עוגיות

עוגיות שוקולד ציפס מדהימות

אוקטובר 6, 2019 69 Comments
עוגיות שוקולד צ'יפס מדהימות

עוד רגע יום כיפור והכנתי רשימה של עוגיות שאני רוצה להכין לבלוג לפני, שיהיו לכם לפני ואחרי הצום.

עוגיות שוקולד צ'יפס לא היו בתכנית שלי בכלל, גם כי כבר קיים מתכון מעולה בבלוג

וגם כי כשאני חושבת על עוגיות תמיד יעלה בי חשק לעוגיות מבצק פריך עם מילוי כלשהו,

ואולי וכנראה בגלל שאני לא אוכלת שוקולד (עושה לי מיגרנות)

היתה לי סדנה אתמול בבוקר, ואחרי שהאורחים הלכו והתעלפתי על הספה לחצי שעה, החלטתי

לקום ולהתחיל בהכנה של העוגיות שרציתי, הכרזתי בבית שאני סיימתי לנוח והולכת למטבח,

וביקשתי מכולם לבוא איתי, המטבח שלי נמצא בפטיו ואני הכי אוהבת להכין ולעבוד במטבח כשכולם

איתי שם, גם אם הם יושבים מול המחשב הנייד או משחקים קלפים על השולחן לידי.

אבל אז גור אדם אמר שהוא יבוא למטבח בתנאי שאכין כמו שהבטחתי לו לפני מלא זמן עוגיות שוקולד צ'יפס,

וזה נכון כי הוא כבר הרבה זמן מבקש שנכין עוגיות וזה לא קרה.

במקביל הודיעו השניים הגדולים שהם בדרך אלינו ושנלך לים,

והבנתי שהלך על העוגיות שתכננתי,ושאני מכינה משהו אחר היום:-)

שאני צריכה למהר כדי להספיק הכל וגם ללכת לים, ובאמת הכל קרה נורא מהר,

כולל גשם שהתחיל לטפטפף באמצע! הכנה, אפייה, צילום (איפה הלכה לי השמש איפה?)

זלילה של כולם תוך כדי, עם כוס שוקו, אריזה של העוגיות בשקית נייר וקפיצה לים.

(אגב הגור הקטן נעלם די בהתחלה לכיון הטלויזיה אחרי שעזר לי להוציא מצרכים לעוגיות….)

אחרי שיצאנו מהמים אפילו אני לא התאפקתי וזללתי אחת,לא עמדתי בפיתוי ריח הוניל המתוק שיצא מהשקית

העוגיות יצאו מהתנור קצת קשות והן מתרככות אחרי קירור, והכי כייף לטבול אותן בחלב או כוס שוקו חם 🙂

עוגיות שוקולד צ'יפס מדהימות/ 25-30 עוגיות גדולות

מצרכים למתכון:

200 גר' חמאה רכה

כוס (200 גר') סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית/מחית וניל (איכותית תמיד תיתן תוצאה טובה יותר)

2 ביצים גודל L

400 גר' (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח (לאוהבי שילוב מתוק מלוח הגדילו ל 3/4 כפית)

200 גר שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה

מוסיפים את הביצים, וממשיכים לערבל, מוסיפים וניל ומערבלים שוב

מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבלים לתערובת אחידה.

מפסיקים את פעולת המיקסר, קוצצים את השוקולד המריר לקוביות קטנות, ומוסיפים לתערובת.

מערבבים ממש מעט בעזרת כף כדי שהשוקולד יטמע בתערובת ולא יותר.

יוצרים כדורים (ידיים מעט רטובות יעזרו לעיסה לא להידבק לידיים) קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג,

ומניחים על התבנית (אני משמנת כף גלידה קפיצית, ומוציאה בעזרתה כדורים מהעיסה ומניחה על התבנית,

זה עוזר לייצר עוגיות שוות בגודלן, ופחות מלכלך את הידיים)

אין צורך למעוך את הכדורים, העוגיות ישתטחו במהלך האפייה.

מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך לא יותר מדי.

מוציאים ומצננים לפני הגשה (אצלי הם א התאפקו ואכלו אותן חמות והן היו להם טעימות בטירוף)

**אין לכם מיקסר או לא מתחשק לכם ללכלך אותו? אתם יכולים בקלות בעזרת כף עץ או מטרפה ידנית

להכין את העוגיות בקערה.

**אפשר להמיר סוכר חום בהיר בסוכר חום כהה לטעם קצת יותר קרמלי ועוד קצת צבע

**אתם יכולים להמיר מחצית מהכמות בקמח כוסמין לבן בלי לשנות כלום במתכון

Print Friendly, PDF & Email

69 Comments

רחלי בליצר אוקטובר 8, 2019 at 12:20 pm

הכנתי גם אותן!! נפלאות! גמר חתימה טובה ושנה טובה .

Reply
איתי אוקטובר 14, 2019 at 8:44 am

היי קרן אפשר לעשות את המתכון עם חמאה חומה? או שעדיף להשתמש המתכון השני הבלוג שלך שעושה שימוש בחמאה חומה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2019 at 8:20 pm

לשימוש בחמאה חומה ממליצה להיעזר במתכון השני שמיועד לכך

Reply
רחלי אפריל 23, 2020 at 10:55 am

קרן שלום
ביתי עדי רוצה להמתיק את העצבות של ביטול נשף סיום כיתה יב ולאפות עוגיות אלו(ברור שאני האופה) .ולחלק לתלמידים בבתיהם. האם אפשר לשדרג? האם אפשר להמעיט בכמויות הסוכר?
תודה רחל פתאל

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 11:01 am

הי רחלי
לא ולא
לא להוריד אחרת את לא רק לא משדרגת אלא גורעת מהן להיות מדהימות
את יכולה להוסיף, שבבי שוקולד לבן, כל סוג אגוזים קצוץ, מה שבא לך, יהיה מעולה

Reply
אייל אפריל 26, 2020 at 1:47 am

היי קרן
אם אני רוצה שיצאו שטוחות דקות וקריספיות כדאי לוותר על האבקת סודה או האבקת אפייה שלא יתפחו לגובה?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 7:38 am

אפשר כן, ואפשר גם להמיס את החמאה, למאה מומסת נותנת תוצאה קריספיות

Reply
אייל אפריל 27, 2020 at 1:27 pm

אז לוותר גם על האבקת אפייה וגם על האבקת סודה ואת החמאה לחמם לנוזלית ואז הן יהיו קריספיות ודקות?

Reply
לי מאי 11, 2020 at 5:38 pm

היי קרן
נראה מעולה
רציתי לשאול
אם אני עושה בלי מיקסר בכלל זה לא יפגע בתוצאה ?

Reply
Yael Ropalidis אוקטובר 18, 2020 at 2:02 pm

האם אפשר להחליף את החמאה בשמן

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 8:55 pm

לא יעבוד במתכון הזה סורי

Reply
מור נובמבר 3, 2019 at 6:53 pm

אם רוצים לעשות את העוגיות טבעוניות, יש דרך?

Reply
אפרת נובמבר 11, 2019 at 7:13 pm

יצאו נפלאות. הצעה לגיוון: כשמחצית נאפתה בתנור, הוספתי למחצית השניה 2 כפות קקאו+ 2 כפיות ליקר שוקולד.
וגם, במקום שוקולד מריר קצוץ- שוקוצ'יפס מריר.

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2019 at 9:02 pm

אחלה אחלה גיוון, תודה על השיתוף

Reply
Shani Dahari Dola נובמבר 21, 2019 at 7:51 am

הי קרן,
מתכון מעולה! עשיתי כבר כמה פעמים ותמיד יצא מוצלח 🙂
שאלה, אפשר להוסיף לתערובת שיבולת שועל ומעט אגוזים? אם כן, באיזו כמות למתכון הזה?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2019 at 7:57 am

תודה שני, אני ממליצה להכין את העוגיות האלו במקום:
https://kerenagam.co.il/עוגיות-שיבול-שועל-פקאן-פרג/
את יכולה לוותר על הפרג ולהכין. קמח לבן
אם בכל זאת את רוצה לעשות שינוי בעוגיות האלו את יכולה להמיר חלק קטן מהקמח בשיבולת שועל ולהוסיף אגוזים, ולספר איך יצאו

Reply
סיון נובמבר 22, 2019 at 4:56 pm

ואם יש רק ביצים M? צריך לשנות משהו?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2019 at 5:16 pm

לא חושבת
כח 3 יהיו יותר מדי

Reply
אביב מרץ 16, 2020 at 8:24 pm

תודה קרן,
כבר 7 שנים אני מכין עוגיות לילדים שלי… העוגיות האלו זכו למקום ראשון!

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2020 at 8:28 pm

איך אני שמחה לשמוע!

Reply
טלי מיכל פלקר מרץ 23, 2020 at 1:23 pm

היי-אפשר עם מחמאה לגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2020 at 1:44 pm

כן

Reply
‫טל הורביץ‬‎ מרץ 24, 2020 at 2:44 pm

היי אפשר שמן לפרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2020 at 5:04 am

לפרווה במקרה הזה רק מרגרינה, שמן לא יניב תוצאה טובה

Reply
דניאלה אפריל 9, 2020 at 5:46 pm

הכנתי פעם אחת וזה חוסל!!!
שאלה, אפשר לשים מחצית קמח כוסמין מלא ולא לבן?

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2020 at 6:13 pm

אפשר בהחלט ואם הבצק טיפה יבש להוסיף לו קצת שומן או נוזל

Reply
Dana אפריל 23, 2020 at 8:53 pm

עוגיות שוקולד צ׳יפ הכי מדהימות. לא דומה לכלום שהכנתי. אני הוספתי עוד 200 גר׳ שוקולד לבן קצוץ. תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 9:00 pm

תודההההה

Reply
keren אפריל 24, 2020 at 10:46 pm

היי קרן, יש אפשרות להכין את העוגיות בלי מיקסר? לערבב ידנית

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 7:12 am

ברור, אין שום בעיה

Reply
יעל אפריל 29, 2020 at 8:22 pm

היי , בסדר להכין את העוגיות עם קמח תופח?
תודה רבה ויום עצמאות שמח

Reply
גל מאי 24, 2020 at 10:11 am

הכפלתי כמויות, הקטנתי את העיגולים (אני אוהבת עוגיות בינוניות-קטנות), המתכון היה מאוד קל להכנה, העוגיות נטרפו ותוך כדי אכילה התבקשתי להכין עוד! תודה קרן! מתכון נפלא!

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:08 pm

תודה גל

Reply
מיכל יולי 10, 2020 at 2:58 pm

המתכון הכי טוב שהכנתי אי פעם! יוצא יותר טעים מעוגיות רחוב שקונים באמסטרדם. לא יאמן שאפשר להגיע לתוצאות כאלה באפייה ביתית, באמת מתכון מושלם. אין עליך:)

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:14 pm

תודה מיכל איזו מחמאה

Reply
טל סגיס אפריל 5, 2021 at 1:01 pm

האם אפשר להשתמש השוקולד צ'יפס במקום בשוקולד ואם כן- כמה שוקולד צ'יפס?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2021 at 1:42 pm

200 גר׳ אותה הכמות

Reply
גל אוגוסט 29, 2020 at 3:50 pm

מתכון מושלם!
פיזרתי על חלק קצת מלח גס ונרשמה התלהבות.

Reply
סיון ספטמבר 1, 2020 at 7:32 pm

הכנתי אותן כבר יותר מידע פעמים! פשוט נהדרות

Reply
רנית אוקטובר 13, 2020 at 7:58 am

מאיפה את קונה את השוקולד שלך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:37 pm

מחנויות שמתחמחות במוצרי אפייה כמו המזווה המתוק, מר קייק וכו… או אצל מלמד בלוינסקי

Reply
רנית גוטסמן אוקטובר 18, 2020 at 6:16 pm

איזה חברת שוקולד את ממליצה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 8:53 pm

יש את קאליבו שהם מעולים

ענבל בן-פז ספטמבר 27, 2020 at 1:39 pm

היוש, למה העוגיות לא משתטחות לי ונשארות יחסית גבוהות ושמנות …

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 2:04 pm

אולי את מורידה בסוכר ?

Reply
ענבל ספטמבר 29, 2020 at 8:18 am

אכן

Reply
עפרי ספטמבר 29, 2020 at 3:23 pm

היי(:
ראיתי שאת מציעה להחליף חצי מכמות הקמח בכוסמין לבן, אם אני רוצה להחליף בכוסמין מלא צריך להוסיף/להוריד משהו אחר מהמרכיבים או שזה יעבוד באותו אופן?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 5:16 pm

לקחת בחשבון הן עלולות לצאת מעט דחוסות

Reply
טליה אוקטובר 26, 2020 at 3:12 pm

היי
תודה על זריקת בטחון לאפות עם טוסטר;)
טם אני רוצה חצי כמות פשוט לחלק בשניים את כל המצרכים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 10:32 pm

כן אני חתכתי הכל בשניים אחרת היה לוקח לי שנה לאפות את כל הכמות

Reply
טליה אוקטובר 9, 2020 at 9:53 pm

חייבת להגיב לך, אני לא אחת שמגיבה בדרך כלל.. במשך שנים אני מנסה מתכונים כושלים של עוגיות , או שפשוט יצא לא טעים. המתכון שלך הכי טוב שנתקלתי בו!!! כולם אהבו והחמיאו ! אלופה!! תודה!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2020 at 6:34 am

שמחה לשמוע שמצאתם את המתכון המנצח, גם אצלנו הוא נחשב לקבוע, נסי גם את עוגיות השוקולד צ’יפס עם חמאה חומה גם מעולות

Reply
דבי אוקטובר 15, 2020 at 12:00 pm

צהריים טובים!
יש דרך לשלב קישואים מגוררים לעוגיות שוקולד צ'יפס?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 2:37 pm

ממש אין לי מושג לא נשמע לי שילוב מהמם ככ

Reply
דיאנה זיגזג אוקטובר 16, 2020 at 7:37 pm

מתכון מושלםםםםם!!!!! אני שילבתי 3 שוקולדים (חלב ולבן) במקום רק מריר. טעים טעים טעים!!! מתה על המתכונים שלך!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 7:47 pm

נשמע מושלם דיאנה תודה

Reply
רבקה אוקטובר 27, 2020 at 8:15 am

עוגיות מעולות.
עשיתי בגרסת פרווה, עם 1/4 כוס שמן קוקוס ו1/2 כוס שמן קנולה ויצא אחלה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2020 at 9:30 pm

שמחה לשמוע ותודה על השיתוף.

Reply
גלי נובמבר 8, 2020 at 9:22 am

הכי טעימות שהכנתי! תודה!!

Reply
תהילה נובמבר 19, 2020 at 7:53 pm

היי,אפשר במקום חמאה להשתמש בממרח שקדים/שקדימון?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 8:23 pm

לא ניסיתי להמיר מוזמנת לנסות ולדווח

Reply
Rachel Nissim דצמבר 2, 2020 at 11:53 am

את מתוקה כמו העוגיות שאת אופה 🙂
אני הולכת לנסות כמה מהמתכונים שלך עכשיו
תודה

Reply
גינת דצמבר 20, 2020 at 7:45 pm

הכנתי את העוגיות לפי המתכון הכל מדוד. והן נראות מעולה בתנור אבל שהוצאתי ונגעתי הן היו ממש קצף וצנחו (אחכ הן התקשו ואכילות) אבל איבדו ממש מהגובה ולא נראה לי ככה זה צריך להיות. במה טעיתי?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2020 at 3:35 pm

עוגיות תמיד יוצאות מהתנור כשהן רכות זה בסדר, ולא ככ הבנתי לגבי צניחת גובה… אולי בכל הזאת היו צריכות עוד 2-3 דקות בתנור

Reply
רנית גוטסמן ינואר 18, 2021 at 7:23 am

אם איזה סוכר חום בהיר את משתמשת? סוכר חום דמררה?

Reply
נעם ר מרץ 14, 2021 at 4:17 pm

העוגיות משתטחות לי ממש ויוצאות קריספיות, אני רוצה שהם יצאו שמנות , יש סיבה?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:03 am

תוסיפי קצת אבקת אפייה אבל בגדול אלו עוגיות שמשטתחות

Reply
עמית מרץ 23, 2021 at 4:05 pm

היי קרן, עוגיות נפלאות! הכנתי כבר מספר פעמים וממש אהבנו! תודה 🙂
רציתי להכין שוב וגיליתי שאין לי אבקת סודה לשתייה. ניתן לוותר עליה? או להחליף במשהו אחר? אבקת אפייה אולי?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 4:10 pm

אפשר להמיר באבקת אפייה המרקם ייצא שונה מעט

Reply

Leave a Comment