עוגות גבינהקינוחים

עוגת ביסקויטים עם קרם לימון

מרץ 20, 2025 22 Comments

אין פעם שיישאר לי במקרר קרם לימון ולא ארצה להשתמש בו, ואני כותבת לכם את זה שתדעו שזה אחד הדברים שממש קל להכין ומחזיק מלא

זמן מעמד במקרר כך שתוכלו להכין ממנו כל כך הרבה דברים, הנה תראו איך בשניה שדרגתי עוגת ביסקויטים פשוטה לעוגת ביסקויטים לימונית

שקשה לא לחסל את כל התבנית עם כף, זה באמת מתכון פשוט של עוגת ביסקויטים, רק שהשידוך עם הלימון נותן לה אפגרייד מטורף בעיניי

לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגת ביסקויטים בציפוי קרם לימון / תבנית מרובעת 20*20

מצרכים למתכון:

350 מ״ל שמנת להקצפה

חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל

400 גר גבינה לבנה 9%

3/4 כןס (180 מ״ל) חלב

שרוול ביסקויטים פתי בר

לטבילה: חלב

לקרם לימון :

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

כפית גרידת לימון

1/3 כוס + כף (50 גר׳) אבקת קורנפלור

30 גר׳ חמאה

אופן ההכנה:

מכינים קרם לימון:

לקרם לימון (הוא צריך קירור תכינו אותו לפני העוגה)

בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ וגרידת לימון ומחצית מהסוכר.

בקערה נפרדת טורפים את יתרת הסוכר עם ביצים וקורנפלורֿ

שופכים את המיץ החם על הביצים ולא מפסיקים לטרוף תוך כדי. אתם לא רוצים חביתה.

מחזירים לסיר תוך כדי טריפה נמרצת, מוסיפים את החמאה, וטורפים

עד להסמכת הקרם.אל תתייאשו, זה קורה.

מעבירים לכלי אחר כמו קופסת פלסטיק או קערה רחבה, ומצמידים ניילון נצמד או

שקית סנדויצים ישירות על הקרם (כדי למנוע קרום) מכניסים למקרר לצינון.

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת להקצפה עם חלב ופודינג וניל לקרם, מוסיפים גבינה לבנה ומקציפים שוב

טובלים ביסקויטים בחלב ומניחים בתבנית

עושים שלוש שכבות של ביסקויטים וקרם

מצפים בקרם לימון ומצננים לפני הגשה

שומרים במקרר

22 Comments

לילך פינגרמן מרץ 20, 2025 at 8:22 pm

היי קרן
יש לי חבילת בישקוטים.. חושבת שזה גם יכול לעבוד במקום פתי בר?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2025 at 2:12 pm

בטח

Reply
יוסי א מרץ 21, 2025 at 2:04 pm

מה פירוש המילה אפגרייד ?
הם זה הרבה יותר טוב וטעים מסתם שיפור או שידרוג "פושטיים"

Reply
ענת שרה מרץ 22, 2025 at 9:37 am

מה עושים אם הקרם לימון מתמלא בגושים בתהליך ההסמכה? האם ניתן לתקן?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2025 at 2:13 pm

תעבירי במסננת

Reply
ענת שטרית מרץ 22, 2025 at 3:25 pm

במקום חמאה מה ניתן?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2025 at 7:43 am

מחמאה/נטורינה

Reply
נצחיה מרץ 27, 2025 at 11:21 am

שכבת הלימון יצאה לי דלילה …. מה הסיבה ???

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2025 at 2:54 pm

להוסיף קורנפלור

Reply
אנה אפריל 5, 2025 at 11:44 am

האם אפשר להקפיא את העוגה ?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:13 pm

כן

Reply
מרי מרץ 28, 2025 at 3:52 pm

הי, האם את השלב האחרון של הקרם לימון עושים על האש? לא ברור אם הכוונה להחזיר לסיר זה להחזיר למקור חום. תודה !

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2025 at 6:01 pm

אם לא כתוב להחזיר אז לא מחזירים

Reply
שלומית מרץ 22, 2025 at 8:36 pm

אם אני מבינה נכון, את שלב החמאה לא עושים על האש, אז אפשר להוסיף את החמאה ולהמשיך לטרוף?
האם ניתן את את כל הטריפה לבצע בעצם במיקסר?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2025 at 7:43 am

להיצמד להוראות במתכון

Reply
אתי מרץ 23, 2025 at 6:10 pm

היי קרן,
אשמח לדעת כמה גרם אינסטנט פודינג וניל זאת חבילה וחצי (גרה בגרמניה וכאן זה 60 גרם לחבילה/אריזה אחת). תודה

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2025 at 7:41 am

בארץ חבילה זה 80 גר

Reply
עדה מרץ 28, 2025 at 6:25 pm

הי קרן – נראה נהדר!
מבקשת לדעת מה גודל התבנית

Reply
הגי אפריל 2, 2025 at 7:49 pm

האם זה בסדר לאכול את הביצים שבקרם בלי שהיו ברתיחה או בתנור?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2025 at 8:25 pm

הן מבושלות

Reply
סיון אפריל 19, 2025 at 3:51 pm

מתכון מהיר ולא כבד מדי, והכי אהבתי שלא מפרידים ביצים!
אני טחנתי עלי נענע לתוך השמנת לפני ההקצפה בשביל להוסיף פרשיות

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2025 at 2:19 pm

נשמע וואו תודה סיון

Reply

Leave a Comment