עוגיות

עוגיות שוקולד ציפס לבן קינמון ופקאנים

יוני 28, 2021 34 Comments

התקופה הזו מאוד עמוסה בשבילי, אני בשלבים אחרונים של עריכת ספר האפייה הראשון שלי,

וזה המון עבודה! יש לי ימי צילום והמון פרוייקטים ולצידם הסדנאות ממשיכות כרגיל.

זו הסיבה שאני צריכה להתייעל כל הזמן ולהיות כמה שיותר מוכנה מראש כל יום לזה שבא אחריו.

בתקופה האחרונה התחלנו בסדנאות להכין עוגות ועוגיות מראש ולהקפיא אותם, כדי שלא נצטרך

להתעסק עם כיבוד בכל יום בו יש סדנה, כי זה גוזל המון זמן מהצוות. אז עוגות בחושות אנחנו מקפיאים

אחרי שהן כבר אפויות אבל טריות, ועוגיות אנחנו מכינים תערובת גדולה ממש, מעבירים את התערובת

כגלילים לא אפויים בתוך ניירות אפייה למקפיא, ומקפיאים. שעתיים לפני סדנה, מוציאים את הגלילים מהמקפיא

מיד פורסים ואופים.

אבל מה……. הצוות מכין לעצמו מלא גלילים קפואים, ואני, ששנדלקתי על הרעיון שבכל רגע נתון

אני יכולה לאפות עוגיות מדהימות בלי מאמץ, עפה על זה וגונבת להם כל הזמן מהגלילים.

וכך יוצא, שלמרות הרצון הגדול שלהם להתכונן מראש, לפעמים אני קצת הורסת להם:-)

אבל איזה כייף זה! שכשבאים חברים של הילדים או אורחים, או שאני צריכה לקפוץ לאנשהוא

ובא לי להביא משהו, תוך 10 דק׳ יש לי צנצנת עוגיות! זה ממש גאוני תנסו את זה!

עוגיות קינמון שוקולד ציפס לבן ופקאנים/ 30 עוגיות

3 כוסות (420 גר׳) קמח לבן

220 גר חמאה רכה

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר חום

2 ביצים גודל L

כפית מחית/תמצית וניל

מעט מלח

3/4 כפית אבקת סודה לשתייה

כפית קינמון או (כפית תערובת תבלינים של ציפורן, אגוז מוסקט, ג׳ינג׳ר וקינמון)

120 גר׳ שוקולד ציפס לבן

חופן פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

בקערה לערבב חמאה רכה עם סוכר חום , להוסיף ביצים ותמצית וניל ולערבב שוב.

להוסיף וניל ולערבב, להוסיף קמח, מלח, אבקת סודה לשתיה וקינמון ולערבב שוב,

להוסיף שוקולד ציפס ופקאנים ולערבב שוב.

לחלק את בצק העוגיות לשלושה חלקים שווים.

להעביר כל חלק בצק לנייר אפייה לתחתית שלו ולהתחיל לגלגל בעדינות את הנייר מעל הבצק,

בסופו של דבר יתקבל גליל ארוך. לסגור בצדדים עם גומיה או סתם לדחוף את קצוות הנייר מתחת

לגליל, ולהעביר למקפיא, אפשר לשעה ואפשר לחודש מקסימום. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מוציאים את גליל העוגיות מהמקפיא, אין צורך בהפשרה מוקדמת, פורסים את העוגיות לעובי הרצוי,

ומסדרים כשהן שוכבות על תבנית התנור במרווחים ביניהן.

אופים כ 10 דק׳ עד שהעוגיות משחימות.

מצננים לחלוטין.

העוגיות יישמרו עד חמישה ימים בצנצנת או כלי אטום.

**אפשר להמיר שוקולד צ׳יפס לבן בשוקולד מריר או חלב, ואת אגוזי הפקאן בכל אגוז אחר שאוהבים.

**אפשר להמיר סוכר חום בסוכר לבן או לשלב בין שניהם 50%-50%

**אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח כוסמין/חיטה מלא.

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

נאוה איילי יוני 28, 2021 at 6:28 pm

היי, אפשר להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 8:56 pm

אפשר בכפית

Reply
נאוה איילי יוני 28, 2021 at 9:13 pm

תודה את נהדרת, נותנת אנרגיות טובות, וכיף להכין את המתכונים שלך, כל יום מחכה לצפות הסטורי שלך!!

Reply
נגה יוני 28, 2021 at 8:15 pm

קרן יקרה האם הכוונה לסוכר חום כהה או בהיר? יש לי את שניהם

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 8:56 pm

בהיר

Reply
שני יוני 29, 2021 at 12:56 am

העוגות הם קראנציות? או יותר רכות כאלה?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2021 at 2:46 pm

קריספיות

Reply
אמונה יוני 29, 2021 at 11:47 am

היי אפשר להחליף את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2021 at 2:45 pm

שמן קוקוס כן

Reply
מאיה מזרחי יוני 29, 2021 at 2:26 pm

הי
המתכון נראה סופר שווה כמו שאר המתכונים
במה וכמה יכולה להחליף את החמאה?(לא סובלת את הטעם לצערי)
והאם ניתן להפחית מכמות הסוכר?
האם ניתן להחליף בקמח כוסמין מלא/לל"ג?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2021 at 2:45 pm

את יכולה להמיר חמאה בשמן קוקוס, לא להוריד בסוכר, ולהמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא

Reply
מאיה מזרחי יוני 29, 2021 at 2:50 pm

תודה רבה
רק כמה שמן קוקוס לשים, אותה כמות?
וניתן להמיר לקמח ללג?
הבן שלי אוכל רק כוסמין מלא
והבת צליאקית
ופשוט חייבתתתת להכין את המתכון הזה סופר טעים ושווה
אודה לך שוב על תשובתך

Reply
קרן אגם יוני 29, 2021 at 3:17 pm

160-170 גר׳ שמן קוקוס
לא ניסיתי עם קמח ללג מניחה שאפשרי

Reply
אתי יולי 8, 2021 at 4:15 pm

אפשר לוותר על הקינמון והאם העוגיות עדיין יהיו טעימות? (לא אוהבים פה קינמון אבל אוהבים עוגיות)

Reply
מור יוני 29, 2021 at 10:59 pm

היי העוגיות יצאו נהדרות! אך משום מה לא יצאו לי סדוקות כמו שלך. הן בכלל לא נסדקו לי, למה זה קרה לדעתך?
תודה על המתכון!!

Reply
קרן אגם יוני 30, 2021 at 7:38 am

אולי הפחתת בכמות הסוכר?

Reply
Noga יוני 30, 2021 at 10:43 am

עוגיות מעולות!!
ממש כייף שגם מחכים בפריזר עוד 2 גלילים לפעם הבאה ויהיו עוגיות בצ'יק..
תודה רבה קרן יקרה

Reply
דניאלה שבתאי יולי 6, 2021 at 10:54 am

שלום,
האם ניתן להקפיא העוגיות האפויות.
תודה

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 11:42 am

בטח

Reply
גילי זלצר יולי 6, 2021 at 12:07 pm

היי קרן מהממת. האם אפשר להחליף את הביצים? שיהיה טובעוני

Reply
קרן אגם יולי 6, 2021 at 2:55 pm

יש בבלוג עוגיות שוקולד ציפס טבעוניות תכיני אותן הן מדהימות

Reply
יערה יולי 9, 2021 at 6:42 pm

היוש קרן כרגיל כל מתכון שלך פשוט יותר הורס מהשני!! לאחרונה עשיתי כמה פעמיים את המקלות בייגלה עם תוספות וזה מטורף!!!! שמתי בטעות סוכר חום כהה האם זה משפיע על המרקם?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2021 at 7:35 pm

זה יהיה מושלם אהובה

Reply
אסיה יולי 11, 2021 at 12:18 am

היי, אפשר להחליף את הביצים לכמה כפות מים?

Reply
קרן אגם יולי 12, 2021 at 2:12 pm

לא ניסיתי לטבען אותן
נסי את השוקולד צ’יפס הטבעוניות שבבלוג

Reply
אתי יולי 11, 2021 at 12:56 pm

אפשר לוותר על הקינמון והאם העוגיות עדיין יהיו טעימות? (לא אוהבים פה קינמון אבל אוהבים עוגיות, aשוקולד לבן ופקאן)

Reply
קרן אגם יולי 12, 2021 at 2:12 pm

כן אפשר לוותר

Reply
אתי יולי 12, 2021 at 8:41 pm

תודה קרן 3> 3> 3>

Reply
זוהר יולי 25, 2021 at 12:17 pm

האם ניתן להוסיף טעם של קפה לעוגיות? (ומה עדיף, להוסיך אבקה/תמצית?)

Reply
קרן אגם יולי 25, 2021 at 9:55 pm

אבקה זה מעולה

Reply
זוהר יולי 26, 2021 at 5:22 pm

וכמה צריך להוסיף? כפית זה מספיק?

Reply
רותם ספטמבר 20, 2021 at 2:58 pm

בצק העוגיות יצא לי ממש רך
מה עושים?מה עשיתי לא תקין?
הכמויות מדויקות

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:13 am

אולי החמאה היתה על גבול הנמסה או חמה מדי
נסי להבא לצנן את הבלילה לפני עבודה

Reply
רותם ספטמבר 20, 2021 at 2:31 pm

בצק העוגיות יצא לי ממש רך
מה עושים?

Reply

Leave a Comment