התקופה הזו מאוד עמוסה בשבילי, אני בשלבים אחרונים של עריכת ספר האפייה הראשון שלי,
וזה המון עבודה! יש לי ימי צילום והמון פרוייקטים ולצידם הסדנאות ממשיכות כרגיל.
זו הסיבה שאני צריכה להתייעל כל הזמן ולהיות כמה שיותר מוכנה מראש כל יום לזה שבא אחריו.
בתקופה האחרונה התחלנו בסדנאות להכין עוגות ועוגיות מראש ולהקפיא אותם, כדי שלא נצטרך
להתעסק עם כיבוד בכל יום בו יש סדנה, כי זה גוזל המון זמן מהצוות. אז עוגות בחושות אנחנו מקפיאים
אחרי שהן כבר אפויות אבל טריות, ועוגיות אנחנו מכינים תערובת גדולה ממש, מעבירים את התערובת
כגלילים לא אפויים בתוך ניירות אפייה למקפיא, ומקפיאים. שעתיים לפני סדנה, מוציאים את הגלילים מהמקפיא
מיד פורסים ואופים.
אבל מה……. הצוות מכין לעצמו מלא גלילים קפואים, ואני, ששנדלקתי על הרעיון שבכל רגע נתון
אני יכולה לאפות עוגיות מדהימות בלי מאמץ, עפה על זה וגונבת להם כל הזמן מהגלילים.
וכך יוצא, שלמרות הרצון הגדול שלהם להתכונן מראש, לפעמים אני קצת הורסת להם:-)
אבל איזה כייף זה! שכשבאים חברים של הילדים או אורחים, או שאני צריכה לקפוץ לאנשהוא
ובא לי להביא משהו, תוך 10 דק׳ יש לי צנצנת עוגיות! זה ממש גאוני תנסו את זה!
עוגיות קינמון שוקולד ציפס לבן ופקאנים/ 30 עוגיות
3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן
220 גר חמאה רכה
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר חום
2 ביצים גודל L
כפית מחית/תמצית וניל
מעט מלח
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
כפית קינמון או (כפית תערובת תבלינים של ציפורן, אגוז מוסקט, ג׳ינג׳ר וקינמון)
120 גר׳ שוקולד ציפס לבן
חופן פקאנים קצוצים
אופן ההכנה:
בקערה לערבב חמאה רכה עם סוכר חום , להוסיף ביצים ותמצית וניל ולערבב שוב.
להוסיף וניל ולערבב, להוסיף קמח, מלח, אבקת סודה לשתיה וקינמון ולערבב שוב,
להוסיף שוקולד ציפס ופקאנים ולערבב שוב.
לחלק את בצק העוגיות לשלושה חלקים שווים.
להעביר כל חלק בצק לנייר אפייה לתחתית שלו ולהתחיל לגלגל בעדינות את הנייר מעל הבצק,
בסופו של דבר יתקבל גליל ארוך. לסגור בצדדים עם גומיה או סתם לדחוף את קצוות הנייר מתחת
לגליל, ולהעביר למקפיא, אפשר לשעה ואפשר לחודש מקסימום. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מוציאים את גליל העוגיות מהמקפיא, אין צורך בהפשרה מוקדמת, פורסים את העוגיות לעובי הרצוי,
ומסדרים כשהן שוכבות על תבנית התנור במרווחים ביניהן.
אופים כ 10 דק׳ עד שהעוגיות משחימות.
מצננים לחלוטין.
העוגיות יישמרו עד חמישה ימים בצנצנת או כלי אטום.
**אפשר להמיר שוקולד צ׳יפס לבן בשוקולד מריר או חלב, ואת אגוזי הפקאן בכל אגוז אחר שאוהבים.
**אפשר להמיר סוכר חום בסוכר לבן או לשלב בין שניהם 50%-50%
**אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין/חיטה מלא.
56 Comments
היי, אפשר להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה?
אפשר בכפית
תודה את נהדרת, נותנת אנרגיות טובות, וכיף להכין את המתכונים שלך, כל יום מחכה לצפות הסטורי שלך!!
קרן יקרה האם הכוונה לסוכר חום כהה או בהיר? יש לי את שניהם
בהיר
העוגות הם קראנציות? או יותר רכות כאלה?
קריספיות
היי אפשר להחליף את החמאה בשמן?
שמן קוקוס כן
עוגיות מדהימות ! אני מכינה מקפיאה ומחלקת לבני המשפחה שיהיה להם בהקפאה אם מגיעים אורחים בהתראה קצרה ! אני שמה את המתוקה של איילת במקום קינמון וכולם שואלים מה זה הטעם המיוחד שלהם…תודה קרן
שמחתי לשמוע תודה
מה זה המתוקה של איילת?
חפשי בגוגל התבלינים של איילת
הי
המתכון נראה סופר שווה כמו שאר המתכונים
במה וכמה יכולה להחליף את החמאה?(לא סובלת את הטעם לצערי)
והאם ניתן להפחית מכמות הסוכר?
האם ניתן להחליף בקמח כוסמין מלא/לל"ג?
את יכולה להמיר חמאה בשמן קוקוס, לא להוריד בסוכר, ולהמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא
תודה רבה
רק כמה שמן קוקוס לשים, אותה כמות?
וניתן להמיר לקמח ללג?
הבן שלי אוכל רק כוסמין מלא
והבת צליאקית
ופשוט חייבתתתת להכין את המתכון הזה סופר טעים ושווה
אודה לך שוב על תשובתך
160-170 גר׳ שמן קוקוס
לא ניסיתי עם קמח ללג מניחה שאפשרי
אפשר לוותר על הקינמון והאם העוגיות עדיין יהיו טעימות? (לא אוהבים פה קינמון אבל אוהבים עוגיות)
היי העוגיות יצאו נהדרות! אך משום מה לא יצאו לי סדוקות כמו שלך. הן בכלל לא נסדקו לי, למה זה קרה לדעתך?
תודה על המתכון!!
אולי הפחתת בכמות הסוכר?
עוגיות מעולות!!
ממש כייף שגם מחכים בפריזר עוד 2 גלילים לפעם הבאה ויהיו עוגיות בצ'יק..
תודה רבה קרן יקרה
שלום,
האם ניתן להקפיא העוגיות האפויות.
תודה
בטח
היי קרן מהממת. האם אפשר להחליף את הביצים? שיהיה טובעוני
יש בבלוג עוגיות שוקולד ציפס טבעוניות תכיני אותן הן מדהימות
היוש קרן כרגיל כל מתכון שלך פשוט יותר הורס מהשני!! לאחרונה עשיתי כמה פעמיים את המקלות בייגלה עם תוספות וזה מטורף!!!! שמתי בטעות סוכר חום כהה האם זה משפיע על המרקם?
זה יהיה מושלם אהובה
היי, אפשר להחליף את הביצים לכמה כפות מים?
לא ניסיתי לטבען אותן
נסי את השוקולד צ’יפס הטבעוניות שבבלוג
הפקאנים הם מסוכרים או טבעיים?
טבעיים
אפשר לוותר על הקינמון והאם העוגיות עדיין יהיו טעימות? (לא אוהבים פה קינמון אבל אוהבים עוגיות, aשוקולד לבן ופקאן)
כן אפשר לוותר
תודה קרן 3> 3> 3>
האם ניתן להוסיף טעם של קפה לעוגיות? (ומה עדיף, להוסיך אבקה/תמצית?)
אבקה זה מעולה
וכמה צריך להוסיף? כפית זה מספיק?
בצק העוגיות יצא לי ממש רך
מה עושים?מה עשיתי לא תקין?
הכמויות מדויקות
אולי החמאה היתה על גבול הנמסה או חמה מדי
נסי להבא לצנן את הבלילה לפני עבודה
בצק העוגיות יצא לי ממש רך
מה עושים?
היי קרן, האם אפשר לוותר על האגוזים? (אלרגיה לכל הסוגים) צריכה לשנות משהו בכמויות בגלל הוויתר עליהם?
אפשר להמיר בשוקולד צ’יפס או פשוט לוותר עליהם ללא שינוי
היי קרן! האם מדובר הסוכר חום דמררה או גבישי?
ווואווו…
הכנו עם קמח ללא גלוטן (תמי ומולינו ירוק).
יצא מעולה. קל, פשוט ומשמח.
תודה
שמחה לשמוע שרון
היי קרן האם יש לך מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס רכות יותר כמו שיש גירסא של עוגיות מארווה רכות?
כמו כן העוגיות לא משטתחות לי….הם נשארו כדוריות
לא מורידים בסוכר
אין לי במיוחד
כשאני רוצה רכות אני בדרך כלל אופה מעט פחות ומשאירה אותן קצת בטמפרטורת החדר שלא יהיו קריספיות
היי אפשר לוותר על השוקולד צ’יפס? ולהוסיף עוד חופן אגוזים ?
בטח שאפשר
האם אפשר להחליף את הפאקן בשקדים ולהוסיף גם צימוקים?
בטח
אפשר להחליף את הפאקן לשקדים ולהוסיף גם צימוקים?
אפשר להכין כדורים מהבצק במקום גליל ולאפות ישר?
בטח שאפשר