקות. לזכותן ייאמר שבשתי הפעמים יצאו טעימות בטירוף. מתכון שללא ספק יכנס לקבועים אצלנו.

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2021 at 4:18 pm

תודה

Reply
רוני ינואר 28, 2021 at 8:28 pm

יצא מושלם!!!

Reply
דקלה מרץ 4, 2021 at 5:27 pm

היי האם אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה?

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2021 at 9:57 pm

פחות מתאים בעוגיות האלו

Reply
לילך מרץ 5, 2021 at 12:46 pm

אני קוראת נכון את המתכון? רק 2/3 כוס קמח?

Reply
שקד מאי 15, 2021 at 12:36 pm

היי, אם יש לי רק ביצים s כמה לשים?

Reply
שקד מאי 15, 2021 at 12:43 pm

וגם, האם אפשר לשים 200 גרם סוכר קנים או 200 גרם סוכר לבן?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:09 pm

אפשר או או

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:09 pm

ארבע

Reply
לישי יוני 1, 2021 at 6:32 pm

האם יש חלופה ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2021 at 2:39 pm

אפשר ידנית עם מטרפה טובה או מיקסר ידני כי חייבים לקבל הקצפה טובה של הביצים

Reply
נועה אוגוסט 10, 2021 at 2:35 am

היי
במצרכים כתוב גם שוקולד קצוץ וגם שוקולד צ’יפס?
לא הבנתי מה עושים עם כל דבר

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 6:57 am

את השוקולד המריר ממיסים, ואפשר להוסיף לכל הבלילה גם שוקולד צ׳יפס, כפי שציינתי זו אופציה.

Reply
ליאורה אוגוסט 29, 2021 at 9:51 am

ואוו קרן אין מילים. האתר שלך מדהים בכל מתכון. אבל זה ??? פשוט ליפול מהרגלים. מתכון ממכר והורס.
תודה ! הנעמת לנו את השבת.

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2021 at 12:14 pm

איזה מהממת את תודה

Reply
Noga אוקטובר 31, 2021 at 3:40 pm

מדהימות מדהימות מדהימות!!
תודה רבה מתכון מצוין ומדויק , כמו תמיד 🙂

Reply
אינה ינואר 20, 2023 at 5:28 pm

קרן את מדהימה ומתכונים שלך מעולים !!!
העוגיות סוף !!!!!!!!

Reply
אירית לגזיאל אפריל 23, 2023 at 11:08 am

Help needed – העוגיות יצאו תפוחות ויפות ואז צנחו לי והפכו לדקוץ מאוד … מה עשיתי לא בסדר ?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2023 at 2:01 pm

אלו עוגיות עדינות שנוםלות אחרי אפייה ונסדקות וזה בסדר, אלא אם כן הורדת בכמות הסוכר

Reply
עדי דצמבר 8, 2023 at 11:51 am

אחת העוגיות היותר טעימות שהכנתי!!! עפו עליהן ברמות, ממליצה מאוד

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2023 at 7:51 am

תודה

Reply
תמה דצמבר 15, 2023 at 3:23 pm

היי, הקישור להסבר באינסטגרם פותח מתכון לעוגות גבינה.. אשמח לקבל את הקישור להסבר

Reply
אורית מרץ 29, 2024 at 5:30 pm

מאיזו סיבה העוגיות לא נסדקו לי? אוליי היו זמן ממושך מדי במקרר?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2024 at 10:08 am

הורדת את כמות הסוכר ?

Reply
יעל רבנה אפריל 5, 2024 at 11:52 am

הי קרן מהממת!
הבלוג שלך אש!
איו סופ"ש שלא מכינה. משהו שלך אחד לפחות ותמיד יוצא מושלם!

תגידי.. במתכון הזה.. אם אני רוצה את העוגיות וניל פשוט להוריד את הקקאו?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:46 pm

יש מלא מתכונים לעוגיות שוקולד צ׳יפס באתר

Reply
יהודה מאי 10, 2024 at 2:06 pm

שלום קרן יקרה
ראיתי ששאלו בדבר קמח ללא גלוטן.
ובכן, היום אפיתי מנה כפולה עם קמח תמי ללא גלוטן, שקלתי כל עוגייה 12/13 גרם אפיתי 12-13 דקות כפי שכתבת.
יצאו מצוינים, חבל שאין מקום לצרף תמונות.
תודה על המתכונים שלך המצוינים

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:28 pm

שמחה מאוד לשמוע יהודה תודה ששיתפת

Reply

Leave a Comment