סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמה2025 ,30 | 20 תגובות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 10-12 דקות
רמת קושי: ילדים מבשלים
בכל פעם שעולה מתכון טבעוני אני מבינה כמה אנשים צורכים את המתכונים האלו
הם טובים גם למי שמבקש מתכונים פרווה כך שאפשר להבין את הביקוש
ובכל פעם שאני מכינה מתכון טבעוני ככ טעים בא לי שכולם יבינו שהוא וואו, זה לא סתם טעים זה וואו!
יש באתר מתכון לעוגיות שוקולד צ׳יפס קצת דומות ופה יש גם טחינה וגם שמן זית, בחיים לא חשבתי שייצא ככ מוצלח אבל הן יוצאות צ׳ואיות וממכרות שאי אפשר להפסיק לאכול
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 10-12 דקות
רמת קושי: ילדים מבשלים
מצרכים למתכון/ 16-20 עוגיות
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כוס (140 גר) קמח כוסמין מלא
ניתן להמיר לשתי כוסות כוסמין 70%
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר
1/2 כוס (100 גר׳) שמן זית עדין כגון קורנייקי
1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז
4 כפות טחינה גולמית
1 כפית תמצית וניל
100 גר׳ שוקולד צ׳יפס
חופן פקאנים חצויים (אפשר כל אגוז אחר)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה בינונית טורפים מים עם טחינה , לממרח חלק. מוסיפים 2 סוגי סוכר,
מלח, שמן זית , ותמצית וניל וטורפים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, ואבקת סודה , ומערבבים.
יתקבל בצק חלק ומגובש, לא נוזלי. מוסיפים פנימה שוקולד צ׳יפס ופקאנים ומערבבים היטב.
בעזרת כף גלידה משומנת או כף רגילה, קורצים מבלילת העוגיות עיגולים ומעבירים לתבנית האפייה.
שומרים על רווחים בין העוגיות.
אופים 10 דק׳. אל תתפתו לאפות יותר. בזמן הזה הן יישארו קריספיות מבחוץ וקצת
דביקות וצ׳ואיות מבפנים.
מוציאים את העוגיות מהתנור (הן עדיין רכות למגע אך שחומות) ומניחים על רשת צינון לצינון מוחלט.
לשמור עד ארבעה ימים בכלי אטום
TAG טבעוני, טחינה, עוגיות, עוגיות שוקולד צ'יפס, שוקולד, שוקולד ציפס, שמן זית
בטח
קרן יקרה אפשר לשים אבקת אפיה במקום סודה? אשמח אם תכתבי בדיוק כמה...
אפשר במקום קמח כוסמין קמח שקדים?
כן זה ישפיע על המרקם
אפשר שמן קוקוס,במקום שמן זית?
כן
איזה תחליף אפשר במקום טחינה ? רוצה להכין לגן של הילדה ויש אלרגיה לשומשום בוטנים חלב וביצים.
ממרח שומני אחר כמו חמאת לוז או חמאת שקדים
עשינו כמה נשים יחד והכמויות לא נכונות השמן רשום כגרם וזה מ"ל וזה יוצא מאוד יבש ועשינו מדויק משהו לא תקין בכמות הקמח ..חבל שהכל נזרק לפח
הי, אפשר קמח רגיל במקום הכוסמין?
בטח
קרן הנהדרת, תודה על עוד מתכון מצוין ומדויק. מזל טוב על האתר!
תודה רבה!
היי, אפשר במקום סוכר חום להמתיק עם מייפל/סילאן/דבש?
לא, זה ישנה את המרקם של העוגיה
האם ניתן להקפיא ואז לשים מהמקפיא לתנור? כמו בעוגיות על בסיס חמאה וביצים
בטח אפשר להקפיא לפני אפיה ולאפות כל פעם כמה שרוצים
אורית
יולי 1, 2025 בשעה 02:39
אפשר כוס קמח מלא רגיל, במקום כוסמין?