לכבוד חנוכה- 20% הנחה בהרשמה להרצאה שלי בזאפה תל אביב!
תאריך הרצאה 22/2/26 (כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00)
ההנחה תקפה עם הקוד LIGHT עד יום שלישי 16/12 בשעה 23:00.
נעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 20, 2025 | 28 תגובות

אין פעם שיישאר לי במקרר קרם לימון ולא ארצה להשתמש בו, ואני כותבת לכם את זה שתדעו שזה אחד הדברים שממש קל להכין ומחזיק מלא
זמן מעמד במקרר כך שתוכלו להכין ממנו כל כך הרבה דברים, הנה תראו איך בשניה שדרגתי עוגת ביסקויטים פשוטה לעוגת ביסקויטים לימונית
שקשה לא לחסל את כל התבנית עם כף, זה באמת מתכון פשוט של עוגת ביסקויטים, רק שהשידוך עם הלימון נותן לה אפגרייד מטורף בעיניי

![]()
מצרכים למתכון:
350 מ״ל שמנת להקצפה
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
400 גר גבינה לבנה 9%
3/4 כןס (180 מ״ל) חלב
שרוול ביסקויטים פתי בר
לטבילה: חלב
לקרם לימון :
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
כפית גרידת לימון
1/3 כוס + כף (50 גר׳) אבקת קורנפלור
30 גר׳ חמאה
אופן ההכנה:
מכינים קרם לימון:
לקרם לימון (הוא צריך קירור תכינו אותו לפני העוגה)
בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון ומחצית מהסוכר.
בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר עם ביצים וקורנפלורֿ
שופכים את המיץ החם על הביצים ולא מפסיקים לטרוף תוך כדי. אתם לא רוצים חביתה.
מחזירים לסיר תוך כדי טריפה נמרצת, מוסיפים את החמאה, וטורפים
עד להסמכת הקרם.אל תתייאשו, זה קורה.
מעבירים לכלי אחר כמו קופסת פלסטיק או קערה רחבה, ומצמידים ניילון נצמד או
שקית סנדויצים ישירות על הקרם (כדי למנוע קרום) מכניסים למקרר לצינון.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת להקצפה עם חלב ופודינג וניל לקרם, מוסיפים גבינה לבנה ומקציפים שוב
טובלים ביסקויטים בחלב ומניחים בתבנית
עושים שלוש שכבות של ביסקויטים וקרם
מצפים בקרם לימון ומצננים לפני הגשה
שומרים במקרר
TAG עוגת ביסקויטים, עוגת ביסקויטים עם קרם לימון
בטח
מה פירוש המילה אפגרייד ? הם זה הרבה יותר טוב וטעים מסתם שיפור או שידרוג ''פושטיים''
מה עושים אם הקרם לימון מתמלא בגושים בתהליך ההסמכה? האם ניתן לתקן?
תעבירי במסננת
במקום חמאה מה ניתן?
מחמאה/נטורינה
שכבת הלימון יצאה לי דלילה .... מה הסיבה ???
להוסיף קורנפלור
האם אפשר להקפיא את העוגה ?
הי, האם את השלב האחרון של הקרם לימון עושים על האש? לא ברור אם הכוונה להחזיר לסיר זה להחזיר למקור חום. תודה !
אם לא כתוב להחזיר אז לא מחזירים
אם אני מבינה נכון, את שלב החמאה לא עושים על האש, אז אפשר להוסיף את החמאה ולהמשיך לטרוף? האם ניתן את את כל הטריפה לבצע בעצם במיקסר? תודה!
להיצמד להוראות במתכון
היי קרן, אשמח לדעת כמה גרם אינסטנט פודינג וניל זאת חבילה וחצי (גרה בגרמניה וכאן זה 60 גרם לחבילה/אריזה אחת). תודה
בארץ חבילה זה 80 גר
הי קרן - נראה נהדר! מבקשת לדעת מה גודל התבנית
האם זה בסדר לאכול את הביצים שבקרם בלי שהיו ברתיחה או בתנור?
הן מבושלות
מתכון מהיר ולא כבד מדי, והכי אהבתי שלא מפרידים ביצים! אני טחנתי עלי נענע לתוך השמנת לפני ההקצפה בשביל להוסיף פרשיות
נשמע וואו תודה סיון
שלום קרן התנסיתי בהרבה מתכונים שלך ובהצלחה רבה. כל מי שאכל ושאל איפה השגתי את המתכון נשלח לאתר שלך. הפעם יש לי בקשה יוצאת דופן. אני רוצה להכין את עוגת הביסקוויטים עם קרם לימון, אבל בתבנית קפיצית 24*24. האם אפשר לקבל את הכמות הנדרשת לתבנית 24*24 במקום 20*20. אני מסוגל לחשב את הפרש ההגדלה, אבל אני לא בוטח ביכולות שלי. בברכה אורי פרויליכמן
הי אורי לדעתי להגדיל הכל ב 1/3 וזה בהחלט מספיק
מודה לך על התשובה. מאחר שמיהרתי להכין את העוגה חישבתי לפי הפרשי הנפחים של 2 התבניות. התקבלה עוגה גדולה מהיחס שאת המלצת. העוגה הייתה מעולה ומאד טעימה (קצת גדולה). לפעם הבאה אני מתכונן לעוגה בגודל לפי ההמלצה שלך. ושוב הרבה תודה עבור מתכון זה ועבור כל המתכונים שלך שמתקבלים ללא שום בעיית אפייה!!!!!!!!
היי קרן הכנתי את הקרם ממש לפי המתכון והשארתי ללילה במקרר מה הסיבה שזה יצא ממש לא טעים ומר ממש טעם מורגש של קורנפלור ובכלל לא טעם לימוני? מציינת שעבדתי לפי הכמויות שרשמת
אולי הקורנפלור שלך היה ישן ולא טוב אחרת אין סיבה
לילך פינגרמן
מרץ 20, 2025 בשעה 20:22
היי קרן יש לי חבילת בישקוטים.. חושבת שזה גם יכול לעבוד במקום פתי בר?