עוגיות

עוגיות שיבולת שועל וקוקוס

יוני 22, 2020 57 Comments

זה נכון שאני קצת עצלנית של עוגיות, ותמיד כשאני רוצה משהו מתוק מהיר אני אכין עוגה בחושה.

עוגיות דורשות קצת יותר התעסקות וזמן מהכנה של עוגה פשוטה, לאו דווקא בהכנה שלהן

אלא יותר בזמן אפייה. עוגיות צריך להכין אחת אחת, להניח ברווחים על תבנית, ולהכניס לתנור,

זמן האפייה לרוב קצר ומדוייק, הגבול בין עוגיה שרופה ועוגיה פריכה יכול להיות דקה,

ולעולם, אבל לעולם לא אצליח לאפות את כל העוגיות יחד ותמיד אצטרך לחכות למגש הראשון

שייצא מהתנור, ואז להכין ולארגן את המגש השני ושוב לחכות גם לו, וזה באמת רק אם יש לי מזל

ואין עוד 2 עוגיות אחרונות שלא נכנסו במגש השני אבל דורשות את אותו זמן האפייה.

הזמנים בין התבניות קצרים, לא מספיק למקלחת, או לתלות כביסה, או אפיל ולהכנות מזן של כוס קפה

על הספה בנחת, וצריך להיות עם היד על הדופק,

ואני לא זוכרת אפילו פעם אחת שבה לא שרפתי למוות את הנגלה השלישית כי באמת סבלנותי

פקעה והפרעת הקשב שלי גרמה לי לוותר מראש על העוגיות שבתנור ולשכוח אותן שם,

בעוד אני עוברת למשימות אחרות בחיים.

נשמע לכם מוכר?

אבל מה? אני כל כך אוהבת עוגיות, ובפעמים שאני כבר מכינה אותן הכי כייף לי שהן בבית,

ואתמול אפילו רכשתי לי צנצנת עוגיות שווה חדשה, והמטרה היא למלא אותה כל כמה ימים

בסוג אחר של עוגיות.

הלכתי היום על הקלות ביותר, ערבוב קל של כמה מצרכים ולתנור. כבר המון זמן שמתחשק

לי עוגיות שיבולת שועל עם קוקוס, וזה אחלה מתכון קל וממש טעים.

הפעם הכל קרה לי קצת הפוך, שרפתי מעט את הנגלה הראשונה, קצת פחות את השניה,

והשלישית, זו עם שתי העוגיות האחרונות יצאה מושלמת. לצערי העוגיות לא יצאו עגולות ויפות

כמו שנראו כשהופיע לי אי שם בחלום, אבל הן יצאו ממש ממש טעימות.

וכמו תמיד אם בא לכם לראות את שלבי ההכנה בהייליייטס באינסטוש לחצו כאן

עוגיות ושיבולת שועל וקוקוס/20-22 עוגיות

(המרה לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

1 כוס (100 גר׳) שיבולת שועל מהירת הכנה

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר

3/4 כוס (75 גר׳) קוקוס

1/4 כפית מלח דק

1 כפית ( 5 גר׳) אבקת סודה לשתייה

130 גר׳ חמאה

2 כפיות מייפל

1 ביצה גודל  L

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים קמח, שיבולת שועל, קוקוס, מלח, אבקת סודה לשתייה, סוכר לבן

וסוכר חום לתערובת אחידה.

ממיבים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ומייפל עד שהחמאה נמסה.

מוסיפים לתערובת היבשים ומערבבים היטב, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב לקבלת

תערובת אחידה.

בעזרת הידיים או כף מוציאים מהבלילה כדורים בינוניים, ומניחים ברווחים על התבנית.

בעזרת היד או גב כף מועגים היטב ומשטחים כל כדור לעוגיה דקה ורחבה.

מכניסים לתנור ואופים כ 10-11 דקות עד שהעוגיות זהובות אך לא מדי.

כשהן יוצאות מהתנור הן מעט רכות ואחר כך הן מתקשות ונהיות קריספיות כיפיות ממש.

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.

**ניתן להמיר קוקוס באותה הכמות באגוזים טחונים מכל סוג.

**אפשר להמיר חלק מהקוקוס בשוקולד צ׳יפס.

**ניתן להמיר קמח לבן בקמח מלא, אבל לא ממליצה יותר מ 50%

**חמאה ניתן להמיר ב 105 גר׳ שמן קוקוס או במחמאה

**מייפל ניתן להמיר בדבש או סירופ תירס

Print Friendly, PDF & Email

57 Comments

אריקה יוני 23, 2020 at 7:30 am

היי קרן
רציתי לומר לך שאת מדהימה ומהממת ועושה חשק לקום בבוקר .אני כרגע בבית…בחופשת מחלה…לצערי בטיפולים אונקולוגיים…ואת נותנת לי כוח.. כל בוקר אני פותחת את האינסטגרם..שומעת ורואה אותך וזה עושה לי חשק לאפות . אני מאוד אוהבת אפייה ואת גורמת לי לקום…להכין…ולמרות הכל גם כשאין לי כוחות את נותנת לע את ה-push הזה שצריך לפעמים כדי לקום ולשקוע במשהו שאוהבים לעדות אבל אין כוחות .
אז תודה לך על מי שאת ומה שאת ורק תמשיכי כי את נותנת המוווןןן למלאאא.
יום מקסים וישר כוח.

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:16 am

ווא אריקה ריגשת אותי ממש, הלוואי והבית שלך תמיד יהיה מלא בריחות של אפייה ושמחת חיים ומאחלת לך רפואה שלמה ושתרגישי טוב.
קרן

Reply
אביגיל יוני 24, 2020 at 12:36 am

אהלן קרן, תגידי את ניסית להכין את העוגיות עם שמן קוקוס במקום חמאה? זה עלול לפגום בקריספיות או שזה יהיה בסדר?
נראות עוגיות מדהימות!
תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 7:48 am

לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה יהיה בסדר

Reply
דיקלה רוזנר יוני 24, 2020 at 10:25 pm

הי לך קרן היקרה את באמת גורמת גם אצלי לחדוות אפייה בחל״ת מתמשך… שאלה: האם ניתן להשתמש בסובין שיבולת שועל??
תודה!

קרן אגם יוני 25, 2020 at 10:39 am

האמת שלא ניסיתי אבל אני מניחה שכן

חן יוני 23, 2020 at 1:02 pm

אריקה… סליחה על השאלה שלא קשורה לפה בכלל… יש לך פשוט שם ייחודי שנתקלתי בו בעבר… היית קשורה ל'שגריר'? אם כן, זה צירוף מקרים מוזר ואשמח לקבל את המייל שלך….

Reply
צופנת יוני 25, 2020 at 7:57 pm

ממש טעים אני הוספתי גם קינמון

Reply
רוני יולי 11, 2020 at 3:45 pm

הכי טעימות וקליל שיש!

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:03 pm

תודה רוני

Reply
איילת יוני 23, 2020 at 5:55 pm

היי קרן אהובה האם אפשרי שיבולת שןעל עדינה לא מצאתי שיבולת שועל מהירת הכנה

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:42 pm

כן לא תהיה בעיה

Reply
עדי יוני 23, 2020 at 7:57 am

היי קרן , איזו שיבולת שואל דקה או עבה ?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:15 am

שכחתי לכתוב, תודה, מהירת הכנה

Reply
מירב יוני 23, 2020 at 3:53 pm

הי, אפשר רק סוכר חום?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 4:30 pm

כן

Reply
ריקי יוני 24, 2020 at 4:49 pm

הכנתי כמות כפולה!!

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:09 pm

את חכמה מאוד!

Reply
מירב יוני 23, 2020 at 8:05 am

אפשר להמיר חמאה במחמאה ומייפל בדבש?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:15 am

כן אין בעיה

Reply
רחלי יוני 25, 2020 at 5:22 pm

כמה לשטח? ממש עד הדקיקות שרואים בתמונה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 6:20 pm

לשטח עם היד כמה שאפשר

Reply
דר יוני 23, 2020 at 8:24 am

אפשר להחליף את החמאה בשמן? אם כן, אז באיזה כמות?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:33 am

אי אפשר להמיר בשמן רגיל אפשר בשמן קוקוס 105 גר׳

Reply
ליאת יוני 23, 2020 at 8:32 am

במה אפשר להחליף מייפל?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:33 am

כתוב בסוך הפוסט למטה, דבש, או סירופ תירס

Reply
יפעת יוני 23, 2020 at 8:43 am

הי
נראות מעולה!! איך הופכים לפרווה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:45 am

ממירים לשמן קוקוס כתבתי למטה בסוף כמויות

Reply
משה יוני 27, 2020 at 2:12 pm

הכל נראה טוב, נשמע טוב ובטח גם טעים אבל אני מכיר כמה סוכרתיים (אני ביניהם) שלא מסתדרים עם כמויות הסוכר ב- 90% מהמתכונים.
אולי תזרקי לנו עצם.

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 3:03 pm

לצערי לא מבינה כלום בתחליפי סוכר אבל אני מניחה שיש בגוגל אינפורמציה איך להמיר

Reply
אדוה יוני 23, 2020 at 4:38 pm

היי, אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:44 pm

אני מניחה שכן אבל אין לי נסיום עם קמחים ללא גלוטן, לא רואה סיבה שלא

Reply
נורית יוני 23, 2020 at 4:47 pm

אפשר במקום ביצה רסק תפוחים?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:44 pm

אפשר לנסות לא ניסיתי אבל יש מצב שיעבוד

Reply
איילת יוני 23, 2020 at 5:54 pm

ההי קרן אהובה אני קניתי שיבולת שועל עדינה האם זה מתאים??

Reply
סיגל יוני 24, 2020 at 5:47 pm

היי קרן האם שבולת שועל עבה זו בעיה במתכון?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:08 pm

לא

Reply
ירדן יוני 23, 2020 at 11:07 pm

אפשר לשים קמח כוסמין מלא??

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 7:48 am

כן
כתבתי בתחתית הפוסט

Reply
לני יוני 24, 2020 at 8:54 pm

במה ניתן להחליף את מייפל?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:08 pm

כתוב בתחתית הפוסט למטה
דבש, סירופ תירס ואפשר אפילו סילאן

Reply
Valery יוני 25, 2020 at 11:20 am

עוגיה נדירה!!!תודה רבה על המתכון!
רוצה לנסות לעשות גרסה פרווה.
אפשר להמיר בחמאת קקאו?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 4:10 pm

לא חושבת שהיא תהווה תחליף אבל לא ממש ניסיתי אף פעם
מוזמנת לנסות ולספר או להמיר בשמן קוקוס 105 גר׳

Reply
מיכל יוני 25, 2020 at 3:55 pm

עוגיות פשוט מעולות!!

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 4:08 pm

תודה !

Reply
מלי יוני 25, 2020 at 6:29 pm

שיבולת שועל עבה מתאימה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 6:38 pm

כן

Reply
רחל פתאל יוני 26, 2020 at 2:01 pm

קרן כמו תמיד את אלופה. מתכון ברור מאוד עם אופציות. תודה לך וגם מביתי השפוכה מהבגרויות בזמן קורונה. שבת שלום

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 3:12 pm

תודה רחל שמחה שזה משמח אותה

Reply
נטע יוני 27, 2020 at 9:09 pm

הכנתי בגרסה טבעונית ויצא מושלם! 🙂
במקום חמאה שמתי שמן קוקוס כמו שכתוב במתכון
ובמקום ביצה מעכתי בננה אחת + 2 כפות טחינה גולמית
(וגם הוספתי שוקולד צ'יפס)

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 9:10 pm

אלופה ששיתפת לכל מי שירצה גרסה טבעונית! אפשר לשתף בפוסט?

Reply
נטע יוני 27, 2020 at 10:44 pm

בשמחה רבה ♥

Reply
פלג יוני 29, 2020 at 7:17 am

עוגיות פשוט מעולות!!!

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:08 am

תודהההההה

Reply
דורית יוני 30, 2020 at 11:10 am

היי רציתי לומר שמאד כיף עם כל הפוסטים והסרטונים.. לוקחת טיפים..ולגבי העוגיות שיבולת שועל הכנתי .. עם קמח כוסמין/סוכר קוקוס ופשוט יצאו מעולות תודה לך ותמשיכי

Reply
קרן אגם יוני 30, 2020 at 11:51 am

תודה רבה דורית

Reply
יהודית יולי 4, 2020 at 12:03 pm

תודה! מתכון מעולה

Reply

Leave a Comment