יש המון מתכונים לעוגיות שוקולד צ׳יפס, והרבה פעמים שואלים אותי מה ההבדל בין זו לזו לזו ?
ולפעמים ההבדלים הם מאוד קטנים אבל משמעותיים, למשל אם יש או אין בעוגיות אבקת אפייה, או
שאין בהן אבקת סודה לשתיה וכו… והכי כייף לגלות שמשהו כל כך קטן מייצר הבדל כל כך גדול
ואפשר להתפנק בעוד ועוד מתכונים.
אתמול סיימנו את חג הפסח, הכל עבר בשלום, אפילו הילדים השתדלו ממש לשמור ולא לאכול
חמץ, פה ושם היו להם פאלטות, ואני שמרתי ממש יפה! והגעתי אתמול לסיום החג
עם חשק מטורף לאכול איך לא, פיצה, וזה בדיוק מה שעשינו כשנכנסו הביתה בערב, הכנתי מיד
בצק וחנכנו את הטאבון החדש שלנו בפיצות עבות שמנמנות וממש טעימות.
אבל הילדים רצו כבר לאכול עוגיות לא של פסח וביקשו שנכין, אז חגגנו היום את
היום האחרון לחופשת פסח יששששש!
והכנו יחד עוגיות שוקולד צ׳יפס, (טוב לא בדיוק ביחד, התחלנו ביחד, הם רבו אחרי דקה, היא נטשה אותו,
והוא בסוף נטש אותי, כמובן שהם חזרו כשהעוגיות היו מוכנות)
וניצלתי את ההזדמנות להכין איתם מתכון שנראה לי מעט יותר
קריספי מהמתכון הרגיל שיש בבלוג ומוצלח לא פחות, והם החליטו להכין עם שוקולד צ׳יפס
חלב, וזרמתי כי תכלס זה שלהם, ואכן העוגיות יצאו מדהימות.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות שוקולד צ׳יפס חלב קריספיות/15 עוגיות גדולות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
כוס ושליש קמח לבן (180 גר׳)
120 גר׳ חמאה מומסת מצוננת (כלומר ממיסים, ואז מצננים מעט על השיש שלא תהיה חמה)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח דק
1/3 כוס (67 גר׳) סוכר חום בהיר (דמרהה)
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן רגיל
2 כפות סירופ מייפל
ביצה גדולה
כף חלב
כף תמצית וניל
כוס (200 גר׳) שוקולד צ׳יפס חלב
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים היטב תבניות אפייה גדולות של התנור בנייר אפייה
בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת סודה לשתיה, ומלח.
בקערה נפרדת גדולה טורפים חמאה עם סוכר לבן, סוכר חום, וניל, מייפל ביצה, וחלב לתערובת
אחידה, ומאחדים עם התערובת היבשה, הכי נח עם מטרפה, זה עוזר להתגבר על הגושים.
מוסיפים פנימה את השוקולד צ׳יפס ומערבבים היטב.
בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת או שתי כפות, קורצי עיגולים גדולים מהתערובת
ומערבירים לתבנית האפייה, חשוב לשמור על רווחים של 3 ס״מ לפחות בין העוגיות שכן
הן משתטחות בתנור. אני קרצתי עיגולים גדולים כי רציתי עוגיות גדולות.
אופים את העוגיות כ 11-12 דק׳ עד שהן זהובות למראה. מוציאים מהתנור ומצננים לפני שאוכלים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את העוגיות שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים בטמפרטות החדר
**ניתן להקפיא את העוגיות לפני אפייה בקופסא סגורה וכשנייר אפיה מפריד ביניהן.
**לגרסת פרווה ממירים חמאה ב 100 גר׳ שמן קוקוס, או ב 120 גר׳ מחמאה או נטורינה ואת
החלב ממירים בחלב סויה.
**ניתן להמיר שוקולד צ׳יפס חלב בשוקולד צ׳יפס מריר/לבן
**את המייפל ניתן להמיר בסירופ תירס, דבש או סילאן
121 Comments
נראה לי שכוס ושליש קמח זה יותר מ – 180 גרם
לא?
זה 186 גר׳ אם לדייק אבל אני השתמשתי ב 180
אופים פחות זמן אם עושים אותן קטנות יותר?
מעט כן
האם אפשר להשאיר במקרר ולאפות בהמשך היום?
כן
אמאלה זה המתכון הטוב ביותר לעוגיות שוקולד צ'יפס שנתקלתי בו!!
נפלא!!
היי הכנתי את המתכון פעמיים
פעם אחיות יצאו מושלם כמו בתמונה
ובפעם אחרת יצאו עוגתיות כאלה ותמכו כלפי מעלה..מה יכולה להיות הבעיה??
הורדת משהו? אבקת סודה? סוכר?
שלום קרן! האם יהיה מוצלח אותו בצק עם צימוקים/אגוזים/שקדים? תודה!
בוודאי
מה זה ביצה גדולה? אם יש לי m?
גם מדיום זה בסדר
חמאה חומה
יאמי
אני המסתי את החמאה בסיר עד שהיא הושחמה וזה נותן טעם קרמלי מעולה
https://youtube.com/shorts/OI0nFwCJeBY?feature=share4
בשילוב עם המתכון שלך יצא טעים
האם ניתן בכלל לוותר על הרוטב מייפל?
אפשר להמיר בדבש סילאן או סירופ תירס
היי – האם יש סיכוי להמיר את הביצה ברסק תפוחים ויצא משהו?
שווה לנסות יש מצב שיעבוד
היי❤️ באילו שבבי שוקולד
את משתמשת?
מזמינה מחנויות שמתמחות באפייה שוקולד ציפס חלב
מתכון משוגע כמה שהוא טעים!!!!
איזה כיף שיצא לי בול כמו שרציתיאת אלופה קרן!
שמחה לשמוע
היי קרן המהממת! מתה על המתכונים שלך.
אני רוצה שיצאו לי לפחות 30 עוגיות, להכפיל כמויות או פשוט להקטין קצת את גודל העוגיה?
תכפילי זה כייף שהן גדולות
היי קרן,
העוגיות יוצאות קריספיות?
האם אפית בתוכנית טורבו?
לא בטורבו
והן,הן יוצאות קריספיות
במתכון כתוב חמאה מומסת אבל בסרטון נראה שהשתמשת בחמאה רכה
כשעשיתי עם מומסת התערובת יצאה ממש נוזלית
צריך להשתמש בחמאה רכה?
כשהתערובת נוזלית מכנסיים למקרר להתייצבות
האם ניתן להכין כעוגיה אחת גדולה ולאחר מכן לחתוך?
מניחה שכן לא ניסיתי
הי קרן,
אפשר להשתמש בטבלת שוקולד חלב קצוצה במקום פצפוצי שוקולד? אין לי חלב ודווקא בא לי את הטעם החלבי..
ותודה על מתכונים מדהימים!
בטח
אפשר בהחלט
יצאו לי ממש ממש שטוחות ומתוקות באופן מוגזם. /:
אהובה יקרה ראשית – תודה.
שנית, קראתי איפשהו שסודה לשתייה זה ביג נונו ובכל המתכונים אני מחליפה לאבקת אפיה. לאור ההקדמה שמציינת במפורש כי כל דבר ודבר חשוב, רציתי לשאול אם אפשר?
מקווה שזה לא שאלה בסגנון "מתכון לחלה האם אפשר לעשות בלי קמח?"
יצא לי ממש מתוק
אפשר להפחית מהסוכר פעם הבאה?
המרקם ייפגע
מתכון פשוט מושלם כמו כל המתכונים שלך שקוטף מלא מחמאות תודה יקרה
תודה דנה
הי, קמח כוסמין לבן או מלא יעבוד?
היי אפשר להשתמש הסוכר חום דביק?
אפשר , המרקם עלול להשתנות אבל טעים
לבן מעולה או חצי חצי
אם מורידים את המייפל כדאי להוסיף עוד סוכר? אם כן כמה?
היי קרן,
במה אפשר להחליף את הסודה לשתייה ? לצערי אין לי בבית …
אבקת אפייה והמרקם משתנה אבל אחלה
היי קרן, יש אפשרות להמיר את החלב בחלב שקדים?
כן אפשר
הכנתי ויצא לי ממש לא קריספי, מין מרקם עוגתי כזה.. יש סיבה?
אולי הורדת אבקת אפייה או סודה לשתייה?
האם עדיף אפייה רגילה או טורבו?
לא בטורבו, חום עליון תחתון
היי קרן, האם חייב תמצית וניל?
אפשר סוכר וניל אם אין ואפשר לוותר אני אוהבת
היי עם שוקולד צ'יפס מריר יצא סבבה?
בודאי!
את העוגיות אופים על טורבו או רגיל?
רגיל
האם העוגיות יוצאות קריספיות רק מהצדדים או גם באמצע ?
באמצע רכות יותר
אפשר לאפות מעט יותר שיהיו קריספיות גם באמצע
היי,עשיתי את העוגיות,בטעם יצכ פשוט מושלם אבל אחרי שצננתי הנחתי אחת על השניה והכל נדבק אחד לשני ,הן לא יצאן קריספיות,אפשר לדעת מדוע?
אולי לא להניח אחל על השניה יד מצב שעוד היו מעט חמימות ואולי השוקולד הדביק אותן
היי הכנתי את העוגיות
פעמיים,
בפעם הראשונה השתתחו ממש יפה ובפעם השניה נשארו גוש.. מה אני עושה לא נכון?
אולי בפעם השניה הורדת בכמות הסוכר ?
עוגיות מעולות! אפשר לנסות להכין אותן ללא גלוטן? עם קמח שקדים או קורנפלור?
הם לא יהיו תחליף מספיק טוב, אפשר לנסות לשלב קמח ללא גלוטן
העוגיות יןצאות לי קריספיות ואז כשהן מתקררות הן נדבקות אחת לשנייה וכבר לא קריספיות
יודעת למה זה קורה?
היי,
רציתי לשאול למה כשהן יוצאות מהתנור ומתקררות הן קריספיות ואחר שעה שעתיים נהנות רכות?
וזה בקופסא אטומה
אפשרי רק עם סוכר לבן? נגמר לי הסוכר חום וממש בא לי להכין
אפשר רק לבן
וואו! יצאו מהתנור לפני זמן מה. אכן מדהימות. ממש התחשק לי עוגיות ביום קשה שכזה ולא היה לי הכל בבית אז עשיתי כמה שינויים – השתמשתי בשוקולד מריר במקום שוקולד חלב, בדבש במקום סירופ מייפל, וסוכר חום ככה (מהסוג הדביק והדחוס) במקום סוכר חום בהיר. תודה קרן על המתכונים המדהימים ובכללי אני חולה עלייך. כל טוב:-)
תודה צליל נשמע מושלם השינויים שלך !
תודה, עוגיות מושלמות!!!
מה דעתך על הפיכתן לעוגיות שוקולד עם שוקולד צ׳יפס לבן? אפשר להמיר חלק מהקמח בקקאו?
כן על הכל
תודה 3>
הי קרן ,
אין לי אבקת סודה לשתייה בבית.
מה אני יכולה לשים במקום ?.
תודה
לוותר עליה ולהשאיר רק אבקת אפייה
היי קרן 🙂
ציינת בהערות שניתן להקפיא את העוגיות לפני האפייה.
איך בדיוק? לא הצלחתי להבין..
לכדרר לעוגיות ולהניח בקופסת פלסטיק אטומה, עם נייר אפייה בין שכבות העוגיות להפרדה וחילוץ קל
קרןןןןן זו פעם שלישית שאני מכינה
הבנות שלי מכורותתתת
הפעם שמתי שמן קוקוס בטעם חמאה
אליפותתתת
אלופה את תודה
הי קרן , תמיד אחרי שהעוגיות מתקררות הן כבר לא קריספיות ונדבקות לי אחת לשנייה
יכולה להגיד לי למה זה קורה?
תאפי קצת יותר
טעים טעים.
הנכדים מאוד נהנו עם כוס חלב.
תודה ברוריה
שלום קרן! תודה רבה
אני מנסה להחליף לסוג כלשהו של קמח מלא כמה שאפשר. אשמח לקבל הכוונה!
תודה רבה
אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא כמו כוסמין מלא או קמח מלא
היי קרן
יש לך המלצה לאיזה שוקולד צ'יפס כדאי להשתמש?
אני קונה בחנויות שמתמחות במוצריי אפייה שוקולד של קליבו, אבל זה לא חובה, כל שוקולד צ׳יפס יעבוד
עוגיות מעולות.אני לא מפסיקה לעשות אותם.
שאלה ראשונה של הנכדים
סבתא הבאית את העוגיות?
תודה קרן.
שמחה לשמוע ברוריה תודה
מה השיטה לשים עדשים במקום שוקולד? למראה צבעוני ? השתמשתי בm&m והן נמסו והצבע נמס לעוגייה. פיזרתי אותן לאחר שהעוגייה השתטחה ונאפתה ולא בתערובת עצמה
לא ברור לי למה הסוכריות נמסו, זה לא אמור לקרות , בדרכ מערבים אותן כבר ישירות לבלילה
על תכנית טורבו ?
כמה מעלות?
חום עליון תחתון
180 מעלות כפי שכתוב במתכון
יצאו מושלמות! הוספתי אגוזי לוז וחיסלתי מלא. תודה על המתכון!
אפשר להמיר חלב במים?
אפשר
הכנתי עכשיו. יצא מושלם.תודה.
הי! נראה מעולה
האם אפשר להשמיט את הסוכר החום? או להוסיף סוכר רגיל/משהו אחר כתחליף?
תודה!
להמיר בסוכר לבן באותה הכמות
ואו יצא טעים ברמות!!!! תודה
אימצתי אצ המתכון
עוגיות מושלמות!!!
החלפתי לקמח כוסמין 80%
והורדתי מעט מכמות הסוכר
שוקולד צ"פס לבן ומריר.
אין טעימות כאלה!
תודה אורלי
טוב מצאתי את ה- מתכון לעוגיות שוקולד צ׳יפס חלביות קריספיות מושלמןת!! אסוררררר להכין אותן – אי אפשר להפסיק לאכול! עשיתי עם שוקולד לבן, להתעלףףף
תודה!!
אלופה תודה
הי קרן,
הבצק יוצא קצת סמיך ? לשים קצת במקרר לפני?
הי קרן במידה ואני מעוניינת בעיה חומה, האם אפשר להוסיף קקאו?
היי, מה הכוונה חצי חצי?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80%?
האם ייצא טוב?
אפשר כן
העוגיות הקבועות שלי!! ושאלה- האם ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן?
כן בטח
ביחס של 1:1
מתכון לפנתאון
מתכון מושלם
טעים ביותר!
החלפתי חצי מהקמח לכוסמין והורדתי 1/4 כוס סוכר ויצא ממש מעולה!
היי קרן, הכנתי את העוגיות ויצאו ממש טעימות!!! תודה על המתכון
תודה קורל
קרן מה אפשר במקום חלב.תודה
בתנור נראות נהדר ואז רואה שהן נראות ממש אפויות , עוד קצת וישרפו, אבל שנוגעת רכות מאד. למה????
כשעוגיות יוצאות מהתנור הן תמיד רכות ואז בצינון מתקשות
אם תנסי לאפות אותן עד שייתקשו, אז אחרי צינון הן יהיו אבן
למה הבצק יוצא לי או נוזלי או דביק שממש אי אפשר לעבוד איתו.. ? התוצאה הסופית טעימה ומושלמת אבל העבודה קשה… מה אני עושה לא בסדר?