קיבלתי עצה מחברה שהגיעה להתארח אצלי בסדנה, ובנוסף לחוברת מתכונים
שהאורחים מקבלים בסיום סדנה, ושקית יפה עם כל מה שהם הכינו, להניח בתחתי תהשקית הפתעה
קטנה, שקית עם כמה עוגיות שוקולד צ׳יפס. שיגיעו הביתה ויהיה להם כייף.
עפתי על הרעיון והתחלתי לשחק עם בצקים של עוגיות ולהכין כל יום משהו קצת אחר.
והשבוע הכנתי בלילה של עוגיות קבועה ובכל יום הוספתי לה משהו אחר.
אז אני חושבת שממש כייף כשיש בסיס טוב לעוגיות ואפשר לשחק איתו ולהוסיף מה שרוצים
ובכך לייצר ממלא סוגים של עוגיות שונות בכל פעם. אז הנה המתכון לפניכם.
תרגישו חופשי לשנות להוסיף להוריד והעיקר לספר לי מה אתם אומרים!
עוגיות שוקולד ציפס בסיס+תוספות/30 עוגיות
מצרכים למתכון בסיס:
200 גר חמאה רכה
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
ביצה+חלמון
1/2 כפית מלח
כוס (200 גר׳) סוכר חום
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
כפית תמצית וניל
זה הבסיס ועל זה אפשר להוסיף ולשדרג ואלו התוספות שהוספתי, למטה תראו רשימת המרות
2 כפות חמאת בוטנים וניל ופולי קקאו של ראסטיס
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס לבן
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס חלב
1/2 כוס פקאנים שבורים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
בקערה (אפשר בקערת מיקסר עם וו גיטרה) מערבבים חמאה ושני סוגי סוכר
מוסיפים ביצה חלמון ותמצית וניל ומעבדים, מוסיפים קמח מלח אבקת אפייה אבקת סודה לשתיה
ומערבבים שוב. מוסיפים את ממרח חמאת הבוטנים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
מוסיפים פנימה שוקולד צ׳יפס ופקאנים קציוצים ומערבבים לתערובת אחידה.
בזערת כף גלידה קפיצית משומנת (אפשר גם להיעזר בשתי כפות רגילות) מעבירים
תלוליות בצק לתבנית ושומרים על רווחים.
אופים את העוגיות 10-11 דקות ומוציאים אותן כשהן עוד טיפה רכות, לא לדאוג הן יייתקשו
בהמשך.
מצננים וטורפים. שימו לב שהעוגיות הכי טעימות אחרי שהן מתקררות
המרות:
במקום חמאת הבוטנים שהוספתי :
טחינה גולמית, חמאת קשיו, חמאת שקדים חמאת פקאן וכו…
במקום פקאנים קצוצים:
שברי בייגלה, שברי בוטנים מלוחים, שברי קשיו, אגוזי מלך או אגוזי לוז.
במקום שוקולד צ׳יפס לבן וחלב אפשר שוקולד צי׳פס מריר או שוקולד קצוץ
אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום וחלק מהסוכר החום בסוכר חום כהה.
ניתן להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן או רבע מהכמות לקמח מלא או כוסמין מלא.
79 Comments
הי קרן,
האם העוגיות יוצאות קריספיות קראנצ׳יות או רכות?
אני ממש רוצה להכין עוגיות שיצאו כמו הקנויות שהן קשות וקריספיות ולא רכות כלל. אשמח לדעת איך מגיעים למרקם הזה. תודה
קריספיות אבל לא בטוחה שכמו שאת ממש רוצה של הקנויות
היי.. ניראה מעולה!
האם אפשר לשים פרלין שוקולד חלב/לבן?
בטח!
מתכון מעולה! תודה קרן ..את אלופה! הבן שלי מכור לחמאת בוטנים
תודה אירית
היי קרן
איך ניתן לשלב שמן קוקוס?
תודה ורה
להמיר את החמאה 180 גר שמן קוקוס
היי, אם אני רוצה להשתמש בקמח מלא במקום בקמח לבן צריך לשים בדיוק את אותה כמות קמח? 350 גרם?
כן ולקחת בחשבון שהן ייצאו כהות ודחוסות יותר
היי נראה וואו
אם אני רוצה למלא בפנים נוטלה או שוקולד לבן?
אז לצנן היטב את הבצק קודם ואז להכין כמו במתכון הזה
https://kerenagam.co.il/עוגיות-ממולאות-בממרח-בייגלה-מלוח/
מב עם המרה של חלק מהקמח או כולו לשיבולת שועל?
לא ניסיתי אני מאמינה שחלקית זה אפשרי
הי 🙂 האם אפשר לעבוד בלי מיקסר ולהגיע לאותה תוצאה?
אני מכינה אותן ללא מיקסר בקלות עם כף בקערה
האם אפשר חמאת בוטנים פשוטה של סקיפי?
היי קרן, נראה מדהים ויאמי.
אפשר להחליף את החמאה בנטורינה?
תודה
בטח 1:1
אני הוספתי עוד קצת זמן אפיה כי אחרי 11 דק עוד היו ממש לבנות.. לאחר 15 דק חלקן (אלו שהכנתי עם כף גלידה והיו שמנמנות יותר) יצאו נהדר , קצת צ'ואיות כמו שאני אוהבת… וחלקן שהשטחתי כדי שיצאו דקות יותר כמו בצילומים שלך יצאו ממש קשות… מה המרקם שצריך לצאת לעוגיות? מציינת שיצאו מאוד טעימות בכל מקרה!
כיון ששיטחת והוספת זמן אפייה חלקן נאפו קצת מעבר למה שהיו אמורות ולכן יצאו קריספיות , שמחה שבכל זאת הכל יצא טעים
בטח
ביצה וחלמון הכונה לביצה אחת + חלמון מביצה נוספת? 🙂
חלמון וביצה נוספת
היי קרן
האם יש אפשרות להמיר 100 גרם מחמאה לשמן קנולה?
הן נראות מדהים וממש בא לי להכין..
אפשר להמיר את החמאה? לגריסת פרווה.
מחמאה או שמן קוקוס 180 גר
יצאו מושלם!! הוספתי ממרח חלווה, שוקולד לבן, מריר ופקאנים!! אמאלה!!! מדהים!
כמה שאני שמחה !
כשכתבת סוכר חום הכוונה סוכר דמררה? או חום גושי?
דמררה
היי קרן המדהימה,
אפשר להוריד קצת בכמות הסוכר? מפחדת להשמין
לחלוטין לא תתקבל אותה תוצאה
היי,
האם את אופה את העוגיות בטורבו? או חום עליון תחתון?
תודה
עליון תחתון
תודה, אבקש ממך לבדוק את המתכון שכתבת, כוס סוכר חום ורבע כוס סוכר בהיר, אין סוכר לבן?
הכוונה לרבע כוס סוכר לבן מיד מתקנת
היי, מתפרצת לשאלה 🙂
אם אופים בעליון תחתון אפשר לשים 2 תבניות בו"ז או לאפות אחת אחת??
טנקס!
אחת אחת
הכנתי אתמול בלילה, יצא מושחת וטעים טילים! אופס כמעט ניגמרו…והיו לי תוכניות שהן יהיו עוגיות לספש חורפי 😉
זה הזמן להכין עוד:-)
יש אפשרות להחליף את הקמח לקמח שקדים?
תודה
לא את כל הכמות רק חלק ממנו אולי רבע
היי,
האם אפשר להוריד את הסוכר בעוגיות לחצי כוס?
עשיתי את העוגיות הטבעוניות ויצאו טעימות אך מתוקות בצורה קיצונית.
עירית
הפחתה של סוכר תפגום במרקם צבע ובנראות אז לא ממליצה
אשמח לדעת איך עשית את העוגיות טבעןניות- מה תחליף לביצה?
לעקוב בדיוק אחרי המתכון, יש במתכון חמאת שקדים
קרןןן חלום של עוגיות!! השתמשתי בחלק מהקח בקמח כוסמין (כוס וחצי) ובממרח שקדים. יצא מווושלם. תודה על האדיבות וכל הטוב הזה. איזה כיף זה להצליח להסב ככה נחת לאנשים
תודה רבה נעמה הסבת לי מלא נחת!
אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה?
אפשר לנסות זה ייצא מרקם שונה
היי קרן
ניתן להקפיא לפני האפיה? ואם כן האם יש הנחיות כלשהן להקפאה או לאפיה אחר כך?
היי קרן,
הכנתי אמש את העוגיו. יצאו טעימות. כך העידו גם האורחים שטעמו.
רק שאלה קטנה… האם צריך לשטח אותן כדי שיצאו כמו בתמונה?
לפי הסטורי שהעלית ראיתי שלא שיטחת אלא הנחת אותן בגומות..
לא צריך לשטח
אם הורדת בסוכר הן לא ישתטחו
היי קרן של אור 🙂 יש לי רעיון ואשמח להתלבט איתך- האם יהיה נחמד להוסיף גרדת לימון לבלילה?
לא ניסיתי אבל תכלס למה לא?
הרבה זמן חיפשתי מתכון מנצח לעוגיות שוקולד צ’יפס וסוף סוף מצאתי!!
תודה לך על מתכונים טעימים ועל סטורים באינסטגרם משחררים שמעלים לי כל פעם חיוך על הפנים
תודה הילה
הי קרן
התפלאתי מההתלהבות האופות , רוצה להכין אותן עם פקאן ומעט שוקולציפס.
מאחר ומתוק מידי לא לטעמי ש האם אפשר להמיר חלק מהבוקר בסילאן?
תודה
נורית
חלק מאיכות של מרקם של עוגיה מותנה בכמות הסוכר שבה, לכן כל המרה תשנה את המרקם
מוזמנת לנסות שינוי יחסי לא גדול ולהחליט בעצמך
היי איך העוגיות בהשוואה למתכוני השוקולד ציפס הקודמים שבבלוג?
כולם מעולים אחרת לא היו עולים לבלוג
שלום קרן,
כמה סוכר לבן אפשר לשים אם אין לי סוכר חום בכלל? האם אפשר להפחית מעט בחמאה?
האם חייבים חמאת בוטנים/שקדים או כל ממרח אחר או שאפשר רק עם שוקולד צ'יפס?
אפשר להמיר סוכר חום באותה הכמות בסוכר לבן, לא ממליצה להפחית בחמאה זה ייפגום בתוצאה הסופית . לא חייבים חמאת בבוטנים או ממרח אחר אפשר להמיר בחמאה רגילה
אני חושבת שמצאתי את המתכון שלי לעוגיות שוקולד צ׳יפס 🙂
תודה הדר
שלום קרן,
אני רוצה להכין גם עוגיות כהות (עם קקאו) את יודעת אולי כמה קקאו לשים וכמה להפחית מהקמח?
כף אחת תספיק
היי קרן
האם ניתן להקפיא לפני האפייה?
אם כן. האם יש הנחיות כלשהן להקפאה או לאפיה אחר כך?
לצערי ממש התאכזבתי הלכתי לפי המתכון אחד לאחד העוגיות לא השתטחו מרגישים את שבבי הסוכר בפנים ובאופן כללי התאכזבתי
תמיד מבאס כשלא מצליח, הן לא משטתחות עקב פחתה של כמות הסוכר
היי.לא צריך שום נוזל חוץ מהשמן קוקוס/חמאה?
המתכון בדיוק כפי שכתוב
היי.לא צריך שום נוזל חוץ מהשמן קוקוס/חמאה?
האם אפשר לא לשים בכלל חמאת בוטנים (או משהו מהתחליפים שכתבת – לא אוהבים אצלנו) מבלי שזה יפגע במתכון/במרקם? תודה רבה!
למאה רגילה במקום
הכנתי עם קמח ללא גלוטן ויצא פשוט מדהים !! חוסל ברגע ! אני מעדיפה אותן טיפה יותר קריספיות אז השארתי עוד שתי דקות בתנור ויצא שלמות!
אלופה
אני ממש אשמח לטיפ איך להשאיר את שברי הבייגלה קריספיים..
בגלל שהתערובת רטובה זה לא נשאר לי קריספי יש איזה רעיון?? אולי לקמח את השברים לפני?