עוגות גבינהשבועות

עוגת ביסקויטים קראנץ פיסטוק ושוקולד לבן

יולי 30, 2022 47 Comments

צילום: נופר צור

אמנם אני לא חובבת גלידות גדולה, אבל לאחרונה הבנתי שהיתה סערה לא קטנה סביב ארטיק קראנץ פיסטוק.

זה התחיל בקבוצת אוכל בפייסבוק שאני חברה בה, ומשם הבנתי שהארטיק הזה, יש לו יכולת להחזיק תוכן

של קבוצה מאוד מאוד מאוד פעילה ביום יום למשך כמה חדשים. ראיתי פוסטים של אנשים מחזיקים בניצחון

את הארטיק המדובר, והבנתי שיש מחסור, וושהם משוויצים ממש, והבנתי שמי שמחזיק ארטיק כזה,

כנראה מרגיש שהוא הצליח ממש בחיים.

ואני די מבינה, כי למרות חוסר החיבה שלי לגלידות, אם כבר גלידה, אז פיסטוק זה השידוך המושלם בשבילה.

ואז נחת פה במקרה ארטיק כזה אחד, ודווקא בזכותי, ולא בזכות יושבי הבית האחרים!

מישהו שלח לי לטעום, ובאמת באמת שרציתי, אבל כיון שלא ממש מיהרתי והנחתי אותו במקפיא,

למחרת נאלצתי להקים ועדת חקירה להיעלמותו הלא כל כך מיסתורית.

הגנב נמצא, ונאמר לי שהארטיק סבבה ולא יותר מזה. אז נרגעתי.

(יש מצב שאמרו לי את זה כדי שארגיש פחות רע עם זה שלא הספקתי לטעום?)

ואז! הגיע יום עוגת הגבינה הבינלאומי, שזה בכלל היום, והחלטתי שאני מצפה לי עוגת גבינה בקראנץ פיסטוק ויהי מה.

אם כולם בכזה אטרף על הקראנץ הזה, אני חייבת לבדוק את זה.

וכיאה למי שאוהבת פשוט, ולא מסובך, החלטתי להכין את כל זה בתוך עוגת ביסקויטים מה זהההההה טעימה.

אז קבלו אותה, את אחד הביסים הטובים של עוגת ביסקויטים שאתם יכולים לדמיין, עוגת ביסקויטים קראנץ פיסטוק.

היא כל כך טעימה שבשלב מסויים התפללתי שמישהו אחר יסיים אותה במקומי, לא הפסקתי ליישר אותה.

**הפרסום בשיתוף משק צוריאל 

צילום: נופר צור

עוגת ביסקויטים קראנץ פיסטוק ושוקולד לבן/ תבנית מרובעת 25*25

מצרכים למתכון:

שרוול ביסקוויטים פתי בר

כוס חלב לטבילה

למוס גבינה ושוקולד לבן :

100 גר׳ שוקולד לבן

1/4 כוס (60 מ״ל) חלב

1 מיכל (200 גר׳) קרם גבינת שמנת עיזים 5% של משק צוריאל

מיכל גבינה לבנה (250 גר׳) 9% או 5% אחוז

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

2/3 כוס (75 גר׳* אבקת סוכר

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה

לגנאש פיסטוק לאמצע העוגה:

300 גר׳ שוקולד לבן

50 מ״ל שמנת להקצפה

2 כפות מחית פיסטוק

לקראנץ פיסטוק לציפוי:

200 גר׳ שוקולד לבן

30 גר׳ חמאת קקאו (ניתן להמיר בשמן קנולה ראו מטה)

כפית גדושה מחית פיסטוק

חופן פיסטוקים קצוצים דק אך לא טחונים לאבקה

אופן ההכנה למלית:

במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן וחלב בפולסים קצרים. מצננים בצד.

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודינג וניל  לקרם יציב.

מוסיפי גבינת שמנת וגבינה לבנה ומקציפים עוד מעט.

מוסיםים פנימה את הושוקלד המומס עם החלב ומערבבים היטב.

לגנאש פיסטוק לאמצע העוגה פיסטוק:

ממיסים שוקולד לבן עם שמנת להקצפה במיקרוגל, מערבבים היטב ומוסיפים מחית פיסטוק.מערבבים שוב. מניחים בצד.

מתחילים להרכיב את העוגה:

טובלים ביסקויטים בחלב משני הצדדים ומרפדים תחתית של תבנית. מעבירים מחצית מכמות קרם הגבינה מעל הביסקויטים

ובעזרת ספטולה מיישרים.

מוזגים מעל קרם הגבינה את גנאש הפיסטוק ומיישרים.

טובלים שוב ביסקויטים בחלב ומניחים שכבה נוספת של ביסקויטים מעל גנאש הפיסטוק.

מעבירים את מחצית כמות הקרם גבינה שנותרה בקערה מעל הביסויקטים בתבנית ומיישרים.

מכניסים למקפיא להתייצבות, וביניתיים ומכינים את קראנץ הפיסטוק:

בקערה חסינת חום ממיסים חמאת קקאו במיקרוגל בפולסים קצרים. כשהחמאה נמסה מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן,

ושוב מכניסים למיקרוגל להמסה בפולסים קצרים.מערבבים.

כשהתערובת נמסה מוסיפים לה מחית פיסטוק ומערבבים היטב, הכי נח את כל התהליך הזה לבצע בעזרת מטרפה.

מכניסים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים.מוציאים את העוגה מהמקרר ומעבירים את קראנץ הפיסטוק מעל העוגה

ומיישרים. מעבירים לצינון במקפיא למשך שעה ואז מעבירים למקרר.

העוגה מוכנה להגעשה כעבור ארבע שעות. ועדיף לילה במקרר.

** אם אין לכם חמאת קקאו תשמתשו במקום, ב 2 כפות שמן צמחי כלשהו

**אפשר לוותר על קרם הפיסטוק במרכז העוגה ולהסתפק בכל השאר.

 

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

חגית יולי 30, 2022 at 10:27 am

אפשר להחליף את הקרם גבינה בקרם פודינג וניל עם שוקולד לבן מומס פנימה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2022 at 2:54 pm

אפשר

Reply
ציפי אוגוסט 7, 2022 at 11:05 pm

קרן יקרה
המתכונים שלך ממש ממש מדהימים.
אפשר להחליף את הגבינות עיזים בגבינה אחרת??

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2022 at 1:25 am

תודה ציפי, כל גבינת שמנת

Reply
חנה אוגוסט 2, 2022 at 3:43 pm

במה ניתן להחליף את מחית הפיסטוקים? אלרגיה..

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2022 at 12:14 pm

זו עוגת פיסטוק…. אפשר להכין ללא פיסטוק או להמיר בכל טעם אחר, מחית לוז, או מחית לוטוס.. מה שאוהבים

Reply
אורלי יולי 30, 2022 at 11:33 am

מה עדיף יותר (במקום החמאת קקאו), שמן קוקוס או שמן קנולה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2022 at 2:55 pm

לא ניסיתי שמן קוקוס אבל נראה לי הגיוני שזה ייצא מעולה

Reply
זהבית יולי 30, 2022 at 3:17 pm

מחית פיסטוק, יש מוכן שקונים בסופר או שאפשר להכין .
תודה קרן על כל המתכונים

Reply
קרן אגם יולי 31, 2022 at 8:23 am

הי זהבית כנסי ללשונית המזווה באתר שלי שם תמצאי קישור והנחה לחנות של מייסטר מהם אני מזמינה

Reply
מיכל יולי 30, 2022 at 9:38 pm

היי
יש בעוגה יותר מחצי קילו שוקולד לבן
זה לא יוצא מתוק מידי?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2022 at 8:20 am

זו עוגה מתוקה. את יכולה להוריד את קרם הפיסטוק מהמרכז וכך היא לא תהיה לך מאוד מתוקה

Reply
דנה אוגוסט 23, 2022 at 7:07 pm

היי הפיסטוקים לא קלויים למעלה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2022 at 7:13 pm

לא אבל אפשר קלויים

Reply
שלומית יולי 31, 2022 at 9:45 am

במה ניתן להמיר את גבינת הקרם שמנת?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2022 at 1:38 pm

כל גבינת שמנת אחרת

Reply
אוסי יולי 31, 2022 at 12:25 pm

וואוווו איך ניתן להמיר חומרים לסוכרתיים, דל פחמימה ? אשמח מאוד

Reply
קטי אוגוסט 4, 2022 at 11:02 am

במה אפשר להמיר את הגבינת שמנת עזים?
מסקרפונה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 2:12 pm

כן, או כל גבינת שמנת אחרת

Reply
Natali Ovadia אוגוסט 8, 2022 at 10:42 am

היי קרן,
לגנאש פיסטוק כתבת להמיס 300 גרם שוקולד לבן עם 50 מ״ל שמנת מתוקה
אני ניסיתי לפי המתכון וזה לא יוצא טוב
האם כמות השמנת היא נכונה?
אשמח לתשובה

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2022 at 1:32 pm

הכמות נכונה
לא פירטת מה לא יצא טוב

Reply
‫שני אוגוסט 19, 2022 at 1:47 pm

היי קרן, תבנית 25×25?? יש כזה? אולי 25×35?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:26 pm

יש כזו כן, אבל זה ממ שלא קריטי בגודל

Reply
‫שני אוגוסט 19, 2022 at 2:49 pm

אז אם אכין ב25 ×35 יתקבל באהבה?

Reply
‫שני אוגוסט 19, 2022 at 2:54 pm

קרן, יש לי רק 70 גרם אינסטנט פודינג וניל. מכינה עכשיו..אין לי כח לנסוע שוב לסופר..
להכין בכל זאת, או לוותר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 3:16 pm

להכין

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 3:16 pm

כן
אולי ייצא נמוך יותר אבל טעים

Reply
שני אוגוסט 21, 2022 at 11:31 pm

טוב. אני כלללל הזמן מכינה את המתכונים שלך ונהנית כלללל פעם מחדש. אני כל כך שמחה שהכנתי..ועוד עם שמנת עיזים דווקא… הייתי בהלם שהעזתי, וזה יצא מושלם. ממליצה לאכול ישר מהמקפיא, כך גם המתיקות בהרבה יותר מעודנת. הילדים שלי טרפו ורק ביקשו עווווד…
אני ממש עפה עלייך.
תודה רבה לך, גם על המענה הזריז בשישי…תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2022 at 5:40 pm

תודה שני מהממת

Reply
לינוי אוגוסט 26, 2022 at 1:13 pm

ניתן להחליף את השוקולד לבן במשהו אחר ? בקראנץ פיסטוק העליון

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2022 at 3:14 pm

שוקולד אחר

Reply
רוני ספטמבר 26, 2022 at 10:48 pm

קרן, האם ניתן להשתמש גם בממרח פיסטוק? כזה שיש בבתי טבע…

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2022 at 7:10 am

בטח שאפשר

Reply
דנה ספטמבר 17, 2022 at 10:36 pm

וואו איזו עוגה מדהימה
לא היה לי מספיק שמנת להקצפה אז שמתי 1.5 שמנת להקפצה ויותר גבינה לבנה בערך-
ו320 גרם גבינה לבנה
סוכר באותה כמות כמו שרשמת ותמצית וניל במקום אינסטנט וניל
ועשיתי בלי השכבה באמצע אבל הציפוי גנש מלמעלה או מיי גוד ככ טוב
יצא מדהים!
אחלה מתכון תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2022 at 3:32 pm

כייף לשמוע דנה תודה

Reply
אביב אוקטובר 21, 2022 at 1:17 pm

שלום
מתכון מאוד מעניין ונשמע מנצח, את אלופה אמיתית.
האם לדעתך זה תופס להכין מחית פיסטוק ביתית ולהשתמש בה? או שעדיף כבר לקנות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:57 pm

בטח שתופס

Reply
לילך ינואר 3, 2023 at 9:12 pm

שלום
מה אפשר לשים במקום חמאת קקאו?
האם אפשר חמאה רגילה?
האם אפשר שמן קנולה?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 6:55 am

אפשר שמן קנולה מיינתי גם בתחתית המתכון בהערות

Reply
ענת אפריל 9, 2023 at 8:02 pm

היי קרן,
ניסיתי פעמיים להכין את הגנאש שוקולד לאמצע העוגה, ופעמיים התפרק לי השוקולד גם כשדאגתי לעשות פולסים קצרים במיקרו. יתכן שהשוקולד עצמו לא מספיק טוב? יצאה לי משחה ואז זה התפרק.. ממש לא משהו שניתן למזוג

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2023 at 8:58 am

זה לחלוטין איכות ירודה של שוקולד

Reply
עדי אפריל 22, 2023 at 9:29 pm

נשמע מדהים!
בכמה לדעתך צריך להגדיל/להקטין כמויות בשביל עוגה עגולה בתבנית 26?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:11 pm

לא הייתי מגדילה, את יכולה להכין ב 26 והיא תצא אולי מעט נמוכה מבתמונה

Reply
עדי אפריל 24, 2023 at 1:17 pm

תודה!

Reply
עדי יוני 29, 2023 at 3:00 pm

הי קרן
השכבת פיסטוק למעלה אמורה להיות קשה וקראנצית או שכדאי להוציא מהמקרר קצת לפני ההגשה?
הבעיה בקראנציות שלא ניתן לאכול את העוגה מבלי שתתפרק

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:41 pm

נכון, העוגה קצת מתפרקת בחיתוך, אפשר להקפיא ואז לפרוס לריבועים ולהעביר למקרר לחיתוך מושלם

Reply
הדס יולי 31, 2023 at 6:35 pm

אפשר להחליף את הביסקוויטים במשהו שיהיה פחות רטוב ורך? אבל עדיין שיהיה ניתן לחתוך את העוגה בקלות. פשוט לא אוהבת את המרקם של ביסקוויטים בעוגות…

Reply

Leave a Comment