עוגת הגבינה הזו כבשה אותי עוד אי שם בשנות השמונים או אולי קודם ואני סתם לא זוכרת,
ומהפעם הראשונה שאכלתי אותה היא הפייבוריטית שלי. ואיך שהוא, כמו עוד הרבה איכשהואים,
לא עלה מתכון שלה לבלוג. לא המצאתי אותה, יש אלפי גרסאות ברשת, ובכל זאת, כל אחת טיפי שונה
והנה גם הגרסה שלי עולה לבלוג. אחת המשימות הקשות שלי היא לצלם עוגות ומאפים אחרי שהם מוכנים.
כבר מ 2013 אני מצלמת תמונות לבלוג, עושה את זה לא רע בכלל אבל עם המון מאמצים, אף פעם לא
היתה לי עמדה מספיק טובה לצילום והייתי מטיילת עם מאפים בבית עד שהייתי מוצאת את
המקום הכי הכי נכון ומואר לצלם , וזה עושה תאמינו לי, ככ הרבה
בלגאן שצריך גם לסדר אחכ.. ומתיש אותי. נכון שזה מספק, הצילום עצמו, אבל להרים כל פעם שולחן צילום
בתוך הבית כשאין פינה קבועה זה ממש מתיש. לקח לי המון זמן להבין איפה הספוט הכי טוב
לצילום בבית ובאילו שעות, ואני תמיד מצלמת שם, כל פעם מאלתרת שולחנון קטן או סטנד, ומתאמצת
טילים לצלם טוב. עד שהגיע נופר, שהתחילה לצלם איתי ככה סתם על הדרך, והיא בכלל הגיע לעבוד
איתי בסדנאות שלי. ואז התחלתי לצלם לספר וביקשתי שתצטרף אליי.
בתחילת הצילומים לספר ידעתי שנצלם ליד החלון המערבי , ולא היתה לי עמדה מסודרת,
וידעתי שיהיה קצת קשה אבל נעשה את זה, יש לי שולחן אחד גבוהה מדי, ואחד נמוך מדי, אבל נסתדר.
שתבינו שגובה השולחן שמצלמים עליו ממש חשוב מבחינת זוית האור שנכנסת מהחלון.
קצת לפני הצילומים לספר החלפנו את כל הריהוט בחדר של המתבגרת, והוצאנו למרפסת שידה גדולה
ושולחן כתיבה קטן מעץ לבן שמצאנו פעם פעם מזמן ברחוב, ואני מתכוונת ללפני בערך 13-14 שנים.
יש לו מגירה מעץ של פעם, מלאה שם בתאים קטנים מעץ והוא הכי מקסים והיה קשה לי ממש להיפרד
ממנו. אבל אין יותר מקום בבית ולפעמים צריך להיפרד. פרסמתי שהכל למסירה והשכנים הגיעו להציץ.
הם לקחו את השידה אבל לא רצו את השולחן כתיבה.. וככה הוא נשאר במרפסת.
כשנופר הגיעה להתחיל לצלם איתי את הספר שלי היא עשתה רגע סיבוב בחוץ כדי להביא איזה שרפרף
שנוכל להניח עליו לוח צילום ולצלם, והיא פגשה את שולחן הכתיבה הלבן שכמעט נפרדתי ממנו יום קודם,
גררה אותו פניהמ הביתה למרות שמתחת לשפם גמגמתי שהוא לא מתאים.
ואז התחלנו לצלם וגילינו עולם!!! אבל ממש עולם, כי השולחן הוא בדיוק בגובה אורך ורוחב הכי מתאימים
לצילומים שהיה לי אי פעם ואני מאושרת שזה קרה.
כמעט כל הספר החדש שלי צולם עליו ואני מאושרת שהוא עדין עומד במרפסת ובכל פעם שאני זקוקה לו
אני מכניסה אותו פנימה לצילום.
איך זה קשור לעוגת גבינה ? זה לא ממש קשור חוץ מהעובדה שהצילומים שלה נעשו על השולחן
הזה והתעלפתי כשראיתי אותם אז בא לי לשתף:-)ֿ
זו עוגה טעימה!!!!! אלוהים כמה שהיא טעימה אי אפשר להפסיק ליישר אותה ולנשנש ממנה
והיא ככ יפה, והטיפ הכי טוב שלי אליכם, להכין אותה מראש, כתבתי מינימום 8 שעות אבל במבחן
הטעימה היא תמיד יותר טעימה יום אחרי .
עוגת גבינה פירורים/תבנית 24 ס״מ
(או תבני 22 ס״מ עם שוליים גבוהים כמו זו שבתמונה פה
מצרכים למתכון:
לפירורים :
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן
150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר
2 חלמונים
למלית:
2 מיכלים (500 גר׳) שמנת להקצפה 38%
1 מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה רצוי 15% ומעלה
חצי כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1/2 שקית (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
500 גר׳ גבינה לבנה 5% ומעלה
חצי מיכל (125 גר׳) גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים
אופן ההכנה:
מתחילים עם הפירורים:
משמנים ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה בתחתית ובשוליים (אפשר גם שקף במקום)
וגם מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים
בפולסים קצרים, מוסיפים חלמונים ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים.
מהדקים לתחתית תבנית עגולה 24 פירורים עד שהתחתית מכוסה כולה באופן אחיד.
(בדרכ החלוקה היא 2/3 מכמות הפירורים לתחתית ו 1/3 פירורים מעל העוגה)
מעבירים את יתרת הפירורים לתבנית תנור גדולה, באופן שווה, ואופים את התבניות
יחד או בנפרד עד להזהבה כ 15-20 דק׳.אם אין לכם מקום בתנור לשתיהן אפשר לאפות תחילה את
התבנית העגולה ואחכ את התבנית הגדולה עם הפירורים .
כשתבנית התנור הגדולה יוצאת עם הפירורים אפשר בעזרת הידיים לפורר אותם אם הם גדולים מדי.
מצננים לחלוטין את הפירורים בשתי התבניות ומתחילים בהכנת המלית :
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר ואינסטנט פודינג עד למרקם קצפת יציבה, מורידים את מהירות המיקסר
ומוסיפים שמנת חמוצה, גבינה לבנה וגבינת שמנת ומערבבים במהירות איטית בינונית לתערובת חלקה.
מעבירים את המלית מעל תחתית העוגה בתבנית ומישרים בעזרת פלטה או גב כף.
מפזרים את יתרת הפירורים מעל העוגה באופן שווה ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ורצוי יום קודם.
העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.
104 Comments
המרשם הזה משודרג מעולה מכל הקודמים שהכרתי מעולה וקל
כמה שמשמחת תודה
מה עושים כשאין מעבד מזון? 🙁
חג שמח,
אשמח לדעת מדוע העוגה לא נאפתה ונשארה נוזלית?
תודה
הי ורד
זו עוגה ללא אפייה
היי קרן , תודה על המתכונים המופלאים! אפשר להוסיף רוטב פערות יער במקום פירורים מעל? אשמח למתכון לרוטב 🙂 תודה
אפשר להוסיף רוטב פירות יער ברוררר
תבשלי פירות יער עם קצת סןכר על האש עם קצת מים לסנן ויש רוטב
חשוב לציין שזה היה גבינת קרם מסקרןפנה ולא המסקרפונה הרגילה
היי
מה אפשר במקום הגבינה השמנה, אין לי ואין מצב שמתקרבת לסופר.
תודה על המתכונים האלופים
וחג שמייח
נסי ריקוטה
היי קרן, נראה מעולה כרגיל
האם יש אפשרות להכין את הפרורים ללא מיקסר עם להב? יש לי מיקסר רגיל או שייקר כזה
במיקסר עם וו גיטרה או בידיים בקלות
אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית קוטר 20ֶ גבוהה, איך נכון להמיר את החומרים?
היי קרן במקום גבינת שמנת רגילה הוספתי את המסקרפונה של גד, יש לה טעם משובח כזה וזה והעוגה פשוט יצא מעולהה
שמחה לשמוע
אם אחרי לילה במקרר הוציא את העוגה מהתבנית היא לא תקרוס אחרי כמה שעות?
לא אמורה
מתנצל אבל העוגה לא יוצאת יציבה, אין מספיק אינסטנט והכמות של הגבינה הלבנה גורם לה להיות נוזלית כך שהיא לא יציבה במקרר, רק בהקפאה
האמת שהכנתי אותה בעצמי לערב חג כך שאם היתה בעיה הייתי יודעת והיא התייצבה לי נהדר אז אולי משהו בגבינות שלך
הכנתי אותה לשבת אחד לאחד לפי המתכון יצא מושלם! מרקם נדיר! ללא ספק העובדת גבינה קרה הכי טובה שאכלתי
כמה שזה משמח
תודה!
בוקר טוב
האם ניתן להקפיא את העוגה ?
עוגה להיט!
כל מתכון שלך שניסתי יצא מעולה, תודה 🙂
מעניין,טעים.שונה ממה דאני מכירה. לגבי הקמח יש לי רגישות לגלוטין.אפשר למצוא תחליף נכון. מקווה שאני אצליח להכין אותה למופת.
עוגה להיט!
כל מתכון שלך שניסתי יצא מעולה, תודה 🙂
תודה מיטל
האם אפשר להקפיא?
אני באופן אישי פחות אוהבת להקפיא עוגות גבינה, אבל אפשרי
מתכון מושלם ואת מושלמת!!!
לא יכולה לחכות שיגיע כבר הספרררר הביתהההה
תודה חן!
המתכון קל ו מעולה הטעם יצא מושלם
תודה קרן
אני הוספתי מעל מלית אוכמניות
ו במקום ההפירורים באותו מתכון עישתי תחתית כמו פאי ו אפיתי כי לא יתא לי פירורים
תודה סנדרה
רוצה להכין לשבת! 🙂 אפשר לשים קמח תופח במקום קמח רגיל+אבקת אפייה? מה בעצם ההבדל?
אין הבדל אפשרי
אפשר להחליף את הפירורים לפירורי לוטוס?
כן בטח
תודה רבה על המענה!
באיזה אופן נכון להחליף?
לשים את העוגיות לוטוס ככמות הקמח או שיש לשנות דברים נוספים?
תודה לך
צריך לשמור אותה במקרר, או במקפיא?
מקרר
היי קרן, העוגה יצאה אליפותת
אבל יום אחרי הקירור יצאה מהעוגה מלא נוזל
מה יכולה להיות הסיבה?
לאיזה גודל תבנית פיירקס העוגה תתאים?
תודה
היי קרן…
נראה טובבבבב…
מעדיפה לוותר על אבקת הפודינג וניל.. יש תחליף ברמת הוספה של גבינת שמנת או משהו אחר? אם כן, מה המידות?
תודות(:
כדאי לסנן את הגבינות לפני? או שלא אמור להגיר נוזלים?
אני לא סיננתי אם את חושבת שיש צורך אפשר לסנן
יש לי בהיתו 2 מסקרפונה, האם אפשר לשלב בעוגה הזאת ואיך?
אפשר במקום גבינת שמנת גבינת מסקרפונה
אפשר גם להמיר חלק מהגבינה הלבנה אבל העוגה תצא מעט כבדה יותר
היי קרן! חושבת שיוגורט גריק במקום שמנת חמוצה יתאים כאן?
אפשר להכין בתבנית עגולה של 26 ס״מ? או שזה גדול מדי
אפשר היא תצא נמוכה יחסית אבל אחלה
קרנונה אהובתי כעת מכינה את העוגה המושלמת הזאת, רק לא שלחתי לך הודעה שהיתה תחרות עוגות בעבודה הכנתי אותה וזכיתי במקום ראשון , לא שיניתי כלום בדיוק כפי שרשמת 🙂 נכנס למחברת העוגות שלי, אין כמוך יאלופה
רחל אלופה, שימחת ממש
היוש!
הבסיס והפירורים מחכים במקפיא, ארכיב הכל הערב. אני אופה את העוגה למאמנת שלי שאוהבת לימון, איך וכמה גרידת לימון אשפר לשלב במלית? על מנת שהמרקם עדיין יהיה חלק, עדיף לטחון את הגרידה עם שמנת/ גבינה?
תודה!
חג שמח!
נסי להוסיף כפה כפות מיץ לימון וכף של גרידת לימון
היי, ממליצה להוסיף גרידת לימון או לוותר?
תמיד מוסיף
היי קרן! תודה על המתכון! חשבתי להכין את העוגה השבוע ורציתי לדעת האם יש אופציה להמתיק את המלית במקום סוכר בחלב מרוכז? ואם כן כמה לשים בערך?
לא חושבת שזה מספיק
האם העוגה יוצאת יציבה מספיק ? לא תתפרק בחיתוך/ אשר לחתוך פרוסות ישרות ?
האם כדאי להוסיף אולי ג’לטין לגבינה , ואם כן באיזה כמות ?
אחרי צינון טוב היא לא אמורה להתפרק אבל את יכולה להוסיף מעט ג׳לטין
היי קרן. מה כמות הגלטין שאפשר להוסיף?
אני חושבת ש 5-9 גר
היי קרן . יש דרך שאני יכולה להשמיט את האינסטנט פודינג? אולי שוקולד לבן? . תודה!
האינסטנט מייצב את העוגה את חייבת משהו לייצב
אם אני רוצה פחות קצפת ושהעוגה תהיה נמוכה יותר אני יכולה פשוט להחסיר חצי מכל המרכיבים של הקצפת? או פשוט רק להוריד כמות של השמנת מתוקה?
תורידי שמנת אחד
היי קרן, האם אפשר לדעתך להכין אותה יומיים מראש? נניח להכין היום שתהיה מוכנה לשבת לערב חג? או שפחות טעים?
תודה רבה מראש!!
בוודאי
היי תודה רבה אם אני רוצה להמיר לביסוויטים פטיבר כמה לטחון גרם לדעתך ?
300-400 גר
היי. אפשר בעיקרון להכין בתבנית פיירקס מרובעת/מלבנית? ברור לי שתצא נמוכה יותר אבל רוצה לחתוך לריבועים בהמשך. תודה:)
בטח
תגידי מאפיונרית, אפשר תבנית 26?
ברור שאפשר רק שהיא תצא נמוכה מהתמונה כמובן
לא בעייתי מבחינתי
האם אפשר שמנת מתוקה אחת במקום 2?
אפשר אבל ממליצה להשלים מזה עם אולי יוגורט או גבינה לבנה
יצא לי קצת נוזלי (לא ממש מוצק), אני חוששת להוריד את הרינג. אפשר להקפיא אותה? ואם כן מתי להוציא לפני ההגשה והאם למקרר או החוצה ?
אפשר להקפיא ולהוציא כמה שעות לפני למקרר (עדיף לילה) או על השיש לשעה
מתכון מעולה פשוט וקל האורחים עפים מהעוגה !! תודה
תודה קים
יצא הכי מושלם שיש! עכשיו אותגרתי להכין לאלרגי לביצים, אם מורידה חלמונים מה לשים?
היי קרן, אם אני רוצה לשלב ביסקוויטים באיזה שלב ומה הכמות?
תודה!
לא הבנתי למה לשלב ביסקויטים
לפירורים
לא הבנתי למה צריך עוד עוגיות בנוסף לפירורים ? או להחליך פירורים בעוגיות ? אפשר
האם ניתן להכניס מיד להקפאה ואז להפשיר יום לפני במקרר ?
כן
שלום רב,
אשמח להבין מדוע העוגה לא נאפתה ונשארה נוזלית?
תודה
זו עוגה ללא אפיה!!!!
הי, מאיפה הצלחות הכחולות-לבנות? תודה רבה!
אוסף יד שניה
תודה
קרןןן באמצע להכין ונשברה הקצפת! יש מה לעשות?
היי, ממליצה להוסיף גרידת לימון או לוותר?
היי קרן אפשר להשתמש ב32% שומן?
בטח
היי! במה אפשר להחליף את הגבינה הלבנה? נמצאים בחו״ל ואין פה 🙂 תודה רבה!
גבינת שמנת
עוגה מצוינת, תמיד מצליחה לי. אני מכינה אותה קבוע.
עובדת לי גם בגרסה בלי גלוטן עם תחליף קמח ללא גלוטן
ועם תחליף סוכר מייפל או תחליף אבקתי
הי אפשר להשתמש בעוד שמנת חמוצה במקום הגבינת שמנת עם אחוזים גבוהים?
לא אפשרי, העוגה לא תחזיק
במה אפשר להשתמש לייצוב העוגה במקום אינסטנט פודינג? לא בטוחה שיהיה לי פה בסופר הכשר (נמצאת בחו"ל). תודה!
ג׳לטין או קורנפלור ומחית וניל
הכנתי אתמול ויצא מעולה!!
שמתי ממש מעט גרידת לימון בבלילה של הגבינה, זה עשה זה רענן ופרשי , פחות" כבד".
בגבינות שמי 500 גר גבינה לבנה 9%
שמנת חמוצה 27%
וגביהת ריקוטה של גד 40%
יצא מושששש
תודה גילה