אתם לא מבינים כמה אני אוהבת עוגות גבינה וכמה אני חושבת שנאי לא מכינה אותם מספיק, אולי אחת הסיבות היא שברור לי ואני יודעת
שבמידה ועוגת גבינה עומדת במקרר היא לא סתם עומדת, היא מאוד פעילה:-) כל רגע אני אוציא אותה ואיישר.
יש המון סוגים של עוגות גבינה ואני באמת אוהבת את כולם, אבל העוגה הזו, של פעם פעם, היא עוגת גבינה גאונית שמכינים בקערה אחת בדקה
בלי הקצפות ובלי הפרדות, בלי אמבט מים ובלי נייר כסף מסביב לתבנית.
והכי כייף? שאפשר אפות אותה במלא סוגים של תבניות, מרובעת או מלבנית, עגולה, גדולה קטנה אוא בינונית
הגודל של התבנית ישנה את הגובה של העוגה אבל פרט לזה? היא מושלמת!
אני אפיתי בתבנית פיירקס, הכי של אמא שלי, ואחרי צינון מצפים אותה בקרם ונילוש כמו של פעם, הכי פשו טשל האינסטנט פודינג,
וטורפים שמעתם?
אני אספר לכם שהכנתי אותה אתמול, בתבנית גדולה, כדי שלילדים תהיה עוגה במקרר במזן שאני טסה לפריז והם נשארים לבד בבית
אבל בערב גור אדם הזמין חברים לעל האש, והעוגה חוסלה. אפשר לפרוס אותה יפה אבל אני פשו טוציאה ממנה לתכות עם כף גדולה ומגישה.
אל תפספסו אותה, תשמעו מילה מחברה שלכם, זו אחת העוגות!
והיא ללא גלוטן!!!!
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת גבינה של פעם שמכינים בצ׳יק/תבנית פיירקס או כל תבנית אחרת מלבנית/ עגולה בינונית
מצרכים למתכון:
500 גר׳ גבינה לבנה 9%
מיכל (200 גר) יוגורט רצוי סמיך
1 מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
1 כוס (200 גר) סוכר לבן
2 כפות סוכר וניל
4 ביצים גודל L
גרידת לימון מלימון בינוני
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת קורנפלור
לקרם:
מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1/2 חבילה (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 165 מעלות
בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה, עדיף לסיים עם מטרפה כדי להיפטר מכל הגושים
מעבירים לתבנית ואופים 60-65 דק׳
עד שהעוגה יציבה למראה.
מצננים את העוגה לחלוטין על השיש,לפני שמצפים אותה.
כשהעוגה הצטננה, מקציפים שמנת להקצפה עם פודינג וניל וחלב
מעבירים את הקרם מעל העוגה ומיישרים .
מכסים את העוגה באלומיניום או ניילון נצמד ומצננים במקרר למשך ארבע שעות לפחות
אפשר לחתוך אותה אחג ולהגיש או לטרוף ישר מהתבנית כמה שהיא טעימה.
118 Comments
עם החוסר שיש עכשיו עם שמנת מתוקה מה אפשר לשים למעלה במקום?
להקציף שמנת פרווה או קרם קוקוס
אפשר לערבב שמנת חמוצה 27% עם אבקת סוכר וקצת אינסטנט פודינג וניל, יוצא מעולה
נכון
האם אפשר להכין את העוגה בלי הקרם מלמעלה?
כן אבל היא תהיה נמוכה
אפשר גם בתבנית חד פעמית?
בטח
הבעיה שאין שמנת להקצפה
מה עושים
מחכים שתהיה
היי כמה מעלות חום לא רשום ומאוד חשוב
אני מצטער מאוד, העוגה הזו פשוטה מידיי בשבילי. אני לא מסתפק בפחות מעוגת גבינה עם תחתית קשיחה כלשהי.. או בסקויטים או בצק. )אתמול הכנתי לפי מתכון של קרן אגם.
למותר להגיד שיצא פיצוץ.
היי – אפשר להחליף את היוגורט בעוד שמנת חמוצה ולשים 2 שמנת חמוצה סה"כ? תודה
בטח
העוגה בתנור כבר שעה וחצי ועדיין המרכז שלה נראה רוטט…מה לעשות?
להוציא היא תתייצב בטח בצינון
הי תודה על המתכונים המעולים! האם אפשר לוותר או להחליף את פודינג הווניל מהבלילה של העוגה?
תודה מראש
חייב חומר מייצב אז אפשר להמיר בקורנפלור ותמצית וניל
קרן היי
וואו, וואו!
ולא גלוטן, כל הכבוד.
תוך שעות ספורות לא נותרה חתיכה אחת !
אגב, הלימון מגורד – פצצה !
תודהההה
עוגה קלה וכיפית .אפשר תותים ואוכמניות מעל
וואו וואו וואו ואם זה לא היה ברור .. שוב פעם וואו !!!
עוגה חלומית אני ובעלי מתענגים עליה ברגע זה ממש
תודה קרן מלכההה
תודהההה
אפשר עוד גביע שמנת במקום יוגורט
בטח
יש מתכון ברשת מחלב וחמאה = שמנת להקצפה
היי כמה מעלות חום לא רשום ומאוד חשוב
כתוב 160
איזה יוגורט סמיך את ממליצה?
זה ממש לא משנה העיקר שלא יהיה נוזלי
הי קרן, אוהבת מאוד את המתכונים שלך.
הכנתי עכשיו את העוגה, רק במקום יוגורט היה לי בבית שמנת חמוצה.
יצאה מעולה, היא קצת שקעה באמצע .
שלומית
שמחה לשמוע שיצאה טוב
להוציא מהתנור להצטננות או להשאיר שם ?
לא כתוב להשאיר בתנור….
הי ממוש גבינת שמנת חמוצה 15% וגם יותר שמן אפשר נכון?
כן
מה גודל התבנית פיירקס שהכנת?.
קרן, מה גודל התבנית?
מלבנית בינונית אני לא מדדתי גודל וזה לא קריטי
באסה, שכחתי לשים כוס סוכר
כמה קריטי ?
להכין חדשה
הי, המלצה ליוגורט סמיך ?
ממש לא משנה
נשמע מעולה!
אשמח לדעת באיזה יוגורט השתמשת
אני אופה בבית רק עם המתכונים שלך והכל מושלם!!!
תודה על מתכונים טובים טעימים וקלילים
כמו יוגורט יווני שהוא פחות נוזלי
על האש ןעוגת גבינה?
רקומרת
חושבת שיש במדינה אנשים שלא שומרים כשרות ….
אפשר עם גבינה 5%?
כן
היי, אני מכינה עכשו את העוגה, ודאלה שצצה: האם כוס סוכר זה לא 200 גר'?
כן, היתה טעות במתכון, תרענני את הדף ותראי את הכמות הנכונה
כמה סוכר לא הבנתי אשמח לתשובה
200 גר-כוס
מתה על המתכונים שלך!! והולכת לעשות גם את זו כמובן!!
תודה ליאת יקרה
היי
אפשר גבינה 30% במקום 9%
קמח שקים במקום קורנפלור
וחלב קוקוס במקום חלב?
זה לגמרי מתכון אחר
מוזמנת לנסות אני לא יודעת להגיד איך ייצא
מעולה!! תודה רבה
חום טורבו או סטטי
סטטי
חשבתי להוסיף שכבת לוטוס או ריבת חלב לפני הקרם, מתאים?
אפשר ואפשר גם מעל הקרם
קרן אלופה אחת!! נראה לך שאפשר להקפיא את העוגה לפני הקצפת? יש לי כמויות לא הגיוניות של גבינה ויוגורט בבית
בטח
האם אופים בטורבו?
חום עליון תחתון
גודל התבנית שהשתמשת קרן
אןי לי גודל מדוייק וכל גודל יבינוני יתאים
העוגה בתנור כבר שעה וחצי ועדיין המרכז שלה נראה רוטט…מה לעשות?
היי נראה מעולה וכל המתכונים שלך אדירים! אשמח לדעת אם איזה יוגורט השתמשת..אני לא יודעת איזה יוגורט הוא סמיך ואיזה לא
כמו יוגורט יווני או כל יוגורט שאיננו נוזלי
היי, הכנתי אותה והיא מדהימה. הכנתי בלי הקרם- גם בלעדיו היא מהממת. תודה קרן❤️
תודה אנה
מה אפשר לשים במקום פודינג וניל בעוגה?
קורנפלור וכף תמצית או מחית וניל
הכנתי יצאה במקם גס. לא קרמית ולא נימוחה ולא רכה. כמו חביתה עבה והגירה המון נוזלים. עשיתי כמו תוכי את המתכון. אין לי מושג מדוע. אולי כי היוגורט היה יוגורט חלבון? באסה.
לא חושבת שקשור ליוגורט אלא שמשהו התפספס לך במתכון
אין סיבה שהיא תצא כמו שתיארת
ממליצה לנסות שוב לפי ההוראות
היי! אני בדודא לעוגת גבינה אבל לצערי הגוף שלי רק מלקרוא מתכונים משמין אז החלטתי להמיר את עוגת הגבינה הזו לבריאה יותר עם סוויטאנגו וקמח טפיוקה במקום קורנפלור. אפשר לאפות תחתית מקמח שקדים שתהיה הבסיס נכון? יעבוד טוב?
תודההה,
בילי
אני באמת לא יודעת להגיד אבל מניחה שכן
הכנתי אותה…. אמאאאא כמה פשוטה וכמה טעימה…קיבלתי מחמאות
שמחה לשמוע
הי
אני גרה בקנדה ואין גבינה 9%.איזו גבינה אחרת אפשר להשתמש?
תודה.
יש גבינה לבנה אחרת? נסי מגבינת שמנת לא מאוד שמנה
האם לשמן את התבנית?
אין צורך
אפשר 2 יוגורט במקום יוגורט ושמנת חמוצה?
בטח
עוגה מעולה! הכנתו כבר 5 פעמים 1:1 כפי שרשום (רק עם המרה לשמנת חמוצה של פעם במקום היוגורט. כי זה מה שיש כאן בשליף מהמקרר) – ולפעמים עם גרדת לימון/ לפעמים בלי. פגז לגמרי בשני המקרים! ההכנו מהסיבה שהכנתי 4 פעמים ועכשיו הבן שלי (בן 10) הכין ואשפז בתנור. פשוט מושלמת ואני לגמרי בעד לאמץ אותה במקום העוגה שמפרידים ומקציפים וכו. תודה על עוד מתכון מושלם!
תודה יעל
נראית מדהים. תודה.
מתכוונת לאפות אותה היום ולמרוח מעט מאוד ריבה ריבת בית.
נראית מדהים. תודה.
מתכוונת לאפות אותה היום ולמרוח מעט מאוד ריבה. ריבת בית.
מעל את הקצפת.
נהדר
היי קרן! אני גרה בקנדה ואין פה גבינה לבנה לצערי. האם אפשר להשתמש בריקוטה או מ במקום, או גבינה אחרת שאת ממליצה עליה? תודה מראש! 🙂
ריקוטה מעולה
תודה רבה!
הי
אפיתי את העוגה ובתנור נראתה מעולה
אחרי צינון צנחה לי ממש
למה זה קרה?
חזרה לגובה המקורי שלה, בשביל זה מצפים אותה בקרם
הי, אפשר בתבנית קפיצית, כדי שיהיה אפשר להוציא אותה בצורה יפה מהתבנית?
כן
הי…אפשר מייפל במקום סוכר?
לא יעבוד עם מייפל כתחליף לסוכר
קרן שלום
הכנתי את העוגה היא יצאה מושלמת וטעימה בטירוף.
תודה
שלומית
תודה שלומית
וואווו מה זה העוגה הזו?? יצאה מושלמת!
תודה יעל
כל השנים ניסיתי לעשות עוגת גבינה וזה לא הצליח,התהליך ארוך ומייאש. והמתכון הזה פשוט מושלם קל ויצאתי עוגה ממש טובה וטעימה.אופה אותה פעם שניה.
תודה
תודה חנית
בוקר טוב קרו
עשיתי עם קצפת לבנה נראה לי ששוקלד עם שמנת מתוקה יהיה מוצלח מאוד מה דעתך?
מי שאוהב עוגת גבינה עם שוקולד, אחלה
היי קניתי בטעות גבינה לבנה 5 אחוז ולא 9 אחוז יש אפשרות להשתמש בה ? וכמה זמן העוגה נשמרת במקרר. ?
אין בעיה להכין איתה
העוגה נשמרת עד חמישה ימים
המתכון מנצח! הכנתי פעם ראשונה אתמול וכולם טרפו את זה, עוגת גבינה מדהימה, תודה על המתכון הנהדר
תודההה
קרן, להשאיר אותה בתנור כבוי שתצטנן או ישר להוציא לשיש?
אפ לא כתבתי להשאיר אז אין צורך
במה אפשר להחליף גבינה לבנה בשביל מי שלא גר בארץ?
לנסות גבינת שמנת עם אחוזי שומן לא גבוהים, אבל זה ייצא פחות אוורירי