עוגיות

עוגיות שוקולד צ׳יפס מדהימות

אוקטובר 6, 2019 10 Comments
עוגיות שוקולד צ׳יפס מדהימות

עוד רגע יום כיפור והכנתי רשימה של עוגיות שאני רוצה להכין לבלוג לפני, שיהיו לכם לפני ואחרי הצום.

עוגיות שוקולד צ׳יפס לא היו בתכנית שלי בכלל, גם כי כבר קיים מתכון מעולה בבלוג

וגם כי כשאני חושבת על עוגיות תמיד יעלה בי חשק לעוגיות מבצק פריך עם מילוי כלשהו,

ואולי וכנראה בגלל שאני לא אוכלת שוקולד (עושה לי מיגרנות)

היתה לי סדנה אתמול בבוקר, ואחרי שהאורחים הלכו והתעלפתי על הספה לחצי שעה, החלטתי

לקום ולהתחיל בהכנה של העוגיות שרציתי, הכרזתי בבית שאני סיימתי לנוח והולכת למטבח,

וביקשתי מכולם לבוא איתי, המטבח שלי נמצא בפטיו ואני הכי אוהבת להכין ולעבוד במטבח כשכולם

איתי שם, גם אם הם יושבים מול המחשב הנייד או משחקים קלפים על השולחן לידי.

אבל אז גור אדם אמר שהוא יבוא למטבח בתנאי שאכין כמו שהבטחתי לו לפני מלא זמן עוגיות שוקולד צ׳יפס,

וזה נכון כי הוא כבר הרבה זמן מבקש שנכין עוגיות וזה לא קרה.

במקביל הודיעו השניים הגדולים שהם בדרך אלינו ושנלך לים,

והבנתי שהלך על העוגיות שתכננתי,ושאני מכינה משהו אחר היום:-)

שאני צריכה למהר כדי להספיק הכל וגם ללכת לים, ובאמת הכל קרה נורא מהר,

כולל גשם שהתחיל לטפטפף באמצע! הכנה, אפייה, צילום (איפה הלכה לי השמש איפה?)

זלילה של כולם תוך כדי, עם כוס שוקו, אריזה של העוגיות בשקית נייר וקפיצה לים.

(אגב הגור הקטן נעלם די בהתחלה לכיון הטלויזיה אחרי שעזר לי להוציא מצרכים לעוגיות….)

אחרי שיצאנו מהמים אפילו אני לא התאפקתי וזללתי אחת,לא עמדתי בפיתוי ריח הוניל המתוק שיצא מהשקית

העוגיות יצאו מהתנור קצת קשות והן מתרככות אחרי קירור, והכי כייף לטבול אותן בחלב או כוס שוקו חם 🙂

עוגיות שוקולד צ׳יפס מדהימות/ 25-30 עוגיות גדולות

מצרכים למתכון:

200 גר׳ חמאה רכה

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית/מחית וניל (איכותית תמיד תיתן תוצאה טובה יותר)

2 ביצים גודל L

400 גר׳ (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח (לאוהבי שילוב מתוק מלוח הגדילו ל 3/4 כפית)

200 גר שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה

מוסיפים את הביצים, וממשיכים לערבל, מוסיפים וניל ומערבלים שוב

מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבלים לתערובת אחידה.

מפסיקים את פעולת המיקסר, קוצצים את השוקולד המריר לקוביות קטנות, ומוסיפים לתערובת.

מערבבים ממש מעט בעזרת כף כדי שהשוקולד יטמע בתערובת ולא יותר.

יוצרים כדורים (ידיים מעט רטובות יעזרו לעיסה לא להידבק לידיים) קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג,

ומניחים על התבנית (אני משמנת כף גלידה קפיצית, ומוציאה בעזרתה כדורים מהעיסה ומניחה על התבנית,

זה עוזר לייצר עוגיות שוות בגודלן, ופחות מלכלך את הידיים)

אין צורך למעוך את הכדורים, העוגיות ישתטחו במהלך האפייה.

מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך לא יותר מדי.

מוציאים ומצננים לפני הגשה (אצלי הם א התאפקו ואכלו אותן חמות והן היו להם טעימות בטירוף)

**אין לכם מיקסר או לא מתחשק לכם ללכלך אותו? אתם יכולים בקלות בעזרת כף עץ או מטרפה ידנית

להכין את העוגיות בקערה.

**אפשר להמיר סוכר חום בהיר בסוכר חום כהה לטעם קצת יותר קרמלי ועוד קצת צבע

**אתם יכולים להמיר מחצית מהכמות בקמח כוסמין לבן בלי לשנות כלום במתכון

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

רחלי בליצר אוקטובר 8, 2019 at 12:20 pm

הכנתי גם אותן!! נפלאות! גמר חתימה טובה ושנה טובה .

Reply
איתי אוקטובר 14, 2019 at 8:44 am

היי קרן אפשר לעשות את המתכון עם חמאה חומה? או שעדיף להשתמש המתכון השני הבלוג שלך שעושה שימוש בחמאה חומה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2019 at 8:20 pm

לשימוש בחמאה חומה ממליצה להיעזר במתכון השני שמיועד לכך

Reply
מור נובמבר 3, 2019 at 6:53 pm

אם רוצים לעשות את העוגיות טבעוניות, יש דרך?

Reply
אפרת נובמבר 11, 2019 at 7:13 pm

יצאו נפלאות. הצעה לגיוון: כשמחצית נאפתה בתנור, הוספתי למחצית השניה 2 כפות קקאו+ 2 כפיות ליקר שוקולד.
וגם, במקום שוקולד מריר קצוץ- שוקוצ'יפס מריר.

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2019 at 9:02 pm

אחלה אחלה גיוון, תודה על השיתוף

Reply
Shani Dahari Dola נובמבר 21, 2019 at 7:51 am

הי קרן,
מתכון מעולה! עשיתי כבר כמה פעמים ותמיד יצא מוצלח 🙂
שאלה, אפשר להוסיף לתערובת שיבולת שועל ומעט אגוזים? אם כן, באיזו כמות למתכון הזה?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2019 at 7:57 am

תודה שני, אני ממליצה להכין את העוגיות האלו במקום:
https://kerenagam.co.il/עוגיות-שיבול-שועל-פקאן-פרג/
את יכולה לוותר על הפרג ולהכין. קמח לבן
אם בכל זאת את רוצה לעשות שינוי בעוגיות האלו את יכולה להמיר חלק קטן מהקמח בשיבולת שועל ולהוסיף אגוזים, ולספר איך יצאו

Reply
סיון נובמבר 22, 2019 at 4:56 pm

ואם יש רק ביצים M? צריך לשנות משהו?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2019 at 5:16 pm

לא חושבת
כח 3 יהיו יותר מדי

Reply

Leave a Comment