זה נכון שאני קצת עצלנית של עוגיות, ותמיד כשאני רוצה משהו מתוק מהיר אני אכין עוגה בחושה.
עוגיות דורשות קצת יותר התעסקות וזמן מהכנה של עוגה פשוטה, לאו דווקא בהכנה שלהן
אלא יותר בזמן אפייה. עוגיות צריך להכין אחת אחת, להניח ברווחים על תבנית, ולהכניס לתנור,
זמן האפייה לרוב קצר ומדוייק, הגבול בין עוגיה שרופה ועוגיה פריכה יכול להיות דקה,
ולעולם, אבל לעולם לא אצליח לאפות את כל העוגיות יחד ותמיד אצטרך לחכות למגש הראשון
שייצא מהתנור, ואז להכין ולארגן את המגש השני ושוב לחכות גם לו, וזה באמת רק אם יש לי מזל
ואין עוד 2 עוגיות אחרונות שלא נכנסו במגש השני אבל דורשות את אותו זמן האפייה.
הזמנים בין התבניות קצרים, לא מספיק למקלחת, או לתלות כביסה, או אפיל ולהכנות מזן של כוס קפה
על הספה בנחת, וצריך להיות עם היד על הדופק,
ואני לא זוכרת אפילו פעם אחת שבה לא שרפתי למוות את הנגלה השלישית כי באמת סבלנותי
פקעה והפרעת הקשב שלי גרמה לי לוותר מראש על העוגיות שבתנור ולשכוח אותן שם,
בעוד אני עוברת למשימות אחרות בחיים.
נשמע לכם מוכר?
אבל מה? אני כל כך אוהבת עוגיות, ובפעמים שאני כבר מכינה אותן הכי כייף לי שהן בבית,
ואתמול אפילו רכשתי לי צנצנת עוגיות שווה חדשה, והמטרה היא למלא אותה כל כמה ימים
בסוג אחר של עוגיות.
הלכתי היום על הקלות ביותר, ערבוב קל של כמה מצרכים ולתנור. כבר המון זמן שמתחשק
לי עוגיות שיבולת שועל עם קוקוס, וזה אחלה מתכון קל וממש טעים.
הפעם הכל קרה לי קצת הפוך, שרפתי מעט את הנגלה הראשונה, קצת פחות את השניה,
והשלישית, זו עם שתי העוגיות האחרונות יצאה מושלמת. לצערי העוגיות לא יצאו עגולות ויפות
כמו שנראו כשהופיע לי אי שם בחלום, אבל הן יצאו ממש ממש טעימות.
וכמו תמיד אם בא לכם לראות את שלבי ההכנה בהייליייטס באינסטוש לחצו כאן
עוגיות ושיבולת שועל וקוקוס/20-22 עוגיות
(המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
1 כוס (100 גר') שיבולת שועל מהירת הכנה
1 כוס (140 גר') קמח לבן
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר') סוכר חום בהיר
3/4 כוס (75 גר') קוקוס
1/4 כפית מלח דק
1 כפית ( 5 גר') אבקת סודה לשתייה
130 גר' חמאה
2 כפיות מייפל
1 ביצה גודל L
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
בקערה מערבבים קמח, שיבולת שועל, קוקוס, מלח, אבקת סודה לשתייה, סוכר לבן
וסוכר חום לתערובת אחידה.
ממיבים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ומייפל עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים לתערובת היבשים ומערבבים היטב, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב לקבלת
תערובת אחידה.
בעזרת הידיים או כף מוציאים מהבלילה כדורים בינוניים, ומניחים ברווחים על התבנית.
בעזרת היד או גב כף מועגים היטב ומשטחים כל כדור לעוגיה דקה ורחבה.
מכניסים לתנור ואופים כ 10-11 דקות עד שהעוגיות זהובות אך לא מדי.
כשהן יוצאות מהתנור הן מעט רכות ואחר כך הן מתקשות ונהיות קריספיות כיפיות ממש.
מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
**ניתן להמיר קוקוס באותה הכמות באגוזים טחונים מכל סוג.
**אפשר להמיר חלק מהקוקוס בשוקולד צ'יפס.
**ניתן להמיר קמח לבן בקמח מלא, אבל לא ממליצה יותר מ 50%
**חמאה ניתן להמיר ב 105 גר' שמן קוקוס או במחמאה
**מייפל ניתן להמיר בדבש או סירופ תירס
113 Comments
היי קרן
רציתי לומר לך שאת מדהימה ומהממת ועושה חשק לקום בבוקר .אני כרגע בבית…בחופשת מחלה…לצערי בטיפולים אונקולוגיים…ואת נותנת לי כוח.. כל בוקר אני פותחת את האינסטגרם..שומעת ורואה אותך וזה עושה לי חשק לאפות . אני מאוד אוהבת אפייה ואת גורמת לי לקום…להכין…ולמרות הכל גם כשאין לי כוחות את נותנת לע את ה-push הזה שצריך לפעמים כדי לקום ולשקוע במשהו שאוהבים לעדות אבל אין כוחות .
אז תודה לך על מי שאת ומה שאת ורק תמשיכי כי את נותנת המוווןןן למלאאא.
יום מקסים וישר כוח.
ווא אריקה ריגשת אותי ממש, הלוואי והבית שלך תמיד יהיה מלא בריחות של אפייה ושמחת חיים ומאחלת לך רפואה שלמה ושתרגישי טוב.
קרן
אהלן קרן, תגידי את ניסית להכין את העוגיות עם שמן קוקוס במקום חמאה? זה עלול לפגום בקריספיות או שזה יהיה בסדר?
נראות עוגיות מדהימות!
תודה רבה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה יהיה בסדר
הי לך קרן היקרה את באמת גורמת גם אצלי לחדוות אפייה בחל״ת מתמשך… שאלה: האם ניתן להשתמש בסובין שיבולת שועל??
תודה!
האמת שלא ניסיתי אבל אני מניחה שכן
היי קרן נשמע מדהים, רציתי לשאול לא יש הבדל משמעותי בטעם בין חמאה לשמן קוקוס?
לשמן קוקוס יש טעם של קוקוס, אמנם עדין אבל מי שפחות בעניין לא יאהב
אריקה… סליחה על השאלה שלא קשורה לפה בכלל… יש לך פשוט שם ייחודי שנתקלתי בו בעבר… היית קשורה ל'שגריר'? אם כן, זה צירוף מקרים מוזר ואשמח לקבל את המייל שלך….
ממש טעים אני הוספתי גם קינמון
הכי טעימות וקליל שיש!
תודה רוני
היי קרן אהובה האם אפשרי שיבולת שןעל עדינה לא מצאתי שיבולת שועל מהירת הכנה
כן לא תהיה בעיה
תודה קרן, יצא כ"כ טעים והיה ממש קל. הוספתי פמפקין ספייס וקינמון והחלפתי חלק מהקוקוס באגוזי מלך כתושים.
שמחה לשמוע יהודית תודה
היי קרן , איזו שיבולת שואל דקה או עבה ?
שכחתי לכתוב, תודה, מהירת הכנה
הי, אפשר רק סוכר חום?
כן
הכנתי כמות כפולה!!
את חכמה מאוד!
עוגיות מושלמותתתתת קרן תודה שהכנסת לחיי הרבה מושלמות ושומן
חחחח תודה לך
היי, האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן? (קמח תמי למשל)
כן אפשר בלי בעיה
קרן אפשר לעשות עם שיבולת שועל עבה?
בטח
אפשר להמיר חמאה במחמאה ומייפל בדבש?
כן אין בעיה
כמה לשטח? ממש עד הדקיקות שרואים בתמונה?
לשטח עם היד כמה שאפשר
אפשר להחליף את החמאה בשמן? אם כן, אז באיזה כמות?
אי אפשר להמיר בשמן רגיל אפשר בשמן קוקוס 105 גר׳
היי! האם אפשר לעשות אותן ללא ביצים? תחליף אחר?
מניחה שרסק תפוחים יכול להחליף ביצים
במה אפשר להחליף מייפל?
כתוב בסוך הפוסט למטה, דבש, או סירופ תירס
הי
נראות מעולה!! איך הופכים לפרווה?
ממירים לשמן קוקוס כתבתי למטה בסוף כמויות
הכל נראה טוב, נשמע טוב ובטח גם טעים אבל אני מכיר כמה סוכרתיים (אני ביניהם) שלא מסתדרים עם כמויות הסוכר ב- 90% מהמתכונים.
אולי תזרקי לנו עצם.
לצערי לא מבינה כלום בתחליפי סוכר אבל אני מניחה שיש בגוגל אינפורמציה איך להמיר
עוגיות מדהימות ומהירות! פעם שניה שאני מכינה אותן, וגם הפעם קצרתי מלא מחמאות! הוספתי חמוציות ותבלינים (הל, אגוז מוסקט, קינמון ואבקת ג'ינג'ר). יצאו פצצה! ♥ ד"ש מיפו
תודה אביב
ברוב המתכונים שאני מכינה פשוט ממירה את הסוכר בכמו סוכר או סוכרא דיאט,, קח בחשבון שהעוגיות או עוגה לעתים יצאו בצבע בהיר, תודה לקרן עצ. מתכון ובהצלחה לך(;
תודה רחל על העזרה
היי, אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?
אני מניחה שכן אבל אין לי נסיום עם קמחים ללא גלוטן, לא רואה סיבה שלא
אפשר במקום ביצה רסק תפוחים?
אפשר לנסות לא ניסיתי אבל יש מצב שיעבוד
ההי קרן אהובה אני קניתי שיבולת שועל עדינה האם זה מתאים??
היי קרן האם שבולת שועל עבה זו בעיה במתכון?
לא
הייי זה מתאים להוסיף שוקלד ציפ?
אם את אוהבת אז בטח
אפשר לשים קמח כוסמין מלא??
כן
כתבתי בתחתית הפוסט
במה ניתן להחליף את מייפל?
כתוב בתחתית הפוסט למטה
דבש, סירופ תירס ואפשר אפילו סילאן
עוגיה נדירה!!!תודה רבה על המתכון!
רוצה לנסות לעשות גרסה פרווה.
אפשר להמיר בחמאת קקאו?
לא חושבת שהיא תהווה תחליף אבל לא ממש ניסיתי אף פעם
מוזמנת לנסות ולספר או להמיר בשמן קוקוס 105 גר׳
עוגיות פשוט מעולות!!
תודה !
אם הן לא יצאו לי פריכות מספיק או אפילו בכלל…מה יכולה להיות הסיבה לכך?
יש שינוי שעשית במרכיבים?
שיבולת שועל עבה מתאימה?
כן
קרן כמו תמיד את אלופה. מתכון ברור מאוד עם אופציות. תודה לך וגם מביתי השפוכה מהבגרויות בזמן קורונה. שבת שלום
תודה רחל שמחה שזה משמח אותה
הכנתי בגרסה טבעונית ויצא מושלם! 🙂
במקום חמאה שמתי שמן קוקוס כמו שכתוב במתכון
ובמקום ביצה מעכתי בננה אחת + 2 כפות טחינה גולמית
(וגם הוספתי שוקולד צ'יפס)
אלופה ששיתפת לכל מי שירצה גרסה טבעונית! אפשר לשתף בפוסט?
בשמחה רבה ♥
מכינה אותן כבר בפעם המיליון! טעימות וממכרות
עוגיות פשוט מעולות!!!
תודהההההה
היי רציתי לומר שמאד כיף עם כל הפוסטים והסרטונים.. לוקחת טיפים..ולגבי העוגיות שיבולת שועל הכנתי .. עם קמח כוסמין/סוכר קוקוס ופשוט יצאו מעולות תודה לך ותמשיכי
תודה רבה דורית
תודה! מתכון מעולה
הי. השתמשתי בשמן קנולה ויצא ממש מעולה, אווריריות וטעימות. תודה רבה על המתכון! קיבל הרבה מחמאות.
תודה על השיתוף
היי קרן! באיזו כוס את משתמשת? 240 מ"ל? תודה
כן
כוס מידה אוניברסלית זה בדיוק הגודל
במקום שיבולת שועל מהירת הכנה עדיף שיבולת שועל דקה או עבה? (צריכה משהו ללא גלוטן ואין שיבלת שועל מהירת הכנה ללא גלוטן)
מה שיש יתאים
פשוט נהדרות!!!!
הכנתי עם שמן קוקוס וקוואקר ויצא פשוט מושלם:)
תמיד המתכונים שלך מוצלחים!!
מה עושים כשאין ביצים L אלא רק מדיום?…
מוסיפים אחת
וואו, העוגיות יצאו מעולות!!!
אגב,הוספתי כף קינמון ויצא ממש טעים!
תודה רבה!
שמחה לשמוע
קוקוס, הכוונה קלוי וממותק,? כמו, זה שמשתמשים בכדורי שוקולד?
כמו זה של כדורי השוקולד
לא זכור לי שהוא ממותק
איזה ריח יש בבית! מתכון מצויין תודה
תודה!
מכינה אותן כבר בפעם המיליון! טעימות וממכרות
היי קרן, אפשר להוסיף זרעי צ׳יה? האם זה אומר שאני צריכה לוותר על הביצה?
היי קרן, האם אפשר לצנן ולהקפיא?
מנילה שאין בעיה להקפיא
הי קרן,
העוגיות יצאו לי קצת מרות
מחיפוש בגוגל הבנתי שייתכן בגלל שימוש באבקת סודה לשתייה..
האם אפשר לוותר עליו?
זה קורה לפעמים אולי אבקת הסודה שלך לא בתוקף? או ששמת יותר מדי אבל בכל מקרה לוותר על האבקה יניב עוגיות קצת שונות במרקם, מוזמנת לנסות
היי קרן! גיליתי את הבלוג שלך לא מזמן, את פשוט מדהימה!
רציתי לשאול:
את הכנת את העוגיות במיקסר או שלא צריך ואפשר ידני?
לא צריך מיקסר אפשר ידנית
ושיבולת השועל של קוואקר מתאימה?
קווקאר אחלה
תודה!
הכנתי עכשיו את העוגיות כבר שבת שלישית ברציפות.
מכיוון שגם אני עושה רק דברים שמערבבים ושמים בתנור ומכיוון שרציתי שזה יהיה פרווה ובלי מרגרינה,
שמתי שמן במקום החמאה, ושיטחתי את העיסה על תבנית תנור ועוד תבנית קטנה (כמות כפולה).
יצא נהדר.
תודה!
תודה הדר
אמאלה ואבאלה!!! טעים בטירוף!
לא היה לי קוקוס, המרתי לאותה כמות של שקדים טחונים, והוספתי גם גרידת תפוז. יצא אלוהי.
המון תודה על המתכון! מדפיסה ומצרפת לחוברת ה״קבועים״ שלי 🙂
שמחה לשמוע תודה
מושלמותתת!! לא הייתה לי אבקת סודה לשתייה, שמתי במקום חצי כפית א. אפייה ועדיין יצאו קראנצ׳ית מסביב וטיפה רכות באמצע 🙂
מהמם בהחלט עוגיות שאני אוהבת במיוחד
קרן, העוגיות האלה פשוט חלום. כמה פשוטות ככה טעימות. תודה
היי קרן,
חיפשתי תקופה ארוכה עוגיות כאלו בדיוק… היה לי משהו בראש ולא ידעתי מה בדיוק אני מחפשת עד שמצאתי את המתכון שלך!
יצא אליפותתתת
תודה ענקית שימחת אותי
מכינה עכשו פעם שניה, האם אפשר להמיר את אבקת הסודה לשתיה באבקת אפיה? אני פחות אוהבת להשתמש בסודה לשתיה.
ויש לי רק ביצים S, להוסיף 2?
תודה!
אפשר להמיר אבל אז הן לא ייצאו כמו שחלמת