אמנם אני לא חובבת גלידות גדולה, אבל לאחרונה הבנתי שהיתה סערה לא קטנה סביב ארטיק קראנץ פיסטוק.
זה התחיל בקבוצת אוכל בפייסבוק שאני חברה בה, ומשם הבנתי שהארטיק הזה, יש לו יכולת להחזיק תוכן
של קבוצה מאוד מאוד מאוד פעילה ביום יום למשך כמה חדשים. ראיתי פוסטים של אנשים מחזיקים בניצחון
את הארטיק המדובר, והבנתי שיש מחסור, וושהם משוויצים ממש, והבנתי שמי שמחזיק ארטיק כזה,
כנראה מרגיש שהוא הצליח ממש בחיים.
ואני די מבינה, כי למרות חוסר החיבה שלי לגלידות, אם כבר גלידה, אז פיסטוק זה השידוך המושלם בשבילה.
ואז נחת פה במקרה ארטיק כזה אחד, ודווקא בזכותי, ולא בזכות יושבי הבית האחרים!
מישהו שלח לי לטעום, ובאמת באמת שרציתי, אבל כיון שלא ממש מיהרתי והנחתי אותו במקפיא,
למחרת נאלצתי להקים ועדת חקירה להיעלמותו הלא כל כך מיסתורית.
הגנב נמצא, ונאמר לי שהארטיק סבבה ולא יותר מזה. אז נרגעתי.
(יש מצב שאמרו לי את זה כדי שארגיש פחות רע עם זה שלא הספקתי לטעום?)
ואז! הגיע יום עוגת הגבינה הבינלאומי, שזה בכלל היום, והחלטתי שאני מצפה לי עוגת גבינה בקראנץ פיסטוק ויהי מה.
אם כולם בכזה אטרף על הקראנץ הזה, אני חייבת לבדוק את זה.
וכיאה למי שאוהבת פשוט, ולא מסובך, החלטתי להכין את כל זה בתוך עוגת ביסקויטים מה זהההההה טעימה.
אז קבלו אותה, את אחד הביסים הטובים של עוגת ביסקויטים שאתם יכולים לדמיין, עוגת ביסקויטים קראנץ פיסטוק.
היא כל כך טעימה שבשלב מסויים התפללתי שמישהו אחר יסיים אותה במקומי, לא הפסקתי ליישר אותה.
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
עוגת ביסקויטים קראנץ פיסטוק ושוקולד לבן/ תבנית מרובעת 25*25
מצרכים למתכון:
שרוול ביסקוויטים פתי בר
כוס חלב לטבילה
למוס גבינה ושוקולד לבן :
100 גר׳ שוקולד לבן
1/4 כוס (60 מ״ל) חלב
1 מיכל (200 גר׳) קרם גבינת שמנת עיזים 5% של משק צוריאל
מיכל גבינה לבנה (250 גר׳) 9% או 5% אחוז
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2/3 כוס (75 גר׳* אבקת סוכר
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
לגנאש פיסטוק לאמצע העוגה:
300 גר׳ שוקולד לבן
50 מ״ל שמנת להקצפה
2 כפות מחית פיסטוק
לקראנץ פיסטוק לציפוי:
200 גר׳ שוקולד לבן
30 גר׳ חמאת קקאו (ניתן להמיר בשמן קנולה ראו מטה)
כפית גדושה מחית פיסטוק
חופן פיסטוקים קצוצים דק אך לא טחונים לאבקה
אופן ההכנה למלית:
במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן וחלב בפולסים קצרים. מצננים בצד.
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודינג וניל לקרם יציב.
מוסיפי גבינת שמנת וגבינה לבנה ומקציפים עוד מעט.
מוסיםים פנימה את הושוקלד המומס עם החלב ומערבבים היטב.
לגנאש פיסטוק לאמצע העוגה פיסטוק:
ממיסים שוקולד לבן עם שמנת להקצפה במיקרוגל, מערבבים היטב ומוסיפים מחית פיסטוק.מערבבים שוב. מניחים בצד.
מתחילים להרכיב את העוגה:
טובלים ביסקויטים בחלב משני הצדדים ומרפדים תחתית של תבנית. מעבירים מחצית מכמות קרם הגבינה מעל הביסקויטים
ובעזרת ספטולה מיישרים.
מוזגים מעל קרם הגבינה את גנאש הפיסטוק ומיישרים.
טובלים שוב ביסקויטים בחלב ומניחים שכבה נוספת של ביסקויטים מעל גנאש הפיסטוק.
מעבירים את מחצית כמות הקרם גבינה שנותרה בקערה מעל הביסויקטים בתבנית ומיישרים.
מכניסים למקפיא להתייצבות, וביניתיים ומכינים את קראנץ הפיסטוק:
בקערה חסינת חום ממיסים חמאת קקאו במיקרוגל בפולסים קצרים. כשהחמאה נמסה מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן,
ושוב מכניסים למיקרוגל להמסה בפולסים קצרים.מערבבים.
כשהתערובת נמסה מוסיפים לה מחית פיסטוק ומערבבים היטב, הכי נח את כל התהליך הזה לבצע בעזרת מטרפה.
מכניסים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים.מוציאים את העוגה מהמקרר ומעבירים את קראנץ הפיסטוק מעל העוגה
ומיישרים. מעבירים לצינון במקפיא למשך שעה ואז מעבירים למקרר.
העוגה מוכנה להגעשה כעבור ארבע שעות. ועדיף לילה במקרר.
** אם אין לכם חמאת קקאו תשמתשו במקום, ב 2 כפות שמן צמחי כלשהו
**אפשר לוותר על קרם הפיסטוק במרכז העוגה ולהסתפק בכל השאר.
49 Comments
אפשר להחליף את הקרם גבינה בקרם פודינג וניל עם שוקולד לבן מומס פנימה?
אפשר
קרן יקרה
המתכונים שלך ממש ממש מדהימים.
אפשר להחליף את הגבינות עיזים בגבינה אחרת??
תודה ציפי, כל גבינת שמנת
במה ניתן להחליף את מחית הפיסטוקים? אלרגיה..
זו עוגת פיסטוק…. אפשר להכין ללא פיסטוק או להמיר בכל טעם אחר, מחית לוז, או מחית לוטוס.. מה שאוהבים
מה עדיף יותר (במקום החמאת קקאו), שמן קוקוס או שמן קנולה?
לא ניסיתי שמן קוקוס אבל נראה לי הגיוני שזה ייצא מעולה
מחית פיסטוק, יש מוכן שקונים בסופר או שאפשר להכין .
תודה קרן על כל המתכונים
הי זהבית כנסי ללשונית המזווה באתר שלי שם תמצאי קישור והנחה לחנות של מייסטר מהם אני מזמינה
היי
יש בעוגה יותר מחצי קילו שוקולד לבן
זה לא יוצא מתוק מידי?
זו עוגה מתוקה. את יכולה להוריד את קרם הפיסטוק מהמרכז וכך היא לא תהיה לך מאוד מתוקה
היי הפיסטוקים לא קלויים למעלה?
לא אבל אפשר קלויים
במה ניתן להמיר את גבינת הקרם שמנת?
כל גבינת שמנת אחרת
וואוווו איך ניתן להמיר חומרים לסוכרתיים, דל פחמימה ? אשמח מאוד
במה אפשר להמיר את הגבינת שמנת עזים?
מסקרפונה?
כן, או כל גבינת שמנת אחרת
היי קרן,
לגנאש פיסטוק כתבת להמיס 300 גרם שוקולד לבן עם 50 מ״ל שמנת מתוקה
אני ניסיתי לפי המתכון וזה לא יוצא טוב
האם כמות השמנת היא נכונה?
אשמח לתשובה
הכמות נכונה
לא פירטת מה לא יצא טוב
היי קרן, תבנית 25×25?? יש כזה? אולי 25×35?
יש כזו כן, אבל זה ממ שלא קריטי בגודל
אז אם אכין ב25 ×35 יתקבל באהבה?
קרן, יש לי רק 70 גרם אינסטנט פודינג וניל. מכינה עכשיו..אין לי כח לנסוע שוב לסופר..
להכין בכל זאת, או לוותר?
להכין
כן
אולי ייצא נמוך יותר אבל טעים
טוב. אני כלללל הזמן מכינה את המתכונים שלך ונהנית כלללל פעם מחדש. אני כל כך שמחה שהכנתי..ועוד עם שמנת עיזים דווקא… הייתי בהלם שהעזתי, וזה יצא מושלם. ממליצה לאכול ישר מהמקפיא, כך גם המתיקות בהרבה יותר מעודנת. הילדים שלי טרפו ורק ביקשו עווווד…
אני ממש עפה עלייך.
תודה רבה לך, גם על המענה הזריז בשישי…תודה
תודה שני מהממת
ניתן להחליף את השוקולד לבן במשהו אחר ? בקראנץ פיסטוק העליון
שוקולד אחר
קרן, האם ניתן להשתמש גם בממרח פיסטוק? כזה שיש בבתי טבע…
בטח שאפשר
וואו איזו עוגה מדהימה
לא היה לי מספיק שמנת להקצפה אז שמתי 1.5 שמנת להקפצה ויותר גבינה לבנה בערך-
ו320 גרם גבינה לבנה
סוכר באותה כמות כמו שרשמת ותמצית וניל במקום אינסטנט וניל
ועשיתי בלי השכבה באמצע אבל הציפוי גנש מלמעלה או מיי גוד ככ טוב
יצא מדהים!
אחלה מתכון תודה
כייף לשמוע דנה תודה
שלום
מתכון מאוד מעניין ונשמע מנצח, את אלופה אמיתית.
האם לדעתך זה תופס להכין מחית פיסטוק ביתית ולהשתמש בה? או שעדיף כבר לקנות?
בטח שתופס
שלום
מה אפשר לשים במקום חמאת קקאו?
האם אפשר חמאה רגילה?
האם אפשר שמן קנולה?
אפשר שמן קנולה מיינתי גם בתחתית המתכון בהערות
היי קרן,
ניסיתי פעמיים להכין את הגנאש שוקולד לאמצע העוגה, ופעמיים התפרק לי השוקולד גם כשדאגתי לעשות פולסים קצרים במיקרו. יתכן שהשוקולד עצמו לא מספיק טוב? יצאה לי משחה ואז זה התפרק.. ממש לא משהו שניתן למזוג
זה לחלוטין איכות ירודה של שוקולד
היי קרן מצטרפת לשאלה, הכנתי מספר פעמים את העוגה עם שוקולד לבן איכותי (לובקה) וכל פעם הגנאש התפרק לי..
ראיתי בסרטון שקודם המסת את השוקולד ואחר כך הוספת את השמנת, יכול להיות שזה משנה?
לדעתי את פשוט שורפת אותו בזמן ההמסה במיקרוגל, שימי לב שהוא נשרף מאוד מהר יחסית
נשמע מדהים!
בכמה לדעתך צריך להגדיל/להקטין כמויות בשביל עוגה עגולה בתבנית 26?
לא הייתי מגדילה, את יכולה להכין ב 26 והיא תצא אולי מעט נמוכה מבתמונה
תודה!
הי קרן
השכבת פיסטוק למעלה אמורה להיות קשה וקראנצית או שכדאי להוציא מהמקרר קצת לפני ההגשה?
הבעיה בקראנציות שלא ניתן לאכול את העוגה מבלי שתתפרק
נכון, העוגה קצת מתפרקת בחיתוך, אפשר להקפיא ואז לפרוס לריבועים ולהעביר למקרר לחיתוך מושלם
אפשר להחליף את הביסקוויטים במשהו שיהיה פחות רטוב ורך? אבל עדיין שיהיה ניתן לחתוך את העוגה בקלות. פשוט לא אוהבת את המרקם של ביסקוויטים בעוגות…