עוגות בחושות

עוגת ארל גריי בציפוי לימוני

ינואר 17, 2021 35 Comments

הגעגועים למקומות אחרים בעולם הולכים וגוברים, ולונדון אף שלא חלמתי בתקופה שטרום הקורונה

לחזור אליה, פתאום קורצת לי ובא לי לחזור לטייל בה בחורף.

לפני מלא שנים שעוד הייתי נשואה לדי ג׳יי, היינו טסים ללונדון,איכשהו תמיד בחורף בשיא הקור,

חברת התקליטים שהוא היה שייך אליה ישבה בלונדון, ובנסיעות שלנו לפגישות העבודה שלו,

היינו נפגשים עם זוג חברים  ישראלים שגרו שם.

זו היתה תקופה קסומה, היינו מטיילים איתם בכל העיר, אוכלים יחד, רוקדים יחד, צוחקים מלא,

והיה כייף ממש! בשלב מסויים הם נפרדו וכל קסם הלונדון התנפץ לי, פתאום הסיבובים בעיר

כבר לא היה להם את אותו קסם ואני זוכרת שהיה לי פחות כייף. ומאז לא יצא לי לחזור ללונדון.

שכחתי מכל העניין, למרות שיש לי מלאאאאאא תמונות משם איתם, והיום כשהכנתי עוגת ארל גריי,

שזה הכי אנגלי, נזכרתי בהם ובתקופה ההיא. בשנים האחרונות מדברים הרבה על הסצינה הקולנרית

בלונדון, שדווקא היתה ידועה באוכל הגרוע שלה בעבר, ואני ממש רוצה לחזור אליה כשאפשר יהיה.

בינתיים כבר סימנתי לי במפה ככ הרבה מקומות שאני רוצה לחזור אליהם שאני לא בטוחה שבגלגול

הזה אני אספיק:-) העוגה הזו מסוג העוגות שאני הכי אוהבת, היא ככ לחה ורכה ונמסה בפה ואי אפשר להפסיק

איתה, ממליצה מאוד לא להמיר ארל גריי בתה רגיל כי הוא נותן טעם חזק.

עוגת ארל גריי בציפוי לימוני/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

1 כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר

2 ביצים גודל L

3/4 כוס +כף (160 גר׳) שמן קנולה

1/4 כוס (60 מ״ל )חליטת תה משני תיוני ארל גריי

1 כפית תמציתוניל

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

2/3 כוס (100 מ״ל) יוגורט מכל סוג

לציפוי:

100 גר׳ אבקת סוכר

2 כפות מים רותחים

כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

מניחים שני תיונים ברבע כוס מים רותחים ונותנים להם לעמוד.

במעבד מזון טוחנים דק סוכר חום

בקערה טורפים ביצים וסוכר חום למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי שממשיכים לטרוף.

מוסיפים את התה, ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה מלח תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

לבסוף מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב.

מעבירים את התערבת לתבנית אפייה ואופים כ 40 דק׳, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

(ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 1/2 שעה)

מצננים את העוגה מעט ומכינים את הציפוי:

בקערה מערבבים אבקת סוכר ומי רותחים וגרידת לימון עד לקבלת תערובת משחתית לבנה.

אל תתפתו להוסיף מים אם לא צריך, לוקח זמן לסוכר עד שהוא נמס ואם יש יותר מדי מים הציפוי יהיה שקוף.

מוסיפים עוד מעט מים רק במידה וצריך.

מקשטים את העוגה בציפוי ומגישים.

**שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

** לפרווה ניתן להמיר יוגורט בעוגה בקרם קוקוס או שמנת צימחית.

**את היוגורט אפשר להמיר בריוויון או שמנת חמוצה

**סוכר חום אפשר להמיר לסוכר לבן.

**נין להמיר מחצית מכמות הקמח במתכון לקמח מלא/כוסמין מלא ולהוסיף עוד 2 כפות תה.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

35 Comments

שירה ינואר 17, 2021 at 3:03 pm

היי, נראה מתכון אש! אפשר לוותר על הציפוי? העוגה מספיק מתוקה בלעדיו?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 6:20 pm

אפשר לוותר ואז לקשט באבקת סוכר, אני כמובן מעדיפה אותה כמו שהיא

Reply
עינת ינואר 17, 2021 at 7:00 pm

אפשר לשאול למה לטחון את הסוכר החום?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 7:39 pm

מצאתי שזה תורם למרקם של העוגה

Reply
יעל ינואר 17, 2021 at 5:54 pm

הי הכמויות מתייחסות לתבנית אינגליש קייק אחת או שתיים?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 6:16 pm

אחת

Reply
אסנת ינואר 17, 2021 at 7:13 pm

הכנתי עם צ׳אי מסאלה יצא נפלא!
לדעתי כדאי שתקימי אתר נוסף לגמילה…

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 7:39 pm

האתר בהקמה דחופה !! חח הצחקת

Reply
לב ינואר 23, 2021 at 12:05 pm

היי, בדיוק מכין את המתכון וניתקלתי כנראה בטעות לגבי היוגורט. הכוונה היא ל 1/3 כוס?
או שזה לא 100 מל ואמור להיות 2/3 כוס?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:39 pm

לא יודעת איפה הטעות, מדדתי וזה מה שיצא לי, תשתמש ב 2/3 כוס או ב 10 מ״ל מה שנח

Reply
אנה פברואר 11, 2021 at 7:35 pm

גם אני ראיתי עכשיו ש2/3 כוס יוגורט = 200 מ״ל אז זה לא ברור… הלכתי על 2/3 כוס.. מקווה שיצא טוב

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 7:40 pm

בטוחה שייצא אחלה

יאנה ינואר 17, 2021 at 8:07 pm

אפשר להחליף את היוגורט למשהו טבעוני. הילדה שלי אלרגית לחלב והעוגה נראה כל כך טוב וממש בא לי להכין

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 8:26 pm

קרם קוקוס או יוגורט טבעוני

Reply
שרית ינואר 17, 2021 at 8:43 pm

האם יעבוד כאן רסק תפוחי עץ ללא סוכר במקום הביצים ?
תודה

Reply
יעלי ינואר 18, 2021 at 4:58 pm

היי
סוכר חום הכוונה לדמררה או לכהה הדביק?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:50 pm

דמררה

Reply
טליה ינואר 20, 2021 at 7:49 pm

מקווה שזה לא מכוון אבל הרעיון של הארל גריי בעוגה הוא של חן קורן.
מאז כולם בונים על זה מתכונים.

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 7:16 am

מעולם לא נתקלתי במתכון של חן קורן אבל עוגות ארל גריי קיימות בעולם
עוד הרבה לפני שחן קורן אהובתי נולדה ❤️

Reply
טל ינואר 20, 2021 at 9:59 pm

עוגה קלה, מעולה, עשירה בטעם, גם בלי לטחון את הסוכר החום. כיף גדול ! תודה קרן מהממת על מתכונים נפלאים.

Reply
יעל ינואר 21, 2021 at 6:53 pm

אפשר להפחית בכמויות הסוכר? עד כמה היא מתוקה?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 10:54 pm

אני לא ממליצה להפחית כי זה ישפיע על המרקם שלה

Reply
נורית ינואר 22, 2021 at 8:03 am

הי ,
האם אפשר קמח תמי ללא גלוטן במקום הקמח הלבן ?
תודה נורית

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:14 pm

מניחה שאפשר אך לא ניסיתי

Reply
נורית ינואר 22, 2021 at 2:12 pm

תודה רבה
לאחר שאנסה , אעדכן .
שבת שלום

Reply
שרית ינואר 22, 2021 at 8:52 am

חוזרת שואלת:

האם יעבוד עם רסק תפוחי עץ ללא סוכר במקום הביצים ?
אודה לעדכון

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:13 pm

לא הכנתי ללא ביצים
אני לא יכולה לענות בוודאות את מוזמנת לנסות

Reply
נעמה ינואר 23, 2021 at 5:38 pm

הי. זה המתכון השני שלך שאני מכינה, הראשון היה בחושה שוקולד וריקוטה.
הטעם נהדר אבל הכמות בשני המתכונים מספיקה לשתי תבניות אינגליש ולא לאחת.

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 8:03 pm

זה לגמרי תלוי באיזו תבנית אינגליש את משתמשת כשאת מכינה את המתכונים. אני לא עובדת עם חד פעמיות והגודל של התבנית שלי הוא 11*31
תבדקי אם זה אותו הדבר אצלך ואם את עובדת עם חד פעמיות אז זה לגמרי מסביר למה יוצאות לך שתיים.

Reply
דפנה ינואר 24, 2021 at 5:04 pm

היי
האם זה קריטי לטחון את הסוכר החום? שואלת בתור סטודנטית ללא מעבד מזון 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:35 pm

ממש לא קירטי

Reply
אלינה פברואר 15, 2021 at 10:26 am

אפשר להמיר את היוגורט במתכון לריוויון? והאם להשאיר אותו נפח?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2021 at 2:28 pm

אפשר ריוויון באותה הכמות

Reply
אור אולרשו פברואר 18, 2021 at 8:22 am

וואו קרן. עוגה מושלמת.
הכנתי עם תה פריחת השקד ואנחנו לא יכולים לעצור !
פחות אהבנו את איך שהציפוי נקרש אבל מעבר לזה- וואו !!!

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 10:01 am

שמחה לשמוע

Reply

Leave a Comment