מתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת וניל ופירורי קינמון

ינואר 23, 2018 198 Comments
עוגה לבנה

עוגת וניל ופירורים

אתמול העליתי לאינסטגרם סרטון קצר לסטורי בו אני מדגימה חילוץ ממש קל של משחת וניל מתוך מקל וניל,

כי כשמדובר במקלות וניל איכותיים, זו עבודה ממש קלה, רק צריך ללחוץ על המקל כמו על משחת שיניים וזה פשוט יוצא.

קיבלתי ככ הרבה הודעות מאנשים שביקשו לדעת איפה אני קונה מקלות וניל, ולצערי לא היה לי לאן להפנות אותם.

קיבלתי את מקלות הוניל כמתנה ישירות מאפריקה, ומאז שהם אצלי, אני מבינה שאין כמו הדבר האמיתי.

ככל שהוניל איכותי יותר, כך טעמו אלוהי יותר.

וכיון שקשה להשיג בארץ מקלות וניל, אני ממליצה לכם לקנות מחית וניל איכותית או תמצית וניל איכותית,

שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה, כי זה עושה את כל ההבדל.

אל תסתפקו בתמציות המלאכותיות שיש בסופר, תשקיעו:-)

העוגה הזו, שהוכנה לראשונה לפני בערך 7 או 8 שנים, זכתה להיות העוגה האהובה ביותר על הבת שלי הגדולה,

ואחרי שהכנתי אותה בפעם הראשונה, היא היתה מבקשת שנכין אותה שוב כל שבוע במשך המון זמן.

עברו כמה שנים ו״שכחתי ממנה״.

לאחרונה, ממש אחרי שהגדולה התגייסה, היא ביקשה שאכין לה לבסיס את העוגה עם הפירורים והקינמון.

נזכרנו בה פתאום, ועכשיו אני מכינה אותה שוב בכל שבת כשהגדולה יוצאת, רק שהוספתי לה וניל וזה משדרג את טעמה.

זו העוגה אולי הקלה ביותר להכנה בבלוג , מכינים הכל בקערה אחת ולא מפעילים אפילו את המיקסר.

ייקח לכם בדיוק 5 דקות הכנה ו 45 דק' אפיה והיא שלכם.

מקור המתכון של איילת הירשמן  (אני אוהבת מאוד את המתכונים שלה בכלל) שפורסם ב YNET לפני מלא שנים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת וניל פירורים/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)

מצרכים למתכון:

50 גר' חמאה מומסת

1/4 כוס שמן קנולה

כוס(200 גר') סוכר לבן

1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן תופח

(או קמח לבן רגיל+1.5 כפיות אבקת אפייה)

כפית תמצית וניל, או מחית וניל או גרגרים ממקל וניל שלם.

1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה

2 ביצים גודל L

כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות מרפדים תבנית ברצועת נייר אפיה לאורכה, ומשמנים היטב.

בקערה בינונית בעזרת כף עץ, מערבבים חמאה, שמן קמח וסוכר לפירורים.

מוציאים 3/4 כוס מהפירורים ושומרים בצד. (שימו לב, לא מדובר ב 3/4 כמות מהפירורים אלא ב 3/4 כוס בלבד)

מוסיפים לקערה ביצים, וניל ושמנת חמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית.

מוסיפים קינמון לפירורים ששמרנו בצד ומערבבים היטב.

מפזרים באופן אחיד מעל העוגה, מכניסים לתנור ל 40 דק'.

העוגה מוכנה כשהפירורים מקבלים צבע שחום וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

זהו! זה כל העניין.

בתיאבון:)

הערות למתכון

**לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות

**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום או לשלב ביניהם

**במתכון המקורי יש המלצה להכפיל כמויות פרט לביצים, ולהשתמש רק ב 3 ביצים, לטעמי הגרסא הזו לא מאוד מוצלחת

ואם אתם מכפילים כמויות תכפילו בהכל, חוץ מהוניל.

עוגת וניל ופירורי קינמון

 

198 Comments

נויה ינואר 24, 2018 at 8:17 am

היי קרן,
ניתן להמיר את השמנת החמוצה במרכיב אחר, או שזה יהרוס את המתכון?

תודה על המתכונים הנהדרים 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 11:07 am

הי נויה
אני חושבת שקרם קוקוס יעבוד נפלא, לא ניסיתי אבל שווה לנסות

Reply
מיכל יולי 29, 2020 at 2:01 pm

היי שמנת מתוקה גם יעבוד?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 5:48 pm

חושבת שכן

Reply
חן יולי 11, 2021 at 6:26 pm

היי קרן רציתי להגיד שעשיתי פרורים די גדולים והם שקו בתוך העוגה וממש היתכזבתי איזה גודל זה אמרו להיות ? 🙂

Reply
קרן אגם יולי 12, 2021 at 2:11 pm

הגדולים מדי יכבידו על הבלילה אז להבא קטנים

Reply
מירב דצמבר 12, 2022 at 6:18 am

היי קרן,
מתכון לעוגה טעימה מאוד פשוטה, אך מדוע העוגה יצאה דחוסה ורטובה מאוד? ): אוורירית היא ממש לא ולא הכי אכילה. מה לא בסדר..??

Reply
אופה אוקטובר 21, 2023 at 10:06 pm

קרם קוקוס לא עובד
יש לו 20% שומן
העוגה שהכנתי בכמות כפולה לא הצליחה לעלות והיא נורא שומנית
התאכזבתי

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:32 pm

ממליצה להכין את הגרסה החלבית ולא להכפיל , עוגה מדהימה חבל לפסספס אותה

Reply
נוית סביליה נובמבר 21, 2023 at 4:59 pm

אפשר להמיר שמנת חמוצה ביוגורט?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2023 at 7:04 am

כן

Reply
אושר יוני 17, 2021 at 8:55 pm

עוגה קלה ומוצלחת מאוד.
תודה

Reply
קרן אגם יוני 17, 2021 at 11:05 pm

תודה אושר

Reply
אסיף חניה אוגוסט 12, 2022 at 4:33 pm

מכינה את העוגה כבר כמה פעמים וממש טעימה..
לצערי אחרי האפייה היא ממש צונחת, אפשר לדעת מה הסיבה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2022 at 5:55 pm

אולי היא צריכה עוד אפייה

Reply
עינב צרפתי יולי 20, 2023 at 10:12 am

לא כדאי להקציף את בביצים כדי שהעוגה תיהיה אוורירית? או שאין השפעה

Reply
קרן אגם יולי 22, 2023 at 10:34 am

אם היה צריך להקציף הייתי כותבת, העוגה מעולה כמו שהיא

Reply
דני דצמבר 16, 2022 at 10:31 pm

היי קרן,
תודה על המתכון! אני חושבת שכדאי לחדד את ההנחייה של הוצאת הפירורים, זה מאוד מבלבל וקל לטעות ולהוציא 3/4 מכמות הפירורים (ולא רק 3/4 *כוס* של פירורים). זו לדעתי הסיבה שיש פה היו מגיבים שיצאה להם עוגה דחוסה ורטובה.

זה היה נראה לי מוזר אבל לצערי הבנתי את זה רק אחרי שהעוגה היתה בתנור, אולי אנסה שוב מחדש אחרי ההבנה הזו 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2022 at 8:55 am

הוספתי הערה אני מקוה שזה יספיק,

Reply
תמר יוני 13, 2023 at 4:00 pm

הי קרן, אפשרי בלי הפירורים? כלומר לא להפריד כוס פירורים, אלא לכלול את הכל בבלילה ?
תודה רבה!
תמר

Reply
קרן אגם יוני 13, 2023 at 9:08 pm

אפשר כן

Reply
נילי אוקטובר 28, 2023 at 7:47 am

מה המידות של תבנית אינגחיש סטנדרטית?
תודה

Reply
מיכל פברואר 25, 2024 at 10:06 pm

אם אני מכפילה כמויות -האם תבנית מלבנית 21×31 תתאים? הכמות במתכון זה לתבנית מלבנית 10×31? תודה רבה על המתכון המושלם

Reply
מיטל ינואר 24, 2018 at 10:07 am

נראה מושלם!! מתה להכין אבל יש לי ילדה אלרגית לחלב. האם יש תחליף לשמנת חמוצה?!
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 11:08 am

ראי תגובה מעלייך:-) אוסיף גם הערה בבלוג

Reply
מיטל ינואר 24, 2018 at 12:52 pm

תודה!! אנסה

Reply
ריקי ינואר 24, 2018 at 12:11 pm

הי, האם העוגה מתאימה להקפאה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 12:47 pm

בהחלט, אחרי צינון מלא וכשהיא עטופה היטב.

Reply
Katie Karkaby awadieh מאי 20, 2021 at 10:33 pm

היי
העוגב יצאה טעימה מאד
אבל המרקם שונה ממה שבתמונה (רטובה ודחוסה)
מה יכול להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 7:11 am

אולי ערבבת יותר מדי או שינית משהו ביחסי המרכיבים?

Reply
katie מאי 21, 2021 at 9:14 am

אנסה למדוד מדויק הפעם…אולי הגזמתי עם שכבת הפירורים.

Tamar יולי 11, 2020 at 4:47 pm

הי אגם,
ניתן להשתמש ביוגורט ביו במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:02 pm

כן בטח

Reply
טל נובמבר 5, 2021 at 11:36 am

היי, איך לשמור את העוגה לאחר אפיה? מקרר או בחוץ?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2021 at 3:55 pm

לא במקרר

Reply
כרמית ינואר 24, 2018 at 1:02 pm

הי קרן
העוגה עצמה, הבסיס, עם 3/4 מהכמות קמח פירורים והציפוי עם 1/4 ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 1:15 pm

הי כרמית, לא חילקתי את הכמויות בצורה כזו, מכינים ראשית פירורים, מוציאים 3/4 כוס פירורים הצידה.
ובאותה קערה בה נותרה כמות הפירורים הגדולה ממשיכים בהכנת הבלילה כרגיל.
מקוה שעכשיו יותר ברור:-)

Reply
מאיה יולי 4, 2020 at 1:08 pm

עוגה מושלמת! מסקרן אותי אם זה יעבוד טוב בלהחליף את הקינמון בכפית שוקולית

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 2:11 pm

בטוח יעבוד טוב

Reply
רז ינואר 20, 2022 at 2:24 pm

חום עליון תחתון או טורבו? 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2022 at 8:53 pm

עליון תחתון

Reply
רז ינואר 20, 2022 at 9:31 pm

תודה!! הכנתי היום ויצא מושלם!!!

חן בן ישי מאי 17, 2021 at 9:57 pm

היי, אפשר להמיר את הדממת חמוצה בגבינת ריקוטה?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2021 at 7:10 am

אפשרי בהחלט

Reply
מור אוגוסט 4, 2022 at 10:54 pm

אפשר להמיר בכוס מיץ תפוזים? במקום קרם קוסקוס- כדי לקבל עוגת פרווה? או פחות מומלץ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2022 at 7:27 am

כן

Reply
נופר ינואר 24, 2018 at 2:52 pm

היי
האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 5:20 pm

מניחה שכן

Reply
אופירה מאי 25, 2020 at 6:21 pm

תודה רבה על עוד מתכון נפלא, אין עלייך! מקווה שאת מרגישה יותר טוב :))

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 8:47 pm

תודה מהממת
כמה ימים ואחזור לעצמי תודה

Reply
רדיר יוני 17, 2020 at 6:10 pm

היי קרין
אם יש לי ביצים m
אז אני שמה 3ביצים m למתכון

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:39 pm

שמי קרן 🙂 וכן אפשר שלוש ביצים

Reply
איילת ינואר 9, 2021 at 2:35 pm

הי קרן, הכנתי…
יצאה לי דחוסה (אולי מהשמנת?) למה זה? לא אורירית…

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 6:02 pm

לא אמורה לצאת מאוד אוורירית אבל אמורה לצאת טעימה

Reply
רותם מאי 8, 2022 at 8:48 pm

היי העוגה עדיין לא מוכנה גם לאחר שעה וקצת. מה לדעתך יכלה להיות הבעיה?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2022 at 9:57 am

אולי התבנית קטנה מדי או שחום התנור שלך לא מכוון

Reply
LIRAZ ינואר 24, 2018 at 3:28 pm

שלום קרן!
האם אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין 70 אחוז טחון דק? אפשר להמיר את השמנת חמוצה באתה כמות של שמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 5:22 pm

לא הייתי ממירה יותר מחצי כמות הקמח, ולגבי השמנת אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי

Reply
אלונה ינואר 25, 2018 at 8:11 pm

עשיתי רק עם כוסמין 70% ויצא מעולה!

Reply
רוני נובמבר 30, 2022 at 7:17 am

היי קרן,
בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה היא יצאה מעולה, הפירורים השחימו. בפעם השניה והשלישית הפירורים לא ממש אפויים ושחומים אבל העוגה יוצאת בסדר ואני לא מבין מה יכולה להיות הסיבה. יכול להיות שאני מפורר יותר מידי את הפירורים כי הם לא גסים כמו בתמונה שלך…
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2022 at 7:40 pm

אולי בעיה בתנור?

Reply
רתם ינואר 24, 2018 at 9:50 pm

אם אין לי וניל איכותי, איך אפשר להעשיר את הטעם?
חשבתי נאמר על גרידת תפוז בעוגה
ואולי את הפירורים בלי קינמון, או אולי עם מעט קקאו.
מה דעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 10:00 pm

כל הרעיונות שלך נשמעים נהדר, וילכו מצויין:-)

Reply
אפרת ינואר 7, 2021 at 1:31 pm

היי קרן

מה צריך לעוגה עם קמח כוסמין שתהייה אוורירית?

לא הולך לי עם זה‍♀️
יוצא דחוס .
תודה
אפרת

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:48 pm

כי 100% כוסמין מלא בעוגה הזו פחות מתאים
נסי חצי חצי עם לבן

Reply
נועה ינואר 8, 2021 at 10:54 am

היי קרן 🙂
המתכון הוא לפסח אינגליש אחד ? תודה ! מכינה היום לשבת

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 11:21 am

אינגליש אחד, למה פסח? הוא לא כשר לפסח

Reply
שרון ינואר 25, 2018 at 1:35 pm

שלום קרן ראיתי את הטור שהיה לך במאקו עוגות בקערה אחת ורציתי לשאול לגבי עוגת השיש קפה-קקאו: אני רוצה להכין חצי כמות באינגליש קייק – לחלק את המרכיבים בחצי וכמה זמן אפייה??מכינה בגירסת הפרווה – כמה שמן לשים לשימון התבנית והאם לשים אותו ואז סוכר?תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2018 at 3:51 pm

הי שרון, אפשר לחלק בחצי, ולהוריד זמן אפייה, להתחיל לבדוק אחרי חצי שעה.לשימון התבנית אפשר לרסס ספריי שמן ואז לפזר מעט סוכר.
את יכולה גם להכין את כל כמות העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק ולהקפיא אחת.

Reply
מאיה אוקטובר 22, 2024 at 4:17 pm

הי, האם זה יעבוד רק עם חמאה? או שחייבים את השמן להצלחת העוגה?
מתה על העוגה הזאת! הכי טעימה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2024 at 12:08 am

אפשר להמיר לחמאה

Reply
אידן ינואר 26, 2018 at 4:40 pm

היי קרן, בקערה עם הבלילה וכמות הפירורים הגדולה, הפירורים לא מתאחדים לגמרי עם הבלילה. האם כך אמור להיות? במתכון כתוב בלילה אחידה אבל זה לא מתאחד אצלי..

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2018 at 4:54 pm

נסי לערבב במהירות גבוהה,בסוף זה קורה:-)
אם לא, אני מאמינה שזה יסתדר באפייה

Reply
הילה ינואר 27, 2018 at 2:41 pm

אפשר במקום השמן פשוט לשים יותר חמאה? ואם כן אז כמה? (מעדיפה בלי שמן תעשייתי)
בנוסף, איך קמח כוסמין יעבוד פה? אפשר להחליף מחצית מהכמות?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2018 at 5:48 pm

תכפילי את כמות החמאה המומסת במקום שמן.
ואין בעיה להמיר חצי מהכמות בכוסמין. תציצי בתגובות למעלה לדעתי היתה מישהי שעשתה את זה .

Reply
אור מאי 24, 2020 at 11:01 am

אם אני משתמשת בקמח רגיל ולא תופח, כמה אבקת אפייה לשים?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:08 pm

1.5 כפיות

Reply
LIRAZ ינואר 29, 2018 at 8:31 am

שלום קרן!
הכנתי את העוגה ביום שישי האחרון כמאפינס אישיים.משום מה כשפיזרתי את הפירורים מעל העוגה האפייה הפירורים שקעו לי
מה יכולה להיות הבעיה.

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 9:02 am

או שכמות הפירורים היתה גדולה ביחס למאפינס ואז הם היו ״כבדים ״ לבלילה ושקעו, או שאולי חום התנור שלך קצת גבוהה מדי, נסי להבא לפזר את הפירורים חמש דק אחרי שהעוגה כבר בתנור.

Reply
נטע רייך דצמבר 18, 2021 at 9:02 pm

הי!
אפיה רגילה או טורבו?

Reply
דני אוקטובר 21, 2023 at 5:21 pm

הפירורים יצאו במרקם מעט חולי וממש מרגישיפ את גרגירי הסוכר. ככה זה אמור להיות? או שהפירורים צריכים לצאת כמו קראמבל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:33 pm

זה קראמבל

Reply
לילי פברואר 2, 2018 at 9:50 pm

עוגה נפלאה:) משתבחת עם הזמן… הכנתי עם שמן במקום חמאה, ממליצה!!

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2018 at 6:52 am

שמחה לשמוע ותודה כל השיתוף:-)

Reply
חמוטל פברואר 9, 2018 at 11:22 pm

הי קרן- הכנתי את העוגה שלך פעמיים בשבועות האחרונים (יחד עם בתי בת ה3..כנראה שזו עוגה שנועדה לאימהות ובנות)- והיא ממש נפלאה! תודה על מתכון פשוט ומוצלח!

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2018 at 7:22 am

שמחה לשמוע חמוטל, תודה 🙂

Reply
אסתי אפריל 17, 2018 at 1:59 pm

הי קרן
ערבבתי את החומרים במיקסר כי קשה לי עם היד. כשהוצאתי מהתנור העוגה נפלה באמצע ולא נאפתה כראוי. האם זה בגלל המיקסר? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2018 at 2:05 pm

כנראה העוגה לא נאספתה מבפנים, זה לא קשור כלל למיקסר.
יתכן שחום התנור שלך גבוה ולכן היא נאפתה יותר מבחוץ ולא מספיק מבפנים,
להבא תאפיאו בחום נמוך או מעט יותר זמן ואם מתחיל הלשחים מלמעלה תניחי נייר כסף, שלא תירשף.
וגם לא לשכוח לבדוק עם קיסם את הפנים לפני שמוציאים.

Reply
דלית מאי 18, 2021 at 5:52 pm

היי קרן,
לא ראיתי התייחסות לחום התנור והאם טורבו או לא.
תודה רבה.

Reply
קרן אגם מאי 19, 2021 at 5:58 am

חום עליון תחתון וטמפרטורה 180 כפית שכתוב בתחילת הוראות ההכנה

Reply
בר אפריל 27, 2018 at 2:29 pm

וואו! יצא כ"כ מוצלח! אומץ בחום למטבחנו 🙂
תודה קרן!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2018 at 9:18 am

תודה, שמחה לשמוע:-)

Reply
שרי נובמבר 4, 2021 at 2:17 pm

היי
עוגה מעולה! שאלה, אינגליש סטנדרטית הכוונה לתבנית חד פעמית?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2021 at 10:21 pm

אפשר חד פעמית

Reply
לימור יולי 4, 2018 at 1:17 pm

הי,
האם אפשרי במקום השמנת החמוצה לשים שמנת ריץ פרווה ?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2018 at 7:11 am

אני חושבת שכן, לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא

Reply
רותם מאי 24, 2020 at 4:39 pm

קרן, כל הטלפון שלי סוכר וקמח ! די זה לא נוח ככה.
תכתבי ספר ! פליז! כל מתכון שלך זה נכס!
שישאר לעולמי עד❤️

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:05 pm

יהב הודעה מרגש בחיי!!!!
תודה על זה
זה קורה בקרוב מבטיחה

Reply
לימור יולי 16, 2018 at 10:37 am

חזרתי לעדכן, יצא מעולה עם שמנת ריץ פרווה . תודה !

Reply
קרן אגם יולי 16, 2018 at 10:50 am

תודה לימור!

Reply
שי מאי 20, 2022 at 10:54 pm

היי קרן(:
הכנתי את העוגה בפעם השנייה , וזו כבר פעם שנייה שהעוגה יוצאת דחוסה
עשיתי לגמריי לפי השלבים
אבל בשלב של להוסיף את הרטובים לקראמבל עשיתי עם מטרפה כי אחרת נשארו הרבה גושים
מה יכולה להיות הבעיה לדחיסות?

Reply
לינוי אוגוסט 8, 2018 at 4:05 pm

אפשר להחליף את השמנת והחמאה שניהם בשמן קוקוס? ומה הכמויות המומלצות? תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2018 at 5:17 pm

אני ממליצה להמיר את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן קנולה כי ממילא יש במתכון, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות

Reply
לינוי אוגוסט 8, 2018 at 6:10 pm

אי אפשר להשתמש בשמן קוקוס? ולא קרם קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2018 at 8:46 pm

שמן קוקוס מחליף חמאה או שמן קנולה
קרם קוקוס יחליף שמנת חמוצה

Reply
רוני יולי 17, 2020 at 10:45 am

היי קרן, המתכון הזה מספיק בעצם לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית אחת?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 4:23 pm

נכון מאוד

Reply
טל נובמבר 5, 2021 at 11:37 am

היי, איך לשמור את העוגה לאחר אפיה? מקרר או בחוץ?

Reply
לינוי אוגוסט 8, 2018 at 4:07 pm

האם אפשר להחליף את השמנת והחמאה שניהם בשמן קוקוס? ומהן הכמויות המומלצות? תודה.

Reply
מיכל ויצמן פברואר 1, 2019 at 6:36 pm

היי, האם יצא לנסות להשתמש בשמן קנולה בכבישה קרה? או שמן אחר בכבישה קרה?
ניסיתי כבר מספר חברות וזה משאיר טעם לוואי נראה לי. את משתמשת בשמן קנולה של איזו חברה?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2019 at 7:37 pm

אני קונה את השמן הכי זול על המדף בסופר, ממש לא משנה לי איזה…

Reply
אורלי פברואר 18, 2019 at 4:44 am

פעמיים הכנתי עוגה מהסוג הזה וכל הזמן הפירורים ישר עם הכניסה לתנור, נבלעים בתוך העוגה והופכים בתחתית שלה למין עיסת חמאה לא אפוייה ולא ניתנת לאכילה

תמיד אני מוציאה את החמאה והשמנת חמוצה לטמפרטורת החדר ועכשיו בחורף זה עניין של שעתיים או קצת יותר

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2019 at 6:39 am

אין צורך להוציא את החמאה והשמנת החמוצה , ממילא ממיסים את החמאה ושמנת חמוצה צריכה להיות קרה.
להבא נסי להוריד מעט חום תנור, אולי זה יעזור לפירורים להישאר למעלה.

Reply
אורלי פברואר 18, 2019 at 1:25 pm

דווקא אפיתי ב 170 בפעם הראשונה ובפעם השנייה ב 165 מעלות

הבלילות תמיד יצאו לי נוזליות קצת ולא קרמיות בכלל כפי שהבנתי שאמור להיות
ולא עירבבתי בכלל הרבה כך שזה לא קשור לערבוב

לגבי שמנת חמוצה
תמיד בכל המתכונים אני מוציאה לטמפרטורת החדר , אחרת יש גושים שלא ניתן להיפטר מהם

חמאה
איך ניתן לעבוד בבלילה עם חמאה קרה מהמקרר?(אם אני רוצה במטרפה וערבוב בלי להוציא את המקסר)

Reply
רווית פברואר 24, 2019 at 5:27 pm

לתבנית אינגליש קייק גדולה, לא חד פעמית

לגבי החומרים
ניתן להשתמש בשמנת חמוצה 27 אחוז ? היא צריכה להיות ישר מהמקרר?

אין לי תמצית וניל אמיתית אלא רק פשוטה , מה ניתן להוסיף במקום לקבלת טעם וניל , סוכר וניל אולי?

יש מתכונים שמוסיפים חלב , זה כדאי כאן ? ואם כן באיזה שלב להוסיף וכמה? או שזה ישנה את המרקם הבצקי שצריך להיות לעוגה והכל יהפוך לנוזלי מידי?

לבסוף לגבי סדר ההכנה

את הפירורים אני מעדיפה לחוד לעשות מ 50 גרם חמאה וחצי כוס קמח ורבע כוס סוכר וכפית קינמון

אז לגבי שאר הבלילה של העוגה
לעשות באותו סדר שציינת או שכדאי קודם לערבב שמן חמאה וסוכר ואחר כך ביצים ובסוף לסירוגין פעם שמנת ופעם קמח ולסיים בקמח ?

כי בעוגות זה נורא חשוב הסדר שתצא אכן תערובית שהיא מעט בצקית כמו שצריך להיות כאן

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2019 at 1:38 pm

אין בעיה להשתמש בשמנת חמוצה 27%
וגם בסוכר וניל בשביל טעם מעט ונילי
אין צורך להוסיף חלב העוגה מצויינת בדיוק כמו שהיא.
אם רוצים להכין פירורי קראמבל בנפרד אין בעיה, אפשר להכין את העוגה עדיין באותו אופן לא צריך לשנות כלום.
בהצלחה

Reply
מלי פברואר 24, 2019 at 5:37 pm

ברוב העוגות כמו המתכון הזה סדר ההכנה שונה.
תחילה במיקסר מעבדים חמאה וסוכר לתערובית תפוחה וקרמית , אחר כך מוסיפים ביצים ובסוףלסירוגין פעם שמנת חמוצה ופעם קמח ומסיימים בקמח.

מה שונה סדר ההכנה הזה לעומת זה שציינת , אם בכלל ? על מרקם העוגה ? הקצפת חמאה וסוכר תחילה יותר מבטיח מרקם בצקי שתמיד מצליח ? או שכמו שהסברת גם יהיה מרקם כזה?

ועיבוד במיקסר של חמאה וסוכר תחילה ואחר כך שאר החומרים, מחייב כמות גדולה יותר של חמאה 75 גרם לתבנית אינגליש קייק גדולה ?

Reply
אורלי פברואר 27, 2019 at 6:45 pm

עשיתי היום שוב בפעם השלישית , ושוב הפירורים שקעו לי בתוך העוגה.

שמתי את השמנת חמוצה כשהיא קרה , ועקבתי אחרי כל ההוראות והשלבים.ודווקא הבלילה יצאה לי קרמית , לא נוזלית כמו בפעמים הקודמות

כשהפירורים נבלעים בתוך העוגה, אז הם הופכים למין עיסת חמאה לא אכילה. אז הם בעצם בכלל לא נקראים פירורים כי הופכים לעיסה.

כל הטעם והכיף של העוגה הזאת הם הפירורים הקריספיים בעוגה , זה מה שעושה אותה גם לכל כך טעימה

אני לא מבינה למה עוגה שאמורה להיות כל כל פשוטה לא מצליחה לי ולכולם כן.
אני כבר לא יודעת מה לעשות, זה ממש מרגיז

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2019 at 7:41 am

הי אורלי אני ממש מתנצלת אני עכשיו רואה שכתבתי לך להוריד חום במקום להעלות
זה נראה לי הדבר היחיד שתוכלי לעשות אחרת אני באמת לא יודעת מה משתבש בכל פעם
מתנצלת על בזבוז הזמן ומקוה שתכיני שוב
קרן

Reply
סיון מאי 25, 2020 at 7:41 pm

היי קרן,
יש לי רק ביצים בגודל m
להשתמש ב2 או 3?
תודה רבה על מתכונים נהדרים 🙁

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 8:46 pm

חושבת ששתיים יספיקו

Reply
אורלי מרץ 18, 2019 at 2:22 pm

את יודעת במקרה אם יש סרטון שמדגים הכנה של סוג עוגה כזאת, או אולי סרטון שלך ?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2019 at 5:13 pm

הי אורלי
אין לי סרטון אבל מדובר בתהליך ממש פשוט ואם יש לך שאלות אני אשמח לעזור

Reply
איריס טל יוני 6, 2020 at 11:10 am

בכל העוגות, במקום סוכר ( יש לי ילד עם קרוהן וסוכר מעורר דלקת כך שממש ממש לא מומלץ לו) איזה תחליף את ממליצה? כזה שכמעט לא מורגש ההבדל , תודה

Reply
קרן אגם יוני 6, 2020 at 4:17 pm

הי איריס, לצערי אני לא מבינה כלום בתחליפי סוכר

Reply
לוריאל אוגוסט 17, 2019 at 3:45 pm

היי קרן,
במידה ואין לי קמח תופח, מה כמות האבקת אפייה שאני צריכה להוסיף (בכפיות או גרם)?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2019 at 4:28 pm

כפית אחת תספיק

Reply
נטע נובמבר 28, 2019 at 2:05 pm

שלום קרן
אני רוצה לשים אגוזים טחונים שלושת רבעי כוס , אז כמה קמח לשים במקרה הזה ? להשאיר את הקמח כמו שהוא בכמות או שזה ייצא כבד מידי ?

אני מתכוונת לעשות בתבנית אינגליש אחת בכמויות האלה, ורק אני שואלת לגבי הקמח

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2019 at 2:20 pm

את צריכה להוריד בכמות הקמח לפי כמות קמח השקדים/אגוזים שאת מחליפה
לא לוותר על אבקת האפייה באותה הכמות, לא הכנתי את העוגה מעולם עם קמח שקדים כך שלא יודעת להגיד אם זה מתאים בעוגה הזו או לא

Reply
אסנת ינואר 23, 2020 at 12:14 pm

הי קרן,

אם אני מחליפה את השמנת החמוצה בקרם קוקוס אז הקרם חייב להיות עם אחוזי שומן גבוהים?
מה שאני מחזיקה בבית בד"כ זה של 4.5% שומן
תודה רבה

Reply
סי מרץ 28, 2020 at 4:47 pm

היי
פעלתי על פי ההוראות, אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק ,40 דקות ב180 מעלות, הפירורים היו בצבע שחום והקיסם יצא עם מעט פירורים לחים.
כאשר הוצאתי את העוגה מהתנור, היא קצת שקעה (נוצר עמק קטנטן) ולאחר שפרסתי אותה ניראה שהמרקם מעט דחוס ושהיא לא מספיק אפוייה מבפנים.
מה השתבש? האם עוד מספר דקות של אפייה היו מונעים את ההיווצרות של שקיעת העוגה? רעיון אחר?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 5:37 pm

לרוב כשעוגה שוקעת זה בגלל שהיא לא מספיק אפויה מבפנים, יש הבדלים שונים בין תנורים וייתכן שאצלך העוגה היתה צריכה
טמפרטורה נמוכה יותר למשך זמן ארוך יותר.

Reply
מלי מאי 25, 2020 at 9:05 pm

קרן יקרה, איזה ריח מטורף היה בבית כשהעוגה הייתה בתנור,,,יצאה עוגה נהדרת, רכה וטעימהההה
איזה כייף של מתכון, כייף ששמרת את הסרטון של העוגה ובכלל כייף לעקוב ולראות את כל הדברים הנפלאים שאת מכינה…

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 9:22 pm

כייף לי שאת כאן תודה!

Reply
דנה מאי 5, 2020 at 9:28 pm

מתכון מושלם :))
עבדתי עם מה שיש בבית ולכן נאלצתי להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + אבקת אפייה ואת השמנת החמוצה ביוגורט סויה. יצא פשוט מדהים והעוגה כבר זכתה בבית לטייטל העוגה הטובה ביותר שהכנתי אי פעם 😉

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:32 pm

שמחה לשמוע

Reply
אביטל מאי 25, 2020 at 8:56 am

הי קרן,עדיף להחליף את השמנת החמוצה אם אין לי בשמנת מתוקה או בגבינה לבנה ?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 8:57 am

שתי האופציות אחלה

Reply
איילה מאי 27, 2020 at 1:45 pm

היי קרן, אני ואפייה בדרכ לא החברים הכי טובים… אבל אני עושה ניסיונות מידיי פעם.. הכנתי את העוגה שלך היום והיא פשוט יצאה בול!! 40 דק לא הספיקו אצלי הגעתי כמעט ל50 דק ובהמלצתך עם כיסוי רופף של נייר כסף לכמה דק כדי שהפירורים לא יישרפו.
היא טעימה ברמות יצאה גבוהה ויפה. תודה על מתכון מדוייק!
אשמח לדעת איך נכון לשמור עוגה כזו כדי שנוכל להנות ממנה כמה ימים 🙂 תודה

Reply
קרן אגם מאי 27, 2020 at 6:08 pm

הי איילה
שמיה לשמוע בשבילך! אני שומרת אותה עטופה היטב בטמפרטורת החדר

Reply
חן ינואר 6, 2021 at 4:46 pm

היי קרן,
יש אפשרות להפחית קצת בכמות הסוכר ? (סבתא סוכרתית)

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 5:29 pm

זה ישפיע על מרקם העוגה לכן אני לא ממליצה להוריד מעבר ל 4-5 כפות

Reply
הדר יוני 12, 2020 at 5:47 pm

היי קרן
הכנתי את העוגה והיא יצאה לי דחוסה ולא אוורירית כמו בתמונה.מה יכולה להיות הסיבה? יש לציין שבטעם היא נהדרת אבל משהו במרקם השתבש מעניין אותי מה

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:20 pm

אולי ערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח?

Reply
ליהיא יולי 17, 2020 at 2:39 pm

היי קרן!
כמה ביצים לשים אם יש לי רק גודל xl?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 4:21 pm

להוריד אחת

Reply
שקד אוגוסט 13, 2020 at 10:22 pm

היי קרן, אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית קוגלהוף בכמה אני צריכה להכפיל לדעתך?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2020 at 10:25 pm

לפחות פעמיים אני מקוה שזה יצליח איתה הכפלת הכמויות לא בטוחה

Reply
שקד אוגוסט 16, 2020 at 12:10 pm

חזרתי לספר שבסוף עשיתי בתבנית אינגליש מתכת ויצא מושלם!!! חוסלה במהירות! תודה 🙂

Reply
שני אוגוסט 15, 2020 at 8:15 pm

וואו וואו וואו איזה עוגה מושלמת! נימוחה, רכה, לא מתוקה מדי, אווירירית וכיפית. מתאימה בול לצד הקפה.
כמה אני שמחה שהגעתי לבלוג המדהים שלך! מתכונים נפלאים.
כל מי שטעם התענג 🙂

Reply
אדוה אוגוסט 15, 2020 at 11:37 pm

הכנתי את אותה עוגה מעל שמתי שזיפים חתוכים לקוביות ומעליהם את הפירורים יצא משגע! תודה

Reply
בר ספטמבר 25, 2020 at 8:15 pm

המתכון מצויין מבחינת המרקם של העוגה!!!אם כי לא מספיק מתוק. להבא אנסה להוסיף רבע כמות סוכר. מעניין אם זו תגובה שחזרה על עצמה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 9:29 pm

אני הכנתי אותה עשרות פעמים וגם אחרים ואף פעם לא שמעתי שהיא לא מתוקה מדי… להיפך
אולי שכחת קצת סוכר? זה ממש לא הגיוני

Reply
ליאת ספטמבר 28, 2020 at 10:31 am

עוגה מצויינת ממש. הכנתי אתמול וקצרתי שבחים. עוד מתכון פשוט שמנצח. תודה קרן.

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 10:41 am

תודה ליאת יקרה

Reply
תהל אוקטובר 7, 2020 at 1:38 pm

הכנו מיליון פעם כל פעם יוצא טעים בטירוף!!!! התאהבנו בה!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 8:02 am

תודה תהל

Reply
ליה ינואר 6, 2021 at 5:54 pm

היי קרן,
הכנתי את העוגה והייתה טעימה מאוד, אבל יצאה לי קצת קשה ודחוסה ולא אווריית. מה ניתן לעשות שבפעם הבאה לא יצא דחוס?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:14 pm

מינימום ערבוב, ולא להוריד בסוכר

Reply
מיכל ינואר 6, 2021 at 5:57 pm

היי קרן
יש לי תבנית אנגלית קייק בארוך 30 ורוחב 10 סמ האם צריך להגדיל כמויות?

תודה רבה על מתכונים נפלאים

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:14 pm

אפשר להגדיל ברבע

Reply
Oshrat David Pare ינואר 12, 2021 at 8:14 pm

היי קרן, לאחרונה התחלתי לנסות מתכונים שלך ופשוט התאהבתי אז מעכשיו כל יום אני מנסה מתכון חדש שלך כשהאהוב עליי עד עכשיו הוא עוגת תפוזים קוקוס (שגם אמא שלי התמכרה 🙂 )
לגבי העוגת וניל, ניסיתי אותה אתמול והייתי צריכה להכפיל כמויות כי הריח היה וואו…
יש לי 2 שאלות – למה הפירורים נאפו לי לפני העוגה עצמה? הייתי צריכה 10 דקות נוספות של אפייה בתנור.
בנוסף – הפירורים לא נדבקו לעוגה עצמה כך כשכל פעם שחתכתי פרוסה מירב הפירורים פשוט נפלו …
תודה רבה מראש וערב טוב

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2021 at 10:34 pm

הי אושרת שמחה שאהבת את העוגה, הפירורים מן הסתם נמצאים בחלרה העליון של העוגה ולא בתוך הבלילה אז הם נאפים יחסית מהר אבל זה משתלב מעולה לזמן אפיית
הבלילה עצמה, יכול להיות שהם יצאו לך קצת יבשים בפעם הזו שהתפוררו והיו צריכים יותר שומן שיחבר אותם… קורה.

Reply
מאיה מאי 3, 2022 at 9:34 am

קרןןן איזו עוגה מזעזעת!
מכינה כבר פעם רביעית השבוע כי היא נגמרת כל פעם!
נהדרת כהרגלך

Reply
קרן אגם מאי 3, 2022 at 2:02 pm

חחח הלחצת!

Reply
שירן ינואר 14, 2021 at 12:26 pm

יצאה חלומית! כמו כל מתכון שלך שאף פעם לא מאכזב

Reply
מיכל ינואר 19, 2021 at 1:10 pm

היי קרן,
עוגה מעולה, תודה!!
את מאחסנת אותה במקרר או שאפשר בחוץ בימים קרים אלו?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:06 pm

לא צריך מקרר

Reply
הדס אפריל 6, 2021 at 6:14 am

ואווו עוגה מושלמת מושלמת!!! הכנתי ונאכלה כולה באותו הערב!! היו חסרים לי 50 מל של שמנת חמוצה ובמקום הכנסתי יוגורט עיזים כי זה מה שהיה… יצא טעים מושלם מושלם

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2021 at 10:15 am

אלופה, תודה

Reply
קרן זוארץ מאי 17, 2021 at 12:22 pm

נראה טוב
כמה ביצים אקסטרה לארג במקום לארג?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 7:29 pm

להוריד אחת

Reply
אביטל זרדז מאי 22, 2021 at 9:42 am

הכנתי אתמול, עוגה מעולה הכנה קלה ומהירה. והתוצאה מושלמת ליד הקפה. הילדים טרפו. תודה על המתכון.

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 3:04 pm

תודה אביטל

Reply
עדן נובמבר 15, 2021 at 5:59 pm

עוגה קלה טעימה ויפיפיה

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2021 at 8:14 pm

תודה עדן

Reply
מוריה דצמבר 31, 2021 at 8:34 am

הי, שאלה. ניתן להחליף את השמנת התמותה בחלב סויה/שקדים? ניסית פעם?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2021 at 4:52 pm

מנילה שאין בעיה

Reply
מיה מרץ 29, 2022 at 1:11 pm

היי קרן, האם אפשר לדעתך להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן? כרגיל/תמי
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2022 at 1:18 pm

בטח שאפשר 1:1

Reply
מיכל יולי 30, 2022 at 10:20 pm

תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך!!
מנסה כל פעם משהו והכל מוצלח!!
בייצי M גם הולך כאן?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2022 at 8:19 am

תודה כן אין בעיה עם מדיום

Reply
רותם חזון מאי 10, 2023 at 10:35 am

היי קרן,
האם צריך לשמור את העוגה במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2023 at 1:17 pm

אין צורך

Reply
שיר אוגוסט 13, 2023 at 1:46 pm

האם אפשר להוסיף תפוחים לבלילה והאם צריך לאפות או לבשל את התפוחים לפני?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2023 at 2:34 pm

אפשר להוסיף קוביות תפוחים אין צורך לבשל

Reply
טליה אוקטובר 26, 2023 at 1:24 pm

עוגה מהממת
חוסלה בחצי שעה

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2023 at 8:11 pm

תודה טליה

Reply
טל נובמבר 9, 2023 at 7:44 am

היי קרן
הכנתי ויצא מעולה!!!! תודה רבה
איך שומרים על העוגה? היא צריכה מקרר?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:38 pm

לא במקרר, על השיש עטופה היטב

Reply
תמר פברואר 28, 2024 at 7:13 am

היי קרן עשיתי אתמול את העוגה ונראתה מדהים אבל אחרי חצי היא שקעה ונדחסה
למה זה קרה? מה ניתן לעשות אחרת כדי שזה לא יקרה
היא כמובן טעימה מאד אבל המרקם דחוס
הכנתי מכמות כפולה דרך אגב.

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:20 am

עוגה שנופלת אחרי אפייה בדרכ לא מוכנה עד הסוף מבפנים, או שאולי אפית בטורבו ?

Reply
גל מאי 12, 2024 at 9:21 pm

וואיייי קרן תקשיבי מהיום שגיליתי אותך! זו העוגה! מספר אחת אצלי ואני עושה איתה מלא וריאציות ותמיד היא נאכלת בשנייה!!!
עוגה מושלמת וכל כך קלה להכנה שזה מטורף!
תודה עליייך!!!

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:23 pm

משמח ממש גל תודה!

Reply
מירב מאי 16, 2024 at 8:01 pm

היי קרן!!
דבר ראשון רציתי להגיד תודה על כל המתכונים הנדירים שיש באתר, כל מתכון זהב!
לצערי דווקא לא הצלחתי את העוגה הזאת, היא יצאה מפנים לא אפויה עד הסוף אבל גם לא רטובה, יש לך ניחוש מה לא עשיתי טוב?
תודה מראש❤

Reply
קרן אגם מאי 18, 2024 at 12:56 pm

לפעמים זה קורה בגלל השמנת החמוצה, או שאולי הורדת בכמות הסוכר

Reply
דנה אוגוסט 22, 2024 at 8:06 pm

היי קרן,
בן זוגי שונא קינמון, אבל ממש אהב את המרקם של העוגה.
כמה צריך להפחית בקמח ובחמאה על מנת לא להכין את הקרמבל?
תודה על העזרה 3>

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2024 at 9:53 am

אל תפחיתי כלום פשוט אל תוציאי פירורים החוצה

Reply

Leave a Comment