אתמול העליתי לאינסטגרם סרטון קצר לסטורי בו אני מדגימה חילוץ ממש קל של משחת וניל מתוך מקל וניל,
כי כשמדובר במקלות וניל איכותיים, זו עבודה ממש קלה, רק צריך ללחוץ על המקל כמו על משחת שיניים וזה פשוט יוצא.
קיבלתי ככ הרבה הודעות מאנשים שביקשו לדעת איפה אני קונה מקלות וניל, ולצערי לא היה לי לאן להפנות אותם.
קיבלתי את מקלות הוניל כמתנה ישירות מאפריקה, ומאז שהם אצלי, אני מבינה שאין כמו הדבר האמיתי.
ככל שהוניל איכותי יותר, כך טעמו אלוהי יותר.
וכיון שקשה להשיג בארץ מקלות וניל, אני ממליצה לכם לקנות מחית וניל איכותית או תמצית וניל איכותית,
שניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה, כי זה עושה את כל ההבדל.
אל תסתפקו בתמציות המלאכותיות שיש בסופר, תשקיעו:-)
העוגה הזו, שהוכנה לראשונה לפני בערך 7 או 8 שנים, זכתה להיות העוגה האהובה ביותר על הבת שלי הגדולה,
ואחרי שהכנתי אותה בפעם הראשונה, היא היתה מבקשת שנכין אותה שוב כל שבוע במשך המון זמן.
עברו כמה שנים ו״שכחתי ממנה״.
לאחרונה, ממש אחרי שהגדולה התגייסה, היא ביקשה שאכין לה לבסיס את העוגה עם הפירורים והקינמון.
נזכרנו בה פתאום, ועכשיו אני מכינה אותה שוב בכל שבת כשהגדולה יוצאת, רק שהוספתי לה וניל וזה משדרג את טעמה.
זו העוגה אולי הקלה ביותר להכנה בבלוג , מכינים הכל בקערה אחת ולא מפעילים אפילו את המיקסר.
ייקח לכם בדיוק 5 דקות הכנה ו 45 דק' אפיה והיא שלכם.
מקור המתכון של איילת הירשמן (אני אוהבת מאוד את המתכונים שלה בכלל) שפורסם ב YNET לפני מלא שנים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת וניל פירורים/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)
מצרכים למתכון:
50 גר' חמאה מומסת
1/4 כוס שמן קנולה
כוס(200 גר') סוכר לבן
1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן תופח
(או קמח לבן רגיל+1.5 כפיות אבקת אפייה)
כפית תמצית וניל, או מחית וניל או גרגרים ממקל וניל שלם.
1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה
2 ביצים גודל L
כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות מרפדים תבנית ברצועת נייר אפיה לאורכה, ומשמנים היטב.
בקערה בינונית בעזרת כף עץ, מערבבים חמאה, שמן קמח וסוכר לפירורים.
מוציאים 3/4 כוס מהפירורים ושומרים בצד. (שימו לב, לא מדובר ב 3/4 כמות מהפירורים אלא ב 3/4 כוס בלבד)
מוסיפים לקערה ביצים, וניל ושמנת חמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית.
מוסיפים קינמון לפירורים ששמרנו בצד ומערבבים היטב.
מפזרים באופן אחיד מעל העוגה, מכניסים לתנור ל 40 דק'.
העוגה מוכנה כשהפירורים מקבלים צבע שחום וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
זהו! זה כל העניין.
בתיאבון:)
הערות למתכון
**לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה ב 1/4 כוס שמן נוספת, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות
**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום או לשלב ביניהם
**במתכון המקורי יש המלצה להכפיל כמויות פרט לביצים, ולהשתמש רק ב 3 ביצים, לטעמי הגרסא הזו לא מאוד מוצלחת
ואם אתם מכפילים כמויות תכפילו בהכל, חוץ מהוניל.
198 Comments
היי קרן,
ניתן להמיר את השמנת החמוצה במרכיב אחר, או שזה יהרוס את המתכון?
תודה על המתכונים הנהדרים 🙂
הי נויה
אני חושבת שקרם קוקוס יעבוד נפלא, לא ניסיתי אבל שווה לנסות
היי שמנת מתוקה גם יעבוד?
חושבת שכן
היי קרן רציתי להגיד שעשיתי פרורים די גדולים והם שקו בתוך העוגה וממש היתכזבתי איזה גודל זה אמרו להיות ? 🙂
הגדולים מדי יכבידו על הבלילה אז להבא קטנים
היי קרן,
מתכון לעוגה טעימה מאוד פשוטה, אך מדוע העוגה יצאה דחוסה ורטובה מאוד? ): אוורירית היא ממש לא ולא הכי אכילה. מה לא בסדר..??
קרם קוקוס לא עובד
יש לו 20% שומן
העוגה שהכנתי בכמות כפולה לא הצליחה לעלות והיא נורא שומנית
התאכזבתי
ממליצה להכין את הגרסה החלבית ולא להכפיל , עוגה מדהימה חבל לפסספס אותה
אפשר להמיר שמנת חמוצה ביוגורט?
כן
עוגה קלה ומוצלחת מאוד.
תודה
תודה אושר
מכינה את העוגה כבר כמה פעמים וממש טעימה..
לצערי אחרי האפייה היא ממש צונחת, אפשר לדעת מה הסיבה?
אולי היא צריכה עוד אפייה
לא כדאי להקציף את בביצים כדי שהעוגה תיהיה אוורירית? או שאין השפעה
אם היה צריך להקציף הייתי כותבת, העוגה מעולה כמו שהיא
היי קרן,
תודה על המתכון! אני חושבת שכדאי לחדד את ההנחייה של הוצאת הפירורים, זה מאוד מבלבל וקל לטעות ולהוציא 3/4 מכמות הפירורים (ולא רק 3/4 *כוס* של פירורים). זו לדעתי הסיבה שיש פה היו מגיבים שיצאה להם עוגה דחוסה ורטובה.
זה היה נראה לי מוזר אבל לצערי הבנתי את זה רק אחרי שהעוגה היתה בתנור, אולי אנסה שוב מחדש אחרי ההבנה הזו 🙂
הוספתי הערה אני מקוה שזה יספיק,
הי קרן, אפשרי בלי הפירורים? כלומר לא להפריד כוס פירורים, אלא לכלול את הכל בבלילה ?
תודה רבה!
תמר
אפשר כן
מה המידות של תבנית אינגחיש סטנדרטית?
תודה
אם אני מכפילה כמויות -האם תבנית מלבנית 21×31 תתאים? הכמות במתכון זה לתבנית מלבנית 10×31? תודה רבה על המתכון המושלם
נראה מושלם!! מתה להכין אבל יש לי ילדה אלרגית לחלב. האם יש תחליף לשמנת חמוצה?!
תודה!
ראי תגובה מעלייך:-) אוסיף גם הערה בבלוג
תודה!! אנסה
הי, האם העוגה מתאימה להקפאה?
בהחלט, אחרי צינון מלא וכשהיא עטופה היטב.
היי
העוגב יצאה טעימה מאד
אבל המרקם שונה ממה שבתמונה (רטובה ודחוסה)
מה יכול להיות הסיבה?
אולי ערבבת יותר מדי או שינית משהו ביחסי המרכיבים?
אנסה למדוד מדויק הפעם…אולי הגזמתי עם שכבת הפירורים.
הי אגם,
ניתן להשתמש ביוגורט ביו במקום שמנת חמוצה?
כן בטח
היי, איך לשמור את העוגה לאחר אפיה? מקרר או בחוץ?
לא במקרר
הי קרן
העוגה עצמה, הבסיס, עם 3/4 מהכמות קמח פירורים והציפוי עם 1/4 ?
הי כרמית, לא חילקתי את הכמויות בצורה כזו, מכינים ראשית פירורים, מוציאים 3/4 כוס פירורים הצידה.
ובאותה קערה בה נותרה כמות הפירורים הגדולה ממשיכים בהכנת הבלילה כרגיל.
מקוה שעכשיו יותר ברור:-)
עוגה מושלמת! מסקרן אותי אם זה יעבוד טוב בלהחליף את הקינמון בכפית שוקולית
בטוח יעבוד טוב
חום עליון תחתון או טורבו? 🙂
עליון תחתון
תודה!! הכנתי היום ויצא מושלם!!!
היי, אפשר להמיר את הדממת חמוצה בגבינת ריקוטה?
אפשרי בהחלט
אפשר להמיר בכוס מיץ תפוזים? במקום קרם קוסקוס- כדי לקבל עוגת פרווה? או פחות מומלץ?
כן
היי
האם אפשר להחליף את השמנת ביוגורט?
מניחה שכן
תודה רבה על עוד מתכון נפלא, אין עלייך! מקווה שאת מרגישה יותר טוב :))
תודה מהממת
כמה ימים ואחזור לעצמי תודה
היי קרין
אם יש לי ביצים m
אז אני שמה 3ביצים m למתכון
שמי קרן 🙂 וכן אפשר שלוש ביצים
הי קרן, הכנתי…
יצאה לי דחוסה (אולי מהשמנת?) למה זה? לא אורירית…
לא אמורה לצאת מאוד אוורירית אבל אמורה לצאת טעימה
היי העוגה עדיין לא מוכנה גם לאחר שעה וקצת. מה לדעתך יכלה להיות הבעיה?
אולי התבנית קטנה מדי או שחום התנור שלך לא מכוון
שלום קרן!
האם אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין 70 אחוז טחון דק? אפשר להמיר את השמנת חמוצה באתה כמות של שמנת מתוקה?
לא הייתי ממירה יותר מחצי כמות הקמח, ולגבי השמנת אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי
עשיתי רק עם כוסמין 70% ויצא מעולה!
היי קרן,
בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה היא יצאה מעולה, הפירורים השחימו. בפעם השניה והשלישית הפירורים לא ממש אפויים ושחומים אבל העוגה יוצאת בסדר ואני לא מבין מה יכולה להיות הסיבה. יכול להיות שאני מפורר יותר מידי את הפירורים כי הם לא גסים כמו בתמונה שלך…
תודה
אולי בעיה בתנור?
אם אין לי וניל איכותי, איך אפשר להעשיר את הטעם?
חשבתי נאמר על גרידת תפוז בעוגה
ואולי את הפירורים בלי קינמון, או אולי עם מעט קקאו.
מה דעתך?
כל הרעיונות שלך נשמעים נהדר, וילכו מצויין:-)
היי קרן
מה צריך לעוגה עם קמח כוסמין שתהייה אוורירית?
לא הולך לי עם זה♀️
יוצא דחוס .
תודה
אפרת
כי 100% כוסמין מלא בעוגה הזו פחות מתאים
נסי חצי חצי עם לבן
היי קרן 🙂
המתכון הוא לפסח אינגליש אחד ? תודה ! מכינה היום לשבת
אינגליש אחד, למה פסח? הוא לא כשר לפסח
שלום קרן ראיתי את הטור שהיה לך במאקו עוגות בקערה אחת ורציתי לשאול לגבי עוגת השיש קפה-קקאו: אני רוצה להכין חצי כמות באינגליש קייק – לחלק את המרכיבים בחצי וכמה זמן אפייה??מכינה בגירסת הפרווה – כמה שמן לשים לשימון התבנית והאם לשים אותו ואז סוכר?תודה רבה!
הי שרון, אפשר לחלק בחצי, ולהוריד זמן אפייה, להתחיל לבדוק אחרי חצי שעה.לשימון התבנית אפשר לרסס ספריי שמן ואז לפזר מעט סוכר.
את יכולה גם להכין את כל כמות העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק ולהקפיא אחת.
הי, האם זה יעבוד רק עם חמאה? או שחייבים את השמן להצלחת העוגה?
מתה על העוגה הזאת! הכי טעימה!
אפשר להמיר לחמאה
היי קרן, בקערה עם הבלילה וכמות הפירורים הגדולה, הפירורים לא מתאחדים לגמרי עם הבלילה. האם כך אמור להיות? במתכון כתוב בלילה אחידה אבל זה לא מתאחד אצלי..
נסי לערבב במהירות גבוהה,בסוף זה קורה:-)
אם לא, אני מאמינה שזה יסתדר באפייה
אפשר במקום השמן פשוט לשים יותר חמאה? ואם כן אז כמה? (מעדיפה בלי שמן תעשייתי)
בנוסף, איך קמח כוסמין יעבוד פה? אפשר להחליף מחצית מהכמות?
תודה!
תכפילי את כמות החמאה המומסת במקום שמן.
ואין בעיה להמיר חצי מהכמות בכוסמין. תציצי בתגובות למעלה לדעתי היתה מישהי שעשתה את זה .
אם אני משתמשת בקמח רגיל ולא תופח, כמה אבקת אפייה לשים?
1.5 כפיות
שלום קרן!
הכנתי את העוגה ביום שישי האחרון כמאפינס אישיים.משום מה כשפיזרתי את הפירורים מעל העוגה האפייה הפירורים שקעו לי
מה יכולה להיות הבעיה.
או שכמות הפירורים היתה גדולה ביחס למאפינס ואז הם היו ״כבדים ״ לבלילה ושקעו, או שאולי חום התנור שלך קצת גבוהה מדי, נסי להבא לפזר את הפירורים חמש דק אחרי שהעוגה כבר בתנור.
הי!
אפיה רגילה או טורבו?
הפירורים יצאו במרקם מעט חולי וממש מרגישיפ את גרגירי הסוכר. ככה זה אמור להיות? או שהפירורים צריכים לצאת כמו קראמבל?
זה קראמבל
עוגה נפלאה:) משתבחת עם הזמן… הכנתי עם שמן במקום חמאה, ממליצה!!
שמחה לשמוע ותודה כל השיתוף:-)
הי קרן- הכנתי את העוגה שלך פעמיים בשבועות האחרונים (יחד עם בתי בת ה3..כנראה שזו עוגה שנועדה לאימהות ובנות)- והיא ממש נפלאה! תודה על מתכון פשוט ומוצלח!
שמחה לשמוע חמוטל, תודה 🙂
הי קרן
ערבבתי את החומרים במיקסר כי קשה לי עם היד. כשהוצאתי מהתנור העוגה נפלה באמצע ולא נאפתה כראוי. האם זה בגלל המיקסר? תודה
כנראה העוגה לא נאספתה מבפנים, זה לא קשור כלל למיקסר.
יתכן שחום התנור שלך גבוה ולכן היא נאפתה יותר מבחוץ ולא מספיק מבפנים,
להבא תאפיאו בחום נמוך או מעט יותר זמן ואם מתחיל הלשחים מלמעלה תניחי נייר כסף, שלא תירשף.
וגם לא לשכוח לבדוק עם קיסם את הפנים לפני שמוציאים.
היי קרן,
לא ראיתי התייחסות לחום התנור והאם טורבו או לא.
תודה רבה.
חום עליון תחתון וטמפרטורה 180 כפית שכתוב בתחילת הוראות ההכנה
וואו! יצא כ"כ מוצלח! אומץ בחום למטבחנו 🙂
תודה קרן!
תודה, שמחה לשמוע:-)
היי
עוגה מעולה! שאלה, אינגליש סטנדרטית הכוונה לתבנית חד פעמית?
אפשר חד פעמית
הי,
האם אפשרי במקום השמנת החמוצה לשים שמנת ריץ פרווה ?
אני חושבת שכן, לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא
קרן, כל הטלפון שלי סוכר וקמח ! די זה לא נוח ככה.
תכתבי ספר ! פליז! כל מתכון שלך זה נכס!
שישאר לעולמי עד❤️
יהב הודעה מרגש בחיי!!!!
תודה על זה
זה קורה בקרוב מבטיחה
חזרתי לעדכן, יצא מעולה עם שמנת ריץ פרווה . תודה !
תודה לימור!
היי קרן(:
הכנתי את העוגה בפעם השנייה , וזו כבר פעם שנייה שהעוגה יוצאת דחוסה
עשיתי לגמריי לפי השלבים
אבל בשלב של להוסיף את הרטובים לקראמבל עשיתי עם מטרפה כי אחרת נשארו הרבה גושים
מה יכולה להיות הבעיה לדחיסות?
אפשר להחליף את השמנת והחמאה שניהם בשמן קוקוס? ומה הכמויות המומלצות? תודה.
אני ממליצה להמיר את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן קנולה כי ממילא יש במתכון, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות
אי אפשר להשתמש בשמן קוקוס? ולא קרם קוקוס?
שמן קוקוס מחליף חמאה או שמן קנולה
קרם קוקוס יחליף שמנת חמוצה
היי קרן, המתכון הזה מספיק בעצם לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית אחת?
נכון מאוד
היי, איך לשמור את העוגה לאחר אפיה? מקרר או בחוץ?
האם אפשר להחליף את השמנת והחמאה שניהם בשמן קוקוס? ומהן הכמויות המומלצות? תודה.
היי, האם יצא לנסות להשתמש בשמן קנולה בכבישה קרה? או שמן אחר בכבישה קרה?
ניסיתי כבר מספר חברות וזה משאיר טעם לוואי נראה לי. את משתמשת בשמן קנולה של איזו חברה?
אני קונה את השמן הכי זול על המדף בסופר, ממש לא משנה לי איזה…
פעמיים הכנתי עוגה מהסוג הזה וכל הזמן הפירורים ישר עם הכניסה לתנור, נבלעים בתוך העוגה והופכים בתחתית שלה למין עיסת חמאה לא אפוייה ולא ניתנת לאכילה
תמיד אני מוציאה את החמאה והשמנת חמוצה לטמפרטורת החדר ועכשיו בחורף זה עניין של שעתיים או קצת יותר
אין צורך להוציא את החמאה והשמנת החמוצה , ממילא ממיסים את החמאה ושמנת חמוצה צריכה להיות קרה.
להבא נסי להוריד מעט חום תנור, אולי זה יעזור לפירורים להישאר למעלה.
דווקא אפיתי ב 170 בפעם הראשונה ובפעם השנייה ב 165 מעלות
הבלילות תמיד יצאו לי נוזליות קצת ולא קרמיות בכלל כפי שהבנתי שאמור להיות
ולא עירבבתי בכלל הרבה כך שזה לא קשור לערבוב
לגבי שמנת חמוצה
תמיד בכל המתכונים אני מוציאה לטמפרטורת החדר , אחרת יש גושים שלא ניתן להיפטר מהם
חמאה
איך ניתן לעבוד בבלילה עם חמאה קרה מהמקרר?(אם אני רוצה במטרפה וערבוב בלי להוציא את המקסר)
לתבנית אינגליש קייק גדולה, לא חד פעמית
לגבי החומרים
ניתן להשתמש בשמנת חמוצה 27 אחוז ? היא צריכה להיות ישר מהמקרר?
אין לי תמצית וניל אמיתית אלא רק פשוטה , מה ניתן להוסיף במקום לקבלת טעם וניל , סוכר וניל אולי?
יש מתכונים שמוסיפים חלב , זה כדאי כאן ? ואם כן באיזה שלב להוסיף וכמה? או שזה ישנה את המרקם הבצקי שצריך להיות לעוגה והכל יהפוך לנוזלי מידי?
לבסוף לגבי סדר ההכנה
את הפירורים אני מעדיפה לחוד לעשות מ 50 גרם חמאה וחצי כוס קמח ורבע כוס סוכר וכפית קינמון
אז לגבי שאר הבלילה של העוגה
לעשות באותו סדר שציינת או שכדאי קודם לערבב שמן חמאה וסוכר ואחר כך ביצים ובסוף לסירוגין פעם שמנת ופעם קמח ולסיים בקמח ?
כי בעוגות זה נורא חשוב הסדר שתצא אכן תערובית שהיא מעט בצקית כמו שצריך להיות כאן
אין בעיה להשתמש בשמנת חמוצה 27%
וגם בסוכר וניל בשביל טעם מעט ונילי
אין צורך להוסיף חלב העוגה מצויינת בדיוק כמו שהיא.
אם רוצים להכין פירורי קראמבל בנפרד אין בעיה, אפשר להכין את העוגה עדיין באותו אופן לא צריך לשנות כלום.
בהצלחה
ברוב העוגות כמו המתכון הזה סדר ההכנה שונה.
תחילה במיקסר מעבדים חמאה וסוכר לתערובית תפוחה וקרמית , אחר כך מוסיפים ביצים ובסוףלסירוגין פעם שמנת חמוצה ופעם קמח ומסיימים בקמח.
מה שונה סדר ההכנה הזה לעומת זה שציינת , אם בכלל ? על מרקם העוגה ? הקצפת חמאה וסוכר תחילה יותר מבטיח מרקם בצקי שתמיד מצליח ? או שכמו שהסברת גם יהיה מרקם כזה?
ועיבוד במיקסר של חמאה וסוכר תחילה ואחר כך שאר החומרים, מחייב כמות גדולה יותר של חמאה 75 גרם לתבנית אינגליש קייק גדולה ?
עשיתי היום שוב בפעם השלישית , ושוב הפירורים שקעו לי בתוך העוגה.
שמתי את השמנת חמוצה כשהיא קרה , ועקבתי אחרי כל ההוראות והשלבים.ודווקא הבלילה יצאה לי קרמית , לא נוזלית כמו בפעמים הקודמות
כשהפירורים נבלעים בתוך העוגה, אז הם הופכים למין עיסת חמאה לא אכילה. אז הם בעצם בכלל לא נקראים פירורים כי הופכים לעיסה.
כל הטעם והכיף של העוגה הזאת הם הפירורים הקריספיים בעוגה , זה מה שעושה אותה גם לכל כך טעימה
אני לא מבינה למה עוגה שאמורה להיות כל כל פשוטה לא מצליחה לי ולכולם כן.
אני כבר לא יודעת מה לעשות, זה ממש מרגיז
הי אורלי אני ממש מתנצלת אני עכשיו רואה שכתבתי לך להוריד חום במקום להעלות
זה נראה לי הדבר היחיד שתוכלי לעשות אחרת אני באמת לא יודעת מה משתבש בכל פעם
מתנצלת על בזבוז הזמן ומקוה שתכיני שוב
קרן
היי קרן,
יש לי רק ביצים בגודל m
להשתמש ב2 או 3?
תודה רבה על מתכונים נהדרים 🙁
חושבת ששתיים יספיקו
את יודעת במקרה אם יש סרטון שמדגים הכנה של סוג עוגה כזאת, או אולי סרטון שלך ?
הי אורלי
אין לי סרטון אבל מדובר בתהליך ממש פשוט ואם יש לך שאלות אני אשמח לעזור
בכל העוגות, במקום סוכר ( יש לי ילד עם קרוהן וסוכר מעורר דלקת כך שממש ממש לא מומלץ לו) איזה תחליף את ממליצה? כזה שכמעט לא מורגש ההבדל , תודה
הי איריס, לצערי אני לא מבינה כלום בתחליפי סוכר
היי קרן,
במידה ואין לי קמח תופח, מה כמות האבקת אפייה שאני צריכה להוסיף (בכפיות או גרם)?
תודה רבה 🙂
כפית אחת תספיק
שלום קרן
אני רוצה לשים אגוזים טחונים שלושת רבעי כוס , אז כמה קמח לשים במקרה הזה ? להשאיר את הקמח כמו שהוא בכמות או שזה ייצא כבד מידי ?
אני מתכוונת לעשות בתבנית אינגליש אחת בכמויות האלה, ורק אני שואלת לגבי הקמח
את צריכה להוריד בכמות הקמח לפי כמות קמח השקדים/אגוזים שאת מחליפה
לא לוותר על אבקת האפייה באותה הכמות, לא הכנתי את העוגה מעולם עם קמח שקדים כך שלא יודעת להגיד אם זה מתאים בעוגה הזו או לא
הי קרן,
אם אני מחליפה את השמנת החמוצה בקרם קוקוס אז הקרם חייב להיות עם אחוזי שומן גבוהים?
מה שאני מחזיקה בבית בד"כ זה של 4.5% שומן
תודה רבה
היי
פעלתי על פי ההוראות, אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק ,40 דקות ב180 מעלות, הפירורים היו בצבע שחום והקיסם יצא עם מעט פירורים לחים.
כאשר הוצאתי את העוגה מהתנור, היא קצת שקעה (נוצר עמק קטנטן) ולאחר שפרסתי אותה ניראה שהמרקם מעט דחוס ושהיא לא מספיק אפוייה מבפנים.
מה השתבש? האם עוד מספר דקות של אפייה היו מונעים את ההיווצרות של שקיעת העוגה? רעיון אחר?
לרוב כשעוגה שוקעת זה בגלל שהיא לא מספיק אפויה מבפנים, יש הבדלים שונים בין תנורים וייתכן שאצלך העוגה היתה צריכה
טמפרטורה נמוכה יותר למשך זמן ארוך יותר.
קרן יקרה, איזה ריח מטורף היה בבית כשהעוגה הייתה בתנור,,,יצאה עוגה נהדרת, רכה וטעימהההה
איזה כייף של מתכון, כייף ששמרת את הסרטון של העוגה ובכלל כייף לעקוב ולראות את כל הדברים הנפלאים שאת מכינה…
כייף לי שאת כאן תודה!
מתכון מושלם :))
עבדתי עם מה שיש בבית ולכן נאלצתי להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + אבקת אפייה ואת השמנת החמוצה ביוגורט סויה. יצא פשוט מדהים והעוגה כבר זכתה בבית לטייטל העוגה הטובה ביותר שהכנתי אי פעם 😉
שמחה לשמוע
הי קרן,עדיף להחליף את השמנת החמוצה אם אין לי בשמנת מתוקה או בגבינה לבנה ?
שתי האופציות אחלה
היי קרן, אני ואפייה בדרכ לא החברים הכי טובים… אבל אני עושה ניסיונות מידיי פעם.. הכנתי את העוגה שלך היום והיא פשוט יצאה בול!! 40 דק לא הספיקו אצלי הגעתי כמעט ל50 דק ובהמלצתך עם כיסוי רופף של נייר כסף לכמה דק כדי שהפירורים לא יישרפו.
היא טעימה ברמות יצאה גבוהה ויפה. תודה על מתכון מדוייק!
אשמח לדעת איך נכון לשמור עוגה כזו כדי שנוכל להנות ממנה כמה ימים 🙂 תודה
הי איילה
שמיה לשמוע בשבילך! אני שומרת אותה עטופה היטב בטמפרטורת החדר
היי קרן,
יש אפשרות להפחית קצת בכמות הסוכר ? (סבתא סוכרתית)
זה ישפיע על מרקם העוגה לכן אני לא ממליצה להוריד מעבר ל 4-5 כפות
היי קרן
הכנתי את העוגה והיא יצאה לי דחוסה ולא אוורירית כמו בתמונה.מה יכולה להיות הסיבה? יש לציין שבטעם היא נהדרת אבל משהו במרקם השתבש מעניין אותי מה
אולי ערבבת יותר מדי אחרי הוספת הקמח?
היי קרן!
כמה ביצים לשים אם יש לי רק גודל xl?
להוריד אחת
היי קרן, אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית קוגלהוף בכמה אני צריכה להכפיל לדעתך?
תודה 🙂
לפחות פעמיים אני מקוה שזה יצליח איתה הכפלת הכמויות לא בטוחה
חזרתי לספר שבסוף עשיתי בתבנית אינגליש מתכת ויצא מושלם!!! חוסלה במהירות! תודה 🙂
וואו וואו וואו איזה עוגה מושלמת! נימוחה, רכה, לא מתוקה מדי, אווירירית וכיפית. מתאימה בול לצד הקפה.
כמה אני שמחה שהגעתי לבלוג המדהים שלך! מתכונים נפלאים.
כל מי שטעם התענג 🙂
הכנתי את אותה עוגה מעל שמתי שזיפים חתוכים לקוביות ומעליהם את הפירורים יצא משגע! תודה
המתכון מצויין מבחינת המרקם של העוגה!!!אם כי לא מספיק מתוק. להבא אנסה להוסיף רבע כמות סוכר. מעניין אם זו תגובה שחזרה על עצמה?
אני הכנתי אותה עשרות פעמים וגם אחרים ואף פעם לא שמעתי שהיא לא מתוקה מדי… להיפך
אולי שכחת קצת סוכר? זה ממש לא הגיוני
עוגה מצויינת ממש. הכנתי אתמול וקצרתי שבחים. עוד מתכון פשוט שמנצח. תודה קרן.
תודה ליאת יקרה
הכנו מיליון פעם כל פעם יוצא טעים בטירוף!!!! התאהבנו בה!!
תודה תהל
היי קרן,
הכנתי את העוגה והייתה טעימה מאוד, אבל יצאה לי קצת קשה ודחוסה ולא אווריית. מה ניתן לעשות שבפעם הבאה לא יצא דחוס?
מינימום ערבוב, ולא להוריד בסוכר
היי קרן
יש לי תבנית אנגלית קייק בארוך 30 ורוחב 10 סמ האם צריך להגדיל כמויות?
תודה רבה על מתכונים נפלאים
אפשר להגדיל ברבע
היי קרן, לאחרונה התחלתי לנסות מתכונים שלך ופשוט התאהבתי אז מעכשיו כל יום אני מנסה מתכון חדש שלך כשהאהוב עליי עד עכשיו הוא עוגת תפוזים קוקוס (שגם אמא שלי התמכרה 🙂 )
לגבי העוגת וניל, ניסיתי אותה אתמול והייתי צריכה להכפיל כמויות כי הריח היה וואו…
יש לי 2 שאלות – למה הפירורים נאפו לי לפני העוגה עצמה? הייתי צריכה 10 דקות נוספות של אפייה בתנור.
בנוסף – הפירורים לא נדבקו לעוגה עצמה כך כשכל פעם שחתכתי פרוסה מירב הפירורים פשוט נפלו …
תודה רבה מראש וערב טוב
הי אושרת שמחה שאהבת את העוגה, הפירורים מן הסתם נמצאים בחלרה העליון של העוגה ולא בתוך הבלילה אז הם נאפים יחסית מהר אבל זה משתלב מעולה לזמן אפיית
הבלילה עצמה, יכול להיות שהם יצאו לך קצת יבשים בפעם הזו שהתפוררו והיו צריכים יותר שומן שיחבר אותם… קורה.
קרןןן איזו עוגה מזעזעת!
מכינה כבר פעם רביעית השבוע כי היא נגמרת כל פעם!
נהדרת כהרגלך
חחח הלחצת!
יצאה חלומית! כמו כל מתכון שלך שאף פעם לא מאכזב
היי קרן,
עוגה מעולה, תודה!!
את מאחסנת אותה במקרר או שאפשר בחוץ בימים קרים אלו?
לא צריך מקרר
ואווו עוגה מושלמת מושלמת!!! הכנתי ונאכלה כולה באותו הערב!! היו חסרים לי 50 מל של שמנת חמוצה ובמקום הכנסתי יוגורט עיזים כי זה מה שהיה… יצא טעים מושלם מושלם
אלופה, תודה
נראה טוב
כמה ביצים אקסטרה לארג במקום לארג?
להוריד אחת
הכנתי אתמול, עוגה מעולה הכנה קלה ומהירה. והתוצאה מושלמת ליד הקפה. הילדים טרפו. תודה על המתכון.
תודה אביטל
עוגה קלה טעימה ויפיפיה
תודה עדן
הי, שאלה. ניתן להחליף את השמנת התמותה בחלב סויה/שקדים? ניסית פעם?
מנילה שאין בעיה
היי קרן, האם אפשר לדעתך להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן? כרגיל/תמי
תודה רבה!
בטח שאפשר 1:1
תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך!!
מנסה כל פעם משהו והכל מוצלח!!
בייצי M גם הולך כאן?
תודה כן אין בעיה עם מדיום
היי קרן,
האם צריך לשמור את העוגה במקרר?
אין צורך
האם אפשר להוסיף תפוחים לבלילה והאם צריך לאפות או לבשל את התפוחים לפני?
אפשר להוסיף קוביות תפוחים אין צורך לבשל
עוגה מהממת
חוסלה בחצי שעה
תודה טליה
היי קרן
הכנתי ויצא מעולה!!!! תודה רבה
איך שומרים על העוגה? היא צריכה מקרר?
לא במקרר, על השיש עטופה היטב
היי קרן עשיתי אתמול את העוגה ונראתה מדהים אבל אחרי חצי היא שקעה ונדחסה
למה זה קרה? מה ניתן לעשות אחרת כדי שזה לא יקרה
היא כמובן טעימה מאד אבל המרקם דחוס
הכנתי מכמות כפולה דרך אגב.
עוגה שנופלת אחרי אפייה בדרכ לא מוכנה עד הסוף מבפנים, או שאולי אפית בטורבו ?
וואיייי קרן תקשיבי מהיום שגיליתי אותך! זו העוגה! מספר אחת אצלי ואני עושה איתה מלא וריאציות ותמיד היא נאכלת בשנייה!!!
עוגה מושלמת וכל כך קלה להכנה שזה מטורף!
תודה עליייך!!!
משמח ממש גל תודה!
היי קרן!!
דבר ראשון רציתי להגיד תודה על כל המתכונים הנדירים שיש באתר, כל מתכון זהב!
לצערי דווקא לא הצלחתי את העוגה הזאת, היא יצאה מפנים לא אפויה עד הסוף אבל גם לא רטובה, יש לך ניחוש מה לא עשיתי טוב?
תודה מראש❤
לפעמים זה קורה בגלל השמנת החמוצה, או שאולי הורדת בכמות הסוכר
היי קרן,
בן זוגי שונא קינמון, אבל ממש אהב את המרקם של העוגה.
כמה צריך להפחית בקמח ובחמאה על מנת לא להכין את הקרמבל?
תודה על העזרה 3>
אל תפחיתי כלום פשוט אל תוציאי פירורים החוצה