עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה פירורים

יולי 15, 2021 13 Comments

עוגת הגבינה הזו כבשה אותי עוד אי שם בשנות השמונים או אולי קודם ואני סתם לא זוכרת,

ומהפעם הראשונה שאכלתי אותה היא הפייבוריטית שלי. ואיך שהוא, כמו עוד הרבה איכשהואים,

לא עלה מתכון שלה לבלוג. לא המצאתי אותה, יש אלפי גרסאות ברשת, ובכל זאת, כל אחת טיפי שונה

והנה גם הגרסה שלי עולה לבלוג. אחת המשימות הקשות שלי היא לצלם עוגות ומאפים אחרי שהם מוכנים.

כבר מ 2013 אני מצלמת תמונות לבלוג, עושה את זה לא רע בכלל אבל עם המון מאמצים, אף פעם לא

היתה לי עמדה מספיק טובה לצילום והייתי מטיילת עם מאפים בבית עד שהייתי מוצאת את

המקום הכי הכי נכון ומואר לצלם , וזה עושה תאמינו לי, ככ הרבה

בלגאן שצריך גם לסדר אחכ.. ומתיש אותי. נכון שזה מספק, הצילום עצמו, אבל להרים כל פעם שולחן צילום

בתוך הבית כשאין פינה קבועה זה ממש מתיש. לקח לי המון זמן להבין איפה הספוט הכי טוב

לצילום בבית ובאילו שעות, ואני תמיד מצלמת שם, כל פעם מאלתרת שולחנון קטן או סטנד, ומתאמצת

טילים לצלם טוב. עד שהגיע נופר, שהתחילה לצלם איתי ככה סתם על הדרך, והיא בכלל הגיע לעבוד

איתי בסדנאות שלי. ואז התחלתי לצלם לספר וביקשתי שתצטרף אליי.

בתחילת הצילומים לספר ידעתי שנצלם ליד החלון המערבי , ולא היתה לי עמדה מסודרת,

וידעתי שיהיה קצת קשה אבל נעשה את זה, יש לי שולחן אחד גבוהה מדי, ואחד נמוך מדי, אבל נסתדר.

שתבינו שגובה השולחן שמצלמים עליו ממש חשוב מבחינת זוית האור שנכנסת מהחלון.

קצת לפני הצילומים לספר החלפנו את כל הריהוט בחדר של המתבגרת, והוצאנו למרפסת שידה גדולה

ושולחן כתיבה קטן מעץ לבן שמצאנו פעם פעם מזמן ברחוב, ואני מתכוונת ללפני בערך 13-14 שנים.

יש לו מגירה מעץ של פעם, מלאה שם בתאים קטנים מעץ והוא הכי מקסים והיה קשה לי ממש להיפרד

ממנו. אבל אין יותר מקום בבית ולפעמים צריך להיפרד. פרסמתי שהכל למסירה והשכנים הגיעו להציץ.

הם לקחו את השידה אבל לא רצו את השולחן כתיבה.. וככה הוא נשאר במרפסת.

כשנופר הגיעה להתחיל לצלם איתי את הספר שלי היא עשתה רגע סיבוב בחוץ כדי להביא איזה שרפרף

שנוכל להניח עליו לוח צילום ולצלם, והיא פגשה את שולחן הכתיבה הלבן שכמעט נפרדתי ממנו יום קודם,

גררה אותו פניהמ הביתה למרות שמתחת לשפם גמגמתי שהוא לא מתאים.

ואז התחלנו לצלם וגילינו עולם!!! אבל ממש עולם, כי השולחן הוא בדיוק בגובה אורך ורוחב הכי מתאימים

לצילומים שהיה לי אי פעם ואני מאושרת שזה קרה.

כמעט כל הספר החדש שלי צולם עליו ואני מאושרת שהוא עדין עומד במרפסת ובכל פעם שאני זקוקה לו

אני מכניסה אותו פנימה לצילום.

איך זה קשור לעוגת גבינה ? זה לא ממש קשור חוץ מהעובדה שהצילומים שלה נעשו על השולחן

הזה והתעלפתי כשראיתי אותם אז בא לי לשתף:-)ֿ

זו עוגה טעימה!!!!! אלוהים כמה שהיא טעימה אי אפשר להפסיק ליישר אותה ולנשנש ממנה

והיא ככ יפה, והטיפ הכי טוב שלי אליכם, להכין אותה מראש, כתבתי מינימום 8 שעות אבל במבחן

הטעימה היא תמיד יותר טעימה יום אחרי .

עוגת גבינה פירורים/תבנית 24 ס״מ

(או תבני 22 ס״מ עם שוליים גבוהים כמו זו שבתמונה פה

מצרכים למתכון:

לפירורים :

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

2 חלמונים

למלית:

2 מיכלים (500 גר׳) שמנת להקצפה 38%

1 מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה רצוי 15% ומעלה

חצי כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/2 שקית (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

500 גר׳ גבינה לבנה 5% ומעלה

חצי מיכל (125 גר׳) גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים

אופן ההכנה:

מתחילים עם הפירורים:

משמנים ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה בתחתית ובשוליים (אפשר גם שקף במקום)

וגם מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים

בפולסים קצרים, מוסיפים חלמונים ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים.

מהדקים לתחתית תבנית עגולה 24 פירורים עד שהתחתית מכוסה כולה באופן אחיד.

(בדרכ החלוקה היא 2/3 מכמות הפירורים לתחתית ו 1/3 פירורים מעל העוגה)

מעבירים את יתרת הפירורים לתבנית תנור גדולה, באופן שווה, ואופים את התבניות

יחד או בנפרד עד להזהבה כ 15-20 דק׳.אם אין לכם מקום בתנור לשתיהן אפשר לאפות תחילה את

התבנית העגולה ואחכ את התבנית הגדולה עם הפירורים .

כשתבנית התנור הגדולה יוצאת עם הפירורים אפשר בעזרת הידיים לפורר אותם אם הם גדולים מדי.

מצננים לחלוטין את הפירורים בשתי התבניות ומתחילים בהכנת המלית :

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר ואינסטנט פודינג עד למרקם קצפת יציבה, מורידים את מהירות המיקסר

ומוסיפים  שמנת חמוצה, גבינה לבנה וגבינת  שמנת ומערבבים במהירות איטית בינונית לתערובת חלקה.

מעבירים את המלית מעל תחתית העוגה בתבנית ומישרים בעזרת פלטה או גב כף.

מפזרים את יתרת הפירורים מעל העוגה באופן שווה ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ורצוי יום קודם.

העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

נאוה יולי 15, 2021 at 6:27 pm

המרשם הזה משודרג מעולה מכל הקודמים שהכרתי מעולה וקל

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:17 pm

כמה שמשמחת תודה

Reply
שני יולי 15, 2021 at 8:50 pm

היי קרן , תודה על המתכונים המופלאים! אפשר להוסיף רוטב פערות יער במקום פירורים מעל? אשמח למתכון לרוטב 🙂 תודה

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:17 pm

אפשר להוסיף רוטב פירות יער ברוררר
תבשלי פירות יער עם קצת סןכר על האש עם קצת מים לסנן ויש רוטב

Reply
אדל שלום יולי 18, 2021 at 1:00 am

חשוב לציין שזה היה גבינת קרם מסקרןפנה ולא המסקרפונה הרגילה

Reply
Shimrit יולי 17, 2021 at 11:00 am

היי קרן, נראה מעולה כרגיל
האם יש אפשרות להכין את הפרורים ללא מיקסר עם להב? יש לי מיקסר רגיל או שייקר כזה

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:28 pm

במיקסר עם וו גיטרה או בידיים בקלות

Reply
אדל שלום יולי 18, 2021 at 12:56 am

היי קרן במקום גבינת שמנת רגילה הוספתי את המסקרפונה של גד, יש לה טעם משובח כזה וזה והעוגה פשוט יצא מעולהה

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:38 pm

שמחה לשמוע

Reply
רחל יולי 18, 2021 at 9:47 am

בוקר טוב
האם ניתן להקפיא את העוגה ?

Reply
עפרה עודה יולי 23, 2021 at 11:42 pm

מעניין,טעים.שונה ממה דאני מכירה. לגבי הקמח יש לי רגישות לגלוטין.אפשר למצוא תחליף נכון. מקווה שאני אצליח להכין אותה למופת.

Reply
aleksandra primak יולי 27, 2021 at 10:07 am

האם אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:48 pm

אני באופן אישי פחות אוהבת להקפיא עוגות גבינה, אבל אפשרי

Reply

Leave a Comment