למתבגרת שלומדת בבית ספר מיוחד(חינוך מיוחד כבר חזרו ללמוד היפ היפ ההוריייי)ֿ
במגמת אומנות יש מלא חברים מהכיתה ומהמגמה, ובגלל שאנחנו הבית הכי קרוב לבית הספר,
ובכלל רוב הילדים בבית הספר לא מיפו, הבית שלנו הפך לנקודת מפגש.
זה משמח אותי מאוד והם ילדים מדהימים וכייף לי ממש לארח אותם, הם יצירתיים והכי כייף לראות שהם נהנים
ביחד. כמה מהם טבעוניים, כולל החברה הכי טובה של המתבגרת, כך שבכל יום שהם מגיעים המתבגרת
מודיעה לנו יום קודם או באותו היום שצריך לדאוג לאכול טבעוני בבית, כי הם באים.
בדרכ זה פסטה, אבל לא תמיד, לפעמים אורז עם ירקות או תבשיל ירקות בקארי, ממש תלוי במידת
הפניות שלנו לבשל להם. אתמול הם הגיעו לכאן בערב כשהיה בחוץ כבר חשוך וגשום
ולי התחשק שהם יישארו, להם התחשק לנסוע לאכול פיצה טבעונית, אבל שיחדתי אותם ואמרתי
שאפשר להזמין פיצה, ושאני אכין עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות.
שעה לפני שכל זה קרה, גור אדם ביקש שנכין עוגיות שוקולד צ׳יפס, ואמרתי לו עוד מעט.
ואז הוא יצא לחברים, ואני כבר שיחדתי ילדים טבעוניים בעוגיות, ואכן הכנתי להם ממתכון מעולה שמצאתי ברשת,
והיה להם ממש טעים וגם לי, ואז גור אדם חזר, ובטעות של ממש שמע את המילה טבעוניות, ופה הלך עליי.
הוא לא הסכים בשום אופן לטעום, למרות ששמרתי לו אחת רק עם שוקולד בלי פקאנים, ודרש שאכנס
למטבח להכין לו עוגיות לא טבעוניות, ברור שלא עשיתי את זה כי כבר היה מאוחר ויש גבול, אבל רבאק!
העוגיות היו טעימות כל כך בלי קשר לטבעונות שלהן, שממאס התבאסתי.
בכל אופן, הן כמעט חוסלו אתמול, גם אני אכלתי שלוש בלי לזכור שאני בדיאטה, והיו מלא בקשות למתכון.
מישהי חמודה הציעה לי לנסות לשלב במתכון חמאת שקדים, מה שלא עשיתי יום קודם, ואכן, תקשיבו!
שוססססססס. ממש ככה, העוגיות יצאו פי אלףףףף יותר טובות וטעימות.
הכנתי נגלה אחת עם פקאנים ואחת בלי, וכשגור אדם יחזור מבית ספר, בהנחה שהוא עוד לא הספיק
לראות את הסטורי שלי היום, ובטח שהוא לא נכנס לקרוא בבלוג, אני אספר לו שהן לא טבעוניות,
ואני רק מחכה לראות את התגובה שלו.
בקיצר, כרגע הודיתי שאני עומדת לשקר לילד, זרמו איתי.
אז אתם סומכים עליי נכון? לכו לקנות, בכל מכולת יש היום או מעדנייה, חמאת שקדים, או אפילו חמאה
מכל אגוז אחר, בוטנים, לוז, קשיו וכו… ותשלבו במתכון כי זה באמת באמת משדרג, ובלי קשר לעובדה
שהעוגיות מתאימות גם לטבעונים, הן פשוט ממכרות ויהפכו בטוח אצלינו בבית לקבועות.
**עדכון, הוא חזר מבית ספר, הסתכל עליהן, אמר לי אל תעבדי עליי אני יודע שהן טבעוניות והלך. חחח
עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות הורסות!/20 עוגיות
מצרכים למתכון:
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
1/4 כוס (60 מ״ל) מי ברז
4 כפות חמאת שקדים
1 כפית תמצית וניל
150 גר׳ שוקולד צ׳יפס
חופן פקאנים חצויים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה קטנה מערבבים קמח לבן עם אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערה בינונית טורפים מים עם ממרח שקדים, לממרח חלק. מוסיפים 2 סוגי סוכר,
שמן, ותמצית וניל וטורפים היטב לתערובת אחידה. מאחדים עם תערובת הקמח, ומערבבים.
יתקבל בצק חלק ומגובש, לא נוזלי. מוסיפים פנימה שוקולד צ׳יפס ומערבבים היטב.
בעזרת כף גלידה משומנת או כף רגילה, קורצים מבלילת העוגיות עיגולים ומעבירים לתבנית האפייה.
שומרים על רווחים בין העוגיות. נועצים בחלקן העליון של כל עוגיה חצי פקאן, ומכניסים לתנור
לאפייה של 10 דק׳. אל תתפתו לאפות יותר. בזמן הזה הן יישארו קריספיות מבחוץ וקצת
דביקות וצ׳ואיות מבפנים.
מוציאים את העוגיות מהתנור (הן עדיין רכות למגע אך שחומות) ומניחים על רשת צינון לצינון מוחלט.
**את העוגיות שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים, אבל מי בכלל מגיע לשם???????
**קמח לבן ניתן להמיר לכוסמים לבן או חצי חצי לבן ומלא.
**אפשר להוסיף שקדים ואגוזים לבלילת העוגיות במקום להניח פקאן אחד על חלקן העליון.
**אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום בהיר, זה ישפיע על הצבע ועל מרקם העוגיות.
**חמאת שקדים אם אין לכם אפשר להמיר בחמאה רגילה ללא טבעוניים.
**אם אין לכם חמאת שקדים אפשר פשוט לוותר עליה, המרקם קצת משנה. מעבר לזה לא משתנה כלום במתכון.
78 Comments
עדיף במקום חמאת שקדים חמאת בוטנים טבעית? או שעדיף כבר בלי כלום
כן אפשר, טחינה גולמית
הי קרן,
הכנתי אתמול את העוגיות כי באו חברות אכלנו עם גלידה גולן עפו עפו בטרוף וחיסלנו הכל!!!
אמאל'ה הן מושלמות ברמות וזה בלי פקאן אפילו כי לא היה. תודה תודה כרגיל על מתכונים מושלמים:)
תודה יערה
איזה כיף מתכון טבעוני מתוק!!! כמה חיכיתי!
נראות מושלם
נכנסת עכשיו להכין
אפשר חמאת בוטנים לא ניסיתי טבעית
קרן יקר לא ניסיתי ואני מפחדת לנסות ,שלא אחסל הכל בעצמיאבל מודה שנראה אליפותתתת
זה בהחלט מסוכן
האם אפשר קמח תופח במקום קמח לבן?
פחות מתאים לעוגיות שוקולד צ׳יפס
הורסת אחת
איןןן על הכתיבה המענגת שלך!!
מתה לעוגייה 3>
תודה חןןןןן שימחת אותי
את נכס למדינת ישראל, במתכןנים, באישיות, באדיבות!! פשוט נכס!!
קרנונה תודה
היי קרן, נשמע מדהים
התכוונת בממרח שקדים לחמאת שקדים?
לגבי חמאת שקדים
אפשר טחינה במקום חמאת שקדים? אין לי חמאת שקדים
כן, שתי אלה מוסיפות שומן, לחות ועוזרות לאחד את התערובת.
קרן יקרה, כרגיל עוד מתכון מגרה שגורם ישר להכנס למטבח. אפשר להמיר את חמאת השקדים לחמאת בוטנים או טחינה?
בטח שאפשר, כתוב גם למטה
עוגיות מדהימות!!!! תודה על המתכון , הכנתי אותם כבר 3 פעמים בתוך שבוע
שמחה לשמוע אני גם אוהבת אותן מאוד
עשיתי עם חמאת בוטנים והן לא השתטחו באפייה….
גם אצלי הן לא מאוד השתטחו, לא חושבת שיש קשר לחמאת בוטנים, הורדת בכמות הסוכר?
קרן את מהממת, מכורה למתכונים שלך!
אפשר אולי שמן קוקוס במקום קנולה? תודה…
ואני אוהבת את השם שלך! אפשר בהחלט
כמה צריך שמן קוקוס במקום הקנולה?
איזה כיף שעשית מתכון טבעוני!!! נראה טעיםםם
אבקת סודה לשתיה חשובה במתכון? פתאום שמתי לב שאין בבית, ואנחנו לצערי בבידוד
אבקת אפייה יש? חובה אחד מהם
היי 🙂
קודם כל נראה מדהים!❤️
אני מנסה להכין את זה והתערובת יוצאת לי ממש דביקה, זה הגיוני? ניסיתי להוסיף עוד קצת שמן וקצת קמח וזה עדיין נורא דביק
זו תערובת קצת דביקה במקור
האם אפשר לאמיר את הסוכר בתחליף סוכר?
מניחה שאין שום בעיה חיה
היי קרן, אפשר להכין את העוגיות כעוגייה אחת ענקית במחבת ולאכול חם? מתאים?
מניחה שאפשר אין סיבה שלא אבל לא ניסיתי
היי קרן האם יעבוד גם עם קמח כוסמין?
מעבר לזה זאת הזדמנות להגיד לך שאני מתה עלייך!!! תענוג לעקוב באינסטוש
תודה סאנשיין הארת לי את הבוקר❤️יעבוד גם עם כוסמין
אולפה
מיד רצתי להכין. אבל יצאו לי שטוחות ממש. מה הסיבה? במקום חמאת שקדים שמתי חמאה. הכל הכל אותו דבר . יצאו ענקיות ושטוחות
שטוחות זה לא אחלה? הן היו גדולות מדי? אולי חום תנור שלך היה גבוהה מדי
האם לחולי סכרת אפשר להשתמש בכמו סוכר
אני מניחה שאין שום בעיה
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים?
העוגיות לא יחזיקו רק עם קמח שקדים אפשר לנסות לשלב בכמות לא גדולה במקום קמח רגיל אבל לא ב 100%
האם אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום חמאת שקדים?
לא ניסיתי מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא
היי קרן!
הכנתי והבצק יצא לי לא אחיד ומתפורר:/
מה יכולה להיות הסיבה?
שחסר לו שומן אולי, פשוט להוסיף עד שמתאחד
ברגע האמת גיליתי שאחד המתבגרים חיסל את השוקולד צ'יפס שהיה בבית. לא ויתרתי וריסקתי שוקולד מריר. אף אחד לא התלונן…. יצא מעולה. מי בכלל מצליח לחכות שיצטנן . תודה קרן!!!
לא, את הורסת! איזו אמא כייפית את! ממש תענוג לקרוא אותך.
אכין ולו רק כי הגזמנו עם כמויות החמאה פה בבית לאחרונה!
תודה רחלי!
היי קרן
האם אפשר להוריד את כמות הסוכר? האם אפשר להוריד את כמות השוקולד?
אני לא ממליצה לעשות שינוי בכלל בכמות הסוכר, אפשר להוריד מעט מכמות השוקולד
תודה רבה קרן!!! הטבעוני שלי התמוגג בזכותך!!! העוגיות האלה הצטרפו למתכון המהמם של עוגיות שוקולד מושלגות שנשלחות לצבא באופן קבע
שמחתי לשמוע
היי קרן אור שכמותך …מה כמות החמאה שצריך להוסיף
במקום ממרח שקדים ארבע כפות
הכנתי הבוקר ויצא מוששש!
תודה!
היי, תודה על המתכון!! 🙂
אפשר במקום חמאת שקדים, חמאת קוקוס?
מניחה שכן
לא כתבתי, אבל מאז שפרסמת מכינה כמעט פעמיים בשבוע (בכל זאת מנסה להגביל כאן את המתוק), הבן שלי מתעורר ב 5:30 ואומר לי שכבר אכל מהעוגיות לפני שאראה ואגיד לו "לא, כל כך הרבה…/ על הבוקר". אני מכינה עם חמאת אגוזי לוז ושוקלד 70% קקאו. שלמוווווווש!
תודה על עוד עוגיות זריזות, קלות וטעימות בטירוף!
הסוף כל כך מצחיק
אפשר ךעשוץ שילוב שך זה עם העוגיות פקאן המלוח (חמאה חומה) שלך? אולי גם/או ביייגלה? אוהבים את השילוב מתוק מלוח
בטח, אפשר להמיר לחמאה חומה ולהוסיף בייגלה מלוח
האם אפשר קמח כוסמין במקום לבן?
כן כוסמין לבן או חצי חצי עם מלא
היי קרן מתכון קליל, מהמם וטעים!
נראה לך שאפשרי לאותה הבלילה להוסיף קקאו ולמלא במטבעות שוקולד ולהפוך לעוגיות אמסטרדם? תודה!
אפשר הכל בחיים האלו !
מושלם אנסה 🙂 הקקאו יהפוך את הבלילה לדחוסה יותר ואצטרך להוריד קמח או שאין קשר?
אםפשר אחד על חשבון השני ואם ז כמות קטנה זה לא משמעותי
תודה רבה!
הכנתי היום פעם ראשונה. ללא פקאן ויצא מעולה. תודה!
באמת חשוב לא לאפות יותר מ10 דקות.
מתכון מעולה! עשיתי עם חמאת שקדים ועם חמאת בוטנים ויוצא מושלם.. רק צריך עוד קצת מים במתכון כדי שהמרקם יהיה יותר נוח לעבודה וגם הם משתטחות ככה באפייה קצת
עוגיות באמת מדהימות .
יוצאות נהדר גם עם קמח כוסמין מלא! 🙂
כייף אדיר שהן גם טבעוניות!
תודה רבה קרן
היי, האם אפשר להמיר את הקמח בקמח טף/ סויה ?
לא עובדת עם הקמחים האלו אז לא ככ יודעת להמליץ
אפשר לכדרר לכדורים, להקפיא ולאפות כמה זמן אחרי?
בטח!