עוגות גבינהשבועות

עוגת ביסקויטים קראנץ פיסטוק ושוקולד לבן

יולי 30, 2022 19 Comments

צילום: נופר צור

אמנם אני לא חובבת גלידות גדולה, אבל לאחרונה הבנתי שהיתה סערה לא קטנה סביב ארטיק קראנץ פיסטוק.

זה התחיל בקבוצת אוכל בפייסבוק שאני חברה בה, ומשם הבנתי שהארטיק הזה, יש לו יכולת להחזיק תוכן

של קבוצה מאוד מאוד מאוד פעילה ביום יום למשך כמה חדשים. ראיתי פוסטים של אנשים מחזיקים בניצחון

את הארטיק המדובר, והבנתי שיש מחסור, וושהם משוויצים ממש, והבנתי שמי שמחזיק ארטיק כזה,

כנראה מרגיש שהוא הצליח ממש בחיים.

ואני די מבינה, כי למרות חוסר החיבה שלי לגלידות, אם כבר גלידה, אז פיסטוק זה השידוך המושלם בשבילה.

ואז נחת פה במקרה ארטיק כזה אחד, ודווקא בזכותי, ולא בזכות יושבי הבית האחרים!

מישהו שלח לי לטעום, ובאמת באמת שרציתי, אבל כיון שלא ממש מיהרתי והנחתי אותו במקפיא,

למחרת נאלצתי להקים ועדת חקירה להיעלמותו הלא כל כך מיסתורית.

הגנב נמצא, ונאמר לי שהארטיק סבבה ולא יותר מזה. אז נרגעתי.

(יש מצב שאמרו לי את זה כדי שארגיש פחות רע עם זה שלא הספקתי לטעום?)

ואז! הגיע יום עוגת הגבינה הבינלאומי, שזה בכלל היום, והחלטתי שאני מצפה לי עוגת גבינה בקראנץ פיסטוק ויהי מה.

אם כולם בכזה אטרף על הקראנץ הזה, אני חייבת לבדוק את זה.

וכיאה למי שאוהבת פשוט, ולא מסובך, החלטתי להכין את כל זה בתוך עוגת ביסקויטים מה זהההההה טעימה.

אז קבלו אותה, את אחד הביסים הטובים של עוגת ביסקויטים שאתם יכולים לדמיין, עוגת ביסקויטים קראנץ פיסטוק.

היא כל כך טעימה שבשלב מסויים התפללתי שמישהו אחר יסיים אותה במקומי, לא הפסקתי ליישר אותה.

**הפרסום בשיתוף משק צוריאל 

צילום: נופר צור

עוגת ביסקויטים קראנץ פיסטוק ושוקולד לבן/ תבנית מרובעת 25*25

מצרכים למתכון:

שרוול ביסקוויטים פתי בר

כוס חלב לטבילה

למוס גבינה ושוקולד לבן :

100 גר׳ שוקולד לבן

1/4 כוס (60 מ״ל) חלב

1 מיכל (200 גר׳) קרם גבינת שמנת עיזים 5% של משק צוריאל

מיכל גבינה לבנה (250 גר׳) 9% או 5% אחוז

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

2/3 כוס (75 גר׳* אבקת סוכר

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה

לגנאש פיסטוק לאמצע העוגה:

300 גר׳ שוקולד לבן

50 מ״ל שמנת להקצפה

2 כפות מחית פיסטוק

לקראנץ פיסטוק לציפוי:

200 גר׳ שוקולד לבן

30 גר׳ חמאת קקאו (ניתן להמיר בשמן קנולה ראו מטה)

כפית גדושה מחית פיסטוק

חופן פיסטוקים קצוצים דק אך לא טחונים לאבקה

אופן ההכנה למלית:

במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן וחלב בפולסים קצרים. מצננים בצד.

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ופודינג וניל  לקרם יציב.

מוסיפי גבינת שמנת וגבינה לבנה ומקציפים עוד מעט.

מוסיםים פנימה את הושוקלד המומס עם החלב ומערבבים היטב.

לגנאש פיסטוק לאמצע העוגה פיסטוק:

ממיסים שוקולד לבן עם שמנת להקצפה במיקרוגל, מערבבים היטב ומוסיפים מחית פיסטוק.מערבבים שוב. מניחים בצד.

מתחילים להרכיב את העוגה:

טובלים ביסקויטים בחלב משני הצדדים ומרפדים תחתית של תבנית. מעבירים מחצית מכמות קרם הגבינה מעל הביסקויטים

ובעזרת ספטולה מיישרים.

מוזגים מעל קרם הגבינה את גנאש הפיסטוק ומיישרים.

טובלים שוב ביסקויטים בחלב ומניחים שכבה נוספת של ביסקויטים מעל גנאש הפיסטוק.

מעבירים את מחצית כמות הקרם גבינה שנותרה בקערה מעל הביסויקטים בתבנית ומיישרים.

מכניסים למקפיא להתייצבות, וביניתיים ומכינים את קראנץ הפיסטוק:

בקערה חסינת חום ממיסים חמאת קקאו במיקרוגל בפולסים קצרים. כשהחמאה נמסה מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן,

ושוב מכניסים למיקרוגל להמסה בפולסים קצרים.מערבבים.

כשהתערובת נמסה מוסיפים לה מחית פיסטוק ומערבבים היטב, הכי נח את כל התהליך הזה לבצע בעזרת מטרפה.

מכניסים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים.מוציאים את העוגה מהמקרר ומעבירים את קראנץ הפיסטוק מעל העוגה

ומיישרים. מעבירים לצינון במקפיא למשך שעה ואז מעבירים למקרר.

העוגה מוכנה להגעשה כעבור ארבע שעות. ועדיף לילה במקרר.

** אם אין לכם חמאת קקאו תשמתשו במקום, ב 2 כפות שמן צמחי כלשהו

**אפשר לוותר על קרם הפיסטוק במרכז העוגה ולהסתפק בכל השאר.

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

חגית יולי 30, 2022 at 10:27 am

אפשר להחליף את הקרם גבינה בקרם פודינג וניל עם שוקולד לבן מומס פנימה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2022 at 2:54 pm

אפשר

Reply
ציפי אוגוסט 7, 2022 at 11:05 pm

קרן יקרה
המתכונים שלך ממש ממש מדהימים.
אפשר להחליף את הגבינות עיזים בגבינה אחרת??

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2022 at 1:25 am

תודה ציפי, כל גבינת שמנת

Reply
חנה אוגוסט 2, 2022 at 3:43 pm

במה ניתן להחליף את מחית הפיסטוקים? אלרגיה..

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2022 at 12:14 pm

זו עוגת פיסטוק…. אפשר להכין ללא פיסטוק או להמיר בכל טעם אחר, מחית לוז, או מחית לוטוס.. מה שאוהבים

Reply
אורלי יולי 30, 2022 at 11:33 am

מה עדיף יותר (במקום החמאת קקאו), שמן קוקוס או שמן קנולה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2022 at 2:55 pm

לא ניסיתי שמן קוקוס אבל נראה לי הגיוני שזה ייצא מעולה

Reply
זהבית יולי 30, 2022 at 3:17 pm

מחית פיסטוק, יש מוכן שקונים בסופר או שאפשר להכין .
תודה קרן על כל המתכונים

Reply
קרן אגם יולי 31, 2022 at 8:23 am

הי זהבית כנסי ללשונית המזווה באתר שלי שם תמצאי קישור והנחה לחנות של מייסטר מהם אני מזמינה

Reply
מיכל יולי 30, 2022 at 9:38 pm

היי
יש בעוגה יותר מחצי קילו שוקולד לבן
זה לא יוצא מתוק מידי?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2022 at 8:20 am

זו עוגה מתוקה. את יכולה להוריד את קרם הפיסטוק מהמרכז וכך היא לא תהיה לך מאוד מתוקה

Reply
שלומית יולי 31, 2022 at 9:45 am

במה ניתן להמיר את גבינת הקרם שמנת?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2022 at 1:38 pm

כל גבינת שמנת אחרת

Reply
אוסי יולי 31, 2022 at 12:25 pm

וואוווו איך ניתן להמיר חומרים לסוכרתיים, דל פחמימה ? אשמח מאוד

Reply
קטי אוגוסט 4, 2022 at 11:02 am

במה אפשר להמיר את הגבינת שמנת עזים?
מסקרפונה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 2:12 pm

כן, או כל גבינת שמנת אחרת

Reply
Natali Ovadia אוגוסט 8, 2022 at 10:42 am

היי קרן,
לגנאש פיסטוק כתבת להמיס 300 גרם שוקולד לבן עם 50 מ״ל שמנת מתוקה
אני ניסיתי לפי המתכון וזה לא יוצא טוב
האם כמות השמנת היא נכונה?
אשמח לתשובה

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2022 at 1:32 pm

הכמות נכונה
לא פירטת מה לא יצא טוב

Reply

Leave a Comment