ללא גלוטןעוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה של פעם שמכינים בצ׳יק

אוקטובר 30, 2024 118 Comments

אתם לא מבינים כמה אני אוהבת עוגות גבינה וכמה אני חושבת שנאי לא מכינה אותם מספיק, אולי אחת הסיבות היא שברור לי ואני יודעת

שבמידה ועוגת גבינה עומדת במקרר היא לא סתם עומדת, היא מאוד פעילה:-) כל רגע אני  אוציא אותה ואיישר.

יש המון סוגים של עוגות גבינה ואני באמת אוהבת את כולם, אבל העוגה הזו, של פעם פעם, היא עוגת גבינה גאונית שמכינים בקערה אחת בדקה

בלי הקצפות ובלי הפרדות, בלי אמבט מים ובלי נייר כסף מסביב לתבנית.

והכי כייף? שאפשר אפות אותה במלא סוגים של תבניות, מרובעת או מלבנית, עגולה, גדולה קטנה אוא בינונית

הגודל של התבנית ישנה את הגובה של העוגה אבל פרט לזה? היא מושלמת!

אני אפיתי בתבנית פיירקס, הכי של אמא שלי, ואחרי צינון מצפים אותה בקרם ונילוש כמו של פעם, הכי פשו טשל האינסטנט פודינג,

וטורפים שמעתם?

אני אספר לכם שהכנתי אותה אתמול, בתבנית גדולה, כדי שלילדים תהיה עוגה במקרר במזן שאני טסה לפריז והם נשארים לבד בבית

אבל בערב גור אדם הזמין חברים לעל האש, והעוגה חוסלה. אפשר לפרוס אותה יפה אבל אני פשו טוציאה ממנה לתכות עם כף גדולה ומגישה.

אל תפספסו אותה, תשמעו מילה מחברה שלכם, זו אחת העוגות!

והיא ללא גלוטן!!!!

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת גבינה של פעם שמכינים בצ׳יק/תבנית פיירקס או כל תבנית אחרת מלבנית/ עגולה בינונית

מצרכים למתכון:

500 גר׳ גבינה לבנה 9%

מיכל (200 גר) יוגורט רצוי סמיך

1 מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גר) סוכר לבן

2 כפות סוכר וניל

4 ביצים גודל L

גרידת לימון מלימון בינוני

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות אבקת קורנפלור

לקרם:

מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

1 כוס (240 מ״ל) חלב

1/2 חבילה (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 165 מעלות

בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה, עדיף לסיים עם מטרפה כדי להיפטר מכל הגושים

מעבירים לתבנית ואופים 60-65 דק׳

עד שהעוגה יציבה למראה.

מצננים את העוגה לחלוטין על השיש,לפני שמצפים אותה.

כשהעוגה הצטננה, מקציפים שמנת להקצפה עם פודינג וניל וחלב

מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישרים .

מכסים את העוגה באלומיניום או ניילון נצמד ומצננים במקרר למשך ארבע שעות לפחות

אפשר לחתוך אותה אחג ולהגיש או לטרוף ישר מהתבנית כמה שהיא טעימה.

118 Comments

ליטל אוקטובר 30, 2024 at 6:46 pm

עם החוסר שיש עכשיו עם שמנת מתוקה מה אפשר לשים למעלה במקום?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:36 pm

להקציף שמנת פרווה או קרם קוקוס

Reply
אפרת קרן נובמבר 1, 2024 at 2:42 pm

אפשר לערבב שמנת חמוצה 27% עם אבקת סוכר וקצת אינסטנט פודינג וניל, יוצא מעולה

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:05 am

נכון

Reply
שולמית נובמבר 7, 2024 at 4:14 pm

האם אפשר להכין את העוגה בלי הקרם מלמעלה?

קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:33 pm

כן אבל היא תהיה נמוכה

ל.ר נובמבר 12, 2024 at 8:47 pm

אפשר גם בתבנית חד פעמית?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2024 at 3:59 pm

בטח

טלי אוקטובר 30, 2024 at 6:52 pm

הבעיה שאין שמנת להקצפה
מה עושים

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:35 pm

מחכים שתהיה

Reply
אסתר מימון נובמבר 2, 2024 at 7:05 pm

היי כמה מעלות חום לא רשום ומאוד חשוב

Reply
אורי האופה המדופלם נובמבר 7, 2024 at 5:52 pm

אני מצטער מאוד, העוגה הזו פשוטה מידיי בשבילי. אני לא מסתפק בפחות מעוגת גבינה עם תחתית קשיחה כלשהי.. או בסקויטים או בצק. )אתמול הכנתי לפי מתכון של קרן אגם.
למותר להגיד שיצא פיצוץ.

Reply
נעמה אוקטובר 30, 2024 at 8:11 pm

היי – אפשר להחליף את היוגורט בעוד שמנת חמוצה ולשים 2 שמנת חמוצה סה"כ? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:35 pm

בטח

Reply
עדי נובמבר 3, 2024 at 9:32 pm

העוגה בתנור כבר שעה וחצי ועדיין המרכז שלה נראה רוטט…מה לעשות?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:49 am

להוציא היא תתייצב בטח בצינון

Reply
ענת נובמבר 7, 2024 at 11:39 am

הי תודה על המתכונים המעולים! האם אפשר לוותר או להחליף את פודינג הווניל מהבלילה של העוגה?
תודה מראש

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:33 pm

חייב חומר מייצב אז אפשר להמיר בקורנפלור ותמצית וניל

Reply
יגיל נובמבר 22, 2024 at 5:37 pm

קרן היי
וואו, וואו!
ולא גלוטן, כל הכבוד.
תוך שעות ספורות לא נותרה חתיכה אחת !
אגב, הלימון מגורד – פצצה !

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2024 at 7:49 am

תודהההה

Reply
ליאת ינואר 13, 2025 at 10:10 pm

עוגה קלה וכיפית .אפשר תותים ואוכמניות מעל

Reply
אלינור ינואר 13, 2025 at 10:36 pm

וואו וואו וואו ואם זה לא היה ברור .. שוב פעם וואו !!!
עוגה חלומית אני ובעלי מתענגים עליה ברגע זה ממש
תודה קרן מלכההה

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2025 at 7:57 am

תודהההה

Reply
סיגל אוקטובר 30, 2024 at 8:27 pm

אפשר עוד גביע שמנת במקום יוגורט

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:35 pm

בטח

Reply
מריאנה נובמבר 1, 2024 at 11:45 pm

יש מתכון ברשת מחלב וחמאה = שמנת להקצפה

Reply
אסתר מימון נובמבר 2, 2024 at 7:06 pm

היי כמה מעלות חום לא רשום ומאוד חשוב

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:53 am

כתוב 160

Reply
מיכל אוקטובר 30, 2024 at 10:01 pm

איזה יוגורט סמיך את ממליצה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:35 pm

זה ממש לא משנה העיקר שלא יהיה נוזלי

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2024 at 4:56 pm

הי קרן, אוהבת מאוד את המתכונים שלך.
הכנתי עכשיו את העוגה, רק במקום יוגורט היה לי בבית שמנת חמוצה.
יצאה מעולה, היא קצת שקעה באמצע .
שלומית

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2024 at 4:26 pm

שמחה לשמוע שיצאה טוב

Reply
דנה נובמבר 7, 2024 at 5:49 pm

להוציא מהתנור להצטננות או להשאיר שם ?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:33 pm

לא כתוב להשאיר בתנור….

Reply
שירלי אוקטובר 31, 2024 at 3:33 am

הי ממוש גבינת שמנת חמוצה 15% וגם יותר שמן אפשר נכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:35 pm

כן

Reply
רותי סער אוקטובר 31, 2024 at 6:29 am

מה גודל התבנית פיירקס שהכנת?.

Reply
רותי סער נובמבר 2, 2024 at 9:50 am

קרן, מה גודל התבנית?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:04 am

מלבנית בינונית אני לא מדדתי גודל וזה לא קריטי

Reply
שלומית נובמבר 9, 2024 at 12:05 am

באסה, שכחתי לשים כוס סוכר
כמה קריטי ?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:26 pm

להכין חדשה

Reply
Sharon אוקטובר 31, 2024 at 8:07 am

הי, המלצה ליוגורט סמיך ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:34 pm

ממש לא משנה

Reply
לידור אוקטובר 31, 2024 at 8:51 am

נשמע מעולה!
אשמח לדעת באיזה יוגורט השתמשת
אני אופה בבית רק עם המתכונים שלך והכל מושלם!!!
תודה על מתכונים טובים טעימים וקלילים

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:34 pm

כמו יוגורט יווני שהוא פחות נוזלי

Reply
רותי אוקטובר 31, 2024 at 9:57 am

על האש ןעוגת גבינה?

רקומרת

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:28 pm

חושבת שיש במדינה אנשים שלא שומרים כשרות ….

Reply
איילת אוקטובר 31, 2024 at 6:31 pm

אפשר עם גבינה 5%?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:32 pm

כן

Reply
נאוה אוקטובר 31, 2024 at 10:11 am

היי, אני מכינה עכשו את העוגה, ודאלה שצצה: האם כוס סוכר זה לא 200 גר'?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2024 at 6:33 pm

כן, היתה טעות במתכון, תרענני את הדף ותראי את הכמות הנכונה

Reply
Shola אלל נובמבר 1, 2024 at 3:23 pm

כמה סוכר לא הבנתי אשמח לתשובה

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:05 am

200 גר-כוס

Reply
ליאת נובמבר 1, 2024 at 1:10 pm

מתה על המתכונים שלך!! והולכת לעשות גם את זו כמובן!!

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:06 am

תודה ליאת יקרה

Reply
עדי נובמבר 3, 2024 at 3:25 pm

היי
אפשר גבינה 30% במקום 9%
קמח שקים במקום קורנפלור
וחלב קוקוס במקום חלב?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:50 am

זה לגמרי מתכון אחר
מוזמנת לנסות אני לא יודעת להגיד איך ייצא

Reply
ענבל נובמבר 1, 2024 at 1:47 pm

מעולה!! תודה רבה

Reply
תמר נובמבר 1, 2024 at 2:23 pm

חום טורבו או סטטי

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:05 am

סטטי

Reply
תמר נובמבר 1, 2024 at 3:02 pm

חשבתי להוסיף שכבת לוטוס או ריבת חלב לפני הקרם, מתאים?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:05 am

אפשר ואפשר גם מעל הקרם

Reply
יעל נובמבר 4, 2024 at 7:40 am

קרן אלופה אחת!! נראה לך שאפשר להקפיא את העוגה לפני הקצפת? יש לי כמויות לא הגיוניות של גבינה ויוגורט בבית

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:49 am

בטח

Reply
בתיה נובמבר 6, 2024 at 9:51 am

האם אופים בטורבו?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2024 at 9:34 pm

חום עליון תחתון

Reply
Shola אלל נובמבר 1, 2024 at 3:24 pm

גודל התבנית שהשתמשת קרן

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:04 am

אןי לי גודל מדוייק וכל גודל יבינוני יתאים

Reply
עדי נובמבר 3, 2024 at 9:31 pm

העוגה בתנור כבר שעה וחצי ועדיין המרכז שלה נראה רוטט…מה לעשות?

Reply
שירן יוסף נובמבר 1, 2024 at 4:14 pm

היי נראה מעולה וכל המתכונים שלך אדירים! אשמח לדעת אם איזה יוגורט השתמשת..אני לא יודעת איזה יוגורט הוא סמיך ואיזה לא

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:04 am

כמו יוגורט יווני או כל יוגורט שאיננו נוזלי

Reply
אנה כהן נובמבר 1, 2024 at 7:26 pm

היי, הכנתי אותה והיא מדהימה. הכנתי בלי הקרם- גם בלעדיו היא מהממת. תודה קרן❤️

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2024 at 11:04 am

תודה אנה

Reply
ליז נובמבר 3, 2024 at 3:58 pm

מה אפשר לשים במקום פודינג וניל בעוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:50 am

קורנפלור וכף תמצית או מחית וניל

Reply
אור נובמבר 2, 2024 at 2:23 pm

הכנתי יצאה במקם גס. לא קרמית ולא נימוחה ולא רכה. כמו חביתה עבה והגירה המון נוזלים. עשיתי כמו תוכי את המתכון. אין לי מושג מדוע. אולי כי היוגורט היה יוגורט חלבון? באסה.

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:55 am

לא חושבת שקשור ליוגורט אלא שמשהו התפספס לך במתכון
אין סיבה שהיא תצא כמו שתיארת
ממליצה לנסות שוב לפי ההוראות

Reply
בילי ענת נובמבר 2, 2024 at 7:05 pm

היי! אני בדודא לעוגת גבינה אבל לצערי הגוף שלי רק מלקרוא מתכונים משמין אז החלטתי להמיר את עוגת הגבינה הזו לבריאה יותר עם סוויטאנגו וקמח טפיוקה במקום קורנפלור. אפשר לאפות תחתית מקמח שקדים שתהיה הבסיס נכון? יעבוד טוב?
תודההה,
בילי

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:53 am

אני באמת לא יודעת להגיד אבל מניחה שכן

Reply
ענת שטרית נובמבר 3, 2024 at 6:40 pm

הכנתי אותה…. אמאאאא כמה פשוטה וכמה טעימה…קיבלתי מחמאות

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:49 am

שמחה לשמוע

Reply
ברוריה נובמבר 7, 2024 at 7:14 pm

הי
אני גרה בקנדה ואין גבינה 9%.איזו גבינה אחרת אפשר להשתמש?
תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:31 pm

יש גבינה לבנה אחרת? נסי מגבינת שמנת לא מאוד שמנה

Reply
אזיטה נובמבר 8, 2024 at 11:01 am

האם לשמן את התבנית?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:28 pm

אין צורך

Reply
Shlomit נובמבר 8, 2024 at 5:00 pm

אפשר 2 יוגורט במקום יוגורט ושמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:26 pm

בטח

Reply
יעל פ נובמבר 9, 2024 at 3:02 pm

עוגה מעולה! הכנתו כבר 5 פעמים 1:1 כפי שרשום (רק עם המרה לשמנת חמוצה של פעם במקום היוגורט. כי זה מה שיש כאן בשליף מהמקרר) – ולפעמים עם גרדת לימון/ לפעמים בלי. פגז לגמרי בשני המקרים! ההכנו מהסיבה שהכנתי 4 פעמים ועכשיו הבן שלי (בן 10) הכין ואשפז בתנור. פשוט מושלמת ואני לגמרי בעד לאמץ אותה במקום העוגה שמפרידים ומקציפים וכו. תודה על עוד מתכון מושלם!

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:25 pm

תודה יעל

Reply
תלמה נובמבר 13, 2024 at 12:05 pm

נראית מדהים. תודה.
מתכוונת לאפות אותה היום ולמרוח מעט מאוד ריבה ריבת בית.

Reply
תלמה נובמבר 13, 2024 at 12:07 pm

נראית מדהים. תודה.
מתכוונת לאפות אותה היום ולמרוח מעט מאוד ריבה. ריבת בית.
מעל את הקצפת.

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2024 at 3:58 pm

נהדר

Reply
אורי הוברמן נובמבר 16, 2024 at 10:47 pm

היי קרן! אני גרה בקנדה ואין פה גבינה לבנה לצערי. האם אפשר להשתמש בריקוטה או מ במקום, או גבינה אחרת שאת ממליצה עליה? תודה מראש! 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2024 at 6:11 am

ריקוטה מעולה

Reply
אורי הוברמן נובמבר 17, 2024 at 8:22 pm

תודה רבה!

Reply
אפרת נובמבר 21, 2024 at 9:12 pm

הי
אפיתי את העוגה ובתנור נראתה מעולה
אחרי צינון צנחה לי ממש
למה זה קרה?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2024 at 7:53 am

חזרה לגובה המקורי שלה, בשביל זה מצפים אותה בקרם

Reply
הדס דצמבר 1, 2024 at 8:02 am

הי, אפשר בתבנית קפיצית, כדי שיהיה אפשר להוציא אותה בצורה יפה מהתבנית?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2024 at 3:19 pm

כן

Reply
רוני נובמבר 22, 2024 at 3:14 pm

הי…אפשר מייפל במקום סוכר?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2024 at 7:50 am

לא יעבוד עם מייפל כתחליף לסוכר

Reply
‪shlomit דצמבר 5, 2024 at 6:16 pm

קרן שלום
הכנתי את העוגה היא יצאה מושלמת וטעימה בטירוף.
תודה
שלומית

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2024 at 7:53 am

תודה שלומית

Reply
יעל דצמבר 11, 2024 at 6:41 pm

וואווו מה זה העוגה הזו?? יצאה מושלמת!

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2024 at 8:45 am

תודה יעל

Reply
חנית שטרן דצמבר 12, 2024 at 12:56 pm

כל השנים ניסיתי לעשות עוגת גבינה וזה לא הצליח,התהליך ארוך ומייאש. והמתכון הזה פשוט מושלם קל ויצאתי עוגה ממש טובה וטעימה.אופה אותה פעם שניה.
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2024 at 8:44 am

תודה חנית

Reply
שערה דצמבר 18, 2024 at 11:12 am

בוקר טוב קרו
עשיתי עם קצפת לבנה נראה לי ששוקלד עם שמנת מתוקה יהיה מוצלח מאוד מה דעתך?

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2024 at 1:12 pm

מי שאוהב עוגת גבינה עם שוקולד, אחלה

Reply
רותם דצמבר 26, 2024 at 1:42 pm

היי קניתי בטעות גבינה לבנה 5 אחוז ולא 9 אחוז יש אפשרות להשתמש בה ? וכמה זמן העוגה נשמרת במקרר. ?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2024 at 5:46 pm

אין בעיה להכין איתה

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2024 at 5:46 pm

העוגה נשמרת עד חמישה ימים

Reply
ענבל ינואר 1, 2025 at 2:58 pm

המתכון מנצח! הכנתי פעם ראשונה אתמול וכולם טרפו את זה, עוגת גבינה מדהימה, תודה על המתכון הנהדר

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2025 at 5:06 pm

תודההה

Reply
יהל ינואר 9, 2025 at 8:51 pm

קרן, להשאיר אותה בתנור כבוי שתצטנן או ישר להוציא לשיש?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2025 at 7:51 am

אפ לא כתבתי להשאיר אז אין צורך

Reply
Omer ינואר 9, 2025 at 9:01 pm

במה אפשר להחליף גבינה לבנה בשביל מי שלא גר בארץ?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2025 at 7:49 am

לנסות גבינת שמנת עם אחוזי שומן לא גבוהים, אבל זה ייצא פחות אוורירי

Reply

Leave a Comment