עוד רגע יום כיפור והכנתי רשימה של עוגיות שאני רוצה להכין לבלוג לפני, שיהיו לכם לפני ואחרי הצום.
עוגיות שוקולד צ'יפס לא היו בתכנית שלי בכלל, גם כי כבר קיים מתכון מעולה בבלוג
וגם כי כשאני חושבת על עוגיות תמיד יעלה בי חשק לעוגיות מבצק פריך עם מילוי כלשהו,
ואולי וכנראה בגלל שאני לא אוכלת שוקולד (עושה לי מיגרנות)
היתה לי סדנה אתמול בבוקר, ואחרי שהאורחים הלכו והתעלפתי על הספה לחצי שעה, החלטתי
לקום ולהתחיל בהכנה של העוגיות שרציתי, הכרזתי בבית שאני סיימתי לנוח והולכת למטבח,
וביקשתי מכולם לבוא איתי, המטבח שלי נמצא בפטיו ואני הכי אוהבת להכין ולעבוד במטבח כשכולם
איתי שם, גם אם הם יושבים מול המחשב הנייד או משחקים קלפים על השולחן לידי.
אבל אז גור אדם אמר שהוא יבוא למטבח בתנאי שאכין כמו שהבטחתי לו לפני מלא זמן עוגיות שוקולד צ'יפס,
וזה נכון כי הוא כבר הרבה זמן מבקש שנכין עוגיות וזה לא קרה.
במקביל הודיעו השניים הגדולים שהם בדרך אלינו ושנלך לים,
והבנתי שהלך על העוגיות שתכננתי,ושאני מכינה משהו אחר היום:-)
שאני צריכה למהר כדי להספיק הכל וגם ללכת לים, ובאמת הכל קרה נורא מהר,
כולל גשם שהתחיל לטפטפף באמצע! הכנה, אפייה, צילום (איפה הלכה לי השמש איפה?)
זלילה של כולם תוך כדי, עם כוס שוקו, אריזה של העוגיות בשקית נייר וקפיצה לים.
(אגב הגור הקטן נעלם די בהתחלה לכיון הטלויזיה אחרי שעזר לי להוציא מצרכים לעוגיות….)
אחרי שיצאנו מהמים אפילו אני לא התאפקתי וזללתי אחת,לא עמדתי בפיתוי ריח הוניל המתוק שיצא מהשקית
העוגיות יצאו מהתנור קצת קשות והן מתרככות אחרי קירור, והכי כייף לטבול אותן בחלב או כוס שוקו חם 🙂
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגיות שוקולד צ'יפס מדהימות/ 25-30 עוגיות גדולות
מצרכים למתכון:
200 גר' חמאה רכה
כוס (200 גר') סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית/מחית וניל (איכותית תמיד תיתן תוצאה טובה יותר)
2 ביצים גודל L
400 גר' (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח (לאוהבי שילוב מתוק מלוח הגדילו ל 3/4 כפית)
200 גר שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה
מוסיפים את הביצים, וממשיכים לערבל, מוסיפים וניל ומערבלים שוב
מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבלים לתערובת אחידה.
מפסיקים את פעולת המיקסר, קוצצים את השוקולד המריר לקוביות קטנות, ומוסיפים לתערובת.
מערבבים ממש מעט בעזרת כף כדי שהשוקולד יטמע בתערובת ולא יותר.
יוצרים כדורים (ידיים מעט רטובות יעזרו לעיסה לא להידבק לידיים) קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג,
ומניחים על התבנית (אני משמנת כף גלידה קפיצית, ומוציאה בעזרתה כדורים מהעיסה ומניחה על התבנית,
זה עוזר לייצר עוגיות שוות בגודלן, ופחות מלכלך את הידיים)
אין צורך למעוך את הכדורים, העוגיות ישתטחו במהלך האפייה.
מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך לא יותר מדי.
מוציאים ומצננים לפני הגשה (אצלי הם א התאפקו ואכלו אותן חמות והן היו להם טעימות בטירוף)
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אין לכם מיקסר או לא מתחשק לכם ללכלך אותו? אתם יכולים בקלות בעזרת כף עץ או מטרפה ידנית
להכין את העוגיות בקערה.
**אפשר להמיר סוכר חום בהיר בסוכר חום כהה לטעם קצת יותר קרמלי ועוד קצת צבע
**אתם יכולים להמיר מחצית מהכמות בקמח כוסמין לבן בלי לשנות כלום במתכון
137 Comments
הכנתי גם אותן!! נפלאות! גמר חתימה טובה ושנה טובה .
אני תמיד מחפשת את המתכון המושלם לעוגיות שוקלד ציפס והן יצאו לי פשוט מדהימות!!!
תודה רבה על מתכון מושלם
האם ניתן להקפיא את הבלילה לשימוש עתידי? או אפילו מקרר כדי לאפות מספר שעות לאחר מכן?
אני מקפיאה בגלילים בתוך ניילון נצמד, אני רק מוציאה פורסת ואופה מהמקפיא וזה מעולה
מתכון מושלם!!!
תודהההה
היי קרן אפשר לעשות את המתכון עם חמאה חומה? או שעדיף להשתמש המתכון השני הבלוג שלך שעושה שימוש בחמאה חומה?
לשימוש בחמאה חומה ממליצה להיעזר במתכון השני שמיועד לכך
קרן שלום
ביתי עדי רוצה להמתיק את העצבות של ביטול נשף סיום כיתה יב ולאפות עוגיות אלו(ברור שאני האופה) .ולחלק לתלמידים בבתיהם. האם אפשר לשדרג? האם אפשר להמעיט בכמויות הסוכר?
תודה רחל פתאל
הי רחלי
לא ולא
לא להוריד אחרת את לא רק לא משדרגת אלא גורעת מהן להיות מדהימות
את יכולה להוסיף, שבבי שוקולד לבן, כל סוג אגוזים קצוץ, מה שבא לך, יהיה מעולה
היי קרן
אם אני רוצה שיצאו שטוחות דקות וקריספיות כדאי לוותר על האבקת סודה או האבקת אפייה שלא יתפחו לגובה?
אפשר כן, ואפשר גם להמיס את החמאה, למאה מומסת נותנת תוצאה קריספיות
אז לוותר גם על האבקת אפייה וגם על האבקת סודה ואת החמאה לחמם לנוזלית ואז הן יהיו קריספיות ודקות?
היי קרן
נראה מעולה
רציתי לשאול
אם אני עושה בלי מיקסר בכלל זה לא יפגע בתוצאה ?
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן
לא יעבוד במתכון הזה סורי
היי אם רוצים שהעוגיות יהיו יותר שטוחות וקראנציות? להוריד מהאבקת אפייה?
אם רוצים לעשות את העוגיות טבעוניות, יש דרך?
מודה קצת מבולבלת…
אם כוס אחת (בהתחשב בזה שזה כוס אונברסלית) זה 200 גרם
אז למה רשום 400 גרם קמח ובסוגריים 3 כוסות קמח??
תודה על התשובה
כוס אוניברסלית זה 200 מ"ל המשקל תלוי בחומר שמודדים בתוך הכוס . ידוע ש500 גר קמח זה 3.5 כוסות למשל
היי מירב
כוס קמח = 140 גרם
כלומר 3 כוסות = 420 גרם.
כוס אוניברסלית (כוס מדידה) מכילה 250 מ"ל.
בד"כ מצוין במתכונים אם הכמויות הן לפי שימוש בכוס מדידה או לפי משקל בגרמים.
היי האם ניתן להמיר את הסוכר החום בלבן?
כן
את מהממת!!!
שאלה בבקשה. מה ההבדל בין 2 כפיות אבקת אפיה לבין שקית של 10 ג'
אין הבדל
יצאו נפלאות. הצעה לגיוון: כשמחצית נאפתה בתנור, הוספתי למחצית השניה 2 כפות קקאו+ 2 כפיות ליקר שוקולד.
וגם, במקום שוקולד מריר קצוץ- שוקוצ'יפס מריר.
אחלה אחלה גיוון, תודה על השיתוף
אפשר להשתמש במחמאה ? במקום החמאה?
בטח
העוגיות לא השתטחו לי. למה? יותר מדיי אבקת אפייה?
הורדת בכמות הסוכר
הי
אפשר להכין כגליל ולהקפיא כמו שעשית במתכון של עוגיות קינמון ושוקולד לבן?
ברור!
הי קרן,
מתכון מעולה! עשיתי כבר כמה פעמים ותמיד יצא מוצלח 🙂
שאלה, אפשר להוסיף לתערובת שיבולת שועל ומעט אגוזים? אם כן, באיזו כמות למתכון הזה?
תודה שני, אני ממליצה להכין את העוגיות האלו במקום:
https://kerenagam.co.il/עוגיות-שיבול-שועל-פקאן-פרג/
את יכולה לוותר על הפרג ולהכין. קמח לבן
אם בכל זאת את רוצה לעשות שינוי בעוגיות האלו את יכולה להמיר חלק קטן מהקמח בשיבולת שועל ולהוסיף אגוזים, ולספר איך יצאו
היי קרן, אפשר לשים במקרר לכמה שעות לפני האפיה ?
בטח
ואם יש רק ביצים M? צריך לשנות משהו?
לא חושבת
כח 3 יהיו יותר מדי
תודה קרן,
כבר 7 שנים אני מכין עוגיות לילדים שלי… העוגיות האלו זכו למקום ראשון!
איך אני שמחה לשמוע!
היי-אפשר עם מחמאה לגרסת פרווה?
כן
היי אפשר שמן לפרווה?
לפרווה במקרה הזה רק מרגרינה, שמן לא יניב תוצאה טובה
הכנתי פעם אחת וזה חוסל!!!
שאלה, אפשר לשים מחצית קמח כוסמין מלא ולא לבן?
אפשר בהחלט ואם הבצק טיפה יבש להוסיף לו קצת שומן או נוזל
עוגיות שוקולד צ׳יפ הכי מדהימות. לא דומה לכלום שהכנתי. אני הוספתי עוד 200 גר׳ שוקולד לבן קצוץ. תודה!
תודההההה
היי קרן, יש אפשרות להכין את העוגיות בלי מיקסר? לערבב ידנית
ברור, אין שום בעיה
היי קרן.
האם אפשר להמיר בשוקולד צ'יפס לבן? והאם אפשר להקפיא אחרי ההכנה?
אין בעיה להמיר לשוקולד לבן ואפשר להקפיא
היי , בסדר להכין את העוגיות עם קמח תופח?
תודה רבה ויום עצמאות שמח
הכפלתי כמויות, הקטנתי את העיגולים (אני אוהבת עוגיות בינוניות-קטנות), המתכון היה מאוד קל להכנה, העוגיות נטרפו ותוך כדי אכילה התבקשתי להכין עוד! תודה קרן! מתכון נפלא!
תודה גל
המתכון הכי טוב שהכנתי אי פעם! יוצא יותר טעים מעוגיות רחוב שקונים באמסטרדם. לא יאמן שאפשר להגיע לתוצאות כאלה באפייה ביתית, באמת מתכון מושלם. אין עליך:)
תודה מיכל איזו מחמאה
האם אפשר להשתמש השוקולד צ'יפס במקום בשוקולד ואם כן- כמה שוקולד צ'יפס?
200 גר׳ אותה הכמות
מתכון מושלם!
פיזרתי על חלק קצת מלח גס ונרשמה התלהבות.
הכנתי אותן כבר יותר מידע פעמים! פשוט נהדרות
מאיפה את קונה את השוקולד שלך?
מחנויות שמתחמחות במוצרי אפייה כמו המזווה המתוק, מר קייק וכו… או אצל מלמד בלוינסקי
איזה חברת שוקולד את ממליצה?
יש את קאליבו שהם מעולים
היוש, למה העוגיות לא משתטחות לי ונשארות יחסית גבוהות ושמנות …
אולי את מורידה בסוכר ?
אכן
היי(:
ראיתי שאת מציעה להחליף חצי מכמות הקמח בכוסמין לבן, אם אני רוצה להחליף בכוסמין מלא צריך להוסיף/להוריד משהו אחר מהמרכיבים או שזה יעבוד באותו אופן?
תודה!
לקחת בחשבון הן עלולות לצאת מעט דחוסות
היי
תודה על זריקת בטחון לאפות עם טוסטר;)
טם אני רוצה חצי כמות פשוט לחלק בשניים את כל המצרכים?
כן אני חתכתי הכל בשניים אחרת היה לוקח לי שנה לאפות את כל הכמות
חייבת להגיב לך, אני לא אחת שמגיבה בדרך כלל.. במשך שנים אני מנסה מתכונים כושלים של עוגיות , או שפשוט יצא לא טעים. המתכון שלך הכי טוב שנתקלתי בו!!! כולם אהבו והחמיאו ! אלופה!! תודה!!
שמחה לשמוע שמצאתם את המתכון המנצח, גם אצלנו הוא נחשב לקבוע, נסי גם את עוגיות השוקולד צ’יפס עם חמאה חומה גם מעולות
צהריים טובים!
יש דרך לשלב קישואים מגוררים לעוגיות שוקולד צ'יפס?
תודה!
ממש אין לי מושג לא נשמע לי שילוב מהמם ככ
מתכון מושלםםםםם!!!!! אני שילבתי 3 שוקולדים (חלב ולבן) במקום רק מריר. טעים טעים טעים!!! מתה על המתכונים שלך!!!
נשמע מושלם דיאנה תודה
עוגיות מעולות.
עשיתי בגרסת פרווה, עם 1/4 כוס שמן קוקוס ו1/2 כוס שמן קנולה ויצא אחלה.
שמחה לשמוע ותודה על השיתוף.
הכי טעימות שהכנתי! תודה!!
היי,אפשר במקום חמאה להשתמש בממרח שקדים/שקדימון?
תודה
לא ניסיתי להמיר מוזמנת לנסות ולדווח
את מתוקה כמו העוגיות שאת אופה 🙂
אני הולכת לנסות כמה מהמתכונים שלך עכשיו
תודה
הכנתי את העוגיות לפי המתכון הכל מדוד. והן נראות מעולה בתנור אבל שהוצאתי ונגעתי הן היו ממש קצף וצנחו (אחכ הן התקשו ואכילות) אבל איבדו ממש מהגובה ולא נראה לי ככה זה צריך להיות. במה טעיתי?
עוגיות תמיד יוצאות מהתנור כשהן רכות זה בסדר, ולא ככ הבנתי לגבי צניחת גובה… אולי בכל הזאת היו צריכות עוד 2-3 דקות בתנור
אם איזה סוכר חום בהיר את משתמשת? סוכר חום דמררה?
העוגיות משתטחות לי ממש ויוצאות קריספיות, אני רוצה שהם יצאו שמנות , יש סיבה?
תוסיפי קצת אבקת אפייה אבל בגדול אלו עוגיות שמשטתחות
היי 🙂 ניתן להחליף את כל הסוכר בסוכר חום כהה? (נגמר הזוכר הלבן בבית)
כן
היי קרן, עוגיות נפלאות! הכנתי כבר מספר פעמים וממש אהבנו! תודה 🙂
רציתי להכין שוב וגיליתי שאין לי אבקת סודה לשתייה. ניתן לוותר עליה? או להחליף במשהו אחר? אבקת אפייה אולי?
אפשר להמיר באבקת אפייה המרקם ייצא שונה מעט
הי מה נשמע??
שאלה…מה ההבדלים בין שני המתכונים שלך של עוגיות שוקולד ציפס….יש את עוגיות שוקולד ציפס בסיס ותוספות ואת אילו….את ממליצה יותר על אילו שפה? אשמח לדעת..תודה ואת ממש מודל לחיקוי. שאפו
תודה לי מהממת!
ההבדלים תמיד קטנים ונותנים טוויסט אחר לכל מתכון, שניהם ממש מעולים אז קשה לי להגיד איזה טוב יותר
היי קרן אלופה
האם אפשר להקפיא את העיסה?
בטח
מודה קצת מבולבלת…
אם כוס אחת (בהתחשב בזה שזה כוס אונברסלית) זה 200 גרם
אז למה רשום 400 גרם קמח ובסוגריים 3 כוסות קמח??
תודה על התשובה
מודה קצת מבולבלת…
אם כוס אחת (בהתחשב בזה שזה כוס אונברסלית) זה 200 גרם
אז למה רשום 400 גרם קמח ובסוגריים 3 כוסות קמח??
תודה על התשובה
היי קרן! הולכת להכין היום:)
ברוב המתכונים שראיתי מקפיאים קודם את הכדורים.
למה במתכון שלך אין צורך בהקפאה? איך הכדורים לא הופכים לפיתה? בגלל האבקת אפייה?
לא תמיד מקפיאים, אבל זו גם אופציה.
סוכר חום בהיר הכוונה לסוכר דמררה?
כן
היי ישלך אולי שיטה לשמור את העוגיות כך שישמרו בצורה הטובה ביותר ?
בפריזר אולי?
תודה רבה קרן על מתכון מדהים!! יצא סוף הדרך.
והבלוג שלך יפהפה
תודה!
היי קרן, מתכון נפלא!
שאלה כללית אך נוגעת גם למתכון הזה – עוגיות אופים בטורבו או חום עליון תחתון?
עליון תחתון
אפשר שוקולד חלב במקום המריר?
כן
היי קרן, תודה על המתכון..חסר לי את תכנית האפיה, טורבו או עליון תחתון?
עליון תחתון אלא אם כתוב אחרת
היי קרן. שאלה קטנה. בכל פעם שאני מכינה עוגיות שוקולד צ'יפס הן כלל לא משתטחות לי באפייה ונשארות ככדורים. מה אני עושה לא בסדר?
תודה!
את מורידה בסוכר?
לא, עושה לפי מתכון, בכל מיני מתכונים של העוגיות הללו, תמיד לא משתטחות לי
מכינים בבית את המתכון המושלם הזה לעוגיות שוקולד צ'יפס – רק מקמח כוסמין מלא, וסוכר דמררה בלבד במקום לבן וחום (לנו מספיק כוס וחצי, לא כוס ו-3/4). גרסה עם טיפי פחות ייסורי מצפון והילדים טורפים גם ככה.
חגגתי היום את יום הולדתי,ולא היתה מאושרת ממני כשכלתי ונכדותיי הביאו לי את ספר העוגות שלך…באמת,לשמחתי לא היה גבול
מייד בחרה נכדתי בת התשע את עוגיות השוקולד צ׳פס וחלב ולמרות עייפותי אפינו את העוגיות שיצאו ממש מעולות לדעת כולם
אז,חג פסח שמח ותודה לך על כל מה שאת ועל כל מה שאת לנו למעריצייך
עדנה מזל טוב! ותודה על מה שכתבת שימחת אותי מאוד
היי קרן,
איך יעבדו צימוקים בפנים?
יעבדו מעולה
מכינים בבית את המתכון המושלם הזה לעוגיות שוקולד צ'יפס – רק מקמח כוסמין מלא, וסוכר דמררה בלבד במקום לבן וחום (לנו מספיק כוס וחצי, לא כוס ו-3/4). גרסה עם טיפי פחות ייסורי מצפון והילדים טורפים גם ככה.
תודה על בשיתוף עדי
עשיתי את העוגיות והם ממש השתתחו אפשר לדעת מה עשיתי לא בסדר?
אולי החחמאה היתה חמה מדי?
אפשר להמיר לקמח כרגיל ללא גלוטן?
כן
אפשר לעשות בגירסת פרווה ?
ואם כן כמה בדיוק להשים מרגרינה?
תודה ניראות מעולה
אותה כמות כמו החמאה
אפשר להחליף את השוקולד לשוקולד לבן?
ברורררר
יצא ממש טעים עפו על זה תודה על המתכון
היי קרן:) הכנתי אותן ומעולות. האם אפשרי להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס?ואם כן באיזה כמויות?תודה
אני לא מכירה בכלל עבודה עם סןכר קוקוס סורי
עוגיות מושלמות. לטובת הקטנה שלי שלא אוהבת שוקולד, (אין לי מושג איך זה קרה :))
הוספתי במקום, אגוזי לוז גרוסים וחמוציות ויצא טעים לאללה. תודה רבה
תודה הדר