עוגיות

עוגיות שוקולד צ׳יפס חלב קריספיות

אפריל 4, 2021 121 Comments

יש המון מתכונים לעוגיות שוקולד צ׳יפס, והרבה פעמים שואלים אותי מה ההבדל בין זו לזו לזו ?

ולפעמים ההבדלים הם מאוד קטנים אבל משמעותיים, למשל אם יש או אין בעוגיות אבקת אפייה, או

שאין בהן אבקת סודה לשתיה וכו… והכי כייף לגלות שמשהו כל כך קטן מייצר הבדל כל כך גדול

ואפשר להתפנק בעוד ועוד מתכונים.

אתמול סיימנו את חג הפסח, הכל עבר בשלום, אפילו הילדים השתדלו ממש לשמור ולא לאכול

חמץ, פה ושם היו להם פאלטות, ואני שמרתי ממש יפה! והגעתי אתמול לסיום החג

עם חשק מטורף לאכול איך לא, פיצה, וזה בדיוק מה שעשינו כשנכנסו הביתה בערב, הכנתי מיד

בצק וחנכנו את הטאבון החדש שלנו בפיצות עבות שמנמנות וממש טעימות.

אבל הילדים רצו כבר לאכול עוגיות לא של פסח וביקשו שנכין, אז חגגנו היום את

היום האחרון לחופשת פסח יששששש!

והכנו יחד עוגיות שוקולד צ׳יפס, (טוב לא בדיוק ביחד, התחלנו ביחד, הם רבו אחרי דקה, היא נטשה אותו,

והוא בסוף נטש אותי, כמובן שהם חזרו כשהעוגיות היו מוכנות)

וניצלתי את ההזדמנות להכין איתם מתכון שנראה לי מעט יותר

קריספי מהמתכון הרגיל שיש בבלוג ומוצלח לא פחות, והם החליטו להכין עם שוקולד צ׳יפס

חלב, וזרמתי כי תכלס זה שלהם, ואכן העוגיות יצאו מדהימות.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגיות שוקולד צ׳יפס חלב קריספיות/15 עוגיות גדולות

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

כוס ושליש קמח לבן (180 גר׳)

120 גר׳ חמאה מומסת מצוננת (כלומר ממיסים, ואז מצננים מעט על השיש שלא תהיה חמה)

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח דק

1/3 כוס (67 גר׳) סוכר חום בהיר (דמרהה)

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן רגיל

2 כפות סירופ מייפל

ביצה גדולה

כף חלב

כף תמצית וניל

כוס (200 גר׳) שוקולד צ׳יפס חלב

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים היטב תבניות אפייה גדולות של התנור בנייר אפייה

בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת סודה לשתיה, ומלח.

בקערה נפרדת גדולה טורפים חמאה עם סוכר לבן, סוכר חום, וניל, מייפל ביצה, וחלב לתערובת

אחידה, ומאחדים עם התערובת היבשה, הכי נח עם מטרפה, זה עוזר להתגבר על הגושים.

מוסיפים פנימה את השוקולד צ׳יפס ומערבבים היטב.

בעזרת כף גלידה קפיצית משומנת או שתי כפות, קורצי עיגולים גדולים מהתערובת

ומערבירים לתבנית האפייה, חשוב לשמור על רווחים של 3 ס״מ לפחות בין העוגיות שכן

הן משתטחות בתנור. אני קרצתי עיגולים גדולים כי רציתי עוגיות גדולות.

אופים את העוגיות כ 11-12 דק׳ עד שהן זהובות למראה. מוציאים מהתנור ומצננים לפני שאוכלים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את העוגיות שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים בטמפרטות החדר

**ניתן להקפיא את העוגיות לפני אפייה בקופסא סגורה וכשנייר אפיה מפריד ביניהן.

**לגרסת פרווה ממירים חמאה ב 100 גר׳ שמן קוקוס, או ב 120 גר׳ מחמאה או נטורינה ואת

החלב ממירים בחלב סויה.

**ניתן להמיר שוקולד צ׳יפס חלב בשוקולד צ׳יפס מריר/לבן

**את המייפל ניתן להמיר בסירופ תירס, דבש או סילאן

121 Comments

צביה הלל אפריל 4, 2021 at 7:00 pm

נראה לי שכוס ושליש קמח זה יותר מ – 180 גרם
לא?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2021 at 7:01 pm

זה 186 גר׳ אם לדייק אבל אני השתמשתי ב 180

Reply
אלה ספטמבר 10, 2021 at 3:45 pm

אופים פחות זמן אם עושים אותן קטנות יותר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:12 pm

מעט כן

Reply
נועה נובמבר 20, 2021 at 10:12 am

האם אפשר להשאיר במקרר ולאפות בהמשך היום?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 1:13 pm

כן

Reply
מיכל חורב‬‎ ינואר 27, 2022 at 10:11 pm

אמאלה זה המתכון הטוב ביותר לעוגיות שוקולד צ'יפס שנתקלתי בו!!
נפלא!!

Reply
עדן רצון פברואר 9, 2022 at 10:28 pm

היי הכנתי את המתכון פעמיים
פעם אחיות יצאו מושלם כמו בתמונה
ובפעם אחרת יצאו עוגתיות כאלה ותמכו כלפי מעלה..מה יכולה להיות הבעיה??

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 6:52 am

הורדת משהו? אבקת סודה? סוכר?

Reply
אנה יוני 12, 2022 at 1:21 pm

שלום קרן! האם יהיה מוצלח אותו בצק עם צימוקים/אגוזים/שקדים? תודה!

Reply
קרן אגם יוני 13, 2022 at 12:34 pm

בוודאי

Reply
ימית דולברג אפריל 4, 2021 at 10:36 pm

מה זה ביצה גדולה? אם יש לי m?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 7:03 am

גם מדיום זה בסדר

Reply
שקד יוני 24, 2023 at 8:43 pm

חמאה חומה
יאמי
אני המסתי את החמאה בסיר עד שהיא הושחמה וזה נותן טעם קרמלי מעולה
https://youtube.com/shorts/OI0nFwCJeBY?feature=share4
בשילוב עם המתכון שלך יצא טעים

Reply
inbar אפריל 4, 2021 at 10:38 pm

האם ניתן בכלל לוותר על הרוטב מייפל?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 7:03 am

אפשר להמיר בדבש סילאן או סירופ תירס

Reply
שלומית אפריל 4, 2021 at 10:39 pm

היי – האם יש סיכוי להמיר את הביצה ברסק תפוחים ויצא משהו?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 7:02 am

שווה לנסות יש מצב שיעבוד

Reply
יובל אוגוסט 13, 2024 at 2:13 pm

היי❤️ באילו שבבי שוקולד
את משתמשת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:28 am

מזמינה מחנויות שמתמחות באפייה שוקולד ציפס חלב

Reply
Lior נובמבר 9, 2024 at 10:26 am

מתכון משוגע כמה שהוא טעים!!!!
איזה כיף שיצא לי בול כמו שרציתיאת אלופה קרן!

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:26 pm

שמחה לשמוע

שקד אפריל 5, 2021 at 9:13 am

היי קרן המהממת! מתה על המתכונים שלך.
אני רוצה שיצאו לי לפחות 30 עוגיות, להכפיל כמויות או פשוט להקטין קצת את גודל העוגיה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 10:12 am

תכפילי זה כייף שהן גדולות

Reply
ליזה יוני 27, 2021 at 11:29 am

היי קרן,
העוגיות יוצאות קריספיות?
האם אפית בתוכנית טורבו?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2021 at 8:04 pm

לא בטורבו
והן,הן יוצאות קריספיות

Reply
ירין אוקטובר 6, 2023 at 12:42 pm

במתכון כתוב חמאה מומסת אבל בסרטון נראה שהשתמשת בחמאה רכה
כשעשיתי עם מומסת התערובת יצאה ממש נוזלית
צריך להשתמש בחמאה רכה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:01 am

כשהתערובת נוזלית מכנסיים למקרר להתייצבות

Reply
נעמה ינואר 31, 2022 at 11:26 am

האם ניתן להכין כעוגיה אחת גדולה ולאחר מכן לחתוך?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2022 at 12:26 pm

מניחה שכן לא ניסיתי

Reply
שירה אפריל 5, 2021 at 1:30 pm

הי קרן,
אפשר להשתמש בטבלת שוקולד חלב קצוצה במקום פצפוצי שוקולד? אין לי חלב ודווקא בא לי את הטעם החלבי..
ותודה על מתכונים מדהימים!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 1:42 pm

בטח

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 1:43 pm

אפשר בהחלט

Reply
מור אפריל 24, 2022 at 10:05 pm

יצאו לי ממש ממש שטוחות ומתוקות באופן מוגזם. /:

Reply
גאיה כהן אפריל 6, 2021 at 6:26 pm

אהובה יקרה ראשית – תודה.
שנית, קראתי איפשהו שסודה לשתייה זה ביג נונו ובכל המתכונים אני מחליפה לאבקת אפיה. לאור ההקדמה שמציינת במפורש כי כל דבר ודבר חשוב, רציתי לשאול אם אפשר?
מקווה שזה לא שאלה בסגנון "מתכון לחלה האם אפשר לעשות בלי קמח?"

Reply
ofek i אפריל 5, 2021 at 3:51 pm

יצא לי ממש מתוק
אפשר להפחית מהסוכר פעם הבאה?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 9:28 pm

המרקם ייפגע

Reply
דנה שחר פברואר 14, 2023 at 2:09 pm

מתכון פשוט מושלם כמו כל המתכונים שלך שקוטף מלא מחמאות תודה יקרה

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2023 at 9:44 pm

תודה דנה

Reply
סיון אפריל 5, 2021 at 5:24 pm

הי, קמח כוסמין לבן או מלא יעבוד?

Reply
אנוניממ אפריל 5, 2021 at 6:46 pm

היי אפשר להשתמש הסוכר חום דביק?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 9:26 pm

אפשר , המרקם עלול להשתנות אבל טעים

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 9:27 pm

לבן מעולה או חצי חצי

Reply
לי אפריל 6, 2021 at 10:19 am

אם מורידים את המייפל כדאי להוסיף עוד סוכר? אם כן כמה?

Reply
נוי אפריל 7, 2021 at 1:40 pm

היי קרן,
במה אפשר להחליף את הסודה לשתייה ? לצערי אין לי בבית …

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:04 pm

אבקת אפייה והמרקם משתנה אבל אחלה

Reply
ליאור מאי 30, 2021 at 1:03 pm

היי קרן, יש אפשרות להמיר את החלב בחלב שקדים?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2021 at 5:50 am

כן אפשר

Reply
עמית ספטמבר 30, 2024 at 11:45 pm

הכנתי ויצא לי ממש לא קריספי, מין מרקם עוגתי כזה.. יש סיבה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:42 pm

אולי הורדת אבקת אפייה או סודה לשתייה?

Reply
ניקי אפריל 8, 2021 at 9:00 pm

האם עדיף אפייה רגילה או טורבו?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 9:10 pm

לא בטורבו, חום עליון תחתון

Reply
לינוי דייאני אפריל 9, 2021 at 11:00 am

היי קרן, האם חייב תמצית וניל?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 1:44 pm

אפשר סוכר וניל אם אין ואפשר לוותר אני אוהבת

Reply
מיטל אפריל 9, 2021 at 1:21 pm

היי עם שוקולד צ'יפס מריר יצא סבבה?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 1:46 pm

בודאי!

Reply
נועה אפריל 13, 2021 at 7:16 pm

את העוגיות אופים על טורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2021 at 7:26 pm

רגיל

Reply
ליהי אפריל 15, 2021 at 6:18 pm

האם העוגיות יוצאות קריספיות רק מהצדדים או גם באמצע ?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2021 at 8:21 pm

באמצע רכות יותר
אפשר לאפות מעט יותר שיהיו קריספיות גם באמצע

Reply
Liz פברואר 4, 2023 at 8:02 pm

היי,עשיתי את העוגיות,בטעם יצכ פשוט מושלם אבל אחרי שצננתי הנחתי אחת על השניה והכל נדבק אחד לשני ,הן לא יצאן קריספיות,אפשר לדעת מדוע?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2023 at 9:50 pm

אולי לא להניח אחל על השניה יד מצב שעוד היו מעט חמימות ואולי השוקולד הדביק אותן

Reply
נועה אפריל 21, 2021 at 9:01 pm

היי הכנתי את העוגיות
פעמיים,
בפעם הראשונה השתתחו ממש יפה ובפעם השניה נשארו גוש.. מה אני עושה לא נכון?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2021 at 3:12 pm

אולי בפעם השניה הורדת בכמות הסוכר ?

Reply
חנה מאי 6, 2021 at 12:28 pm

עוגיות מעולות! אפשר לנסות להכין אותן ללא גלוטן? עם קמח שקדים או קורנפלור?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2021 at 9:02 pm

הם לא יהיו תחליף מספיק טוב, אפשר לנסות לשלב קמח ללא גלוטן

Reply
חן אוגוסט 22, 2021 at 8:19 pm

העוגיות יןצאות לי קריספיות ואז כשהן מתקררות הן נדבקות אחת לשנייה וכבר לא קריספיות
יודעת למה זה קורה?

Reply
נורית מאי 8, 2021 at 10:18 am

היי,
רציתי לשאול למה כשהן יוצאות מהתנור ומתקררות הן קריספיות ואחר שעה שעתיים נהנות רכות?
וזה בקופסא אטומה

Reply
Shani מאי 10, 2021 at 10:34 pm

אפשרי רק עם סוכר לבן? נגמר לי הסוכר חום וממש בא לי להכין

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 10:40 pm

אפשר רק לבן

Reply
צליל מאי 19, 2021 at 4:40 pm

וואו! יצאו מהתנור לפני זמן מה. אכן מדהימות. ממש התחשק לי עוגיות ביום קשה שכזה ולא היה לי הכל בבית אז עשיתי כמה שינויים – השתמשתי בשוקולד מריר במקום שוקולד חלב, בדבש במקום סירופ מייפל, וסוכר חום ככה (מהסוג הדביק והדחוס) במקום סוכר חום בהיר. תודה קרן על המתכונים המדהימים ובכללי אני חולה עלייך. כל טוב:-)

Reply
קרן אגם מאי 20, 2021 at 8:54 am

תודה צליל נשמע מושלם השינויים שלך !

Reply
אתי מאי 21, 2021 at 5:21 pm

תודה, עוגיות מושלמות!!!
מה דעתך על הפיכתן לעוגיות שוקולד עם שוקולד צ׳יפס לבן? אפשר להמיר חלק מהקמח בקקאו?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 6:24 pm

כן על הכל

Reply
אתי מאי 21, 2021 at 7:50 pm

תודה 3>

Reply
מור ברדוגו יולי 17, 2021 at 2:31 pm

הי קרן ,
אין לי אבקת סודה לשתייה בבית.
מה אני יכולה לשים במקום ?.

תודה

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:28 pm

לוותר עליה ולהשאיר רק אבקת אפייה

Reply
הדר מאי 28, 2021 at 12:16 am

היי קרן 🙂
ציינת בהערות שניתן להקפיא את העוגיות לפני האפייה.
איך בדיוק? לא הצלחתי להבין..

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 8:28 am

לכדרר לעוגיות ולהניח בקופסת פלסטיק אטומה, עם נייר אפייה בין שכבות העוגיות להפרדה וחילוץ קל

Reply
maya יוני 28, 2021 at 7:06 pm

קרןןןןן זו פעם שלישית שאני מכינה
הבנות שלי מכורותתתת
הפעם שמתי שמן קוקוס בטעם חמאה
אליפותתתת

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 8:54 pm

אלופה את תודה

Reply
חן אוגוסט 15, 2021 at 10:16 am

הי קרן , תמיד אחרי שהעוגיות מתקררות הן כבר לא קריספיות ונדבקות לי אחת לשנייה
יכולה להגיד לי למה זה קורה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2021 at 7:17 pm

תאפי קצת יותר

Reply
ברוריה נובמבר 12, 2021 at 7:11 pm

טעים טעים.
הנכדים מאוד נהנו עם כוס חלב.

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2021 at 11:07 am

תודה ברוריה

Reply
Jamutal נובמבר 3, 2021 at 11:24 am

שלום קרן! תודה רבה
אני מנסה להחליף לסוג כלשהו של קמח מלא כמה שאפשר. אשמח לקבל הכוונה!
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2021 at 7:58 pm

אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא כמו כוסמין מלא או קמח מלא

Reply
אפרת נובמבר 27, 2021 at 4:30 pm

היי קרן
יש לך המלצה לאיזה שוקולד צ'יפס כדאי להשתמש?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2021 at 8:37 am

אני קונה בחנויות שמתמחות במוצריי אפייה שוקולד של קליבו, אבל זה לא חובה, כל שוקולד צ׳יפס יעבוד

Reply
ברוריה דצמבר 13, 2021 at 7:27 pm

עוגיות מעולות.אני לא מפסיקה לעשות אותם.
שאלה ראשונה של הנכדים
סבתא הבאית את העוגיות?
תודה קרן.

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 11:16 am

שמחה לשמוע ברוריה תודה

Reply
כרמית דצמבר 14, 2021 at 1:33 pm

מה השיטה לשים עדשים במקום שוקולד? למראה צבעוני ? השתמשתי בm&m והן נמסו והצבע נמס לעוגייה. פיזרתי אותן לאחר שהעוגייה השתטחה ונאפתה ולא בתערובת עצמה

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 1:45 pm

לא ברור לי למה הסוכריות נמסו, זה לא אמור לקרות , בדרכ מערבים אותן כבר ישירות לבלילה

Reply
גנית כץ אוקטובר 1, 2023 at 8:31 pm

על תכנית טורבו ?
כמה מעלות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2023 at 10:41 pm

חום עליון תחתון
180 מעלות כפי שכתוב במתכון

Reply
שרה דצמבר 15, 2021 at 11:11 pm

יצאו מושלמות! הוספתי אגוזי לוז וחיסלתי מלא. תודה על המתכון!

Reply
ורד דצמבר 28, 2021 at 5:05 pm

אפשר להמיר חלב במים?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2021 at 11:40 am

אפשר

Reply
מיכל מרץ 18, 2022 at 10:59 am

הכנתי עכשיו. יצא מושלם.תודה.

Reply
רננה אפריל 6, 2022 at 12:14 pm

הי! נראה מעולה
האם אפשר להשמיט את הסוכר החום? או להוסיף סוכר רגיל/משהו אחר כתחליף?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2022 at 9:24 pm

להמיר בסוכר לבן באותה הכמות

Reply
רננה אפריל 7, 2022 at 3:56 pm

ואו יצא טעים ברמות!!!! תודה
אימצתי אצ המתכון

Reply
אורלי מאי 13, 2022 at 12:17 pm

עוגיות מושלמות!!!
החלפתי לקמח כוסמין 80%
והורדתי מעט מכמות הסוכר
שוקולד צ"פס לבן ומריר.
אין טעימות כאלה!

Reply
קרן אגם מאי 13, 2022 at 2:08 pm

תודה אורלי

Reply
מורן נובמבר 28, 2022 at 3:47 pm

טוב מצאתי את ה- מתכון לעוגיות שוקולד צ׳יפס חלביות קריספיות מושלמןת!! אסוררררר להכין אותן – אי אפשר להפסיק לאכול! עשיתי עם שוקולד לבן, להתעלףףף
תודה!!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:29 pm

אלופה תודה

Reply
יעל מאי 3, 2023 at 9:04 am

הי קרן,
הבצק יוצא קצת סמיך ? לשים קצת במקרר לפני?

Reply
אורלי מאי 18, 2023 at 9:51 am

הי קרן במידה ואני מעוניינת בעיה חומה, האם אפשר להוסיף קקאו?

Reply
אוריה רומנו יולי 26, 2023 at 12:58 pm

היי, מה הכוונה חצי חצי?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80%?
האם ייצא טוב?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2023 at 4:53 pm

אפשר כן

Reply
עדן ספטמבר 30, 2023 at 12:06 pm

העוגיות הקבועות שלי!! ושאלה- האם ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 1:57 pm

כן בטח
ביחס של 1:1

Reply
עופרי אוקטובר 19, 2023 at 6:16 pm

מתכון לפנתאון

Reply
עופרי אוקטובר 19, 2023 at 6:16 pm

מתכון מושלם

Reply
לי דצמבר 19, 2023 at 12:08 pm

טעים ביותר!
החלפתי חצי מהקמח לכוסמין והורדתי 1/4 כוס סוכר ויצא ממש מעולה!

Reply
קורל פברואר 27, 2024 at 10:38 pm

היי קרן, הכנתי את העוגיות ויצאו ממש טעימות!!! תודה על המתכון

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:20 am

תודה קורל

Reply
ליליאנה קליינר יוני 17, 2024 at 9:37 pm

קרן מה אפשר במקום חלב.תודה

Reply
שגיא יוני 24, 2024 at 4:26 pm

בתנור נראות נהדר ואז רואה שהן נראות ממש אפויות , עוד קצת וישרפו, אבל שנוגעת רכות מאד. למה????

Reply
קרן אגם יוני 25, 2024 at 7:21 pm

כשעוגיות יוצאות מהתנור הן תמיד רכות ואז בצינון מתקשות
אם תנסי לאפות אותן עד שייתקשו, אז אחרי צינון הן יהיו אבן

Reply
שגיא יוני 26, 2024 at 12:56 pm

למה הבצק יוצא לי או נוזלי או דביק שממש אי אפשר לעבוד איתו.. ? התוצאה הסופית טעימה ומושלמת אבל העבודה קשה… מה אני עושה לא בסדר?

Reply

Leave a Comment