בכל יום שני, המתבגרת הולכת אחרי שעות הלימודים לחוג דרמה,
זה הדבר הכי טוב שקרה לה השנה, ומאז שהיא שם היא פורחת, ומי כמוני יודע כמה חשוב שלמתבגר
יהיו רגעי פריחה ולא רק רגעי התבודדות עם פרצוף חמוץ בחדר?:-)
היא חוזרת מבית הספר, נחה קצת ואז יוצאת באוטובוס לחוג.
בתחילת השנה, באחד מימי השני, צילמתי עוגיות לבלוג, ואחרי כן שלחתי אותה איתם לחוג שתחלק לכל שאר הילדים.
ההתלהבות היתה גדולה, ומסתבר שגם הציפייה, ושבוע לאחר מכן כשהיא הגיעה בלי כלום, האכזבה היתה מאוד גדולה.
אז מאז, בכל יום שני אני אופה משהו לילדי החוג, והמתבגרת לוקחת איתה.
למזלי הם לא מאוד בררנים, ואפילו מוכנים לטעום דברים חדשים!
למשל: הם הכריזו כולם שעוגיות טחינה זה איכס, ואז חיסלו את כל הקופסא… ומאז הם אפילו מזמינים דברים
חדשים שהם רוצים לטעום.
השבוע היא חזרה עם בקשה להכין לשבוע הבא עוגת גזר כי הם אמרו שהם חושבים שזה לא טעים
אבל הם ״מוכנים״ לטעום.
תודה באמת!
בשני האחרון המתבגרת חזרה מבית הספר, וסיפרה לי שהם ביקשו משהו דומה לעוגיות הסנדויץ
בראוניז במילוי לוטוס ששלחתי להם לפני שבועיים, לאחר יום צילום להפקה מסחרית ללוטוס.
הם קיבלו אז כמה קופסאות שוות ביותר.
לא היה לי הרבה זמן אז הכנתי להם עוגיות שוקולד מושלמות שקישטתי בנטיפי חמאת בוטנים של ריזס (Reese's)
את המתכון לקחתי מהאתר שלn מרתל'ה האחת והיחידה, וקצת התאמתי כמויות לארץ.
הם יצאו רכות כל כך שאי אפשר היה להפסיק לאכול אותן.
עוגיות שוקולד רכות עם נטיפי חמאת בוטנים / 18-22 עוגיות
מצרכים למתכון:
220 גר' קוביות שוקולד מריר
60 גר' קוביות חמאה
3/4 כוס (90 גר') קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
מעט מלח גס
2 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר
1/2 כפית תמצית/מחית וניל
1/2 כוס נטיפי חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים חמאה ושוקולד מריר, בפולסים קצרים.
(שימו לב שזהו שלב מאוד קריטי, וכשממיסים שוקולד במיקרוגל, הוא לא צריך להגיע למצב שאתם רואים
שהוא לגמרי נמס, מספיק שהוא מתחמם היטב, אפילו שהקוביות נראות שהן עדיין שלמות,
תוציאו ותערבבו היטב, לרוב הוא יימס מהחום, במיוחד שיש איתו בקערה חמאה שנמסה,
אם תחממו יותר מדי השוקולד יישרף ואתם תגלו את זה רק תוך כדי ערבוב וחבל)
מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס,
בקערת המיקסר מקציפים ביצים, סוכר חום ווניל במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים פנימה את השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה,
מוסיפים קמח אבקת אפייה ומלח ומערבבים שוב.
בעזרת כף, מניחים תלוליות שוקולד על גבי נייר האפייה,
העדפה שלי לא למלא כף מאוד גדושה, אלא למלא כף עם גבעה קטנה ולא יותר.
כך הן יוצאות שטוחות, ולא גדולות מדי.
שומרים על מרווחים בין העוגיות של 3 ס״מ, כי הן מתרחבות במהלך האפייה, מניחים על גבי כל עוגיה נטיפי חמאת בוטנים,
אופים כ 9-12 דקות, זה משתנה מתנור לתנור אבל העוגיות אמורות להישאר רכות במרכז,ויהיה להן צבע מעט מבריק,
אל תאפו אותן יותר מדי, כי אז הן יאבדו את כל הרכות שלהן.
מצננים על גבי רשת צינון.
הערות למתכון:
***את נטיפי חמא הבוטנים אפשר להחליף בנטיפי שוקולד צ'יפס רגילים או לבנים, ואפשר לוותר
***אפשר להמיר סוכר חום בסוכר לבן באותה הכמות
20 Comments
אפשר להמיר את החמאה לשמן קוקוס?
אפשר להמיר ב 50 גר שמן קוקוס
יש אפשרות להכין ידנית, בלי מיקסר ?
בקלות
אפשר במקום שוקולד מריר קקאו?
זה לא יעבוד, בשוקולד יש שומן שאין בקקאו
עשיתי את העוגיות והן יצאו לי ממש שטוחות,וגדולות(שמתי חצי כף בלילה)מה עשיתי לא נכון
עשיתי עם שוקולד צ'יפס יצא מושלם!!
אוהבת שאת מתארת בקפידה את מהלך ההכנה, כולל הערות קטנות שעושות את כל ההבדל. תודה 🙂
אפשר להקפיא את העוגיות?
תודה!
בטח
היי, האם אפשר להתשמש בקמח כוסמין במקום רגיל?
אפשר חצי חצי לבן ומלא
יצא מדהים, תודה!!
השתמשתי בקמח מלא במקום רגיל כי זה מה שהיה לי ועדיין היה מעולה
תמיד שמחה לשמוע תודה
היי, סוכר חום – הכוונה לסוכר חום כהה או לדמררה?
עכשיו ראיתי שרשום חום בהיר… תודה
שוקולד מריר 70% תופס?
כן
עשיתי את העוגיות והן יצאו לי ממש שטוחות,וגדולות(שמתי חצי כף בלילה)מה עשיתי לא נכון
אולי החמאה היתה רכה מדי, נסי להבא לצנן אותה במקרר קודם