אני פחות חובבת טרנדים בעוגות שלי, אבל כשהתחיל טרנד עוגות הגבינה היפניות הייתי חייבת לבדוק,
מה הענינים עם העוגה הזו? אהבתי שהיפנים, למדו ממני לחבב אבקת סוכר, ושהם לא מעמיסים על העוגות
שלהם מלא קרם, אהבתי לראות את הסרטונים ברשת של העוגה הזו כשהיא רוטטת באופן מעורר
הערצה, והייתי חייבת להכין בבית. ואחרי שהיא יצאה מהתנור הבנתי שחלק מהקסם שלה, הוא היכולת
לאכול אותה בטמפרטורת החדר ממש כשהיא עדיין חמימה, ולא צריך הכנה של יום מראש במקרר,
כדי שהיא תספוג את הטעמים ותהיה מוכנה לאכילה. וחוץ מזה, אכלתי ענן, שזה השוס הגדול שלה
על אמת, תנו ביס וכאילו לא נתתם, זה כל כך אוורירי ופלאפי שלא תאמינו.
שימו לב להקפיד על ההוראות שבתחילת המתכון למטה, הן מאוד חשובות להצלחת העוגה.
עוגת גבינה יפנית/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
לפני שמתחילים תקראו:
**הביצים חייבות להיות בטמפרטורת החדר, אם אתם מעדיפים להפריד ביצים כשהן קרות זה בסדר,
לאחר הפרדה תנו להם להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתקציפו אותם.
**גבינת שמנת-לא ניסיתי שימוש בגבינת שמנת עם אחוזי שומן פחות מ 25% ואני לא חושבת שזה יעבוד
**אל תוותרו על תבניות המים במתכון, זה קריטי להצלחת העוגה
**יש לעטוף היטב את התבניתבנייר כסף, זאת על מנת למנוע חדירה של המים לתוך התבנית
מצרכים למתכון:
6 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
120 מ״ל (1/2 כוס) חלב
225 גרם (מיכל) גבינת שמנת 25% שומן ( אני השתמשתי בקרם מסקרפונה של גד)
80 גר׳ חמאה
1 כפית גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
כפית תמצית/מחית וניל
25 גר׳ (2.5 כפות) קורנפלור
70 גר׳ (1/2 כוס) קמח לבן רגיל
רבע כפית מלח דק
185 גר׳ (כוס פחות כף ) סוכר לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מניחים נייר אפייה על תחתית תבנית אפייה, וסוגרים מעליו את דפנות התבנית כך שהוא מציץ מלמטה,
כמו חצאית 🙂
מניחים את התבנית על חתיכה גדולה של נייר כסף, ומתחילים לקפל את נייר הכסף
ונייר האפייה יחד מסביב לתבנית באופן הדוק. כדי למנוע כניסה של מים לתוך התבנית במהלך האפייה.
משמנים את שולי התבנית מבפנים, ומרפדים את השוליים ברצועות נייר אפייה, עד גובה התבנית.
בסיר קטן על אש בינונית מחממים חלב, חמאה וגבינת שמנת.
מערבבים היטב עד שהכל נמס, מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל,
מיץ לימון וגרידת לימון ומצננים כחמש דקות.
טורפים פנימה את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בלילה אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים קמח וקורנפלור, מוסיפים לבלילת הגבינה,ומערבבים לתערובת אחידה.
במיקסר מקציפים חלבונים עם מלח וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מאחדים בין 2 התערובות בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית האפייה. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה
יותר, ומוזגים לתוך הכלי שתבנית האפייה יושבת בו מים עד ל 1/4 גובה תבנית העוגה.
מכניסים לתנור את 2 התבניות יחד, ואופים כ 30 דקות. לאחר 30 דקות
מורידים את טמפרטורת התנור ל 130 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה.
העוגה אמורה לרטוט במרכז ולהיות שחומה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשהוא סגור למשך 1/2 שעה.
מקשטים את העוגה באבקת סוכר ומגישים את העוגה כשהיא חמימה.אפשר כמובן גם מהקרר.
**את העוגה מאחסנים במקרר כשהיא בכלי אטום עד 3 ימים. עדיף לאכול אותה בטמפרטורת החדר
**לגרסה ללא גלוטן המירו את הקמח שבמתכון לקמח ללא גלוטן או לקמח שקדים באותה הכמות
46 Comments
הי קרן, האם מוזגים לתבנית החיצונית מים רותחים או מי ברז?
תודה!
שלום האם ניתן להוסיף עוד גבינה?
לא ממליצה לשנות כמויות
האפיה הראשונה חצי שעה על איזה טמפרטורה?
170 מעלות בחצי שעה הראשונה
אפשרי לוותר על המיץ לימון?
אפשר אבל לא ממליצה אין לו טעם חזק והוא מוסיף למרקם
הי קרן, העוגה נראית חלומית. חום עליון תחתון או טורבו?
ואם רוצים שהיא תתאים לנטולי הגלוטן שבהית מה ניתן לשים במקום הקמח?
חום עליון תחתון
קמח ללא גלוטן
באיזה חום התנור שמכניסים את שתי התבניות
170 מעלות
קצפת מעל זה מיותר?
אף פעם לא
היי קרן, בתבנית 24 זה יעבוד?
תודה !!
תצא מעט נמוכה מהמקור אבל יעבוד
היי קרן
אם אופים בתבנית גוגלהוף אפשר לוותר על כל הריפודים של הנייר? כי מים לא יכנסו לתבנית
כן
עוגה רגילה שאני מכינה שנילץם איפה היםני םה??? אולי בצלית ההגשה
מחממים את הגבינה?
הרגע הוצאתי מהתנור לאחר קירור, לא יצאה לי שחומה בכללל, אבל לא התפוצצה לי ויצא ממש כמו של היפנים בסרטונים ביוטיוב
מתכון מושלם מושלם מושלם!!! עננים בפה !
יצאה רוטטת ,נימוחה, רכה, מושלמת!
כל המתכונים שלך יוצאים לי טירוף! תמיד יש מחמאות !
שמחה בשבילך
הכנתי והיא יצאה לי מעולה עם טעם נהדר, רק.
הגובה שלה ממש ירד אחרי שכיביתי את התנור, היא לא יצאה גבוהה כמו פה בתמונה (והיא הייתה חצי שעה בתנור אחרי שכיביתי את התנור).
והמרקם שלה בהתאם יצא יותר דחוס. מאוד טעים. אבל דחוס.
יכול להיות בגלל ששמתי את התנור על תכנית טורבו ?
(היא לא נשרפה או משהו, יצא שחומה כמו שצריך)
מה עשיתי לא נכון?
לא אופים עוגות גבינה בטורבו
עוגה מעולה!!! תודה❤
לא יצאה לי אוורירית, גם נראה שהכל זאת חדרו מים לתבנית… מבאס
כנראה שלא אטמת מספיק את התבנית וחדרו מים ופגעו במרקם העוגה
תודה על המתכון הנהדר!
אפשר לאפות באינגליש קייק במקום בתבנית עגולה?
כן, אבל אינגליש קייק לא חד פעמית כי החדפ קטנות מידי
יצא מעולה
הוספתי קצת פודינג וניל למלית של הגבינות
מבאס שבסוף היא נופלת ומאבדת מהגובה, מה עושים כדאי שלא תיפול? פתחתי את התנור רק שעה או יותר לאחר שכיביתי
תודה
היי קרן,
יש לי גבינת מסקרפונה ולא קרם.. האם זה משנה?
הקרם ממותק אז פשוט להוסיף אבקת סוכר
יא מסטולית. קמח זה גלוטן. חחחחחחחחחחחחח
האמת שלא התמסטלתי מזמן
(אבל נראה לי שאתה כן, כי כתוב בכותרת שהגרסה ללא גלוטן היא בתחתית הפוסט )
הי קרן
האם ניתן לקשט מעל בתותים? כדי שתהיה חגיגית. או שזה ירטיב ויקלקל אותה?
בטח שאפשר
קרן יקרה,
המתכונים שלך מעולים!
רציתי לשאול:
1. האם אפשר לשים תבנית מים ואת התבנית של העוגה מעל על רשת כך שלא ייכנסו מים.
2. המים בתבנית צריכים להיות רותחים לפני האפייה או פושרים?
היי קרן האם אפשר במקום הקמח לשים אינסטנט פודינג וניל לגרסה ללא הגלוטן? כי לקמח ללא גלוטן יש קצת טעם לוואי שאני פחות אוהבת(אמא לצליאקי)☺️
לא ניסיתי
הי קרן
אם אעשה עושה בתבנית 24 האם משך האפייה ישתנה?
בתבנית 24 זמן האפייה מתקצר מעט
לצערי אין לי מזל עם העוגות שלך
גם לצערי
אפשר להחליף את הסוכר במייפל או משהו דומה?
לא אפשרי
עוגה מדהימה!! כל המשפחה טרפה! תודה על מתכון נהדר
גבינת מסקרפונה של גד היא 40% לא 25%.
ואם אני רוצה להכפיל את הכמות ב 1.5 האם אני יכולה להוסיף למשל גבינת ריקוטה של 5% והשומן יתקזז בין הגבינות?
דרך אגב, אני אופה מלא וכל פעם ששואלים אותי על מתכונים אני דבר ראשון מפנה אלייך.
המתכונים שלך בלי דאווינים, והבצקים שלימות!