קמתי הבוקר והתריס של המרפסת נתקע, ולא עולההההה.
ויש לנו סדנה הבוקר והתנור בחוץ. והבטחתי שתעלה היום עוגה לשבת. אז נכנסתי ללחץ,
התחלתי לצרוח על כולם בבית, התיישבתי על הטלפון בנסיון למצוא איש מקצוע שיבוא להציל את התריס.
השגתי מישהו שהערתי אותו ב 08:00! איזה איש מקצוע ישן ב 08:00, הוא אמר שהוא יבוא,
בינתיים הצוות שלי מכין את כל ההכנות לסדנה ואני רואה אותם יוצאים למרפסת כשהם
נשכבים על הרצפה ועוברים מתחת לתריס, והנחמה היחידה שלי היא שעוד מעט תהיה פה עוגת מייפל
וגזר ככ טעימה שאני מקוה שאני לא אשים לב. תאחלו לי בהצלחה עם התריס!
אני אוהבת ממש שילוב של מייפל וגזר ועושה לא מעט שילובים כאלו, וזה תמיד טעים.
התריס תוקן אגב, נשמתי לרווחה ואז התפנתי לטעום מהעוגה כשהיא חמה ו… ואווווו היא מדהימה.
וגם התנצלתי בפני כל הבית והצוות שלי על הצרחות של הלחץ בבוקר, שזה הדבר הכי חשוב לעשות.
עוגת גזר ומייפל/ תבנית אינגליש סטנדרטית לא חד פעמית
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר) סוכר חום בהיר דמררה
1/2 כוס (120 גר') סירופ מייפל איכותי
1/2 כוס (120 מ״ל) תה חזק רותח משני תיונים ומים חמים
3/4 כוס ( 150 גר') שמן קנולה
2 כוסות ( 280 גר') קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
כפית גדושה אבקת קינמון
4 גזרים בינוניים מגורדים בפומפיה
לעיטור:
1/2 כוס אגוזים גרוסים דק
כף סוכר חום
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה
בקערה טורפים היטב ביצים, וסוכר חום, מוסיפים שמן ומשיכים לטרוף.
מוסיפים סירופ מייפל ואת התה וטורפים שוב.
מוסיפים קמח, אבקת אפיה, וקינמון ובעזרת מטרפה מערבבים היטב
(מטרפה תעזור לגושים להיעלם)
מוסיפים את הגזר ומערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית, מיישרים מעט. בקערה מערבבים אגוזים גרוסים עם סוכר וקינמון.
מפזרים באופן אחיד ושווה מעל פני העוגה. אופים כ 40-45 דק׳
עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו
מצננים מעט ומגישים.
**אפשר להמיר סוכר חום בסוכר לבן
**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לכוסמים מלא או קמח חיטה מלא
**במקום תה אפשר מיץ תפוזים או 125 גר׳ שמנת חמוצה
51 Comments
הי קרן נראה מעולה כרגיל…
לתבנית עגולה להכפיל את הכמויות או מספיק פי 1.5???
כן
היי קרן
העוגה יצאה לי רטובה מבפנים ולא אוורירית יודעת אולי למה?
היא לא אפויה והיתה צריכה יותר זמן בתנור, אולי התבנית לא מספיק גדולה בשבילה?
היי קרן 🙂
ניתן להחליף בקמח כוסמין מלא, נכון?
תודה
כן
ייתכן ותצא מעט דחוסה יותר אבל טעימה
הי אפשר בתבנית אנגליש קייק חד פעמי?
העוגה נראית מעולה
המסה של הבלילה גדולה מדי לחד פעמי אז ממליצה למזוג 3/4 גובה ואת מה שנשאר בתבנית אחרת
שמחה שהסיפור נגמר בטוב. מקווה שנתת לאיש מקצוע עוגה לדרך…נראה סוף.
מריחה עד לפה את הקינמון
קיבל פיצוי על ההשכמה המוקדמת שקית עוגיות שווה
יצא מעולה!
הלואי והיית כותבת כמה גזר מגורד בכוסות ולא בכמות גזרים… למתקשות כמוני חחח
היי קרן מתכון מעולה אבל רציתי לשאול מה יכול להחליף מייפל?
דבש או סילאן
הי אין לי מייפל ניתן ממתיק אחר?
הי נראית סוף.
לתבנית אינגליש חד פעמית , לחלק את הכמות לחצי?
תודה
הכנתי עם שמנת חמוצה במקום התה, יצאה מעולה!!!
שמחה לשמוע
יצא לי מושלם, אחת העוגות גדר הטעימות שאכלתי והכנתי 🙂
היי 🙂
אם אני מכפילה כמויות.
אפשר לשלב גם כוס תה וגם שמנת חמוצה ?
(רשמת שזה תחליף וחשבתי לשלב)
לא ניסיתי את זה בהכפלה סורי
היי, מה אפשר במקום הביצים?
תקשיבי את מתוקה ברמות והמתכונים שלך נהדרים
תודה לך שאת משתפת אותנו בכל היופי הזה❤️
תודה שולה
האם אפשר להחליף את הגזר בדלעת מגורדת ?
אפשר
היי , אפשר להחליף את האוגזים ?
והאם ניתן לעשות גם ללא קינמון ?
אפשר ללא קינמון . להמיר אגוזים בכל אגוז אחר
מה אפשר במקום ביצים?
לא ניסיתי, מאמינה שרסק תפוחים יכול להחליף את הביצים
היי קרן. תודה על המתכון.
נשאר לי חצי מיכל שמנת להקצפה 38% ממתכון אחר. האם אפשר להשתמש בשמנת הזאת במקום השמן במתכון?
תודה רבה!
זה לא יספיק תוסיפי כף שמן אחת ליתר בטחון
היי קרן, מה שלומך?
אני עוקבת אחרי המתכונים שלך גם באינסטגרם וכמובן שיש לי את הספר שלך,
אני מכינה בדיוק לפי ההוראות בספר אבל משום לאחר שהעוגה תופחת היא יורדת ונעשית ממד קטנה ודחוסה.
יש לך המלצה כלשהי?
תודה 🙂
יש מצב שאת משנה יחס וכמויות ?
ואולי העוגות לא מספיק אפויות מבפנים, ואם את אופה על טורבו אז לא מומלץ
הכנתי אותה אתמול. המרתי את המייפל בדבש והוספתי אגוזי לוז שבורים.
כך או כך עוגה פשוט מושלמת
המתכונים שלך מעולים וכיפיים ממש, תודה רבה
תודה רבה ברברה וחג שמח
היי
בתגובות הקודמות כתבת שלא מומלץ לאפות על טורבו. אז על איזו תוכנית לאפות? תודה רבה 🙂
אני אופה תמיד בחום עליון תחתון
שאלה: כמה גרם גזר מגורד להוסיף? כי גזרים יש בכל מיני גדלים… ואיזה אגוזים הכי מומלצים?
מתכון מוווווושלם
תודההה
ואוווווווווווווווווווווו קרן יצא מעלף
יששששש!
מתכון מעולה, העוגה פשוט מושלמת!
תודה מורן
היי
היכן הכי טוב לשמור את העוגה לאחר האפיה למהלך השבוע? בחוץ/ במקרר?
תודה
אין בעיה לשמור בטמפרטורת החדר אם לא חם, ואפשר גם להכניס למקרר, אבל להגיש אחרי שעמדה קצת בחוץ
אני רוצה להכין כמות ל3 אינגליש קייק חד פעמי. להכפיל כמויות?
כן
הי קרן המדהימה
מכינה לבעלי ליומולדת – הוא מטורף על עוגות גזר… יתאים גם לתבנית עגולה? או להכפיל כמויות? גם רוצה להוסיף קרם למעלה… תודה!
יצאה עוגה מושלמת, גבוהה, אוורירית ולחה❤️
אבל היה צריך לאפות מעל שעה עד שהיא הייתה אפוייה לגמרי באמצע