עוגיות

עוגיות שוקולד ציפס בסיס+תוספות

נובמבר 25, 2020 55 Comments

קיבלתי עצה מחברה שהגיעה להתארח אצלי בסדנה, ובנוסף לחוברת  מתכונים

שהאורחים מקבלים בסיום סדנה,  ושקית יפה עם כל מה שהם הכינו, להניח בתחתי תהשקית הפתעה

קטנה, שקית עם כמה עוגיות שוקולד צ׳יפס. שיגיעו הביתה ויהיה להם כייף.

עפתי על הרעיון והתחלתי לשחק עם בצקים של עוגיות ולהכין כל יום משהו קצת אחר.

והשבוע הכנתי בלילה של עוגיות קבועה ובכל יום הוספתי לה משהו אחר.

אז אני חושבת שממש כייף כשיש בסיס טוב לעוגיות ואפשר לשחק איתו ולהוסיף מה שרוצים

ובכך לייצר ממלא סוגים של עוגיות שונות בכל פעם. אז הנה המתכון לפניכם.

תרגישו חופשי לשנות להוסיף להוריד והעיקר לספר לי מה אתם אומרים!

עוגיות שוקולד ציפס בסיס+תוספות/30 עוגיות

מצרכים למתכון בסיס:

200 גר חמאה רכה

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

ביצה+חלמון

1/2 כפית מלח

כוס (200 גר׳) סוכר חום

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

כפית תמצית וניל

זה הבסיס ועל זה אפשר להוסיף ולשדרג ואלו התוספות שהוספתי, למטה תראו רשימת המרות

2 כפות חמאת בוטנים וניל ופולי קקאו של ראסטיס

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס לבן

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס חלב

1/2 כוס פקאנים שבורים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

בקערה (אפשר בקערת מיקסר עם וו גיטרה) מערבבים חמאה ושני סוגי סוכר

מוסיפים ביצה חלמון ותמצית וניל ומעבדים, מוסיפים קמח מלח אבקת אפייה אבקת סודה לשתיה

ומערבבים שוב. מוסיפים את ממרח חמאת הבוטנים ומערבבים היטב לתערובת אחידה

מוסיפים פנימה שוקולד צ׳יפס ופקאנים קציוצים ומערבבים לתערובת אחידה.

בזערת כף גלידה קפיצית משומנת (אפשר גם להיעזר בשתי כפות רגילות) מעבירים

תלוליות בצק לתבנית ושומרים על רווחים.

אופים את העוגיות 10-11 דקות ומוציאים אותן כשהן עוד טיפה רכות, לא לדאוג הן יייתקשו

בהמשך.

מצננים וטורפים. שימו לב שהעוגיות הכי טעימות אחרי שהן מתקררות

המרות:

במקום חמאת הבוטנים שהוספתי :

טחינה גולמית, חמאת קשיו, חמאת שקדים חמאת פקאן וכו…

במקום פקאנים קצוצים:

שברי בייגלה, שברי בוטנים מלוחים, שברי קשיו, אגוזי מלך או אגוזי לוז.

במקום שוקולד צ׳יפס לבן וחלב אפשר שוקולד צי׳פס מריר או שוקולד קצוץ

אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום וחלק מהסוכר החום בסוכר חום כהה.

ניתן להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן או רבע מהכמות לקמח מלא או כוסמין מלא.

 

Print Friendly, PDF & Email

55 Comments

מלי נובמבר 25, 2020 at 4:20 pm

הי קרן,
האם העוגיות יוצאות קריספיות קראנצ׳יות או רכות?
אני ממש רוצה להכין עוגיות שיצאו כמו הקנויות שהן קשות וקריספיות ולא רכות כלל. אשמח לדעת איך מגיעים למרקם הזה. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:10 pm

קריספיות אבל לא בטוחה שכמו שאת ממש רוצה של הקנויות

Reply
נטלי נובמבר 25, 2020 at 11:04 pm

היי.. ניראה מעולה!
האם אפשר לשים פרלין שוקולד חלב/לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 12:10 am

בטח!

Reply
אירית נובמבר 26, 2020 at 4:02 pm

מתכון מעולה! תודה קרן ..את אלופה! הבן שלי מכור לחמאת בוטנים

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:32 pm

תודה אירית

Reply
ורה גבריאל נובמבר 27, 2020 at 3:31 pm

היי קרן
איך ניתן לשלב שמן קוקוס?
תודה ורה

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:26 pm

להמיר את החמאה 180 גר שמן קוקוס

Reply
רוני נובמבר 25, 2020 at 4:45 pm

היי נראה וואו
אם אני רוצה למלא בפנים נוטלה או שוקולד לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:10 pm

אז לצנן היטב את הבצק קודם ואז להכין כמו במתכון הזה
https://kerenagam.co.il/עוגיות-ממולאות-בממרח-בייגלה-מלוח/

Reply
יעל נובמבר 25, 2020 at 4:52 pm

מב עם המרה של חלק מהקמח או כולו לשיבולת שועל?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:08 pm

לא ניסיתי אני מאמינה שחלקית זה אפשרי

Reply
Hagar נובמבר 25, 2020 at 10:41 pm

הי 🙂 האם אפשר לעבוד בלי מיקסר ולהגיע לאותה תוצאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 12:10 am

אני מכינה אותן ללא מיקסר בקלות עם כף בקערה

Reply
יריב נובמבר 25, 2020 at 5:29 pm

האם אפשר חמאת בוטנים פשוטה של סקיפי?

Reply
מירב נובמבר 25, 2020 at 7:56 pm

היי קרן, נראה מדהים ויאמי.
אפשר להחליף את החמאה בנטורינה?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:07 pm

בטח 1:1

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:08 pm

בטח

Reply
טיאנה נובמבר 25, 2020 at 6:17 pm

ביצה וחלמון הכונה לביצה אחת + חלמון מביצה נוספת? 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:08 pm

חלמון וביצה נוספת

Reply
רינת נובמבר 26, 2020 at 9:30 am

היי קרן
האם יש אפשרות להמיר 100 גרם מחמאה לשמן קנולה?
הן נראות מדהים וממש בא לי להכין..

Reply
מיטל נובמבר 25, 2020 at 9:58 pm

אפשר להמיר את החמאה? לגריסת פרווה.

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 12:11 am

מחמאה או שמן קוקוס 180 גר

Reply
שני נובמבר 25, 2020 at 10:08 pm

יצאו מושלם!! הוספתי ממרח חלווה, שוקולד לבן, מריר ופקאנים!! אמאלה!!! מדהים!

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 12:11 am

כמה שאני שמחה !

Reply
הלל פיקאר ינואר 8, 2021 at 11:06 am

כשכתבת סוכר חום הכוונה סוכר דמררה? או חום גושי?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 11:21 am

דמררה

Reply
ליטל נובמבר 25, 2020 at 11:05 pm

היי קרן המדהימה,
אפשר להוריד קצת בכמות הסוכר? מפחדת להשמין

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 12:10 am

לחלוטין לא תתקבל אותה תוצאה

Reply
נאוה איילי נובמבר 26, 2020 at 10:34 am

היי,
האם את אופה את העוגיות בטורבו? או חום עליון תחתון?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 11:57 am

עליון תחתון

Reply
נאוה נובמבר 26, 2020 at 7:22 pm

תודה, אבקש ממך לבדוק את המתכון שכתבת, כוס סוכר חום ורבע כוס סוכר בהיר, אין סוכר לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:30 pm

הכוונה לרבע כוס סוכר לבן מיד מתקנת

Reply
שירן משורר נובמבר 30, 2020 at 1:22 pm

היי, מתפרצת לשאלה 🙂
אם אופים בעליון תחתון אפשר לשים 2 תבניות בו"ז או לאפות אחת אחת??
טנקס!

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2020 at 8:30 pm

אחת אחת

Reply
נגה דסקל נובמבר 26, 2020 at 10:52 am

הכנתי אתמול בלילה, יצא מושחת וטעים טילים! אופס כמעט ניגמרו…והיו לי תוכניות שהן יהיו עוגיות לספש חורפי 😉

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 11:56 am

זה הזמן להכין עוד:-)

Reply
לוסי נובמבר 26, 2020 at 2:21 pm

יש אפשרות להחליף את הקמח לקמח שקדים?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 2:30 pm

לא את כל הכמות רק חלק ממנו אולי רבע

Reply
עירית אקשטיין נובמבר 26, 2020 at 2:36 pm

היי,

האם אפשר להוריד את הסוכר בעוגיות לחצי כוס?
עשיתי את העוגיות הטבעוניות ויצאו טעימות אך מתוקות בצורה קיצונית.

עירית

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 4:01 pm

הפחתה של סוכר תפגום במרקם צבע ובנראות אז לא ממליצה

Reply
חן דצמבר 7, 2020 at 9:06 pm

אשמח לדעת איך עשית את העוגיות טבעןניות- מה תחליף לביצה?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 10:37 pm

לעקוב בדיוק אחרי המתכון, יש במתכון חמאת שקדים

Reply
נעמה נובמבר 26, 2020 at 7:49 pm

קרןןן חלום של עוגיות!! השתמשתי בחלק מהקח בקמח כוסמין (כוס וחצי) ובממרח שקדים. יצא מווושלם. תודה על האדיבות וכל הטוב הזה. איזה כיף זה להצליח להסב ככה נחת לאנשים

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:30 pm

תודה רבה נעמה הסבת לי מלא נחת!

Reply
חביבה נובמבר 27, 2020 at 1:14 am

אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:30 pm

אפשר לנסות זה ייצא מרקם שונה

Reply
אורית נובמבר 29, 2020 at 1:06 pm

היי קרן,
הכנתי אמש את העוגיו. יצאו טעימות. כך העידו גם האורחים שטעמו.
רק שאלה קטנה… האם צריך לשטח אותן כדי שיצאו כמו בתמונה?
לפי הסטורי שהעלית ראיתי שלא שיטחת אלא הנחת אותן בגומות..

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2020 at 1:47 pm

לא צריך לשטח
אם הורדת בסוכר הן לא ישתטחו

Reply
דפנה דצמבר 10, 2020 at 1:26 pm

היי קרן של אור 🙂 יש לי רעיון ואשמח להתלבט איתך- האם יהיה נחמד להוסיף גרדת לימון לבלילה?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:35 pm

לא ניסיתי אבל תכלס למה לא?

Reply
הילה ינואר 7, 2021 at 7:15 pm

הרבה זמן חיפשתי מתכון מנצח לעוגיות שוקולד צ’יפס וסוף סוף מצאתי!!
תודה לך על מתכונים טעימים ועל סטורים באינסטגרם משחררים שמעלים לי כל פעם חיוך על הפנים

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:49 pm

תודה הילה

Reply
Nurit Cohen ינואר 20, 2021 at 1:31 pm

הי קרן
התפלאתי מההתלהבות האופות , רוצה להכין אותן עם פקאן ומעט שוקולציפס.
מאחר ומתוק מידי לא לטעמי ש האם אפשר להמיר חלק מהבוקר בסילאן?

תודה
נורית

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 7:12 am

חלק מאיכות של מרקם של עוגיה מותנה בכמות הסוכר שבה, לכן כל המרה תשנה את המרקם
מוזמנת לנסות שינוי יחסי לא גדול ולהחליט בעצמך

Reply

Leave a Comment