עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה יפנית (וגרסה ללא גלוטן)

אוקטובר 25, 2021 27 Comments

אני פחות חובבת טרנדים בעוגות שלי, אבל כשהתחיל טרנד עוגות הגבינה היפניות הייתי חייבת לבדוק,

מה הענינים עם העוגה הזו? אהבתי שהיפנים, למדו ממני לחבב אבקת סוכר, ושהם לא מעמיסים על העוגות

שלהם מלא קרם, אהבתי לראות את הסרטונים ברשת של העוגה הזו כשהיא רוטטת באופן מעורר

הערצה, והייתי חייבת להכין בבית. ואחרי שהיא יצאה מהתנור הבנתי שחלק מהקסם שלה, הוא היכולת

לאכול אותה בטמפרטורת החדר ממש כשהיא עדיין חמימה, ולא צריך הכנה של יום מראש במקרר,

כדי שהיא תספוג את הטעמים ותהיה מוכנה לאכילה. וחוץ מזה, אכלתי ענן, שזה השוס הגדול שלה

על אמת, תנו ביס וכאילו לא נתתם, זה כל כך אוורירי ופלאפי שלא תאמינו.

שימו לב להקפיד על ההוראות שבתחילת המתכון למטה, הן מאוד חשובות להצלחת העוגה.

צילום: נופר צור

עוגת גבינה יפנית/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

לפני שמתחילים תקראו:

**הביצים חייבות להיות בטמפרטורת החדר, אם אתם מעדיפים להפריד ביצים כשהן קרות זה בסדר,

לאחר הפרדה תנו להם להגיע לטמפרטורת החדר לפני שתקציפו אותם.

**גבינת שמנת-לא ניסיתי שימוש בגבינת שמנת עם אחוזי שומן פחות מ 25% ואני לא חושבת שזה יעבוד

**אל תוותרו על תבניות המים במתכון, זה קריטי להצלחת העוגה

**יש לעטוף היטב את התבניתבנייר כסף, זאת על מנת למנוע חדירה של המים לתוך התבנית

מצרכים למתכון:

6 ביצים גודל L מופרדות  לחלבונים וחלמונים

120 מ״ל (1/2 כוס) חלב

225 גרם (מיכל) גבינת שמנת 25% שומן ( אני השתמשתי בקרם מסקרפונה של גד)

80 גר׳ חמאה

1 כפית גרידת לימון

2 כפות מיץ לימון

כפית תמצית/מחית וניל

25 גר׳ (2.5 כפות) קורנפלור

70 גר׳ (1/2 כוס) קמח לבן רגיל

רבע כפית מלח דק

185 גר׳ (כוס פחות כף ) סוכר לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

מניחים נייר אפייה על תחתית תבנית אפייה, וסוגרים מעליו את דפנות התבנית כך שהוא מציץ מלמטה,

כמו חצאית 🙂

מניחים את התבנית על חתיכה גדולה של נייר כסף, ומתחילים לקפל את נייר הכסף

ונייר האפייה יחד מסביב לתבנית באופן הדוק. כדי למנוע כניסה של מים לתוך התבנית במהלך האפייה.

משמנים את שולי התבנית מבפנים, ומרפדים את השוליים ברצועות נייר אפייה, עד גובה התבנית.

בסיר קטן על אש בינונית מחממים חלב, חמאה וגבינת שמנת.

מערבבים היטב עד שהכל נמס, מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל,

מיץ לימון וגרידת לימון ומצננים כחמש דקות.

טורפים פנימה את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בלילה אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים קמח וקורנפלור, מוסיפים לבלילת הגבינה,ומערבבים לתערובת אחידה.

במיקסר מקציפים חלבונים עם מלח וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.

מאחדים בין 2 התערובות בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית האפייה. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה

יותר, ומוזגים לתוך הכלי שתבנית האפייה יושבת בו מים עד ל 1/4 גובה תבנית העוגה.

מכניסים לתנור את 2 התבניות יחד, ואופים כ 30 דקות. לאחר 30 דקות

מורידים את טמפרטורת התנור ל 130 מעלות וממשיכים לאפות עוד כשעה.

העוגה אמורה לרטוט במרכז ולהיות שחומה.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשהוא סגור למשך 1/2 שעה.

מקשטים את העוגה באבקת סוכר ומגישים את העוגה כשהיא חמימה.אפשר כמובן גם מהקרר.

**את העוגה מאחסנים במקרר כשהיא בכלי אטום עד 3 ימים. עדיף לאכול אותה בטמפרטורת החדר

**לגרסה ללא גלוטן המירו את הקמח שבמתכון לקמח ללא גלוטן או לקמח שקדים באותה הכמות

Print Friendly, PDF & Email

27 Comments

מיכל אוקטובר 25, 2021 at 3:35 pm

הי קרן, האם מוזגים לתבנית החיצונית מים רותחים או מי ברז?
תודה!

Reply
שולי אוקטובר 25, 2021 at 4:18 pm

שלום האם ניתן להוסיף עוד גבינה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 9:21 pm

לא ממליצה לשנות כמויות

Reply
Olfat אוקטובר 25, 2021 at 5:31 pm

האפיה הראשונה חצי שעה על איזה טמפרטורה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 9:22 pm

170 מעלות בחצי שעה הראשונה

Reply
מור אוקטובר 25, 2021 at 6:59 pm

אפשרי לוותר על המיץ לימון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 9:20 pm

אפשר אבל לא ממליצה אין לו טעם חזק והוא מוסיף למרקם

Reply
מזיג חגית אוקטובר 25, 2021 at 8:13 pm

הי קרן, העוגה נראית חלומית. חום עליון תחתון או טורבו?
ואם רוצים שהיא תתאים לנטולי הגלוטן שבהית מה ניתן לשים במקום הקמח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 9:22 pm

חום עליון תחתון
קמח ללא גלוטן

Reply
מיכל אוקטובר 25, 2021 at 9:07 pm

באיזה חום התנור שמכניסים את שתי התבניות

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 9:22 pm

170 מעלות

Reply
יעל אוקטובר 27, 2021 at 12:18 pm

קצפת מעל זה מיותר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 5:38 am

אף פעם לא

Reply
דבורי אוקטובר 26, 2021 at 3:00 pm

היי קרן, בתבנית 24 זה יעבוד?
תודה !!

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 5:35 am

תצא מעט נמוכה מהמקור אבל יעבוד

Reply
שרה אוקטובר 27, 2021 at 2:47 pm

עוגה רגילה שאני מכינה שנילץם איפה היםני םה??? אולי בצלית ההגשה

Reply
מזל אוקטובר 28, 2021 at 11:48 am

מחממים את הגבינה?

Reply
אמי אוקטובר 28, 2021 at 4:07 pm

הרגע הוצאתי מהתנור לאחר קירור, לא יצאה לי שחומה בכללל, אבל לא התפוצצה לי ויצא ממש כמו של היפנים בסרטונים ביוטיוב
מתכון מושלם מושלם מושלם!!! עננים בפה !
יצאה רוטטת ,נימוחה, רכה, מושלמת!
כל המתכונים שלך יוצאים לי טירוף! תמיד יש מחמאות !

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2021 at 7:06 am

שמחה בשבילך

Reply
ריקי וורהול אוקטובר 31, 2021 at 9:39 am

הכנתי והיא יצאה לי מעולה עם טעם נהדר, רק.
הגובה שלה ממש ירד אחרי שכיביתי את התנור, היא לא יצאה גבוהה כמו פה בתמונה (והיא הייתה חצי שעה בתנור אחרי שכיביתי את התנור).
והמרקם שלה בהתאם יצא יותר דחוס. מאוד טעים. אבל דחוס.
יכול להיות בגלל ששמתי את התנור על תכנית טורבו ?
(היא לא נשרפה או משהו, יצא שחומה כמו שצריך)
מה עשיתי לא נכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2021 at 9:42 am

לא אופים עוגות גבינה בטורבו

Reply
יעל אוקטובר 31, 2021 at 9:58 am

עוגה מעולה!!! תודה❤

Reply
ליאת אוקטובר 31, 2021 at 7:19 pm

לא יצאה לי אוורירית, גם נראה שהכל זאת חדרו מים לתבנית… מבאס

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2021 at 8:00 pm

כנראה שלא אטמת מספיק את התבנית וחדרו מים ופגעו במרקם העוגה

Reply
שולמית נובמבר 17, 2021 at 8:22 pm

תודה על המתכון הנהדר!
אפשר לאפות באינגליש קייק במקום בתבנית עגולה?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2021 at 5:23 pm

כן, אבל אינגליש קייק לא חד פעמית כי החדפ קטנות מידי

Reply
נועה נובמבר 29, 2021 at 4:00 pm

יצא מעולה
הוספתי קצת פודינג וניל למלית של הגבינות
מבאס שבסוף היא נופלת ומאבדת מהגובה, מה עושים כדאי שלא תיפול? פתחתי את התנור רק שעה או יותר לאחר שכיביתי

תודה

Reply

Leave a Comment