אתם לא מבינים כמה אני אוהבת עוגות גבינה וכמה אני חושבת שנאי לא מכינה אותם מספיק, אולי אחת הסיבות היא שברור לי ואני יודעת
שבמידה ועוגת גבינה עומדת במקרר היא לא סתם עומדת, היא מאוד פעילה:-) כל רגע אני אוציא אותה ואיישר.
יש המון סוגים של עוגות גבינה ואני באמת אוהבת את כולם, אבל העוגה הזו, של פעם פעם, היא עוגת גבינה גאונית שמכינים בקערה אחת בדקה
בלי הקצפות ובלי הפרדות, בלי אמבט מים ובלי נייר כסף מסביב לתבנית.
והכי כייף? שאפשר אפות אותה במלא סוגים של תבניות, מרובעת או מלבנית, עגולה, גדולה קטנה אוא בינונית
הגודל של התבנית ישנה את הגובה של העוגה אבל פרט לזה? היא מושלמת!
אני אפיתי בתבנית פיירקס, הכי של אמא שלי, ואחרי צינון מצפים אותה בקרם ונילוש כמו של פעם, הכי פשו טשל האינסטנט פודינג,
וטורפים שמעתם?
אני אספר לכם שהכנתי אותה אתמול, בתבנית גדולה, כדי שלילדים תהיה עוגה במקרר במזן שאני טסה לפריז והם נשארים לבד בבית
אבל בערב גור אדם הזמין חברים לעל האש, והעוגה חוסלה. אפשר לפרוס אותה יפה אבל אני פשו טוציאה ממנה לתכות עם כף גדולה ומגישה.
אל תפספסו אותה, תשמעו מילה מחברה שלכם, זו אחת העוגות!
והיא ללא גלוטן!!!!
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת גבינה של פעם שמכינים בצ׳יק/תבנית פיירקס או כל תבנית אחרת מלבנית/ עגולה בינונית
מצרכים למתכון:
500 גר׳ גבינה לבנה 9%
מיכל (200 גר) יוגורט רצוי סמיך
1 מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
1 כוס (240 גר) סוכר לבן
2 כפות סוכר וניל
4 ביצים גודל L
גרידת לימון מלימון בינוני
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת קורנפלור
לקרם:
מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1/2 חבילה (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 165 מעלות
בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה, עדיף לסיים עם מטרפה כדי להיפטר מכל הגושים
מעבירים לתבנית ואופים 60-65 דק׳
עד שהעוגה יציבה למראה
מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמצפים אותה.
כשהעוגה הצטננה, מקציפים שמנת להקצפה עם פודינג וניל וחלב
מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישרים .
מכסים את העוגה באלומיניום או ניילון נצמד ומצננים במקרר למשך ארבע שעות לפחות
אפשר לחתוך אותה אחג ולהגיש או לטרוף ישר מהתבנית כמה שהיא טעימה.