אולי כי נולדתי במדבר אני אוהבת סדקים כל כך בעוגות ובעוגיות אבל כשזה יוצא ככה מהתנור אני פשוט מתעלפת.
העוגיות האלו רכות מבפנים וקצת קריספיות מבחוץ, הם ממש בטעם בראוניז והן כל כך טעימות!
ואפילו אני, ששוקולד עושה לי תמיד כאבי ראש ואני מנסה להימנע, לא התאפקתי ונישנשתי כמה בסריה.
יש לי שכנה טובה שנמצאת אצלי כמעט כל יום בבית, היא לא אוכלת כמעט במהלך היום, ולא משנה איזו עוגה
עוגיות או מאפים אני מוציאה מהתנור, היא אף פעם לא טועמת, אבל על שוקולד היא מטורפת, והפעם,
ברגע שהעוגיות יצאו מהתנור היא כבר היתה בדרך לתבנית עם היד מושטת קדימה, והייתי צריכה לעצור אותה
עד שהעוגיות יסיימו להתצטלם, וכשזה קרה, היא התנפלה עליהם כמו שלא ראיתי אותה אוכלת אף פעם
באמצע היום וזה היה משעשע.הן באמת כאלו מזמינות.
את המתכון ראיתי כאן ולמרות שיש עוד המון מתכונים ברשת התמונות שלה פשוט עשו לי את זה.
אם יש לכם ילדים בבית, חופשי תכפילו כמויות.
את שלבי ההכנה בוידאו אפשר לראות כאן בהייליטס באינסטושבאינסטוש
עוגיות שוקולד בראוניז מדהימות/כ 15 עוגיות
מצרכים למתכון:
2/3 כוס (95 גר') קמח לבן
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
220 גר' שוקולד מריר קצוץ או שוקולד ציפס רצוי ועדיף מעל 56%
1/4 כפית מלח
60 גר' חמאה
2 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)
קצת מלח גס אטלנטי לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בקערה מערבבים קמח מלח אבקת אפייה וקקאו
בקערה נפרדת בפולסים קצרים במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד מריר
בקירת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר חום ולבן במהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד
לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס והוניל ומערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים שוב לתערובת אחידה, מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט שוב.
אפשר בשלב הזה להכניס את הבלילה ל 20 דקות למקרר או לצנן מעט בטמפרטורת החדר, אז יהיה קל יותר
לעבוד איתה.
בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפייה, ומשאירים רווחים
ביניהם שכן העוגיות משטחות בתנור.מפזרים מעל מעט מלח גס,
אופים 12-13 דקות, עד שהן סדוקות למראה אך עדיין רכות. מוציאים, מצננים מעט וטורפים.
**אפשר להמיר את תוספת השוקולד צ'יפס (1/2 כוס) בשוקולד חלב או לבן או אגוזים קצוצים
**העוגיות נשמרות עד רקבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
112 Comments
אמממאאאאא
חחחח ואבא גם?
עשיתי עכשיו! יצא מושלם!!!!
כייף לך!
האם אפשר לעשות מזה עוגת בראוניז? ודרך אגב אתמול הכנתי תמתכון של הפיצה יצא פצצה
תודה רובי, אני מעדיפה להכין את המתכון של הברואניז מהבלוג הוא מהמם
היי.. בסרטון את משתמשת בכפית רגילה. המתכון הזה ואחרים הם לפי כפיות רגילות או לפי כפיות וכפות מדידה ?
תמיד כפית רגילה, אני לא עובדת עם כפיות מידה
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
אפשר בשמן קוקוס 80% מכמות החמאה
האם אני יכולה לעשות את העוגיות ולשים קרם בפנים?
כמו קוקולידה
ברור
מאוהבת בבלוג שלך! אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
בכללי אני תמיד מחפשת הערות על אם אפשרי להמיר לכוסמין אז ממש יהיה מושלם אם תוכלי להוסיף יותר כי יש מתכונים שאת כן רושמת בהם למטה 🙂
אני מניחה שאפשר לא ניסיתי
הכנתי פעמיים השבוע ונגמר בשניות!
שאלה
הכנתי בדיוק כפי המתכון ולא נוצרו שברים מנסה להבין מה עשיתי לא נכון
באמת מוזר כי עם כמות כזו של סוכר וחמאה _בהנחה שבאמת לא שינית כלום) אמורים להיווצר שברים, אבל אני לא חושבת שזה משפיע על הטעם
היי קרן, במה אפשר להמיר את הקמח כדי שיהיה ללא גלוטן? קמח שקדים יעבוד? והאם אפשר שמן קוקוס? אם כן כמה זה 60 גרם?
50 גר שמן קוקוס
לא ניסיתי רק עם קמח שקדים אז לא יודעת להגיד אבל אולי קמח תפוחי אדמה או קורנפלור יעבדו איתו חצי חצי
הרם ניתן להמיר קמח רגיל+אבקת אפיה לקמח תופח?
תמידדדדד
עוגיות מעולות!
מה גורם לסדקים בעצם?
אפשר להמיר את החמאה בחמאת קוקוס ?
שמן קוקוס? מניחה שאפשר ב 50 גר
קרן אהובה, בן ה5 שלי ואני אוהבים לדפדף באתר שלך ולבחור מתכונים. הוא בחר את זה כבר פעמיים כי הן פשוט מעולות. אנחנו מכינים אותן עם שוקולד חלב כי בכל זאת – בן 5. הן מתחסלות מהר מדיי. המון תודה. איזה כיף שיש אותך!
שמחה לשמוע ליהי תודה
יפהפיות!!
האם אפשר להמיר בכוסמין מלא ושמן קוקוס? תודה!!!
כן
בערך 50 גר שמן קוקוס
העוגיות מחזיקות רק ארבעה ימים?
את יכולה להקפיא שיחזיקו יותר
אפיה בטורבו או סטטי?
חום עליון תחתון
מבינה, עליון תחתון סטטי ?
כן
במה אפשר להמיר את החמאה לפרווה? (או שיהרוס את המרקם ואז אין טעם)
50 גר שמן קוקוס אמור לעבוד
מה עם נטורינה? תופס?
Yup
נטורינה לא בריאה
מתי מוסיפים את הוניל?
עם השוקולד המומס לבלילה
שלום,
אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור?
את כולו? אולי אפשר חצי חצי עם קמח שקדים תנסי
עוגיות מעולות כקוקילידה
**העוגיות נשמרות עד רקבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.-
כמה ימים?…
ארבעה
תודה!! יצא מעולה!!!! להתעלף…
היי! נראה מהמם.
אם יש לי בבית ביצים XL, כמה לשים?
תודה (:
אחת
היי קרן, קודם כל נראה מהמם בטירוף!
אני יכולה להמיר את החמאה בשמן קנולה?
תודה
עדיף שמן קוקוס (80% מכמות החמאה)
כמה סוכר אפשר להפחית מבלי לפגוע במרקם ובטעם?
זה תמיד יפגע קצת, אז שתיים שלוש כפות אחרת לא ממליצה להוריד
יצא מדהים
תודה רבה
שמחה לשמוע
היי. רציתי לשאול בבקשה. כתוב "שוקולד מריר קצוץ"
איך אני קוצצת?
לתשובתך אודה
עם סכין חדה וגדולה הכי טוב פשוט לקצוץ אותו
נראה מעולה!!
האם ניתן להשאיר את העיסה במקרר ללילה?
הכוונה לפני האפייה..
בטח
רק לכסות היטב
שלום קרן,
המתכונים שלך מלאי אהבה וטעם.
לא ממירה כלום בשום דבר… לו רק אפשר היה את הקלוריות…
תודה
את כזו מהממת מימי תודה
Best cookies ever!!!!!! WOW
תודה אהובית
וואוו עוגיות היסטריותת!!
עשיתי עם שמן קוקוס, קמח כוסמין 80% והפחתתי קצת את כמות הסוכר, יצא מדהיםם
תודה ששיתפת נויה
אמאלה עוגיות מפחידותתת
באותו יום שהכנתי אותם הם נגמרו.
היה חסר לי 20 גרם שוקולד מריר אז שמתי כפית נוטלה במקום ועפו על זה!
ממליצה לנסות ♥️
תמיד! להכפיל כמויות
עוגיות מדהימות! יצאו ממש טעימות אבל קצת עבות. יש לך רעיון איך לשטח אותן? העיסה דביקה וקשה לעשות את זה עם הכף והאפיה לא עשתה את העבודה.
להקציף 2 ביצים עם הסוכר הכוונה לחלבונים רק?
2 ביצים שלמות כמו שכתוב
יו כמה שזה טעים !!!!
שמנו גלידת וניל בין שתי עוגיות וזה פשוט קוקילידה של פעם
קרן כיף להכין את המתכונים שלך, כל פעם מחדש ! פשוט קסם !
אלופים אתם איילת תודה
אפשר להמיר את החמאה למזולה ?
לא ניסיתי נשמע שכן
עוגיות מעולות כקוקילידה
לגמרי מסכימה
אם יש לי ביצים מדיום , כמה ביצים לשים?
לא צריך לעשות שינוי
היי קרן,
במידה ויש לי רק ביצים M כמה לשים? 2או 3?
תודה, שני
לא חושבת שיש צורך לעשות שינוי גם עם ביצים מדיום
ואוו העוגיות יצאו מדהימותתת!!!
טעימות ברמה לא נומראלית!
זה משמח ממש
מותר להיות חצוף ולהציע שיפור קטן למתכון?
חיפשתי מתכון לעוגיות שוקולד מהירות כי הבת שלי ביקשה והגעתי למתכון הזה. אפיתי פעמיים, בשתיהן עם קמח כוסמין. בפעם הראשונה התערובת ממש התקשתה במקרר (השארתי יותר מ- 20 דקות…) ולא קיבלתי את הצורה והסדקים שבתמונות. בפעם השנייה השארתי רק 20 דקות והתערובת יצאה במרקם יותר רך, העוגיות יצאו יפות וסדוקות. לזכותן ייאמר שבשתי הפעמים יצאו טעימות בטירוף. מתכון שללא ספק יכנס לקבועים אצלנו.
תודה
יצא מושלם!!!
היי האם אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה?
פחות מתאים בעוגיות האלו
אני קוראת נכון את המתכון? רק 2/3 כוס קמח?
היי, אם יש לי רק ביצים s כמה לשים?
וגם, האם אפשר לשים 200 גרם סוכר קנים או 200 גרם סוכר לבן?
אפשר או או
ארבע
האם יש חלופה ללא מיקסר?
אפשר ידנית עם מטרפה טובה או מיקסר ידני כי חייבים לקבל הקצפה טובה של הביצים
היי
במצרכים כתוב גם שוקולד קצוץ וגם שוקולד צ’יפס?
לא הבנתי מה עושים עם כל דבר
את השוקולד המריר ממיסים, ואפשר להוסיף לכל הבלילה גם שוקולד צ׳יפס, כפי שציינתי זו אופציה.
ואוו קרן אין מילים. האתר שלך מדהים בכל מתכון. אבל זה ??? פשוט ליפול מהרגלים. מתכון ממכר והורס.
תודה ! הנעמת לנו את השבת.
איזה מהממת את תודה
מדהימות מדהימות מדהימות!!
תודה רבה מתכון מצוין ומדויק , כמו תמיד 🙂
קרן את מדהימה ומתכונים שלך מעולים !!!
העוגיות סוף !!!!!!!!
Help needed – העוגיות יצאו תפוחות ויפות ואז צנחו לי והפכו לדקוץ מאוד … מה עשיתי לא בסדר ?
אלו עוגיות עדינות שנוםלות אחרי אפייה ונסדקות וזה בסדר, אלא אם כן הורדת בכמות הסוכר
אחת העוגיות היותר טעימות שהכנתי!!! עפו עליהן ברמות, ממליצה מאוד
תודה
היי, הקישור להסבר באינסטגרם פותח מתכון לעוגות גבינה.. אשמח לקבל את הקישור להסבר
מאיזו סיבה העוגיות לא נסדקו לי? אוליי היו זמן ממושך מדי במקרר?
הורדת את כמות הסוכר ?
הי קרן מהממת!
הבלוג שלך אש!
איו סופ"ש שלא מכינה. משהו שלך אחד לפחות ותמיד יוצא מושלם!
תגידי.. במתכון הזה.. אם אני רוצה את העוגיות וניל פשוט להוריד את הקקאו?
יש מלא מתכונים לעוגיות שוקולד צ׳יפס באתר
שלום קרן יקרה
ראיתי ששאלו בדבר קמח ללא גלוטן.
ובכן, היום אפיתי מנה כפולה עם קמח תמי ללא גלוטן, שקלתי כל עוגייה 12/13 גרם אפיתי 12-13 דקות כפי שכתבת.
יצאו מצוינים, חבל שאין מקום לצרף תמונות.
תודה על המתכונים שלך המצוינים
שמחה מאוד לשמוע יהודה תודה ששיתפת