הגעגועים למקומות אחרים בעולם הולכים וגוברים, ולונדון אף שלא חלמתי בתקופה שטרום הקורונה
לחזור אליה, פתאום קורצת לי ובא לי לחזור לטייל בה בחורף.
לפני מלא שנים שעוד הייתי נשואה לדי ג׳יי, היינו טסים ללונדון,איכשהו תמיד בחורף בשיא הקור,
חברת התקליטים שהוא היה שייך אליה ישבה בלונדון, ובנסיעות שלנו לפגישות העבודה שלו,
היינו נפגשים עם זוג חברים ישראלים שגרו שם.
זו היתה תקופה קסומה, היינו מטיילים איתם בכל העיר, אוכלים יחד, רוקדים יחד, צוחקים מלא,
והיה כייף ממש! בשלב מסויים הם נפרדו וכל קסם הלונדון התנפץ לי, פתאום הסיבובים בעיר
כבר לא היה להם את אותו קסם ואני זוכרת שהיה לי פחות כייף. ומאז לא יצא לי לחזור ללונדון.
שכחתי מכל העניין, למרות שיש לי מלאאאאאא תמונות משם איתם, והיום כשהכנתי עוגת ארל גריי,
שזה הכי אנגלי, נזכרתי בהם ובתקופה ההיא. בשנים האחרונות מדברים הרבה על הסצינה הקולנרית
בלונדון, שדווקא היתה ידועה באוכל הגרוע שלה בעבר, ואני ממש רוצה לחזור אליה כשאפשר יהיה.
בינתיים כבר סימנתי לי במפה ככ הרבה מקומות שאני רוצה לחזור אליהם שאני לא בטוחה שבגלגול
הזה אני אספיק:-) העוגה הזו מסוג העוגות שאני הכי אוהבת, היא ככ לחה ורכה ונמסה בפה ואי אפשר להפסיק
איתה, ממליצה מאוד לא להמיר ארל גריי בתה רגיל כי הוא נותן טעם חזק.
עוגת ארל גריי בציפוי לימוני/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
1 כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר
2 ביצים גודל L
3/4 כוס +כף (160 גר׳) שמן קנולה
1/4 כוס (60 מ״ל )חליטת תה משני תיוני ארל גריי
1 כפית תמציתוניל
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס (100 מ״ל) יוגורט מכל סוג
לציפוי:
100 גר׳ אבקת סוכר
2 כפות מים רותחים
כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
מניחים שני תיונים ברבע כוס מים רותחים ונותנים להם לעמוד.
במעבד מזון טוחנים דק סוכר חום
בקערה טורפים ביצים וסוכר חום למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי שממשיכים לטרוף.
מוסיפים את התה, ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה מלח תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
לבסוף מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב.
מעבירים את התערבת לתבנית אפייה ואופים כ 40 דק׳, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
(ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 1/2 שעה)
מצננים את העוגה מעט ומכינים את הציפוי:
בקערה מערבבים אבקת סוכר ומי רותחים וגרידת לימון עד לקבלת תערובת משחתית לבנה.
אל תתפתו להוסיף מים אם לא צריך, לוקח זמן לסוכר עד שהוא נמס ואם יש יותר מדי מים הציפוי יהיה שקוף.
מוסיפים עוד מעט מים רק במידה וצריך.
מקשטים את העוגה בציפוי ומגישים.
**שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.
** לפרווה ניתן להמיר יוגורט בעוגה בקרם קוקוס או שמנת צימחית.
**את היוגורט אפשר להמיר בריוויון או שמנת חמוצה
**סוכר חום אפשר להמיר לסוכר לבן.
**נין להמיר מחצית מכמות הקמח במתכון לקמח מלא/כוסמין מלא ולהוסיף עוד 2 כפות תה.
56 Comments
היי, נראה מתכון אש! אפשר לוותר על הציפוי? העוגה מספיק מתוקה בלעדיו?
אפשר לוותר ואז לקשט באבקת סוכר, אני כמובן מעדיפה אותה כמו שהיא
אפשר לשאול למה לטחון את הסוכר החום?
מצאתי שזה תורם למרקם של העוגה
הי הכמויות מתייחסות לתבנית אינגליש קייק אחת או שתיים?
אחת
הכנתי עם צ׳אי מסאלה יצא נפלא!
לדעתי כדאי שתקימי אתר נוסף לגמילה…
האתר בהקמה דחופה !! חח הצחקת
געגועים לתקופה המהממת בלונדון
נכון גם לי יש געגעועים 🙂
הי אם אני רוצה שתי תבניות אינגליש קייק אז להכפיל כמויות בכל המרכיבים? תודה
בדיוק
היי, בדיוק מכין את המתכון וניתקלתי כנראה בטעות לגבי היוגורט. הכוונה היא ל 1/3 כוס?
או שזה לא 100 מל ואמור להיות 2/3 כוס?
לא יודעת איפה הטעות, מדדתי וזה מה שיצא לי, תשתמש ב 2/3 כוס או ב 10 מ״ל מה שנח
גם אני ראיתי עכשיו ש2/3 כוס יוגורט = 200 מ״ל אז זה לא ברור… הלכתי על 2/3 כוס.. מקווה שיצא טוב
בטוחה שייצא אחלה
חחחח
אפשר להחליף את היוגורט למשהו טבעוני. הילדה שלי אלרגית לחלב והעוגה נראה כל כך טוב וממש בא לי להכין
קרם קוקוס או יוגורט טבעוני
העוגה יצאה מעולה, מהיותר טעימות שהכנתי. לנושא היוגורט –
1/3 כוס זה כ – 100 מ'ל, אז ייתכן ויש טעות במתכון.
אני שמתי 2/3 כוס יוגורט ויצא כאמור, נהדר.
יש יוגורט טבעוני על בסיס סויה של תנובה ועוד כמה חברות..
האם יעבוד כאן רסק תפוחי עץ ללא סוכר במקום הביצים ?
תודה
היי
סוכר חום הכוונה לדמררה או לכהה הדביק?
תודה
דמררה
מקווה שזה לא מכוון אבל הרעיון של הארל גריי בעוגה הוא של חן קורן.
מאז כולם בונים על זה מתכונים.
מעולם לא נתקלתי במתכון של חן קורן אבל עוגות ארל גריי קיימות בעולם
עוד הרבה לפני שחן קורן אהובתי נולדה ❤️
עוגה קלה, מעולה, עשירה בטעם, גם בלי לטחון את הסוכר החום. כיף גדול ! תודה קרן מהממת על מתכונים נפלאים.
אפשר להפחית בכמויות הסוכר? עד כמה היא מתוקה?
אני לא ממליצה להפחית כי זה ישפיע על המרקם שלה
הי ,
האם אפשר קמח תמי ללא גלוטן במקום הקמח הלבן ?
תודה נורית
מניחה שאפשר אך לא ניסיתי
תודה רבה
לאחר שאנסה , אעדכן .
שבת שלום
חוזרת שואלת:
האם יעבוד עם רסק תפוחי עץ ללא סוכר במקום הביצים ?
אודה לעדכון
לא הכנתי ללא ביצים
אני לא יכולה לענות בוודאות את מוזמנת לנסות
הי. זה המתכון השני שלך שאני מכינה, הראשון היה בחושה שוקולד וריקוטה.
הטעם נהדר אבל הכמות בשני המתכונים מספיקה לשתי תבניות אינגליש ולא לאחת.
זה לגמרי תלוי באיזו תבנית אינגליש את משתמשת כשאת מכינה את המתכונים. אני לא עובדת עם חד פעמיות והגודל של התבנית שלי הוא 11*31
תבדקי אם זה אותו הדבר אצלך ואם את עובדת עם חד פעמיות אז זה לגמרי מסביר למה יוצאות לך שתיים.
היי
האם זה קריטי לטחון את הסוכר החום? שואלת בתור סטודנטית ללא מעבד מזון 🙂
ממש לא קירטי
אפשר להמיר את היוגורט במתכון לריוויון? והאם להשאיר אותו נפח?
אפשר ריוויון באותה הכמות
וואו קרן. עוגה מושלמת.
הכנתי עם תה פריחת השקד ואנחנו לא יכולים לעצור !
פחות אהבנו את איך שהציפוי נקרש אבל מעבר לזה- וואו !!!
שמחה לשמוע
אין לי ביצים L. האם אפשרי 3 m?
היי, אפשר להכין את זה גם עם תה צ'אי?
בטח, ייצא מעולה
יכולה להכין ולהקפיא? זה פוגע בטעם או מרקם?
יצאה מעולה! אחת הבחושות היותר טובות שהכנתי אי פעם. שמתי 1/2 שמנת חמוצה במקום היוגורט
תודה נילי
היי קרן, העוגה נשמעת וואו! אבל בא לי להכין בתבנית הנורדיק שקניתי בהמלצתך 🙂
את חושבת שהמתכון יעבוד בתבנית קוגלהוף? להכפיל כמויות?
תודה מראש
הי קרן הכנתי לשבת ויצא מדהים !!!
במקום יוגורט שמתי חצי קצפת צמחית וחצי חב שיבולת שועל והפחתתי ל 3/4 כוס סוכר.
בהחלט ננסה גם בטעמי תה נוספים אולי תפוחים .
תודה רבה !!
שלום, אני רוצה פחות סוכר, בגלל שאצלי לא אוכלים הרבה סוכר,לכן רציתי לנסות עם סוכר קוקוס, נראה לך שיעבוד?
אשמח לנסות, אהבתי את העוגה.
לא עובדת עם סוכר קוקוס אז קצת קשה לי להמליץ
הכנתי את העוגה, והיא ממש מעולה. תודה על המתכון
תודה עידית
האם אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן? אם כן איזה ובאיזה כמות
המרה של 1:1