עוגות בחושות

עוגת גזר ומייפל

מאי 28, 2021 14 Comments

קמתי הבוקר והתריס של המרפסת נתקע, ולא עולההההה.

ויש לנו סדנה הבוקר והתנור בחוץ. והבטחתי שתעלה היום עוגה לשבת. אז נכנסתי ללחץ,

התחלתי לצרוח על כולם בבית, התיישבתי על הטלפון בנסיון למצוא איש מקצוע שיבוא להציל את התריס.

השגתי מישהו שבערתי אותו ב  08:00! איזה איש מקצוע ישן ב 08:00, הוא אמר שהוא יבוא,

בינתיים הצוות שלי מכין את כל ההכנות לסדנה ואני רואה אותם יוצאים למרפסת כשהם

נשכבים ע הרצפה ועוברים מתחת לתריס, והנחמה היחידה שלי היא שעוד מעט תהיה פה עוגת מייפל

וגזר ככ טעימה שאני מקוה שאני לא אשים לב. תאחלו לי בהצלחה עם התריס!

אני אוהבת ממש שילוב של מייפל וגזר ועושה לא מעט שילובים כאלו, וזה תמיד טעים.

התריס תוקן אגב, נשמתי לרווה ואז התפנתי לטעום מהעוגה כשהיא חמה ו… ואווווו היא מדהימה.

וגם התנצלתי בפני כל הבית והוות שלי על הצרחות של הלחץ בבוקר, שזה הדבר הכי חשוב לעשות.

עוגת גזר ומייפל/ תבנית אינגליש סטנדרטית לא חד פעמית 

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר) סוכר חום בהיר דמררה

1/2 כוס (120 גר') סירופ מייפל איכותי

1/2 כוס (120 מ״ל) תה חזק רותח משני תיונים ומים חמים

3/4 כוס ( 150 גר') שמן קנולה

2 כוסות ( 280 גר') קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפיה

כפית גדושה אבקת קינמון

4 גזרים בינוניים מגורדים בפומפיה

לעיטור:

1/2 כוס אגוזים גרוסים דק

כף סוכר חום

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה

בקערה טורפים היטב ביצים, וסוכר חום, מוסיפים שמן ומשיכים לטרוף.

מוסיפים סירופ מייפל ואת התה וטורפים שוב.

מוסיפים קמח, אבקת אפיה, וקינמון ובעזרת מטרפה מערבבים היטב

(מטרפה תעזור לגושים להיעלם)

מוסיפים את הגזר ומערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית, מיישרים מעט. בקערה מערבבים אגוזים גרוסים עם סוכר וקינמון.

מפזרים באופן אחיד ושווה מעל פני העוגה. אופים כ 40-45 דק׳

עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו

מצננים מעט ומגישים.

**אפשר להמיר סוכר חום בסוכר לבן

**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לכוסמים מלא או קמח חיטה מלא

**במקום תה אפשר מיץ תפוזים או 125 גר׳ שמנת חמוצה

Print Friendly, PDF & Email

14 Comments

יעל דנין דנין מאי 28, 2021 at 2:06 pm

הי קרן נראה מעולה כרגיל…
לתבנית עגולה להכפיל את הכמויות או מספיק פי 1.5???

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 2:44 pm

כן

Reply
שירלי יוני 3, 2021 at 8:25 am

היי קרן
העוגה יצאה לי רטובה מבפנים ולא אוורירית יודעת אולי למה?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 2:02 pm

היא לא אפויה והיתה צריכה יותר זמן בתנור, אולי התבנית לא מספיק גדולה בשבילה?

Reply
ליאור מאי 28, 2021 at 5:35 pm

היי קרן 🙂
ניתן להחליף בקמח כוסמין מלא, נכון?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:33 am

כן
ייתכן ותצא מעט דחוסה יותר אבל טעימה

Reply
מיכל מאי 28, 2021 at 10:02 pm

הי אפשר בתבנית אנגליש קייק חד פעמי?
העוגה נראית מעולה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:30 am

המסה של הבלילה גדולה מדי לחד פעמי אז ממליצה למזוג 3/4 גובה ואת מה שנשאר בתבנית אחרת

Reply
רונית מאי 29, 2021 at 4:33 pm

שמחה שהסיפור נגמר בטוב. מקווה שנתת לאיש מקצוע עוגה לדרך…נראה סוף.
מריחה עד לפה את הקינמון

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 6:00 pm

קיבל פיצוי על ההשכמה המוקדמת שקית עוגיות שווה

Reply
רחל מאי 29, 2021 at 8:46 pm

יצא מעולה!

Reply
רינת חדד מאי 29, 2021 at 9:04 pm

היי קרן מתכון מעולה אבל רציתי לשאול מה יכול להחליף מייפל?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2021 at 9:00 am

דבש או סילאן

Reply
יונית יוני 11, 2021 at 11:12 am

הי אין לי מייפל ניתן ממתיק אחר?

Reply

Leave a Comment