עוגיות

עוגיות שוקולד צ׳יפס חלב קריספיות

אפריל 4, 2021 33 Comments

יש המון מתכונים לעוגיות שוקולד צ׳יפס, והרבה פעמים שואלים אותי מה ההבדל בין זו לזו לזו ?

ולפעמים ההבדלים הם מאוד קטנים אבל משמעותיים, למשל אם יש או אין בעוגיות אבקת אפייה, או

שאין בהן אבקת סודה לשתיה וכו… והכי כייף לגלות שמשהו כל כך קטן מייצר הבדל כל כך גדול

ואפשר להתפנק בעוד ועוד מתכונים.

אתמול סיימנו את חג הפסח, הכל עבר בשלום, אפילו הילדים השתדלו ממש לשמור ולא לאכול

חמץ, פה ושם היו להם פאלטות, ואני שמרתי ממש יפה! והגעתי אתמול לסיום החג

עם חשק מטורף לאכול איך לא, פיצה, וזה בדיוק מה שעשינו כשנכנסו הביתה בערב, הכנתי מיד

בצק וחנכנו את הטאבון החדש שלנו בפיצות עבות שמנמנות וממש טעימות.

אבל הילדים רצו כבר לאכול עוגיות לא של פסח וביקשו שנכין, אז חגגנו היום את

היום האחרון לחופשת פסח יששששש!

והכנו יחד עוגיות שוקולד צ׳יפס, (טוב לא בדיוק ביחד, התחלנו ביחד, הם רבו אחרי דקה, היא נטשה אותו,

והוא בסוף נטש אותי, כמובן שהם חזרו כשהעוגיות היו מוכנות)

וניצלתי את ההזדמנות להכין איתם מתכון שנראה לי מעט יותר

קריספי מהמתכון הרגיל שיש בבלוג ומוצלח לא פחות, והם החליטו להכין עם שוקולד צ׳יפס

חלב, וזרמתי כי תכלס זה שלהם, ואכן העוגיות יצאו מדהימות.

עוגיות שוקולד צ׳יפס חלב קריספיות/15 עוגיות גדולות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

כוס ושליש קמח לבן (180 גר׳)

120 גר׳ חמאה מומסת מצוננת (כלומר ממיסים, ואז מצננים מעט על השיש שלא תהיה חמה)

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח דק

1/3 כוס (67 גר׳) סוכר חום בהיר (דמרהה)

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן רגיל

2 כפות סירופ מייפל

ביצה גדולה

כף חלב

כף תמצית וניל

כוס (200 גר׳) שוקולד צ׳יפס חלב

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים היטב תבניות אפייה גדולות של התנור בנייר אפייה

בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת סודה לשתיה, ומלח.

בקערה נפרדת גדולה טורפים חמאה עם סוכר לבן, סוכר חום, וניל, מייפל ביצה, וחלב לתערובת

אחידה, ומאחדים עם התערובת היבשה, הכי נח עם מטרפה, זה עוזר להתגבר על הגושים.

מוסיפים פנימה את השוקולד צ׳יפס ומערבבים היטב.

בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת או שתי כפות, קורצי עיגולים גדולים מהתערובת

ומערבירים לתבנית האפייה, חשוב לשמור על רווחים של 3 ס״מ לפחות בין העוגיות שכן

הן משתטחות בתנור. אני קרצתי עיגולים גדולים כי רציתי עוגיות גדולות.

אופים את העוגיות כ 11-12 דק׳ עד שהן זהובות למראה. מוציאים מהתנור ומצננים לפני שאוכלים.

**את העוגיות שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים בטמפרטות החדר

**ניתן להקפיא את העוגיות לפני אפייה בקופסא סגורה וכשנייר אפיה מפריד ביניהן.

**לגרסת פרווה ממירים חמאה ב 100 גר׳ שמן קוקוס, או ב 120 גר׳ מחמאה או נטורינה ואת

החלב ממירים בחלב סויה.

**ניתן להמיר שוקולד צ׳יפס חלב בשוקולד צ׳יפס מריר/לבן

**את המייפל ניתן להמיר בסירופ תירס, דבש או סילאן

Print Friendly, PDF & Email

33 Comments

צביה הלל אפריל 4, 2021 at 7:00 pm

נראה לי שכוס ושליש קמח זה יותר מ – 180 גרם
לא?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2021 at 7:01 pm

זה 186 גר׳ אם לדייק אבל אני השתמשתי ב 180

Reply
ימית דולברג אפריל 4, 2021 at 10:36 pm

מה זה ביצה גדולה? אם יש לי m?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 7:03 am

גם מדיום זה בסדר

Reply
inbar אפריל 4, 2021 at 10:38 pm

האם ניתן בכלל לוותר על הרוטב מייפל?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 7:03 am

אפשר להמיר בדבש סילאן או סירופ תירס

Reply
שלומית אפריל 4, 2021 at 10:39 pm

היי – האם יש סיכוי להמיר את הביצה ברסק תפוחים ויצא משהו?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 7:02 am

שווה לנסות יש מצב שיעבוד

Reply
שקד אפריל 5, 2021 at 9:13 am

היי קרן המהממת! מתה על המתכונים שלך.
אני רוצה שיצאו לי לפחות 30 עוגיות, להכפיל כמויות או פשוט להקטין קצת את גודל העוגיה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 10:12 am

תכפילי זה כייף שהן גדולות

Reply
שירה אפריל 5, 2021 at 1:30 pm

הי קרן,
אפשר להשתמש בטבלת שוקולד חלב קצוצה במקום פצפוצי שוקולד? אין לי חלב ודווקא בא לי את הטעם החלבי..
ותודה על מתכונים מדהימים!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 1:42 pm

בטח

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 1:43 pm

אפשר בהחלט

Reply
גאיה כהן אפריל 6, 2021 at 6:26 pm

אהובה יקרה ראשית – תודה.
שנית, קראתי איפשהו שסודה לשתייה זה ביג נונו ובכל המתכונים אני מחליפה לאבקת אפיה. לאור ההקדמה שמציינת במפורש כי כל דבר ודבר חשוב, רציתי לשאול אם אפשר?
מקווה שזה לא שאלה בסגנון "מתכון לחלה האם אפשר לעשות בלי קמח?"

Reply
ofek i אפריל 5, 2021 at 3:51 pm

יצא לי ממש מתוק
אפשר להפחית מהסוכר פעם הבאה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 9:28 pm

המרקם ייפגע

Reply
סיון אפריל 5, 2021 at 5:24 pm

הי, קמח כוסמין לבן או מלא יעבוד?

Reply
אנוניממ אפריל 5, 2021 at 6:46 pm

היי אפשר להשתמש הסוכר חום דביק?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 9:26 pm

אפשר , המרקם עלול להשתנות אבל טעים

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 9:27 pm

לבן מעולה או חצי חצי

Reply
לי אפריל 6, 2021 at 10:19 am

אם מורידים את המייפל כדאי להוסיף עוד סוכר? אם כן כמה?

Reply
נוי אפריל 7, 2021 at 1:40 pm

היי קרן,
במה אפשר להחליף את הסודה לשתייה ? לצערי אין לי בבית …

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:04 pm

אבקת אפייה והמרקם משתנה אבל אחלה

Reply
ניקי אפריל 8, 2021 at 9:00 pm

האם עדיף אפייה רגילה או טורבו?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 9:10 pm

לא בטורבו, חום עליון תחתון

Reply
לינוי דייאני אפריל 9, 2021 at 11:00 am

היי קרן, האם חייב תמצית וניל?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 1:44 pm

אפשר סוכר וניל אם אין ואפשר לוותר אני אוהבת

Reply
מיטל אפריל 9, 2021 at 1:21 pm

היי עם שוקולד צ'יפס מריר יצא סבבה?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 1:46 pm

בודאי!

Reply
נועה אפריל 13, 2021 at 7:16 pm

את העוגיות אופים על טורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2021 at 7:26 pm

רגיל

Reply
ליהי אפריל 15, 2021 at 6:18 pm

האם העוגיות יוצאות קריספיות רק מהצדדים או גם באמצע ?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2021 at 8:21 pm

באמצע רכות יותר
אפשר לאפות מעט יותר שיהיו קריספיות גם באמצע

Reply

Leave a Comment