אין פעם שיישאר לי במקרר קרם לימון ולא ארצה להשתמש בו, ואני כותבת לכם את זה שתדעו שזה אחד הדברים שממש קל להכין ומחזיק מלא
זמן מעמד במקרר כך שתוכלו להכין ממנו כל כך הרבה דברים, הנה תראו איך בשניה שדרגתי עוגת ביסקויטים פשוטה לעוגת ביסקויטים לימונית
שקשה לא לחסל את כל התבנית עם כף, זה באמת מתכון פשוט של עוגת ביסקויטים, רק שהשידוך עם הלימון נותן לה אפגרייד מטורף בעיניי
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת ביסקויטים בציפוי קרם לימון / תבנית מרובעת 20*20
מצרכים למתכון:
350 מ״ל שמנת להקצפה
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
400 גר גבינה לבנה 9%
3/4 כןס (180 מ״ל) חלב
שרוול ביסקויטים פתי בר
לטבילה: חלב
לקרם לימון :
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
כפית גרידת לימון
1/3 כוס + כף (50 גר׳) אבקת קורנפלור
30 גר׳ חמאה
אופן ההכנה:
מכינים קרם לימון:
לקרם לימון (הוא צריך קירור תכינו אותו לפני העוגה)
בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון ומחצית מהסוכר.
בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר עם ביצים וקורנפלורֿ
שופכים את המיץ החם על הביצים ולא מפסיקים לטרוף תוך כדי. אתם לא רוצים חביתה.
מחזירים לסיר תוך כדי טריפה נמרצת, מוסיפים את החמאה, וטורפים
עד להסמכת הקרם.אל תתייאשו, זה קורה.
מעבירים לכלי אחר כמו קופסת פלסטיק או קערה רחבה, ומצמידים ניילון נצמד או
שקית סנדויצים ישירות על הקרם (כדי למנוע קרום) מכניסים למקרר לצינון.
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת להקצפה עם חלב ופודינג וניל לקרם, מוסיפים גבינה לבנה ומקציפים שוב
טובלים ביסקויטים בחלב ומניחים בתבנית
עושים שלוש שכבות של ביסקויטים וקרם
מצפים בקרם לימון ומצננים לפני הגשה
שומרים במקרר
22 Comments
היי קרן
יש לי חבילת בישקוטים.. חושבת שזה גם יכול לעבוד במקום פתי בר?
בטח
מה פירוש המילה אפגרייד ?
הם זה הרבה יותר טוב וטעים מסתם שיפור או שידרוג "פושטיים"
מה עושים אם הקרם לימון מתמלא בגושים בתהליך ההסמכה? האם ניתן לתקן?
תעבירי במסננת
במקום חמאה מה ניתן?
מחמאה/נטורינה
שכבת הלימון יצאה לי דלילה …. מה הסיבה ???
להוסיף קורנפלור
האם אפשר להקפיא את העוגה ?
כן
הי, האם את השלב האחרון של הקרם לימון עושים על האש? לא ברור אם הכוונה להחזיר לסיר זה להחזיר למקור חום. תודה !
אם לא כתוב להחזיר אז לא מחזירים
אם אני מבינה נכון, את שלב החמאה לא עושים על האש, אז אפשר להוסיף את החמאה ולהמשיך לטרוף?
האם ניתן את את כל הטריפה לבצע בעצם במיקסר?
תודה!
להיצמד להוראות במתכון
היי קרן,
אשמח לדעת כמה גרם אינסטנט פודינג וניל זאת חבילה וחצי (גרה בגרמניה וכאן זה 60 גרם לחבילה/אריזה אחת). תודה
בארץ חבילה זה 80 גר
הי קרן – נראה נהדר!
מבקשת לדעת מה גודל התבנית
האם זה בסדר לאכול את הביצים שבקרם בלי שהיו ברתיחה או בתנור?
הן מבושלות
מתכון מהיר ולא כבד מדי, והכי אהבתי שלא מפרידים ביצים!
אני טחנתי עלי נענע לתוך השמנת לפני ההקצפה בשביל להוסיף פרשיות
נשמע וואו תודה סיון