עוגות בחושות

עוגת גזר ומייפל

מאי 28, 2021 51 Comments

קמתי הבוקר והתריס של המרפסת נתקע, ולא עולההההה.

ויש לנו סדנה הבוקר והתנור בחוץ. והבטחתי שתעלה היום עוגה לשבת. אז נכנסתי ללחץ,

התחלתי לצרוח על כולם בבית, התיישבתי על הטלפון בנסיון למצוא איש מקצוע שיבוא להציל את התריס.

השגתי מישהו שהערתי אותו ב  08:00! איזה איש מקצוע ישן ב 08:00, הוא אמר שהוא יבוא,

בינתיים הצוות שלי מכין את כל ההכנות לסדנה ואני רואה אותם יוצאים למרפסת כשהם

נשכבים על הרצפה ועוברים מתחת לתריס, והנחמה היחידה שלי היא שעוד מעט תהיה פה עוגת מייפל

וגזר ככ טעימה שאני מקוה שאני לא אשים לב. תאחלו לי בהצלחה עם התריס!

אני אוהבת ממש שילוב של מייפל וגזר ועושה לא מעט שילובים כאלו, וזה תמיד טעים.

התריס תוקן אגב, נשמתי לרווחה ואז התפנתי לטעום מהעוגה כשהיא חמה ו… ואווווו היא מדהימה.

וגם התנצלתי בפני כל הבית והצוות  שלי על הצרחות של הלחץ בבוקר, שזה הדבר הכי חשוב לעשות.

עוגת גזר ומייפל/ תבנית אינגליש סטנדרטית לא חד פעמית 

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר) סוכר חום בהיר דמררה

1/2 כוס (120 גר') סירופ מייפל איכותי

1/2 כוס (120 מ״ל) תה חזק רותח משני תיונים ומים חמים

3/4 כוס ( 150 גר') שמן קנולה

2 כוסות ( 280 גר') קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפיה

כפית גדושה אבקת קינמון

4 גזרים בינוניים מגורדים בפומפיה

לעיטור:

1/2 כוס אגוזים גרוסים דק

כף סוכר חום

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה

בקערה טורפים היטב ביצים, וסוכר חום, מוסיפים שמן ומשיכים לטרוף.

מוסיפים סירופ מייפל ואת התה וטורפים שוב.

מוסיפים קמח, אבקת אפיה, וקינמון ובעזרת מטרפה מערבבים היטב

(מטרפה תעזור לגושים להיעלם)

מוסיפים את הגזר ומערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית, מיישרים מעט. בקערה מערבבים אגוזים גרוסים עם סוכר וקינמון.

מפזרים באופן אחיד ושווה מעל פני העוגה. אופים כ 40-45 דק׳

עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו

מצננים מעט ומגישים.

**אפשר להמיר סוכר חום בסוכר לבן

**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לכוסמים מלא או קמח חיטה מלא

**במקום תה אפשר מיץ תפוזים או 125 גר׳ שמנת חמוצה

51 Comments

יעל דנין דנין מאי 28, 2021 at 2:06 pm

הי קרן נראה מעולה כרגיל…
לתבנית עגולה להכפיל את הכמויות או מספיק פי 1.5???

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 2:44 pm

כן

Reply
שירלי יוני 3, 2021 at 8:25 am

היי קרן
העוגה יצאה לי רטובה מבפנים ולא אוורירית יודעת אולי למה?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 2:02 pm

היא לא אפויה והיתה צריכה יותר זמן בתנור, אולי התבנית לא מספיק גדולה בשבילה?

Reply
ליאור מאי 28, 2021 at 5:35 pm

היי קרן 🙂
ניתן להחליף בקמח כוסמין מלא, נכון?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:33 am

כן
ייתכן ותצא מעט דחוסה יותר אבל טעימה

Reply
מיכל מאי 28, 2021 at 10:02 pm

הי אפשר בתבנית אנגליש קייק חד פעמי?
העוגה נראית מעולה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:30 am

המסה של הבלילה גדולה מדי לחד פעמי אז ממליצה למזוג 3/4 גובה ואת מה שנשאר בתבנית אחרת

Reply
רונית מאי 29, 2021 at 4:33 pm

שמחה שהסיפור נגמר בטוב. מקווה שנתת לאיש מקצוע עוגה לדרך…נראה סוף.
מריחה עד לפה את הקינמון

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 6:00 pm

קיבל פיצוי על ההשכמה המוקדמת שקית עוגיות שווה

Reply
רחל מאי 29, 2021 at 8:46 pm

יצא מעולה!

Reply
ניקי יולי 28, 2024 at 6:40 pm

הלואי והיית כותבת כמה גזר מגורד בכוסות ולא בכמות גזרים… למתקשות כמוני חחח

Reply
רינת חדד מאי 29, 2021 at 9:04 pm

היי קרן מתכון מעולה אבל רציתי לשאול מה יכול להחליף מייפל?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2021 at 9:00 am

דבש או סילאן

Reply
יונית יוני 11, 2021 at 11:12 am

הי אין לי מייפל ניתן ממתיק אחר?

Reply
lee יולי 2, 2021 at 4:29 pm

הי נראית סוף.
לתבנית אינגליש חד פעמית , לחלק את הכמות לחצי?
תודה

Reply
קארין יולי 23, 2021 at 3:08 pm

הכנתי עם שמנת חמוצה במקום התה, יצאה מעולה!!!

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:44 pm

שמחה לשמוע

Reply
Shani Zamir יולי 24, 2021 at 9:20 pm

יצא לי מושלם, אחת העוגות גדר הטעימות שאכלתי והכנתי 🙂

Reply
בת חן ספטמבר 15, 2021 at 8:52 am

היי 🙂
אם אני מכפילה כמויות.
אפשר לשלב גם כוס תה וגם שמנת חמוצה ?
(רשמת שזה תחליף וחשבתי לשלב)

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 10:33 am

לא ניסיתי את זה בהכפלה סורי

Reply
רונה ספטמבר 20, 2021 at 11:51 am

היי, מה אפשר במקום הביצים?

Reply
שולה אוקטובר 1, 2021 at 8:03 am

תקשיבי את מתוקה ברמות והמתכונים שלך נהדרים
תודה לך שאת משתפת אותנו בכל היופי הזה❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:14 am

תודה שולה

Reply
Riki Verheul נובמבר 7, 2021 at 8:31 pm

האם אפשר להחליף את הגזר בדלעת מגורדת ?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2021 at 9:07 am

אפשר

Reply
Liran דצמבר 3, 2021 at 2:49 pm

היי , אפשר להחליף את האוגזים ?
והאם ניתן לעשות גם ללא קינמון ?

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2021 at 4:51 pm

אפשר ללא קינמון . להמיר אגוזים בכל אגוז אחר

Reply
מור מאי 11, 2022 at 6:54 pm

מה אפשר במקום ביצים?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2022 at 7:57 pm

לא ניסיתי, מאמינה שרסק תפוחים יכול להחליף את הביצים

Reply
אניטה אוגוסט 6, 2024 at 7:40 pm

היי קרן. תודה על המתכון.
נשאר לי חצי מיכל שמנת להקצפה 38% ממתכון אחר. האם אפשר להשתמש בשמנת הזאת במקום השמן במתכון?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2024 at 8:02 am

זה לא יספיק תוסיפי כף שמן אחת ליתר בטחון

Reply
Galia דצמבר 21, 2021 at 10:39 am

היי קרן, מה שלומך?
אני עוקבת אחרי המתכונים שלך גם באינסטגרם וכמובן שיש לי את הספר שלך,
אני מכינה בדיוק לפי ההוראות בספר אבל משום לאחר שהעוגה תופחת היא יורדת ונעשית ממד קטנה ודחוסה.
יש לך המלצה כלשהי?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2021 at 1:14 pm

יש מצב שאת משנה יחס וכמויות ?
ואולי העוגות לא מספיק אפויות מבפנים, ואם את אופה על טורבו אז לא מומלץ

Reply
Barbara Tzlil אפריל 15, 2022 at 4:00 pm

הכנתי אותה אתמול. המרתי את המייפל בדבש והוספתי אגוזי לוז שבורים.
כך או כך עוגה פשוט מושלמת
המתכונים שלך מעולים וכיפיים ממש, תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2022 at 7:14 pm

תודה רבה ברברה וחג שמח

Reply
Hoshen מאי 8, 2022 at 3:12 pm

היי
בתגובות הקודמות כתבת שלא מומלץ לאפות על טורבו. אז על איזו תוכנית לאפות? תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 9, 2022 at 9:57 am

אני אופה תמיד בחום עליון תחתון

Reply
שיר יוני 1, 2022 at 10:05 am

שאלה: כמה גרם גזר מגורד להוסיף? כי גזרים יש בכל מיני גדלים… ואיזה אגוזים הכי מומלצים?

Reply
מיטל:) אפריל 13, 2023 at 7:51 pm

מתכון מוווווושלם

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2023 at 9:30 am

תודההה

Reply
לילך יוני 17, 2023 at 10:43 am

ואוווווווווווווווווווווו קרן יצא מעלף

Reply
קרן אגם יוני 17, 2023 at 11:52 am

יששששש!

Reply
מורן ספטמבר 13, 2023 at 2:43 pm

מתכון מעולה, העוגה פשוט מושלמת!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 5:04 pm

תודה מורן

Reply
Shahar Katz דצמבר 2, 2023 at 10:49 pm

היי
היכן הכי טוב לשמור את העוגה לאחר האפיה למהלך השבוע? בחוץ/ במקרר?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2023 at 6:02 am

אין בעיה לשמור בטמפרטורת החדר אם לא חם, ואפשר גם להכניס למקרר, אבל להגיש אחרי שעמדה קצת בחוץ

Reply
אלה ינואר 24, 2024 at 8:08 am

אני רוצה להכין כמות ל3 אינגליש קייק חד פעמי. להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:05 pm

כן

Reply
קארין מאי 15, 2024 at 10:52 am

הי קרן המדהימה
מכינה לבעלי ליומולדת – הוא מטורף על עוגות גזר… יתאים גם לתבנית עגולה? או להכפיל כמויות? גם רוצה להוסיף קרם למעלה… תודה!

Reply
מירי ספטמבר 25, 2024 at 8:04 am

יצאה עוגה מושלמת, גבוהה, אוורירית ולחה❤️
אבל היה צריך לאפות מעל שעה עד שהיא הייתה אפוייה לגמרי באמצע

Reply

Leave a Comment