עוגיות

עוגיות שיבולת שועל ופקאן עדינות והורסות

אוגוסט 3, 2014 15 Comments

דקיקות, פריכות, שבירות ולעולם לא מספיקות

עלים

עוגיות שיבולת שועל ופקאן הורסות/ כמות של 20 עוגיות ( להכפיל, להכפיל, ברור.)

מה צריך:

100 גרם חמאה רכה מאוד

3/4 כוס סוכר חום בהיר

כף גדושה קמח מלא

קורט מלח

2 כפות חלב

1/2 כפית תמצית וניל

1/4 1 כוסות שיבולת שועל

1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק דק

איך מכינים:

מחממים תנור ל 170 מעלות

בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים חמאה וסוכר חום כ 2 דקות

מורידים מהירות ומוסיפים קמח, מלח, חלב ותמצית וניל

מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים שיבולת שועל ופקאנים קצוצים ומערבבים היטב.

יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ( גודל של כפית גדושה)

על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה מניחים את הכדורים, משטחים מעט בעזרת גב כף או עם היד.

חשוב לשמור על מרווחים כיון שהעוגיות מתפשטות בזמן אפיה

בשלב הזה אפשר להניח חצי פקאן על העוגיה ואפשר לוותר.

אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים

מוציאים ומעבירים את נייר האפיה לרשת צינון וממשיכים עם הנגלה הבאה.

*את העוגיות מאחסנים בקופסא אטומה

*העוגיות מאוד עדינות ומעט שבירות

IMG_6262

IMG_6255

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

יערה מרץ 6, 2016 at 10:40 am

היי! גיליתי את הבלוג המקסים שלך!! איזה יופי! רציתי לשאול, אפשר איכשהו להוריד את מוצרי החלב מהעוגיות האלה? שמן קוקוס? כמה? יעבוד?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2016 at 10:52 am

הי יערה תודה איזה כייף.
את יכולה להמיר חמאה ב 60 גרם שמן קוקוס ואת החלב בחלב סויה:-)
אשמח מאוד מאוד לשמוע איך יצאה הגרסא הטבעונית שלך במידה ותכיני!

Reply
קרן מרץ 27, 2016 at 7:26 pm

אפשר עם אגוזי מלך?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2016 at 7:36 pm

כן, אפשר:-)

Reply
מזלית B מאי 29, 2016 at 2:05 pm

מושלמות !! המושלמות שלי(:
הכנתי עם שמן קוקוס וזה טעים טעים
מרקם מעולה וכו'…

Reply
קרן אגם מאי 29, 2016 at 2:08 pm

איזה כייף לשמוע! עשית לי חשק להמיר בעצמי אכין גם 🙂

Reply
דנה אוגוסט 2, 2016 at 3:08 pm

הי! באמת מקסים כאן 🙂 איזו שיבולת שועל, שלמה או אינסטנט?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2016 at 4:09 pm

הי דנה, אינסטנט זה אחלה:-)

Reply
רחלי בליצר ינואר 11, 2019 at 2:12 pm

קרן יקרה, הלוואי שאת זמינה……ביצה אין כאן?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2019 at 2:20 pm

הי רחלי, נכון, המתכון ללא ביצים

Reply
רחלי בליצר ינואר 11, 2019 at 2:44 pm

עשיתי בלי .. יצא מוששששששששששש, כל שישי אני בטרפת מחדש מה לבחור מהבלוג? בסוף זה נגמר בשלושה מתכונים , כי אי אפשר לבחוררר! אז היום עשיתי לקטנטנים בראוניז שלך! ואת עוגיות השיבולת שועל שלך!ואת הרוגעלך ריבה שלך!….יאמי. אין כמוך קרן שרק תמשיכי להגות כאלו יצירות מושלמות ממוחך הקודח, שבת נפלאה יקירה, ותודה

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2019 at 3:02 pm

את מרגשת ממש רחלי! המון המון תודה ושבת שלום

Reply
רחלי בליצר ינואר 11, 2019 at 3:10 pm

חייבת לספר לך משהו, אתמול אבי בא לבקר אותנו אני תל אביבית כעת והוא מגיע מטבריה, הוא שאל אותי אילו " עוגיות קרן" הכנתי לו הפעם.. אלא מה? שלא הייתה חמאה כבר שבוע על המדפים!!!!! ולכן לא היו עוגיות. היום הייתי בשוק הכרמל מצאתי שם במרכול חמאות והסתערתי עליהן, כעת עושה מתכון רביעי שלך רוגעלך פרג שהוא מת עליהן יגיע שוב השבוע יחכו רק לו, פיצוי על אתמול

Reply
גל יחזקאל פברואר 17, 2019 at 12:15 pm

הייוש,
במה ניתן להחליף את כף הקמח עבור חולי צליאק?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2019 at 6:01 am

את יכולה להמיר בקמח שקדים

Reply

Leave a Comment