למתבגרת שלומדת בבית ספר מיוחד(חינוך מיוחד כבר חזרו ללמוד היפ היפ ההוריייי)ֿ
במגמת אומנות יש מלא חברים מהכיתה ומהמגמה, ובגלל שאנחנו הבית הכי קרוב לבית הספר,
ובכלל רוב הילדים בבית הספר לא מיפו, הבית שלנו הפך לנקודת מפגש.
זה משמח אותי מאוד והם ילדים מדהימים וכייף לי ממש לארח אותם, הם יצירתיים והכי כייף לראות שהם נהנים
ביחד. כמה מהם טבעוניים, כולל החברה הכי טובה של המתבגרת, כך שבכל יום שהם מגיעים המתבגרת
מודיעה לנו יום קודם או באותו היום שצריך לדאוג לאכול טבעוני בבית, כי הם באים.
בדרכ זה פסטה, אבל לא תמיד, לפעמים אורז עם ירקות או תבשיל ירקות בקארי, ממש תלוי במידת
הפניות שלנו לבשל להם. אתמול הם הגיעו לכאן בערב כשהיה בחוץ כבר חשוך וגשום
ולי התחשק שהם יישארו, להם התחשק לנסוע לאכול פיצה טבעונית, אבל שיחדתי אותם ואמרתי
שאפשר להזמין פיצה, ושאני אכין עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות.
שעה לפני שכל זה קרה, גור אדם ביקש שנכין עוגיות שוקולד צ׳יפס, ואמרתי לו עוד מעט.
ואז הוא יצא לחברים, ואני כבר שיחדתי ילדים טבעוניים בעוגיות, ואכן הכנתי להם ממתכון מעולה שמצאתי ברשת,
והיה להם ממש טעים וגם לי, ואז גור אדם חזר, ובטעות של ממש שמע את המילה טבעוניות, ופה הלך עליי.
הוא לא הסכים בשום אופן לטעום, למרות ששמרתי לו אחת רק עם שוקולד בלי פקאנים, ודרש שאכנס
למטבח להכין לו עוגיות לא טבעוניות, ברור שלא עשיתי את זה כי כבר היה מאוחר ויש גבול, אבל רבאק!
העוגיות היו טעימות כל כך בלי קשר לטבעונות שלהן, שממאס התבאסתי.
בכל אופן, הן כמעט חוסלו אתמול, גם אני אכלתי שלוש בלי לזכור שאני בדיאטה, והיו מלא בקשות למתכון.
מישהי חמודה הציעה לי לנסות לשלב במתכון חמאת שקדים, מה שלא עשיתי יום קודם, ואכן, תקשיבו!
שוססססססס. ממש ככה, העוגיות יצאו פי אלףףףף יותר טובות וטעימות.
הכנתי נגלה אחת עם פקאנים ואחת בלי, וכשגור אדם יחזור מבית ספר, בהנחה שהוא עוד לא הספיק
לראות את הסטורי שלי היום, ובטח שהוא לא נכנס לקרוא בבלוג, אני אספר לו שהן לא טבעוניות,
ואני רק מחכה לראות את התגובה שלו.
בקיצר, כרגע הודיתי שאני עומדת לשקר לילד, זרמו איתי.
אז אתם סומכים עליי נכון? לכו לקנות, בכל מכולת יש היום או מעדנייה, חמאת שקדים, או אפילו חמאה
מכל אגוז אחר, בוטנים, לוז, קשיו וכו… ותשלבו במתכון כי זה באמת באמת משדרג, ובלי קשר לעובדה
שהעוגיות מתאימות גם לטבעונים, הן פשוט ממכרות ויהפכו בטוח אצלינו בבית לקבועות.
**עדכון, הוא חזר מבית ספר, הסתכל עליהן, אמר לי אל תעבדי עליי אני יודע שהן טבעוניות והלך. חחח
עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות הורסות!/20 עוגיות
מצרכים למתכון:
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז
4 כפות חמאת שקדים
1 כפית תמצית וניל
150 גר׳ שוקולד צ׳יפס
חופן פקאנים חצויים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה קטנה מערבבים קמח לבן עם אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערה בינונית טורפים מים עם ממרח שקדים, לממרח חלק. מוסיפים 2 סוגי סוכר,
שמן, ותמצית וניל וטורפים היטב לתערובת אחידה. מאחדים עם תערובת הקמח, ומערבבים.
יתקבל בצק חלק ומגובש, לא נוזלי. מוסיפים פנימה שוקולד צ׳יפס ומערבבים היטב.
בעזרת כף גלידה משומנת או כף רגילה, קורצים מבלילת העוגיות עיגולים ומעבירים לתבנית האפייה.
שומרים על רווחים בין העוגיות. נועצים בחלקן העליון של כל עוגיה חצי פקאן, ומכניסים לתנור
לאפייה של 10 דק׳. אל תתפתו לאפות יותר. בזמן הזה הן יישארו קריספיות מבחוץ וקצת
דביקות וצ׳ואיות מבפנים.
מוציאים את העוגיות מהתנור (הן עדיין רכות למגע אך שחומות) ומניחים על רשת צינון לצינון מוחלט.
**את העוגיות שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים, אבל מי בכלל מגיע לשם???????
**קמח לבן ניתן להמיר לכוסמין לבן או חצי חצי לבן ומלא.
**אפשר להוסיף שקדים ואגוזים לבלילת העוגיות במקום להניח פקאן אחד על חלקן העליון.
**אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום בהיר, זה ישפיע על הצבע ועל מרקם העוגיות.
**חמאת שקדים אם אין לכם אפשר להמיר בטחינה או בחמאה רגילה ללא טבעוניים.
**אם אין לכם חמאת שקדים אפשר פשוט לוותר עליה, המרקם קצת משנה. מעבר לזה לא משתנה כלום במתכון.
157 Comments
עדיף במקום חמאת שקדים חמאת בוטנים טבעית? או שעדיף כבר בלי כלום
כן אפשר, טחינה גולמית
הי קרן,
הכנתי אתמול את העוגיות כי באו חברות אכלנו עם גלידה גולן עפו עפו בטרוף וחיסלנו הכל!!!
אמאל'ה הן מושלמות ברמות וזה בלי פקאן אפילו כי לא היה. תודה תודה כרגיל על מתכונים מושלמים:)
תודה יערה
איזה כיף מתכון טבעוני מתוק!!! כמה חיכיתי!
נראות מושלם
נכנסת עכשיו להכין
אפשר להחליף את הקמח במשהו אחר? קמח שקדים/קורנפלור או כל דבר אחר למי שרגיש לגלוטן,
ואם כן למה?
תודה מראש!
קמח ללא גלוטן זה אחלה
הכנתי ללא גלוטן , יצא מעולה!!!!
איזה כייף לשמוע
אפשר להחליף את הסודה לשתיה באבקת אפיה?
לא ממליצה, בסודה יש חומר שביחד עם יוגורט מחליף ביצה
אבל אין במתכון יוגורט- או שפספסתי משהו?
מה הקשר ליוגורט? אלו עוגיות שוקולד ציפס טבעוניות
אבל אין יוגורט, זה עוגיות טבעוניות
אז הסודה לשתיה והיוגורט (שאין) מחליפים ביצה?
לא הבנתי גם
היוגורט טעות שלי
אפשר חמאת בוטנים לא ניסיתי טבעית
קרן יקר לא ניסיתי ואני מפחדת לנסות ,שלא אחסל הכל בעצמיאבל מודה שנראה אליפותתתת
זה בהחלט מסוכן
האם אפשר קמח תופח במקום קמח לבן?
פחות מתאים לעוגיות שוקולד צ׳יפס
אפשר במקום שמן קנולה שמן קוקוס?
בטח
היי,
האם אפשרי להמיר במקום הפקאן לשים פיצוצי שוקולד, ומעל סוכריות?
הורסת אחת
איןןן על הכתיבה המענגת שלך!!
מתה לעוגייה 3>
תודה חןןןןן שימחת אותי
את נכס למדינת ישראל, במתכןנים, באישיות, באדיבות!! פשוט נכס!!
קרנונה תודה
היי קרן, נשמע מדהים
התכוונת בממרח שקדים לחמאת שקדים?
לגבי חמאת שקדים
מתכון מדהים. האם אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן? נגיד קמח תירס?
לא חושבת שיעבוד טוב עם קמח תירס. אבל כן יכול לעבוד טוב עם קמח ללג כדוגמת קמח תמי או כרגיל
בהצלחה
החלפתי חמאת שקדים בחמאת בוטנים ותני לי להגיד לך שהן יצאו פשוט מדהימות, תודה ממש!! את אלופה 3>
יש! תודה
היי, אשמח לדעת האם את שמה עם טורבו?
לא אופה בטורבו
אפשר טחינה במקום חמאת שקדים? אין לי חמאת שקדים
כן, שתי אלה מוסיפות שומן, לחות ועוזרות לאחד את התערובת.
עוגיות פגז של החשגז
הכנתי אותן, המרתי את החמאת שקדים בטחינה, העיסה/בצק יצא שומני יחסית אבל וואלה טעים אחרי שהן ממש ממש מצטננות..
השאלה שלי היא לגבי כמות השמן במתכון רשום 100 גרם הכוונה היא 100 מל?
כמה קריטי סוכר חום בדיוק נגמר לי
לא קריטי
קרן יקרה, כרגיל עוד מתכון מגרה שגורם ישר להכנס למטבח. אפשר להמיר את חמאת השקדים לחמאת בוטנים או טחינה?
בטח שאפשר, כתוב גם למטה
עוגיות מדהימות!!!! תודה על המתכון , הכנתי אותם כבר 3 פעמים בתוך שבוע
שמחה לשמוע אני גם אוהבת אותן מאוד
עשיתי עם חמאת בוטנים והן לא השתטחו באפייה….
גם אצלי הן לא מאוד השתטחו, לא חושבת שיש קשר לחמאת בוטנים, הורדת בכמות הסוכר?
קרן את מהממת, מכורה למתכונים שלך!
אפשר אולי שמן קוקוס במקום קנולה? תודה…
ואני אוהבת את השם שלך! אפשר בהחלט
כמה צריך שמן קוקוס במקום הקנולה?
איזה כיף שעשית מתכון טבעוני!!! נראה טעיםםם
אבקת סודה לשתיה חשובה במתכון? פתאום שמתי לב שאין בבית, ואנחנו לצערי בבידוד
אבקת אפייה יש? חובה אחד מהם
היי 🙂
קודם כל נראה מדהים!❤️
אני מנסה להכין את זה והתערובת יוצאת לי ממש דביקה, זה הגיוני? ניסיתי להוסיף עוד קצת שמן וקצת קמח וזה עדיין נורא דביק
זו תערובת קצת דביקה במקור
היי קרן נראה מעולה, אפשר להמיר את השמן קנולה לשמן קוקוס? אם כן, כמה לשים? תודה!
אותה הכמות
היי, תודה על המתכון. הכנסתי את העוגיות לתנור לפני 20 דקות והן עדיין רכות מאוד ולא השחימו. להוציא אותן בכל זאת?
אם יתקשו בתנור יהפכו לאבנים
עוגיות שוקולד ציפס יוצאות מהתנור רכות ורק אחכ מתייצבות
האם אפשר לאמיר את הסוכר בתחליף סוכר?
מניחה שאין שום בעיה חיה
היי קרן, אפשר להכין את העוגיות כעוגייה אחת ענקית במחבת ולאכול חם? מתאים?
מניחה שאפשר אין סיבה שלא אבל לא ניסיתי
היי קרן האם יעבוד גם עם קמח כוסמין?
מעבר לזה זאת הזדמנות להגיד לך שאני מתה עלייך!!! תענוג לעקוב באינסטוש
תודה סאנשיין הארת לי את הבוקר❤️יעבוד גם עם כוסמין
אולפה
מיד רצתי להכין. אבל יצאו לי שטוחות ממש. מה הסיבה? במקום חמאת שקדים שמתי חמאה. הכל הכל אותו דבר . יצאו ענקיות ושטוחות
שטוחות זה לא אחלה? הן היו גדולות מדי? אולי חום תנור שלך היה גבוהה מדי
האם לחולי סכרת אפשר להשתמש בכמו סוכר
אני מניחה שאין שום בעיה
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים?
העוגיות לא יחזיקו רק עם קמח שקדים אפשר לנסות לשלב בכמות לא גדולה במקום קמח רגיל אבל לא ב 100%
האם אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום חמאת שקדים?
לא ניסיתי מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא
היי קרן!
הכנתי והבצק יצא לי לא אחיד ומתפורר:/
מה יכולה להיות הסיבה?
שחסר לו שומן אולי, פשוט להוסיף עד שמתאחד
ברגע האמת גיליתי שאחד המתבגרים חיסל את השוקולד צ'יפס שהיה בבית. לא ויתרתי וריסקתי שוקולד מריר. אף אחד לא התלונן…. יצא מעולה. מי בכלל מצליח לחכות שיצטנן . תודה קרן!!!
היי קרן
העוגיות השתטחו ממש. אם אני אכניס את העיסה למקרר לפני הכניסה לתנור זה ימנע מהן להשתטח ככה?
ועוד שאלה, העוגיות יצאו מתוקות קצת לטעמי. כמה סוכר ניתן להוריד מבלי לפגוע במרקם? אשמח לתשובה תודה
לא, את הורסת! איזו אמא כייפית את! ממש תענוג לקרוא אותך.
אכין ולו רק כי הגזמנו עם כמויות החמאה פה בבית לאחרונה!
תודה רחלי!
היי קרן
האם אפשר להוריד את כמות הסוכר? האם אפשר להוריד את כמות השוקולד?
אני לא ממליצה לעשות שינוי בכלל בכמות הסוכר, אפשר להוריד מעט מכמות השוקולד
תודה רבה קרן!!! הטבעוני שלי התמוגג בזכותך!!! העוגיות האלה הצטרפו למתכון המהמם של עוגיות שוקולד מושלגות שנשלחות לצבא באופן קבע
שמחתי לשמוע
היי קרן אור שכמותך …מה כמות החמאה שצריך להוסיף
במקום ממרח שקדים ארבע כפות
הכנתי הבוקר ויצא מוששש!
תודה!
אפשר להקפיא אחרי אפייה?
בטח
היי, תודה על המתכון!! 🙂
אפשר במקום חמאת שקדים, חמאת קוקוס?
מניחה שכן
לא כתבתי, אבל מאז שפרסמת מכינה כמעט פעמיים בשבוע (בכל זאת מנסה להגביל כאן את המתוק), הבן שלי מתעורר ב 5:30 ואומר לי שכבר אכל מהעוגיות לפני שאראה ואגיד לו "לא, כל כך הרבה…/ על הבוקר". אני מכינה עם חמאת אגוזי לוז ושוקלד 70% קקאו. שלמוווווווש!
תודה על עוד עוגיות זריזות, קלות וטעימות בטירוף!
הסוף כל כך מצחיק
אפשר ךעשוץ שילוב שך זה עם העוגיות פקאן המלוח (חמאה חומה) שלך? אולי גם/או ביייגלה? אוהבים את השילוב מתוק מלוח
בטח, אפשר להמיר לחמאה חומה ולהוסיף בייגלה מלוח
האם אפשר קמח כוסמין במקום לבן?
כן כוסמין לבן או חצי חצי עם מלא
היי קרן מתכון קליל, מהמם וטעים!
נראה לך שאפשרי לאותה הבלילה להוסיף קקאו ולמלא במטבעות שוקולד ולהפוך לעוגיות אמסטרדם? תודה!
אפשר הכל בחיים האלו !
מושלם אנסה 🙂 הקקאו יהפוך את הבלילה לדחוסה יותר ואצטרך להוריד קמח או שאין קשר?
אםפשר אחד על חשבון השני ואם ז כמות קטנה זה לא משמעותי
תודה רבה!
היי קרן
העוגיות השתטחו ממש. אם אני אכניס את העיסה למקרר לפני הכניסה לתנור זה ימנע מהן להשתטח ככה?
ועוד שאלה, העוגיות יצאו מתוקות קצת לטעמי. כמה סוכר ניתן להוריד מבלי לפגוע במרקם? אשמח לתשובה תודה
לא ממליצה להפחית בסוכר כי זה באמת יפגום במרקם
מקסימום 2-3 כפות
נסי להכניס למקרר לפני אפייה אבל הן באמת לא אמורות
להשטתח
הכנתי היום פעם ראשונה. ללא פקאן ויצא מעולה. תודה!
באמת חשוב לא לאפות יותר מ10 דקות.
מתכון מעולה! עשיתי עם חמאת שקדים ועם חמאת בוטנים ויוצא מושלם.. רק צריך עוד קצת מים במתכון כדי שהמרקם יהיה יותר נוח לעבודה וגם הם משתטחות ככה באפייה קצת
עוגיות באמת מדהימות .
יוצאות נהדר גם עם קמח כוסמין מלא! 🙂
כייף אדיר שהן גם טבעוניות!
תודה רבה קרן
אין דברים כאלה. המתכון הקבוע בבית
איזה כייף, גם אצלנו
היי, האם אפשר להמיר את הקמח בקמח טף/ סויה ?
לא עובדת עם הקמחים האלו אז לא ככ יודעת להמליץ
אפשר לכדרר לכדורים, להקפיא ולאפות כמה זמן אחרי?
בטח!
במה אפשר להחליף את החמאת שקדים? אין לי…
כתוב למטה את כל האופציות להמרה, גם טחינה אפשרי או חמאה רגילה
תודה רבה לך!!
הכנתי כמות כפולה לפריסה הצבאית והכל נגמר וכולן כולן התלהבו ובקשו את המתכון באותו הרגע!
איזה משמח תודה
מכינה עכשיו בפעם השלישית, פשוט מושלמות 🙂
תודה!
כמה שזה משמח תודה לאה
הכנתי! קל ומושלם!!
כמה שינויים שלי –
שמתי רק 100 גרם סוכר חום בלי סוכר לבן, המרתי שמן קנולה בשמן קוקוס ושמתי שקדים במקום פקאנים.
תודה 🙂
תודה אפי אלופה
מה התפקיד של סוכר חום כהה? מה מיוחד בו לעוגיות ולא בסוכר חום רגיל למשל
מתקרמל יותר
אפשר להחליף את הסוכר הלבן בחום בהיר?
אפשר כן
כבר כתבתי לך בעבר וכותבת לך שוב שאני ממש מעריכה את המתכונים הטבעוניים שלך. תודה רבה! העוגיות מאוד טעימות (שמתי חמאת בוטנים במקום חמאת שקדים).
אני ממש אשתדל יותר עם הטבעוניים מבטיחה 🙂
האם אפשר להזמין שמן בשמן זית?
היי קרן המהממת,
האם אפשר להכין את הבצק מראש, לשמור במקרר כמה שעות ורק אז לאפות?
או שבגלל שהסודה מתחילה להגיב עם הנוזלים כדאי לאפות מייד?
תודה, גלי
אפשר לשמור במקרר, לא ממליצה יותר מכמה שעות בודדות
מתכון מדהים!
הכנתי 45 עוגיות לאירוח והן נזללו ברגע, לא היה אפשר להפסיק לאכול.
ועוד טבעוני!
בטוחה שאכין את העוגיות האלה עוד פעמים רבות.
איכשהו אצלי היו מוכנות אחרי חצי שעה בתנור, על 175 מעלות.
המון תודה על המתכון!
תודה על המתכון המדהים. פשוט מעולה! אני מכינה עם טחינה וכוס אחת של קמח ממירה ל-3/4 קמח משיבולת שועל ורבע קמח חומוס.
תודה ליאת
מחפשת המון זמן מתכון לעוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות שוות שלא זקוקות ליממה במקפיא, והן פשוט מושלמות! הכנתי עם חמאת בוטנים במקום הטחינה ובזקתי קצת מלח גס מעל, יצאו קריספיות מבחוץ ״וצ׳ואיות״ כאלו מבפנים כמו שצריך, לא מתוקות מדי עם טעם ריסס מהמם שגם נמנעי חמאת הבוטנים אהבו, תודה!
תןדה דניאל יש
הכנתי, יצאו מדהימות.
תודה על המתכון המושלם.
תודה נתן
עוגיות מעולות ממש. אחלה מתכון
Hi Keren! Thanks for your amazing recipes! I made these cookies with gluten free flour, and they came out great!!!!
תודה רבה דורית על השיתוף
פשוט נפלא!!! לא להאמין ממתכון כל כך פשוט.. נחטפו
הוספתי קוקוס וקמח שקדים. במקום חמאת שקדים. והשתמשתי בקמח כוסמין לבן.
תודההההה
הבצק לא התגבש לי, נשאר פירורי, הוספתי מלא חמאת שקדים מה שלא מאוד עזר. עברתי על כל המתכון, לא השמטתי כלום. מה זה יכול להיות?…
)בסוף אפיתי בתבנית, יצא טעים ממש)
אני לא ככ יודעת למה לא התגבש, ךהבא תויספי עוד שמן או טחינה. משהו שידביק
הכנתי לצד הטבעוני במשפחה – הכנתי את העוגיות גם כמו במתכון וגם עם החלפת רבע כוס קמח בקקאו ליצירת עוגיות שוקולד שוקולד. העוגיות יצאו מדהים. כולם טרפו אותם – טבעונים ולא טבעונים. תודה!
תודה גל
היי קרן
עכשיו הכנתי נגלה שהוספתי לה בערך כפית אבקת אפייה , ויצא נהדר !
אחרי שבפעם הקודמת הכנתי בדיוק כמו במתכון , והעוגיות לא נאפו לי מספיק…
יכול להיות שחסר במתכון אבקת אפייה?
הי ענבר, לא חסר, אבל אם הוספת ועבד לך אז נהדר
הי קרן יקרה
סיפרת בסרטון על פיסטוק
במקום מה הכנסת פיסטוק לעוגיות? או בתוספת?
תודה
במקום חמאת שקדים מחית פיסטוק
הי קרן, כרגיל מתכון טעים בטירוף 😉
אבל העוגיות השתטחו, מה הסיבה לזה? ההחלפות היחידות שעשיתי היו שימוש בקמח כוסמין לבן ובשמן חמניות, אבל בדר״כ אלו החלפות הגיוניות. חוץ מזה עשיתי אחד לאחד. טעמות מאוד אבל רציתי קצת נפח.. תודה!
האמ שנאי לא יודעת מדוע השתטחו לך , נסי עם סוג אחר של שמן אולי יעזור
עוגיות מושלמותתת!!!
הכנתי כבר כל כך הרבה פעמים שאמרתי לעצמי שזה כבר לא סבבה לא להשאיר תגובה. אז המון תודה על המתכון המושלם הזה 3>
תודה אילה
עוגיות מושלמותתת!!
הכנתי כבר כל כך הרבה פעמים שאמרתי לעצמי שזה כבר לא סבבה לא להשאיר תגובה. אז המון תודה על המתכון המושלם הזה 3>
הכנתי עם טחינה . לא כתבת אם מדובר בטחינ רגילה או גולמית אז הנחתי שאת מתכוונת לגולמית. במקום חמאת שקדים. העוגיות לא תפחו ולא השתטחו… אכזבה!
חבל שהתאכזבת אולי עוד משהו השתבש לך בדרך אני כל כך אוהבת אותן , יש לי הרגשה שהורדת בכמות הסוכר
וואוו זה כל כך טעיםםםםםםםםםם!!!
ישששששש